Orbitrek - Strona 131 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Pokaż wyniki sondy: Czy Twoim zdaniem orbitrek to dobry sposób na osiągnięcie upragnionej wagi?
tak-naprawdę skutkuje! 2 33,33%
nie-nie przynosi efektów 0 0%
nie wiem-nigdy nie próbowałam 4 66,67%
Głosujący: 6. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-08, 19:55   #3901
Allicja
Wtajemniczenie

Dot.: Orbitrek

też liczę na to że razem będziemy się motywować
Ja swoje 30 minut już zrobiłam ale to nie koniec na dziś

NN ja też mam problem z brzuchem ale na około w całości, to pozostałości Te pięć posiłków to raczej na przyśpieszenie metabolizmu raczej. Lepiej mniej a częściej.
Ja nie mam diety ale jem zdrowo omijam problematyczne produkty szerokim łukiem.

Pudelku te spodenki neoprenowe to takie jak do pływania na desce? jak je utrzymujesz w czystości tzn przepierasz po każdej jeździe?

Edytowane przez Allicja
Czas edycji: 2011-12-08 o 19:57
Allicja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 23:44   #3902
iinnkka87
Raczkowanie

Witam.
Mam takie pytanie, kiedy najlepiej ćwiczyc na orbiterku?
wieczorem czy rano?
Jaką stosowac diete? JA wracam z pracy o 22.00 i niezawsze mam sile na cwiczenia( dodam, ze pracuje w fast foodzie ) ...
Czy ćwiczenia na orbiterku zmniejszaja tłuszczyk na ramionach? Bo włąśnie z tym mam problem.
iinnkka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-09, 01:20   #3903
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Allicja Pokaż wiadomość
też liczę na to że razem będziemy się motywować
Ja swoje 30 minut już zrobiłam ale to nie koniec na dziś

NN ja też mam problem z brzuchem ale na około w całości, to pozostałości Te pięć posiłków to raczej na przyśpieszenie metabolizmu raczej. Lepiej mniej a częściej.
Ja nie mam diety ale jem zdrowo omijam problematyczne produkty szerokim łukiem.
To prawda Ciekawe jak nam pójdzie z utrzymaniem tej zasady w Święta te problematyczne produkty wtedy bez dwóch zdań mnie skuszą

Cytat:
Napisane przez iinnkka87 Pokaż wiadomość
Witam.
wieczorem czy rano?
Jaką stosowac diete? JA wracam z pracy o 22.00 i niezawsze mam sile na cwiczenia( dodam, ze pracuje w fast foodzie ) ...
Czy ćwiczenia na orbiterku zmniejszaja tłuszczyk na ramionach? Bo włąśnie z tym mam problem.
Ups. A nie masz już dość tego jedzonka chociażby przez ciągłe zapachy?
Ja ćwiczę wieczorem i liczę na to, że wtedy całą noc organizm pracuje na wyższych obrotach podczas snu, choć wiem, że jest wielu zwolenników porannego rozruchu ciała. I myślę czy nie wprowadzić chociaż kwadransa rano Ale jeśli pracujesz do 22 to nie dziwię się, że nie masz już siły wieczorem pewnie po dniu spędzonym na nogach..
Orbi ujędrnia całe ciało, również ramiona są ładniej ukształtowane

Edytowane przez laisla
Czas edycji: 2011-12-09 o 01:21
laisla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-09, 09:51   #3904
Pudel123
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nibynormalna Pokaż wiadomość
może zaczne od tego że mam 181 cm wzrostu i waże aktualnie 82 kg moje marzenie to dojść do 70 kg hehe sporo przede mną ale staram się nie jeść słodyczy, nie słodze kawy a herbatę bardzo rzadko pije za to dużo wody pije dziennie około 2 lub 3 litrów... staram się nie pić napoi słodkich jem śniadanie i obiad a na kolacje albo jabłko albo wogóle nie jem bo poprostu nie jestem głodna i nie mam potrzeby jeść czy to dobrze czy powinnam na siłe jeść 5 posiłków? dla mnie to za dużo próbowałam trochę ale 5 posiłków i za dużo...

