![]() |
#331 |
Zadomowienie
|
Dot.: ostrowiec świętokrzyski
Jestem za spaghetti, lasagne jednak nie takie proste
![]() O! Albo jeszcze takie - gotujesz ryż (można z curry bo ma ładny kolor ![]() ![]()
![]() |
#332 |
Zakorzenienie
|
A może coś takiego? Jest proste i pyszne - mój mąż uwielbia!
Kurczak z sosem curry Cała pierś z kurczaka duży jogurt naturalny curry włoszczyzna (marchew, pietruszka, cebula, por, kapusta itp.) sól, pieprz, oliwa ryż (może być dziki) Pierś przed usmażeniem można zamarynować w curry i 2-3 łyżkaczh oliwy, ale bez marynowania tez jest dobra. Pierś pokrojoną w kostkę usmażyć na oliwie. Pokroić warzywa : marchew, pietruchę w paseczki, cebulę w kółka/półksiężyce, por w paski itp. Podsmażyć poczynając od najtwardszych. Wymieszać warzywa z kurakiem (odlewając tłuszcz), zalać jogurtem naturalnym z 2-3 łyżeczkami curry. Posolić, opieprzyć, podawać z ryżem, najlepiej z dzikim. Pierś z kurczaka w zupie cebulowej(2 os.) 2 Piersi torebka ryżu torebka zupy cebulowej w proszku pieprz, sól Piersi pokroić w paseczki, ułożyć w blasze wyłożonej folią aluminiową. Zalać to zupą cebulową wymieszaną z dużo mniejszą ilością wody niż na torebce (ok. 1/3) - można dodać śmietanki. Zapiec, aż zupa się zetnie, podawać z ryżem.
![]() Edytowane przez Ostrowczanka Czas edycji: 2009-02-11 o 22:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#333 |
Raczkowanie
|
Ooooo dziekuje dziewczynki dziekuje bardzo... skorzystalabym, aczkolwiek przejrzalam pare stron.
I ze wzgledu na upodobania miesne mojego TZta wybralam : miesko jak do kebaba, w sumie zrobie taki caly kebab, kupie jakis ten chleb to tego i cos tam... i jeszcze na niedziele placek po zbojnicku ![]() Tylko mam nadzieje ze to wszystko mi wyjdzie. Postaram sie ![]() Ale dziekuje mimo wszystko ![]()
![]() |
![]() |
#334 |
Zakorzenienie
|
Ja uwielbiam spaghetti w wykonaniu mojego TZa
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#335 |
Zadomowienie
|
Witam Kobitki!!!
Monial88 mnie również było bardzo miło Cię poznać! Niedługo znów Cie odwiedzę jak przyjadę ze sponsorem (czytaa mamą) ![]() Tylko na marginesie dodam ze śliczne ciuszki są w tym sklepie gdzie Monika pracuje! Co do Walentynek to mój mąż pracuje na pierwszą zmianę a ja idę do pracy popołudniu, więc po Walentynkach............. . No ale liczę po cichu że dostane chociaż od męża kwiaty ![]()
Dzieci są jedyną formą nieśmiertelności, której możemy być pewni.... Edytowane przez Ywanka Czas edycji: 2009-02-12 o 09:09 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#336 |
Raczkowanie
|
A w ktorym sklepie pracuje Monial88?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#337 |
Zadomowienie
|
![]() |
#338 |
Zadomowienie
|
Widzę, że się już dziewczynki poznały pozawizażowo
![]() A ja bym Monial88 też odwiedziła, ale nie mam na razie pretekstu ![]()
![]() |
#339 |
Raczkowanie
|
to moze polecicie cos dobrego na szybki deser?? mile widziany z brzoskwiniami z puszki :p ale nie koniecznie :P
![]() |
#340 |
Zakorzenienie
|
Mam pomysł, ale to nie do końca deser. Ostatnio robiłam sobie z mężem taki drink - zmiksowane brzoskwinie z puszki i szampan - pychota!
![]() |
![]() |
#341 |
Zadomowienie
|
A ja poszukałam na necie, od razu mówię, że nie próbowałam tego robić, ale wygląda na to, że jest pyszne no i raczej łatwe
![]() ![]() Składniki na 6 porcji:
Brzoskwinie przełóż na sitko, dokładnie osacz, pokrój na małe kawałeczki. Odłóż 3 łyżki owoców, a resztę przełóż do wysokich szklaneczek lub pucharków. Odstaw w chłodne miejsce na ok. 10 minut. W tym czasie utrzyj mikserem serek mascarpone z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Połącz z jogurtem oraz likierem pomarańczowym. Przygotowanym kremem napełnij pucharki z brzoskwiniami. Ponownie wstaw do lodówki. Czekoladę posiekaj, przełóż do miski postawionej nad garnkiem z wrzątkiem, stop. Płynną czekoladę umieść w szprycy cukierniczej i wyciskaj na każdą porcję deseru. Udekoruj melisą i odłożonymi brzoskwiniami. Edit. Co do drinków, pyszna jest wódka waniliowa, sprite i zamiast lodu mrożone truskawki - efektowne i smaczne i chyba nawet takie walentynkowe ![]() ![]()
Szukasz fotografa noworodkowego w Warszawie? Zapraszam na moją stronę: www.magdaskrzypczak.com Edytowane przez KroofkaNeonoofka Czas edycji: 2009-02-12 o 15:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#342 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
pomysł dobry ale zbyt czasochłonny jak dla nas :P bo idziemy do kina a pozniej czeka nas krotka podroz do domku i dopiero wtedy bedziemy przygotowywac cała kolacje wiec musza byc to takie potrawy, ktore beda szybkie i dobre :P Chyba zdecydujemy sie na wloski deser waniliowy z miksowanymi brzoskwiniami lub gofry z bita smietana i brzoskwiniami do tego kawa hawajska a na pierwsze danie warzywa z kurczakiem i ryzem jak starczy czasu to zrobie tez roladki z szynki i salami z pasta z ogorkiem i papryka jedzenia duzo ale zostajemy tam na kilka dni wiec z czasem to zjemy :P a co proponujecie do tych warzyw? byle nie alkohol
![]() |
![]() |
#343 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#344 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Np. Zabłądziłam, jak dojechać do domu? np. przepraszam czy dostane u państwa bieliznę erotyczna? np. Dzień dobry jestem z policji, pani Monika jest wzywana na komisariat. ;P coś można wymyślić ;P A tak poważnie ciuszki sa do 164 na dziewczynki także można sobie choćby pooglądać ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#345 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Planow na walentynki nie mam, prezentu tez nie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Lece sie uczyc i malz przegania mnie juz z komputera. Pa! |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#346 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A poważnie, to jak znajdę chwilkę to się może rzeczywiście wybiorę chociaż żeby się przywitać ![]() Zapomniałam dopisać aniikaa nikomu nic nie zawracasz - my sobie poczekamy ![]()
Szukasz fotografa noworodkowego w Warszawie? Zapraszam na moją stronę: www.magdaskrzypczak.com Edytowane przez KroofkaNeonoofka Czas edycji: 2009-02-12 o 19:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#347 |
Zadomowienie
|
Miłych Walentynek!!!!
![]()
![]() |
#348 |
Zadomowienie
|
i duuużo miłości
![]() P.S. Dziewczyny chyba zajęte przygotowaniami jakiś niespodzianek, bo on wczoraj pusto na naszym forum ![]()
![]() |
#349 | |
Raczkowanie
|
Troche sie spoznilam, ale zycze Wam wiele milosci w tym roku
![]() Cytat:
![]() Dzieczyny juz jestem po sesji ![]() ![]() No a teraz wracam do sprzatania, troche mi sie nabalaganilo przez ta sesje i bede robic obiadek i sernik na zimno dla meza ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#350 |
Raczkowanie
|
Ja Walentynki spedzilam na koncercie ARTROSIS, byly to chyba moje najfajniejsze Walentynki
Edytowane przez Faeryl Czas edycji: 2009-02-15 o 10:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#351 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My walentynki spędziliśmy osobno, ja w domu a mój Tż w szpitalu z naszym synkiem w Kielcach ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#352 |
Zadomowienie
|
Witam powalenytnkowo!
![]() Walentynki do niczego, mąż mnie zdenerwował i tyle ![]() mehja ojej a co się Twojemu synkowi stało?
![]() |
#353 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Gratuluję zakończenia sesji ![]() PS. Smacznego ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#354 |
Zakorzenienie
|
Wylał na siebie kubek gorącej herbaty, poparzenia 3st. od 2tyg leżymy w Kielcach. konieczny był przeszczep skóry na rączce i ramieniu, buzia się ładnie goi. jutro zdejmą mu opatrunki i sprawdzą czy przeszczep się przyjął. Trzymajcie kciuki. Przez ostatnie 2 tyg wyłam i jechałam na tabletkach uspokajających ale teraz już jest coraz lepiej. W piątek chyba wyjdziemy do domku.
Edytowane przez mehja Czas edycji: 2009-02-15 o 13:21 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#355 |
Zadomowienie
|
Mehja tak bardzo ci współczuję, mogę sobie tylko wyobrazić jak ciebie jako matkę martwi stan zdrowia twojej pociechy. Trzymam kciuki za twojego malucha, oby wszystko powoli się goiło.
Biedactwo... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#356 |
Zakorzenienie
|
Dzięki Katalinka. Dziś w nocy jadę zmienić mojego tż-a bo rano do pracy musi iść. Lekarze są dobrej myśli, synek też już czuję się dobrze, apetyt mu wrócił, humor też. No i wszystkie pielęgniarki chwalą, ze jest najgrzeczniejszym dzieckiem na oddziale
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#357 |
Zakorzenienie
|
Mehja to trzymaj się jakoś. Dacie radę
![]() ![]() Katalinka a miałam się właśnie pytać co Cię tak długo na wizażu nie ma ![]() Edytowane przez azakowana Czas edycji: 2009-02-15 o 14:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#358 |
Zakorzenienie
|
Mehja - serdecznie współczuję i życzę maluchowi zdrówka i dużo siły.
![]() |
![]() |
#359 |
Zadomowienie
|
mehja będzie dobrze
![]()
![]() |
#360 |
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny, nic wcześniej nie pisałam bo byłam zbyt załamana ale teraz już najgorsze za nami, teraz już wiem, że będzie dobrze.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:53.