Orbitrek - Strona 162 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Pokaż wyniki sondy: Czy Twoim zdaniem orbitrek to dobry sposób na osiągnięcie upragnionej wagi?
tak-naprawdę skutkuje! 2 33,33%
nie-nie przynosi efektów 0 0%
nie wiem-nigdy nie próbowałam 4 66,67%
Głosujący: 6. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-30, 21:18   #4831
laisla
Zakorzenienie

Dot.: Orbitrek

Cytat:
Napisane przez madziakicia Pokaż wiadomość
laisla,chudnie się na Ducanie super,waga mi szybko leciała i najadałam się do syta,dieta nie jest monotonna,korzystałam z oficjalnego forum ducana i pichciłam na całego,także pod tym względem super czułam się na niej bardzo dobrze,moje problemy zdrowotne minęły,nie brałam leków od gastrologa,z 79 kg schudłam na 65,ludzie mnie poznawali na ulicy,mąż zakochał się od nowa....takzę polecam,ale nie na długo,bo jak każda dieta jest szkodliwa na dłuższą metę,nie dostarcza wszystkich składników,trzeba robić wyniki kontrolne(krew,mocz i wątroba)i pić bardzo dużo wody,żeby odciążać nerki od białka...
Mi się wydaje, że dieta polegająca na tym aby po prostu jeść mniej nie jest szkodliwa dla zdrowia a wręcz przeciwnie..dostarczasz wszystkiego, co potrzebne, pilnujesz także tego, aby znalazły się wartościowe warzywa i owoce, myślę, że same korzyści. Diety bazujące na jakichś określonych składnikach, a wyrzucające pozostałe są szkodliwe na dłuższą metę bo pozbawiają potzrbnych składników..no i nie można na takich wybiórczych dietach ujechać całego życia, a na takiej zdrowej, niskokalorycznej jak najbardziej..Co do dukana słyszałam także, że niestety bardzo częsty jest efekt jojo po powrocie do zwykłej diety, ale może nie u wszystkich..Z dukana podoba mi się to, że posiłki są wysokobiałkowe, a białko syci na długo, nie tucząc. No i nawet ciasta dukanowe widziałam, serniki

Edytowane przez laisla
Czas edycji: 2012-12-30 o 21:20
laisla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-30, 21:24   #4832
madziakicia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez laisla Pokaż wiadomość
Mi się wydaje, że dieta polegająca na tym aby po prostu jeść mniej nie jest szkodliwa dla zdrowia a wręcz przeciwnie..dostarczasz wszystkiego, co potrzebne, pilnujesz także tego, aby znalazły się wartościowe warzywa i owoce, myślę, że same korzyści. Diety bazujące na jakichś określonych składnikach, a wyrzucające pozostałe są szkodliwe na dłuższą metę bo pozbawiają potzrbnych składników..no i nie można na takich wybiórczych dietach ujechać całego życia, a na takiej zdrowej, niskokalorycznej jak najbardziej..Co do dukana słyszałam także, że niestety bardzo częsty jest efekt jojo po powrocie do zwykłej diety, ale może nie u wszystkich..Z dukana podoba mi się to, że posiłki są wysokobiałkowe, a białko syci na długo, nie tucząc. No i nawet ciasta dukanowe widziałam, serniki
masz rację
ja nie zaliczyłam efektu jo-jo,bo od tamtej pory ciągle się pilnuję z jedzeniem,no ale 4 kg przybyło i chciałabym zrzucić jeszcze 5 czyli w sumie 9 i ujędrnić ciało,bo 2 ciąże robią swoje,niestety...
ps.namiętnie piekłam sernik ducanowy,ale wypassssss
madziakicia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-30, 22:34   #4833
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Cytat:
No muszę jakoś ćwiczyć bo dieta ostatnimi dniami poszła także w odstawkę Byłam już na utrzymaniu wagi ale teraz z dwa kg trzeba będzie wyrzucić

Ja będąc w ciąży do 8 miesiąca jeździłam na rowerze, takim niestacjonarnym, co uważam nie było zbyt rozsądne
to nieżle i chyba faktycznie nie było to do końca rozsądne... z drugiej stony jeśli się nie przeciążałaś i lekarz nie widział przeciwskazań, to nie ma co leżec do gory brzuchem

