|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
| Pokaż wyniki sondy: Czy Twoim zdaniem orbitrek to dobry sposób na osiągnięcie upragnionej wagi? | |||
| tak-naprawdę skutkuje! |
|
2 | 33,33% |
| nie-nie przynosi efektów |
|
0 | 0% |
| nie wiem-nigdy nie próbowałam |
|
4 | 66,67% |
| Głosujący: 6. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Orbitrek
też liczę na to że razem będziemy się motywować
Ja swoje 30 minut już zrobiłam ale to nie koniec na dziś NN ja też mam problem z brzuchem ale na około w całości, to pozostałości Te pięć posiłków to raczej na przyśpieszenie metabolizmu raczej. Lepiej mniej a częściej.Ja nie mam diety ale jem zdrowo omijam problematyczne produkty szerokim łukiem. Pudelku te spodenki neoprenowe to takie jak do pływania na desce? jak je utrzymujesz w czystości tzn przepierasz po każdej jeździe? Edytowane przez Allicja Czas edycji: 2011-12-08 o 19:57 |
|
|
|
#3902 |
|
Raczkowanie
|
Witam.
Mam takie pytanie, kiedy najlepiej ćwiczyc na orbiterku? wieczorem czy rano? Jaką stosowac diete? JA wracam z pracy o 22.00 i niezawsze mam sile na cwiczenia( dodam, ze pracuje w fast foodzie Czy ćwiczenia na orbiterku zmniejszaja tłuszczyk na ramionach? Bo włąśnie z tym mam problem. |
|
|
|
#3903 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
te problematyczne produkty wtedy bez dwóch zdań mnie skuszą![]() Cytat:
Ja ćwiczę wieczorem i liczę na to, że wtedy całą noc organizm pracuje na wyższych obrotach podczas snu, choć wiem, że jest wielu zwolenników porannego rozruchu ciała. I myślę czy nie wprowadzić chociaż kwadransa rano Ale jeśli pracujesz do 22 to nie dziwię się, że nie masz już siły wieczorem pewnie po dniu spędzonym na nogach..Orbi ujędrnia całe ciało, również ramiona są ładniej ukształtowane
Edytowane przez laisla Czas edycji: 2011-12-09 o 01:21 |
||
|
|
|
#3904 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Oo widze, że mamy podobny problem. Ja mam 185cm i aktualnie 84 kg Tez bym chciała zrzucić tak do 70, zeby zdrowo wygladać.Powiem Ci tak, ja mam podobnie, wcześniej nawet dziewczyny zarzucały mi głodówkę, ale poprostu nie dam rady więcej w siebie włożyć. Moim zgubnym czynnikiem były fast foody, słodycze, piwo itp, itd Ale po odstawieniu tego okazało sie, ze bardzo ladnie ze mnie wszystko schodzi, czuje sie takze lepiej ![]() Cytat:
Jednak zawsze po cwiczeniach poprostu plucze go w wodzie i jest z nim wszystko ok.Cytat:
Hej hej, z tego co czytałam można też rano, ale po sniadaniu i najlepiej odczekać pół godziny, wtedy ładnie się będzie wszystko spalać. Ja osobiście ćwiczę wieczorem ( zdazylo sie nawet o polnocy) bo niestety rano wole sobie pospac Swoją drogą, jeśli odstawisz słodycze itp to sama praca będzie dla Ciebie dobrym treningiem. Jak pracowałam jako kelnerka nad morzem to bez zadnej diety ( codziennie jadłam mega pyszne gofry za darmo ) zwaliłam 10 kg ![]() Co do samej diety: pamietaj żeby organizmowi dostarczać wszytsko, nawet tłuszcze! Co do świąt, uważam, ze wtedy można sobie odpuścić i pozwolić na rozpuste. Wiadomo, nie jesc tonami, ale tylko wtedy, kiedy jest sie glodnym. Ja w sama wigilie zamierzam zjesc sniadanie i czekac do kolacji
Edytowane przez Pudel123 Czas edycji: 2011-12-09 o 09:53 |
|||
|
|
|
#3905 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie co tygodniowe ważenie i -o,5 kg (nie wiele
) i 2 cm mniej w pasieJa też ćwiczę wieczorem i czasem w środku dnia |
|
|
|
#3906 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
wolałabym być niższa ale z drugiej strony dobrze bo tak tej wagi nie widać... Mam typ gruszki i dlatego brzuch nie jest duży ale biodra... już nie raz słyszalam jak można mieć takie biodra a brzuch płaski ale cóż nie wszyscy wiedzą jak wygląda typ gruszki najwyraźniej... mojemu chłopakowi nie przeszkadza moja figura wręcz przeciwnie twierdzi że kobieco wyglądam i ubrania na mnie leża fajnie tak kobieco... ale co z tego jak mi one przeszkadzają... a kiedyś tzn 2 lata temu ważyłam 64 kg hehe tylko wszystkie kości na wierzchu były... a tak jak mówisz mnie też zdradziły fast foody piwo chipsy ale zrezygnowałam z tego no piwo wypije raz na jakiś czas ale rzadko staram się. co do 5 posiłków rezygnuje jem śniadanie obiad i na kolacje ale sporadycznie ostatnio... zaczęłam stosować plastry evra i apetyt mi zmalał okropnie jedynie taki skutek no i pić mi się chce bardzo... nie stosowałabym ich ale mam torbiela a po tabletkach właśnie 2 lata temu tak przytyłam więc postanowiłam plasterki... zobaczymy co do będzie.A co do pasa neoprenowego... także go kupiłam na allegro zamierzam stosować go na noc z kremami i podczas ćwiczeń a mam pytanie stosowała któraś z was plasterki naklejone na brzuch i ten pas? chodzi mi o to czy jak mam plasterek i założe ten pas czy on mi się nie odklei...
|
|
|
|
|
#3907 |
|
Przyczajenie
|
na dzisiaj już swoje zrobione rekord mój w wytrzymaniu na orbitreku
40 minut plus ćwiczenia na brzuszek czuje się lżej ale się okaże... a jak wam dzisiaj poszło? a mam tyle energii że z chęcią jeszcze na 20 minut bym wskoczyła na orbitrek ale nie bo wiem że jutro będę umierać a poza tym chce zrzucić tłuszczyk a nie przybrać na mięśniach jej kocham was hehe za waszą motywację naprawdę mi to dużo daje
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3908 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3909 |
|
Raczkowanie
|
Staram się jeść 5 razy dziennie + herbata(zielona, czerwona), lepiej się czuje i chyba brzuch mi si e zmniejszył, ale waga się nie zmieniła.
Jaki poziom jest najlepszy na spalanie tłuszczu? Ja kiedyś ćwiczyłam tak: (7min) 1 poziom, (1min) 2,3,4,5,6 poziom i (7min) 7poziom ten przykładowy program ćwiczeniowy mam z gazety. |
|
|
|
#3910 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja wczoraj miałam przerwę. Miałam gorszy dzień.Dziś już swoje min 30 min zrobiłam.
Ja jadę ciągle na najmniejszym obciążeniu tylko przyśpieszam albo zwalniam żeby mi tętno spadło. Herbatę czerwoną też piję. Plasterki stosowałam kiedyś ale one nic a nic mi nie dały. laisla ile już jeździsz ile zrzuciłaś? Ciężko mi idzie to odchudzanie ale mam nadzieję do do lata zdążę
|
|
|
|
#3911 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3912 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na noc on Ci nic nie da. Ten pas 'pomaga' jedynie przy ćwiczeniach. Ja osobiście sama bym go na allegro nie kupowała. Dostałam jako gratis i raczej nie widzę żadnych działań
|
|
|
|
|
#3913 |
|
Raczkowanie
|
Mam pytanko czy posiada ktoś orbitreka firmy York fitness Aspire.
Wcześniej miałam orbitreka thorn 706, nie byłam z niego do końca zadowolona. Chciałabym teraz orbitreka magnetycznego. Przy zakupie swojego pierwszego orbitreka, każdy mi mówił ze najważniejsze to ciężkie kolo zamachowe w przypadku Yorka to tylko 6 kg. Na siłowni jest super orbitrek firmy Reebok, cwiczenie na nim to sama przyjemność na nim sie plynie. Ale poza moja kategorią cenowa. Zastanawiam sie czy ten York Aspire to dobry wybór? |
|
|
|
#3914 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale warto go kupić jest naprawdę świetny w tej cenie i na sklepach widnieją ostatnie sztuki bo to dość stary model ale świetny.Ja znowu tydzień odpoczynku w sumie to już dwa grypa mnie od piątku zmogła
|
|
|
|
|
#3915 |
|
Wtajemniczenie
|
no ja niestety wczoraj tylko 10 minut cwiczen
![]() ale dzisiaj rano zauważyłam -1kg Edytowane przez Pudel123 Czas edycji: 2011-12-13 o 13:18 |
|
|
|
#3916 |
|
Wtajemniczenie
|
każdy kg mniej to krok do celu
![]() Ja ostatnio robię godzinę dziennie. Mój orbitrek to Kettler rivo, nie mam doświadczenia z innymi więc się nie wypowiadam
|
|
|
|
#3917 |
|
Rozeznanie
|
Hej
Mam pytanie ćwiczę na orbitreku od września i zamiast spalać tłuszcz wyrabiają mi się mięśnie nóg, czy to dlatego że ćwiczę na 5 z 8 obciążeń przy 12kg kole zamachowym? Czy orbitrek pozwala spalić tłuszczyk na brzuchu? |
|
|
|
#3918 |
|
Raczkowanie
|
ja staram się ćwiczyć codziennie po 40 minut lub godzinkę przy muzyce jak nie mam co robić,na najmniejszym obciążeniu, staram się zachować prędkość min 6km/h
nie stosuję diety, ale widzę że brzuch mi się spłaszczył, pupa też wygląda lepiej,wolę ćwiczyć po południu, bo rano bez śniadania nie idzie mi to za dobrze, szybciej się męczę itd przy regularnym ćwiczeniu od 3ech miesięcy nie bolą mnie kolana tak jak na początku, chyba już się uzależniłam
|
|
|
|
#3919 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Poczytaj o tym koniecznie i popróbuj.
|
|
#3920 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3921 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3922 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3923 |
|
Zakorzenienie
|
a ja w ciagu 10 wizyt na silce zrobilam ponad 70 km
jestem z siebie dumna :P - od 2 tygodni na diecie i silka
|
|
#3924 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#3925 |
|
Zakorzenienie
|
swieta nie swieta jak slyszysz w sklepie jak babka ci podaje rozmiar 38 i mowi ze to ich najwiekszy to motywuje naprawde
szczegolnie jak sie nosi 42
|
|
#3926 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No cóż, może tym razem się uda...
|
|
|
#3927 |
|
Zakorzenienie
|
no jak co zrobic jak brakuje motywacji?
isc do sklepu ![]() przylozyc do pupska jeansy w ktore sie nie miescisz ![]() poogladac obrazki fit lasek
|
|
#3928 |
|
Zakorzenienie
|
A ja się zapuściłam. Ale mam zamiar od powrotu do domku zacząć znowu trenować prawda jest taka, że przez cały grudzień nie miałam czasu siły, do tego osłabienie ogranizmu i choroba a wyleżeć nie było mi dane bo musiałam do pracy chodzić więc tak to wyszło ale teraz będzie spokojniej więc od czwartku zaczynam działać
|
|
|
|
#3929 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Codziennie kręce na orbim, chodzę na spacerki więc może będzie tylko..1-2kg na plusie W każdym razie spotkania przy stole nie sprzyjają diecie, po sylwku na dobre wracam w dietkowy kierat![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3930 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja nawet nie muszę iść do sklepu. Mam w domu dwie pary nowiuśkich jeansów, które niedawno kupiłam i jeszcze w nie wchodziłam. Teraz ledwie się w nie dopinam. Ale postaram się żeby za jakiś czas były nie tylko na mnie w sam raz, ale o wiele za luźne, a co! ![]() A gdzie tam wścibstwo Nie nie, ja planuję oczywiście, jak co roku (może tym razem się uda w końcu) zrzucić parę (czyt. najlepiej ok. 10) kg - to przede wszystkim. Do tego baaardzo chciałabym od marca/kwietnia - zależy od pogody - zacząć biegać. Co roku sobie obiecuję i nic z tego nie wychodzi, a wiem że jest to jeden z najlepszych sposobów na pozbycie się fatu, a przy okazji nabiorę też troche kondycji. Poza tym chciałam się trochę wyrzeźbić, ale tym się martwić będę potem. A prócz tego mam zamiar zrobić coś z włosami - na początek zapuszczam, dbam o nie jak mogę, a potem może zmienię na jakiś odważny kolor To takie wstępne plany, a co z nich wyjdzie - zobaczymy
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:43.

Te pięć posiłków to raczej na przyśpieszenie metabolizmu raczej. Lepiej mniej a częściej.

te problematyczne produkty wtedy bez dwóch zdań mnie skuszą
Ale jeśli pracujesz do 22 to nie dziwię się, że nie masz już siły wieczorem pewnie po dniu spędzonym na nogach..

Tez bym chciała zrzucić tak do 70, zeby zdrowo wygladać.
Jednak zawsze po cwiczeniach poprostu plucze go w wodzie i jest z nim wszystko ok.

W każdym razie spotkania przy stole nie sprzyjają diecie, po sylwku na dobre wracam w dietkowy kierat