|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
| Pokaż wyniki sondy: Czy Twoim zdaniem orbitrek to dobry sposób na osiągnięcie upragnionej wagi? | |||
| tak-naprawdę skutkuje! |
|
2 | 33,33% |
| nie-nie przynosi efektów |
|
0 | 0% |
| nie wiem-nigdy nie próbowałam |
|
4 | 66,67% |
| Głosujący: 6. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1831 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Orbitrek
Cytat:
Cytat:
Witam. Ja jestem Murron przez dwa Rr ![]() Czasem jestem na tym forum czasem nie, ale na orbim cwicze prawie codziennie, takze jak najbardziej pasuje do tego wątku. Mam pytanie, co wam się najbardziej umięśniło albo schudło po orbim?
|
|
|
#1832 |
|
Raczkowanie
|
50 minutek- 500 kalorii spalonych
Dzis tez znowu mi "poskrzypiwal" trioche , ale sparwdzilam i wszystkie sroubki byly wlasciwie dokrecone dobrze, wiec wzielam na chusteczke jednorazowa nalalam oleju (takiego zwyklego do smazenia) i wprowadzialm go troszke miedzy te zlacza ruchome (przy srubkac) i pomoglo
|
|
|
|
#1833 |
|
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny! Jestem nowa na forum, od tygodnia śledzę i podziwiałam Wasze dokonania. Zazdroszczę wytrzymałości, mam nadzieję, że ja również będę ćwiczyć, ćwiczyć i jeszcze raz ćwiczyć i że po miesiącu mi się nie znudzi
Bo najczęściej mam słomiany zapał do ćwiczeń...Dlatego chciałabym do Was dołączyć z nadzieją, że będziemy się razem motywować! To co mogę się przyłączyć??? Dzisiaj kupiłam mojego pierwszego w życiu orbiego ![]() Już się nie mogę doczekać!!! Jak tylko go dostanę to od razu się pochwalę jak mi poszło
|
|
|
|
#1834 |
|
Rozeznanie
|
dzis 30 min
|
|
#1835 |
|
Wtajemniczenie
|
Murron mi ladnie umiesnily sie lydki,ktore tez zrobimy mi sie smuklejsze
walcze z udami,ale czuc na nich miesien i go widac ale ciezko jeszzce zrzucic mi tluszczyk z ud ![]() DomiW ja zaczynalam od 15 min i padalam wytrwalosci i bedziesz smigac za akis czas godzinke
|
|
|
|
#1836 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
))Coś nt ud ![]() ostatnio oglądałam program 'Coś dla siebie' na TVN Style. Było mówione, że tłuszczyk dzieli się na dwa rodzaje: ten który magazynuje się w dolnej części ciała i ten, który jest na brzuchu. Jesli chodzi o trudnośći w spaleniu tklanki tłuszczowej z ud wymagane są wszelkie zabiegi: kosmetyczne, gimnastyke etc.etc. Duuużo aerobów, kremy wyszczuplające. Są kobiety, które po ćwiczeniach spalają szybko tłuszcz z górnej części ciała a niektóre panie znów szybko gubią go z nóg/ud. Zależy od budowy ciała. Ech.... teoria teorią, ale praktyka.... ![]() Pozdrawiam i życzę wytrwałości w pracy nad sobą WAM i sobie samej ) o!
|
|
#1837 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Po Orbitreku mam baardzo jędrne pośladkii jakmurzynki z teledysków 50 centa. ![]() i na lydkach miesien boje się ze rozbuduje sie za bardzo, a slyszlam ze on ma skłonnosci do puchniecia na stałe. od wrzesnia bede miala tvn style nareszcie. ![]() ![]()
Edytowane przez Murron Czas edycji: 2009-05-26 o 15:55 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1838 |
|
Przyczajenie
|
Kilka miesięcy temu moja koleżanka kupiła sobie orbitrek, trochę u niej biegałam i bardzo to polubiłam. Chciałam mieć własny sprzęt, szukałam w internecie ale ceny niektórych modeli były kosmiczne
Znajomy polecił mi ☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠.pl. Mają duży wybór na różne możliwości finansowe Na moje potrzeby doradzili mi fajny sprzęt, trafiła się jeszcze promocja - koszt 540zł )) Początkowo trochę się obawiałam bo to i tak spora kasa ale w końcu zaryzykowałam - i nie żałuję! Orbi jest cichy, nie skrzypi, nie rozkręca się, jest stabilny - ćwiczę od miesiąca 30min dziennie (zrzuciłam 1,5kg i ślicznie ujędrniłam nogi )
|
|
|
|
#1839 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ---------- Oczywiscie mialam na mysli łydek a nie ud.. |
|
|
|
|
#1840 |
|
Rozeznanie
|
A Orbiego nadal nie ma w domku
może jutro go przywiozą ...
|
|
|
|
#1841 |
|
Raczkowanie
|
Własnie mam za sobą pół godziny
)))---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ---------- A tak poza tym to ile się spala na Orbim? np w 10minut? Bo moj jest z tych tanszych i gorszych i generalnie nie chce mi sie wierzyc zeby w 30minut spalilam tylko 90kcal przy szybkości 22km/h
|
|
|
|
#1842 |
|
Zakorzenienie
|
te liczniki są dziwne i ja w mój nie wirze jeśli chodzi o kalorie
20 km zaliczone lepiej ustalić sobie jaki dystans chcesz zrobić i jazda każdy organizm w innym tempie spala kalorie ![]() ktoś napisał że spala 500 w 50 minut ??? a ile km zrobione ? na moim orbitreku to z 50 km musiało by być na taki wynik 2,5 h kręcenia Edytowane przez Ilena Czas edycji: 2009-05-27 o 15:04 |
|
|
|
#1843 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny czy ktoras z was bolaly plecy tak nisko hm w "krzyzu?" po cwiczeniach?.. Bo ja tak mam i wlasnie zastanawiam sie co zle robie.. |
|
|
|
|
#1844 |
|
Zakorzenienie
|
Co do spalania kalorii:
http://www.sfd.pl/ile_si%C4%99_spala...u-t134575.html
|
|
#1845 |
|
Zakorzenienie
|
o dobrze wiedzieć że aż tyle spalam bo to co pokazuje mój orbitrek to aż śmieszne
|
|
|
|
#1846 |
|
Przyczajenie
|
Cześć!!!
Właśnie dostałam mój wymarzony orbitrecik ![]() Jak tylko synek pójdzie spać to biegam ja Kurcze ale jestem ciekawa jak mi pójdzie, bo jak tak patrze na Wojtka to z niego dosłownie leci, a kręci może 3 minutki Trzymajcie za mnie kciuki ![]() ---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ---------- Ooooo kuurrrczzzeee, jestem WYKOŃCZONA <szok> Nie wytrzymałam i musiałam spróbować. Więc mój dzisiejszy- pierwszy wyczyn to: 5 km w czasie 12 min i 130 kcal mniej (chyba szybciej je nadrobię niż spaliłam ![]() ... no ale nie ma co się załamywać, bo po ciąży kondycja z reguły marniutka, mam nadzieję, że z czasem będzie lepiej !!! Edytowane przez DomiW Czas edycji: 2009-05-28 o 19:44 |
|
|
|
#1847 |
|
Rozeznanie
|
Cześć kobity
![]() DomiW jak Ci zazdroszczę , że masz już Orbiego bo mój cholera nadal w reklamacji pamiętam swój pierwszy dzień na Orbim byłam taka podjarana i szczęśliwa jak Ty mój TŻ też się wtedy zarzekał , że będzie razem ze mną ćwiczył , wytrzymał może ze dwa dni i mu ochota minęła ![]() Poozdrawiam |
|
|
|
#1848 |
|
Przyczajenie
|
rano 15 min zaliczone- byłam wykończona...
Dziewczyny WIELKI SZACUNECZEK, nie wiem jak wy to robicie, że dajecie radę godzinę, ja po 10 minutach mam ochotę zejść ![]() wieczorkiem jeszcze raz pobiegam ))
|
|
|
|
#1849 |
|
Zakorzenienie
|
No i ja się dziś skusiłam na pół godzinki. A to dlatego, że pogoda paskudna i nici z biegania i roweru
Domi kondycja się poprawi, to też będziesz śmigać godzinę
|
|
#1850 |
|
Zakorzenienie
|
20 km zaliczone
|
|
|
|
#1851 |
|
Raczkowanie
|
a ja mam przerwe
, od paru dni...Rwa kulszowa, (chyba prezwialo mnie podczas cwiczen bo mialam otwarte okno),albo zbytintensywnie cwiczylam po dlugiej prerwie.W kazdym razie ledwie chodze, a orbitrek ton tylko ogladam, mam nadzieje, ze niedlugo to sie zmieni, bo uwielbialam na nim cwiczyc.. |
|
|
|
#1852 |
|
Rozeznanie
|
70 min
|
|
#1853 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny piszcie ile kilometrów bo każdy jeździ rożnym tempem i nie wiadomo ile przejeżdżacie w te 70 minut .. może lepiej pisać czas / dystans
1h /20 km |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1854 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Jak ja wam zazdroszcze , że możecie śmigać na Orbim , mój nadal w reklamacji a co do przebytego dystansu to ja biegam 40 minut i przeważnie na liczniku wyskakuje 12 km zdarza się też 13 ![]() Pozdrawiam |
|
|
|
#1855 |
|
Przyczajenie
|
hej
![]() moje pierwsze 20 min zaliczone ale jak wsiadałam, to nogi jak z ołowiu- chyba to pierwsze zmęczenie (zakwasy) daje się we znaki. Pierwszego dnia, na świeżo, to 5 km zrobiłam w 12 min i 130 kcal, za drugim razem 5 km w 15 min i 105 kcal. Widać, że tendencja spadkowa, ale tempo biegu mniejsze niż za pierwszym razem. Kondycja nadal fatalna, ale nie ma się co łamać- z czasem będzie lepiej
|
|
|
|
#1856 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie wiem jak można przejść 20 km... Chyba te liczniki różnie wskazują, ja dziś na siłowni szłam szybkim tempem przez 35 min. i miałam 2,8 km, spaliłam 430 kcal.
|
|
#1857 |
|
Rozeznanie
|
O licznikach to już tu kiedyś była pogadanka
|
|
|
|
#1858 |
|
Wtajemniczenie
|
Aaa to jestem spokojna. już myślałam, że muszę ostro przyspieszyć
|
|
#1859 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Taką prędkość to mam na rowerze. Wiem bo mam licznik przy swoim rowerze. A jeżeli biegam w terenie to przez pół godz przebiegam 5 km.
|
|
|
#1860 |
|
Zakorzenienie
|
ja jadę najszybciej jak potrafię przez długi czas.. tętno około 125-135 i wychodzi mi 20 km w godzinne
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:25.

to chyba taki ich urok ... no ale dziś lub jutro Orbi powinien wrócić do domu z całym nowiutkim tyłem 

o!

pamiętam swój pierwszy dzień na Orbim byłam taka podjarana i szczęśliwa jak Ty