|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
| Pokaż wyniki sondy: Czy Twoim zdaniem orbitrek to dobry sposób na osiągnięcie upragnionej wagi? | |||
| tak-naprawdę skutkuje! |
|
2 | 33,33% |
| nie-nie przynosi efektów |
|
0 | 0% |
| nie wiem-nigdy nie próbowałam |
|
4 | 66,67% |
| Głosujący: 6. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2161 |
|
Idiotka
|
Dot.: Orbitrek
Witam
Ja również od niedawna jestem posiadaczką orbiego W sumie to od piątku.Ale dopiero od wczoraj zaczęłam ćwiczyć.Wczoraj 3xpo 10 minut a dzisiaj rano 30 minut a po poludniu 20... jak bedzie mi się chciało to jeszcze przed snem poćwiczę.I mam pytanie, czy to prawda,że jeśli chce się spalić tłuszcz (schudnąć) a nie wzmacniać masę mięśniową( i przybierać na wadze) to trzeba ćwiczyć na małym obciążeniu? Może to pytanie jest błahe,ale ja nie wiem doświadczenia z orbim.? ![]() Pozdrawiam
|
#2162 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiele razy tu pisaliśmy, że ćwiczenie na orbitreku nie rozbudowuje tkanki mięśniowej. Do tego potrzebna jest porządna dieta i trening siłowy. Ja na orbitreku mam teraz obciązenie 6 z 10 i mięśnie mi nie rosną
|
|
|
#2163 |
|
Rozeznanie
|
Hej - ja miałam dwa dni odpoczynku. Wczoraj 55 minut i ważenie. Przez 10 dni ćwiczeń prawie 2 kilo
Sprawdzałam różne obciążenia ale najwięcej kalorii wg licznika gubię na niższych obciążeniach.
|
#2164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2165 |
|
Przyczajenie
|
Ja w sobotę i niedzielę opuściłam swojego orbiego bo weekend spędziłam u mojego faceta, ale u niego jest rower stacjonarny i w sobotę jeździłam przez godzinę. Wczoraj nie mogłam już bo tyłek mnie bolał po sobocie od niewygodnego siedzenia. Dziś wracam do domu więc wieczorkiem standardowo godzinka na orbim
|
|
|
|
#2166 |
|
Zakorzenienie
|
Ja chyba dziś poćwiczę godzinkę
|
|
#2167 |
|
Przyczajenie
|
Ja wczoraj pół godzinki na interwałach nie było tak zle dziś o 5 minutek więcej
|
|
|
|
#2168 |
|
Zakorzenienie
|
Jednak ćwiczyłam tylko 40 min, bo akurat tyle trwał odcinek House'a
|
|
#2169 |
|
Rozeznanie
|
Ja wczoraj 55 min ale ciężko było bo przyszedł @ . Ćwiczycie coś jeszcze oprócz orbitreka bo ja chcę jeszcze włączyć Tamille - brzuch a potem może jeszcze pośladki
|
#2170 |
|
( ͡° ͜ʖ ͡°)
|
Powiedzcie mi, dziewczyny, ob mam spore wątpliwości - chcę ćwiczyć na orbitreku, mam go w domu, ale nie chcę chudnąć, tylko nabrać mięśni i wyrobić kondycję. Generalnie jestem szczupła i niska, wolę ważyć więcej niż mniej, zaokrąglić pośladki, rozbudować nogi i ręce. Da się to zrobić bez tracenia wagi?
|
|
|
|
#2171 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ---------- Ja jeszcze ćwiczę siłowo ze sztangą i biegam
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2172 |
|
Zakorzenienie
|
naprawiłam sobie orbitreka i dziś było na początek 30 minut
nie zmęczyłam się aż tak ale wole nie ryzykować bo wiem jakie można mieć zakwasy jak człowiek za szybko zacznie
|
|
|
|
#2173 |
|
Przyczajenie
|
Ilena, na początku zakwasy raczej i tak będą, ale najszybciej się ich pozbędziesz nie robiąc przerwy w ćwiczeniach. Ja na początku też miałam, ale nie robiłam ani jednego dnia przerwy i szybko minęły
Teraz śmigam codziennie po 60 minut, no i odkąd ćwiczę (nieco ponad 2 tygodnie) ubyło mi po 1 cm w udach, biodrach i 2 cm w talii. No ale z jedzonkiem się ograniczam-ostatni posiłek do 18, zero słodyczy i alkoholu. Brzuszek spadł super. Moim marzeniem jest zrzucić 10 kg, narazie jestem pełna zapału. Mam nadzieję,że nie przejdzie, bo ślub coraz bliżej...
|
|
|
|
#2174 |
|
Raczkowanie
|
Witam!
Od wczoraj mam orbitreka, zaczynam ćwiczenia. Mogę liczyć na jakieś dobre rady? Pozdrawiam
|
|
|
|
#2175 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
widać organizm się nie odzwyczaił jeszcze ![]() a Rady : to włącz telewizor lub muzykę i ćwicz czas szybciej leci |
|
|
|
|
#2176 |
|
Rozeznanie
|
Witam wszystkich
czy ktoś mnie jeszcze pamięta tylko awatar zmieniła ja mam taką ochotę pośmigać na Orbim ale nic z tego bo już chyba miesiąc proszę TŻa żeby mi go przywlekł do nowego mieszkania i doprosić się nie mogę mam tylko nadzieję że do świąt się spręży i go przytacha A tak z innej beczki to muszę się przelecieć po temacie i popatrzeć jak wam treningi idą no i poznać nowe osoby ![]() ![]() Buźka
|
|
|
|
#2177 |
|
Zakorzenienie
|
Pamiętam
Ja na razie korzystam z pogody i biegam, lub skaczę na tarasie na skakance. Jak popsuje się pogoda to wtedy wrócę znów do orbiego
|
|
#2178 |
|
Przyczajenie
|
Cześć Kobietki!!
Przeczytałam prawie cały Was wątek i chciałabym dołączyć ![]() Od 5 dni ćwiczę na orbitreku, codziennie wieczorem. Najpierw zaczynałam od 20 minut, wczoraj juz dałam rade 45 min ![]() Proszę o rady, czy ten zastaw ćwiczen jest ok? dla tego celu , który chce uzyskać? będę bardzo wdzięczna za pomoc!!! [ wczoraj przejachałam na orbim 18 km w 45 min, tempo od 17-26, bo chwilami sił nie miałam, i pokazało mi ze tylko 78 kal spaliłam, chyba cos nie tak? czytałam ze na 1h na orbim to około 400-600kal, w zaleznosci od obciązenia i przejachanych km, tętna i w ogóle, no ale nie 78??? ] ale sie rozpiasłam , sorki
|
|
|
|
#2179 |
|
Rozeznanie
|
Może pokazuje Ci inne jednostki i musisz sobie przeliczyć
|
|
#2180 |
|
Przyczajenie
|
hej
![]() dawno mnie nie było ale jeżdzę ostatnio trochę się opuściłam ale od dziś nadrabiam jezdzę na interwałach 35 minut i gubię około240 cal waga też spada juz 4 kg
|
|
|
|
#2181 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#2182 |
|
Raczkowanie
|
przed wskoczeniem na orbita powinno się coś zjeść ?
|
|
|
|
#2183 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co jest grane, to strasznie malo
Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką. Ale przynosi szacunek. A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda. 65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 > 59 > 58 > 57> 56 > 52 ![]() |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2184 |
|
Zadomowienie
|
Przyłączam się do Was kobitki
![]() Ja dziś 20 min bieżni na rozgrzewkę i 40 min na orbim na średnim (aerobowycm) obciążeniu Jak zeszłam z orbiego i chciałam obiad zjeść, to nie mogłam sztućcy utrzymać, tak strasznie mi sie łapy trzesły... Cwiczenia na orbim naprawde dużo dają, już po miesiącu zauważyłam ( i to nie tylko ja) pozytywne zmiany. Niestety zaprzestałam wtedy treningi i wszytsko wróćiło...ale teraz znów biorę się za siebie
"Bo życie to coś więcej, nie tylko krew,pot sperma i łzy " Marzą się lepsze dni ? One przyjdą z czasem. Wystarczy ruszyć dupę i pokazać klasę ! Na pewno znasz takie noce, ten destrukcyjny moment, w którym każda myśl waży grubo ponad tonę |
|
|
|
#2185 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
i nawet nie byłam az tak strasznie zmęczona..ale oczywiście mój licznik wskazywał chyba źle, 190 kcal spalonych w ciągł godziny? na dystansie 19 km? niemozliwie mało....chyba cos nie tak z naszymi licznikami.Musimy przjąć średnią miedzy 400 a nawet 700 podobno, bo inaczej stracimy motywację.... |
|
|
|
|
#2186 |
|
Zakorzenienie
|
ja motywacji nie strace
bo mam spora.dzisiaj - 40 minut na orbitreku, spalone 125kcal, wiec juz troszke wiecej. aczkolwiek ja moge spalac mniej, bo mam taki orbitrek na same nogi, bez rąk (na gorze jest nieruchoma kierownica, tylko krece nogami). dodatkowo robie brzuszki i inne cwiczenia fitness. nie ma sie co zniechecac, przy godzinie dziennie ruchu na pewno w koncu beda efekty
Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką. Ale przynosi szacunek. A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda. 65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 > 59 > 58 > 57> 56 > 52 ![]() |
|
|
|
#2187 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2188 |
|
Przyczajenie
|
Właśnie znalazłam cos bardzo mobilizującego
na stronce Vitalii,jest kalkulator spalanych kalorii w zależności od naszj płci, wagi i czasu ćwiczenia. Wpisałam swoje dane,i patrzcie co wyszło!!! Czas:60 * minutMasa ciała: 52* kg niestety nie było Orbiego , wiec wybrałam marsz... i .... Twój wynik : Średnio wydatkujesz 520.00 kcal. klaski:według mnie super-od razu będzie sie lepiej ćwiczyć ![]() link do stronki, zebyscie sobie mogły sprawdzać... http://vitalia.pl/?mid=6&fid=22 Edytowane przez di99 Czas edycji: 2009-12-03 o 11:13 |
|
|
|
#2189 |
|
Rozeznanie
|
hejka
jestem tu nowa ) i po miesiacu stracilam zapal do cwiczen po przeczytaniu tego wątku postanowilam zaczac od nowaod jutra biore sie za jazde
|
#2190 |
|
Zadomowienie
|
hej hej
nie bylo mnie 10 miesięcy urodzilam i jestem z powrotem widze kilka znajomych twarzy Chaos_Girl Anula123 i 20Agatka20 ciekawe czy któraś mnie w ogóle kojarzy pozostałe dziewczyny serdecznie witam ,mam nadzieję że przyjmiecie mnie do swojego grona![]() Dzis po raz pierwszy od 10 miesięcy weszlam na orbiego,niestety juz nie ta kondycja kiedy lekko śmigałam sobie 60 min dziennie i zaliczyłam dzis tylko 25 min orbiego i 15 rowerku stacjonarnego i szczerze wam powiem nieźle się zmachałam ale mam nadzieję że juz niedlugo to się zmieni.Mam sporo do zgubienia ,cóż ciąża pozostawiła swoje piętno na moim ciele ,w sumie mam 12kg do stracenia.Pamietam za pierwszym razem jak ćwiczyłam na orbim to juz w miesiąc zgubiłam 6kg i po cichu liczę na podobny sukces .
![]() walka o zdrowe wlosy ![]() ![]() 26 grudzien 2011 ostatnie farbowanie 13 luty 2012- rozwod z suszarka i prostownica! Edytowane przez ma-li-na Czas edycji: 2009-12-03 o 18:44 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:49.

Ja również od niedawna jestem posiadaczką orbiego

ja mam taką ochotę pośmigać na Orbim ale nic z tego bo już chyba miesiąc proszę TŻa żeby mi go przywlekł do nowego mieszkania i doprosić się nie mogę
mam tylko nadzieję że do świąt się spręży i go przytacha

klaski: