|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
| Pokaż wyniki sondy: Czy Twoim zdaniem orbitrek to dobry sposób na osiągnięcie upragnionej wagi? | |||
| tak-naprawdę skutkuje! |
|
2 | 33,33% |
| nie-nie przynosi efektów |
|
0 | 0% |
| nie wiem-nigdy nie próbowałam |
|
4 | 66,67% |
| Głosujący: 6. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4111 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Orbitrek
Cytat:
poczytaj opinie na necie jeśli masz wątpliwości. sam orbitrek jest dość duży. Edytowane przez makkapakka Czas edycji: 2012-02-10 o 16:56 |
|
|
|
|
#4112 |
|
Zakorzenienie
|
Witam,
wczoraj i dziś odpoczynek od orbiego ogólnie od wczoraj to bym ciągle spała wczoraj do prawie 24 ślęczałam nad papierami dziś od rana pełno roboty dopiero o 17 byłam w domu i obiad jadłam więc nic z ćwiczeń może później zmobilizuję się na sprzątanie to jutro będę dłużej ćwiczy
|
|
|
|
#4113 |
|
Wtajemniczenie
|
No i kupiłam! Yorka x202. Składałam go sama od północy do 3 rano! Mąż nie chciał mi pomóc, bo mówił, że złoży rano, ale ja byłam tak ciekawa, że sama złożyłam
Jeżeli będę na nim ćwiczyła z takim samym zapałem co składałam to będzie dobrze.
|
#4114 |
|
Raczkowanie
|
Gratuluję zakupu. Z czystej ciekawości spytam ile teraz kosztuje X202?
|
#4115 |
|
Wtajemniczenie
|
w sklepie Gosport teraz są po 1499zł w promocji, a w Decathlonie 1699zł.
|
#4116 |
|
Raczkowanie
|
No to cena jest przystępna. Powodzenia w ćwiczeniach. Ja dzisiaj jechałam 45 minut.
|
#4117 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jesteś wielka normalnie mojego kupiłam już złożonego na szczęście bo chyba bym się poddała. A właśnie mam HMS, ktoś pytał, ale kilka lat temu tak więc starszy model
|
|
|
|
|
#4118 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4119 |
|
Zakorzenienie
|
30 minutek = 10 km
|
|
|
|
#4120 |
|
Rozeznanie
|
ja dziś tylko 15 min. (5 km) bo słabo się czułam...
|
|
|
|
#4121 |
|
Zakorzenienie
|
ja dzis po okresie ide kupic karnet bo mi sie skonczyl
![]() wiec znowu jadem :P
|
|
#4122 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zwiększyłam do godziny codziennie. To przez ten wilczy apetyt ostatnio, normalnie nie wiem co jest więc chociaż biegam dłużej aby dodatkowych kg nie nałapać
|
|
|
|
#4123 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi ciężko ujechać 30 minut tz nudzę się i mi się strasznie czas dłuży ![]() dziś 33minutki i 40 sekund = 12 km
|
|
|
|
|
#4124 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mogłabym dalej tak sobie biegać tylko przy dłuższym orbitkowaniu bolą mnie następnego dnia kolana a kiedyś dziewczyny mnie nastraszyły, że maź jakaś międzystawowa się wyciera i można uszkodzić sobie te kolana więc się hamuję
|
|
|
|
|
#4125 |
|
Zakorzenienie
|
jejq a ja nie umiem się wciągnąć też oglądam słucham muzyki a i tak co minute 2 patrze na licznik
|
|
|
|
#4126 |
|
Zakorzenienie
|
walentynkowa silka zaliczona - orbi 3 km
obiegowka silowe rece nogi rowreke 25 min bieznia 25 min :P umieram
|
|
#4127 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja dziś 39 minutek = 13,5 km w sumie ostatnie 9 minutek to tak powoli w ramach odpoczynku
|
|
|
|
|
#4128 |
|
Zakorzenienie
|
oliwka ja robie w 15 minut 3 km hehe ;p wazne zeby tetno nie bylo wyzsze niz 135-140 ;p a u mnie kondycja slabaaa
|
|
#4129 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny, przy jakim tętnie spala się najlepiej tłuszcz? Ja mam zwykle 130-140
|
#4130 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Staraj się nie przekraczać 140 ud/min Tłuszcz najlepiej spala się w granicach 120-140 ud/min - uogólniając, bo każdy jest inny.
|
|
|
#4131 |
|
Wtajemniczenie
|
dyieki. Ja z reguly mam zawsze podwyzszone ok.90, no a przy wysiku to juz wogole.
|
#4132 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wczoraj dostałam takie kopa że szok jednak jak się ma motywację i zapał to dużo można zdziałać, a ja od listopada 4 kg schudnąć nie mogę co za beznadzieja Nie wiem czy ona się czymś wspomagała czy nie ale takich efektów w takim czasie się nie spodziewałam ujrzeć. Ale przyznam głośno rację, że wygląda obłędnie i ślicznie normalnie ślicznie aż zazdrość mnie wzięła ![]() ---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ---------- Sylwuś możesz mi podać jeszcze raz linka do tego pulsometru co masz?? O ile dobrze pamiętam myślałam, że zapisałam gdzieś linka ale jednak nie. Muszę kupić sobie jak już postanowiłam ćwiczyć to zakupię ![]() ---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ---------- dziś 40 minutek = 14,3 km ( 10 km zrobiłam w 27 minut i bodajże 10 sekund)
http://s1.suwaczek.com/200812234229.png http://s5.suwaczek.com/200303043435.png Anielka Edytowane przez oliwka__ Czas edycji: 2012-02-15 o 19:13 |
|
|
|
|
#4133 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie na silowni też jest dziewczyna która dużo schudła i jak ją teraz widzę to normalnie ciasteczko ja też taka chcę być
|
|
|
|
|
#4134 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ---------- jesli nie byla mega otyla to chudnac 15 kg w ciagu miesiaca i paru dni musiala ostro ciac kalorie - wygladu mozesz pozazdroscic - ale pewnie efekty uboczne i uszczerbek na zdrowiu jej wyjdzie po czasie Sluchajcie co do orbiego nie ma sensu pedzic jak oszalale - nie liczy sie ile km tylko zeby utrzymac stale tempo w okolicach 135 - wtedy tak samo sie spala niz przy 150 - a przy takim wysokim zaczyna sie palic miesnie ![]() to taka uwaga odemnie bo mam jedna dziewczyne na silowni ktora parenascie km na orbim w 30 minut robi i schodzi z orbiego blada... ale jaki to ma sens? ze wiecej kalorii spala? przeciez mamy palic tluszcz a nie miesnie no chyba ze ktos chce wygladac jak modelka-anorektyczka - bo one owszem sa sliczne i szczuple a wrecz chude ale zero miesni zarysowanych ---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ---------- a ja dzis orbi - 3 km w 15 minut silowe - obiegowka 35 minut 30 minut rowerek ...nie pamietam ile ale jakos 12 km plus 15 minut bieznia
|
|
|
#4135 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja właśnie jechałam 35 minut, czyli spalania było tylko 15... mój trening wygląda tak: 1) 2km na najniższych obrotach 2) 2km na programie weight loss 3) 2km interwały 4) 2 km na najniższych obrotach i tak wychodzi mi łącznie 8 km i zajmuje mi to 30-35minut. Moja prędkość to +/- 17km/h
Kwiecień^Lancome, Prada, Burberry https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1281333 Edytowane przez Ahtaga Czas edycji: 2012-02-15 o 22:54 |
|
|
|
|
#4136 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie powiem ale motywację to daje i to ogromną. Myślę, że na pewno prócz ćwiczeń roboty przy dziecku czymś się wspiera ale i tak sukces... zresztą parę lat temu też zeszła do rozmiaru 36 a nawet 34 i też z rozmiaru chyba ze 42 jak i nie lepszego. Co do palenia mięśni ja bym się nie obraziła jakby mi się spaliły mięśnie z łydek Ogólnie blada z orbitreka nie schodzę mam siłę a tętno nie wiem jakie mam bo ten głupi orbitrek to mi pokazuje max 80 parę na puls no chyba że to oznacza że mam 160? a 60 parę na początku choć ja puls mam niski więc sama nie wiem. Muszę naprawdę zakupić ten pulsometr to będę wiedzieć dokładnie. bo tak to mi źle wskazuje. Ogólnie kondycję mam lepszą już bo np. dziś już nie schodziłam nie wiadomo jak styrana raptem 5 minutek odpoczynku i doszłam do siebie oczywiście jeszcze po zejściu ze 20 skłonów co by mięśnie rozciągnąć
|
|
|
|
|
#4137 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do Twojej znajomej, już widzę Twoje zdziwienie i zachwyt na jej widok. A tak swoją drogą... zazdroszczę. Bo ja od tak dawna próbuję zrzucić te 10 kg i jakoś mi nie wychodzi. I jak widać to tylko kwestia silnej woli. Bo wmawianie sobie tego że się nie da jest bez sensu - bzdury po prostu. Da się, jak widać!
|
|
|
#4138 |
|
Zakorzenienie
|
Sylwuś dzięki
A tak poza tym to dziś tłusty czwartek który z pewnością sprzyja odchudzaniu i z pewnością nie zjem pączka ani jednego no nic kawał mi się udał kupiłam na allegro
http://s1.suwaczek.com/200812234229.png http://s5.suwaczek.com/200303043435.png Anielka Edytowane przez oliwka__ Czas edycji: 2012-02-16 o 08:46 |
|
|
|
#4139 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko zwroc uwage na tetno :Pheheh to nie tak ze dopiero po 20 minutach zaczynaja sie dziac jakies efekty tylko ze w takim tetnie po 20 minutach zaczyna sie proces spalania tluszczu - ale to nie znaczy ze wczesniejsze 20 minut nic nie dalo ![]() ---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ---------- Cytat:
omijajac kwestie jak do tego doszla i co uzywala jak jadla i co cwiczyla to fakt faktem ze poogladac takie efekty jest calkie calkiem milo i motywujaco :P ja sama lookam na dziewczyne u nas na silowni i sie slinie :P ... tylko ze ona jest modelka ma 180cm i jest szczuplutka i wysportowana ... ale o takiej figurze jak ona mog epomarzyc bo raz ze jak chudne to leci mi z piersi a dwa ze ona ma mega talie wcieta a ja nawte jak bylam szczuplutka to budowe mam taka ze wciecie male jest ;/ a co do palenia miesni - to nie tak ze spalisz miesnie na lydce hehe , palenie miesni jest najbardziej nieporzadana rzecza przy cwiczeniach - palisz je , zamiast tluszczu - a przeciez to tluszcz chcecy zbijac ? przeciez nie mowa tu o miesniach kulturysty caly szkielet jest podtrzymywany przez miesnie - nalezy je wzmacniac by organizm mogl wiecej i dluzej i byl silniejszy a nie je palic---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- jesli orbi zle ci mierzy puls to lepiej zainwestowac w jakis pulsometr niedrogi ![]() smacznych paczusiow
|
|
|
#4140 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- A dziś tłusty czwartek!!!! ![]() ![]()
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:20.

Jeżeli będę na nim ćwiczyła z takim samym zapałem co składałam to będzie dobrze.
Jesteś wielka normalnie
mojego kupiłam już złożonego na szczęście bo chyba bym się poddała. A właśnie mam HMS, ktoś pytał, ale kilka lat temu tak więc starszy model

i z pewnością nie zjem pączka ani jednego
caly szkielet jest podtrzymywany przez miesnie - nalezy je wzmacniac by organizm mogl wiecej i dluzej i byl silniejszy a nie je palic