|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#271 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Misja w Zambii - proszę pomóż ! - cz. II
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#272 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Zachęcam wszystkich którzy na czacie przyznali sie do regularnego czytania do napisania coś do nas Edytowane przez Dla ciebie J. Czas edycji: 2007-10-05 o 22:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#273 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wspomienia dr.Bertranda są niesamowite - pewnie jeszcze wszystkich nie czytałem, ale cały czas czytam wątek, więc przeczytam. Ostatnio moje tempo czytania spadło, mam trochę mniej czasu. Przeczytałem do 68 str. (+ strony do których podawaliście w wątku linki) i od 162 str. do teraz ![]() To kto jeszcze bylby chętny/miał czas na spotkanie??? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#274 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
a`propos traktora to np mysmy do Lufubu dostali traktor za darmo. Przyszedl w kontenerze z Irlandii. Byl bardzo maly i to dawalo gwarancje, ze bedzie uzywany. Kupiony byl tez nowy duzy John Deree i nikt nim nie jezdzil bo za duzo paliwa zlopal. Najlepiej jakby siostra sobie tam mogla jakis zalatwic na mniejscu, odpowiedni do jej potrzeb. Tzn, zeby taki znalazla i podala cene. Trzebaby pewnie zbierac kilka miesiecy, ale mysle,że by sie udalo |
|
![]() ![]() |
![]() |
#275 |
Rozeznanie
|
Ostatnio mniej piszę bo w tygodniu jestem w pracy a w weekend oczywiście w szkole. Wszystkim którzy trzymali kciuki za egzamin DZIĘKUJĘ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!! udało się
![]() Co do traktora to ja już nie mogę doczekać się zdjęć jak siostra na nim szarżuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#276 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() A ja w czwartek zdałam egzamin na prawo jazdy ![]() ![]() ![]() ![]() Ahamar - gorące całusy dla żony ![]() ![]() Traktor - super sprawa ![]() ![]()
![]() |
#277 |
Zakorzenienie
|
Kochani dostałam dzisiaj paczuszkę a wniej .... misie robione na szydełku
![]() Nie wiem ile jest osób, które czytaja nas a nie piszą ale wiem że są i jezeli im tak odpowiada to nie mam nic przeciw. moria 44 wygrała maskę i przekazała ja do dalszej licytacji - wielkie dzięki ![]() juz 4-ty raz za chwilę ją wystawię ![]() popatrzcie same dobre wiadomości z rana, aż jest wiecej energii do sprzątania ![]() rozpędziliście się w sprawie traktora ... żeby tylko teraz ahamara przy okazji nie sprzedać ![]() ![]() Ja mam inną propozycję.. Poczekajmy na decyzję siostry. Ja juz mam pomysł na aukcje, ![]() ![]() suzi gratulacje , dla Ciebie moria tez ![]() to teraz idę wystawic maskę i zrobic przelew dla Alice ![]() Życzę sobie i Wam takich miłych wiadomości na codzień jak ja miałam dzisiaj z rana ![]()
#278 |
Raczkowanie
|
[quote=_MAMA_;5461237]Kochani dostałam dzisiaj paczuszkę a wniej .... misie robione na szydełku
![]() Nie wiem ile jest osób, które czytaja nas a nie piszą ale wiem że są i jezeli im tak odpowiada to nie mam nic przeciw. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#279 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ten traktor to chyba URSUS 25 i by był dobry w Zambii bo jest mały, dostosowany do innych urządzeń np. można zapiąć pług do orki, brony, urządzenie kopiące kartofle itp. Jest w dobrym stanie, bo teść bardzo dba o swoje sprzęty. Jedyną jego wadą jest wiek. Pomysły z jego sprzedażą były dobre, ale za niego wiele byśmy nie dostali. A co do pamiątki o której pisze MAMA - to jest to faktycznie jego wspomnienie z młodości, ale może się go pozbyć, tylko u nas większa jest jego wartość techniczna i pamięciowa niż materialna. Nowy najmniejszy URSUS kosztuje ok. 60 000 zł, używane od 15 000 do 20 000 zł. Takie ceny znalazłerm na stronie producenta i na stronach z ogłoszeniami. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#280 |
Zakorzenienie
|
no dobrze
![]() ![]() to i ja dorzucam zdjęcia ![]() misiaczki wspomniane wcześniej i koszulki
#281 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#282 |
Raczkowanie
|
Witajcie ponownie,
wiem, że bardzo długo się nie odzywałam, ale miałam trochę problemów.Wszystko jest już w porządku i teraz mogę nadrobić zaległości. Już wcześniej pisałam, że nasz zaadoptowany synek nazywa się Assan Mukhanga, dostałam też list od Siostry a wraz z nim zdjęcia Assana z babcią. Później dostałam jednak inne zdjęcie, już w formie elektronicznej i teraz Wam przedstawię Assana. P.S. W międzyczasie udało mi się także wyjść za mąż ![]() Pozdrawiam wszystkich ciepło ![]()
![]() |
#283 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#284 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Cieszę się bardzo, że misiaki doszły i mam nadzieję, że uda się je sprzedać i wzbogacić konto dzieciaczków o kilka złotówek. Obiecuję, że jeśli będzie zainteresowanie tymi maskotkami to będę dziergać następne. Na razie w taki sposób mogę włączyć się do akcji. Pozdrawiam serdecznie Teresa |
|
![]() ![]() |
![]() |
#285 |
Wtajemniczenie
|
tereska a czy to nie Ty masz corke w Afryce? Misie cudowne, ja na pewno zaopatrze sie w jednego.
a no i po kolei: suzi, moria gratuluje zdania egzaminow bo chyba tego nie zrobilam wczesniej a nutce81 wyjscia za maz ![]()
zapuszczam i dbam o włosy ![]() nie farbuję od 20.12.2012 Edytowane przez jaroszania Czas edycji: 2007-10-06 o 16:53 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
#286 |
Rozeznanie
|
Tak, moja córka od prawie roku jest na stażu w Accrze /Ghana/.
Wraca w grudniu i wtedy zastanowimy się nad tym jak możemy pomóc. Może to będzie właśnie dzieciaczek z Ghany. Ale niezależnie od wszystkiego będę wspierała Wasze /nasze/ akcje na ile tylko będę mogła. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#287 | ||||
Zakorzenienie
|
w najblizszym czasie
![]() i tu pytanko do Tereski jak długo robi się takiego misia ? ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() a misiaczki na pewno znajdą nabywców, ale jak Cię znam to na twoje wyroby jest spora kolejka przeróżnych aukcji charytatywnych ![]() ![]() Dlatego nasze forum jest takie ważne, każda wypowiedź, kazda osoba wnosi coś nowego, pomysłowego a przede wszystkim jest szansą dla dzieciaczków ![]() Kochani nie wstydźcie sie swoich pomysłów.
![]() |
#288 |
Rozeznanie
|
Dziękuję serdecznie za miłe powitanie na forum.
Misia robi się trochę, sama Mamo dziergasz to wiesz, że nie ma nic za 5 minut. Ale ja to lubię i wykorzystuję każdą wolną chwilę. Odważyłam się pokazać tę moje wypociny przy okazji ubiegłorocznej , wizażowej akcji dla małej Martynki i Helenki. Dla Helenki cały czas coś dziergam. Jej mama sprzedaje to na allegro i znajdują nabywców. Zachęcam inne maniaczki robótek ręcznych do przyłączenia się. Każda złotówka to jedno najedzone dziecko, więc na pewno warto. |
![]() ![]() |
![]() |
#289 |
Raczkowanie
|
Popołudniu "buszowałem" po internecie w poszukiwaniu pewnej kartki pocztowej i znalazłem ją. Jak tylko będę miał możliwość to ich trochę kupię. W oryginale wyglądają piękniej
![]() "Tylko kochając uczymy się kochać" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#290 |
Rozeznanie
|
Dziekuję za wszystkie gratulacje
![]() ![]() ![]() ![]() Misie po prostu ekstra. Są słodziutkie. Super że dzięki nim dzieci nie będą głodne ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#291 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A duże to auto. Moja żona dziękuje, ale to pewno chodzi Ci o żonę Animatora, którą też pozdrawiamy i życzymy zdrowia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#292 |
Raczkowanie
|
![]()
I co ze spotkaniem w Warszawie 20-21.X? Przyjedzie ktoś? Oferuję powrót 21 na śląsk samochodem.
Mamy chłopca!!!!!!!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#293 |
Raczkowanie
|
Witam serdecznie tereskę
![]() Tak samo witam nutkę81 ![]() żebyś częściej pisała, bo piszesz pięknie ![]() Gratuluję zdania egzaminów morii i suzi - mówiłem, że będzie dobrze ![]() jaroszania - bardzo ładny avatar!!! (To Ty?) Spotkanie 20-21.10 niestety mi nie pasuje ![]() ps. a teściowi ahamara gratuluję ładnego traktora ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#294 |
Wtajemniczenie
|
Markos ja
![]() ![]() Nortonowi juz pogratulowalam na forum, ale zrobie to jeszcze raz- oficjalnie: GRATULUJE i ciesze sie razem z Toba i dziecmi ![]() ![]() widze zdjecie - kochany chlopczyk! nastepne juz na pewno bedzie z usmiechem ![]() ![]() widze tez, ze zrobil sie ruch w sprawie naszego spotkania. fajnie jak sie juz w koncu razem spotkamy. moze i my podeslemy wtedy Siostrze filmik?? ![]()
zapuszczam i dbam o włosy ![]() nie farbuję od 20.12.2012 Edytowane przez jaroszania Czas edycji: 2007-10-06 o 22:10 Powód: . |
![]() ![]() |
![]() |
#295 |
Raczkowanie
|
![]()
Nasza szkoła ma nowego ucznia z Zambii
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#296 |
Raczkowanie
|
Norton - gratulacje!!!!
![]() A teraz ja..... mam dzieci !!!!!!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() Szczesc Boze!Kochani!Dziekuje Wam za gotowosc pomocy naszm dzieciom. Oddajemy Wam pod opieke.dziewczynke Chiteu Mwanza ur.23/04/96.Mieszka w Mpanshyi.Ma Mame 1 brata i 1 siostre.Ojciec zmarl gdy miala 7 lat. drugie dziecko to Steven Nyangu ur.16/6/00.Mieszka w Kamitowo wiosce. opiekuje sie nim babcia ,ojciec zmarl gdy Steven mial 3 lata a mama wyszla za maz ponownie .Ma 2 siostry i 1 brata,jeszcze nie chodzi do szkoly. No dobra, a teraz będę kombinował jak tu wkleić zdjęcia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#297 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#298 |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() ![]()
#299 |
Raczkowanie
|
chyba dopiero jutro uda mi się zamieścić zdjęcia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#300 |
Raczkowanie
|
widzę że maska znowu na aukcji. Czyzby sie nikomu nie podobala ze ciagle wraca?
![]() ![]() co do zdjec traktorow to pewnie, ze pozwolę. Musze jeszce zapytac Loyda Kabwe, czy moge tam rozporzadzac jego wizerunkiem ![]() nie chce nic obiecywac, ale znajomy, ktory zajmuje sie modelarstwem cos przebakiwal o przekazaniu kilku jego "okazow" na nasza aukcje. Kolekcjonerzy szykujcie sie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:06.