![]() |
#481 |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. IV
Folinka jesteś niesamowita!!! że pamiętasz o moich płytkach ! Chociaż ja wspomniałam o nich tylko raz i to bardzo dawno temu! Szok, no niesamowita jesteś! <3
![]() Płytki obecnie mam na poziomie 110 i się utrzymują, dostałam zaswiadczenie od hematologia że W szpitalu muszą mnie przyjąć przynajmniej tydzień przed porodem i badać codziennie płytki, jeśli będą za niskie to mam na tym zaświadczeniu wyszczególnione jakie leki mają mi podawać i w jakich dawkach w zależności od tc. U mnie porod sn nie wchodzi w grę dlatego tych płytek muszę pilnować, a od 34 tc jesli nie trafie w tym czasie do szpitala-będę miała badana krew co tydzień . U Ciebie Folinko też obowiązują jakieś szczególne zalecenia odnośnie tych płytek? Czy tylko kontrola ? ![]()
![]() |
#482 |
Zakorzenienie
|
Monya miło,że pytasz. Mama dzisiaj pojechała,odpoczęłam sobie,więc fizycznie i psychicznie ok,ale dzisiaj miałam znowu jakieś bóle,nałykałam się magnezu i scopolanu i narazie sytuacja pod kontrolą.Bardzo się cieszę,że tata Mareczka się odezwał i już niedługo się zobaczycie.
Bursztynku super,że sytuacja pod kontrolą.Jakie dostałaś zalecenia ze szpitala? Witam nową koleżankę Apali! Gratuluję Wszystkim wspaniałych zakupów i życzę dobrego samopoczucia! Ja się zapisałam jutro do fryzjera,mam niedaleko,muszę iść na piechotkę,mam nadzieję,że jutro będzie dobry dzień i się tam dotoczę. Chcę tylko obciąć włosy,nadać im kształt,strasznie są zniszczone na końcach.Odświeżę się trochę. Dzisiaj zamówiłam kojec baby design dream. Kiedyś Wam go wrzucałam.Kupiłam na tosia,mieli najlepszą cenę. Poszło zamówienie na gemini.Ale to jeszcze pewnie nie wszystko z tych aptecznych rzeczy. Kupiłam też torbę z saszetką la millou,chustkę i taką poduszeczkę Odezwała się ta pani,co będzie sprzątała.Przyjdzie w piątek. Jutro mąż idzie na kontrolę i zapadnie decyzja,czy będzie potrzebna operacja! Edytowane przez pola25 Czas edycji: 2018-04-16 o 18:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#483 |
Zadomowienie
|
Witam Was po weekendzie
![]() W sb byłam na weselu pobawiłam do 3:00, wczoraj również aktywny dzień i dziś już większość dnia odpoczywałam. BursztynekSuper, że już jesteście w domku i wszystko dobrze. Folinka Zazdroszczę zdolności do szydełkowania, piękne Twoje dzieła ![]() RudyKotBialyKot Odpoczywaj teraz ![]() zUa_tysica Rzeczywiście ceny na tej stronce bardzo korzystne dodaje do ulubionych i myślę, że dużą część tam skompletuje. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#484 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ---------- Zua sto lat! ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#485 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#486 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#487 |
Zakorzenienie
|
Emma zamawiałaś na stronie la millou?nie ma już dużego wyboru
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#488 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Dzisiaj ta pogoda u mnie taka beznadziejna... Przyszłam do domu, przesadziłam kwiatki, ugotowałam obiad i już leże w łóżeczku ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#489 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Przy ostatnim porodzie też podobną ilość oszacowali, że straciłam, ale i tak byłam po 2h na nogach i dobrze się czułam ![]() No i w sumie tak staram się pamiętać zawsze cokolwiek o każdym, żeby Was rozróżniać jakoś, a nie tylko egoistycznie o sobie na forum pisać ![]() I właśnie a propos... Miałam pytać jeszcze ![]() zgrusia, a jak Twoje serducho? Już się uspokoiła całkiem sprawa? Cytat:
![]() Gratuluję wyboru! A jak z tym fotelikiem w końcu? Pasuje? ![]() Cytat:
![]() Kciuki za męża jutro! Cytat:
![]()
2006.03.28 ur. Maksymilian ![]() 2012.05.15 ur. Kajetan ![]() 2017.01.02 ur. Lidia ![]() 2018.07.05 ur. Beniamin ![]() Edytowane przez folinka Czas edycji: 2018-04-16 o 18:51 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#490 |
Wtajemniczenie
|
emma, urodziny to miałam ze 3 tygodnie temu, ale dziękuje hehe
![]() ![]() kurczę ta torba jest taka sliczna, ale kosztuje majątek !!!!!!! Ja chyba kupię tą z Babyono co ma Folinka, też jest spoko. Folinko fotelik do stelaża od Roana to jeszcze nie wiadomo, będziemy to potem zalatwiać, nie jest to sprawa prioytetowa ![]() Powiem Wam, że producenci wózków to jednak cwaniaki są. Roan Bass to model troche starszy od Roan Bass Soft - różnią się jedynie tym, że bass soft ma taki dodatkowy amortyzator, a cena wzrasta o około 250 zł, więc no hmmm...... ALE! patrze teraz na kolorystyke i powiem Wam hmmmmm no nic nie mogę wybrać. chciałam tkaninę, ale normalnie tragedia, chyba będe zmuszona wycelować w ekoskórę.... Edytowane przez zUa_tysica Czas edycji: 2018-04-16 o 18:54 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#491 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jest to pewne ze nie bedziemy mieszkac razem i małego razem wychowywac, ale moze chociaz bedzie zdalnym ojcem - bardziej w swiadomosci małego. Ostatnio tez w necie przegladalam wozki i model wlasnie roan bass soft - nie wiem czy to ten sam - chybachodzi o jakies dodatkowe amortyzatory. Moze tez sie skusze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#492 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Trzymam kciuki! I czekam na towarzystwo w szydełkowaniu ![]() Ja też już spoglądam w stronę łóżka, bo przy tym grillu to średnio wygodnie mi się tyle czasu siedziało, ale muszę jeszcze Maksowi do szkoły parę koszul wyprasować, żeby mieć spokój na cały tydzień z prasowaniem. Ale chyba zacznę od zmycia z siebie grillowego zapaszku ![]()
![]() |
![]() |
#493 |
Zakorzenienie
|
Blanka zmień mi wiek na 34 lata,syna na 8 lata.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#494 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Trzymam kciuki zeby bóle Cinie wracaly i za diagozę męża! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#495 |
Zakorzenienie
|
Monya dziękuję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#496 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#497 |
Wtajemniczenie
|
Śliczna
![]() ![]() ![]() Edytowane przez emma90 Czas edycji: 2018-04-16 o 19:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#498 |
Zadomowienie
|
Ooo, to tak nie potrafię w jednym zdaniu odpisać
![]() Baby Led Weaning lub spolszczone Bobas Lubi Wybór Znajdziesz mnóstwo na ten temat w internecie. Wspaniały sposób na rozszerzanie diety dziecka, choć i nieco stresujący na początku. Najlepiej dla własnego spokoju zgłębić możliwie mocno temat pierwszej pomocy - dla własnego spokoju! I żeby nigdy nie musieć tej wiedzy użyć. Mi też pomogło naooglądanie się filmików na yt i oswojenie się z tym. To tak piszę uprzedzając obawy ![]()
![]() |
#499 |
Zakorzenienie
|
Emma teraz myślę,czy nie lepszy byłby rozmiar m,ja wzięłam l...ale m już nie ma...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#500 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam nadzieję że trafisz na fajna pomoc domową jakąś konkretną. Co do zaleceń to jutro się dowiem bo nie mam wypisu, nie zdążyli mi go wykonać. Ale pewnie odpoczynek itp. Mam nadzieję że z mężem będzie ok i jak najmniej komplikacji trzymam kciuki i ściskam was ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#501 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#502 |
Zakorzenienie
|
Bursztynku
![]() ![]() Dziewczyny popatrzcie na chmurkowelove,przepiękne gryzaki,zawieszki do smoczka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#503 |
Wtajemniczenie
|
Pola, Bursztynek, cieszę się, że u Was lepiej! Mi się dzisiaj strasznie napina brzuch
![]() Dziewczyny- czy któaś zamawiała już pieluchy bambusowe od hubiworld/babyboom? Jak wygląda z jakością? Zastanawiam się nad nimi, fajne wzory ale boję się, że będą badziewne...
![]() |
#504 |
Zakorzenienie
|
Kropka ja praktycznie nie mialam dzisiaj twardnień ,tylko takie dziwne bóle pachwin,jakby na miesiączkę,takie niewiadomo co, w ogóle jakby w głowie mi się kręciło...Zaraz biorę 3 razy magnez,a scopolan brałam już 2 razy.
Co do tych pieluch,to nie zamawiałam Jeszcze co do ruchów,to moja mała dzisiaj i wczoraj dużo więcej się wypina niż kopie ![]() ![]() Kurczę nie chce się stresować,czy to normalne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#505 |
Zakorzenienie
|
Pola,może mała się odwróciła??
Ja jeszcze zastanawiam się nad torbą od: https://www.facebook.com/aGuziktorby/ . Monyaa,cieszę się że jednak jakoś dałaś radę na glukozie i że tatuś dziecka się odezwał. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#506 |
Raczkowanie
|
Kropka ja zamawialam pieluszke bambusowa od HubiWorld i jakość jak dla mnie super!
![]() Folinka to ja zawsze myślałam odwrotnie, że gdy płytki spadną poniżej bezpiecznej normy- trzeba rodzić sn. To mnie zaskoczyłaś że wtedy właśnie robi się cc, widocznie coś pokrecilam ;-) może trafiłam na nadgorliwego hematologa że mnie tak ciaga po tych badaniach i straszy. ---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ---------- I jak szybciutko doszlas do siebie jak już 2 h po smigalas na nogach! ![]()
![]() |
#507 |
Zakorzenienie
|
Asiaczku no właśnie się zastanawiam...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#508 |
Raczkowanie
|
Folinka jakie ty cuda dziergasz na szydełku- zdolniacha z Ciebie
![]() ![]() a powiedz mi czy często Ci się dzieci krztusiły jak rozszerzałaś dietę? bo na szkoleniu ostatnio dietetyczka mówiła, że takie lekkie zakrztuszenia są normalne niezależnie czy się karmi papkami czy blw- po prostu trzeba dać dziecku możliwość radzenia sobie w sytuacji jak mu coś utknie i reagować dopiero jak samo nie daje rady odkaszlnąć. Jak bedziesz miała chwilkę to napisz jak to u Ciebie wyglądało ![]() monyaa ważne że już masz glukozę za sobą- jak wyniki wyszły? no i fajnie że tata Marka się odezwał i to z własnej woli i inicjatywy ![]() ![]() Wrzucam zdjęcie poduchy ![]() ![]() ![]() W ogóle co się stało, że z aplikacji nie można wklejać załączników, musiałam specjalnie kompa włączyć żeby się pochwalić poduchą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#509 |
Zadomowienie
|
Ja jak zwykle pod koniec dnia. Znów się nie odniosę do wszystkich.
Któraś z Was pytała o wózek, tak jak gdzieś pisałam wózkowo zaspokoiłam swoją zachciankę i kupiliśmy Cybex priam, no ale zakochałam się w ty wózku. fotelik cybex cloud. Dzisiaj podjelam życiową decyzję, pracuję do piątku potem tydzień urlopu a potem podejmuje decyzje co dalej, ale raczej już podjełam, będę pracować już tylko sporadycznie. Tak,że teraz nawet już nic nie kupuje, nie stresuje się, byle do piątku. Wtedy też będę pisać na pewno więcej. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#510 |
Raczkowanie
|
Dzięki Dziewczyny za słowa otuchy i kciuki za krzywą
![]() wyniki jutro i w środę mam wizyte u gina |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:42.