|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
| Pokaż wyniki sondy: Czy Twoim zdaniem orbitrek to dobry sposób na osiągnięcie upragnionej wagi? | |||
| tak-naprawdę skutkuje! |
|
2 | 33,33% |
| nie-nie przynosi efektów |
|
0 | 0% |
| nie wiem-nigdy nie próbowałam |
|
4 | 66,67% |
| Głosujący: 6. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2731 |
|
BAN stały
|
Dot.: Orbitrek
Witam!
Chciałabym dołączyć do wątku ponieważ mam pozytywne skojarzenia z orbitrekiem ![]() To idealna maszyna która jest ogólnorozwojowa ....podobnie jak bieżnia z tym ze nie obciąża stawów a to plus dla tych którzy sobie odmawiają jakichkolwiek ćwiczeń z powodu bólu stawów! Ja schudłam 6kg w miesiąc bez większego wysiłku przy średnim natężeniu ok 40 ...60 ... min. to optymalny czas do spalania zbędnego tłuszczu, ponieważ dopiero po około 40 minucie spala się tłuszcz ...nie zapominajmy o zbilansowanej diecie a sukces murowany
|
|
|
|
#2732 |
|
Przyczajenie
|
No to super wlasnie takiej odpowiedzi oczekiwalam
ja dopiero zaczynam nie chodzi mi w sumie o zrzucenie kg ale o pozbycie się tluszczyku![]() ---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ---------- Ja dodatkowo mam dietkę, odstawilam wiekszosc weglowodanow, jem duzo warzyw, dodatkowo uzywam codziennie vibroaction, i smaruje sie kremem eveline na cellulit, i robie sobie masaz 15 minut nog
|
|
|
|
#2733 |
|
BAN stały
|
Eveline slim 3D thermo fat burner ... efekt rozgrzewania i faktycznie działa
szczególnie podczas ćwiczeń
|
|
|
|
#2734 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() agavka-wszystko zależy od twojej budowy , genów i wagi startowej ,ja efekty gubienia cm w udach zauważyłam dopiero po 3 miesiącach mimo iż zgubiłam w tym czasie ponad 10 kg
|
|
#2735 |
|
BAN stały
|
oczywiscie ... budowa, geny, podstawowa przemiana, materii całkowita przemiana materii od termogenezy po posiłkowej od tętna itd ...wszystko jest indywidualna sprawa co nie zmienia faktu ze taki proces nastepuje
|
|
|
|
#2736 |
|
Przyczajenie
|
Wczorajszy dzień nie zaliczony
Ale dzisiaj zamierzam powalczyć. Obiecuję. |
|
|
|
#2737 |
|
Raczkowanie
|
Hej
moje 60min zaliczyłam + ćwiczenia ramion. Dieta niestety dość licho. no ale trudno, może dziś będzie lepiej. Pewnie łatwiej by mi było gdyby nie to, że za niedługo dostanę @ i chce mi się bardziej jeść
|
|
#2738 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, a może jest któraś chętna ćwiczyć ze mną na piłce? Bardzo fajna sprawa, w sumie można ćwiczyć wszystkie partie mięśni. A wydatek jest naprawde niewielki w porównaniu z orbim. Kiedyś widziałam nawet w realu takie piłki w granicach 30zł
|
|
#2739 |
|
BAN stały
|
piłka to tez wyjście .... ja kupowałam w decathlonie jako prezent dla mamy która ma problemy z kręgosłupem. Jest zadowolona
![]() A cena w granicy 30-40 oczywiscie trzeba dopasowac do wzrostu i wagi
|
|
|
|
#2740 |
|
Zadomowienie
|
wczoraj nie ćwiczyłam ,bo bardzo bolało mnie gardło zrobiłam tylko 100 przysiadów i ćwiczenia na brzuch myślałam ,że nadrobię dziś ale rano czekała na mnie niespodzianka w postaci @
|
#2741 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny, u mnie zastój w ćwiczeniach
po prostu mam takiego lenia w d...e, że coś okropnego to pewnie dlatego, że urlop się zbliża i już doczekać się nie mogę, będę miała całe 2 tygodnie dla siebie i pewnie wtedy nadrobię (przynajmniej mam taką nadzieję).Mam jeszcze takie pytanie z innej beczki, stosowała któraś z was dietę dr Dukana?? bo ja bardzo poważnie o niej myślę nawet książki sobie zamówiłam ... |
|
|
|
#2742 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie byłam w stanie wytrzymać bez owoców
|
|
|
#2743 |
|
Raczkowanie
|
ja chyba 9 dni wytrzymałam. Ale pierwsze 4 dni to koszmar!! osłabienie i brak chęci do czegokolwiek. Ale znajomi, którzy wytrzymali stracili po kilkanaście kg w ok 2-3 miesiące
---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ---------- A ja już po 60 minutkach, po brzuszkach i ćw ramion. No i już wykąpana pierwszy raz od dawien dawna tak wcześnie
|
|
#2744 |
|
Raczkowanie
|
Hejka wszystkim
![]() Nie wiem jak u was, ale u mnie przepiękny dzień się zapowiada, a ja niestety do pracy... ![]() Odezwę się dziś wieczorem lub jutro. Mam nadzieję, że się zmobilizujęcie, wygonicie od siebie lenia i ostro będziecie ćwiczyć. Dobrze sobie powiedzieć, że lepiej spędzić np godzinke na orbim i być zadowolonym niż przesiedzieć przed kompem/telewizorem i nie wiedzieć, kiedy się zmarnowało tyle czasu ![]() Pozdrawiam
