![]() |
#481 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: ostrowiec świętokrzyski
Cytat:
![]() A jak się robi te krokiety ziemniaczane ![]() ---------- Napisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#482 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#483 |
Wtajemniczenie
|
Pewnie, że tak
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Napisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ---------- Trzeba się powoli zabierać za obiadek ![]() ![]()
![]() |
#484 |
Zakorzenienie
|
Ugotować ziemniaki w osolonej wodzie, odczekać aż ostygną a najlepiej ugotować je dzień wcześniej. Przemielić przez maszynkę do mięsa, dodać mąkę (tak z łyżkę mąki na pół kg ziemniaków), jedno jajko (można samo żółtko) i trochę bułki tartej. wyrobić łyżką na gładką masę. Formować kulki, wałeczki lub cokolwiek innego, obtoczyć dwa razy w bułce tartej na zmianę z jajkiem i smażyć na złoty kolor
![]() można w środek dodać kawałek żółtego sera, paprykę lub jakiekolwiek inne dodatki. Ja czasem do tej masy ziemniaczanej dodaję czosnek, ale ja czosnek daje prawie do wszystkiego ![]() Można zrobić też smażone pieczarki z nadzieniem pieczarkowym ![]() Edytowane przez azakowana Czas edycji: 2009-02-20 o 12:37 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#485 |
Zadomowienie
|
Podziękowania dla Monial88 za zaproszenie
![]() ![]() ![]() Ale niedobre kobiety jesteście, właśnie czytam o waszych pomysłach jedzeniowych na ostatki i poczułam się mega głodna. A jak na złość nic do jedzonka w pracy nie mam, a wyjść nie mogę, bo sama w biurze... ![]()
![]() |
#486 |
Zakorzenienie
|
Kurcze teraz ja się źle czuję
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#487 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja ten przepis znam jako kotlety z ziemniaków. Robiłam je w środę na obiad i do tego sos pieczeniowy, robiłam je bez sera. Pycha ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#488 |
Raczkowanie
|
Hmmm a mnie się strasznie spać chce
azakowana, współczuje, ja też miewam czasem straszne bóle głowy, zawsze mam przy sobie nurofen forte i po powrocie do domu od razu do łózka..ehhh Edytowane przez blancanet Czas edycji: 2009-02-20 o 12:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#489 |
Zakorzenienie
|
Ja właśnie nurofen forte wzięłam może mi przejdzie. Mam nadzieję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#490 |
Raczkowanie
|
to jak juz tak wszystkie chorujemy na co to ja tez :P miał bys taki cudowny tydzien na wsi
![]() ![]()
![]() |
#491 |
Zadomowienie
|
Witam.
Wczoraj dowiedziałam się ze cały weekend pracuje ![]()
![]() |
#492 |
Zadomowienie
|
Ywanka to tylko weekend, ja tam się znowu powtórzę - i tak Ci zazdroszczę.
Narobiłyście mi smaku, chyba w przyszłym tygodniu wypróbuję ![]() Co do imprezy do ja bym szykowała różne rzeczy typu koreczki, śledziki, zawijaski, kuleczki serowe itp., itd., Może wieczorem pogrzebię, po przepisach, bo teraz nie mam czasu. Ogólnie chyba zda egzamin coś co można przekąsić a nie usiąść i jeść. Może jakieś mini rożki z ciasta francuskiego na słono z różnym nadzieniem... Na parapetówach najfajniej się "podgryza" ![]() aniikaa ładnie to tak drinkować w środku tygodnia ![]() A co do samopoczucia - ja dostałam dziś @ Więc jestem na no-spie forte od rana, a wieczorem mi się impreza szykuję. Odpuścić nie mam zamiaru... Ale z drugiej strony zabawę będę miała ograniczoną. W dodatku pierwszy dzień - u mnie najgorszy... dziś w miarę znośnie, ale czasami to nie mogę myśleć nawet...
![]() |
#493 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A jeśli chodzi o parapetówkę, to takie przekąski jak dziewczyny pisały będą najlepsze. Jakieś koreczki, jajka faszerowane z łososiem lub salami, sałatki, śledziki. Ja też najbardziej lubię sobie podjadać na takich imprezach ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#494 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny ja tak z innej beczki.
Proszę zajrzyjcie na stronkę: http://www.pomozmyjulce.pl/ To córeczka mojej koleżanki z innego forum. Jest tam link do aukcji na allegro, może coś Wam się podoba i tym samym pomożecie Julii.
![]() |
#495 |
Wtajemniczenie
|
Dzięki dziewczyny za wszystkie pomysły
![]() ![]() ---------- Napisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ---------- Ja też nie najlepiej się dzisiaj czuję ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#496 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#497 |
Zakorzenienie
|
Faktycznie tyle pysznych przepisów dałyście dziewczyny, że dziś będę wypróbowywać
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#498 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dzisiaj znowu będę eksperymentować na moim TŻ, który siedzi w pracy i do końca nie wie, co będzie dzisiaj na obiad ![]() ---------- Napisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ---------- Jak tak dalej pójdzie, to zrobi nam się z tego wątku wątek kulinarny ![]() Może zatytułujemy go "Ostrowieckie gotowanie" ![]()
![]() |
![]() |
#499 |
Zakorzenienie
|
Michel82 to dawaj przepis bo mi już czasem pomysłow brakuje co by tu ugotować
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#500 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Zapiekanka z ziemniaków 1kg ziemniaków sól, pieprz masło lub margaryna bułka tarta ser żółty przyprawy (papryka, majeranek, czosnek granulowany, zioła prowansalskie, co kto lubi) kostka rosołowa Ziemniaki obieramy, myjemy , kroimy w cienkie plasterki (najlepiej na szatkownicy tak jak ja to robię ![]() ![]() Można ją podawać z dowolnym mięskiem i surówką zamiast ziemniaków lub jako samodzielne danie. ---------- Napisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ---------- Moja zapiekanka już od 15min siedzi w piekarniku ![]()
![]() |
![]() |
#501 |
Zakorzenienie
|
dołączam i ja, jeśli można
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#502 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() *** Byla mowa, o ginekologu... ja chodze do dr Kieloch. Przyjmuje na wspolnej, i w przychodni na przeciwko lidla. *** Ywanka. Weszlam na strone przeczytalam i jakos tak sie poplakalam troszke ... sama siebie nie poznaje... i tak jak jedna wizazanka napisala, trudno sie nadziwic ile to niesprawiedliwosci jest ![]() Moja siostra byla w ciazy i chyba 8 tygodniu dowiedziala sie ze plod obumarl ![]() Aj. Ktos nie chce miec dziecka i przytrafia sie i ma, a ktos chce i nie moze ![]() Po wyplacie rowzniez cos kupie... czyli w marcu. A czy mozna cos oddac? Jesli to Twoja kolezanka to zapytaj... kiedys bizuterie robilam ... i cos tam zostalo, moze nie zbyt piekne czy cos ... ale moze cos da.
![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=290282 Ostrowczanki dbamy o siebie! ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=309156 Edytowane przez Monial88 Czas edycji: 2009-02-21 o 17:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#503 |
Wtajemniczenie
|
Oczywiście, że można
![]() ---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ---------- [quote=Monial88;11090628]I TO BY BYL BARDZO DOBRY POMYSL ![]() *** Ja jestem jak najbardziej za ![]()
![]() |
#504 |
Zakorzenienie
|
Monial88 ja właśnie postanowiłam zmienić gina i zapisałam się do dr Kieloch pod koniec marca. Ale w ciemno się zapisywałam, nic nie wiem o niej, czy jest dobrym lekarzem? Bo ten do którego chodziłam to jakieś nieporozumienie, niemiły taki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#505 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja poszlam do niej bo mialam tydzien miesiaczki, tydzien przerwy, tydzien miesiaczki tydzien przerwy i tak w kolko. Ale i tak poprosilam o tabletki antykoncepcyjne i juz mam wszytsko w normie. Mila jest, nie robi zadnych glupich uwag, pogadac z nia mysle mozna... nie stersuje sie u niej... Takze dla mnie okej. Tyle ze nie mam porownania. A moja mam i siostra do niej tez chodza. A siostra lekarzem jest wiec moze jakby byla ta Kielochowa zlym lekarzem to siostra by sie cos oburzala ... no nie wiem... jak bede rozmawiac z siostra to zapytam co o niej sadzi.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#506 |
Raczkowanie
|
Ja mam bardzo dobre rozeznanie w ginekologach którzy pracuja w szpitalu, spedzilam w nim ponad 2 miesiace jak bylam w ciazy i tydzien po niej :/
Co do Kielochowej to podobno nie jest zla, starsza kobietka. Nie polecam Barańskiej, (zle obliczyla mi tyg ciazy i po USG na ktorym nie bylo jeszcze akcji serduszka dzidziunia bo mial zaledwie 2 lub 3 tyg dala mi skierowanie na zabieg... porazka). Ja osobiście chodze do Martynowskiej i jestem bardzo bardzo zadowolona, jeśli wybieracie sie prywatnie do lekarza to polecam właśnie Martynowska. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#507 |
Zakorzenienie
|
ja też chodzę do dr Kieloch i wydaje się ok
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#508 |
Raczkowanie
|
ja jednak wole chodzić do facetów lekarzy przy kobicie jakos dziwnie bym sie czula
![]() |
#509 |
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za pomoc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#510 |
Zakorzenienie
|
Moja koleżanka chodzi do dr Frydeckiej i też jest z niej bardzo zadowolona, tym bardziej że miała duże problemy z zajściem w ciążę
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:51.