|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#541 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Misja w Zambii - proszę pomóż ! - cz. II
Cytat:
![]() Choć przyznam, że wczoraj w sklepie oglądałam buciki dla chłopców, są takie lekkie, gumowo-plastikowe sandałki Ciekawe ile ważą.... jeśli się zmieszczą w 300g paczce.... ![]() Dziś jeśli mi czas pozwoli wyślę, kilka kopert do naszych dzieci kochanych i może te sandałki dla Mabvuto też. Miałby je już za tydzień a teraz tam takie upały więc lepiej gdyby miał stópki odkryte, tak myślę ![]() Ciekawe czy dostał już swoją kózkę i kurki. Siostra jeszcze chyba nie robiła zakupów w markecie drobiowo-kózkowym
|
|
#542 |
|
Raczkowanie
|
Wiecie, co... Te zdjecia i listy od Mikrejszy tak krążą.. Moze listy wysłać w wersji orginalnej, niech się każdy rodzic trochepotrudzi. Przynajmniej tym razem. Nie mogliśmy przewidzieć takie sytuacji.
Ja już pisałam do MAMY, że mogę pomóc w tłumaczeniu. Za całą tą wysyłkę i zdjęcia też mogłabym sie wziać, ale z czasem u mnie też różnie. Gdybyście mi wybaczyli zwłokę (gdyby taka sie zdażyła), to mogłabym to wziać na siebie. Co do nr konta od Dla Ciebie J. ... oczywiscie konieczna jest nazwa i adres właściciela rachunku, wiec bardzo bym prosiła o podanie na PW albo na maila. Witam wszystkich w dniu dzisiejszym i gorąco pozdrawiam! Siostra potwierdziła mi odbiór potwierdzenia przelewu dla mojego Chryspina
|
#543 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do listów to ja mogę wysyłać,a gdyby ktoś chciał z tłumaczeniem to moge przesyłać do osoby która zaoferowała sie z tłumaczeniem,tylko trzebaby było dac znać kto chce tłumaczone,a kto nie. |
|
|
|
|
#544 |
|
Wtajemniczenie
|
Mam jeszcze taki malusi problem natury technicznej
... jaki rozmiar buta może mieć mój Mabvuto.Nie wiem w jakim jest wieku, wydaje mi się że może mieć 4 latka. Pytanie moje kieruje więc do mam Jaki rozmiar stópki ma takie dziecko.26-28? Kupię oczywiście większe, tym bardziej, że to sandałki więc nawet gdyby były troszkę za duże, to się nic nie stanie, gorzej gdyby były za małe Ale jeśli ktoś może mi poradzić w jakim przedziale powinien być taki bucik, to będę baaardzo wdzięczna
|
#545 |
|
Przyczajenie
|
Proszę powiedzcie mi w jakim języku należy przesyłać listy do dzieci.
|
|
|
|
#546 |
|
Wtajemniczenie
|
Można po polsku lub po angielsku.
|
#547 |
|
Raczkowanie
|
Można po polsku, aczkolwiek wygodniej po angielsku. Więcej osób wtedy może przetłumaczyć na miejscu Twój list
|
#548 |
|
Przyczajenie
|
Wielkie dzięki. Miałam nadzieję, że może po francusku (och ja naiwna
ale zmobilizuje mnie to do wypocenia paru słów. Widzę, że jesteś z Warszawy - pozdrawiam serdecznie ja również. Jeżeli kiedyś chciałabyś wysłać jakąś paczkę wspólnie to jestem zainteresowan partycypowaniem. Jak na razie przymierzam się do zakupów w sklepiku, tyle że nie wiem co Naomi (4 lata) potrzbuję, więc zdecydowałam się na sukienkę, majteczki i ciaska - mam nadzieję że to dobry wybór. Jeszcze r az pozdrawiam |
|
|
|
#549 |
|
Przyczajenie
|
Kiedyś na aukcji charytatywnej widziałam monety/banknoty z Zambii. Obecnie nie ma, czy może ktoś z forumowiczów jest w posiadaniu takiego banknotu lub monety - chętnie odkupię - obiecałam synkowi, który ma 8 lat i zaczyna interesować się Afryką, że zdobędę dla niego.
|
|
|
|
#550 |
|
Wtajemniczenie
|
lapinet bedziesz na spotkaniu w Warszawie?
|
#551 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A co do paczki to super pomysł. Ja na razie zbieram na kopertę bąbelkową
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#552 |
|
Rozeznanie
|
Nutko paczka już została do Ciebie posłana
W sumie 2,9 kg. Tak swierdziła Pani na poczcie więc trzeba jej wierzyć Jeśli ktoś coś chce posłać to chyba jeszcze można dosłac do Nutki. Ja będąc na mieście kupiłam 8 szt body Ahhh ten mój zakupoholizm. Ale za to wydałam tylko 3,70. To się nazywa tranzakcja. Więc jesli Jeszcze byłoby miejsce w paczce a nikt nie będzie chciał nic dolsłać to u mnie jeszcze lezy piłka do nogi no i body Więc bardzo chętnie doślę
|
|
|
|
#553 |
|
Wtajemniczenie
|
Nutko, daj znać. Jeśli masz jeszcze miejsce w paczce ja chętnie dorzuciłabym jeszcze jakiś kilogram, no może dwa maksymalnie
|
#554 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Więc na 4 to będzie po środku.Moje to dziewczynki,a sąsiadki synek w tym samym wieku ma nóżkę 0,5 numera większą. Moria jedziesz do Warszawy? Skoro jestes z Warszawy to na spotkanie 20-21 sie wybierasz? ![]() Cytat:
![]() Znalazłam w domu pare fajnych rzeczy do wysłania |
||
|
|
|
#555 |
|
Zakorzenienie
|
Dla Ciebie J. zgodziła się zająć wysyłką listów
Siostra mi napisała, że paczka DHL poszła i w ciągu 3 dni powinna dotrzeć To byś od razu za jednym zamachem wysłała też informacje o dzieciach i brakujące zdjęcia Na nowe konto przeleję Ci te pieniądze, które otrzymała już Mikrejsza |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#556 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
hej. ja chyba mam jeszce jakies. Wyslę do Mamy to może wystawi jeszcze raz na aukcji. pozdrawiam |
|
|
|
|
#557 |
|
Przyczajenie
|
Dziękuję wam wszystkim za zrozumienie
Zdjęcie mojego Noela wkleję, jak tylko nauczę się jak to zrobić. Na razie mogę powiedzieć, że jest cudowny. |
|
|
|
#558 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie,
kiedyś przypadkiem trafiłam na to forum (szukając czegoś na Allegro, przy okazji - bardzo pozytywny pomysł z tymi aukcjami, gratuluje ) i ostatnio coś mnie tknęło, aby tu wrócić, zatem jestem . Na początek zwyczajem nowicjusza zadam kilka pytań, na które odpowiedź być może znalazłabym w poprzednich postach, jednak jest ich tak wiele... zatem proszę Was o wyrozumiałość ![]() Na jaki adres można przesyłać paczki/listy do Siostry dla dzieci? Jaka powinna to być forma przesyłki, aby list doszedł w przyzwoitym czasie? Jaka jest przybliżona cena nadania listu z zawartością? Czy są rzeczy, których z pewnych względów lepiej nie przesyłać, może zdarzyło się, ze Siostra miała z czymś problem z powodu zawartości przesyłki? Mam sporo materiałów papierniczych z różnymi szablonami, opisy mogę przetłumaczyć na angielski jeśli tak jest lepiej (przy okazji, gdyby ktoś potrzebował tłumaczenia, to oferuję swoją pomoc ), czy Siostry/Wolontariuszki mają czas na to, aby organizować dzieciom zajęcia plastyczne, gdyby przesłać im wszystkie potrzebne do tego materiały, czy lepiej coś praktycznego jak ubranka, jedzonko, itd.?Przyznam, że przeglądając rożne materiały, zrobiło mi się szkoda matek tych dzieci... są to kobiety mniej więcej w moim wieku, a mają tak niewiele perspektyw przed sobą, czy istnieje możliwość przesłania również ubrań/książek/środków kosmetycznych czy higienicznych dla nich, czy jedynie Siostry zajmują się opieką i pomocą dzieciom? (oczywiście rozumiem, iż pomoc dzieciom, jest zarazem pomocom ich matką, jednak mimo to byłabym wdzięczna za odpowiedź) Z góry dziękuję za rozwianie moich wątpliwości i mam nadzieję, że będę zaglądać tu częściej niż dotychczas ![]() ![]()
|
|
|
|
#559 |
|
Raczkowanie
|
Witam AsiaHR
i cieszę się, że dałaś się przekonać, żeby do nas zajrzeć. A teraz to już chyba musisz......zostać![]() W każdym razie zaglądaj tu często Pozdrawiam m-r-u też serdecznie witam. Zaraz ktoś (bardziej doświadczony odemnie ) pewnie Ci odpowie |
|
|
|
#560 |
|
Wtajemniczenie
|
widze, ze bylo pyt o srodki higieniczne. ja juz jakis czas temu sie zastanawialam czy kobiety maja dostep do podpasek/tamponow/pieluch dla dzieci? wiem, ze to glupie, ale mnie nurtowalo
a i czy tam sie uzywa kremow?
|
#561 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Bo mi zawsze było glupio zapytać a nie raz mnie korciło żeby kupić w sklepie jak byly jakies tanie a brakowalo rzeczy do paczki Czekamy na odpowiedź
|
|
|
|
|
#562 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
), ale na wioskach to raczej nikt nie kupuje takich "luksusów". Ratują się trawą, albo watą. W każdym razie takie środki higieniczne są na wagę złota. Co do pieluch to też są ,ale nie każdego stać. Ja widziałam jak są przewijane dzieciaczki. W foliowe majteczki wkłada się kawałki materiału, które potem są prane. Wiele razy też widziałam jak dziecko po prostu miało śpioszki i nic poza tym. Jak się zmoczyło to... wyschło na wietrze... Także pieluchy... super. Co do kremów to używa się ich. i balsamów do ciała i wazeliny, bo skóra bardzo wyscha. Niemowlętom normalnie smaruje się pupki jak u nas i zasypuję zasypką dla niemowląt. Ale najlepiej jakby Siostra się wypowiedziała, bo ja to ma tylko takie moje obserwacje, a nie wiem na pewno..Dyskutowałam ostatnio z moim chłopakiem właśnie na ten temat jakby tu skombinowac transport środków higienicznych i środków czystości. On ma kontakty w firmach kosmetycznych więc powiedzmy ,że to nie byłby chyba problem czegoś zorganizować. ale tak na większą skale.... to kto zapłaci za przesyłkę? |
|
|
|
|
#563 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do pieniążka to będzie na aukcji, w ciągu około dwóch dni, bo osoba która zakupiła ten który był ostatnio na aukcji - 500 kwacha - zostawiła go na ponowną licytację - takie informacje dostałem od MAMYPo za tym mam dobrą nowinę, a nawet bardzo dobrą - MAMA powiedziała mi też, że 6-ścioro dzieci zostało adoptowanych i będzie wysyłać zdjęcia do nowych rodziców Lapinet a będziesz na spotkaniu w Warszawie?? Pozdrowionka dla wszystkich, starszych i młodszych forumowiczów ![]() Mukashana nie wiem jakie byłyby tego koszta, ale myślę, że sponsorów Ci u nas pod dostatkiem ![]() o żesz i jeszcze zapomniałem napisać, że dziś na polsacie o 20.55 będzie film o Afryce - Łzy słońca - słyszałem, że dobry
Edytowane przez pita777 Czas edycji: 2007-10-16 o 19:28 Powód: opóźniony zapłon:P |
|
|
|
|
#564 |
|
Wtajemniczenie
|
co znaczy bardzo drogie? pamietasz ceny? pita na czat!
|
#565 |
|
Raczkowanie
|
Co do tłumaczeń, jeżeli macie możliwość przeskanowania/przesłania treści na maila, to oferuję swoją pomoc (ang-pl-ang), jako, że niestety przed komputerem spędzam całe dnie to mogę w tej kwestii pomagać dość na bieżąco. Przy okacji, może planuje ktoś wysyłać większą paczkę z okolic 3miasta? Bo tak to przekalkulowałam i sporo tych ubranek i nie tylko mam i wysyłać po kilka sztuk listami co jakiś czas to tak szkoda trochę...
|
|
|
|
#566 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja sie zglaszam do paczki warszawskiej
|
#567 |
|
Raczkowanie
|
Moi Kochani, kolejna dobra nowina.
Moja mama MARIAM adoptowała małego SAMSONA MILANZI MUMBA. Jest on 3 -cim dzieckiem z kolei. Jego mamusia jest chora, słaba psychicznie. Jego starszy brat adoptowany jest przez Animatora, a drugi Kennedy Mumba też jest w Programie Adopcja Serca. Z ich mamusią jest nie najlepiej i dzieciaczki przylatuja co chwile do Sióstr. W najblizszym czasie Siostra prześle datę urodzenia i zdjęcie chłopca.
|
|
|
|
#568 |
|
Wtajemniczenie
|
Kennedy Mumba to syn Neli85:P
http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...postcount=4519
|
#569 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie kochani!
Kilka osób zgłosiło swoją chęć dorzucenia się do paki. Możecie słać, jak wyjdzie ponad 20 kg. to wyślę dwie paki. Jak tylko dojdą paczki od osób, z którymi pisałam w tej sprawie, to zaraz poinformuję o tym na forum. Suzi82 i New_Rock już wysłali, Moria i Dla ciebie J. też chcą się przyłączyć. Dam znać, co i ile pójdzie do naszych dzieciaczków. Pozdrawiam wszystkich
|
|
#570 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czyli gdzie wysyłać i co wysyłac. Szablony i inne rzeczy do zajęć plastycznych tez sa potrzebne Ja nie wiem jak to jest z wysyłką dla matek dzieci. Ale myslę, że mozna posłac rózne rzeczy, bo siostry pracują w szpitalu, tam zawsze sie wszytsko przyda. A jesli masz jakies stare okulary, to wiem, ze Siostra jakis czas temu o nie prosiła.
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:29.

Kochany chłopczyk, urósł, śliczny.
Czy takim dzieciom małym nóżki nie rosną szybko
To mnie tylko zmartwiło

Ciekawe ile ważą.... jeśli się zmieszczą w 300g paczce....

Ale jeśli ktoś może mi poradzić w jakim przedziale powinien być taki bucik, to będę baaardzo wdzięczna