Mam nadzieję że wspólnie będzie raźniej
Witaj witaj

Oo widze, że mamy podobny problem. Ja mam 185cm i aktualnie 84 kg Tez bym chciała zrzucić tak do 70, zeby zdrowo wygladać.

Powiem Ci tak, ja mam podobnie, wcześniej nawet dziewczyny zarzucały mi głodówkę, ale poprostu nie dam rady więcej w siebie włożyć. Moim zgubnym czynnikiem były fast foody, słodycze, piwo itp, itd Ale po odstawieniu tego okazało sie, ze bardzo ladnie ze mnie wszystko schodzi, czuje sie takze lepiej

Cytat:
Pudelku te spodenki neoprenowe to takie jak do pływania na desce? jak je utrzymujesz w czystości tzn przepierasz po każdej jeździe?
Ja mam pas na brzuch i powiem Ci, że generalnie nie mam pojęcia jak to uprać. Po pierwszym ćwiczeniu normalnie mogłam z niego wyząć pot, a potem jakby przestał działać Jednak zawsze po cwiczeniach poprostu plucze go w wodzie i jest z nim wszystko ok.

Cytat:
wieczorem czy rano?
Czy ćwiczenia na orbiterku zmniejszaja tłuszczyk na ramionach? Bo włąśnie z tym mam problem
.

Hej hej, z tego co czytałam można też rano, ale po sniadaniu i najlepiej odczekać pół godziny, wtedy ładnie się będzie wszystko spalać. Ja osobiście ćwiczę wieczorem ( zdazylo sie nawet o polnocy) bo niestety rano wole sobie pospac Swoją drogą, jeśli odstawisz słodycze itp to sama praca będzie dla Ciebie dobrym treningiem. Jak pracowałam jako kelnerka nad morzem to bez zadnej diety ( codziennie jadłam mega pyszne gofry za darmo ) zwaliłam 10 kg

Co do samej diety: pamietaj żeby organizmowi dostarczać wszytsko, nawet tłuszcze!

Co do świąt, uważam, ze wtedy można sobie odpuścić i pozwolić na rozpuste. Wiadomo, nie jesc tonami, ale tylko wtedy, kiedy jest sie glodnym. Ja w sama wigilie zamierzam zjesc sniadanie i czekac do kolacji

Edytowane przez Pudel123
Czas edycji: 2011-12-09 o 09:53
Pudel123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-09, 10:13   #3905
Allicja
Wtajemniczenie

U mnie co tygodniowe ważenie i -o,5 kg (nie wiele) i 2 cm mniej w pasie

Ja też ćwiczę wieczorem i czasem w środku dnia
Stary 2011-12-09, 13:37   #3906
nibynormalna
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Pudel123 Pokaż wiadomość
Witaj witaj

Oo widze, że mamy podobny problem. Ja mam 185cm i aktualnie 84 kg Tez bym chciała zrzucić tak do 70, zeby zdrowo wygladać.

Powiem Ci tak, ja mam podobnie, wcześniej nawet dziewczyny zarzucały mi głodówkę, ale poprostu nie dam rady więcej w siebie włożyć. Moim zgubnym czynnikiem były fast foody, słodycze, piwo itp, itd Ale po odstawieniu tego okazało sie, ze bardzo ladnie ze mnie wszystko schodzi, czuje sie takze lepiej

to się ciesze że nie jestem sama wolałabym być niższa ale z drugiej strony dobrze bo tak tej wagi nie widać... Mam typ gruszki i dlatego brzuch nie jest duży ale biodra... już nie raz słyszalam jak można mieć takie biodra a brzuch płaski ale cóż nie wszyscy wiedzą jak wygląda typ gruszki najwyraźniej... mojemu chłopakowi nie przeszkadza moja figura wręcz przeciwnie twierdzi że kobieco wyglądam i ubrania na mnie leża fajnie tak kobieco... ale co z tego jak mi one przeszkadzają... a kiedyś tzn 2 lata temu ważyłam 64 kg hehe tylko wszystkie kości na wierzchu były... a tak jak mówisz mnie też zdradziły fast foody piwo chipsy ale zrezygnowałam z tego no piwo wypije raz na jakiś czas ale rzadko staram się. co do 5 posiłków rezygnuje jem śniadanie obiad i na kolacje ale sporadycznie ostatnio... zaczęłam stosować plastry evra i apetyt mi zmalał okropnie jedynie taki skutek no i pić mi się chce bardzo... nie stosowałabym ich ale mam torbiela a po tabletkach właśnie 2 lata temu tak przytyłam więc postanowiłam plasterki... zobaczymy co do będzie.

A co do pasa neoprenowego... także go kupiłam na allegro zamierzam stosować go na noc z kremami i podczas ćwiczeń a mam pytanie stosowała któraś z was plasterki naklejone na brzuch i ten pas? chodzi mi o to czy jak mam plasterek i założe ten pas czy on mi się nie odklei...
nibynormalna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-09, 19:35   #3907
nibynormalna
Przyczajenie

na dzisiaj już swoje zrobione rekord mój w wytrzymaniu na orbitreku 40 minut plus ćwiczenia na brzuszek czuje się lżej ale się okaże... a jak wam dzisiaj poszło? a mam tyle energii że z chęcią jeszcze na 20 minut bym wskoczyła na orbitrek ale nie bo wiem że jutro będę umierać a poza tym chce zrzucić tłuszczyk a nie przybrać na mięśniach jej kocham was hehe za waszą motywację naprawdę mi to dużo daje
nibynormalna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-09, 20:52   #3908
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
na dzisiaj już swoje zrobione rekord mój w wytrzymaniu na orbitreku 40 minut plus ćwiczenia na brzuszek czuje się lżej ale się okaże... a jak wam dzisiaj poszło? a mam tyle energii że z chęcią jeszcze na 20 minut bym wskoczyła na orbitrek ale nie bo wiem że jutro będę umierać a poza tym chce zrzucić tłuszczyk a nie przybrać na mięśniach jej kocham was hehe za waszą motywację naprawdę mi to dużo daje
Nie przybierzesz na mięśniach jeśli będziesz kręcić na niskich obciążeniach..no do przyrostu mięśni trzeba by jakąś odpowiednią wysokobiałkową dietę pewnie też stosować albo odżywki
Stary 2011-12-09, 23:33   #3909
iinnkka87
Raczkowanie

Staram się jeść 5 razy dziennie + herbata(zielona, czerwona), lepiej się czuje i chyba brzuch mi si e zmniejszył, ale waga się nie zmieniła.
Jaki poziom jest najlepszy na spalanie tłuszczu?
Ja kiedyś ćwiczyłam tak:

(7min) 1 poziom, (1min) 2,3,4,5,6 poziom i (7min) 7poziom

ten przykładowy program ćwiczeniowy mam z gazety.
iinnkka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-10, 13:01   #3910
Allicja
Wtajemniczenie

Ja wczoraj miałam przerwę. Miałam gorszy dzień.Dziś już swoje min 30 min zrobiłam.
Ja jadę ciągle na najmniejszym obciążeniu tylko przyśpieszam albo zwalniam żeby mi tętno spadło.

Herbatę czerwoną też piję.
Plasterki stosowałam kiedyś ale one nic a nic mi nie dały.

laisla ile już jeździsz ile zrzuciłaś?

Ciężko mi idzie to odchudzanie ale mam nadzieję do do lata zdążę
Stary 2011-12-10, 15:26   #3911
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Allicja Pokaż wiadomość
laisla ile już jeździsz ile zrzuciłaś?

Ciężko mi idzie to odchudzanie ale mam nadzieję do do lata zdążę
Kupiłam orbirgo na zakończenie diety, rok temu aby łatwiej mi szło utrzymanie wagi. Orbitkuje codziennie od roku 40min. Niestety 3kg ze straconych 10 wróciło
Stary 2011-12-12, 14:35   #3912
Pudel123
Wtajemniczenie

Cytat:
A co do pasa neoprenowego... także go kupiłam na allegro zamierzam stosować go na noc z kremami i podczas ćwiczeń a mam pytanie stosowała któraś z was plasterki naklejone na brzuch i ten pas? chodzi mi o to czy jak mam plasterek i założe ten pas czy on mi się nie odklei...

Na noc on Ci nic nie da. Ten pas 'pomaga' jedynie przy ćwiczeniach.

Ja osobiście sama bym go na allegro nie kupowała. Dostałam jako gratis i raczej nie widzę żadnych działań
Stary 2011-12-13, 06:03   #3913
galeczka83
Raczkowanie

Mam pytanko czy posiada ktoś orbitreka firmy York fitness Aspire.
Wcześniej miałam orbitreka thorn 706, nie byłam z niego do końca zadowolona. Chciałabym teraz orbitreka magnetycznego. Przy zakupie swojego pierwszego orbitreka, każdy mi mówił ze najważniejsze to ciężkie kolo zamachowe w przypadku Yorka to tylko 6 kg. Na siłowni jest super orbitrek firmy Reebok, cwiczenie na nim to sama przyjemność na nim sie plynie. Ale poza moja kategorią cenowa. Zastanawiam sie czy ten York Aspire to dobry wybór?
galeczka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-13, 09:38   #3914
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

Cytat:
Napisane przez galeczka83 Pokaż wiadomość
Mam pytanko czy posiada ktoś orbitreka firmy York fitness Aspire.
Wcześniej miałam orbitreka thorn 706, nie byłam z niego do końca zadowolona. Chciałabym teraz orbitreka magnetycznego. Przy zakupie swojego pierwszego orbitreka, każdy mi mówił ze najważniejsze to ciężkie kolo zamachowe w przypadku Yorka to tylko 6 kg. Na siłowni jest super orbitrek firmy Reebok, cwiczenie na nim to sama przyjemność na nim sie plynie. Ale poza moja kategorią cenowa. Zastanawiam sie czy ten York Aspire to dobry wybór?
Ja mam tego aspire jest fajny dobrze się na nim ćwiczy, sama chciałam reeboka ale stwierdziłam, że nie mam takiego zapału i prędzej czy później będzie się on kurzył tak więc wybrałam tańszy model Ale warto go kupić jest naprawdę świetny w tej cenie i na sklepach widnieją ostatnie sztuki bo to dość stary model ale świetny.

Ja znowu tydzień odpoczynku w sumie to już dwa grypa mnie od piątku zmogła jak nie urok to s....
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-13, 12:55   #3915
Pudel123
Wtajemniczenie

no ja niestety wczoraj tylko 10 minut cwiczen

ale dzisiaj rano zauważyłam -1kg

Edytowane przez Pudel123
Czas edycji: 2011-12-13 o 13:18
Stary 2011-12-13, 16:17   #3916
Allicja
Wtajemniczenie

każdy kg mniej to krok do celu

Ja ostatnio robię godzinę dziennie.

Mój orbitrek to Kettler rivo, nie mam doświadczenia z innymi więc się nie wypowiadam
Stary 2011-12-15, 12:36   #3917
ewel28
Rozeznanie

Hej
Mam pytanie ćwiczę na orbitreku od września i zamiast spalać tłuszcz wyrabiają mi się mięśnie nóg, czy to dlatego że ćwiczę na 5 z 8 obciążeń przy 12kg kole zamachowym? Czy orbitrek pozwala spalić tłuszczyk na brzuchu?
Stary 2011-12-16, 12:21   #3918
marta200
Raczkowanie

ja staram się ćwiczyć codziennie po 40 minut lub godzinkę przy muzyce jak nie mam co robić,na najmniejszym obciążeniu, staram się zachować prędkość min 6km/h
nie stosuję diety, ale widzę że brzuch mi się spłaszczył, pupa też wygląda lepiej,wolę ćwiczyć po południu, bo rano bez śniadania nie idzie mi to za dobrze, szybciej się męczę itd
przy regularnym ćwiczeniu od 3ech miesięcy nie bolą mnie kolana tak jak na początku, chyba już się uzależniłam
marta200 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-16, 20:47   #3919
Flamenco88
Raczkowanie

Send a message via Skype™ to Flamenco88

Cytat:
Napisane przez ewel28 Pokaż wiadomość
Hej
Mam pytanie ćwiczę na orbitreku od września i zamiast spalać tłuszcz wyrabiają mi się mięśnie nóg, czy to dlatego że ćwiczę na 5 z 8 obciążeń przy 12kg kole zamachowym? Czy orbitrek pozwala spalić tłuszczyk na brzuchu?
To, że się wyrabiają mięśnie to też dobrze. Więcej mięśni więcej spalonych kalorii. Jednak mimo wszystko wydaje mi się, że aby schudnąć przydaje się zwykły trening cardio - z tego co rozumiem bez obciążenia, a jedynie ruch, ruch ruch i serduszko musi pracować . Poczytaj o tym koniecznie i popróbuj.
Stary 2011-12-16, 21:08   #3920
ewel28
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Flamenco88 Pokaż wiadomość
To, że się wyrabiają mięśnie to też dobrze. Więcej mięśni więcej spalonych kalorii. Jednak mimo wszystko wydaje mi się, że aby schudnąć przydaje się zwykły trening cardio - z tego co rozumiem bez obciążenia, a jedynie ruch, ruch ruch i serduszko musi pracować . Poczytaj o tym koniecznie i popróbuj.
Generalnie to ja nie chcę zrzucać wagi bo ważę 58kg przy wzroście 168cm tylko chodzi mi o brzuch, żeby był bardziej płaski bo tylko z tym mam mały problem. Spróbuję na najmniejszym obciążeniu, bo do tej pory chodziłam na dużym i z prędkością 22km/h.
Stary 2011-12-16, 23:42   #3921
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Generalnie to ja nie chcę zrzucać wagi bo ważę 58kg przy wzroście 168cm tylko chodzi mi o brzuch, żeby był bardziej płaski bo tylko z tym mam mały problem. Spróbuję na najmniejszym obciążeniu, bo do tej pory chodziłam na dużym i z prędkością 22km/h.
W takim układzie dodałabym brzuszki na codzień i po dwóch miesiącach problem miałabyś pewnie rozwiązany
Stary 2011-12-17, 17:07   #3922
Pudel123
Wtajemniczenie

Cytat:
jezeli bedziesz miala dodatni bilans kaloryczny to miesnie beda sie wyrabiac
Stary 2011-12-26, 13:59   #3923
megusiia
Zakorzenienie

GG do megusiia Send a message via Skype™ to megusiia

a ja w ciagu 10 wizyt na silce zrobilam ponad 70 km jestem z siebie dumna :P - od 2 tygodni na diecie i silka

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-12-26, 16:19   #3924
$ylwu$
Zadomowienie

GG do $ylwu$

Cytat:
Napisane przez megusiia Pokaż wiadomość
a ja w ciagu 10 wizyt na silce zrobilam ponad 70 km jestem z siebie dumna :P - od 2 tygodni na diecie i silka
Dziewczyno jak To to wszystko ogarniasz w święta! Ja to znów chyba mam z 3 kg więcej....

