Orbitrek - Strona 159 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Pokaż wyniki sondy: Czy Twoim zdaniem orbitrek to dobry sposób na osiągnięcie upragnionej wagi?
tak-naprawdę skutkuje! 2 33,33%
nie-nie przynosi efektów 0 0%
nie wiem-nigdy nie próbowałam 4 66,67%
Głosujący: 6. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-09, 22:43   #4741
laisla
Zakorzenienie

Dot.: Orbitrek

Cytat:
Napisane przez Krychulec89 Pokaż wiadomość
Cześć. Jestem nowicjuszką co do orbitreka. Zakupiłam i za bardzo nie wiem jak sobie rozłożyć ćwiczenia. Czy lecieć codziennie po 30 min? Dajecie proszę jakieś rady
Ja lecę codziennie 40, ale różnie dziewczyny rozkładają sobie, masz cały wątek wstecz do nadrobienia, poczytaj
laisla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 10:23   #4742
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Moja szwagierka właśnie do nas przyjechała i szczena mi opadła przez 4 miesiące na orbim zrzuciła 12kg! Wygląda świetnie Nigdy nie była w tak dobrej formie... Zzieleniałam z zazdrości

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 21:22   #4743
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Moja szwagierka właśnie do nas przyjechała i szczena mi opadła przez 4 miesiące na orbim zrzuciła 12kg! Wygląda świetnie Nigdy nie była w tak dobrej formie... Zzieleniałam z zazdrości
Gwarantuję Ci moja droga, że teraz dostaniesz takie kopa i nie będziesz wiedziała kiedy zaczniesz gubić kg Ja od jesieni nie mogłam zrzucić 5 kg a na wiosnę jak ujrzałam pewną osobą która właściwie w niespełna 2 mc spadła kupę kg to dostałam kopa i te 5 kg mi zeszło chciałam 56 kg i mam a teraz chcę 53 i dążę do tego może do końca wakacji uda się oby
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-10, 21:47   #4744
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
Gwarantuję Ci moja droga, że teraz dostaniesz takie kopa i nie będziesz wiedziała kiedy zaczniesz gubić kg Ja od jesieni nie mogłam zrzucić 5 kg a na wiosnę jak ujrzałam pewną osobą która właściwie w niespełna 2 mc spadła kupę kg to dostałam kopa i te 5 kg mi zeszło chciałam 56 kg i mam a teraz chcę 53 i dążę do tego może do końca wakacji uda się oby
Byłoby wspaniale
Trzymam za Ciebie

Stary 2012-07-10, 22:25   #4745
Marysia112
Przyczajenie

ja własnie przymierzam się do kupna tego cuda- orbitrek magnetyczny body sculpture , aż się pochwalę http://mmo.pl/1832-orbitrek-magnetyczny-be-6730.html dużo o nim słyszałam dobrego, potem zdecydowałam się za zakup, zaczęłam odkładać pieniądze no i już nie długo w końcu będzie mój
Marysia112 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-11, 09:56   #4746
Krychulec89
Zadomowienie

OMG to mówicie, że naprawdę można zrzucić na orbitreku tyle kg....???
Dobra to mnie zmotywowałyście
Jadę teraz na urlop na spływ kajakowy i jak wrócę to rozpoczynam

Ćwiczycie rano czy wieczorem? Co wolicie...?
Stary 2012-07-11, 10:26   #4747
27Kika27
Raczkowanie