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
a no bo to nie było akurat co do roweru mam zakaz, jednak wstrząsy, można się przewrócić... nie nie ale wg mojego lekarza (i nie tylko mojego) orbitrek jak najbardziej jeśli wszystko jest ok
u mnie jest okey wszystko, wiec tak sie po swietach przymierzam... wprawdzie nie wiem czy wroce na orbitrek bo cos mi w nim klekocze i ociera tak ze czarny pyłek się sypie..wiec przydałoby sie go najpierw odstawic do przegladu... ale joga i cwiczenia na bank

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-30, 22:40   #4834
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
to nieżle i chyba faktycznie nie było to do końca rozsądne... z drugiej stony jeśli się nie przeciążałaś i lekarz nie widział przeciwskazań, to nie ma co leżec do gory brzuchem

u mnie jest okey wszystko, wiec tak sie po swietach przymierzam... wprawdzie nie wiem czy wroce na orbitrek bo cos mi w nim klekocze i ociera tak ze czarny pyłek się sypie..wiec przydałoby sie go najpierw odstawic do przegladu... ale joga i cwiczenia na bank
jasne, że nie ma co leżeć do góry brzuchem... ale rower to ryzyko
choć jeden gin mi wręcz kazał jeździć jak byłam u niego w 5tc no ale on mnie potraktował jak małolatę, która wpadła z pierwszym lepszym, więc to może miał być sposób na pozbycie się problemu

od nowego roku muszę spiąć poślady bo strasznym leniem się zrobiłam

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-31, 01:07   #4835
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
masz rację
ja nie zaliczyłam efektu jo-jo,bo od tamtej pory ciągle się pilnuję z jedzeniem,no ale 4 kg przybyło i chciałabym zrzucić jeszcze 5 czyli w sumie 9 i ujędrnić ciało,bo 2 ciąże robią swoje,niestety...
ps.namiętnie piekłam sernik ducanowy,ale wypassssss
Ja mam kilka przepisów na te serniki, właściwie samo białko (twaróg, jajka), stewia zamiast cukru lub słodzik ale wciąż odmawiałam sobie jakichkolwiek słodyczy bo trzymałam dietę i ciągle był nie ten czas..miałam sobie zrobić nagrodę jak pokaże się 5 z przodu na wadze ale z kolei gdy się pokazała wtedy bałam się, że wróci 6 i taka to ciemna strona dbania o wagę

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
Nie było. Już nie mówiąc, że gina w ogóle o zdanie nie pytałam..teraz byłabym ostrożniejsza pewnie.

Cytat:
jasne, że nie ma co leżeć do góry brzuchem... ale rower to ryzyko
choć jeden gin mi wręcz kazał jeździć jak byłam u niego w 5tc no ale on mnie potraktował jak małolatę, która wpadła z pierwszym lepszym, więc to może miał być sposób na pozbycie się problemu

od nowego roku muszę spiąć poślady bo strasznym leniem się zrobiłam
O matko..

Edytowane przez laisla
Czas edycji: 2012-12-31 o 01:08
Stary 2012-12-31, 06:25   #4836
stalovka
Rozeznanie

GG do stalovka Send a message via Skype™ to stalovka

Cytat:
Tzn.chodzi Ci o te parametry które robisz,tak?czas,km i kalorie?hehe,jak dam radę... choć wczoraj 30 min na pełnym luziku wytrzymałam,to i dłużej pociągnę.... a ćwiczysz raz dziennie czy więcej??
ćwiczę raz dziennie, 55 minut na orbim.
Wzięłam się za robotę, miałam zrobić sobie postanowienie noworoczne dieta+orbi ale stwierdziłam, że nie będę czekac na 2013 i objadać się w najlepsze (bo tyłek rośnie) i zaczełam 25.12

---------- Dopisano o 06:22 ---------- Poprzedni post napisano o 06:22 ----------

No i jeszcze co - przestałam kopcić te wstrętne papierochy!!

---------- Dopisano o 06:25 ---------- Poprzedni post napisano o 06:22 ----------

Cytat:
No muszę jakoś ćwiczyć bo dieta ostatnimi dniami poszła także w odstawkę Byłam już na utrzymaniu wagi ale teraz z dwa kg trzeba będzie wyrzucić

Ja będąc w ciąży do 8 miesiąca jeździłam na rowerze, takim niestacjonarnym, co uważam nie było zbyt rozsądne

madziakicia to fajnie, że masz zapał Nie próbowałam nigdy dukana, wszyscy mi go odradzali, że podobno organizm wyniszcza. Doszłam do wagi, która mi odpowiadała metodą WR Mż, więcej ruchu, mniej żarcia Nigdy jakoś specjalnie nie planowałam posiłków, jedynie to aby było ich 5, każdy po ok 300kcal i aby w każdym były warzywa. To jakoś poskutkowało i staram się tak jeść nadal. Tylko niestety uwielbiam słodycze i gdy przychodzą jakieś uroczystości lub święta to po miesiącach odmawiania sobie nieco przesadzam z ciastem i innymi zakazanymi rzeczami ale cóż, w sumie od tego też są święta, umiem już panować nad wagą i mam ją uregulowaną od wielu miesięcy więc dwa kg w te czy wewte już nie wprowadza mnie w histerię

---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ----------

Na godzinę spala się ok 500, zależy oczywiście od tempa i obciążenia
WOW, jesteś hardcorem. Moja koleżanka też jeździła, zawsze mnie to rozbawiało, bo komicznie to wyglądało, ona miała mega wielki brzuch w ciąży, zawsze wielki biust a w ciązy jeszcze go wywaliło i cisneła na rowerze ale słyszałam właśnie, że nie powinno się rowerować będąc w stanie błogosławionym...
Stary 2012-12-31, 10:58   #4837
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stalovka Pokaż wiadomość
ćwiczę raz dziennie, 55 minut na orbim.
Wzięłam się za robotę, miałam zrobić sobie postanowienie noworoczne dieta+orbi ale stwierdziłam, że nie będę czekac na 2013 i objadać się w najlepsze (bo tyłek rośnie) i zaczełam 25.12

No i jeszcze co - przestałam kopcić te wstrętne papierochy!!
No i bardzo dobrze!!

Gratuluję rzucenia papierosów, mam nadzieję, że wytrwasz

Stary 2013-01-01, 11:39   #4838
madziakicia
Raczkowanie

Hej dziewczyny!!;]
Wszystkiego dobrego w Nowym Roku,dużo miłości,pomyślności i jeszcze więcej zdrowia oraz wytrwałości w dążeniu do naszych celów i zamierzeń!!!
Stary 2013-01-01, 14:28   #4839
stalovka
Rozeznanie

Dołączam się do zyczeń! Wszystkiego co najlepsze dla Was i Waszych najbliższych!)
Stary 2013-01-01, 14:32   #4840
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Pomyślności i wytrwałości w treningach w tym nowym roku

Edytowane przez XxXJuSstiii
Czas edycji: 2013-01-01 o 14:35
Stary 2013-01-01, 14:58   #4841
laisla
Zakorzenienie

Cytat:

WOW, jesteś hardcorem. Moja koleżanka też jeździła, zawsze mnie to rozbawiało, bo komicznie to wyglądało, ona miała mega wielki brzuch w ciąży, zawsze wielki biust a w ciązy jeszcze go wywaliło i cisneła na rowerze ale słyszałam właśnie, że nie powinno się rowerować będąc w stanie błogosławionym...
Ja ani brzucha ani tym bardziej biustu nigdy wielkiego nie miałam więc może aż tak komicznie nie wyglądałam

Także życzę Wam wszystkiego dobrego
Stary 2013-01-01, 19:06   #4842
madziakicia
Raczkowanie

dziewczyny,potrzebuję porady,co myślicie o tym sprzęcie?żeby go kupić??
http://allegro.pl/orbitrek-treningow...908329025.html
Stary 2013-01-01, 19:09   #4843
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Firmę mogę polecić (sama mam model E5000 i jestem mega zadowolona) ale co do modelu to nie pomogę. Sama bałam się kupić coś poniżej tysiąca

