Orbitrek - Strona 79 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Pokaż wyniki sondy: Czy Twoim zdaniem orbitrek to dobry sposób na osiągnięcie upragnionej wagi?
tak-naprawdę skutkuje! 2 33,33%
nie-nie przynosi efektów 0 0%
nie wiem-nigdy nie próbowałam 4 66,67%
Głosujący: 6. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-20, 17:30   #2341
malagwiazda3
Raczkowanie

Dot.: Orbitrek

Dareczko dzieki za odpowiedz, niestety juz zamowiony prawdopodobnie nienajlepszy wybor, ale nie moglam dluzej czekac na odpowiedzi tu jak i na forum orbitreka, u siebie nie mam sklepu sportowego takze nie moglam wyprobowac zadnego takze zakup w ciemno, bardzo mi zalezalo na szybkim zakupie i z kasa tez nie jest najlepiej w tej chwili. Mam zamiar go uzywac (mam nadzieje, ze dzieci pozwola) codziennie. Poczatek kwietnia slub znajomych, koniec kwietnia chrzciny coreczki, wiec trzeba jakos wygladac. Mam nadzieje, ze nie bede zalowac tego wyboru
P.S. gratuluje wyników
malagwiazda3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-21, 06:39   #2342
Dareczka86
Raczkowanie

malagwiazdo, daj znać jak już dostaniesz swojego orbika to daj znać jak się spisuje. Ja dziś miałam jakąś bezsenną noc ;/ wstałam o 3.50 i koniec spania z nudów wsiadłam na orbiego gdzieś o 5.30 i godzinke zaliczyłam (-605 kcal) mam nadzieję że będę wytrwała co najmniej 2 tygodnie bez przerwy, żeby były jaieś widoczne efekty (jak robie sobie chociaż dzień przerwy to ciężko mi się później zmobilizować). Najgorzej w dni kiedy mam dniówke 12h
Normalnie pustki ostatnio na forum
Dareczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-21, 10:02   #2343
AzjatSmok
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez funky87 Pokaż wiadomość
To ja dorzucam moja godzinkę z minutami w b.szybkim tempie i 700 kcal na minusie
Pytanie jakiego masz orbitreka, ze po godzinie Ci pokazuje że 700 kcal spaliłaś??? Ja ćiwiczyłam na trzech : w siłowni, w domu na York x301 i w domu na Kettler Rivo P (aktualnbie ten posiadam) i wyniki trochę się różniły w zależności od programu ale przy dużym obciążeniu zmiennym (program fat burn) z tym że najniższe obciążenie to 5 pasków potem to już 8-14 i można podwyższać czyli jeden z najbardziej męczących bo nie masz wytchnienia pokazywały mi pomiędzy 300-400 kcal a nie 2x tyle!! No chyba że ważna jest wag i wiek ja mam 26 l;at i 66kg może jak isę ma 50 i np 80 kg to się więcej spala? bo nie wiem od czego to może zależeć. Wpisze sobie dziś w orbim takie parametry i zobaczę ile mi pokarze że spaliłam.

---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ----------

Cytat:
Napisane przez Orbitreki to podobno najmniej obciążają stawy ze wszsytkich urządzeń.
Mi ostatnio spodobał sie taki model, zastanawiam się nad nim
[URL
http://www.allegro.pl/item868714262_...g_6lozys k.html[/URL]
jest niezły i kupują go - ma branie.
Hymm jeżeli mogę coś doradzić to uważam, ze ten orbitrek powinien spełnić swoją rolę. Ma duże koło zamachowe - płynny ruch, ma łożyska- brak skrzypienia, ma programy-efektywne ćwiczenie . Bardzo fajny sprzęt i wg mnie cena jest adekwatna co do jakości.
AzjatSmok jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-22, 12:15   #2344
malagwiazda3
Raczkowanie

Czesc wszystkim
Dareczko wczoraj dostalam swojego orbitreka, zostal przetestowany, zaluje, ze go kupilam( zalezalo mi na szybkim kupnie, a kasy nie ma zbyt duzo) bo glosno chodzi, zle sie odczytuje dane zewzgledu na to, ze monitorek jest na dole, stopnie ciezkosci (jezeli tak to moge nazwac) sama musze przekrecac nie ma zadnych cyfr nie moge sprawdzac jaki mam puls (chociaz o tym wiedzialam) wiec sama musze sprawdzac tetno gdzie nie jest wygodnie, nie moge liczyc poprawnie podczas jazdy i konczac jazde (43 min) jak sprawdzalam ile kcal moglam spalic to wyszlo 126 czy to jest mozliwe, ze tylko tyle i jezeli tak to dlaczego, a wolno nie jechalam (nawet za szybko) miedzy 28-31 km/h, wiec jak to z tym jest??
Dziekuje wam za odp.
Pozdrawiam
Stary 2010-01-22, 14:38   #2345
Dareczka86
Raczkowanie

malagwiazdo, przykro mi że nie jesteś za bardzo zadowolona. Ile za niego płaciłaś? Wiesz, na pocieszenie pomyśł, że jeżeli naprawde masz motywacje i chęć ćwiczyć, to wykorzystasz go maxymalnie, a do czasu jak sie rozleci, może uda ci się zaoszczędzić na nowy, lepszy. Pomyśl z drugiej strony, gdyby okazało się to tylko chwilowym kaprysem, to chociaż stosunkowo niewiele straciłaś. Głowa go góry. Najważniejsze, żebyś teraz ćwiczyła. Ja powiem szczerze, że nie mierze pulsu na orbiku, raz tylko z ciekawości jak już skończyłam, ale to metodą tradycyjną

A co do tych kalorii to ja sama nie wiem. Na pewno zauważyłam, że przy tym samym tempie i czasie jazdy a różnych obciążeniach, inaczej spalam (dla mnie logiczne jest, że na tych najmniejszych obciążeniach, to chodźbym pedałowała 50km/h to nie będę mieć tyle co na tych większych pedałując wolniej)

Edytowane przez Dareczka86
Czas edycji: 2010-01-23 o 22:34
Stary 2010-01-22, 20:45   #2346
Dareczka86
Raczkowanie

dziś 60min (-552kcal). Zastanawiam się, po jakim czasie będą tak naprawde widoczne efekty. Czy któraś może mi powiedzieć po jakim czasie zauważyła u siebie efekty?
Stary 2010-01-22, 21:22   #2347
malagwiazda3
Raczkowanie

Dareczko dziekuje za pocieszenie, masz racje co do cwiczen na nim, najwazniejsze, ze jest cos na czym moge cwiczyc, a maz na pewno sie przyzwyczai do tego halasu chyba, ze swira wczesniej dostanie Szczerze to sie nie dziwie dlaczego jest taki a nie inny, cena za siebie mowi , a dalam 80 funtow (mieszkam w Anglii) przeceniony prawie opolowe, niby to nie duzo, ale na ta chwile nie ma kasy(koniec m-ca), a co do tetna, to ja mam zamiar sprawdzac, gdyz ono sprawuje bardzo duza role w spalaniu tluszczyku.

Ja niestety odpuszczam dzisiaj, dzieci nie daja pocwiczyc, mozliwe, ze od jutra zaczne cwiczyc rano przed pojsciem meza do pracy (niestety musialabym wstac o 7 , oby sie udalo

Dareczko gratuluje wytrwalosci

Od jutra dolaczam na codzienne cwiczenia
Stary 2010-01-22, 23:37   #2348
Myszette
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez motylekmaly Pokaż wiadomość
Mi ostatnio spodobał sie taki model, zastanawiam się nad nim
http://www.allegro.pl/item868714262_...g_6lozysk.html
jest niezły i kupują go - ma branie.
Motylekmaly - kupiłaś ten orbitrek - a moze ktoś inny ma taki model- jak się sprawuje.
zastanawiam się nad zakupem.

http://www.allegro.pl/item894573975_...g_6lozysk.html
Stary 2010-01-23, 16:18   #2349
motylekmaly
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Myszette Pokaż wiadomość
Motylekmaly - kupiłaś ten orbitrek - a moze ktoś inny ma taki model- jak się sprawuje.
zastanawiam się nad zakupem.

http://www.allegro.pl/item894573975_...g_6lozysk.html
Tak, zdecydowałam się w końcu i go zakupiłam
W przyszłym tygodniu powinien być u mnie
Ma bardzo dobre parametry,wydaje się być solidny, sprzedawca oferuje nawet przedłużenie gwarancji, więc sprzęt wydaje się pewny.
I ma fajny komputer-rzadko się takie widzi.
Już się na niego cieszę i nie moge się doczekać treningów , a programów cała masa
motylekmaly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-23, 22:32   #2350
Dareczka86
Raczkowanie

Hej. Ja dziś znowu 60min (-450kcal). Jak widać, czas ten sam, ale w zależności od trudności trasy inna liczba kcal. To już 4-ty dzień intensywnej mobilizacji byle do przodu. Ćwiczy ktoś jeszcze? malagwiazdo, jak u ciebie?
Stary 2010-01-24, 12:19   #2351
Aaliyah1981
Zadomowienie

dziewczyny dolaczam dzis za mna pierwsza sesja 10 min na najwiekszym obciazeniu ..niestety nie wiem jak mam cwiczyc bo zalezy mi na uwydatnieniu miesni a nie stracie kilogramow i mam problem ,nie wiem ile czasu powinam poswiecic na sesje nie moge znlazc informacji
http://pl.youtube.com/watch?v=mM6N26H4JEI

Aaliyah1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-24, 13:29   #2352
psyhe666
Zakorzenienie

Kurde... Ja chcę schudnąć, a tu nogi wyglądają na masywniejsze...
so trójka maybe.

psyhe666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-24, 14:04   #2353
Aaliyah1981
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez psyhe666 Pokaż wiadomość
Kurde... Ja chcę schudnąć, a tu nogi wyglądają na masywniejsze...
no a ja mam odwrotny problem czyli sa zbyt szczuple
http://pl.youtube.com/watch?v=mM6N26H4JEI

Aaliyah1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-24, 15:00   #2354
777lenka777
Raczkowanie

witam zastanawiam się nad kupnem orbitreka, i dlatego mam pytanie do dziewczyn ktore cwicza na nim juz dluzszy czas. Jakie wyniki? schudlyscie duzo? ile mniej wiecej? i w jakim czasie Bardzo prosze o odpowiedzi
777lenka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-24, 15:15   #2355
psyhe666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 777lenka777 Pokaż wiadomość
witam zastanawiam się nad kupnem orbitreka, i dlatego mam pytanie do dziewczyn ktore cwicza na nim juz dluzszy czas. Jakie wyniki? schudlyscie duzo? ile mniej wiecej? i w jakim czasie Bardzo prosze o odpowiedzi
Myślę, że samo orbitrekowanie niewiele da... Jak chcesz schudnąć to dietka jakaś by się przydała...
so trójka maybe.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-01-24, 15:18   #2356
Dareczka86
Raczkowanie

Cześć wszystkim. Ja za niedługo idę pokręcić z godzinkę. Dziś 5-ty dzień mobilizacji. Nawet przez chwilkę zdawało mi się, że jakbym miała odrobinkę luźniejsze gacie, ale to chyba tylko mi się wydaję Mam jednak nadzieję, że po najpóźniej 2tygodniach mobilizacji i zawzięcia, będę mogła się pochwalić efektami.
Stary 2010-01-24, 17:25   #2357
Myszette
Raczkowanie

Smile Dot.: Orbitrek

Cytat:
Napisane przez motylekmaly Pokaż wiadomość
Tak, zdecydowałam się w końcu i go zakupiłam
W przyszłym tygodniu powinien być u mnie
Ma bardzo dobre parametry,wydaje się być solidny, sprzedawca oferuje nawet przedłużenie gwarancji, więc sprzęt wydaje się pewny.
I ma fajny komputer-rzadko się takie widzi.
Już się na niego cieszę i nie moge się doczekać treningów , a programów cała masa
O świetnie ! Dziękuję, ze mi odpowiedziałaś. Jak zaczniesz jeździć bardzo Cię proszę o recenzje. Chcę jak najszybciej kupić sprzęt i zacząć ćwiczyć a tak trudno coś wybrać.
Stary 2010-01-24, 17:25   #2358
Dareczka86
Raczkowanie

pojeździłam troszke później, niż pierwotnie planowałam ale jednak
60min (-683 kcal). Jestem mokrusieńka
Stary 2010-01-25, 00:54   #2359
malagwiazda3
Raczkowanie

hej dziewczynki jak u was orbitrekowanie? Dwa dni za mna (tzn 3 ale z przerwa dniowa i za szybko bylo).
Dareczko wiesz juz przechodzi mi ta zlosc i lepiej mi sie na nim cwiczy, ale mimo wszystko
Powiedzcie mi jak to jest z tymi kcal bo juz sama nie wiem dlaczego ja spalam mniej niz 200 kcal a cwicze troszke pow. 40 minczy zla predkosc? ale jak sprawdzam tetno wlasnorecznie to wychodzi mi tak mniej wiecej jak powinno (jeszcze nie wyczulam tepa jazdy). Jak to jest, a moze moj monitorek cos kreci (chociaz nie bylabym zdziwiona, bo ten orbitrek to....)
Mam jeszcze jedno pytanie wyczytalam, zeby byly jakies rezultaty, to oprocz cwiczen aerobowych trzeba jakies silowe(chodzi o miesnie) myslicie, ze jak bede cwiczyla callanetics to bedzie dobrze?? powiem, ze te cwiczenie niezle daja na miesnie.
Moglybyscie odpowiedziec mi na te pytania, bylabym bardzo wdzieczna. Z gory bardzo dziekuje
A o ktorej cwiczycie?? ja staram sie cwiczyc rano przed sniadaniem, a i wyczytalam jeszcze, ze najlepiej po silowych cwiczyc aeroby i wlasnie zastanawialam sie czy callan a po nim orbitrek wystarczy? jeszcze raz prosze o odpowiedzi
pozdrawiam

Witajcie ponownie, ja juz po cwiczonkach,dzisiaj pojezdzilam 45 min i tylko198 kcal to moze zapytam sie jeszcze ile wy spalacie kcal w ciagu tylu min i ile przejezdzacie km? ja przejechalam prawie 16 km aha i na jakim pulsie? u mnie 75%-80% maxymalnego (troche za wysokie, ale jeszcze niewyczulam tego 65-70% musze sama na tetnicy sprawdzac :/ )
takze czekam na wasze odpowidzi z niecierpliwoscia, prosze.
buziaki dla was

Edytowane przez malagwiazda3
Czas edycji: 2010-01-25 o 12:37
Stary 2010-01-25, 12:24   #2360
Dareczka86
Raczkowanie

hej. Ja dziś przed ćwiczeniami, ale jestem zmęczona, chce mi sie spać a na dodatek mam na noc do pracy
polecam wam stronkę: http://www.odchudzamsie.pl/odchudzan...-anaerobowych/
bardzo fajne i ciekawe rzeczy tam opisuje.

---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ----------

malagwiazdo, u mnie z godzinami ćwiczeń jest przeróżnie. Zależy jak mam czas, ale zauważyłam, że im później to tym bardziej nie mam ochoty
Dużo tez od pracy zależy, bo jak mam dniówke to dopiero po 20 zaczynam. Dostałam @ i moją dietę powoli szlag trafia, ale staram się ćwiczyć. Może się polepszy
Stary 2010-01-25, 12:57   #2361
malagwiazda3
Raczkowanie

Dareczko a jak u Ciebie jest z tym spalaniem kcal, bo ja sie zalamuje, ze tylko 190kcal spalam w ciagu 45min dystans prawie 16km na tetnie 75-80% maxymalnego (jeszcze nie wyczulam tego 65-70) co robie zle?? prosze odpowiedz mi jak jest u Ciebie i wspolczuje Ci , ze musisz isc do pracy ja calymi dniami siedze w domu (mamuska na pelnym etacie )

Mam nadzieje, ze jeszcze inne dziewczyny podziela sie swoimi doswiadczeniami mam nadzieje, ze to moj monitorek nie dziala poprawnie i spalam wiecej niz te 190-200 kcal.

Czas edycji: 2010-01-25 o 13:02
Stary 2010-01-25, 15:10   #2362
ewaklis
Przyczajenie

Hej dziewczyny
Ja od 3 miesięcy posiadam orbiego, nie żałuję ani trochę że go kupiłam.
Nie kosztował mało bo całe 900 zł ale jestem bardzo zadowolona z efektu.
W listopadzie przeszłam na zdrowy tryb życia Po 10 latach palenia odrzuciłam fajki na bok i stwierdziłam że przejdę na dietkę!
Za nim podjęłam tą decyzję wiele czytałam na forach internetowych, na blogach itp.Tak zbierałam wiedzę na temat odchudzania. Sama rozpisałam sobie dietę co będę jeść i o której to będzie godzinie. Do tego dołożyłam ćwiczenia na orbiterku. I tak oto jeżdżę na nim 40 min dziennie 4 razy w tygodniu. W grudniu miałam 3 tygodniowy postój ponieważ miałąm bardzo cieżką grypę. I tak z wagi 70 kg zjechałam do 62 ! To jest mój aktualny wynik! zmieniłam ubrania XL - L na M Spodnie mam o 2 rozmiary mniejsze Jest cudownie Moja upragniona waga to 58 kg także przedemną jeszcze 4 kg wysiłku
Pamiętajcie odpowiednia dieta to 50 % sukcesu,40 % sukcesu to sport, 10% skcesu to wytrwałość i wiara w siebie !Powodzenia wam życzę
Buziaki

Edytowane przez ewaklis
Czas edycji: 2010-01-25 o 15:12
ewaklis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-25, 15:33   #2363
psyhe666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malagwiazda3 Pokaż wiadomość
Dareczko a jak u Ciebie jest z tym spalaniem kcal, bo ja sie zalamuje, ze tylko 190kcal spalam w ciagu 45min dystans prawie 16km na tetnie 75-80% maxymalnego (jeszcze nie wyczulam tego 65-70) co robie zle?? prosze odpowiedz mi jak jest u Ciebie i wspolczuje Ci , ze musisz isc do pracy ja calymi dniami siedze w domu (mamuska na pelnym etacie )

Mam nadzieje, ze jeszcze inne dziewczyny podziela sie swoimi doswiadczeniami mam nadzieje, ze to moj monitorek nie dziala poprawnie i spalam wiecej niz te 190-200 kcal.
Ja właśnie też spalam ok. 200kcal...
so trójka maybe.

Stary 2010-01-25, 17:17   #2364
Mariolcia =P
Zakorzenienie

hej dziewczyny
ja od zeszlego poniedzialku chodzę na silownie, cwicze pol godziny na orbitreku, pol na biezni- szybki marsz, pol na rowerku czasem inne sprzety. Przeczytalam, ze lepiej spalac na mniejszym obciazeniu- dobrze wiedziec
Z dietka u mnie ciezko, bo nie potrafie bez slodyczy, ale nie jem bialego pieczywa, ziemniakow, fast-foodow.

Po jakim czasie zauwazylyscie u siebie jakies efekty? Myslicie, ze po miesiacu, cwiczac tak 3-4 razy w tygodniu cos schudne? W wolne dni od silowni, bede cwiczyc na twisterku

Mariolcia =P jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-25, 18:15   #2365
malagwiazda3
Raczkowanie

Cytat:
Ja właśnie też spalam ok. 200kcal...
A jak na nim jezdzisz mowa o szybkosci, dystansie i jak u Ciebie wychodzi z tetnem i jaki masz orbitrek, bo ja z tej dolnej polki niestety ??

A jak jest u Ciebie ewaklis z tym jezdzeniem ile Ty spalasz kcal w ciagu 40 min, ogolnie chodzi mi o te pytania, ktore zadalam we wczesniejszych moich postach ( drugi od dolu) z gory Ci dziekuje.

Mariolcia=P to prawda, ze wiecej spala sie na nizszym obciazeniu, bo na wyzszym spalamy miesnie, co do rezultatow to Ci nie odpowiem, gdyz cwicze zaledwie kilka dni, a sprawdzasz moze dane jak cwiczysz na orbitreku (pytam o to samo co wyzej)

pozdrawiam malagwiazda3

Czas edycji: 2010-01-25 o 18:30
Stary 2010-01-26, 13:05   #2366
Dareczka86
Raczkowanie

Hej wczoraj zaliczyłam 60min (-623kcal). Chyba jakieś choróbsko mnie rozbiera, wszystko mnie boli i nienajlepiej się czuję. Nie wiem czy będę dziś ćwiczyć. Może jakimkolwiek cudem się zmobilizuję, ale nie będę nawet sama sobie obiecywać. Jak wam idzie?
Stary 2010-01-26, 13:08   #2367
777lenka777
Raczkowanie

Cytat:
Myślę, że samo orbitrekowanie niewiele da... Jak chcesz schudnąć to dietka jakaś by się przydała...

to jest forum o orbitreku tak? dlatego nic nie pisalam o diecie tylko zadalam konkretne pytanie i prosilam o odpowiedz a nie o pisanie mi czegokolwiek na temat diet
777lenka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-26, 14:25   #2368
Mariolcia =P
Zakorzenienie

okolo 200 kcal na pol godziny chyba nie pamietam dokladnie

Mariolcia =P jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-26, 14:56   #2369
ewaklis
Przyczajenie

Kupując orbiego rozmawiałam ze sprzedawcą którego torturowałam pytaniami na temat sprzetu, myśle że Pan zdał egzamin
I dokładnie powtórze to co mi powiedział i to co zdążyłam przez ten cxas ćwicząc zauważyć! Każdy orbitrek pokaże inne kalorie! Nie powinniśmy sie tym odczytem sugerować! Mogę Ci jedynie powiedzieć co mój pokazuje i myślę że to nie jest prawda! Jezdzac na orbim 40 min, prędkością 27-28, tętno około 140 spalam ok 200 kcal. Moim zdaniem mało, dlatego tym odczytem wogóle się nie sugeruję! U mnie efekty były widoczne po miesiącu i myślę że u każdej z was po miesiacu można zaobserwować zmiany! Pozdrawiam serdecznie
ewaklis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-26, 15:42   #2370
psyhe666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 777lenka777 Pokaż wiadomość
to jest forum o orbitreku tak? dlatego nic nie pisalam o diecie tylko zadalam konkretne pytanie i prosilam o odpowiedz a nie o pisanie mi czegokolwiek na temat diet
No ok, to od samego orbitreka nie zauważyłam spadku wagi, ale ciało stało się jędrniejsze i bezcellulitowe

Wczoraj 35min. i to dość intensywnie (jak na mnie)... Spalone 100kalorii...

---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ----------

Cytat:
Napisane przez ewaklis Pokaż wiadomość
Kupując orbiego rozmawiałam ze sprzedawcą którego torturowałam pytaniami na temat sprzetu, myśle że Pan zdał egzamin
I dokładnie powtórze to co mi powiedział i to co zdążyłam przez ten cxas ćwicząc zauważyć! Każdy orbitrek pokaże inne kalorie! Nie powinniśmy sie tym odczytem sugerować! Mogę Ci jedynie powiedzieć co mój pokazuje i myślę że to nie jest prawda! Jezdzac na orbim 40 min, prędkością 27-28, tętno około 140 spalam ok 200 kcal. Moim zdaniem mało, dlatego tym odczytem wogóle się nie sugeruję! U mnie efekty były widoczne po miesiącu i myślę że u każdej z was po miesiacu można zaobserwować zmiany! Pozdrawiam serdecznie
27-28km. na godzinę Jak Ty to robisz???

---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ----------

malagwiazda ja jeżdżę z różną prędkością w zależności od przypływu energii

A co do orbitreków to co ma do rzeczy orbitrek? Jeżeli na magnetycznym "jedziesz" z tą samą prędkością, na tym samym obciążeniu i tyle samo czasu to chyba tyle samo spalasz? To zależy od dystansu, intensywności i czasu, a nie od orbitreka... Przynajmniej tak mi się wydaje
so trójka maybe.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości