![]() |
#3151 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: ostrowiec świętokrzyski
Motylek witaj
![]() ja też zabieram się teraz ostro za szukanie pracy tylko nie wiem od czego zacząć ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3152 |
Zakorzenienie
|
Ja cv mam od dawna napisane, tylko ofert pracy mało jest. A stazu to juz w ogole nie ma, Mehja a Ty rozgladałas sie za stażem? Bo na stronie UP nic nie ma.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3153 | ||
Wtajemniczenie
|
Powysyłalam już kilka cv i zmykam podgarnąć troszkę w mieszkaniu. Niewiem jak u was ale u mnie jest tak ciemno na zewnątrz, że jeszcze trochę i będę musiała światło zaświecić
![]() Cytat:
Cytat:
A i wpisałam adres lubelski, jeszcze raz dziękuję za pomoc ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3154 |
Zakorzenienie
|
zagladam na strone pupu no ale własnie tam nic nie ma, dziwne.
Zabieram się za rozbieranie choinki, smutno mi ale igły już się bardzo sypią. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3155 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
My sobie kupiliśmy stojak taki do którego można wodę nalewać i sobie ją podlewamy - do 2 lutego spokojnie wytrzymać powinna ![]()
![]() |
![]() |
#3156 |
Zakorzenienie
|
Aga my mamy w takiej kamionkowej donicy więc w sumie też można podlewać, w tamtym roku dlugo nam stala ale w tym roku zapomnialam w ogole o podlewaniu
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3157 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale w Lublinie nie jest lepiej ![]() Eh ciężko z tą pracą ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3158 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Justyś a nie myślałaś, żeby pracy poszukać w innym mieście?
![]() |
![]() |
#3159 |
Zakorzenienie
|
Michel wiem, że nieładnie ale ciekawość mnie zjadła więc przeczytałam twojego posta na innym wątku, nie gniewaj się proszę
![]() ![]() ![]() Edytowane przez mehja Czas edycji: 2011-01-11 o 12:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3160 |
Zakorzenienie
|
Aga myslałam, nawet o Kielcach, ale tam wcale nie lepiej jest. A znów gdzies dalej, to boje sie
![]() ![]() Mehja ale szpieg z Ciebie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3162 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#3163 |
Zakorzenienie
|
Wiem, musze to przemyslec wszystko.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3164 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A tak całkiem poważnie, to nie gniewam się. Nie piszę o tym wprost, bo nie chcę zapeszyć. Ostatnio też się tak cieszyłam i jak się to skończyło dobrze wiecie. Dlatego teraz nie pozostaje mi nic innego jak czekać i mieć nadzieję, że wszystko będzie dobrze ![]()
![]() |
![]() |
#3165 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podobno wykładzina ma być też wykorzystana przy maturach - żeby ławki nie porysowały podłogi no i oczywiście szpilki.. Ja bym na miejscu rocznika fundującego "wykładzinę" wyznaczyła trzy osoby które zabrały by towar po maturze, wystawiły na sprzedaż jako dwa razy użyte nawet za połowę ceny - na pewno ktoś by kupił. Co jak co była to spora kwota na jednego ucznia. Zebrać dane do przelewów lub uzgodnić spotkanie i podział kasy. Co jak co ale cena studniówki w szkole kosmiczna, jeszcze trzeba było się narobić (noszenie ławek, zabieranie ławek po imprezie itp). |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3166 |
Zadomowienie
|
Motylku to jedziemy na podobnym wózku. Ja jestem na 5 roku w Lublinie i zastanawiamy sie z mężem co zrobić. Bardzo chcemy wrócić do Ostrowca. I jakoś tak czuje ze się uda, ze tam coś znajdziemy. Bo w Lublinie nie chcemy mieszkać.
W Lbn rzeczywiście dziś bardzo ciemno... Michel to powstrzymam się z grat... Złoże je za trzy tygodnie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3167 |
Wtajemniczenie
|
Noooooo wreszcie wątek żyje
![]() Motylek - witaj wśród nas ![]() Michel - szkoda, że Ci umowy nie przedłużyli i trzymam kciuki! A no i ja chce pomysły na obiad! Teraz gotuje codziennie i zaczyna powiewać nudą! Kasiunia - wpłynęły mi pieniądze z ZUSu. Idę się położyć. Przez to miednicowe ułożenie dzidzi ciężko mi oddychać na siedząco a tu jeszcze dwa miesiące! Troszkę mi ciężej niż w poprzedniej ciąży.
![]() |
#3168 |
Zakorzenienie
|
Rodzyneq ale zleciało
![]() My dziś obiad przynieśliśmy sobie do pracy ![]()
![]() |
#3169 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() My planujemy albo Ostrowiec albo Stalowa Wola ( stamtąd pochodzi mój tż) a jak nie to wyjeżdżamy do innego miasta, oczywiście większego gdzie są większe możliwości. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3170 |
Zakorzenienie
|
Ale mgła się zrobiła, ale ja lubie taką pogodę
![]() Jedziemy zaraz na miasto pozałatwiać pare spraw. Dziewczyny gdzie są jeszcze jakieś sklepy z firankami oprócz tego na przeciwko Starostwa, w Hali i na Radwana? Ciekawe co u Ywanki słychać. Mam nadzieję, ze wpadnie do nas jeszcze. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3171 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kiedyś sklep z firankami był na Polnej koło księgarni, ale nie wiem czy jeszcze tam jest. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3172 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I jeszcze z firankami kojarzę że jest w Tesco.
![]() |
![]() |
#3173 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Próbuj justys, dasz radę. Moja sis kupowała firany na Hali na Targu.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3174 |
Zakorzenienie
|
Ostrowczanka idziesz jak burza! Gratulacje!
![]() a jak męzowi idzie szukanie pracy? Czy już coś znalazł Zakupy skrócone bo mąż dostał dodatkową fuchę zdążyliśmy jednak jeszcze wpaść do właścicielki i wypowiedzieć jej mieszkanko. Smutno mi że to już czas dokonany i jednak pakować się pora ![]() Edytowane przez mehja Czas edycji: 2011-01-11 o 17:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3175 |
Zakorzenienie
|
Niestety nic znalazł, ciężko jest
![]()
![]() |
![]() |
#3176 |
Rozeznanie
|
Helooo
![]() Widzę ze po przenosinach wątek odzył, super ![]() Aż nie wiem do czego sie odniesc. Motylek fajnie ze jestes ![]() ![]() ![]() Ostrowczanko Tobie gratuluje awansu ![]() ![]() Michel trzymam kciuki ![]() ![]() Jeśli chodzi o staż, to gdzies czytałam, albo w gazecie, albo w necie już nie pamietam, ze w styczniu PUP stażów nie będzie, byc może dopiero od lutego. Może liczą ile kasy mogą na to przeznaczyc ![]() Ja też szukam pracy nadal, ale juz nie robie afery z tego ze jestem bezrobotna, trudno takie jest życie. Staram sie cos robic ze sobą, ucze sie angielskiego no i w planach mam isc do szkoły od lutego ![]() Zresztą w ogóle nie ma jakis konkretnych ofert w tym miescie, a jak są to takie które wisza po kilka miesięcy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3177 |
Zakorzenienie
|
Beatrice a ja nie moge znieść tego, ze nie mam pracy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3178 |
Zakorzenienie
|
A ja się zastanawiam jak ja wszystko ogarnę jak pracę znajdę. Teraz ledwo mam czas na wszystko, bez przerwy coś robimy, coś załatwiamy, gdzieś latamy
![]() Dobrze, że Kacper już samodzielny jest to zawsze mniej do zrobienia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3179 |
Rozeznanie
|
Wiem o czym mówisz Justys, mam to samo niestety, tylko juz staram sie nie cierpiec z tego powodu, bo tylko jeszcze bardziej sie pogrązam.
Niestety rynek ostrowiecki jesli chodzi o pracę jest tragiczny. Może rzeczywiscie pomysl nad wyjazdem, masz łatwiej bo Tż ma delegację, wiec czy jest w tym miejscu czy w tym to i tak musi jezdzic, no chyba ze delegacje ma tylko w świetokrzyskim. Ja tez szukałam w Kielcach, ale nikt sie do mnie nie odezwał. Szukałam też w Wawie i o dziwo, jedna firma odezwała sie do mnie po poł godz a druga na drugi dzien od momentu jak wysłam cv. Więc róznica jest okrutna. Jak by co to zapraszam Cię na kawę ![]() Mehja na pewno dałabys radę ![]() Edytowane przez beatrice1234 Czas edycji: 2011-01-11 o 18:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3180 |
Zakorzenienie
|
Beatrice i byłaś tam na rozmowach?
W Warszawie to faktycznie inna rzeczywistość. Siostra Tż-a obroniła się we wrześniu i od razu znalazła dobrą pracę. ale jej mąż szukał sporo dłużej, wszędzie urządzali skomplikowane, wieloetapowe castingi, spotkania z psychologiem itp. I było 300 kandydatów na miejsce już po selekcji ![]() moja przyjaciółka po prawie przez 3 miesiąc dzień w dzień rozsyłała cv w Warszawie i udało jej się jedynie staż znaleźć tyle, że tam sa przynajmniej jakieś ogłoszenia, jest co przeglądać a w ostr tak jak pisałyście brak ogłoszeń albo takie co wiszą od roku Edytowane przez mehja Czas edycji: 2011-01-11 o 18:14 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:07.