|
|
#2745 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i schudła niesamowicie, z pewnością naście kg, ale ile dokładnie to nie wiem, wisi na niej wszystko, teraz jest aż za chuda no ale ona sie uparła i na moje oko jeszcze co najmniej parę m-cy na niej wytrzyma, bo stwierdziła że jak już tak dobrze jej idzie to nie może się poddać a ja osobiście ją bardzo podziwiam, bo sama bym na pewno nie dała rady być na tej diecie ale Agatko jeśli chceszz wiedzieć czy działa - tak, działa, i to bardzo, ale trzeba być naprawdę konsekwentnym i wytrwałym, zresztą tak jak z wszystkim
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2746 |
|
Zadomowienie
|
Takiej diety chyba nie stosuje sie przez pare miesiecy.
|
|
|
|
#2747 |
|
Zadomowienie
|
Tak, stosuje się
no więc jeśli by zliczyć te wszystkie dni całej diety to trochę by się nazbierało, czym więcej tracisz kg tym dłużej ta dieta trwa, w trakcie jeszcze jest stabilizacja wagi czy coś takiego
|
|
#2748 |
|
Rozeznanie
|
Oj tak dieta jest dłuuuga, najkrótsza pierwsza faza (uderzeniowa-trwa kilka dni)
Dziś znowu nie poćwiczyłam, taka zmęczona z pracy wróciłam, że nie miałam już na nic siły |
|
|
|
#2749 |
|
Raczkowanie
|
Cześć wszystkim. Ja dziś planuję wybrać się na rolki
![]() mam tylko nadzieję, że sie nie zabije ani nie połamię bo byłby problem :P Wczoraj standardowo zaliczyłam 60 min. Muszę wam powiedzieć, że pupa mi się trochę "dźwigła" Nie poddawajcie się dziewczyny, warto przemęczyć te kilkadziesiąt min dziennie
|
|
#2750 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja probowalam tej diety i po dwoch dniach nie dalam rady :P Teraz staram sie nie jesc po prostu, wyzej wspomnianych weglowodanow i juz zrzucilam 4kg. Co prawda w trzy tygodnie, wiec w miare normalnym tempie. |
|
|
|
|
#2751 |
|
Zadomowienie
|
Wracam do Orbiego,skakanka na bok boli mnie staw kolanowy! jestem chyba jeszcze za ciężka na skoki.
![]() jestem wściekła waga dalej stoi w miejscu mimo tego ,że 5 razy w tyg ćwiczę ,dorzuciłam długie wieczorne spacery i rygorystycznie przestrzegam diety,zaczynam się zniechęcać
|
#2752 |
|
Rozeznanie
|
ma-li-na trzymaj się i nie poddawaj!!! ja też miałam teraz kilkudniowy kryzys ale już jakoś się z niego dźwignęłam i wreszcie wskoczyłam na Orbiego
|
|
|
|
#2753 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny ja po parotygodniowej przerwie jutro znów zaczynam jeździć na orbim, tzn mam nadzieję, o ile znów nie zacznę od tego: "ale mi się nie chce, może jutro pojeżdżę..."
|
|
#2754 |
|
Raczkowanie
|
Ja również wracam po przymusowej kiluitygodniowej przerwie (długa reklamacja
) i tak:sob 90 min ndz 60 min dziś 60 min I dzięki orbitowaniu
|
|
#2755 |
|
Zadomowienie
|
Kurcze jeszcze nigdy nie jeździłam 90 minut na orbim
![]() jakoś nie mogę sobie tego wyobrazić ja już po godzinie jestem mega zziajana i ledwie chodzę
|
|
#2756 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Agatko-staram się nie zniechęcać ale dobija mnie fakt ,że tak się staram a tu nic ani kg! ![]() Ja standardzik 40 min wczoraj i przedwczoraj
|
|
#2757 |
|
Raczkowanie
|
A dlaczego nie ma różnicy?
Chyba grunt to się ruszać i co za różnica czy ten ruch trwa 60 czy 80 minut? Nie wydaje mi się, że nagle nadchodzi godzina "zero"(lub 60 minuta) i ten ruch przestaje wpływać na twoje ciało i kondycje
|
|
#2758 |
|
Rozeznanie
|
Oj widzę dziewczyny, że my tu wszystkie wracamy z dalekiej, lub mniej dalekiej podróży
oby nam tylko zapał nie zniknął !!! Damy radę, wierzę w nas ![]() Zaraz będzie mój serial to lecę pośmigać Do jutra dziewuchy |
|
|
|
#2759 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Chodziło mi o to ,że nie ma różnicy w zmęczeniu ,przynajmniej dla mnie ![]() Jak juz dajesz rade wytrzymać 60min to 80 min również dasz rade
|
|
#2760 |
|
Raczkowanie
|
Z tym to masz rację
Po prostu dalej sie ze mnie pot leje ![]() Ale jak sie ogląda ulubiony serial to żal w połowie kończyć!
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:04.

po prostu mam takiego lenia w d...e, że coś okropnego to pewnie dlatego, że urlop się zbliża i już doczekać się nie mogę, będę miała całe 2 tygodnie dla siebie i pewnie wtedy nadrobię (przynajmniej mam taką nadzieję).

no ale ona sie uparła i na moje oko jeszcze co najmniej parę m-cy na niej wytrzyma, bo stwierdziła że jak już tak dobrze jej idzie to nie może się poddać

) i tak: