|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
| Pokaż wyniki sondy: Czy Twoim zdaniem orbitrek to dobry sposób na osiągnięcie upragnionej wagi? | |||
| tak-naprawdę skutkuje! |
|
2 | 33,33% |
| nie-nie przynosi efektów |
|
0 | 0% |
| nie wiem-nigdy nie próbowałam |
|
4 | 66,67% |
| Głosujący: 6. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3751 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Orbitrek
Cytat:
Chyba, że tak mało jesz tylko czasami albo za często z kolei wpadają ciastka lub chipsy.. Gdy ćwiczysz to trochę więcej kcal potrzebujesz ale dobrze byłoby gdyby były to wartościowe kcal, z białka najlepiej Trochę to dziwne jak dla mnie, że Twoja waga stoi, jedyne co mi przychodzi na myśl to to, że organizm przerzucił się na jakiś tryb głodowy..Pięć niewielkich posiłków (coś ok 250-300kcal), ruch i powinno ruszyćarnetka111 też podała jedną z przyczyn, moim zdaniem możliwą, ćwiczysz dużo toteż następuje z pewnością przyrost mięśni, a one są cięższe niż tłuszcz. A mierzyłaś się? A na ubraniach nie czujesz luzu? Edytowane przez laisla Czas edycji: 2011-10-27 o 01:45 |
|
|
|
|
#3752 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() A któraś może mi powiedzieć jak ćwiczyć na orbitreku tak aby spalić tłuszczyk a nie wyrobić sobie mięśnie bo ja mięśni nie chcę bo i tak mam dość umięśnione łydki i nogi |
|
|
|
#3753 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ja schudłam ćwicząc na najniższych obciążeniach - mam 8 poziomów i robię 1,2,3 zamiennie - 10 min. na 1 ( w tym 5 min. do przodu, 5 min. do tyłu), 10 min. na 2 ( w tym 5 min. do przodu, 5 min. do tyłu), 10 min. na 3 ( w tym 5 min. do przodu, 5 min. do tyłu)... i od początku jak włączam na 4, to czuję już spory opór i staram się na tym na razie nie ćwiczyć - kilka razy spróbowałam, a najważniejsze rozciągaj nóżki przed i po... ... Gwiazda Wieczorna cieszę, się że mogłam chociaż troszkę pomóc, pamiętaj, że nie można się głodzić, bo jak tylko zgrzeszysz albo zbyt mocno się najesz, to organizm magazynuje tłuszczyk zresztą przyczyn dla których trzeba być najedzonym jest więcej - po prostu zdrowo i delikatnie, ale bez głodówki i ćwicz, i waga powinna ruszyć... looknij jeszcze na to co napisałam kilka postów wyżej i porównaj ze swoim przykładem, może jakaś rada jeszcze Ci się przyda... a jak za miesiąc nic nie zrzucisz, to będziemy kombinować, ale myślę, że będzie to zbędne... a i jeszcze jedno na wadze nie polegaj za bardzo, weź centymetr w rączkę i się pomierz dokładnie i wtedy będzie o wiele bardziej wiarygodne... pozdrawiam
"At night, I pray before I sleep in hope of finding you...I'm searching for your love I walked away but I was wrong You're the one that keeps me strong You're the fire that keeps me warm How will I get through this storm?" michael jackson [*] ![]() Edytowane przez susie_and_me Czas edycji: 2011-10-27 o 11:03 |
|
|
|
|
#3754 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kupując zwróć uwagę na takie prozaiczne rzeczy jak to, czy jest serwis w Polsce i czy jest on za darmo, czyli czy orbitrek posiada gwarancję zgodną polskim prawem. Piszę o tym, bo marki tych orbitreków wydają mi się podejrzane. Jeśli urządzenie sprowadzane jest np. z Niemiec i nie ma dystrybutora w Polsce, to może się okazać, że sprzedawca umywa ręce i musisz sama dostarczyć sprzęt do niemieckiego serwisu. Cena na ogół idzie w parze z jakością. Mogę ci polecić na PW konkretne modele w cenie do 600 pln, z których na pewno będziesz zadowolona. Poza tym do 300 pln to lepszy będzie stepper niż orbitrek, co prawda górnej połowy ciała nie da się na nim ćwiczyć, ale za tą kwotę można znaleźć już coś bardzo porządnego. Im większa waga koła zamachowego tym większe obciążenie. Ono oczywiście musi być regulowane. Jeśli kupisz taki model z 6kg kołem, to po pewnym czasie może się okazać, że maksymalne obciążenie jest dla ciebie za małe. Zwróć uwagę na dopuszczalną wagę użytkownika oraz na materiał, z jakiego wykonane są podstawki pod stopy. Najlepiej żeby była to guma albo plastik z dużą ilością wypustek tak, aby stopy się nie ślizgały podczas pedałowania. Podobnie uchwyty na erce - najlepsze są z takiej jakby laminowanej pianki - bo dobrze dopasowują się do dłoni. Gumowe nie są tak wygodne. Życzę dokonania dobrego wyboru .
|
|
|
|
|
#3755 |
|
Raczkowanie
|
za mną 50 minut orbiego + 300x leg magic
"At night, I pray before I sleep in hope of finding you...I'm searching for your love I walked away but I was wrong You're the one that keeps me strong You're the fire that keeps me warm How will I get through this storm?" michael jackson [*] ![]() |
|
|
|
#3756 |
|
Zakorzenienie
|
arnetka111 dziękuję za cenne informacje
Może w takim razie jednak poczekam z zakupem, odłożę troszkę pieniążków i jednak kupię coś porządniejszego.. bo nie chcę kupić czegoś, co się zaraz rozleci.. Jakbyś mogła podać mi jakieś konkretne modele tak około 600zł jak pisałaś, to będę wdzięczna
|
|
|
|
#3757 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny!
Jakieś około 10 (no może trochę więcej) stron temu zaczepiłam Was w kwestii orbitreków, poczytałam tu i tam i od wczoraj jestem szczęśliwą posiadaczką ogromnego pudła żelastwa do skręcenia ![]() Dziś będę skręcać i podobno ma powstać z tego orbitrek...trzymajcie kciuki
|
|
|
|
#3758 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
trzymam kciuki
"At night, I pray before I sleep in hope of finding you...I'm searching for your love I walked away but I was wrong You're the one that keeps me strong You're the fire that keeps me warm How will I get through this storm?" michael jackson [*] ![]() |
|
|
|
|
#3759 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może faktycznie musze się mierzyć, bo np w tym tygodniu waga bez zmian. Czuję że jest troche luzu po ubraniach. Musze sie pomierzyć dziś i zobaczymy. W każdym razie dziękuję. dam zanc jak idzie. Na razie tydzień bez ćwiczeń bo jadę do domku na wszystkich świetych. Ranyyyy oby wytrwać w diecie przez ten czas |
|
|
|
|
#3760 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
może też się zdarzyć, że podczas tego odpoczynku od intensywnych ćwiczeń waga poleci ![]() daj znać po powrocie
"At night, I pray before I sleep in hope of finding you...I'm searching for your love I walked away but I was wrong You're the one that keeps me strong You're the fire that keeps me warm How will I get through this storm?" michael jackson [*] ![]() Edytowane przez susie_and_me Czas edycji: 2011-10-27 o 19:03 |
|
|
|
|
#3761 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wcale mnie nie urazilaś. Po prostu głosno myslę. Też analizowalam że może za mało jem, ale nie jestem glodna. Poza tym chyba zacznę robić siłowe przed aerobami myslę że to cos da. A jakie delikatne ćwiczonka robić w domu?? mam niestety w domu lenia, i nie ciężko się zmobilizować. A najbardziej boję się o dietę bo już mi mama dzwoniła i mówila że zrobi bigos... ze smażoną kiełbaska w srodku. No przecież nie mogę tego jeść!!!!!! co zrobić??? |
|
|
|
|
#3762 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
"At night, I pray before I sleep in hope of finding you...I'm searching for your love I walked away but I was wrong You're the one that keeps me strong You're the fire that keeps me warm How will I get through this storm?" michael jackson [*] ![]() Edytowane przez susie_and_me Czas edycji: 2011-10-27 o 21:25 |
|
|
|
|
#3763 |
|
Zakorzenienie
|
nie najadaj do syta
dobra rada. Dziekuję. Mam nadzieje że wytrwam. Mam w domu steper i chyba go wezmę ze sobą co myslisz?? i mega dziękuję za ćwiczenia . Jesteś miła
|
|
|
|
#3764 |
|
Zakorzenienie
|
ja też chcę ćwiczenia
jakie macie chwalcie się bo mi 4 litery rosną I się pochwalę aaa no i się stargowałam z Panem ze sklepu i spuścił mi 100 zł z ceny czyli jestem 220 zł do przodu bo 120 wysyłka by jeszcze była
|
|
|
|
#3765 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a mamie będzie miło![]() Gwiazdo Wieczorna to co podajesz, że zjadłaś to jest malutko, ale pomierz się i dawaj znać, skoro w ciuchach jest luz to jest ważniejsze niż cyferki na wadze ![]() ---------- Dopisano o 00:27 ---------- Poprzedni post napisano o 00:25 ---------- Cytat:
![]() Podziwiam, sama tego ustrojstwa bym nie zmontowała ![]() ---------- Dopisano o 00:29 ---------- Poprzedni post napisano o 00:27 ---------- Oliwka trochę orbiego, dietka i 4 litery przestają rosnąć ![]() Fajnie Ci się udało z tym orbitkiem
|
||
|
|
|
#3766 |
|
Zakorzenienie
|
laisla mi tak zaczęły 4 literki rosnąć od kiedy pracuję na studiach dużo chodziłam więc nie miałam z tym problemu, a od kiedy praca dom to co to za ruch posprzątać w domu żaden przecież
a człowiek zmęczony to tylko siedzi na tyłku i tego ruchu nie ma tyle ile powinno. Ja tam jak schudnę 3 kg to będę szczęśliwa bo w sumie więcej mi nie potrzeba ale to zawsze jakiś ruch, jak na dworze plucha i zawierucha a poza tym tu gdzie teraz mieszkam to nawet nie ma gdzie za bardzo spacerować A po 9 latach bycia razem z tż to sobie kupujemy takie większe prezenty które nam sprawią radochę I już mnie szantażuje, że jak będę pyskować do niego to schowa mi orbiego na strych
|
|
|
|
#3767 |
|
Raczkowanie
|
dajcie mi jakies linki na super taniego orbitreka
kolo zamachowe z tego co wiem to im ciezsze tym lepsze ![]() ---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ---------- http://allegro.pl/orbitrek-treningow...889845086.html ale chyba badziew bedzie....... |
|
|
|
#3768 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3769 |
|
Raczkowanie
|
Dlatego dopisalam na koncu ze to badziew tani ale badziewnyy lepiej wydac troszke wiecej kasy i kupic lepszy niz potem latac po serwisach bo napewno by tak bylo ......
|
|
|
|
#3770 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jeżeli chodzi o stteperek, to jeżeli czujesz, że będziesz na nim śmigać i masz możliwość jego zabrania, to weź, jeżeli natomiast średnio jesteś o tym przekonana,to zostaw... spędź z rodzinką miłe chwile, a wieczorkiem na wyciszenie i dla dobrego samopoczucia rób sobie ćwiczonka, które Ci wysłałam i będzie git
|
|
|
|
#3771 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, prawie zdecydowana jestem na ten model
http://allegro.pl/orbitrek-magnetycz...899461385.html Co myślicie? Cena jak dla mnie i tak dość wysoka i na razie nic droższego już w grę nie wchodzi... |
|
|
|
#3772 |
|
Zakorzenienie
|
moim zdaniem wszystkie tanie modele są raczej kiepskie w uzytkowaniu. A znowu dobry sprzęt sporo kosztuje... np. Kettler czy precor usa. Uważam że lepiej wykupić sobie karnet na siłownię i korzystać z dobrego i różnorodnego sprzętu.
To tak jak z tanimi butami, wytrzymują sezon albo są niewygodne a firmowe są wygodne i dluuuugo się w nich chodzi. Wybór nalezy do Ciebie. |
|
|
|
#3773 |
|
Zakorzenienie
|
No nic, kliknęłam ten orbitrek http://allegro.pl/orbitrek-magnetycz...899461385.html To i tak max na co mnie stać aktualnie
Mam nadzieję, że jednak będę zadowolona Hmm jak jutro wyślą mi za pobraniem to pewnie w środę już będę miała go w domu, nie mogę się doczekać |
|
|
|
#3774 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny! Trochę mnie tu nie było, a więc piszę aby podzielić się moimi spostrzeżeniami. Otóż niedawno kupiłam pulsometr (Sigma PC-9) i dziś po raz pierwszy wypróbowałam go podczas ćwiczeń na orbitreku. Owszem, już dawno wiedziałam, że do spalania tłuszczu wcale nie potrzeba forsownych ćwiczeń, a tętno powinno mieścić się w przedziale 55-70% HR max. Ale w jakim głębokim szoku byłam dziś, kiedy wsiadłam na orbiego i chcąc pedałować z taką prędkością jak zwykle, pulsometr pokazywał mi bardzo wysokie tętno w granicach POWER ZONE (czyli wg pulsometru trening wyczynowy)! A co było dla mnie najdziwniejsze, zwalniając do tętna w granicach 70% HR max, czyli w moim przypadku ok. 135 uderzeń/min i utrzymując to tętno przez całą godzinę pedałowania, zeszłam z orbitreka kompletnie nie zmęczona, bez kropelki potu i czułam się jakbym nie ćwiczyła wcale. Nic mnie nie bolało, żadnych zakwasów (a zwykle ledwie chodziłam). Dodam jeszcze, że z mojej stałej prędkości, przy której zawsze ćwiczyłam - ok. 37 km/h, zeszłam do granic 17-25 km/h. No właśnie, różnica ogromna tak w tych wartościach, jak i w moim "samopoczuciu" po ćwiczeniach. A teraz kieruję pytanie do tych co się na tym znają bardziej niż ja - CZY TAK MA BYĆ? Czy naprawdę uda mi się schudnąć mimo tego że nie czuję kompletnie zmęczenia (oczywiście zakładając, że moja dieta jest odpowiednia) ? Czy pulsometr nie kłamie? Bo już naprawdę nie wiem co mam o tym myśleć.
Z góry dziękuję za odpowiedź
Czas i tak upłynie ______________________ Bieganie - nowa miłość <3 ![]() Edytowane przez $ylwu$ Czas edycji: 2011-10-31 o 13:47 |
|
|
|
#3776 |
|
Zakorzenienie
|
hey
moge sie dolaczyc? u mnie zmagania z waga juz trwaja od dawna :P moj najwiekszy sukces to zrzucenie w 2009 z dziewczynami z wizazu 9kg oczywiscie zdrowa dieta i cwiczeniami ![]() w czerwsu mialam wypadek - stwierdzono u mnie zwyrodnienie stawu kolanowego i baredzo dlugo lezalam w domu potem chodzenie o kulach itd i wracam do siebie powoli bylam w sobote zapisac sie na fitness-silownie i tam trener-fizjoterapeuto ustalil mi narazie na tydzien grafik - wlasnie na rozgrzewke i na koniec poza innymi cwiczeniami orbitrek Pierwszy raz na tym cwiczylam - 20 minut i zostawilam chyba z 5 litrow potu tam hehe co prawda fajne urzadzonko i przyjemnie sie cwiczy a co nawazniejsze nie obciaza mi tego kolanaNa koniec tez 20 zrobilam i zakwasy na nast dzien jak nie wiem co ![]() Ogolnie mam umowe na pol roku na karnet takze bd sie motywowac i mam andzieje ze wy mnie tez zmotywujecie do gubienia kg i walke o lepsze cialko ![]() W czwartek ide znowu i tak jakos 3 razy w tyg bd chodzila
|
|
#3777 |
|
Raczkowanie
|
Na temat tego czy pulsometr nie kłamie nie mogę się wypowiedzieć, bo się na tym nie znam, ale mogę powiedzieć, że ja te obecnie 13 kg straciłam właśnie oscylując na takich granicach, jakie podałaś. Początkowo zaczynałam od ok 35, ale nie dałabym rady, więc zjechałam na mniejszą intensywność i mi podpasowało.
![]() ---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ---------- witam cieplutko
"At night, I pray before I sleep in hope of finding you...I'm searching for your love I walked away but I was wrong You're the one that keeps me strong You're the fire that keeps me warm How will I get through this storm?" michael jackson [*] ![]() Edytowane przez susie_and_me Czas edycji: 2011-10-31 o 16:39 |
|
|
|
#3778 |
|
Zakorzenienie
|
Ja właśnie siedzę i po obiadku opycham się słodyczami
|
|
|
|
#3779 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3780 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie pożarłam małą pizze która wyglądała jak średnia
tylko zatłuc Poza tym chciałam ustawić sobie podpis w którym będzie kg na początku i jak dalej będą schodzić tylko mam dylemat hmm mam 3 wagi i każda pokazuje inaczej |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:15.

ale się napisałaś. Dziękuję.
Chyba, że tak mało jesz tylko czasami albo za często z kolei wpadają ciastka lub chipsy.. Gdy ćwiczysz to trochę więcej kcal potrzebujesz ale dobrze byłoby gdyby były to wartościowe kcal, z białka najlepiej
Trochę to dziwne jak dla mnie, że Twoja waga stoi, jedyne co mi przychodzi na myśl to to, że organizm przerzucił się na jakiś tryb głodowy..Pięć niewielkich posiłków (coś ok 250-300kcal), ruch i powinno ruszyć

zresztą przyczyn dla których trzeba być najedzonym jest więcej - po prostu zdrowo i delikatnie, ale bez głodówki i ćwicz, i waga powinna ruszyć... looknij jeszcze na to co napisałam kilka postów wyżej i porównaj ze swoim przykładem, może jakaś rada jeszcze Ci się przyda... a jak za miesiąc nic nie zrzucisz, to będziemy kombinować, ale myślę, że będzie to zbędne... a i jeszcze jedno na wadze nie polegaj za bardzo, weź centymetr w rączkę i się pomierz dokładnie i wtedy będzie o wiele bardziej wiarygodne... pozdrawiam

Może w takim razie jednak poczekam z zakupem, odłożę troszkę pieniążków i jednak kupię coś porządniejszego.. bo nie chcę kupić czegoś, co się zaraz rozleci.. Jakbyś mogła podać mi jakieś konkretne modele tak około 600zł jak pisałaś, to będę wdzięczna 

jakie macie chwalcie się bo mi 4 litery rosną
a człowiek zmęczony to tylko siedzi na tyłku i tego ruchu nie ma tyle ile powinno.