Hmm... ja od marca do czerwca zrzucilam 6kg.
Moj kettler ma się dobrze a ja chwile odpoczywam zmniejszylam trening do 2 razy w tygodniu-nogi juz mam szczuple
Jesli chodzi o zakup nowego orbiego to warto zainwestowac w taki gdzie nie bedziecie odrywaly nog -a ruch bedzie plynny( zwykle powyzej 1000zł) Mozna kupic je tanio na allegro uzywany albo powystawowy- trzeba tylko zwracac uwage na gwarancje i na 100% sprawnosci
Ja mam Kettler axos cross M do 110 kg
Ktos kiedys pytal czym sie rozni od kettler axos cross P- otoz model P jest do 130 kg i nadaje sie dla wyzszych osob od 175 w gore, a kettler model M dla osob do 175cm i wadze 110kg.
Moim zdaniem M jest bardziej poreczny i mniejszy, latwiej go przechowywac, bo nie zajmuje tyle miejsca co model P
Do boju dziewczyny!!! Cwiczymy!
27Kika27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 12:08   #4748
martyna000
Przyczajenie

witam. przy wzroście 170 ważę 85 kg. neidawno zaczęłam stosować dietę MŻ oraz codziennie ćwiczę na orbitreku zwiększając czas o minutę każdego dnia zaczęłam od pół godziny. ile mi się uda schudnąć do końca wakacji, a ile do przyszłych wakacji? oprócz orbitreka codziennie rano jeżdżę na rowerku stacjonarnym w podobnym systemie jak orbitrek, czyli zwiększam o minutę, i robię brzuszki oraz 'rowerek' na plecach oraz piję herbatę na trawienie bardzo proszę o odpowiedzi i rady jak mogę jeszcze wspomóc odchudzanie
martyna000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-21, 01:40   #4749
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martyna000 Pokaż wiadomość
witam. przy wzroście 170 ważę 85 kg. neidawno zaczęłam stosować dietę MŻ oraz codziennie ćwiczę na orbitreku zwiększając czas o minutę każdego dnia zaczęłam od pół godziny. ile mi się uda schudnąć do końca wakacji, a ile do przyszłych wakacji? oprócz orbitreka codziennie rano jeżdżę na rowerku stacjonarnym w podobnym systemie jak orbitrek, czyli zwiększam o minutę, i robię brzuszki oraz 'rowerek' na plecach oraz piję herbatę na trawienie bardzo proszę o odpowiedzi i rady jak mogę jeszcze wspomóc odchudzanie
Powinnaś ładnie chudnąć przy takim trybie To co mogę podpowiedzieć z obserwacji własnego przykładu to bardzo pomaga trzymanie się jedzenia małych porcji co najmniej 5 razy dziennie bo podkręcasz metabolizm tymi posiłkami, nie dopuszczać do długich przerw w jedzeniu bo 1. zwalnia się przemiana materii 2. rzucasz się wygłodzona na jedzenie i zjadasz więcej niż potrzeba
Stary 2012-07-27, 08:11   #4750
Dziunia0710
Raczkowanie

Od jakiegoś czasu marzy mi się orbitrek tylko, że ceny w sportowych sklepach z tego co zauważyłam są kosmiczne ale w auchanie znalazłam takie za około 300 zł. Jak myślicie czy jest sens kupować taki orbitrek czy w tej cenie mogę jedynie trafić na jakiś szajs który padnie po miesiącu? Wiem że lepiej wydać więcej i kupić porządny ale tak szczerze szkoda mi 1000 zł Stepper miałam za niecałe 100 i wytrzymał 1,5 roku przy codziennym katowaniu

Edytowane przez Dziunia0710
Czas edycji: 2012-07-27 o 08:13
Dziunia0710 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-28, 01:05   #4751
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dziunia0710 Pokaż wiadomość
Od jakiegoś czasu marzy mi się orbitrek tylko, że ceny w sportowych sklepach z tego co zauważyłam są kosmiczne ale w auchanie znalazłam takie za około 300 zł. Jak myślicie czy jest sens kupować taki orbitrek czy w tej cenie mogę jedynie trafić na jakiś szajs który padnie po miesiącu? Wiem że lepiej wydać więcej i kupić porządny ale tak szczerze szkoda mi 1000 zł Stepper miałam za niecałe 100 i wytrzymał 1,5 roku przy codziennym katowaniu
Stepper to nieco mniej skomplikowana machina Poczekałabym aż odłożę lub wzięła na raty jednak coś lepszego bo taki za 3 stówki to albo będzie niemiłosiernie skrzypiał albo się rozleci co gorsza..Ja swojego kupiłam jako używanego za grosze (tzn. nawet nie było widać, że był używany i kobieta twierdziła również, że weszła z dwa razy i teraz tylko im zagraca mieszkanie), może rozejrzyj się za używanym skoro szkoda Ci kasy? Teraz po prawie dwóch latach codziennego używania wiem, że warto zapłacić więcej skoro masz zamiar jednak ćwiczyć bo to zakup na dobrych kilka lat, inwestycja w siebie.

Edytowane przez laisla
Czas edycji: 2012-07-28 o 01:07
Stary 2012-07-28, 09:20   #4752
Dziunia0710
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez laisla Pokaż wiadomość
Stepper to nieco mniej skomplikowana machina Poczekałabym aż odłożę lub wzięła na raty jednak coś lepszego bo taki za 3 stówki to albo będzie niemiłosiernie skrzypiał albo się rozleci co gorsza..Ja swojego kupiłam jako używanego za grosze (tzn. nawet nie było widać, że był używany i kobieta twierdziła również, że weszła z dwa razy i teraz tylko im zagraca mieszkanie), może rozejrzyj się za używanym skoro szkoda Ci kasy? Teraz po prawie dwóch latach codziennego używania wiem, że warto zapłacić więcej skoro masz zamiar jednak ćwiczyć bo to zakup na dobrych kilka lat, inwestycja w siebie.
Chyba to by było najlepsze rozwiązanie z tym używanym z pewnością długo bym nie musiała szukać takiej osoby której ćwiczenia znudziły się po dwóch albo trzech dniach. A mogłabyś napisać co to dokładnie za orbitrek? Bo od czegoś muszę zacząć poszukiwania a kompletnie nie mam pojęcia za jakimi się rozglądać
Dziunia0710 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-28, 17:33   #4753
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dziunia0710 Pokaż wiadomość
Chyba to by było najlepsze rozwiązanie z tym używanym z pewnością długo bym nie musiała szukać takiej osoby której ćwiczenia znudziły się po dwóch albo trzech dniach. A mogłabyś napisać co to dokładnie za orbitrek? Bo od czegoś muszę zacząć poszukiwania a kompletnie nie mam pojęcia za jakimi się rozglądać
Wiesz, to chyba nie ma znaczenia, ja nie szukałam żadnego konkretnego, po prostu wchodź np na allegro lub tym podobne portale, na kategorie ze sprzętem sportowym, orbitrekami i zaznacz opcję "używane". Wiesz, minusy także są, np, że nie ma gwarancji..no ale coś za coś..Ja mam HMS, już parę latek ma.
Stary 2012-08-01, 22:37   #4754
annussiaa91
Raczkowanie

Do wątku dołączam, na orbitreku zasuwam od trzech lat dzień w dzień, a od ośmiu miesięcy dodatkowo callanetics. Też używam HMS. ;D
Ja tam jestem z niego bardzo zadowolona, mimo, że od nadmiernego jeżdżenia na nim był już 3 razy w naprawie : raz coś się stało z pedałami, drugi padło łożysko, a trzeci trzeba było spawać, bo się złamał. To chyba dobrze świadczy o częstotliwości jego użytkowania A patrząc powyżej to ja swój kupiłam w makro,ale wiele razy widziałam różne promocje w wielu sklepach
Stary 2012-08-02, 00:58   #4755
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez annussiaa91 Pokaż wiadomość
Do wątku dołączam, na orbitreku zasuwam od trzech lat dzień w dzień, a od ośmiu miesięcy dodatkowo callanetics. Też używam HMS. ;D
Ja tam jestem z niego bardzo zadowolona, mimo, że od nadmiernego jeżdżenia na nim był już 3 razy w naprawie : raz coś się stało z pedałami, drugi padło łożysko, a trzeci trzeba było spawać, bo się złamał. To chyba dobrze świadczy o częstotliwości jego użytkowania A patrząc powyżej to ja swój kupiłam w makro,ale wiele razy widziałam różne promocje w wielu sklepach
Mój także pękł z przodu i wymaga zespawania, to chyba standard niestety przy intensywnym używaniu..z pedałami także dzieją się dziwne rzeczy czasami ale na razie nie wymagało to jakiejś interwancji specjalnej
Stary 2012-08-02, 11:30   #4756
annussiaa91
Raczkowanie

No ale przynajmniej widać, że używany. Wszystko da się naprawić, a lepiej żeby się popsuł od używania niż zardzewiał od stania A miałam spytać, czy wasz licznik, który jest z przodu, też pokazuje albo za mało, albo za dużo spalonych kalorii? Ja liczę, że w 10 minut spalam 100 kalorii, jeżdżę ok. 18km/h czasem 20km/h. A mój wspaniały licznik pokazuje, że w godzinę spalę te 120 :| Gardzę nim!
Stary 2012-08-03, 01:29   #4757
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez annussiaa91 Pokaż wiadomość
No ale przynajmniej widać, że używany. Wszystko da się naprawić, a lepiej żeby się popsuł od używania niż zardzewiał od stania A miałam spytać, czy wasz licznik, który jest z przodu, też pokazuje albo za mało, albo za dużo spalonych kalorii? Ja liczę, że w 10 minut spalam 100 kalorii, jeżdżę ok. 18km/h czasem 20km/h. A mój wspaniały licznik pokazuje, że w godzinę spalę te 120 :| Gardzę nim!
Pisałyśmy wiele razy o licznikach, że nie warto zbytnio się do nich przywiązywać, niektóre dziewczyny mają pulsometry, podobno bardziej godne zaufania. Ja liczę, że spalam tak ok 450 kcal na godzinę
Gdyby miał stać i zagracać mieszkanie to bym z pewnością się go pozbyła, za duży grat
Stary 2012-08-03, 11:30   #4758
annussiaa91
Raczkowanie

Aha czyli wychodzi jakieś 75 kalorii na 10 minut No to dużo się nie pomyliłam. No spory spory. Ale wiecie, są ludzie, którzy uważają na przykład rowerki za doskonały wieszak na ubrania Zacznę od tego, że gdybym miała na nim nie jeździć, to nie wydawałabym kilkuset złotych na niego To też motywuje ;D Poza tym mi sprawia przyjemność
Stary 2012-08-03, 15:33   #4759
laisla
Zakorzenienie

Podobno często ludzie mają zapał, który okazuje się słomiany, więc kupują, później grat zagraca mieszkanie Ja swojego kupiłam na zakończenie diety, poza tym zauważyłam szybko, że mnie odstresowuje taki wysiłek i chyba uzależniłam się Tak więc nie ma dnia bez orbitreka.
Stary 2012-08-31, 21:21   #4760
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Ale tu cisza
Ja wróciłam na dobre do ćwiczeń Orbitrek i Ewa Chodakowska na zmianę

Stary 2012-09-01, 16:02   #4761
$ylwu$
Zadomowienie

GG do $ylwu$

Cytat:
Ale tu cisza
Ja mam taki sam plan mam już 3 płytki Ewki, ostatnio robiłam skalpel, ale potem miałam chwile przerwy. Od poniedziałku zaczynam znów. Dziś odkurzyłam orbitrek, także mam nadzieję że w końcu ruszę to moje dupsko i zacznę ćwiczyć jak należy

Bieganie - nowa miłość <3

$ylwu$ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-01, 17:18   #4762
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez $ylwu$ Pokaż wiadomość
Ja mam taki sam plan mam już 3 płytki Ewki, ostatnio robiłam skalpel, ale potem miałam chwile przerwy. Od poniedziałku zaczynam znów. Dziś odkurzyłam orbitrek, także mam nadzieję że w końcu ruszę to moje dupsko i zacznę ćwiczyć jak należy
powodzenia!

Stary 2012-09-01, 17:30   #4763
oliwka__
Zakorzenienie

Dziewczyny ja będę was dopingować i trzymać mocno kciuki

A za 9 mc właściwie to 8 sama dołączę do was póki co ćwiczenia rekreacyjnie bez przesilania, spacerki, zdrowe odżywianie itp.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-09-01, 17:32   #4764
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:

A za 9 mc właściwie to 8 sama dołączę do was póki co ćwiczenia rekreacyjnie bez przesilania, spacerki, zdrowe odżywianie itp.
Gratuluję!!

Stary 2012-09-02, 10:26   #4765
stalovka
Rozeznanie

GG do stalovka Send a message via Skype™ to stalovka

Cytat:

GRATULACJE!

---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ----------

Cytat:
Ale tu cisza
Ja nie ćwiczę na chwilę obecną, zmieniłam dzial w firmie i mam pracę w której nie tylko siedzę ale też staram się dużo ruszać (dużo latam z dokumentami), a że pracki jest dużo to i schudłam 4kg beż żadnych wyrzeczeń
planuję zakup nowego orbiego, tęsknie za nim.. mam nadzieję, że uda się... trzymam za Was kciuki Dziewczynki!
Stary 2012-09-02, 11:35   #4766
oliwka__
Zakorzenienie

XxXJuSstiii i stalovka dziękuję serdecznie kochane

Stalovka gratuluję 4 kg w dół bez wyrzeczeń oby tak dalej
Stary 2012-09-04, 22:24   #4767
laisla
Zakorzenienie

Mnie się również udało latem bez wyrzeczeń Wróciłam znad morza i surprise wagowy Ostatni kg został do wyrzucenia i będzie mam nadzieję U bez jojo
Co do orbiego to teraz oprócz niego codziennie jeszcze rowerek po lesie dopóki pogoda dopisuje

Oliwka super wiadomość
Stary 2012-09-05, 10:09   #4768
27Kika27
Raczkowanie

Zaczeły się wieczorne seriale i zamiast siedziec i patrzec ja pedałuje na orbim, trzeba sie troszke wzmocnic zanim przyjda chlodne wieczory i nieodparta pokusa na słodycze,własne pączki, ciacha itp.
Tak naprawde to teraz nie przejmuje sie tym, ze jak co roku przytyje zimą-z orbitrekiem to niemozliwe. Regularny ruch fizyczny, jazda 4 razy w tygodniu po 1h i można mysleć o szalowej kiecce na sylwestra.
27Kika27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 15:06   #4769
xxannaxx
Przyczajenie

Witajcie. Zamierzam sobie kupić orbitreka, na razie jakiś tańszy, tak do 700zł. Chce schudnąć pare kilo, wyrzeźbić całe ciało, ujędrnić, pozbyć się tłuszczu, a nabrać mięśni, ale głównie chodzi mi o CELLULIT. Czy orbitrek jest na to dobry? Jakie macie zdanie na ten temat? Niestety nie mogę biegać, skakać na skakance itp. Na razie wykonuję ćwiczenia w domu na nogi, brzuch, ale to za mało, chciałam chodzić na fitness 2x w tyg, ale troche na to kasy trzeba wydać, wiec stwierdziłam że raz w tyg. mi wystarczy, a tą resztę kasy przeznaczę na orbitreka (codziennie po 60 min). Jak już kupię i zacznę ćwiczyć to dam znać
27Kika27 - zgadzam się, wieczorne seriale idealnie nadadzą się na ćwiczenia na orbitreku, szybko czas zleci :-D
xxannaxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 15:19   #4770
laisla
Zakorzenienie

Ja też przy serialach Ale w nocy przez internet, wtedy to po kolei jadę przez seriale
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości