|
|
#571 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: orgazm łechteczkowy i pochwowy
Cytat:
W ogóle u kobiet to jakoś tak jest, że wszystkiego muszą się nauczyć. A facet poprostu pewnego dnia jest gotowy i już XD
|
|
|
|
|
|
#572 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale to nie jest wina poprzednich partnerów, bo mój tż jest jedynym z którym się kochałam- mimo to: kiedyś orgazmów pochwowych nie miałam, teraz mam- i nierzadko kończy się na jednym przy jednym stosunku
|
|
|
#573 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#574 |
|
Raczkowanie
|
może
|
|
|
|
|
#575 |
|
Raczkowanie
|
|
|
#576 |
|
Konto usunięte
|
w sumie to zależy od pozycji i tempa
|
|
|
|
|
#577 |
|
Przyczajenie
|
jako że nie chcę śmiecić nowym tematem, a ten ma w sumie podobny, to zapytam tu
uprawiałam seks z chłopakiem 3 razy i za każdym razem przerwa między stosunkami była dość spora (najpierw miesiąc, potem 2 tygodnie). czytałam różne rzeczy na temat tego, że jeśli i partner i partnerka są niedoświadczeni (chłopak był przede mną prawiczkiem), to dziewczyna ma nikłe szanse na orgazm pochwowy. i doszłam do wniosku, że czytanie takich naukowych artykułów mija się z celem, wolę napisać tutaj, bo przynajmniej mam szansę znaleźć kogoś w podobnej sytuacji. więc jak to jest? potrzebne są jakieś konkretne pozycje, a może po prostu trochę czasu? chciałabym wiedzieć, co mogę robić, żeby powoli jakby dążyć do osiągnięcia tego orgazmu, jeśli mnie rozumiecie będę wdzięczna za wszystkie odpowiedzi.
|
|
|
|
|
#578 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
musisz sama zobaczyć, które pozycje sprawiają Ci największą przyjemność (a skąd o tym wiedzieć jak nie z własnej praktyki ). Każda z nas jest inna, każda lubi co innego. Jedna lubi dominować, druga być zdominowana, trzecia lubi wcielać się w role i to ją podnieca. Ważne jest, żebyś była w pełni zrelaksowana, skoncentrowana na swojej przyjemności, ale też nie zaprzątaj sobie głowy orgazmem. Wyłącz myślenie, daj się ponieść chwili ![]() trenowanie mięśni Kegla podobno też pomaga, nie wiem, nie praktykowałam a orgazmu się 'nauczyłam'
|
|
|
#579 |
|
Przyczajenie
|
dzięki
nie chcę być upierdliwa, ale mogę zapytać, ile ci taka nauka zajęła?
|
|
|
|
|
#580 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#581 |
|
Przyczajenie
|
dzięki, w takim razie będę cierpliwie czekać i próbować :3
|
|
|
|
|
#582 | |
|
Wtajemniczenie
|
Bardziej jako ciekawostka:
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#583 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#584 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
musisz się wyłączyć i skupić na tym jak Ci jest przyjemnie, nie myśleć 'o boże, on zaraz dojdzie' tylko cieszyć się i dać ponieść chwili u mnie z tym był problem bo mam tysiąc myśli na sekundę ale jakoś udało mi się wyłączyć głowę na czas seksu i teraz czerpię z niego pełnymi garściami, po 3 orgazmy podczas jednego to już standard a co do zaspokajania przed/po- rozumiem Cię doskonale, też miałam z tym problem.. No i po seksie jednak nie czułam się do końca spełniona ![]() Wczoraj np. kochałam się z moim chłopakiem i pierwszy orgazm miałam po minucie chyba ale to dzięki dłuuugiej grej wstępnej, było ciemno, praktycznie sami w domu, zapaliliśmy świeczki, puściliśmy muzyczkę, było romantiko i niczego mi nie brakowało, nic nie zaprzątało moich myśli, o nic się nie martwiłam ![]() Jak już czujesz że zbliżasz się na górę orgazmową ( ) musisz zasygnalizować to jakoś partnerowi żeby nie zmieniał tempa, albo nie sugerował zmiany pozycji bo wtedy jest lipa :tak:
|
|
|
#585 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ale co daje alkohol takiego, co przydaje się w sexie? Chodzi Ci o rozluźnienie, czy myślenie o tym co robię w danym momencie?? Wyłączyć głowę. W trakcie sexu nie myślę o tym ile zjadłam kalorii, na którą jutro mam i o której mam autobus. Staram się skupić na każdym ruchu, żeby go odczuwać i żeby "wyłapać" ten moment, w którym ewentualnie mogę... powalczyć?... o orgazm. A tu nic. Potem trafia mnie szlag i staram się zrobić tak, żeby partner doszedł i odechciewa mi się wszystkiego. Naprawdę tak bardzo mnie to denerwuje, że go nie mam, mimo, że staram się próbować wszystkiego , że czuję się bezradna. Zazdroszczę Ci szczerze takiej sytuacji ;D
|
|
|
#586 |
|
Przyczajenie
|
annussiaa, myślę, że jesteś właśnie za bardzo nakręcona na ten orgazm i za bardzo Cię to frustruje
nie skupiaj się tak na każdym ruchu i każdym odczuciu, tylko daj się właśnie ponieść przyjemności nie chodzi nawet o kompleksy, tylko o zbyt duże skupienie na tym, że "ma być super". Spróbuj wyluzować i bardziej "ogólnikowo" wszystkiego doświadczać, mam nadzieję, że zrozumiesz co mam na myśli np. gdy mi jest najlepiej, to dosyć głośno daję to do zrozumienia, a jak nie jesteśmy sami to chłopak zasłania mi głowę poduszką i mogę sobie krzyczeć i się zachwycać nie myśląc o niczym innym
|
|
|
|
|
#587 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dobre z tą poduszką
|
|
|
#588 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie możesz 'analizować' za bardzo, po prostu.. odpłyń Cytat:
nie ma czego zazdrościć, spokojnie, na Ciebie też przyjdzie czas a alkohol właśnie u mnie powoduje takie mega rozluźnienie, nie zaprzątam sobie niczym głowy, przeżywam to co jest tu i teraz ![]() i mój mały sekret na sukces: kiedy chciałam, pragnęłam i byłam sfrustrowana - bo nie miałam orgazmu- nie mogłam go osiągnąć. Wtedy kiedy na niego czekałam było fiasko ![]() a kiedy całkowicie się poddałam i przestałam myśleć o nim- przyszedł niespodziewanie aż się popłakałam z wrażenia
|
|
|
#589 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
A słyszałam też, że orgazmu trzeba się..nauczyć?
|
|
|
#590 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a tak zagłębiając się w temat, no to chyba z tą nauką chodzi właśnie o przeżywanie całą sobą tego co akurat się dzieje, doznawanie przyjemności
|
|
|
#591 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Nie ma nigdzie zestawów płyt dvd z 30 lekcjami o tym, jak zbliżyć się do orgazmu - uważam, ze to wszystko kwestia naszego wyluzowania i spełnienia, oczywiście przy dobrym partnerze nawet sama jak sobie porównam moje totalne początki w seksie z moim "wspaniałym" Exem - leżałam i w głowie układałam windowsowego pasjansa ![]() annussiaa, spokojnie wyluzuj i ciesz się tym, ile przyjemności sprawia Ci w łóżku Twój partner brak orgazmu w ogóle nie oznacza że z Tobą bądź z nim (facetem ) jest coś nie tak, tylko właśnie (moim zdaniem) zbyt duże napięcie i poczucie przymusu. Nie nastawiaj się ani, że będziesz go miała, ani nie miała - po prostu ciesz się seksem
|
|
|
|
|
|
#592 |
|
Raczkowanie
|
No to tak zrobię. Poszukam jak się ćwiczy mięśnie Kegla i postaram się właśnie nie myśleć o tym.
Faktycznie macie racje, może nie tędy droga ;D A to, że wy nie miałyście orgazmów pochwowych, a potem one przyszły jakoś mnie podbudowuje i przekonuje, że to sprawa głowy a nie tego, co mam między nogami ;D
|
|
#593 |
|
Konto usunięte
|
Annussiaa91- też miałam problemy z dojściem. Masturbując się w domu (łechtaczką) dochodziłam w ok 5 min, jednak wystarczyło, że chłopak był obok i zajmowało to trzy razy dłużej. Z orgazm pochwowym było ciężej, przy pierwszych stosunkach zdarzyły się dwa. Potem przez prawie rok ani jednego. Też się martwiłam, myślałam, czemu tak się dzieje, itp. A potem nagle, pewnego pięknego dnia, miałam osiem orgazmów pochwowych w ciągu 15 minutowego seksu. To się utrzymuje do dziś, często dochodzę około 3-4 razy na stosunek.
Tak więc, nie przejmuj się i NIE MYŚL. To najlepsza rada, jaką mi dano - NIE MYŚL O ORGAŹMIE, TO PRZYJDZIE
|
|
|
|
|
#594 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Orgazm łechtaczkowy, a pochwowy-wątek zbiorczy.
Sądzę, że temat zasługuje na odgrzebanie
|
|
#595 |
|
Raczkowanie
|
Rzeczywiście, temat wątku ciekawy.
Mówi się, że orgazm łechtaczkowy jest dużo łatwiej dostać. Natomiast u mnie jest odwrotnie. Mam trudności z osiągnięciem orgazmu łechtaczkowego, bardzo rzadko go dostaje. Orgazm pochwowy zaś przychodzi mi dużo szybciej i łatwiej. Mam problem również z masturbacją, nigdy nie doprowadziłam się sama na szczyt. Czy to może oznaczać, że moja łechtaczka nie jest aż tak wrażliwa?
|
|
#596 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.scientificamerican.com/ar...-sexual-dysfun Zbyt obfite fałdy skóry wokół łechtaczki mogą blokować dostęp do niej i w rezultacie zaburzać odczucia. Czy łatwo możesz odsłonić żołądź łechtaczki? W każdym razie, jeżeli problem ciągle Cię dręczy radziłabym konsultację seksuologa. I to im prędzej, tym lepiej. |
|
|
|
|
|
#597 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Hmm. Sama do końca nie wiem, czy jest z tym taki duży kłopot. Zdarzają mi się dni, kiedy zupełnie nie mam problemu z orgazmem łechtaczkowym, a czasami trzeba się trochę namęczyć. Dostęp do łechtaczki mam raczej łatwy, więc zakładam, że nie chodzi tu o budowę anatomiczną. Może zależy to po prostu od rozluźnienia, skupienia się wyłącznie na samej przyjemności?...
|
|
|
#598 |
|
Raczkowanie
|
Ja na początku z moim TŻ`tem nie miałam ani takiego,ani takiego. Teraz pochwowy mam prawie za każdym razem,wiele zależy od mojego nastawienia(jak za dużo myślę o ciąży to kompletnie odechciewa mi się seksu-nie dochodzę,koniec zabawy. Jak się rozluźnię i dotrze do mnie że jestem odpowiednio zabezpieczona-jest super)
Co do orgazmu łechtaczkowego to byłam pewna,że nie mogę go mieć i tyle. Palce,język, nic nie dawało rady. Ale w końcu znaleźliśmy sposób i w zeszłym roku przeżyłam swój pierwszy orgazm łechtaczkowy! ![]() Nie poddawajcie się i próbujcie, ja byłam pewna że nie będę miała orgazmu bez penetracji,ale jednak znalazł się złoty środek
|
|
|
|
|
#599 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczyny.
Jeszcze ani razu nie osiagnelam orgazmu pochwowego, udawalo sie tylko lacznie ze stymulacja lechtaczki. Kiedys strasznie mnie to bolalo, bo czulam sie przez to gorsza.. Moj facet wiedzial o tym i staral sie mnie podbudowac i nie zdawal sie tym przejmiwac. Co prawda zdarzylo mu sie czasem wspomniec ze z byla dochodzili razem i ze to bylo fajne... mialam o tym dlugi czas nieciekawy nastroj i strasznie chcialam tez tak moc, wiec starakismy sie bardzo... Udalo sie kilka razy ale jak juz pisalam, z pomoca palca lub wibratora. Wczoraj powiedzial mi ze przeszkadzalo mu to ze nie dochodze pochwowo i ze brakuje mu takich podstawowych rzeczy... To doslownie jego slowa... Obrazilam sie.. Nie wiem czy przesadzam... Nie przeprosil... tez sie nie odzywa.. oczekuje ze zakoncze focha... Pomozcie.. czuje sie gorsza.. tak jakby wzial mnie bo nic lepszego nie bylo w okolicy, a wiem ze nie powinnam sie tak czuc i nie chce. (Pisze z kom, stad brak plskich znakow, wybaczcie)
Pani magister ![]() 23.08.2014 g 17:00
|
|
|
|
|
#600 |
|
Raczkowanie
|
Kochane.. pomóżcie. Jestem z facetem prawie 3 lata. Jestem bardzo szczęśliwa. Kochamy się od 1,5 roku i nigdy nie miałam orgazmu. Zawsze udaję
żeby sprawić mu przyjemność. Robimy to w różnych pozycjach, w szybkim i wolnym tempie, myślimy o sobie, muzyka, kwiaty i świece są często.. także klimat jest, ale nic poza tym. Zawsze jest beznadziejnie Mam tylko orgazm łechtaczkowy, a nigdy nie miałam jeszcze pochwowego. To mój pierwszy partner seksualny. Planujemy ślub. Wizyty u lekarzy itp odpadają. Co robić?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Seks
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:00.

W ogóle u kobiet to jakoś tak jest, że wszystkiego muszą się nauczyć. A facet poprostu pewnego dnia jest gotowy i już XD

). Każda z nas jest inna, każda lubi co innego. Jedna lubi dominować, druga być zdominowana, trzecia lubi wcielać się w role i to ją podnieca. Ważne jest, żebyś była w pełni zrelaksowana, skoncentrowana na swojej przyjemności, ale też nie zaprzątaj sobie głowy orgazmem. Wyłącz myślenie, daj się ponieść chwili