Orbitrek - Strona 112 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Pokaż wyniki sondy: Czy Twoim zdaniem orbitrek to dobry sposób na osiągnięcie upragnionej wagi?
tak-naprawdę skutkuje! 2 33,33%
nie-nie przynosi efektów 0 0%
nie wiem-nigdy nie próbowałam 4 66,67%
Głosujący: 6. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-21, 18:48   #3331
murka04
Zadomowienie

Dot.: Orbitrek

i dziś 40min=180kcal.
ale z dnia na dzień jest mi ciężej, jak to możliwe
murka04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-21, 18:52   #3332
trening
Przyczajenie

dziewczyny powiedzcie mi 30min na wioslarzu to ile to kalorii?mam zepsuty wyswietlacz i nie wiem.dzieki
trening jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-21, 23:48   #3333
$ylwu$
Zadomowienie

GG do $ylwu$

Cytat:
Napisane przez murka04 Pokaż wiadomość
i dziś 40min=180kcal.
ale z dnia na dzień jest mi ciężej, jak to możliwe
To może zrób sobie dłuższą przerwę, np tydzień, od jakichkolwiek ćwiczeń? Może to Ci pomoże? Może Twój organizm jest przemęczony ćwiczeniami, lub może się jeszcze nie przyzwyczaił do nich... Warto spróbować, myślę że nie będzie to miało jakiegoś wielkiego wpływu na spadek kg Oczywiście przy zachowaniu zasad racjonalnej diety
Albo zmień na pewien czas orbitreka na inne ćwiczenia a potem po jakimś czasie znów do niego wróć po prostu?

Bieganie - nowa miłość <3

$ylwu$ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-21, 23:56   #3334
murka04
Zadomowienie

pomyślę nad tym, jeszcze jutro zobaczę jak będą szły mi ćwiczenia. może miałam jakieś gorsze dni? mam nadzieję, bo aż się palę do orbitka kiedy widzę znaczne efekty no ale zdrowie najważniejsze.
Stary 2011-02-22, 00:06   #3335
$ylwu$
Zadomowienie

GG do $ylwu$

Cytat:
pomyślę nad tym, jeszcze jutro zobaczę jak będą szły mi ćwiczenia. może miałam jakieś gorsze dni? mam nadzieję, bo aż się palę do orbitka kiedy widzę znaczne efekty no ale zdrowie najważniejsze.
Dokładnie - zdrowie najważniejsze, czasem nie warto się przemęczać na siłę. Zresztą sama sobaczysz na sobie, może to po prostu taki jednodniowy kryzys, może nie warto się przejmować na zapas
Ale mimo wszystko, jeden tydzień do tyłu czy do przodu jeszcze nikomu krzywdy nie wyrządził

Stary 2011-02-22, 11:17   #3336
trening
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez trening Pokaż wiadomość
dziewczyny powiedzcie mi 30min na wioslarzu to ile to kalorii?mam zepsuty wyswietlacz i nie wiem.dzieki
nikt nie zna odpowiedzi?
Stary 2011-02-22, 19:43   #3337
murka04
Zadomowienie

ja niestety nie mam pojęcia.

a dziś 40min zaliczone i - o dziwo - było o wiele lżej niż ostatnimi dniami. aż się zaczęłam zastanawiać czy mama czegoś nie przestawiła, ale mówiła że nie. widocznie miałam jakieś gorsze dni
Stary 2011-02-23, 18:22   #3338
marta200
Raczkowanie

ja wczoraj i przedwczoraj ćwiczyłam po 40 min tylko bez szaleństw-nie spociłam się, nie maiałam zadyszki i czuję w tyłku zakwasy
marta200 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-25, 21:11   #3339
trening
Przyczajenie

hej dziewczyny co tu tak cicho??z racji ze nie mam jeszcze orbitreka to jestem po godzinnym wioslowaniu i 20 min hh i czuje sie swietnie.mialam 3dni przerwy z racji okresu(niestety jestem nie do zycia przez pierwsze 3dni tylko tabletki mi pomagaja,ale na chwile)wiec mialam dzis duzo motywacje i duzo sily wiec 1h poszlo jak nicnie moge sie doczekac mojego orbi

---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ----------

i jeszcze godzinny spacerek z dzidziaw ciagu dnia
Stary 2011-02-26, 00:56   #3340
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marta200 Pokaż wiadomość
ja wczoraj i przedwczoraj ćwiczyłam po 40 min tylko bez szaleństw-nie spociłam się, nie maiałam zadyszki i czuję w tyłku zakwasy
Czemu ja nigdy nie mam zakwasów chociaż bym czuła, że ćwiczę a tak tylko kolana bolą
Cytat:
hej dziewczyny co tu tak cicho??z racji ze nie mam jeszcze orbitreka to jestem po godzinnym wioslowaniu i 20 min hh i czuje sie swietnie.mialam 3dni przerwy z racji okresu(niestety jestem nie do zycia przez pierwsze 3dni tylko tabletki mi pomagaja,ale na chwile)wiec mialam dzis duzo motywacje i duzo sily wiec 1h poszlo jak nicnie moge sie doczekac mojego orbi

---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ----------

i jeszcze godzinny spacerek z dzidziaw ciagu dnia
za motywację
laisla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-26, 09:16   #3341
murka04
Zadomowienie

ja ćwiczę na orbim już prawie 3 tygodnie i schudłam 2,3kg - to tak dla motywacji

Edytowane przez murka04
Czas edycji: 2011-02-26 o 09:24
Stary 2011-02-26, 15:35   #3342
kwasiorek
Raczkowanie

hej dziewczyny Melduje się świeżo upieczona posiadaczka orbiego Tak dlugo mi chodził po głowie, przeglądałam aukcie na allegro, podczytywalam Was na tym wątku, aż wczoraj po prostu go kupilamWydawalo mi się,że będzie trochę mniejszy a to kolos i zagraca pokójAle czego się nie robi dla figury... Mam nadzieję że spalę trochę brzucha i ujedrnię trochę ciało. Co do diety.. hmm nie jem chleba, slodyczy. Zobaczymy co z tego wyniknie. Na razie po 10 minutach na najmniejszym obciążeniu kolana czuję i szybszy oddech Mam nadzieję, że to niebedzie słomiany zapał i kasa w bloto wyrzucona. No i że będą efekty
kwasiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-26, 16:35   #3343
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
ja ćwiczę na orbim już prawie 3 tygodnie i schudłam 2,3kg - to tak dla motywacji
Super

Cytat:
Napisane przez kwasiorek Pokaż wiadomość
hej dziewczyny Melduje się świeżo upieczona posiadaczka orbiego Tak dlugo mi chodził po głowie, przeglądałam aukcie na allegro, podczytywalam Was na tym wątku, aż wczoraj po prostu go kupilamWydawalo mi się,że będzie trochę mniejszy a to kolos i zagraca pokójAle czego się nie robi dla figury... Mam nadzieję że spalę trochę brzucha i ujedrnię trochę ciało. Co do diety.. hmm nie jem chleba, slodyczy. Zobaczymy co z tego wyniknie. Na razie po 10 minutach na najmniejszym obciążeniu kolana czuję i szybszy oddech Mam nadzieję, że to niebedzie słomiany zapał i kasa w bloto wyrzucona. No i że będą efekty
Nie, nie będzie kasa wyrzucona w błoto bo na orbitku fajnie się biega figura ładniejsza, człowiek odstresowany, żyć nie umierać
Stary 2011-02-26, 20:39   #3344
trening
Przyczajenie

a ja dzisiaj tylko 30min na wioslarzu,20min hh i kilka paczkowtesciowa upiekla pychanie moglam sie oprzec
Stary 2011-02-26, 21:19   #3345
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
a ja dzisiaj tylko 30min na wioslarzu,20min hh i kilka paczkowtesciowa upiekla pychanie moglam sie oprzec
A teraz jeszcze tłusty czwartek w tygodniu
Stary 2011-02-27, 09:30   #3346
iwonka_lewaaa
Przyczajenie

Lightbulb Dot.: Orbitrek

Kupiłam jakis czas orbiterek ćwiczyłam na nim moze z 5 razy od czasu kupna a ma go juz chyba z pół roczku nie iałam motywacji do ćwiczen bo pierwsze cwiczenia tak mnie meczyly może dlatego, że za dlugo ćwiczyla na siłe ok 45 min był pierwszy trening nie wiem... czytając wasze wątki od dziś biorę sie do roboty i systematycznie postanawiam ćwiczyc bo strasznie sie zastałam..;;/ z ojej własnej glupoty;/ Miałam na wykladach kiedys że pierwsze 30 min ćwiczen działa glownie na mięsnie a na spalanie tkanki tluszczowej to dopiero po 30 min ćwiczeń... tak wiec minimum 30 in trzeba ćwiczyc zeby jakis efekt byl

Pozdrawiam
iwonka_lewaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-27, 18:12   #3347
Ewuśka69
Raczkowanie

Dziewczyny proszę o pomoc. Jestem na diecie Dukana czyli wysokobiałkowej. Chciałabym kupic sobie orbitreka ale nie wiem jakiego, dokładnie chodzi mi o ciężkośc koła zamachowego, ponieważ chciałabym się trochę wysmuklić i rozumiem że przy ciężkim obciążeniu zamiast szczupleć i wysmuklać moje ciało może się rozbudować (masa mięśniowa). Więc proszę poradzccie mi czy warto inwestować w orbitreka za ok. 800 zł z 8,5 kg kołem zamachowym czy do takich ćwiczeń aerobowych wystarczy mi taki najwyklejszy z kołem ok 5 kg?
Ewuśka69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-27, 22:30   #3348
murka04
Zadomowienie

dziś wolne od orbiego, no i chyba zmniejsze częstotliwość ćwiczeń do 4x na tydzień, bo trochę za dużo mi się chudnie
Stary 2011-02-28, 09:23   #3349
trening
Przyczajenie

Cytat:
dziś wolne od orbiego, no i chyba zmniejsze częstotliwość ćwiczeń do 4x na tydzień, bo trochę za dużo mi się chudnie
gratulacje
a swoja droga to niesprawiedliwedlacz ego ja nie moge chudnac tak szybko???a teraz jak nie mam orbiego to juz calkiem klops

---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ----------

murka04-podaj choc jeden dzien z twojej diety(mz)i cwiczentaki wiesz od rana do wieczora co i jak ok?
Stary 2011-02-28, 09:52   #3350
$ylwu$
Zadomowienie

GG do $ylwu$

Cytat:
Kurcze noooo, szkoda że nie wszyscy mają takie szczęście!
Też tak chce...

No i swoją drogą gratulacje

Stary 2011-02-28, 10:23   #3351
wasp2
Raczkowanie

Cytat:
i dziś 40min=180kcal.
ale z dnia na dzień jest mi ciężej, jak to możliwe Może to kwestia przetrenowania, jak często ćwiczysz? Zrób sobie dzień-dwa przerwy.
40 min - 180 kcal ??
Jak to w końcu jest z tymi kaloriami, mój orbitrek po 40 min pokazuje ok 400 spalonych kalorii, średnio 100kcal/10 min, czy to w ogóle jest możliwe??
Stary 2011-02-28, 16:13   #3352
murka04
Zadomowienie

ja nie wiem jak z tymi kaloriami, kiedyś dziewczyny tu pisały że co orbitrek to inne obliczenia kalorii.

mój dzień: śniadanie o 7, bułka z szynką w szkole, obiad w domu, 6 serii brzuszków (po 15-20 w każdej), 8min abs, 40min orbitrek (jak dotąd 5x w tygodniu), wieczorem 40min hh, kolacja. czasami między obiadem a kolacją jakaś przekąska.
cieszę się, że udaje mi się chudnąć, ale chciałabym teraz tylko wyrobić mięśnie na brzuchu, a nie tracić wagi

ale Wam też na pewno się uda dojść do wymarzonej wagi!
Stary 2011-02-28, 16:29   #3353
$ylwu$
Zadomowienie

GG do $ylwu$

A u mnie znowu licznik pokazuje ok. 230 kcal po 30 minutach jazdy czyli znowu inaczej, więc chyba nie warto na to zwracać uwagi, bo ilość spalonych kalorii i tak jest indywidualna i zależy od wieku, wagi, wzrostu i takich tam czynników. A jak wiemy takie nasze zwykłe liczniki nie mają takiej opcji, aby te dane wprowadzać, dlatego kalorie które pokazują wydaje mi się są takie bardzo zaokrąglone.