Stary 2013-01-01, 19:12   #4844
madziakicia
Raczkowanie

acha,rozumiem...
wydaje się być spoko,jak dla mnie,ale sama nie wiem..więcej kasy nie mam,więc tylko coś takiego wchodzi w rachubę... ;/
Stary 2013-01-01, 19:14   #4845
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
acha,rozumiem...
wydaje się być spoko,jak dla mnie,ale sama nie wiem..więcej kasy nie mam,więc tylko coś takiego wchodzi w rachubę... ;/
poszukaj opinii w necie ja długo wybierałam obri

Stary 2013-01-01, 20:06   #4846
madziakicia
Raczkowanie

Cytat:
poszukaj opinii w necie ja długo wybierałam obri
nie mogę znaleźć opini o tym modelu...fuck

---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ----------

zastanawiam się jeszcze nad tym:
http://allegro.pl/orbitrek-elektroma...899631662.html
co myślicie??
Stary 2013-01-02, 09:38   #4847
madziakicia
Raczkowanie

Dzień dobry!!
ale tu pustki... ja dziś odpoczywam,wolne do końca tyg od pracy
mam w końcu więcej czasu dla dzieci i na ćwiczonka dumam nad tym orbitrekiem,mam zamiar kupić nowy tylko nie wiem jaki?...kurcze,tyle ich jest,wczoraj siedziałam na allegro i głowa mnie rozbolała w końcu...

Miłego dzionka!!!

---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ----------

chyba zdecyduje się na ten:
http://allegro.pl/orbitrek-magnetycz...897682512.html
Stary 2013-01-02, 16:23   #4848
stalovka
Rozeznanie

Cytat:
najlepsze są: Kettler, Thorn i York - info od pana u którego kupowałam swojego kettlera, no i znajdziesz sprzęt w przystępnych cenach jeśli chodzi o ćwiczenia w domowych warunkach.
Nawet na siłowniach w Gorzowie mają sprzęty tych własnie firm.

---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ----------

Cytat:
Dzień dobry!!
ale tu pustki... ja dziś odpoczywam,wolne do końca tyg od pracy
mam w końcu więcej czasu dla dzieci i na ćwiczonka dumam nad tym orbitrekiem,mam zamiar kupić nowy tylko nie wiem jaki?...kurcze,tyle ich jest,wczoraj siedziałam na allegro i głowa mnie rozbolała w końcu...

Miłego dzionka!!!

---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ----------

chyba zdecyduje się na ten:
http://allegro.pl/orbitrek-magnetycz...897682512.html
Ja dzisiaj 60 minut, 483 kcal spalone, 21 km
wczoraj przez 60 minut 470 kcal.

Ja wracam w piątek do pracy.
Stary 2013-01-02, 16:29   #4849
madziakicia
Raczkowanie

Cytat:
najlepsze są: Kettler, Thorn i York - info od pana u którego kupowałam swojego kettlera, no i znajdziesz sprzęt w przystępnych cenach jeśli chodzi o ćwiczenia w domowych warunkach.
Nawet na siłowniach w Gorzowie mają sprzęty tych własnie firm.

---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ----------

Ja dzisiaj 60 minut, 483 kcal spalone, 21 km
wczoraj przez 60 minut 470 kcal.

Ja wracam w piątek do pracy.
czytałam właśnie opinie o Thornie(ten model,co linka wkleiłam) i są kiepskie,już go na pewno nie kupię
Ten koweline hornet ma dobre opinie,kosztuje ok.850-900 zł więc myślę że za te pieniądze będzie się dobrze sprawował...

to miłego odpoczynku,ja dopiero w poniedziałek,yuuhuu
Stary 2013-01-03, 15:04   #4850
stalovka
Rozeznanie

Cytat:
czytałam właśnie opinie o Thornie(ten model,co linka wkleiłam) i są kiepskie,już go na pewno nie kupię
Ten koweline hornet ma dobre opinie,kosztuje ok.850-900 zł więc myślę że za te pieniądze będzie się dobrze sprawował...

to miłego odpoczynku,ja dopiero w poniedziałek,yuuhuu
No to jak ma dobre opinie to chyba całkiem ok teraz kwestia czy zdecydujesz sie na zakup czy nie

ja już po treningu, godzinka za mna!
Stary 2013-01-03, 16:24   #4851
madziakicia
Raczkowanie

Hej
Kupiłam wczoraj orbitreka,tego hornet koweline,ma super opinie,jutro ma przyjechać kurierem,nie mogę się doczekać,aż go dosiądę
Ja dziś zgrzeszyłam,była u mnie koleżanka z synkiem,skusiłam się na ciacho do kawy i na pifko bo przyniosła ze sobą....
Wymorduję to na orbitreku,za karę
Miłego popołudnia i wieczorku

---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ----------

Cytat:
No to jak ma dobre opinie to chyba całkiem ok teraz kwestia czy zdecydujesz sie na zakup czy nie

ja już po treningu, godzinka za mną
Mówisz,że szalejesz codziennie?... Ja dziś i tak już zgrzeszyłam ale od jutra biorę się ostro,jak przyjedzie nowy rumak Plus dietka of course
Stary 2013-01-04, 09:23   #4852
madziakicia
Raczkowanie

Hej!!Jest tu kto?
Ale tu pustki....
Ja dziś oczekuję na mojego orbitreka,małż w domu to złoży mi go od razu,nie mogę się doczekać
Dziś kolejny wolny dzień,idę z moimi chłopcami na kawkę do mojej koleżanki,maja pobawić się z jej synkiem,on ma pół roczku i moje łobuziaki zakochały się w nim Mam trochę ubranek po moich dzieciach to jej podrzucę.A mój mąż przez ten czas ma złożyć mojego rumaka na wieczór
Szkoda,że prawie nikt tu nie zagląda,cieszyłam się,ze będę tu pisała i będzie miał mnie kto mobilizować do ćwiczeń a tu d.....
Miłego dzionka,wpadnę wieczorkiem napisać jak mój sprzęt
Stary 2013-01-04, 10:44   #4853
stalovka
Rozeznanie

Cytat:
Hej!!Jest tu kto?
Ale tu pustki....
Ja dziś oczekuję na mojego orbitreka,małż w domu to złoży mi go od razu,nie mogę się doczekać
Dziś kolejny wolny dzień,idę z moimi chłopcami na kawkę do mojej koleżanki,maja pobawić się z jej synkiem,on ma pół roczku i moje łobuziaki zakochały się w nim Mam trochę ubranek po moich dzieciach to jej podrzucę.A mój mąż przez ten czas ma złożyć mojego rumaka na wieczór
Szkoda,że prawie nikt tu nie zagląda,cieszyłam się,ze będę tu pisała i będzie miał mnie kto mobilizować do ćwiczeń a tu d.....
Miłego dzionka,wpadnę wieczorkiem napisać jak mój sprzęt
Hej
no to mówisz, że dosiądziesz swego rumaka już dzisiaj??
ja już po dzisiejszym treningu, 1h, 495 kcal spalonych, 21,7km

daj znać jak tam sprzęcik jak już dotrze i mąż go złoży

ja wczoraj też trochę zgrzeszyłam, ale co mi tam jak wszystko wypociłam więc głowa do góry nie jesteś sama
Stary 2013-01-04, 13:00   #4854
stalovka
Rozeznanie

tak przed samym wyjazdem do pracki mi sie przypomniało, słyszała może któraś z Was o diecie 3d chili? na ytb jest filmik i laska mówi, ze dieta jest całkiem OK.

czekam na Wasze opinie w tej sprawie
Stary 2013-01-04, 13:05   #4855
agulaaaa
Zakorzenienie

hej
Po dłuższej przerwie wróciłam do mojego orbiego, nareszcie
Na początek 35 min zaraz wskakuję znowu
agulaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-05, 09:48   #4856
madziakicia
Raczkowanie

Hej
Wczoraj przyjechał mój orbi,ale mąż składał go do 10 w nocy i dopiero dziś na nim przyszaleję Ale powiem Wam,że robi wrażenie:jest duży,masywny,ma mocną konstrukcję i myślę,że będzie się dobrze na nim ćwiczyło A komputerek wypas,duży,dotykowy,podob a mi się
Miłego dzionka wszystkim!!!
Stary 2013-01-05, 13:41   #4857
astraja96
Raczkowanie

Cześć wszystkim!
Można się dosiąść? ;-)
Z orbim ćwiczymy już pół roku. Zaczynałam od 25 minut, teraz robię już godzinę ok. 5x w tygodniu, zależy, jak wyjdę z nauką.
Mój orbik prezentuje się tak:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg preview_1340974221.jpg (28,9 KB, 17 załadowań)
astraja96 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-01-05, 13:45   #4858
agulaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez astraja96 Pokaż wiadomość
Cześć wszystkim!
Można się dosiąść? ;-)
Z orbim ćwiczymy już pół roku. Zaczynałam od 25 minut, teraz robię już godzinę ok. 5x w tygodniu, zależy, jak wyjdę z nauką.
na co byłaś nastawiona? na chudnięcie, kondycję czy jak? opowiedz coś

ja melduję dziś 30 min zaczynam noworoczny trening dziś dzień 3, będę ćwiczyć 3 razy w tygodniu w weekendy, bo tylko taką mam możliwość
agulaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-05, 13:51   #4859
madziakicia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez astraja96 Pokaż wiadomość
Cześć wszystkim!
Można się dosiąść? ;-)
Hej,witaj
Ćwiczysz,żeby schudnąć czy ogólnie poprawić kondycję?Napisz coś więcej,jaki wynik po pół roku?...

---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ----------

Cytat:
Napisane przez agulaaaa Pokaż wiadomość

ja melduję dziś 30 min zaczynam noworoczny trening dziś dzień 3, będę ćwiczyć 3 razy w tygodniu w weekendy, bo tylko taką mam możliwość
Ja też od dziś zaczynam ostro ćwiczyć,trzeba zgubić z grubego dupska,hihi
Powodzenia,trzymam kciuki!!!
Stary 2013-01-05, 19:28   #4860
astraja96
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agulaaaa Pokaż wiadomość

Cytat:
Hej,witaj
Ćwiczysz,żeby schudnąć czy ogólnie poprawić kondycję?Napisz coś więcej,jaki wynik po pół roku?...

---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ----------

Ja też od dziś zaczynam ostro ćwiczyć,trzeba zgubić z grubego dupska,hihi
Powodzenia,trzymam kciuki!!!
Zaczęłam dla kondycji i ogólnej poprawy wydolności organizmu. Teraz ćwiczę z taką dużą częstotliwością (5xtydzień) dla schudnięcia. I wraz z dietą udało mi się w ciągu 1,5 miesiąca zgubić już 5 kg.

Jeszcze 3,5 kg (do 53) dla osiągnięcia wymarzonego efektu (uda się? ) i zmniejszam ćwiczenia do min. 3x w tygodniu. Po orbitreku czuję się taka mega lekka i porządnie, ale pozytywnie zmęczona, poza tym bardzo odprężąją, więc na pewno z niego nie zrezygnuję (co innego tyczy się diety... ) Potem dorzucę sobie pewnie jeszcze jakieś ćwiczonka na rzeźbę (póki co robię jeszcze ok. 100 brzuszków dziennie), a od poniedziałku wrzucam skakankę jako rozgrzewkę.

Staram się nie liczyć tak bardzo skrupulatnie tych kalorii, które spaliłam, bo kiedyś miałam na tym punkcie obsesję i załamkę, kiedy okazywało się, że spaliłam dzisiaj 10 mniej niż wczoraj..

Mój średni wynik to około 600 kcal w ciągu godziny. Robię sobię 4x15 minut (taki sposób na oszukanie mózgu , że jeszcze niedużo mi zostało). Ćwiczę oglądając jednocześnie koncerty Red Hot Chili Peppers - nie wiem, jaka jest Wasza motywacja, ale dla mnie to idealna muzyka do ćwiczeń Długo szukałam "swojej" - od Madonny, przez różne filmy, ale takie efekty osiągnęłam dopiero przy nich, bo dają mi niezłego kopa

Mam pytanko techniczne - robicie sobie jakąś rozgrzewkę przez orbitkiem? Bo ja dotychczas nie praktykowałam żadnych rozgrzewek, a zauważyłam, że mam straszne kurcze łydek.. i może rozgrzewka by pomogła?
I teraz nie wiem czy to za mało magnezu, czy to od tego, że jakoś mam zbyt napięte czy co Nie znam się na tym za bardzo, a to mega uciążliwe.
astraja96 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości