|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
| Pokaż wyniki sondy: Czy Twoim zdaniem orbitrek to dobry sposób na osiągnięcie upragnionej wagi? | |||
| tak-naprawdę skutkuje! |
|
2 | 33,33% |
| nie-nie przynosi efektów |
|
0 | 0% |
| nie wiem-nigdy nie próbowałam |
|
4 | 66,67% |
| Głosujący: 6. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4741 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Orbitrek
Cytat:
|
|
|
|
|
#4742 |
|
Zakorzenienie
|
Moja szwagierka właśnie do nas przyjechała i szczena mi opadła
|
|
|
|
#4743 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja od jesieni nie mogłam zrzucić 5 kg a na wiosnę jak ujrzałam pewną osobą która właściwie w niespełna 2 mc spadła kupę kg to dostałam kopa i te 5 kg mi zeszło chciałam 56 kg i mam a teraz chcę 53 i dążę do tego może do końca wakacji uda się oby
|
|
|
|
|
#4744 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymam za Ciebie
|
|
|
|
|
#4745 |
|
Przyczajenie
|
ja własnie przymierzam się do kupna tego cuda- orbitrek magnetyczny body sculpture , aż się pochwalę http://mmo.pl/1832-orbitrek-magnetyczny-be-6730.html
dużo o nim słyszałam dobrego, potem zdecydowałam się za zakup, zaczęłam odkładać pieniądze no i już nie długo w końcu będzie mój
|
|
|
|
#4746 |
|
Zadomowienie
|
OMG to mówicie, że naprawdę można zrzucić na orbitreku tyle kg....???
Dobra to mnie zmotywowałyście Jadę teraz na urlop na spływ kajakowy i jak wrócę to rozpoczynam ![]() Ćwiczycie rano czy wieczorem? Co wolicie...?
|
#4747 |
|
Raczkowanie
|
Hmm... ja od marca do czerwca zrzucilam 6kg.
Moj kettler ma się dobrze a ja chwile odpoczywam zmniejszylam trening do 2 razy w tygodniu-nogi juz mam szczuple ![]() Jesli chodzi o zakup nowego orbiego to warto zainwestowac w taki gdzie nie bedziecie odrywaly nog -a ruch bedzie plynny( zwykle powyzej 1000zł) Mozna kupic je tanio na allegro uzywany albo powystawowy- trzeba tylko zwracac uwage na gwarancje i na 100% sprawnosci Ja mam Kettler axos cross M do 110 kg Ktos kiedys pytal czym sie rozni od kettler axos cross P- otoz model P jest do 130 kg i nadaje sie dla wyzszych osob od 175 w gore, a kettler model M dla osob do 175cm i wadze 110kg. Moim zdaniem M jest bardziej poreczny i mniejszy, latwiej go przechowywac, bo nie zajmuje tyle miejsca co model P Do boju dziewczyny!!! Cwiczymy! |
|
|
|
#4748 |
|
Przyczajenie
|
witam. przy wzroście 170 ważę 85 kg. neidawno zaczęłam stosować dietę MŻ oraz codziennie ćwiczę na orbitreku zwiększając czas o minutę każdego dnia
zaczęłam od pół godziny. ile mi się uda schudnąć do końca wakacji, a ile do przyszłych wakacji? oprócz orbitreka codziennie rano jeżdżę na rowerku stacjonarnym w podobnym systemie jak orbitrek, czyli zwiększam o minutę, i robię brzuszki oraz 'rowerek' na plecach oraz piję herbatę na trawienie bardzo proszę o odpowiedzi i rady jak mogę jeszcze wspomóc odchudzanie
|
|
|
|
#4749 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4750 |
|
Raczkowanie
|
Od jakiegoś czasu marzy mi się orbitrek tylko, że ceny w sportowych sklepach z tego co zauważyłam są kosmiczne ale w auchanie znalazłam takie za około 300 zł. Jak myślicie czy jest sens kupować taki orbitrek czy w tej cenie mogę jedynie trafić na jakiś szajs który padnie po miesiącu? Wiem że lepiej wydać więcej i kupić porządny ale tak szczerze szkoda mi 1000 zł
Stepper miałam za niecałe 100 i wytrzymał 1,5 roku przy codziennym katowaniu
Edytowane przez Dziunia0710 Czas edycji: 2012-07-27 o 08:13 |
|
|
|
#4751 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poczekałabym aż odłożę lub wzięła na raty jednak coś lepszego bo taki za 3 stówki to albo będzie niemiłosiernie skrzypiał albo się rozleci co gorsza..Ja swojego kupiłam jako używanego za grosze (tzn. nawet nie było widać, że był używany i kobieta twierdziła również, że weszła z dwa razy i teraz tylko im zagraca mieszkanie), może rozejrzyj się za używanym skoro szkoda Ci kasy? Teraz po prawie dwóch latach codziennego używania wiem, że warto zapłacić więcej skoro masz zamiar jednak ćwiczyć bo to zakup na dobrych kilka lat, inwestycja w siebie.
Edytowane przez laisla Czas edycji: 2012-07-28 o 01:07 |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4752 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4753 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4754 |
|
Raczkowanie
|
Do wątku dołączam, na orbitreku zasuwam od trzech lat dzień w dzień, a od ośmiu miesięcy dodatkowo callanetics. Też używam HMS. ;D
Ja tam jestem z niego bardzo zadowolona, mimo, że od nadmiernego jeżdżenia na nim był już 3 razy w naprawie : raz coś się stało z pedałami, drugi padło łożysko, a trzeci trzeba było spawać, bo się złamał. To chyba dobrze świadczy o częstotliwości jego użytkowania A patrząc powyżej to ja swój kupiłam w makro,ale wiele razy widziałam różne promocje w wielu sklepach
|
#4755 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4756 |
|
Raczkowanie
|
No ale przynajmniej widać, że używany. Wszystko da się naprawić, a lepiej żeby się popsuł od używania niż zardzewiał od stania
A miałam spytać, czy wasz licznik, który jest z przodu, też pokazuje albo za mało, albo za dużo spalonych kalorii? Ja liczę, że w 10 minut spalam 100 kalorii, jeżdżę ok. 18km/h czasem 20km/h. A mój wspaniały licznik pokazuje, że w godzinę spalę te 120 :| Gardzę nim!
|
#4757 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gdyby miał stać i zagracać mieszkanie to bym z pewnością się go pozbyła, za duży grat
|
|
|
|
|
#4758 |
|
Raczkowanie
|
Aha czyli wychodzi jakieś 75 kalorii na 10 minut
No to dużo się nie pomyliłam. No spory spory. Ale wiecie, są ludzie, którzy uważają na przykład rowerki za doskonały wieszak na ubrania Zacznę od tego, że gdybym miała na nim nie jeździć, to nie wydawałabym kilkuset złotych na niego To też motywuje ;D Poza tym mi sprawia przyjemność
|
#4759 |
|
Zakorzenienie
|
Podobno często ludzie mają zapał, który okazuje się słomiany, więc kupują, później grat zagraca mieszkanie
Ja swojego kupiłam na zakończenie diety, poza tym zauważyłam szybko, że mnie odstresowuje taki wysiłek i chyba uzależniłam się Tak więc nie ma dnia bez orbitreka.
|
|
|
|
#4760 |
|
Zakorzenienie
|
Ale tu cisza
Ja wróciłam na dobre do ćwiczeń Orbitrek i Ewa Chodakowska na zmianę
|
|
|
|
#4761 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mam już 3 płytki Ewki, ostatnio robiłam skalpel, ale potem miałam chwile przerwy. Od poniedziałku zaczynam znów. Dziś odkurzyłam orbitrek, także mam nadzieję że w końcu ruszę to moje dupsko i zacznę ćwiczyć jak należy
|
|
|
#4762 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
powodzenia!
|
|
|
|
|
#4763 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ja będę was dopingować i trzymać mocno kciuki
![]() A za 9 mc właściwie to 8 sama dołączę do was póki co ćwiczenia rekreacyjnie bez przesilania, spacerki, zdrowe odżywianie itp.
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4764 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4765 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ---------- Cytat:
planuję zakup nowego orbiego, tęsknie za nim.. mam nadzieję, że uda się... trzymam za Was kciuki Dziewczynki!
|
|
#4766 |
|
Zakorzenienie
|
XxXJuSstiii i stalovka dziękuję serdecznie kochane
![]() Stalovka gratuluję 4 kg w dół bez wyrzeczeń oby tak dalej
|
|
|
|
#4767 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie się również udało latem bez wyrzeczeń
Ostatni kg został do wyrzucenia i będzie mam nadzieję U bez jojo![]() Co do orbiego to teraz oprócz niego codziennie jeszcze rowerek po lesie dopóki pogoda dopisuje ![]() Oliwka super wiadomość |
|
|
|
#4768 |
|
Raczkowanie
|
Zaczeły się wieczorne seriale i zamiast siedziec i patrzec ja pedałuje na orbim, trzeba sie troszke wzmocnic zanim przyjda chlodne wieczory i nieodparta pokusa na słodycze,własne pączki, ciacha itp.
Tak naprawde to teraz nie przejmuje sie tym, ze jak co roku przytyje zimą-z orbitrekiem to niemozliwe. Regularny ruch fizyczny, jazda 4 razy w tygodniu po 1h i można mysleć o szalowej kiecce na sylwestra. |
|
|
|
#4769 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie. Zamierzam sobie kupić orbitreka, na razie jakiś tańszy, tak do 700zł. Chce schudnąć pare kilo, wyrzeźbić całe ciało, ujędrnić, pozbyć się tłuszczu, a nabrać mięśni, ale głównie chodzi mi o CELLULIT. Czy orbitrek jest na to dobry? Jakie macie zdanie na ten temat? Niestety nie mogę biegać, skakać na skakance itp. Na razie wykonuję ćwiczenia w domu na nogi, brzuch, ale to za mało, chciałam chodzić na fitness 2x w tyg, ale troche na to kasy trzeba wydać, wiec stwierdziłam że raz w tyg. mi wystarczy, a tą resztę kasy przeznaczę na orbitreka (codziennie po 60 min). Jak już kupię i zacznę ćwiczyć to dam znać
![]() 27Kika27 - zgadzam się, wieczorne seriale idealnie nadadzą się na ćwiczenia na orbitreku, szybko czas zleci :-D |
|
|
|
#4770 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też przy serialach
Ale w nocy przez internet, wtedy to po kolei jadę przez seriale
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:30.

za Ciebie