|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
| Pokaż wyniki sondy: Czy Twoim zdaniem orbitrek to dobry sposób na osiągnięcie upragnionej wagi? | |||
| tak-naprawdę skutkuje! |
|
2 | 33,33% |
| nie-nie przynosi efektów |
|
0 | 0% |
| nie wiem-nigdy nie próbowałam |
|
4 | 66,67% |
| Głosujący: 6. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2341 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Orbitrek
Dareczko dzieki za odpowiedz, niestety juz zamowiony prawdopodobnie nienajlepszy wybor, ale nie moglam dluzej czekac na odpowiedzi tu jak i na forum orbitreka, u siebie nie mam sklepu sportowego takze nie moglam wyprobowac zadnego takze zakup w ciemno, bardzo mi zalezalo na szybkim zakupie i z kasa tez nie jest najlepiej w tej chwili
. Mam zamiar go uzywac (mam nadzieje, ze dzieci pozwola) codziennie. Poczatek kwietnia slub znajomych, koniec kwietnia chrzciny coreczki, wiec trzeba jakos wygladac. Mam nadzieje, ze nie bede zalowac tego wyboru![]() P.S. gratuluje wyników
|
|
|
|
#2342 |
|
Raczkowanie
|
malagwiazdo, daj znać jak już dostaniesz swojego orbika to daj znać jak się spisuje. Ja dziś miałam jakąś bezsenną noc ;/ wstałam o 3.50 i koniec spania
z nudów wsiadłam na orbiego gdzieś o 5.30 i godzinke zaliczyłam (-605 kcal) mam nadzieję że będę wytrwała co najmniej 2 tygodnie bez przerwy, żeby były jaieś widoczne efekty (jak robie sobie chociaż dzień przerwy to ciężko mi się później zmobilizować). Najgorzej w dni kiedy mam dniówke 12h ![]() Normalnie pustki ostatnio na forum |
|
|
|
#2343 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
bo nie wiem od czego to może zależeć. Wpisze sobie dziś w orbim takie parametry i zobaczę ile mi pokarze że spaliłam.---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ---------- Cytat:
. Bardzo fajny sprzęt |
||
|
|
|
#2344 |
|
Raczkowanie
|
Czesc wszystkim
![]() Dareczko wczoraj dostalam swojego orbitreka, zostal przetestowany, zaluje, ze go kupilam nie moge sprawdzac jaki mam puls (chociaz o tym wiedzialam) wiec sama musze sprawdzac tetno gdzie nie jest wygodnie, nie moge liczyc poprawnie podczas jazdy i konczac jazde (43 min) jak sprawdzalam ile kcal moglam spalic to wyszlo 126 czy to jest mozliwe, ze tylko tyle i jezeli tak to dlaczego, a wolno nie jechalam (nawet za szybko) miedzy 28-31 km/h, wiec jak to z tym jest??Dziekuje wam za odp. Pozdrawiam |
|
|
|
#2345 |
|
Raczkowanie
|
malagwiazdo, przykro mi że nie jesteś za bardzo zadowolona. Ile za niego płaciłaś? Wiesz, na pocieszenie pomyśł, że jeżeli naprawde masz motywacje i chęć ćwiczyć, to wykorzystasz go maxymalnie, a do czasu jak sie rozleci, może uda ci się zaoszczędzić na nowy, lepszy. Pomyśl z drugiej strony, gdyby okazało się to tylko chwilowym kaprysem, to chociaż stosunkowo niewiele straciłaś. Głowa go góry. Najważniejsze, żebyś teraz ćwiczyła. Ja powiem szczerze, że nie mierze pulsu na orbiku, raz tylko z ciekawości jak już skończyłam, ale to metodą tradycyjną
![]() A co do tych kalorii to ja sama nie wiem. Na pewno zauważyłam, że przy tym samym tempie i czasie jazdy a różnych obciążeniach, inaczej spalam (dla mnie logiczne jest, że na tych najmniejszych obciążeniach, to chodźbym pedałowała 50km/h to nie będę mieć tyle co na tych większych pedałując wolniej) Edytowane przez Dareczka86 Czas edycji: 2010-01-23 o 22:34 |
|
|
|
#2346 |
|
Raczkowanie
|
dziś 60min (-552kcal). Zastanawiam się, po jakim czasie będą tak naprawde widoczne efekty. Czy któraś może mi powiedzieć po jakim czasie zauważyła u siebie efekty?
|
|
|
|
#2347 |
|
Raczkowanie
|
Dareczko dziekuje za pocieszenie, masz racje co do cwiczen na nim, najwazniejsze, ze jest cos na czym moge cwiczyc, a maz na pewno sie przyzwyczai do tego halasu chyba, ze swira wczesniej dostanie
Szczerze to sie nie dziwie dlaczego jest taki a nie inny, cena za siebie mowi , a dalam 80 funtow (mieszkam w Anglii) przeceniony prawie opolowe, niby to nie duzo, ale na ta chwile nie ma kasy(koniec m-ca), a co do tetna, to ja mam zamiar sprawdzac, gdyz ono sprawuje bardzo duza role w spalaniu tluszczyku. Ja niestety odpuszczam dzisiaj, dzieci nie daja pocwiczyc, mozliwe, ze od jutra zaczne cwiczyc rano przed pojsciem meza do pracy (niestety musialabym wstac o 7 , oby sie udaloDareczko gratuluje wytrwalosci ![]() Od jutra dolaczam na codzienne cwiczenia |
|
|
|
#2348 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
zastanawiam się nad zakupem. http://www.allegro.pl/item894573975_...g_6lozysk.html
|
|
#2349 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
W przyszłym tygodniu powinien być u mnie ![]() Ma bardzo dobre parametry,wydaje się być solidny, sprzedawca oferuje nawet przedłużenie gwarancji, więc sprzęt wydaje się pewny. I ma fajny komputer-rzadko się takie widzi. Już się na niego cieszę i nie moge się doczekać treningów , a programów cała masa
|
|
|
|
|
#2350 |
|
Raczkowanie
|
Hej. Ja dziś znowu 60min (-450kcal). Jak widać, czas ten sam, ale w zależności od trudności trasy inna liczba kcal. To już 4-ty dzień intensywnej mobilizacji
byle do przodu. Ćwiczy ktoś jeszcze? malagwiazdo, jak u ciebie?
|
|
|
|
#2351 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny dolaczam dzis za mna pierwsza sesja 10 min na najwiekszym obciazeniu ..niestety nie wiem jak mam cwiczyc bo zalezy mi na uwydatnieniu miesni a nie stracie kilogramow i mam problem ,nie wiem ile czasu powinam poswiecic na sesje nie moge znlazc informacji
[B]''PSI LOS'' POMYSL CZASEM O CIERPIENIU ,KTOREGO WOLISZ NIE WIDZIEC...http://www.youtube.com/watch?v=dly3siDise4/B] Psy, którym bujne serce do człowieka zabiło. Na różańcach z cierpienia wymadlają swą miłość... ludzie kochaja zwierzeta ale ... http://pl.youtube.com/watch?v=mM6N26H4JEI |
|
|
|
#2352 |
|
Zakorzenienie
|
Kurde... Ja chcę schudnąć, a tu nogi wyglądają na masywniejsze...
|
|
#2353 |
|
Zadomowienie
|
no a ja mam odwrotny problem czyli sa zbyt szczuple
[B]''PSI LOS'' POMYSL CZASEM O CIERPIENIU ,KTOREGO WOLISZ NIE WIDZIEC...http://www.youtube.com/watch?v=dly3siDise4/B] Psy, którym bujne serce do człowieka zabiło. Na różańcach z cierpienia wymadlają swą miłość... ludzie kochaja zwierzeta ale ... http://pl.youtube.com/watch?v=mM6N26H4JEI |
|
|
|
#2354 |
|
Raczkowanie
|
witam
zastanawiam się nad kupnem orbitreka, i dlatego mam pytanie do dziewczyn ktore cwicza na nim juz dluzszy czas. Jakie wyniki? schudlyscie duzo? ile mniej wiecej? i w jakim czasie Bardzo prosze o odpowiedzi
|
|
|
|
#2355 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2356 |
|
Raczkowanie
|
Cześć wszystkim. Ja za niedługo idę pokręcić z godzinkę. Dziś 5-ty dzień mobilizacji. Nawet przez chwilkę zdawało mi się, że jakbym miała odrobinkę luźniejsze gacie, ale to chyba tylko mi się wydaję
Mam jednak nadzieję, że po najpóźniej 2tygodniach mobilizacji i zawzięcia, będę mogła się pochwalić efektami.
|
|
|
|
#2357 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2358 |
|
Raczkowanie
|
pojeździłam
troszke później, niż pierwotnie planowałam ale jednak ![]() 60min (-683 kcal). Jestem mokrusieńka |
|
|
|
#2359 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczynki jak u was orbitrekowanie? Dwa dni za mna (tzn 3 ale z przerwa dniowa i za szybko bylo).
Dareczko wiesz juz przechodzi mi ta zlosc i lepiej mi sie na nim cwiczy, ale mimo wszystko Powiedzcie mi jak to jest z tymi kcal bo juz sama nie wiem dlaczego ja spalam mniej niz 200 kcal a cwicze troszke pow. 40 minczy zla predkosc? ale jak sprawdzam tetno wlasnorecznie to wychodzi mi tak mniej wiecej jak powinno (jeszcze nie wyczulam tepa jazdy). Jak to jest, a moze moj monitorek cos kreci (chociaz nie bylabym zdziwiona, bo ten orbitrek to....) Mam jeszcze jedno pytanie wyczytalam, zeby byly jakies rezultaty, to oprocz cwiczen aerobowych trzeba jakies silowe(chodzi o miesnie) myslicie, ze jak bede cwiczyla callanetics to bedzie dobrze?? powiem, ze te cwiczenie niezle daja na miesnie. Moglybyscie odpowiedziec mi na te pytania, bylabym bardzo wdzieczna. Z gory bardzo dziekuje A o ktorej cwiczycie?? ja staram sie cwiczyc rano przed sniadaniem, a i wyczytalam jeszcze, ze najlepiej po silowych cwiczyc aeroby i wlasnie zastanawialam sie czy callan a po nim orbitrek wystarczy? jeszcze raz prosze o odpowiedzi pozdrawiam Witajcie ponownie, ja juz po cwiczonkach,dzisiaj pojezdzilam 45 min i tylko198 kcal to moze zapytam sie jeszcze ile wy spalacie kcal w ciagu tylu min i ile przejezdzacie km? ja przejechalam prawie 16 km aha i na jakim pulsie? u mnie 75%-80% maxymalnego (troche za wysokie, ale jeszcze niewyczulam tego 65-70% musze sama na tetnicy sprawdzac :/ )takze czekam na wasze odpowidzi z niecierpliwoscia, prosze. buziaki dla was Edytowane przez malagwiazda3 Czas edycji: 2010-01-25 o 12:37 |
|
|
|
#2360 |
|
Raczkowanie
|
hej. Ja dziś przed ćwiczeniami, ale jestem zmęczona, chce mi sie spać a na dodatek mam na noc do pracy
![]() polecam wam stronkę: http://www.odchudzamsie.pl/odchudzan...-anaerobowych/ bardzo fajne i ciekawe rzeczy tam opisuje. ---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ---------- malagwiazdo, u mnie z godzinami ćwiczeń jest przeróżnie. Zależy jak mam czas, ale zauważyłam, że im później to tym bardziej nie mam ochoty ![]() Dużo tez od pracy zależy, bo jak mam dniówke to dopiero po 20 zaczynam. Dostałam @ i moją dietę powoli szlag trafia, ale staram się ćwiczyć. Może się polepszy |
|
|
|
#2361 |
|
Raczkowanie
|
Dareczko a jak u Ciebie jest z tym spalaniem kcal, bo ja sie zalamuje, ze tylko 190kcal spalam w ciagu 45min dystans prawie 16km na tetnie 75-80% maxymalnego (jeszcze nie wyczulam tego 65-70
)Mam nadzieje, ze jeszcze inne dziewczyny podziela sie swoimi doswiadczeniami Edytowane przez malagwiazda3 Czas edycji: 2010-01-25 o 13:02 |
|
|
|
#2362 |
|
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny
![]() Ja od 3 miesięcy posiadam orbiego, nie żałuję ani trochę że go kupiłam. Nie kosztował mało bo całe 900 zł ale jestem bardzo zadowolona z efektu. W listopadzie przeszłam na zdrowy tryb życia Po 10 latach palenia odrzuciłam fajki na bok i stwierdziłam że przejdę na dietkę!Za nim podjęłam tą decyzję wiele czytałam na forach internetowych, na blogach itp.Tak zbierałam wiedzę na temat odchudzania. Sama rozpisałam sobie dietę co będę jeść i o której to będzie godzinie. Do tego dołożyłam ćwiczenia na orbiterku. I tak oto jeżdżę na nim 40 min dziennie 4 razy w tygodniu. W grudniu miałam 3 tygodniowy postój ponieważ miałąm bardzo cieżką grypę. I tak z wagi 70 kg zjechałam do 62 ! To jest mój aktualny wynik! zmieniłam ubrania XL - L na M Spodnie mam o 2 rozmiary mniejsze Jest cudownie Moja upragniona waga to 58 kg także przedemną jeszcze 4 kg wysiłku Pamiętajcie odpowiednia dieta to 50 % sukcesu,40 % sukcesu to sport, 10% skcesu to wytrwałość i wiara w siebie !Powodzenia wam życzę ![]() Buziaki Edytowane przez ewaklis Czas edycji: 2010-01-25 o 15:12 |
|
|
|
#2363 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2364 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny
ja od zeszlego poniedzialku chodzę na silownie, cwicze pol godziny na orbitreku, pol na biezni- szybki marsz, pol na rowerku czasem inne sprzety. Przeczytalam, ze lepiej spalac na mniejszym obciazeniu- dobrze wiedziec ![]() Z dietka u mnie ciezko, bo nie potrafie bez slodyczy, ale nie jem bialego pieczywa, ziemniakow, fast-foodow. Po jakim czasie zauwazylyscie u siebie jakies efekty? Myslicie, ze po miesiacu, cwiczac tak 3-4 razy w tygodniu cos schudne? W wolne dni od silowni, bede cwiczyc na twisterku
|
#2365 |
|
Raczkowanie
|
A jak na nim jezdzisz mowa o szybkosci, dystansie i jak u Ciebie wychodzi z tetnem i jaki masz orbitrek, bo ja z tej dolnej polki niestety
??A jak jest u Ciebie ewaklis z tym jezdzeniem ile Ty spalasz kcal w ciagu 40 min, ogolnie chodzi mi o te pytania, ktore zadalam we wczesniejszych moich postach ( drugi od dolu) z gory Ci dziekuje. Mariolcia=P to prawda, ze wiecej spala sie na nizszym obciazeniu, bo na wyzszym spalamy miesnie, co do rezultatow to Ci nie odpowiem, gdyz cwicze zaledwie kilka dni, a sprawdzasz moze dane jak cwiczysz na orbitreku (pytam o to samo co wyzej) pozdrawiam malagwiazda3 Edytowane przez malagwiazda3 Czas edycji: 2010-01-25 o 18:30 |
|
|
|
#2366 |
|
Raczkowanie
|
Hej
wczoraj zaliczyłam 60min (-623kcal). Chyba jakieś choróbsko mnie rozbiera, wszystko mnie boli i nienajlepiej się czuję. Nie wiem czy będę dziś ćwiczyć. Może jakimkolwiek cudem się zmobilizuję, ale nie będę nawet sama sobie obiecywać. Jak wam idzie?
|
|
|
|
#2367 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2368 |
|
Zakorzenienie
|
okolo 200 kcal na pol godziny chyba nie pamietam dokladnie
|
#2369 |
|
Przyczajenie
|
Kupując orbiego rozmawiałam ze sprzedawcą którego torturowałam pytaniami na temat sprzetu, myśle że Pan zdał egzamin
I dokładnie powtórze to co mi powiedział i to co zdążyłam przez ten cxas ćwicząc zauważyć! Każdy orbitrek pokaże inne kalorie! Nie powinniśmy sie tym odczytem sugerować! Mogę Ci jedynie powiedzieć co mój pokazuje i myślę że to nie jest prawda! Jezdzac na orbim 40 min, prędkością 27-28, tętno około 140 spalam ok 200 kcal. Moim zdaniem mało, dlatego tym odczytem wogóle się nie sugeruję! U mnie efekty były widoczne po miesiącu i myślę że u każdej z was po miesiacu można zaobserwować zmiany! Pozdrawiam serdecznie |
|
|
|
#2370 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wczoraj 35min. i to dość intensywnie (jak na mnie)... Spalone 100kalorii... ---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ---------- Cytat:
Jak Ty to robisz???---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ---------- malagwiazda ja jeżdżę z różną prędkością w zależności od przypływu energii ![]() A co do orbitreków to co ma do rzeczy orbitrek? Jeżeli na magnetycznym "jedziesz" z tą samą prędkością, na tym samym obciążeniu i tyle samo czasu to chyba tyle samo spalasz? To zależy od dystansu, intensywności i czasu, a nie od orbitreka... Przynajmniej tak mi się wydaje
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:34.

. Mam zamiar go uzywac (mam nadzieje, ze dzieci pozwola) codziennie. Poczatek kwietnia slub znajomych, koniec kwietnia chrzciny coreczki, wiec trzeba jakos wygladac. Mam nadzieje, ze nie bede zalowac tego wyboru

z nudów wsiadłam na orbiego gdzieś o 5.30 i godzinke zaliczyłam (-605 kcal) mam nadzieję że będę wytrwała co najmniej 2 tygodnie bez przerwy, żeby były jaieś widoczne efekty (jak robie sobie chociaż dzień przerwy to ciężko mi się później zmobilizować). Najgorzej w dni kiedy mam dniówke 12h 

bo nie wiem od czego to może zależeć. Wpisze sobie dziś w orbim takie parametry i zobaczę ile mi pokarze że spaliłam.
Szczerze to sie nie dziwie dlaczego jest taki a nie inny, cena za siebie mowi , a dalam 80 funtow (mieszkam w Anglii) przeceniony prawie opolowe, niby to nie duzo, ale na ta chwile nie ma kasy(koniec m-ca), a co do tetna, to ja mam zamiar sprawdzac, gdyz ono sprawuje bardzo duza role w spalaniu tluszczyku. 

Jak Ty to robisz???