Orbitrek - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Pokaż wyniki sondy: Czy Twoim zdaniem orbitrek to dobry sposób na osiągnięcie upragnionej wagi?
tak-naprawdę skutkuje! 2 33,33%
nie-nie przynosi efektów 0 0%
nie wiem-nigdy nie próbowałam 4 66,67%
Głosujący: 6. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-03-02, 13:43   #1471
Lubonka
Raczkowanie

Dot.: Orbitrek

ungezogeneania wyobraz sobie ze ja wlasnie dzis przywiozlam swoje ze sklepu, na pudelku rozmiar L, wyciagam ochoczo w domu zeby przymierzyc, a tu M
Jutro znowu robie kurs do tego sklepu zeby je wymienic, a juz sie cieszylam ze jutro z samego rana bede je testowac, a to pech! No nic, co sie odwlecze to nie uciecze

85---->66

Lubonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-02, 19:45   #1472
Chaos_Girl
Zadomowienie

Ja tez smigam na swoim ponad 40 km/h. Wydaje mi sie, ze orbitrek podobny jest do rowerka, tylko, ze pedaluje sie na stojaco. Co do spodenek, to dzis bylam w Lidlu, a tam caly stroj neoprenowy-do nurkowania. Ciekawe, czy to to samo, czy sklad tej 'tkaniny' rozni sie od skladu gaci odchudzajacych.
Chaos_Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-02, 20:37   #1473
anniaa

Cytat:
Napisane przez Chaos_Girl Pokaż wiadomość
Ja tez smigam na swoim ponad 40 km/h. Wydaje mi sie, ze orbitrek podobny jest do rowerka, tylko, ze pedaluje sie na stojaco. Co do spodenek, to dzis bylam w Lidlu, a tam caly stroj neoprenowy-do nurkowania. Ciekawe, czy to to samo, czy sklad tej 'tkaniny' rozni sie od skladu gaci odchudzajacych.
te " gacie" nie sa odchudajace tylko powoduja utrate wody która i taj później powróci jest to efekt chwilowy ale jesli wierzysz w to oraz nie boisz sie negatywnych skutków to po prostu owin sie folia taki sam efekt osiagniesz a taniej wychodzi

Nigdy nie zmienisz swojego życia dopóki nie zmienisz czegoś, co codziennie robisz..

anniaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-02, 21:01   #1474
20Agatka20
Rozeznanie

Ja już po pedałowaniu dzisiaj tylko 30 minut , ale lepiej tyle niż w ogóle + oczywiście hula-hop 35 minut
Jeżeli mogę się przyłączyć do dyskusji o "gaciach" , to popieram Aniee folia rzeczywiście daje takie same efekty , no i oczywiście nie polecałabym owijać się nią codziennie , po co wodę tracić z organizmu , trzeba raczej ją uzupełniać
20Agatka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-03, 07:23   #1475
Sniezynka21
Zakorzenienie

60 min. zaliczone
Sniezynka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-03, 09:26   #1476
ungezogeneania
Raczkowanie

Mój orbi wczoraj też zaliczony - 55 min. + siłowe. A co do spodenek, to chyba nikt na tym forum nie wierzy w ich odchudzającą moc, ale one pomagają w walce z cellulitem - wiem to z własnego doświadczenia. Poza tym pijąc dwa litry wody dziennie + herbatki raczej utratą wody nie ma się co martwić.
Stary 2009-03-03, 10:20   #1477
martoszka
Przyczajenie

dzięki za budujące słowa. jeden kg tygodniowo jest mobilizujący. zatem biore się do roboty.pozdrawiam

---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ----------

szczerze mam nadzieję ze będzie lepiej. bede walczyła.
martoszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-03, 11:19   #1478
anytsuj
Zadomowienie

40 min zaliczone
zazdroszczę Wam kondycji - 60 min jeździcie, ja cały czas 30 minut tylko ostatnio dałam radę 40 min. no ale tu wychodzi mój a-sportowy tryb zycia.
anytsuj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-03, 11:30   #1479
emma-e4
Wtajemniczenie

anytsuj a nie próbowałaś 30 minut raz, potem przerwa na inne ćwiczenia np brzuch a potem znowu?
ja się ogólnie nie męczę na orbitreku, jak czuje trochę zmęczenie to zwalniam na parę minut a potem znowu szybciej
cały czas w bardzo szybkim tempie też bym nie dała rady
emma-e4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-03, 12:24   #1480
oliwia300
Rozeznanie

20 minut orbitrek + 15 minut twister!`Ja wiecej nie daje rady
Stary 2009-03-03, 14:43   #1481
Chaos_Girl
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anniaa Pokaż wiadomość
te " gacie" nie sa odchudajace tylko powoduja utrate wody która i taj później powróci jest to efekt chwilowy ale jesli wierzysz w to oraz nie boisz sie negatywnych skutków to po prostu owin sie folia taki sam efekt osiagniesz a taniej wychodzi
Moja kumpela owija sie folia, ale jej wlasnie chodzi o zwalczenie celulitu. Co do wiary w odchudzanie takich spodenek, to nie wierze w zadne cud metody. Te spodenki tak sa nazwane przez producentow. Pisalam znowuz juz wczesniej o moim trenerze, ktory radzil dziewczynom, co chcialy schudnac o nakaldanie dresow i na to jeszcze spodenek, zeby sie jak najbardziej spocic. Cos w tym musi byc. Do tego wlasnie nalezy pic odpowiednie ilosci wody, zeby sie nie odwodnic. Dodam, ze ja bez zadnych neorenowych gatek poce sie jak szczur. Wystarczy 5 min cwiczen i jestem mokra.
Stary 2009-03-03, 20:15   #1482
martoszka
Przyczajenie

ja też myślę że wszystkie te cud metody nie działaja tym bardziej jakieś cud spodenki. a ja dzisiaj osiegnełam 30 min orbirdo i około 50min ćwiczeń siłowych. jak na mnie to rewelacja!!
martoszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-03, 21:18   #1483
anniaa

Oczywiscie wyzej piszac negatywny skutek nie miałam na mysli utrate wody tylko może to dopprowadzić do problemów zdrowotnych takich jak przegrzanie organizmu , u osób z problemami z krążeniem może doprowadzić np do omdlen , przegrzewanie narządów wewnętrznych jest bardzo niezdrowe oraz moze doprowadzić do odparzenia skóry.

Ciekawa jest co miał spowodowac ubiór który twój trener proponował ? pocenie sie nie ma zadnego zwiazku z spalaniem tkanki tłuszczowej .

Nigdy nie zmienisz swojego życia dopóki nie zmienisz czegoś, co codziennie robisz..

Stary 2009-03-03, 22:31   #1484
Lubonka
Raczkowanie

Ja dzis zaliczylam 60min, ale z trudem... Dzis testowalam te gumomajtki no jak sie zapewne domyslacie, po pierwszym uzyciu cudow nie ma, ale rzeczywiscie pot lal sie strumieniamia udka po cwiczeniach byly fajnie rozgrzane, na pewno bede stosowac i dalej dzielic sie wrazeniami

Czy moze orientujecie sie, o jakiej porze dnia najlepiej cwiczyc-kiedy cwiczenia sa najefektywniejsze? Wiem,ze najwazniejsze zeby wogole cwiczyc,ale skoro jeszcze mam dwa tyg. do powrotu do pracy , to moglabym poprobowac.

85---->66

Stary 2009-03-03, 23:04   #1485
Chaos_Girl
Zadomowienie

Cytat:
Oczywiscie wyzej piszac negatywny skutek nie miałam na mysli utrate wody tylko może to dopprowadzić do problemów zdrowotnych takich jak przegrzanie organizmu , u osób z problemami z krążeniem może doprowadzić np do omdlen , przegrzewanie narządów wewnętrznych jest bardzo niezdrowe oraz moze doprowadzić do odparzenia skóry.

Ciekawa jest co miał spowodowac ubiór który twój trener proponował ? pocenie sie nie ma zadnego zwiazku z spalaniem tkanki tłuszczowej .
Oczywiscie, ze nie ma, ale o poceniu sie slyszalam tez od swojej wuefistki. Mowila, ze jak ma faze na odchudzanie, to naklada na siebie jak najweicej ciuszkow i biega. Zadna z tych osob nie wytlumaczyla na czym to polega dokladnie. Moze chodzi o to, zeby pozbyc sie nadmiaru wody w organizmie, ktora i tak ucieka szybko podczas pierwszych dni odchudzania. Moze chodzi o przyspieszenie tego procesu.
Stary 2009-03-04, 09:24   #1486
emma-e4
Wtajemniczenie

wydaje mi się że z tym poceniem może też chodzić o usuwanie toksyn - wydalają sie przcież z potem, więc jeśli bardzo ise pocimy to w jakiś sposób organizm sie oczyszcza

ja wczoraj zaliczyłam godzinkę a skarpetki po tym mogłabym wyżymać
więc chyba dobrze było
emma-e4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-04, 10:27   #1487
tigresska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myszeczka00 Pokaż wiadomość
75 min orbitreka? Nie przesadzajcie!

Kurcze, niech Suz albo Ania tu wpadną i wytłumaczą...
Nie przesadzam nie jeźdzę na orbim w celach odchudzających. Orbi słuzy mi do podtrzymania formy biegowej - teraz chwilowo biegac nie moge wiec wyzywam się na orbim ale to i tak kropla w morzu potrzeb. Już niedługo 20 km będę sobie biegać w terenie Dla mnie te 75 minut to i tak mało - to jednak inny wysilek fizyczny - bieg przełajowy jest znacznie bardziej meczący, po orbim nie mam tego uczucia pozytywnego zmececznia - bo po prostu mnie on az tak bardzo nie męczy. I nie śmigam na wyzszym poziomie niż 3

---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ----------

Cytat:
Napisane przez Sniezynka21 Pokaż wiadomość
To mozna w kolko powtarzac, ze 60 min max. Mnie sie juz nie chce
Cytat:
Napisane przez myszeczka00 Pokaż wiadomość
Mnie tez juz nie...
Niech trwaja w przekonaniu, ze tkanka tlusczowa sie spala dalej haha
Nie zawsze chodzi o tkankę tłuszczową
tigresska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-04, 10:48   #1488
ungezogeneania
Raczkowanie

U mnie wczoraj tez zaliczone: 40 min orbi + tyle samo siłowych

Lubonka ja na te spodenki coś się doczekać nie mogę - paczki jak nie było tak nie ma
Stary 2009-03-04, 10:53   #1489
Lubonka
Raczkowanie

40min odrobione!
Spodnie gumowe sprawuja sie zgodnie z oczekiwaniami czyli poce sie niemilosiernie, poza tym moj organizm chyba sie przestawil na jakis wyzszy poziom funkcjonowania, bo po wczorajszych wieczornych cwiczeniach, jeszcze dzis rano bylo mi cieplo, a ja generalnie zmarzlak jestem, moze wreszcie moj metabolizm sie podkreca... oby

ungezogeneania wiem jak to jest, czlowiek sie napali jak lysy na grzebien a pozniej codziennie czeka na listonosza jak na wschod slonca ale mysle ze na pewno w tym tyg.je dostaniesz. A jakie zamowilas? Ja mam fitplay, chcialam takie z regulowanym rozmiarem(optymistka ze mnie-licze ze rozmiar brdzie spadal), ale nie moglam takich znalezc, a jak byly to za 170zl. Trzymam kciuki za rychly przybycie listonosza

85---->66

Edytowane przez Lubonka
Czas edycji: 2009-03-04 o 10:58
Stary 2009-03-04, 11:27   #1490
ungezogeneania
Raczkowanie

Ja zamówiłam też fitplay, ale czy rozmiar będzie pasował, to napiszę po przymiarce - zamówiłam mniejszy, żeby mnie motywowały, poza tym one się rozciągają, więc się chyba zmieszczę, a potem może nie będą spadać
Stary 2009-03-04, 13:43   #1491
Anula123
Zakorzenienie

GG do Anula123

No proszę jak ładnie ćwiczycie Proszę też poćwiczyć za mnie. Ja jestem teraz z córką w CZD ale w piątek wychodzimy Bo na wyniki i tak będziemy czekać ze 3 tyg.
Także od soboty i ja wracam do ćwiczeń
Stary 2009-03-04, 13:46   #1492
ungezogeneania
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Anula123 Pokaż wiadomość
No proszę jak ładnie ćwiczycie Proszę też poćwiczyć za mnie. Ja jestem teraz z córką w CZD ale w piątek wychodzimy Bo na wyniki i tak będziemy czekać ze 3 tyg.
Także od soboty i ja wracam do ćwiczeń

Anula trzymam kciuki za te wyniki
Stary 2009-03-04, 15:54   #1493
anniaa

Cytat:
Napisane przez Chaos_Girl Pokaż wiadomość
Oczywiscie, ze nie ma, ale o poceniu sie slyszalam tez od swojej wuefistki. Mowila, ze jak ma faze na odchudzanie, to naklada na siebie jak najweicej ciuszkow i biega. Zadna z tych osob nie wytlumaczyla na czym to polega dokladnie. Moze chodzi o to, zeby pozbyc sie nadmiaru wody w organizmie, ktora i tak ucieka szybko podczas pierwszych dni odchudzania. Moze chodzi o przyspieszenie tego procesu.
Wiesz u mnie w klasie równiz dziewczyny ubieraja sie kilka warstw ciuchów i np biegaja czy cos innego ćwicza. Ale czasem wiekszosc ludzi tak robi bo nie zna skutków negatywnych i mysli ze przez pot wypływa tłuszcz jak i , ze ubytki wody z czym wiaze sie chwilowa utrata jakis tam cm myśli ze jest to stały stan
To tak samo jest jak wiele osób nie znajacych sie na zdrowym odzywianiu propaguje , ze ostatni posiłek powinno sie jesc do 18

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-03-04, 18:20   #1494
galeczka83
Raczkowanie

dziewczyny czy ktoras ma thorna 706 manual bo totalnie nie wiem jak sprawdzic ile czasu jade z jak szybko ile spalam kalori. Moze ktoras z was wie jak to ustawic?
Dzieki za pomoc
galeczka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-04, 21:04   #1495
20Agatka20
Rozeznanie

Cześć wszystkim
Ależ mi się dzisiaj dobrze ćwiczyło i ogólnie jakiś taki humor mam dobry
Na Orbim dzisiaj 40 minut i godzinka hula-hop
Jedyny mój problem to słodycze , już trzeci tydzień mija jak ich nie jadłam i taką mam ogromną ochotę , że nie wiem jak długo jeszcze bez nich wytrwam ...
20Agatka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-04, 21:12   #1496
Chaos_Girl
Zadomowienie

Cytat:
Wiesz u mnie w klasie równiz dziewczyny ubieraja sie kilka warstw ciuchów i np biegaja czy cos innego ćwicza. Ale czasem wiekszosc ludzi tak robi bo nie zna skutków negatywnych i mysli ze przez pot wypływa tłuszcz jak i , ze ubytki wody z czym wiaze sie chwilowa utrata jakis tam cm myśli ze jest to stały stan
To tak samo jest jak wiele osób nie znajacych sie na zdrowym odzywianiu propaguje , ze ostatni posiłek powinno sie jesc do 18
Ja podczas np opalania tez sie strasznie poce. Recznik, czy koc pode mna juz po pol godzinie jest mokry. Tak mi sie zawsze marzylo, zeby tak tluszcz sie wytopil Marzenie scietej glowy Co do toksyn, to prawda. Wraz z potem wydalaja sie rozne niepotzrebne skladniki. Wazne by zapasy wody uzupelniac, pijac wode mineralna.
Stary 2009-03-04, 22:38   #1497
kessik
Raczkowanie

GG do kessik

Ja dziś na orbim jeździłam 60 minut to mój rekord do tej pory tylko po 30 robiłam...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-03-05, 07:36   #1498
Sniezynka21
Zakorzenienie

Anula trzymam kciuki za prawidlowe wyniki

Godzinka zaliczona

Edytowane przez Sniezynka21
Czas edycji: 2009-03-05 o 07:37
Sniezynka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-05, 09:48   #1499
Lubonka
Raczkowanie

Anula wracaj do nas szybko z dobrymi wiesciami

60min pokonane!

85---->66

Stary 2009-03-05, 09:51   #1500
ungezogeneania
Raczkowanie

Moje 50 min. + siłowe też

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości