|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
| Pokaż wyniki sondy: Czy Twoim zdaniem orbitrek to dobry sposób na osiągnięcie upragnionej wagi? | |||
| tak-naprawdę skutkuje! |
|
2 | 33,33% |
| nie-nie przynosi efektów |
|
0 | 0% |
| nie wiem-nigdy nie próbowałam |
|
4 | 66,67% |
| Głosujący: 6. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Orbitrek
i dziś 40min=180kcal.
ale z dnia na dzień jest mi ciężej, jak to możliwe
|
|
|
|
#3332 |
|
Przyczajenie
|
dziewczyny powiedzcie mi 30min na wioslarzu to ile to kalorii?mam zepsuty wyswietlacz i nie wiem.dzieki
|
|
|
|
#3333 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Oczywiście przy zachowaniu zasad racjonalnej diety Albo zmień na pewien czas orbitreka na inne ćwiczenia a potem po jakimś czasie znów do niego wróć po prostu?
|
|
|
#3334 |
|
Zadomowienie
|
pomyślę nad tym, jeszcze jutro zobaczę jak będą szły mi ćwiczenia. może miałam jakieś gorsze dni? mam nadzieję, bo aż się palę do orbitka kiedy widzę znaczne efekty
no ale zdrowie najważniejsze.
|
|
|
|
#3335 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale mimo wszystko, jeden tydzień do tyłu czy do przodu jeszcze nikomu krzywdy nie wyrządził
|
|
|
#3336 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#3337 |
|
Zadomowienie
|
ja niestety nie mam pojęcia.
a dziś 40min zaliczone i - o dziwo - było o wiele lżej niż ostatnimi dniami. aż się zaczęłam zastanawiać czy mama czegoś nie przestawiła, ale mówiła że nie. widocznie miałam jakieś gorsze dni
|
|
|
|
#3338 |
|
Raczkowanie
|
ja wczoraj i przedwczoraj ćwiczyłam po 40 min tylko bez szaleństw-nie spociłam się, nie maiałam zadyszki i czuję w tyłku zakwasy
|
|
|
|
#3339 |
|
Przyczajenie
|
hej dziewczyny co tu tak cicho??
---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- i jeszcze godzinny spacerek z dzidzia |
|
|
|
#3340 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chociaż bym czuła, że ćwiczę a tak tylko kolana bolą![]() Cytat:
za motywację
|
||
|
|
|
#3341 |
|
Zadomowienie
|
ja ćwiczę na orbim już prawie 3 tygodnie i schudłam 2,3kg - to tak dla motywacji
Edytowane przez murka04 Czas edycji: 2011-02-26 o 09:24 |
|
|
|
#3342 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczyny
Melduje się świeżo upieczona posiadaczka orbiego Tak dlugo mi chodził po głowie, przeglądałam aukcie na allegro, podczytywalam Was na tym wątku, aż wczoraj po prostu go kupilam Ale czego się nie robi dla figury... Mam nadzieję że spalę trochę brzucha i ujedrnię trochę ciało. Co do diety.. hmm nie jem chleba, slodyczy. Zobaczymy co z tego wyniknie. Na razie po 10 minutach na najmniejszym obciążeniu kolana czuję i szybszy oddech Mam nadzieję, że to niebedzie słomiany zapał i kasa w bloto wyrzucona. No i że będą efekty
|
|
|
|
#3343 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
figura ładniejsza, człowiek odstresowany, żyć nie umierać
|
||
|
|
|
#3344 |
|
Przyczajenie
|
a ja dzisiaj tylko 30min na wioslarzu,20min hh i kilka paczkow
|
|
|
|
#3345 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3346 |
|
Przyczajenie
|
Kupiłam jakis czas orbiterek ćwiczyłam na nim moze z 5 razy od czasu kupna a ma go juz chyba z pół roczku
nie iałam motywacji do ćwiczen bo pierwsze cwiczenia tak mnie meczyly może dlatego, że za dlugo ćwiczyla na siłe ok 45 min był pierwszy trening nie wiem... czytając wasze wątki od dziś biorę sie do roboty i systematycznie postanawiam ćwiczyc bo strasznie sie zastałam..;;/ z ojej własnej glupoty;/Pozdrawiam |
|
|
|
#3347 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny proszę o pomoc. Jestem na diecie Dukana czyli wysokobiałkowej. Chciałabym kupic sobie orbitreka ale nie wiem jakiego, dokładnie chodzi mi o ciężkośc koła zamachowego, ponieważ chciałabym się trochę wysmuklić i rozumiem że przy ciężkim obciążeniu zamiast szczupleć i wysmuklać moje ciało może się rozbudować (masa mięśniowa). Więc proszę poradzccie mi czy warto inwestować w orbitreka za ok. 800 zł z 8,5 kg kołem zamachowym czy do takich ćwiczeń aerobowych wystarczy mi taki najwyklejszy z kołem ok 5 kg?
|
|
|
|
#3348 |
|
Zadomowienie
|
dziś wolne od orbiego, no i chyba zmniejsze częstotliwość ćwiczeń do 4x na tydzień, bo trochę za dużo mi się chudnie
|
|
|
|
#3349 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() a swoja droga to niesprawiedliwe ---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- murka04-podaj choc jeden dzien z twojej diety(mz)i cwiczen taki wiesz od rana do wieczora co i jak ok? |
|
|
|
|
#3350 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Też tak chce... No i swoją drogą gratulacje
|
|
|
#3351 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak to w końcu jest z tymi kaloriami, mój orbitrek po 40 min pokazuje ok 400 spalonych kalorii, średnio 100kcal/10 min, czy to w ogóle jest możliwe??
|
|
#3352 |
|
Zadomowienie
|
ja nie wiem jak z tymi kaloriami, kiedyś dziewczyny tu pisały że co orbitrek to inne obliczenia kalorii.
mój dzień: śniadanie o 7, bułka z szynką w szkole, obiad w domu, 6 serii brzuszków (po 15-20 w każdej), 8min abs, 40min orbitrek (jak dotąd 5x w tygodniu), wieczorem 40min hh, kolacja. czasami między obiadem a kolacją jakaś przekąska. cieszę się, że udaje mi się chudnąć, ale chciałabym teraz tylko wyrobić mięśnie na brzuchu, a nie tracić wagi ![]() ale Wam też na pewno się uda dojść do wymarzonej wagi! |
|
|
|
#3353 |
|
Zadomowienie
|
A u mnie znowu licznik pokazuje ok. 230 kcal po 30 minutach jazdy
czyli znowu inaczej, więc chyba nie warto na to zwracać uwagi, bo ilość spalonych kalorii i tak jest indywidualna i zależy od wieku, wagi, wzrostu i takich tam czynników. A jak wiemy takie nasze zwykłe liczniki nie mają takiej opcji, aby te dane wprowadzać, dlatego kalorie które pokazują wydaje mi się są takie bardzo zaokrąglone.
|
|
#3354 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ---------- no..mam za soba 1h wioslarza i 40hh |
|
|
|
|
#3355 |
|
Zadomowienie
|
jeśli jeszcze nie schudłaś to ciało i tak na pewno zrobiło się jędrniejsze
a jem 4-5 razy dziennie : śniadanie, 2 śniadanie, obiad, czasem podwieczorek i kolacja, coś musiałaś źle zrozumieć
|
|
|
|
#3356 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#3357 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moj tez tyle pokazuje
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3358 |
|
Raczkowanie
|
Dziwne żeby były aż takie rozbieżności, wiem że to kwestia wieku, wagi itp, ale różnica i tak spora.
W sumie najważniejszy jest czas, ale te cyferki też działają na świadomość, fajnie gdyby były prawdziwe.
|
#3359 |
|
Zakorzenienie
|
mam tak samo, czuję, że mam więcej energii i aż nie chce mi się leżeć na kanapie. Wagowo może dużego spadku nie ma, ale nogi optycznie wyglądają lepiej i cellulit zanika. Mój orbi jest chwilowo unieruchomiony, ale byłam w zastępstwie na łyżwach.
Przeczytane w2016 35( 2015:70;2014:33; 2013: 61) 03.10.2015 |
|
|
|
#3360 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mój pokazuje zawsze 150kcal po 10km co zajmuje mi jakieś pół godziny Nie patrzę na to, przyjmuję, że w godzinę spalam ok 450kcal tak wyszło średnio po porównaniu kilku źrodeł informacji
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:44.

Oczywiście przy zachowaniu zasad racjonalnej diety

za motywację
Ale czego się nie robi dla figury... Mam nadzieję że spalę trochę brzucha i ujedrnię trochę ciało. Co do diety.. hmm nie jem chleba, slodyczy. Zobaczymy co z tego wyniknie. Na razie po 10 minutach na najmniejszym obciążeniu kolana czuję i szybszy oddech