![]() |
#421 |
Raczkowanie
|
Dot.: Tesori d'Oriente
U mnie w Realach, na którejś z dolnych półek, stoją różne wody Tesori (tylko Mirry nie ma
![]() Mnie się Białe Piżmo kojarzy trochę z Piątką Chanel ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#422 |
Killing me softly
|
Ja ostatnio chodzę wokół Egiptu, spodobał mi się najbardziej, ale nie wiem, czy go potrzebuję
![]() ![]()
![]() |
#423 |
Zadomowienie
|
Od środy w Makro będą w promo kosmetyki Tesori-żele pod prysznic, balsamy itp oraz wody w dobrej cenie 18,44
![]()
![]() |
#424 |
Przyczajenie
|
![]()
We wrocławskim Realu widziałam wody (ok 26zł) i kremy (ok 30zł):
- aegyptus (psiknęłam nadgarstek, początkowo szału nie było, ale zapach ładnie się rozwinął po godzinie kiedy byłam już w domu i żałowałam, że nie kupiłam buteleczki... - baobab (piękny zapach! tylko, że typowo męski...) - lotos (dla mnie zdecydowanie za słodki, duszący) - gujacao czy jakoś tak ![]() Żele (ok 15zł): - piżmo (najbardziej mi się podobał zapach - świeżość, ciepło, zapach taki... kołderkowy ![]() - hammam (przyprawowo-ziołowy, skojarzył mi się z żelem turkish bath z palmolive...), - baobab i lotos. Niestety wody tam nie mają testerów, przez co wszystkie były już "zmacane", z cieknącym korkiem, ble... Tak samo żele pod prysznic - wszystkie tubki lepkie... Już chyba lepiej kupić na Allegro, a do Reala można się przejść powąchać jedynie - choć i tak dużego wyboru nie ma... Poza tym w październikowej gazetce drogerii Jaśmin widziałam, że piżmo miało być w promocji, ale pytałam w obu wrocławskich (Feniks i Jedności Narodowej) i nie było nic z Tesori, pani powiedziała, że nie przywieźli z hurtowni w Bydgoszczy... Ale kto wie, może w listopadzie coś z Tesori się tam pojawi ![]() Promocja w Makro faktycznie kusząca, ale tam trzeba mieć tą specjalną kartę do zakupów, tak? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#425 |
Zakorzenienie
|
kupiłam białe piżmo...niestety nie pasuje mi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#426 |
Wtajemniczenie
|
Też Oglądałam gazetkę z "Makro" i Tesori było tam, Perfumy oraz żele pod prysznic.
Woda była po Dwadzieściakilka złotych, tylko trzeba mieć do "Makro" kartę wstępu bo inaczej nie wpuszczą. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#427 |
Zadomowienie
|
A jak pachnie Marrakech Ambra e Zafferano (ambra i szafran)?Kto testował?
Bardzo zaintrygowała mnie jedna z recenzji na fragrantica - "I am surprised to find similarities with L'Erbolario Dolcelisir: rhummy and caramelised tobacco, ambery orange flower. It reminds me of beloved whiffs, of Christmas, it gives me joy to wear it." |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#428 |
Zadomowienie
|
Jak myślicie,czy białe piżmo nadaje się na lato???
![]()
![]() |
#429 |
Zadomowienie
|
Wczoraj przyszły wody - smoczy kwiat (dla mnie) i hammam (dla koleżanki).
I faktycznie smoczy kwiat zbliżony do HP, oczywiście nie jest to Dior, ale całkiem, całkiem... A hammam bardzo mi się spodobał. Przeczytałam gdzieś, że trochę podobny do Cinema YSL i coś w tym jest - aczkolwiek jest zdecydowanie mniej słodki, mniej esencjonalny i wg mnie bardziej bergamotkowo-herbaciany.... Lekki i przyjemny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#430 |
Zadomowienie
|
Dzisiaj dostałam próbki:
BIAŁE PIŻMO-śliczny,delikatny,świeży, idealny na lato.Podoba się mojemu tż i mi również ![]() CHIŃSKA ORCHIDEA-musujący.kwiatowy,świeży, bardzo bardzo ładny ![]() SMOCZY KWIAT-zupełnie nie mój typ,zapach migdałowy,ciężki. LOTOS-też nie w moim stylu chociaż dość ciekawy,mleczny i migdałowy. Na pewno skusze się na 100ml białego piżma ![]()
![]() |
#431 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, czy wasze Tesori tez sa jakby z ubytkiem, niedopelnione ?
Ja dostalam po 2 tyg. (!) swoje Fiori i niestety flakon wydaje sie byc z wybrakowany, jakby byla tylko polowa butelki. ![]() ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#432 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#433 |
Raczkowanie
|
Są niedopełnione. Tzn pełne w 3/4 tak mniej więcej
![]() Jest nowa seria wetiwerowo-kaszmirowo-sandałowa. Jestem ciekawa co to za zapach ![]() Ja próbowałam już wszystkich z tej marokańskiej serii i spodobała mi się tylko Ambra i Szafran. Neroli i Kardamon jakby zakurzone, Hibiskus i Rozowy Pieprz mocno różowe, kwiatowo-słodkie, Paczuli i Imbir w sumie podobne do Imbiru, ale jeszcze bardziej "piwniczne". |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#434 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#435 |
Konto usunięte
|
Pozwolę sobie skopiować moje wrażenia z wątku testowego - będzie łatwiej odnaleźć informacje zainteresowanym.
Tesori d'Oriente Orchidea della Cina: bywa porównywana z Miami Glow, niestety nie znam tego zapachu. Rzeczywiście jest nuta orchidei, do tego kokos i cytryna. I gdyby tak trwał byłby ekstra, ale całość przechodzi w upiornie tanie mydliny. Tesori d'Oriente Frangipani delle Indie: lilia i ogrom białych kwiatów, czysta definicja gatunku "white floral" - bezpieczny, ładny biurowiec i codzienniak. Trwały. Tesori d'Oriente Papavero del Tibet: porównania do maczka Kenzo trochę chybione - owszem jest bezpieczne ciepło kremu Nivea, ale w innym, bardziej uładzonym i trochę spłyconym wydaniu. Zerowa trwałość. Tesori d'Oriente Fiore del Dragone: piękna, dorodna, gęsta, wanilia w stylu HP, choć zdecydowanie mniej kontrowersyjna od czerwonej trucizny - brak tego aptecznego, trupiego akcentu. Poważnie rozważę zakup na zimę. Tym bardziej, że trzyma się mojej skóry jak rzep. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#436 |
Raczkowanie
|
agnieszka1970 -> Kurczę, ciężko mi wyjasnić
![]() Zapach znam z próbek, można kupić na allegro, ja robiłam większe zakupy i dostałam próbki gratis. I zdecydowanie planuję zakup flakonu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#437 |
Zadomowienie
|
Dzięki za opinię
![]() Chyba się skuszę przy najbliższej okazji.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#438 |
Przyczajenie
|
Tesori d'Oriente biale pizmo jaka jest roznica?
Witam
Czy moglby mi ktos powiedziec jaka jest roznica miedzy tymi perfumami? 1. http://www.imagic.pl/files/23821/tes...%20pi%BFmo.jpg 2. http://images.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠.pl/p/uroda...romatyczne.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#439 |
Zadomowienie
|
Dot.: Tesori d'Oriente biale pizmo jaka jest roznica?
Moim zdaniem to ten sam zapach w dwóch różnych opakowaniach, być może producent "odświeżył" design i stąd różnica w grafice i dwujęzyczne napisy. Ja mam tę dwujęzyczną, MB kupuję od lat i wg. mnie zapach jest cały czas taki sam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#441 |
Przyczajenie
|
Dot.: Tesori d'Oriente biale pizmo jaka jest roznica?
Kosmetki Tesori są dobre,ale zalezy gdzie są w jakiej cenie ;> oryginalne włoskie są nawet tanie,ale szybko sie tam rozchodzą.Moja mama mi przywiozła łącznie wszystko (2 żele Hammam,1 żel white musk,1 perfuma orchidea della cinna i taka druga z hammamu) Okropnie mi się podoba Orchidea ;>
Ale chciałbym tez miec czerwony Smok? jakos tak.
![]() |
#442 |
Raczkowanie
|
Tesori są w Piotrze i Pawle u mnie (w Bydgoszczy), więc miałam okazję testować. Nie kupiłabym jednak dla siebie, za płaskie są - jednonutowce, co by mi mogło nie przeszkadzać, ale one pachną tak... lekko tandetnie. W żadnym nie czułabym się pięknie, za to w większości wręcz nieatrakcyjnie.
Kwiat Lotosu - fuj, odrzuca mnie jak mało który zapach Białe Piżmo - czyściutki i milutki, przyjemny, ale trzeba lubić piżmo; nie dziwię się, że niektórym kojarzy się "babciowo". Mnie się podoba, ale na dłuższą metę może być męczący Egipt - ktoś porównał do Dune, więc się na niego napaliłam; na początku brzydki, z czasem łagodnieje i zyskuje na urodzie, ale pachnieć bym tak nie chciała, faktycznie lepiej by się sprawdził jako odświeżacz powietrza. Jaśmin - kopia Angela. A raczej tylko jednej jego nutki, tej najbardziej znanej (nie, nie trupiej ![]() Papavero - chyba najbardziej mi się podoba, ale za mało trwały. Taki fajny maczek, wcale nie pudrowy, trochę mi się kojarzy z zielskiem i pasowałby na lato. Zielona Herbata tak szybko znika z nadgarstka, że nie wiem, co o niej powiedzieć. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#443 | |
Perfume Lover
|
Cytat:
A pamiętasz może w jakiej są cenie? I w której PiPie je widziałaś?
![]() |
![]() |
#444 |
Raczkowanie
|
W Fordonie, w Galerii Fordońskiej, cena ok 30-35zł. Teraz chyba około 8 zapachów tam jest, testery też oczywiście.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#445 |
Perfume Lover
|
Dzieki
![]() |
#446 |
BAN stały
|
Dzisiaj do mojej kolekcji dołączył Imbir (Zenzero)
Zapach ciepły, pikantny i jak przystało na coś , co się nazywa Tesori D'Oriente orientalny. Unisex, choć wolałabym go na mężczyźnie, ale kobieta z powodzeniem też może używać. Wbrew zapewnieniom fragrantici (kolejny fail tego portalu ) nie ma w nutach tylko imbiru. Czuję tam wręcz przepych nut ![]() ![]() ![]() Zapach bardzo przyjemny na jesień, pewnie będę używać. Zawiera w składzie imbir lekarski. Projekcja mizerna, zapach bliskoskórny, o trwałosci jeszcze się wypowiem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#447 |
Raczkowanie
|
hej.ja najbardziej jednak lubię białe piżmo,miły i trwały.Ostatnio dokupiłam żel pod prysznic i też fajny,ładnie przechodzi na pościel.
Ja kupiłam tu ; http://allegro.pl/listing/user.php?l...us_id=25396481 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#448 |
Raczkowanie
|
pierwszą buteleczkę mojego Tesori zakupiłam pod wpływem tego wątki i opinii na wizażu. Wybrałam zapach jaśmin jawajski i potwierdzam że bardzo podobny do Angela
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#449 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#450 |
Raczkowanie
|
Kiedyś widziałam też w Realu w Toruniu.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:23.