Stary 2011-02-28, 19:26   #3354
trening
Przyczajenie

Cytat:
ja nie wiem jak z tymi kaloriami, kiedyś dziewczyny tu pisały że co orbitrek to inne obliczenia kalorii.

mój dzień: śniadanie o 7, bułka z szynką w szkole, obiad w domu, 6 serii brzuszków (po 15-20 w każdej), 8min abs, 40min orbitrek (jak dotąd 5x w tygodniu), wieczorem 40min hh, kolacja. czasami między obiadem a kolacją jakaś przekąska.
cieszę się, że udaje mi się chudnąć, ale chciałabym teraz tylko wyrobić mięśnie na brzuchu, a nie tracić wagi

ale Wam też na pewno się uda dojść do wymarzonej wagi!
dzieki bardzo.jesz tylko 3razy dziennie?to dlatego tak chudniesz i jeszcze duzo ruchu

---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ----------

no..mam za soba 1h wioslarza i 40hh ciesze sie bardzo.moze nie schudlam,ale od czasu kiedy zmienilam moje nawyki zywieniowe i zaczelam cwiczyc czuje sie lzejsza i o wiele lepiejmoze to tylko moja podswiadomosc,ale tak jest i mam zamiar kontynuowac
Stary 2011-02-28, 20:07   #3355
murka04
Zadomowienie

jeśli jeszcze nie schudłaś to ciało i tak na pewno zrobiło się jędrniejsze

a jem 4-5 razy dziennie : śniadanie, 2 śniadanie, obiad, czasem podwieczorek i kolacja, coś musiałaś źle zrozumieć
Stary 2011-02-28, 20:41   #3356
trening
Przyczajenie

Cytat:
jeśli jeszcze nie schudłaś to ciało i tak na pewno zrobiło się jędrniejsze

a jem 4-5 razy dziennie : śniadanie, 2 śniadanie, obiad, czasem podwieczorek i kolacja, coś musiałaś źle zrozumieć
masz racje zle zrozumialamale juz czajedobrej nocki kobitki
Stary 2011-02-28, 20:44   #3357
orzeszek01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wasp2 Pokaż wiadomość
40 min - 180 kcal ??
Jak to w końcu jest z tymi kaloriami, mój orbitrek po 40 min pokazuje ok 400 spalonych kalorii, średnio 100kcal/10 min, czy to w ogóle jest możliwe??
nie wiem czy to mozliwe ale
moj tez tyle pokazuje
Today I still have a problem
But today I changed the way I look at it

orzeszek01 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-02-28, 21:51   #3358
wasp2
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez orzeszek01 Pokaż wiadomość
nie wiem czy to mozliwe ale
moj tez tyle pokazuje
Dziwne żeby były aż takie rozbieżności, wiem że to kwestia wieku, wagi itp, ale różnica i tak spora.
W sumie najważniejszy jest czas, ale te cyferki też działają na świadomość, fajnie gdyby były prawdziwe.
Stary 2011-02-28, 21:57   #3359
magrat16
Zakorzenienie

Cytat:

no..mam za soba 1h wioslarza i 40hh ciesze sie bardzo.moze nie schudlam,ale od czasu kiedy zmienilam moje nawyki zywieniowe i zaczelam cwiczyc czuje sie lzejsza i o wiele lepiejmoze to tylko moja podswiadomosc,ale tak jest i mam zamiar kontynuowac
mam tak samo, czuję, że mam więcej energii i aż nie chce mi się leżeć na kanapie. Wagowo może dużego spadku nie ma, ale nogi optycznie wyglądają lepiej i cellulit zanika. Mój orbi jest chwilowo unieruchomiony, ale byłam w zastępstwie na łyżwach.
Przeczytane w2016 35( 2015:70;2014:33; 2013: 61)

03.10.2015
magrat16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-28, 22:54   #3360
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez $ylwu$ Pokaż wiadomość
A u mnie znowu licznik pokazuje ok. 230 kcal po 30 minutach jazdy czyli znowu inaczej, więc chyba nie warto na to zwracać uwagi, bo ilość spalonych kalorii i tak jest indywidualna i zależy od wieku, wagi, wzrostu i takich tam czynników. A jak wiemy takie nasze zwykłe liczniki nie mają takiej opcji, aby te dane wprowadzać, dlatego kalorie które pokazują wydaje mi się są takie bardzo zaokrąglone.
Cytat:
Napisane przez wasp2 Pokaż wiadomość
Dziwne żeby były aż takie rozbieżności, wiem że to kwestia wieku, wagi itp, ale różnica i tak spora.
W sumie najważniejszy jest czas, ale te cyferki też działają na świadomość, fajnie gdyby były prawdziwe.
Ale niestety nie są prawdziwe Sylwuś, myślę, że Twój orbi akurat nie mija się zbytnio z prawdą Mój pokazuje zawsze 150kcal po 10km co zajmuje mi jakieś pół godziny Nie patrzę na to, przyjmuję, że w godzinę spalam ok 450kcal tak wyszło średnio po porównaniu kilku źrodeł informacji
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości