Orbitrek - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Pokaż wyniki sondy: Czy Twoim zdaniem orbitrek to dobry sposób na osiągnięcie upragnionej wagi?
tak-naprawdę skutkuje! 2 33,33%
nie-nie przynosi efektów 0 0%
nie wiem-nigdy nie próbowałam 4 66,67%
Głosujący: 6. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-05-25, 15:09   #1831
Murron
Rozeznanie

Dot.: Orbitrek

Cytat:
Napisane przez 20Agatka20 Pokaż wiadomość
Cześć kobitki
No widzę , że nie jestem osamotniona w tym skrzypieniu to chyba taki ich urok ... no ale dziś lub jutro Orbi powinien wrócić do domu z całym nowiutkim tyłem także jak macie je na gwarancji to korzystajcie
aaa i oczywiście Murron witam Cię choć wydaje mi się , że już Cię kiedyś tu widziałam
Pozdrowionka
Cytat:
Napisane przez myszeczka00 Pokaż wiadomość
Mi się skojarzył nick MURRON z dziewczyną, która ma podobny- Muron z mody

Witam. Ja jestem Murron przez dwa Rr
Czasem jestem na tym forum czasem nie, ale na orbim cwicze prawie codziennie, takze jak najbardziej pasuje do tego wątku.

Mam pytanie, co wam się najbardziej umięśniło albo schudło po orbim?
Stary 2009-05-25, 15:28   #1832
Abigay
Raczkowanie

50 minutek- 500 kalorii spalonych

Dzis tez znowu mi "poskrzypiwal" trioche , ale sparwdzilam i wszystkie sroubki byly wlasciwie dokrecone dobrze, wiec wzielam na chusteczke jednorazowa nalalam oleju (takiego zwyklego do smazenia) i wprowadzialm go troszke miedzy te zlacza ruchome (przy srubkac) i pomoglo
Abigay jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-25, 20:07   #1833
DomiW
Przyczajenie

Cześć dziewczyny! Jestem nowa na forum, od tygodnia śledzę i podziwiałam Wasze dokonania. Zazdroszczę wytrzymałości, mam nadzieję, że ja również będę ćwiczyć, ćwiczyć i jeszcze raz ćwiczyć i że po miesiącu mi się nie znudzi Bo najczęściej mam słomiany zapał do ćwiczeń...
Dlatego chciałabym do Was dołączyć z nadzieją, że będziemy się razem motywować! To co mogę się przyłączyć???
Dzisiaj kupiłam mojego pierwszego w życiu orbiego , ale niestety muszę poczekać na niego całe długie dwa dni, bo nie mieli na stanie w sklepie
Już się nie mogę doczekać!!!
Jak tylko go dostanę to od razu się pochwalę jak mi poszło
DomiW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-25, 23:39   #1834
Murron
Rozeznanie

dzis 30 min
Stary 2009-05-26, 12:12   #1835
aluniaa007
Wtajemniczenie

Murron mi ladnie umiesnily sie lydki,ktore tez zrobimy mi sie smuklejsze walcze z udami,ale czuc na nich miesien i go widac ale ciezko jeszzce zrzucic mi tluszczyk z ud

DomiW ja zaczynalam od 15 min i padalam wytrwalosci i bedziesz smigac za akis czas godzinke
Stary 2009-05-26, 12:17   #1836
myszeczka00
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aluniaa007 Pokaż wiadomość
Murron mi ladnie umiesnily sie lydki,ktore tez zrobimy mi sie smuklejsze walcze z udami,ale czuc na nich miesien i go widac ale ciezko jeszzce zrzucic mi tluszczyk z ud
witaj ))

Coś nt ud
ostatnio oglądałam program 'Coś dla siebie' na TVN Style.
Było mówione, że tłuszczyk dzieli się na dwa rodzaje: ten który magazynuje się w dolnej części ciała i ten, który jest na brzuchu.
Jesli chodzi o trudnośći w spaleniu tklanki tłuszczowej z ud wymagane są wszelkie zabiegi: kosmetyczne, gimnastyke etc.etc.
Duuużo aerobów, kremy wyszczuplające.

Są kobiety, które po ćwiczeniach spalają szybko tłuszcz z górnej części ciała a niektóre panie znów szybko gubią go z nóg/ud.
Zależy od budowy ciała.
Ech.... teoria teorią, ale praktyka....

Pozdrawiam i życzę wytrwałości w pracy nad sobą WAM i sobie samej )

o!

myszeczka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-26, 15:54   #1837
Murron
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez myszeczka00 Pokaż wiadomość
witaj ))

Coś nt ud
ostatnio oglądałam program 'Coś dla siebie' na TVN Style.
Było mówione, że tłuszczyk dzieli się na dwa rodzaje: ten który magazynuje się w dolnej części ciała i ten, który jest na brzuchu.
Jesli chodzi o trudnośći w spaleniu tklanki tłuszczowej z ud wymagane są wszelkie zabiegi: kosmetyczne, gimnastyke etc.etc.
Duuużo aerobów, kremy wyszczuplające.

Są kobiety, które po ćwiczeniach spalają szybko tłuszcz z górnej części ciała a niektóre panie znów szybko gubią go z nóg/ud.
Zależy od budowy ciała.
Ech.... teoria teorią, ale praktyka....

Pozdrawiam i życzę wytrwałości w pracy nad sobą WAM i sobie samej )

o!
to mi sie spala tluszcz z nóg momentalnie, a wyżej straaaaaasznie wolno.
Po Orbitreku mam baardzo jędrne pośladkii jakmurzynki z teledysków 50 centa.
i na lydkach miesien boje się ze rozbuduje sie za bardzo, a slyszlam ze on ma skłonnosci do puchniecia na stałe.

od wrzesnia bede miala tvn style nareszcie.

Edytowane przez Murron
Czas edycji: 2009-05-26 o 15:55
Murron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-26, 16:12   #1838
kubana
Przyczajenie

Kilka miesięcy temu moja koleżanka kupiła sobie orbitrek, trochę u niej biegałam i bardzo to polubiłam. Chciałam mieć własny sprzęt, szukałam w internecie ale ceny niektórych modeli były kosmiczne Znajomy polecił mi ☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠.pl. Mają duży wybór na różne możliwości finansowe Na moje potrzeby doradzili mi fajny sprzęt, trafiła się jeszcze promocja - koszt 540zł )) Początkowo trochę się obawiałam bo to i tak spora kasa ale w końcu zaryzykowałam - i nie żałuję! Orbi jest cichy, nie skrzypi, nie rozkręca się, jest stabilny - ćwiczę od miesiąca 30min dziennie (zrzuciłam 1,5kg i ślicznie ujędrniłam nogi)
kubana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-26, 18:36   #1839
Abigay
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Murron Pokaż wiadomość
.
i na lydkach miesien boje się ze rozbuduje sie za bardzo, a slyszlam ze on ma skłonnosci do puchniecia na stałe.
Murrow ja tez mam takei obawy, ale coz poztaje albo nie bedzie sie robilo nic, albo sie zaryzykuje...Tak sobie mysle, ze aby zmimalizowac taka opcje (rozrosniete uda), nalezy wprowadzac rowniez gimnastyke rozciagajaca miesnie ud..

---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ----------

Cytat:
Napisane przez Abigay Pokaż wiadomość
rozciagajaca miesnie ud..
Oczywiscie mialam na mysli łydek a nie ud..
Stary 2009-05-26, 19:04   #1840
20Agatka20
Rozeznanie

A Orbiego nadal nie ma w domku może jutro go przywiozą ...
20Agatka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-26, 22:35   #1841
cacoa
Raczkowanie

Własnie mam za sobą pół godziny)))

---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ----------

A tak poza tym to ile się spala na Orbim? np w 10minut? Bo moj jest z tych tanszych i gorszych i generalnie nie chce mi sie wierzyc zeby w 30minut spalilam tylko 90kcal przy szybkości 22km/h
cacoa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-27, 12:15   #1842
Ilena
Zakorzenienie

te liczniki są dziwne i ja w mój nie wirze jeśli chodzi o kalorie

20 km zaliczone

lepiej ustalić sobie jaki dystans chcesz zrobić i jazda każdy organizm w innym tempie spala kalorie

ktoś napisał że spala 500 w 50 minut ??? a ile km zrobione ? na moim orbitreku to z 50 km musiało by być na taki wynik 2,5 h kręcenia

Edytowane przez Ilena
Czas edycji: 2009-05-27 o 15:04
Ilena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-27, 17:28   #1843
Abigay
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ilena Pokaż wiadomość
ktoś napisał że spala 500 w 50 minut ??? a ile km zrobione ? na moim orbitreku to z 50 km musiało by być na taki wynik 2,5 h kręcenia
Hey to ja spalilam wedlug mojego licznika 500 kalorii w 50 minut, ale mialam jakaod duzo energii tego dnia i poszlo mi to sprawnie (inna sparwa czy licznik naparwde mierzy parwidlowo). Dzis w 40 minut spalilam 440 kalorii , ale nie przykaldam az takeij uwagi do tego staram sie cwiczyc nie krocej niz 40 minut , dotychczas udawalo mi sie 45- 50 minut.

Dziewczyny czy ktoras z was bolaly plecy tak nisko hm w "krzyzu?" po cwiczeniach?.. Bo ja tak mam i wlasnie zastanawiam sie co zle robie..
Stary 2009-05-27, 20:49   #1844
Anula123
Zakorzenienie

GG do Anula123

Co do spalania kalorii:
http://www.sfd.pl/ile_si%C4%99_spala...u-t134575.html
Stary 2009-05-27, 23:28   #1845
Ilena
Zakorzenienie

o dobrze wiedzieć że aż tyle spalam bo to co pokazuje mój orbitrek to aż śmieszne
Stary 2009-05-28, 19:42   #1846
DomiW
Przyczajenie

Cześć!!!
Właśnie dostałam mój wymarzony orbitrecik Mężulek już go złożył i jak na pierwszy rzut okiem, to wygląda rewelacyjnie, ale czy tak samo fajnie się będzie na nim ćwiczyło to jeszcze nie wiem, bo póki co to testuje go mąż. Postanowiliśmy, że razem będziemy trenować, więc niestety trzeba się będzie dzielić
Jak tylko synek pójdzie spać to biegam ja Kurcze ale jestem ciekawa jak mi pójdzie, bo jak tak patrze na Wojtka to z niego dosłownie leci, a kręci może 3 minutki ... oj kiepsko u niego z kondycją.
Trzymajcie za mnie kciuki

---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ----------

Ooooo kuurrrczzzeee, jestem WYKOŃCZONA <szok>
Nie wytrzymałam i musiałam spróbować. Więc mój dzisiejszy- pierwszy wyczyn to: 5 km w czasie 12 min i 130 kcal mniej (chyba szybciej je nadrobię niż spaliłam przecież to tylko jeden batonik ;P) ... śmiałam się z męża, a u mnie kondycha mierna, po sprawdzeniu 'RECOVERY' F6- czyli najgorzej <załamka> ogólnie to masakra, już nie pamiętam kiedy ostatnio tak się zmęczyłam, poważnie byłam cała mokra i umierająca, ale co najważniejsze SZCZĘŚLIWA , bo dawniej uwielbiałam sport, nawet kiedyś biegałam wyczynowo- stare dobre czasy
... no ale nie ma co się załamywać, bo po ciąży kondycja z reguły marniutka, mam nadzieję, że z czasem będzie lepiej !!!

Edytowane przez DomiW
Czas edycji: 2009-05-28 o 19:44
Stary 2009-05-28, 21:33   #1847
20Agatka20
Rozeznanie

Cześć kobity
DomiW jak Ci zazdroszczę , że masz już Orbiego bo mój cholera nadal w reklamacji pamiętam swój pierwszy dzień na Orbim byłam taka podjarana i szczęśliwa jak Ty mój TŻ też się wtedy zarzekał , że będzie razem ze mną ćwiczył , wytrzymał może ze dwa dni i mu ochota minęła także pilnuj swojego niech tak łatwo nie odpuści bo warto sobie troszkę pobiegać dla tych jak dla mnie wielkich efektów
Poozdrawiam
Stary 2009-05-29, 19:19   #1848
DomiW
Przyczajenie

rano 15 min zaliczone- byłam wykończona...
Dziewczyny WIELKI SZACUNECZEK, nie wiem jak wy to robicie, że dajecie radę godzinę, ja po 10 minutach mam ochotę zejść
wieczorkiem jeszcze raz pobiegam ))
Stary 2009-05-29, 19:44   #1849
Anula123
Zakorzenienie

GG do Anula123

No i ja się dziś skusiłam na pół godzinki. A to dlatego, że pogoda paskudna i nici z biegania i roweru

Domi kondycja się poprawi, to też będziesz śmigać godzinę
Stary 2009-05-29, 20:12   #1850
Ilena
Zakorzenienie

20 km zaliczone
Stary 2009-05-30, 17:05   #1851
Abigay
Raczkowanie

a ja mam przerwe, od paru dni...
Rwa kulszowa, (chyba prezwialo mnie podczas cwiczen bo mialam otwarte okno),albo zbytintensywnie cwiczylam po dlugiej prerwie.W kazdym razie ledwie chodze, a orbitrek ton tylko ogladam, mam nadzieje, ze niedlugo to sie zmieni, bo uwielbialam na nim cwiczyc..
Stary 2009-05-30, 17:12   #1852
Murron
Rozeznanie

70 min
Stary 2009-05-30, 21:59   #1853
Ilena
Zakorzenienie

dziewczyny piszcie ile kilometrów bo każdy jeździ rożnym tempem i nie wiadomo ile przejeżdżacie w te 70 minut .. może lepiej pisać czas / dystans

1h /20 km

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-05-30, 22:13   #1854
20Agatka20
Rozeznanie

Cześć dziewczyny
Jak ja wam zazdroszcze , że możecie śmigać na Orbim , mój nadal w reklamacji a co do przebytego dystansu to ja biegam 40 minut i przeważnie na liczniku wyskakuje 12 km zdarza się też 13
Pozdrawiam
Stary 2009-05-31, 10:30   #1855
DomiW
Przyczajenie

hej
moje pierwsze 20 min zaliczone , to było jakieś 8,5 km i 115 kcal,
ale jak wsiadałam, to nogi jak z ołowiu- chyba to pierwsze zmęczenie (zakwasy) daje się we znaki. Pierwszego dnia, na świeżo, to 5 km zrobiłam w 12 min i 130 kcal, za drugim razem 5 km w 15 min i 105 kcal. Widać, że tendencja spadkowa, ale tempo biegu mniejsze niż za pierwszym razem. Kondycja nadal fatalna, ale nie ma się co łamać- z czasem będzie lepiej
Stary 2009-05-31, 13:23   #1856
ratta
Wtajemniczenie

Nie wiem jak można przejść 20 km... Chyba te liczniki różnie wskazują, ja dziś na siłowni szłam szybkim tempem przez 35 min. i miałam 2,8 km, spaliłam 430 kcal.

Z góry dziękuję za pomoc.

ratta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-31, 19:39   #1857
20Agatka20
Rozeznanie

O licznikach to już tu kiedyś była pogadanka i wyszło , że każdej działa inaczej , a niektóre dziewczyny to mają w Orbitrekach liczniki rowerowe więc takie ogromne wyniki im się wyświetlają
Stary 2009-05-31, 20:18   #1858
ratta
Wtajemniczenie

Aaa to jestem spokojna. już myślałam, że muszę ostro przyspieszyć

Z góry dziękuję za pomoc.

ratta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-31, 20:53   #1859
Anula123
Zakorzenienie

GG do Anula123

Cytat:
Napisane przez 20Agatka20 Pokaż wiadomość
O licznikach to już tu kiedyś była pogadanka i wyszło , że każdej działa inaczej , a niektóre dziewczyny to mają w Orbitrekach liczniki rowerowe więc takie ogromne wyniki im się wyświetlają
Dokładnie Mój orbitrek pokazuje, że biegam z prędkością 30km/h Taką prędkość to mam na rowerze. Wiem bo mam licznik przy swoim rowerze. A jeżeli biegam w terenie to przez pół godz przebiegam 5 km.
Stary 2009-05-31, 22:54   #1860
Ilena
Zakorzenienie

ja jadę najszybciej jak potrafię przez długi czas.. tętno około 125-135 i wychodzi mi 20 km w godzinne
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości