|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
| Pokaż wyniki sondy: Czy Twoim zdaniem orbitrek to dobry sposób na osiągnięcie upragnionej wagi? | |||
| tak-naprawdę skutkuje! |
|
2 | 33,33% |
| nie-nie przynosi efektów |
|
0 | 0% |
| nie wiem-nigdy nie próbowałam |
|
4 | 66,67% |
| Głosujący: 6. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1981 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Orbitrek
za mną 40 min
|
|
|
|
#1982 |
|
Raczkowanie
|
dobra, nie ma co się obijać, dzisiaj znowu wchodzę na orbitreka, planuję 30 min orbitreka + 15 min hula-hop + ćwiczenia rozciągające na szpagat, dokładnie w tej kolejności
mam jakąś taką "wkrętę", żeby nauczyć się robić szpagat, a w sumie przede wszystkim rozciągać dolne partie ciała. czytałam, że przed ćwiczeniami rozciągającymi na szpagat należy robić rozgrzewkę typu truchtanie przez kilka minut w miejscu, skip A czy B. czy powinnam dokładnie to robić, czy 30 min na oribtreku mogę potraktować jako rozgrzewkę...?
|
|
#1983 |
|
Zadomowienie
|
Przyznam się bez bicia, że odstawiłam orbitreka, na rzecz ćwiczeń siłowych, które dają mi szybsze efekty, ale do orbiego i tak będę wracać
![]() Dziś już niestety sobie nie poćwiczę, bo dostałam okres a nie mogę ćwiczyć w czasie okresu, bo nie dość że dostaję krwotoku, to jeszcze okres się wydłuża, taki już mój urok
|
|
|
|
#1984 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
przeszło mi trochę i chyba rzeczywiście to działa tylko, że czasami niestety ból jest tak silny że nawet nie mam siły wyjść z łóżka a co dopiero coś ćwiczyć... ale chyba warto się zmobilizować
|
|
|
#1985 |
|
Raczkowanie
|
no wlasnie , ja tez zauwazylam,ze jak troszeczke bardziej aktywnie spedzam czas w TE DNI to mniej mnie boli brzuch itp. Po za tym , podobno osoby bardziej wysportowane maja miesiaczki mniej bolesne ...
ale na pewno w czasie okresu nie mozna sie przeforsowywać, jakieś lajtowe ćwiczonka, chociązby rolki właśnie![]() ![]()
|
|
|
|
#1986 |
|
Konto usunięte
|
Ja w trakcie okresu ćwicze i jest wszystko ok.
A za mną dzisiaj 65 min. na orbiterku
|
|
|
|
#1987 |
|
Konto usunięte
|
Dzis za mną kolejne 60 min.
No i sukces, bo dopiełam spodnie które jeszcze miesiąc temu i 2 tygodnie temu za nic w swiecie sie dopiąc nie chcialy Jeszcze super idealnie nie leżą ale pierwszy krok do tego zrobionyPozdrawiam was wszystkie i zycze owocnych treningow Edytowane przez 201608080935 Czas edycji: 2009-07-23 o 16:05 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1988 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wcześniej chodziłam na siłownię, co drugi dzień na 1,5h. W końcu zaczęło mi przeszkadzać by ominąć ten tłum ,co przychodzi ok. 14:00, musiałam wyjść na siłownię najpóźniej do 12:00 godziny... Ogólnie ćwiczenia wychodzą mi dużo gorzej gdy ćwiczę przy kimś
Tak już mam, szybciej się męczę i trochę stresuję ![]() Więc postanowiłam kupić Orbitreka, od dwóch dni mam ten model firmy Buffalo: http://www.amazon.de/dp/B0029U2L7E/r...E&linkCode=asn Nie mam nadwagi więc przede wszystkim dążę do tego by mieć jeszcze smuklejszą sylwetkę. Oprócz orbitreka wcześniej robię rozgrzewkę na całe ciało. Zaczęłam też A6W ale chyba znajdę inny trening na tę partię (za bardzo obciąża mi kręgosłup). No zobaczymy, jestem bardzo ciekawa efektów Mam takie ciało, że dość szybko przystosowuje się do wysiłku ale też miałam duuużą przerwę od siłowni więc i kondycji muszę trochę nabrać ![]() Dla tych co dopiero myślą o zakupie Orbitreka, mój to Buffalo Largo - co do samego sprzętu to polecam tę firmę, jest bardzo stabilny i solidnie wykonany, cichutki, ma super komputerek, kilkanaście programów a najfajniejsze jest to, że bardzo dużo funkcji ustawiam pod siebie. Chyba najbardziej lubię ustawiać samodzielnie trasy z obciążeniem. Miłymi dodatkami jest mierzenie zawartości tłuszczu, BMI oraz bezprzewodowe mierzenie pulsu podczas treningu. Przy kupnie nie miałam pojęcia o tej ostatniej funkcji a okazała się baaaardzo przydatna. Nie muszę trzymać rąk by znać puls (klipsy na ucho itp. są zbyt upierdliwe). Zatem bez wątpliwości polecam tę firmę, mają też inne modele orbitreków, ale ten jest chyba najfajniejszy
Edytowane przez SiSleyS Czas edycji: 2009-07-25 o 14:52 Powód: dopisek |
|
|
|
#1989 |
|
Konto usunięte
|
Hej, ja wczoraj rano zaliczylam 60 min. i pod wieczor mialam ochote pocwiczyc i bylo 55 min. Dzisiaj za mna 40 min. ale na wiecej mi czas nie pozwolil.
Miłego weekendu
|
|
|
|
#1990 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś i ja się skusiłam na 30 min.
|
|
#1991 |
|
Zakorzenienie
|
A nie uważasz, że powinnaś robić 1 dzień przerwy pomiędzy kolejnymi ćwiczeniami?
|
|
#1992 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Orbitrek zalicza się do aerobow a te mozna cwiczyc nawet codziennie.I nie to ze ja się wymądrzam tylko to sa słowa trenerow.Oczywiscie wszystko zalezy jak się ciwczy, z jaka intensywnoscią.Ja cwicze na najlzejszym obciązeniu a takie nie zaszkodzi.Cwicze raz dziennie, wczoraj wieczorem mialam tylko chec na cwiczenia dodatkowe. Jutro mija 2 tydzien moich cwiczen i niedziela bedzie moim dniem przerwy. Kiedys cwiczylam w ten sposb na rowerku stacjonarnym, na najlzejszym obciazeniu, stanadardowo okolo 60 min, przez 6 dni+ 1 dzien przerwy.Nic mi się złego nie działo, chudlam,wszystko bylo w porzadku. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#1993 |
|
Rozeznanie
|
Cześć laski
![]() Dawno mnie nie było i muszę niestety się przyznać , że nie ćwiczyłam na Orbim ![]() )
|
|
|
|
#1994 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Spytałam bo ja kiedyś chodziłam codziennie na siłownię i się przetrenowywałam aż w końcu zmądrzałam i chodziłam co drugi dzień. Wcześniej nie było żadnych efektów i dziwiłam się dlaczego. Teraz już wiem, że mięśnie nie miały odpoczynku a dawałam im niezły wycisk. Jeżeli minęły 2 tygodnie to pewnie już czujesz, że organizm ma coraz lepszą kondycję?
|
|
#1995 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja pewnie gdybym trenowala na mocniejszym obciazeniu to nie codziennie tylko co drugi dzien.A ze mi pasuje i przynosi efekty najlzejsze to smigam codziennie, tak jak kiedys na rowerku i dzien przerwy.Wiele tez pewnie zalezy od organizmu , ja sie szybko regeneruje i daje rade, gdybym czula ze cos nie tak, ze za duzo to z pewnoscia bym przystopowala ale jest ok. Co do kondycji to coraz lepsza i dobre samopoczucie po cwiczeniach dopisuje. Edytowane przez 201608080935 Czas edycji: 2009-07-25 o 22:13 |
|
|
|
|
#1996 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To duży prezent od natury Właśnie zaraz wskakuję na swój orbitrek tylko jeszcze rozgrzewka mnie czeka
|
|
#1997 |
|
Wtajemniczenie
|
dziś pierwszy raz od daaawna skusilam się na wciąż stojący uparcie w pokoju orbitrek i nie dalam rady więcej niz 30 min ale mysle ze do konca przyszlego tygodnia uda mi sie podskoczyć do 45 minut
|
#1998 |
|
Rozeznanie
|
Codziennie ćwiczę 40 min, wczoraj po raz pierwszy spróbowałam interwałów. Dzisiaj również ten sam system - 20 min interwałów (przy czym na razie robię 30s/90s
) i 20 minut do tyłu
|
|
|
|
#1999 |
|
Zakorzenienie
|
Stwierdziłam, że nawet mięśnie pośladków można nieźle wyćwiczyć na orbitreku. Wystarczy wyprostować się, chwycić rączki, na całkowicie wyprostowanym kręgosłupie lekko ugiąć nogi w kolanach i następnie ćwiczyć nogami, tak jakbyśmy chciały chodzić w miejscu- niezły wycisk po pewnym czasie
|
#2000 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#2001 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Tez tak robie A za mną dzis 60 min.
|
|
|
|
|
#2002 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj mam dzień przerwy na orbitreku bo wczoraj ćwiczyłam i właśnie robię Tamilee Webb na pośladki
Polecam, ona ma świetne ćwiczenia!
|
#2003 |
|
Zadomowienie
|
ja ćwiczę 5 x w tygodniu po 40 minut od kilku miesięcy i zauważyłam, ze od dłuzszego czasu i waga i centymetry stoja w miejscu. Czyzby organizm przyzwyczaił się do tego samego wysiłku fizycznego i moje wypociny na nic??? może zrobić sobie jakąś przerwę i za jakiś czas powrócić do ćwiczeń ?
|
|
|
|
#2004 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiadomo, że organizm z czasem przyzwyczaja się do danego wysiłku.. Również dobrym rozwiązaniem jest stosowanie co drugi dzień innej formy aktywności, polecam właśnie Tamilee Webb i jej filmy "I want that...(abs, buns, legs itd.)". Są to 2x15 minutowe ćwiczenia (druga seria dla tych trochę bardziej wysportowanych), super dla zabieganych i trzeba przyznać, że dające wycisk. Efekty są gwarantowane i całkiem szybkie
Edytowane przez SiSleyS Czas edycji: 2009-07-27 o 17:16 Powód: błąd |
|
|
|
|
#2005 |
|
Wtajemniczenie
|
iiii kolejne 30 minut orbitreka za mną
jutro spróbuje poćwiczyć z Tamilee skoro polecacie
|
#2006 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szczególnie dla urozmaicenia ćwiczeń na orbitreku warto mieć film "I want that buns" (Chcę mieć takie pośladki). Nie tylko okolice pupy ale też górna część nóg dobrze na nich pracuje
|
|
#2007 |
|
Zadomowienie
|
Ja juz sobie sciagnelam cwiczenia tej kobiety i bede probowac.
|
|
|
|
#2008 |
|
Zakorzenienie
|
Czy jest ktoś kto od dłuższego czasu trenuje HIIT na orbitreku?
Sama chcę właśnie zastąpić zwykłe ćwiczenia na maszynie na interwały. Czyli 2x w tygodniu hiit, pomiędzy tym siłowe i czasem jakieś aeroby. Jestem ciekawa czy któraś z Was to stosuje i jakie są efekty. Myślę, że orbitrek nawet nadaje się do tego całkiem dobrze... ---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ---------- Trochę poczytałam na temat aerobów i stwierdziłam, że jednostajne wykonywanie tego samego ćwiczenia rzeczywiście nie ma sensu na dłuższą metę...
Edytowane przez SiSleyS Czas edycji: 2009-07-28 o 17:17 Powód: błąd |
|
|
|
#2009 |
|
Raczkowanie
|
Przykładowy trening HIIT oparty o ćwiczenie biegu mógłby wyglądać następująco:
1. Rozgrzewka - 5 minut2. Niemal maksymalny sprint - 15 sekund3. Trucht - 45 sekund Powtórzyć punkty 2 i 3 pięciokrotnie 4. Ochłonięcie - 5 minut Trening właściwy nie powinien przekraczać 25 minut. Co 1 do 2 tyg zwiększamy ilość powtórzeń o 1 dodatkowy interwal. ( źródło wikipedia.pl) Ogolnie taki HIIT, sama swojego czasu wykonywalam Ale z drugiej strony, jak po biegu 10 min, dorywalam sie do orbitreka,to mialam wrazenie,ze TAKA KOMBINACJA MI SLUZY,tyle ze wole wioślarz http://img.hop-sport.pl/wioslarz-hs-..._800_500_0.jpg bo malo mi miejsca zajmuje w pokoju i czasem go pod łózko chowam, orbitrek mama czesciej katuje...
|
|
|
|
#2010 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dużo czytałam na ten temat i właśnie chciałam zacząć od 15sek.x45sek. ale jednak nie jest polecany dla osób początkujących Chciałabym wiedzieć czy są tu jakieś osoby które już jakiś czas praktykują ten rodzaj wysiłku na orbitreku ![]() Ocziko, no właśnie na wioślarzu też można robić HIIT - jakie fekty są u Ciebie? Fajnie, że wspomniałaś o tym urządzeniu. Do tego mało miejsca zajmuje, hmm muszę o nim pomyśleć Tylko jeszcze wybadam teren, co na nim można wzmocnić i czy przypadkiem kręgosłup nie dostaje mocno w kość...?---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ---------- Albo może zacznę od 1min.x2,5min. ![]() Jutro zaczynam więc zobaczę jak mi pójdzie
Edytowane przez SiSleyS Czas edycji: 2009-07-28 o 16:31 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:00.

a nie mogę ćwiczyć w czasie okresu, bo nie dość że dostaję krwotoku, to jeszcze okres się wydłuża, taki już mój urok

ale chyba warto się zmobilizować 
Tak już mam, szybciej się męczę i trochę stresuję