![]() |
#3421 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. IV
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#3422 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() komplecik jest z zary ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3423 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3424 |
Wtajemniczenie
|
Ufff poprasowane!
![]() Powiem Wam, że cieszę się bardzo, że udało mi się to poprasować kiedy za oknem taka pogoda. Nie wyobrażam sobie stania z żelazkiem, kiedy za oknem byłoby 25-30 stopni, jak ostatnimi czasy się zdarzało ![]() Dziś u nas 13stopni, a ja deska do prasowania pod okno, okno na oścież, a i tak było mi ciepło ![]() Jeszcze tylko pieluszki, kocyki ale to już pikuś ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#3425 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja ostatnio nie mam jakos weny zeby poprac i poprasowac a jutro 34tc zaczynam. Z wyprawki mam takie rzeczy. I dzisiaj w pepco kupilam te ciuszki i pieluche tetrowa. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3426 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mnie troche zmotywowało samopoczucie, ostatnimi czasy.. na szczęście wszystko ok i już nie mam takich twardnień. Ale nie wiem jak będę się czuć za miesiąc, tak więc wolę mieć to już z głowy, wszystko gotowe ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3427 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() czyli już wszystko gotowe? ![]() ja poczekam na ładniejszą pogodę z praniem i do końca maja chciałabym ten temat zamknąć. Z ubranek już niewiele dokupię, a nawet jeśli coś się trafi to na bieżąco w czerwcu popiorę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3428 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja muszę dokupić skarpetki ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3429 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() jaki zamówiłaś otulacz i kocyk? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3430 | |
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczynki!
Melduję się jak zwykle w tyyyle z czytaniem. Ja w ruchu i pośród różnych zajęć bez przerwy, ale od kilku dni zmęczenie daje się coraz bardziej we znaki, więc teraz podczas drzemki Lidusi, choć na chwilę postanowiłam, że muszę posiedzieć i odpocząć. Drugie buciki dla Benia są co prawda w produkcji po kawalątku od kilka dni i nie mogę doczekać się dalszego ich robienia ![]() Ktoś pytał o moją niespodziankę... Byliśmy w kinie na pokazie spektaklu teatralnego (haha, jak to nazwać... no wyświetlali nagranie z teatru) londyńskiego teatru tańca, którego premiera była w grudniu ostatniego roku, na "Kopciuszku" osadzonym w czasie II wojny światowej w technice baletu nowoczesnego. Cudowneeeeee!!! ![]() ![]() Ja chodziłam do szkoły baletowej i tańczyłam różne style w sumie 10 lat, a gdy mieszkaliśmy w Krakowie to stosunkowo często w ogóle chodziliśmy do tamtejszych różnych teatrów, więc taki prezent dla mnie to zawsze strzał w 10! Doczytałam sporo dobrych wieści z wizyt, wspaniale! ![]() ![]() Mam nadzieję, że do końca znajdę same dobre wieści! ![]() U mnie 8my miesiąc zaczyna być odczuwalny wreszcie. Pierwszy raz przez dwa dni nie mogłam chodzić moim zwykłym szybkim krokiem. Ależ mnie to irytowało ![]() Ja dołączam do tej grupy co jeszcze nie pierze, choć mój termin z tych najwcześniejszych, a właśnie wczoraj zaopatrzyłam się wreszcie w Lovelę ![]() ![]() Na razie dziś na pierwszy ogień poszły pokrowce z nowych fotelików kupionych już kilka miesięcy temu dla Kaja i Lidki, żeby już im zmienić w aucie (dla Lidki tak czy tak, niemalże już wyrosła z małego, a dla Kaja wymiana tylko dlatego, żeby zmieściły się 3 koło siebie) i mały fotelik Lidki wyprać niedługo dla Benia ![]() Poza tym zakupów ciąg dalszy. Ustrzeliłam huśtawko-leżaczek ten, który sobie zaplanowałam w świetnym stanie i równie dobrej cenie (Joie Serina 2w1) ![]() Hoho, opisałam się znowu, ale na więcej odpisywania już nie mam czasu, bo córunia się obudziła, przykro mi... Trzymajcie się cieplutko! ![]() Cytat:
I tak, zdecydowanie powyżej 100 jest to spokojnie niezły wynik. Maksa rodziłam normalnie naturalnie po konsultacji z hematologiem przy wyniku 67 ![]() Z różnych teorii co pomaga na płytki ja wybrałam zażywanie omega 3 i nie wiem, czy dzięki temu, ale w kolejnych ciążach już mi poniżej 100 nie spadało. Powodzenia!
![]() |
![]() |
#3431 |
Zadomowienie
|
A ja muszę powiedziec że podczas tej deszczowej, pochmurnej pogody czuje się o niebo lepiej i mam duzo energii. Dzisiaj przyszly mi kolejne paczki cos z wielorazówek jeszcze oraz uzywane ubranka ktore kupiłam od dziewczyny z Instagrama, czeka tez paczka z Kappahla, chyba pojade odebrać. I tym sposobem jak miałam malo ubrań to chyba mam już za duzo, muszę przejrzec co tam mam i dokupywac juz jakieś mega potrzebne rzeczy. Co do rzeczy do szpitala to u mnie nic nie trzeba brac, nawet pampersów i ja nie zamierzam, choć niby tak strasznie nie boje się bakterii ale jak dają to co bedę sobie zawracać głowę. Natomiast dla tych które muszą wziąć do szpitala może dobrym wyjściem byłby proszek antybakteryjny? Ja sie dowiedziałam o nim czytając o pieluchach wielorazowych, dodaje się to do prania w 40 stopniach i działa odkażająco. Ja już kupiłam do pieluch. Nappy fresh się to nazywa.
A mnie się małe wakacje w następnym tygodniu kroją, Tż ma służbowy wyjazd do Zakopanego więc zabieram sie z nim, jeszcze zabieram dziewczynkę z rodziny. Bardzo się ciesze bo wszelkie wyjazdy uwielbiam. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3432 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3433 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a otulacze zamówione mam takie, a kocyk to ten szary effiki co chyba też masz na swojej liście ![]()
Edytowane przez Elaaaa Czas edycji: 2018-05-17 o 14:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3434 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() tak, ja mam te wyższe skarpetki, ale stopki też mają ![]() ten kocyk? https://napiki.pl/glowna/1576-kocyk-...ry-melanż.html Edytowane przez emma90 Czas edycji: 2018-05-17 o 15:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3435 | |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry!
Dziś mam kalafior ciążowy - level hard. Zdecydowałam się, że pójdę na warsztaty Świadoma mama', ale... nie dotarłam mimo że w tę deszczową pogodę wychyliłam nos z domu ![]() Warsztaty były organizowane w hotelu - popatrzyłam gdzie i ucieszyłam się, że to hotel 20 min spacerem od mojego domu. Mimo że leje od rana - uzbrojona w parasolkę, wyruszyłam się edukować ![]() ![]() ![]() Także chęci miałam duze... niewiele z tego wyszło ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Mam nadzieje ze jak mąż będzie szukał ubranek to nie narobił ma tam bałaganu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3436 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a kocyk ten http://www.purebaby.pl/produkt/effik...-wym-80x100cm/ Wiem, wiem wełna, ale już go chcę ![]() ![]() Cytat:
![]() Hah, Kochana ja też myśle, że w tej komodzie to mamy tak, poukładane tylko teraz. Jak małego nie ma na świecie ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3437 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() i też myślę, że może być różnie z porządkiem w komodzie, ale łudzę się, że dam radę mieć tak poukładane ładnie |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3438 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3439 |
Zadomowienie
|
Już widzę coraz więcej ma poprane ciuszki i poukładana. Ja jeszcze się wstrzymam. Teraz i tak pogoda średnia, więc jak już się wypogodzi to puszczę pranie najmniejszych rzeczy.
Walczę od przedwczoraj z zgagą, najpierw brała tylko jak się kładłam spać, a dziś to już czuję i w dzień. Jestem przez to niewyspana i nieprzytomna. Na chwilę pomógł mi rumianek,ale też czytałam, że w ciąży różnie z tym rumiankiem jest nie wolno przesadzać, więc wypiłam tylko pół szklanki, ale ulga była. Nie wiecie może jak to z tym rumiankiem jest? |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3440 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3441 |
Wtajemniczenie
|
Emma, komplecik zaiste piękny !
Elu pięknie wyglądają te ciuszki juz na gotowo w komodzie ! Folinko, ciekawy pomysl z tym spektaklem ! Kopciuszek w realiach II wojny światowej ![]() Asska widze, że łączymy sie w zgagowym bólu. Pilam rumianek wczoraj, nie wiedzialam, że można z tym przesadzić :/ dzisiaj tez chcialam wypić zaraz. Zaopatrzylam sie tez w jakies mleczko takie biale w formie syropu. Dzisiaj od śniadania mnie trzyma, na szczescie jestem mega zmęczona wiec mam zamiar zaraz wypic ten rumianek, po tym syrop i postaram sie zasnąć. Jestem juz w Gdańsku, tutaj pogoda calkiem fajna była ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3442 |
Zadomowienie
|
To jeszcze dziś wypiję parę łyków przed spaniem
![]() A mleczko też mam jakieś,ale u mnie nie przejdzie smakowo okropieństwo. Rozmawiałam z mamą to jak była ze mną w ciąży tak samo pod koniec miała zgagę, także już taki urok ciąży. Diety nie zmieniłam,ani nic w ostatnim czasie i tak wzięło. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3443 |
Wtajemniczenie
|
Hej, melduje sie po wizycie! Wszystko pieknie ładnie, wyniki są książkowe, szyjka zamknięta, Mały już przystawil główkę do szyjki ale podobno na tym etapie to normalne. Ale... Mlody trzyma sie od samego poczatku ok 90centyla... aktualnie (32+3) ma juz 2300, czyli caly czas ok tydzień wiekszy niz wychodzi z tp... lekarz tylko stwierdzil to, nie powiedzial czy to dobrze czy nie... jedynie powiedzial, ze jest prawdopodobienstwo, ze wyjdzie predzej... troche mnie to martwi- tzn. Nue ze wyjdzie predzej, ale ze jest większy niz na swoj wiek... juz nie tyle ze ja nie podolam urodzic go, ale że on może mieć jakieś schorzenia...
Ech jak sie nie ma problemow to sie je stwarza... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#3444 |
Wtajemniczenie
|
Kropeczko moja Rozalka tez jest dosyc duża - 31+1 i 1960 g, lekarz nie byl zaniepokojony, poza tym musimy wziąć pod uwagę błędy w pomiarach usg... ja nie myślę, że bedzie cos nie tak, wszystko rozwija się książkowo i po prostu będzie dobrze ! Urodzimy nasze Maluchy i będziemy z siebie dumne zobaczysz !!!
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3445 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3446 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3447 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3448 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cudownie, że potrafisz jednak też spojrzeć pozytywnie na sprawę ![]() Trzymaj się! Zdążysz z zakupami, spokojnie! Choć może faktycznie z wózkiem byłoby dobrze trochę przyspieszyć ![]()
![]() |
![]() |
#3449 |
Zadomowienie
|
A ja właśnie zakończyłam segregowanie ciuszków bo ciagle coś kupuje a tak naprawdę nie wiem co mi potrzeba. Podpisywałam co mam, a i tak dalej nie bardzo wiem co jeszcze kupić. Chyba już tylko na jakieś perełki będę polować i mega promocje a reszta po urodzeniu. Bo jeszcze tyle innych zakupów mam na liście ze hoho. Ale pochwale się moim zamówieniem z kappahla a drugie zdjęcie to zamówienie używek od dziewczyny z Instagrama.IMG_1488.jpgIMG_1489.jpg
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3450 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co położna to inna opinia jak i wśród mam ![]() Ja używałam kilka kropli płynu do kąpieli z dobrym prostym składem i nic do smarowania i jakoś nic dziecięciu złego nie było
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:37.