|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
| Pokaż wyniki sondy: Czy Twoim zdaniem orbitrek to dobry sposób na osiągnięcie upragnionej wagi? | |||
| tak-naprawdę skutkuje! |
|
2 | 33,33% |
| nie-nie przynosi efektów |
|
0 | 0% |
| nie wiem-nigdy nie próbowałam |
|
4 | 66,67% |
| Głosujący: 6. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4921 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Orbitrek
Cytat:
![]() Cytat:
![]() U mnie dalej choroba Wczoraj wieczorem czułam się straasznie, więc orbik niestety odpadł, ale planuję za jakąś godzinkę się wziąć ![]() Dam znać, jak mi poszło
|
||
|
|
|
#4922 |
|
Zakorzenienie
|
Otóż to. Utrzymać jest najtrudniej. O ile człowiek sobie odmawia do pewnego momentu to jeszcze ok, a jak się później okazuje, że odmawiać sobie trzeba całe życie, a wszyscy dookoła świętują, objadają się ile chcą nie przejmując się tuszą to jest to już trudniejsze
|
|
|
|
#4923 |
|
Raczkowanie
|
Oj tak, wiem coś o tym.
![]() Ja już do normalnego odżywiania na pewno nie wrócę, ale również z własnego wyboru, bo po takim szoku, jak przejście z diety typowo "polskiej" (tłustej, z białym pieczywem itd.) na taką "zdrową" nie da się już powrócić na poprzedni styl życia. Tak samo jak nie da się już zrezygnować ze sportu, ćwiczeń. Postaram się na pewno nie liczyć tak kalorii, jak teraz i wrzucić trochę na luz. Ale znowu - do pewnej granicy
|
|
|
|
#4924 |
|
Raczkowanie
|
55 min, ok. 580 kcal (nie liczyłam, bo jakoś mi się skasowało w pierwszej piętnastce). Jak na pierwszy dzień po chorobie, jest dobrze!
|
|
|
|
#4925 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4926 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ile spalam kcal?? Szczerze powiedziawszy staram się już na to nie zwracac uwagi, bardziej koncentruje sie na utrzymaniu odpowiedniego tętna - nastawiłam się na spalanie a nie na to co mi wyświetla... Własnie sprawdziłam z wczoraj mam 520 kcal.
|
|
#4927 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja też już ostatnio przestałam liczyć kalorie, bo to czasami nie przekłada się wcale a wcale na włożony wysiłek.
|
||
|
|
|
#4928 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie dziewczyny
![]() Czy można się dołączyć? Od dziś jestem posiadaczką Orbiego (po wczorajszym rozklekotaniu się steppera :/). Zamierzam ćwiczyć na nim 3 razy w tyg. (oczywiście naprzemiennie z interwałami). Zainwestowałam w lepszy sprzęt, bo tanim nie ufam... Mam nadzieję, ze się sprawdzi
|
#4929 | |
|
Zakorzenienie
|
Zawsze miło słyszeć, że człowiek nie sam na świecie z tym kłopotem
Cytat:
Witaj |
|
|
|
|
#4930 |
|
Zakorzenienie
|
To znaczy mam plan treningowy 3x w tyg. interwały i 3 razy w tyg. lekki trening.
Interwały robię z filmików, a trening lekki na stepperze dotychczas robiłam, no ale od jutra na orbim. Jak się wyćwiczę na orbim, to może na nim zrobię interwały Fajne programy ma
|
#4931 |
|
Zakorzenienie
|
No to powodzenia
..dla mnie interwały były zbyt wyczerpujące, padałam po jakichś 20min..wolę jednak w stałym swoim tempie dłużej pokręcić.
|
|
|
|
#4932 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję.
Ja tam lubię czasami paść na pysk z wyczerpania
|
#4933 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4934 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ---------- Cytat:
|
|
#4935 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4936 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bez otwartego okna się duszę
Dzisiaj mój pierwszy raz na moim nowym orbim ![]() Zrobiłam sobie interwał (1min. powoli - 1. min na maksa ) i tak dałam radę 25 min. Jutro robię lekki trening i chciałabym godzinkę pospalać na stałym tętnie, ale nie wiem czy mi się to uda
|
#4937 |
|
Zakorzenienie
|
wracam do was robaczki
![]() kompletnie bez kondycji dzis na silowni na rozgrzewke byl orbi cale 7 minut potem brak mocy w nogach heheheale spoko spoko wrocimy do 30 minut na orbim a moze i wiecej
|
|
#4938 |
|
Raczkowanie
|
Hej!!!
dziewczyny,ale jestem mega-szczęśliwa,sa efekty mojej ciężkiej walki,ćwiczę na orbim od początku stycznia a z Ewą Ch. od 5 stycznia,dziś się zmierzyłam centymetrem i nie mogłam uwierzyć: -2 cm w talii -1 cm w brzuchu szok!!!nie moge uwierzyć dziś zrobiłam po raz pierwszy turbo z Ewą i na dobitke pól godz. na orbim,mega uczucie........ ![]() Elciu,witaj!!! zaczynasz na orbim?nie pożałujesz,powodzenia!!:c mok: Lecę pod prysznic i zasłużony odpoczynek do jutra,a jutro znów trening ![]() miłego wieczorku!!!
|
#4939 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4940 |
|
Raczkowanie
|
|
#4941 |
|
Zakorzenienie
|
O witaj madziakicia
no właśnie tż mi kupił orbiego Ja się mierzę początek lutego, ale szału nie będzie :/ nie mam diety
|
#4942 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#4943 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
Dzisiaj mam przerwę, bo w tym piekle nie dam rady ![]() Od jutra taki mega mega start, planuję 4-5 dni z rzędu (zależy, jak wyjdę z czasem) + skananka. Waga dzisiaj pokazała 0,5 kg mniej Jeszcze zatem ok. 1,5 kg i kończę ). Muszę się zacząć powoli rozglądać w temacie ![]() Ostatnio mam taki dylemat - lepiej szybciej na niższym poziomie, czy wolniej (a czasami i krócej) na wyższym? ![]() @Ela87 - możesz mi przybliżyć co nieco wiadomości o interwałach? Gratuluję wszystkim wyników i wytrwałości!
Edytowane przez astraja96 Czas edycji: 2013-01-20 o 16:13 |
|
|
|
#4944 |
|
Raczkowanie
|
macie motywację!!
![]() http://www.youtube.com/watch?v=y8QxoIe_Z7M&sns=fb
|
#4945 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez astraja96 Czas edycji: 2013-01-18 o 22:07 |
|
|
|
|
#4946 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4947 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja nagrzeszyłam z jedzeniem, zjadłam bułkę słodką! Była taka malusia i samotna, że ją pochłonęłam... ALE oczywiście skatowałam się ćwiczeniami, 60 minut orbi + 30 minut rowerek och, chyba wiosna idzie!!![]() ---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ---------- Cytat:
|
|
#4948 |
|
Zakorzenienie
|
To co wyczytałam na necie.
Interwał (HIIT) to trening o wysokiej intensywności przeplatany z małą intensywnością. Chodzi o to, że ćwiczysz raz bardzo szybko i męczysz się niesamowicie (tętno wtedy skacze do wysoka), a później znowu zwalniasz i się uspokajasz. Podobno takie interwały najlepiej spalają tłuszcz, ale nie można ich robić codziennie (min. 1 dzień przerwy). Np. Biegniesz przez 1 min szybko, a później np. 30 sek robisz brzuszki. Potem znowu biegniesz i znowu coś mniej męczącego. Ja to tak rozumiem, jeśli się mylę, to niech ktoś mnie poprawi ![]() Na orbim polega to na tym samym. Szybko - wolno ![]() To też zależy od trenowania. Wolny bieg powinien być wykonywany tak długo, aż tętno spadnie do ok 65 proc. Później znowu trzeba szybko, wy mieć ok 95 proc. Czyli generalnie na początku można robić 60 sek szybkiego - 120 sek wolnego, by się uspokoić. Sama dokładnie tego jeszcze nie rozpracowałam ![]() http://www.sfd.pl/HIIT_jakie_t%C4%99tno_-t250271.html
|
#4950 |
|
Rozeznanie
|
witajcie!
jestem nowa na tym wątku planuję kupić orbitrek, nie mam dużo kg do zgubienie jakieś 2-3, teraz ważę 62-63kg przy wzroście 172cm, najbardziej chciałabym wymodelować nogi i pośladki, moje ciało po dwóch ciążach wygląda kiepsko 0glądałam w kilka modeli w decathlonie, najbardziej mi pasował taki z kołem zamachowym 20kg, wg mnie była największa płynność ruchów kupię go w ciągu najbliższych dwóch tygodni i zaczynam ostro, planuję też iść na jakiś zabiegi typu exilis żeby jeszcze zwiększyć efekty
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:58.

Byle tylko to utrzymać

Wczoraj wieczorem czułam się straasznie, więc orbik niestety odpadł, ale planuję za jakąś godzinkę się wziąć 

). Muszę się zacząć powoli rozglądać w temacie