|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
| Pokaż wyniki sondy: Czy Twoim zdaniem orbitrek to dobry sposób na osiągnięcie upragnionej wagi? | |||
| tak-naprawdę skutkuje! |
|
2 | 33,33% |
| nie-nie przynosi efektów |
|
0 | 0% |
| nie wiem-nigdy nie próbowałam |
|
4 | 66,67% |
| Głosujący: 6. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#331 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Orbitrek - co kupić ??
Cytat:
![]() Polecam
|
|
#332 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Orbitrek
ja dzis pokonałam już 400kcal i do tego 30 minut aerobiku
|
|
|
|
#333 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny a kiedy najlepiej ćwiczyć na orbitreku...rano czy wieczorem?
|
#334 |
|
Raczkowanie
|
nie mam pojecia kiedy najlepiej ale ja cwicze o roznych porach;p zalezy jak mnie najdzie;D
|
|
|
|
#335 |
|
Rozeznanie
|
Gdzieś czytałam, że szczytowa forma organizmu, czyli najlepszy czas na ćwiczenia, to czas między godz. 17 i 18
, ale ile w tym prawdy, to nie wiem. Na pewno nie powinno się ćwiczyć na czczo, ani tuż po posiłku.
|
|
|
|
#336 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Specjaliści zalecają najczęściej ćwiczenia poranne. Dzieje się tak nie tylko dlatego, że dzięki porannemu treningowi, mamy przez cały dzień więcej energii, ale przede wszystkim – bo z rana najmniej się męczymy. Nasz organizm dwa razy w ciągu doby jest w szczytowej formie. Na te dwa szyty przypadają też dwie pory dnia, w których z ciała uchodzi wszelka energia. O ile nasz zegar biologiczny funkcjonuje prawidłowo, najlepsza formę osiągamy w okolicy godziny 9.00 rano. Dzieje się tak dlatego, że mniej więcej o tej godzinie nasz organizm wydziela więcej hormonów i zwiększa się na ciśnienie krwi." Ja ćwicze wieczorem, bo lubie sobie pospać I z tego co słyszałam powinno się ćwiczyć zawsze o tej samej porze
|
|
|
#337 |
|
♥
|
nie ma róznicy o której cwiczymy . wazne aby nie na czczo i 2 godz po posiłku. i po cwiczeniach zjesc posiłek.
|
|
|
|
#338 |
|
Wtajemniczenie
|
45 min zaliczone.
|
#339 |
|
Raczkowanie
|
dlaczego nie na czczo? bo gdzies czytalam ze mozna na czczo?
ja juz dzis zaliczylam 500kcal i zaraz planuje aerobik
|
|
|
|
#340 |
|
Raczkowanie
|
O kurcze :P Ja to ćwicze gdzieś godzine po posiłku ;p
Drugi dzień ćwicze na orbitreku... 30 minut tylko...więcej nie daje rady.Może to dlatego,że pale?!
|
#341 |
|
Rozeznanie
|
Z tego co czytałam, to ok. 2-3-godzinna przerwa między posiłkiem a treningiem jest potrzebna, żeby uniknąć skrętu żołądka.
kamilka- 30 minut to całkiem dobry wynik, niedługo będziesz w stanie ćwiczyć dłużej. I całkiem możliwe, że to wina palenia. Chociaż naprawdę, jak na początek, to 30 minut jest dobrym wynikiem. I nie ćwicz na siłę, tylko tyle ile dajesz radę. Kondycja przyjdzie z czasem ![]() A ja nie spojrzałam nawet na orbitreka od początku tygodnia Spodobała mi się jazda na rowerze, a poza tym mam za parę dni remont, więc warunków na ćwiczenia za bardzo nie ma Ale jak tylko się wszystko uspokoi, obiecuję znowu zacząć
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#342 |
|
Raczkowanie
|
Gdzieś 2 tygodnie temu to ćwiczyłam 40 minut
Ale to ja tak ćwicze jak mi się chce :PTzn. ćwiczyłam tak bo teraz chcę codziennie
|
#343 |
|
Raczkowanie
|
a ja dzis robie sobie odpoczynek od orbiterka;p bo jakos dzis nie mam w ogole sily;/
|
|
|
|
#344 |
|
Raczkowanie
|
Ja dzisiaj też robie przerwe
|
#345 |
|
Wtajemniczenie
|
dołączam się ;d po dluuugiej przerwie w jakimkolwiek uprawianiu sportu (oprocz lekcji wfu ale coo oto za wysilek) powracam naa dobra sciezke
juz dzis zaliczylam 20 minut orbitreka i 1,5 godziny cwiczeina siatkowej zagrywki :P po 20 minutach orbitreka paaadłam ale jestem zawzieta i teraz robie sobie chwile przerwy i planuje jeszcze z 10 minut i do tego zaraz biore sie za hulahop ladna pogoda pozytywnie mnie natsraja mam ochote cwiiiczyc, dobrze sie zmeczyc i miec ladna figure ! podziwiam was ze dajecie rade 40 minut Oo
|
#346 |
|
Raczkowanie
|
Ja jak ćwicze 40 minut do dosłownie padam
![]() Nie mam wprawy :P
|
#347 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
, ale moim zdaniem na jeden dzień zaplanowałaś za dużo ćwiczeń. 1,5 godziny siatki to naprawdę niezły wysiłek, jeżeli Ci nie wystarcza, to możesz w domu poćwiczyć hh albo na orbitreku, ale nie wszystko naraz. Łatwo się można w ten sposób przetrenować i zniechęcić. No i nie ćwicz ponad siły- skoro padasz po 20 minutach, to na tych 20 minutach zakończ. Wiele osób myśli, że jak po ćwiczeniach się z nich leje i widzą podwójnie, to dobrze bo organizm pracował. Ale prawda jest taka, że w ten sposób tylko robimy sobie krzywdę. Masz zadyszkę- odpuść. Dobra kondycja wymaga czasu i cierpliwości.
|
|
|
|
|
#348 |
|
Raczkowanie
|
jak wam dzis poszło? ja pokonałam włąsnie 300kcal
|
|
|
|
#349 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak narazie trenuje sama zagrywke wiec przxez to 1,5h po prostu staralam sie przebic pilke na druga strone siatki, z kolezanka bylysmy we 2 trudno to nazwac gra ![]() dzisiaj z rana pocwiczylam 20min na orbitreku i wieczorem jeszcze 10 tak planuje ze pod koniec miesiaca (?) uda mi sie wytrzymac te 30 minut bez przerw
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#350 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciła gruba Mirelkaaa!!
52 kg!! Załamka
|
|
|
|
#351 | |
|
♥
|
Cytat:
![]() o wiewióreczka witaj jak ja Cie tutaj dawno nie widziałam
|
|
|
|
|
#352 |
|
Zakorzenienie
|
300 kcal spalone
|
|
|
|
#353 |
|
Raczkowanie
|
a ja dzis tylko 200kcal;(
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#354 |
|
Raczkowanie
|
A ja 2 dni nie ćwiczyłam
|
#355 |
|
Raczkowanie
|
mam problemy natury technicznej z moim orbiterkiem i chyba nie dam rady dzis pocwiczyc;( musze poczekac az tata wroci i mi go naprawi ;(
|
|
|
|
#356 |
|
Raczkowanie
|
A czy wasze też głosno chodzą?Ja mam magnetyczny i mi głosno chodzi :/
|
#357 |
|
Wtajemniczenie
|
Khem khem.... dżem dobry
![]() ![]() Wracam do was dziewczyny Nie jeździłam na orbim hoho i jeszcze dłużej, a wszystko przez maturę ale na szczęście już prawie po, został mi tylko jeszcze jeden ustny egzamin więc mogę wziąć się za siebie, bo przez to że nie ćwiczyłam i zajadałam stresy, przybyło mi sporo kg Ale do roboty w zeszłym roku też zaczynałam o tej porze, z podobnej wagi, i w ciągu 1,5 miesiąca spadło mi ok 4kg ![]() W takim razie zmykam na orbi'ego
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#358 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja musiałam odkurzyć trochę swojego, bo ostatnio pada i nie chce mi się biegać w taką pogodę, ani jeździć na rowerze. I zaliczyłam dwa dni po45 min.
|
|
|
#359 |
|
Zakorzenienie
|
ja etz mam magnetyczny i etz chodzi głosno jak cholera
![]() wczoraj nie cwiczyłam bo wszystko mnie dobiło, znowu 51 kg ![]() ja mam pecha i widze po sobie ze mi przybyło w niektórych miejsach
|
|
|
|
#360 |
|
Wtajemniczenie
|
A tak sobie zależy od przedmiotu. Najbardziej boję się wyniku z j.polskiego :/Ale ogólnie mam wrażenie że będzie dobrze ![]() Zaliczyłam 33min, nie chciałam się forsować po takiej przerwie. Ale czujęsię jak nowo narodzona Jeju, jak mi brakowało wysiłku fizycznego po godzinach spędzonych nad książkami
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:00.

Spodobała mi się jazda na rowerze, a poza tym mam za parę dni remont, więc warunków na ćwiczenia za bardzo nie ma
jak ja Cie tutaj dawno nie widziałam