Bieganie - nowa miłość <3

$ylwu$ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-26, 16:26   #3925
megusiia
Zakorzenienie

swieta nie swieta jak slyszysz w sklepie jak babka ci podaje rozmiar 38 i mowi ze to ich najwiekszy to motywuje naprawde szczegolnie jak sie nosi 42
Stary 2011-12-26, 22:01   #3926
$ylwu$
Zadomowienie

GG do $ylwu$

Cytat:
swieta nie swieta jak slyszysz w sklepie jak babka ci podaje rozmiar 38 i mowi ze to ich najwiekszy to motywuje naprawde szczegolnie jak sie nosi 42
Ojj wiem że to motywuje, ale co zrobić gdy po pewnym czasie tej motywacji zabraknie. Też niestety noszę rozmiar 42. Ale przecież nowy rok to nowe nadzieje, w moim wypadku głównie związane ze zmianą mojego ja i małą metamorfozą No cóż, może tym razem się uda...

Stary 2011-12-26, 23:40   #3927
megusiia
Zakorzenienie

no jak co zrobic jak brakuje motywacji?
isc do sklepu
przylozyc do pupska jeansy w ktore sie nie miescisz
poogladac obrazki fit lasek

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-12-27, 00:48   #3928
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

A ja się zapuściłam. Ale mam zamiar od powrotu do domku zacząć znowu trenować prawda jest taka, że przez cały grudzień nie miałam czasu siły, do tego osłabienie ogranizmu i choroba a wyleżeć nie było mi dane bo musiałam do pracy chodzić więc tak to wyszło ale teraz będzie spokojniej więc od czwartku zaczynam działać
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-27, 02:52   #3929
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez $ylwu$ Pokaż wiadomość
Dziewczyno jak To to wszystko ogarniasz w święta! Ja to znów chyba mam z 3 kg więcej....
Ja schudłam przed świętami aby poszaleć z jedzonkiem ale chyba szaleństwo także wymknęło się spod kontroli Codziennie kręce na orbim, chodzę na spacerki więc może będzie tylko..1-2kg na plusie W każdym razie spotkania przy stole nie sprzyjają diecie, po sylwku na dobre wracam w dietkowy kierat

Cytat:
Napisane przez $ylwu$ Pokaż wiadomość
Ojj wiem że to motywuje, ale co zrobić gdy po pewnym czasie tej motywacji zabraknie. Też niestety noszę rozmiar 42. Ale przecież nowy rok to nowe nadzieje, w moim wypadku głównie związane ze zmianą mojego ja i małą metamorfozą No cóż, może tym razem się uda...
A jaka to zmiana jeśli to nie wścibstwo
Stary 2011-12-27, 11:53   #3930
$ylwu$
Zadomowienie

GG do $ylwu$

Cytat:
no jak co zrobic jak brakuje motywacji?
isc do sklepu
przylozyc do pupska jeansy w ktore sie nie miescisz
poogladac obrazki fit lasek
Oj tak Ja nawet nie muszę iść do sklepu. Mam w domu dwie pary nowiuśkich jeansów, które niedawno kupiłam i jeszcze w nie wchodziłam. Teraz ledwie się w nie dopinam. Ale postaram się żeby za jakiś czas były nie tylko na mnie w sam raz, ale o wiele za luźne, a co!

Cytat:
Napisane przez laisla Pokaż wiadomość
A jaka to zmiana jeśli to nie wścibstwo
A gdzie tam wścibstwo Nie nie, ja planuję oczywiście, jak co roku (może tym razem się uda w końcu) zrzucić parę (czyt. najlepiej ok. 10) kg - to przede wszystkim. Do tego baaardzo chciałabym od marca/kwietnia - zależy od pogody - zacząć biegać. Co roku sobie obiecuję i nic z tego nie wychodzi, a wiem że jest to jeden z najlepszych sposobów na pozbycie się fatu, a przy okazji nabiorę też troche kondycji. Poza tym chciałam się trochę wyrzeźbić, ale tym się martwić będę potem. A prócz tego mam zamiar zrobić coś z włosami - na początek zapuszczam, dbam o nie jak mogę, a potem może zmienię na jakiś odważny kolor To takie wstępne plany, a co z nich wyjdzie - zobaczymy

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości