Misja w Zambii - proszę pomóż ! - cz. II - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-10-19, 09:33   #721
tereska
Rozeznanie

Dot.: Misja w Zambii - proszę pomóż ! - cz. II

Cytat:
Napisane przez angela_anaconda Pokaż wiadomość

Jak weszłam w galerie Twoich prac to szok!
Robisz je na drutach, czy to jakaś technika szydełkowa ?

Więc jeśli wy takie zdolne, może coś świątecznego na zlicytowanie ....

Dobrej nocy A.
Wszystko robione szydełkiem. Cieszę się bardzo, że Ci się podobają. Na świąteczne aukcje mam już zrobione 2 bałwanki, 2 zestawy dzwonki + gwiazdki + aniołek.
Myślę co by jeszcze zrobić. Aha mam też 2 misie w świątecznych strojach.
Wszystko wyślę do MAMY, bo ja sama nie znam się na tym allegro.

Także kochani- wstrzymać się z zakupem świąteczno- mikołajkowych upominków, może na aukcjach znajdziecie coś na prezenty.

Zachęcam wszystkich dziergających, szyjących, malujących czy produkujących inne śliczne rzeczy do przyłączenia sie!!!!!

tereska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-19, 09:44   #722
_MAMA_
Zakorzenienie

GG do _MAMA_

ja zrobiłam wczoraj dzwoneczek
przedtem aniołka jeszcze ładniejszego ale obie prace moja najmłodsza córka zabiera dla swoich lalek. Nie mogę jej przekonać że dzwoneczek to naprawdę nie jest czapeczka dla lalki, a po aniołku ślad zaginął :/ poszukiwany żywy lub ... brudny, wypiorę i bedzie na aukcje a w wolnym czasie zrobie następny jak mi ahamar go zeskanuje (bo płaski)

a mówiłam juz że z rana było zgłoszenie o adopcję ? nie? no to mówię i to ktoś z nas
miłego dnia życzę
_MAMA_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-19, 09:49   #723
tereska
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez angela_anaconda Pokaż wiadomość

Jak weszłam w galerie Twoich prac to szok!
Robisz je na drutach, czy to jakaś technika szydełkowa ?

Więc jeśli wy takie zdolne, może coś świątecznego na zlicytowanie ....
Cieszę się, że Ci się podobają. Wszystko robione szydełkiem.
Na świąteczne aukcje już przygotowałam kilka drobiazgów: 2 bałwanki, 2 zestawy dzwonki + gwiazdki + aniołek, dwa misiaki z strojach świątecznych. Myślę co by tu jeszcze dorobić.
Wszystko wyślę do MAMY, bo sama nie znam się na tym allegro.

Tak więc kochani, wstrzymajcie się z zakupami upominków mikołajkowo-świątecznych, może znajdziecie coś dla siebie na aukcjach.

Zachęcam wszystkich dziergających, malujących, szyjących i produkujących różne piękne rzeczy do przyłączenia się.

Edytowane przez tereska
Czas edycji: 2007-10-19 o 09:58 Powód: dubel
tereska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-19, 10:18   #724
ahamar
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Dla ciebie J. Pokaż wiadomość
A gdzieś ty weszła bo my do prawie 1 siedzieliśmy???????????
Do PRAWIE 1 - a jaka różnica. Z tego co obserwowałem w nocy , to mukashana trochę się spóźniła.

Cytat:
Napisane przez jaroszania Pokaż wiadomość
Gorący temperament ludzi Czarnego Lądu, ...
Artykuł Małgorzaty bardzo prawdziwy. Tak samo myślę o Afryce i naszych dzieciach. Kto chce znaleźć biedę, aids ... to zawsze to znajdzie i pokaże. Trudności pokazać najłatwiej. Widać to na filmach z Afryki, Azji czy Am. Płd.

Afrykanie mają chyba w genach skłonność do zabawy, śpiewu, tańca. Myśmy to już zatracili a oni wprost przeciwnie. To widać nie tylko tam w Afryce, ale i u nas wśród ludzi z ciemniejszą skórą.

Cytat:
Napisane przez Marlenen Pokaż wiadomość
Powinnam sie wybrać!!!
Z tego co widzę - to wybierających się do Zambii jest coraz więcej - niedługo Was starczy na mały czarter.

Cytat:
Napisane przez mukashana Pokaż wiadomość
a co do malowania paznokci to mnie zdziwiło to, że chłopaki też je malowali ...
Dzięki za kolejne krótkie wspomnienia. Po mailach od siostry najbardziej lubię czytać Was, które tam byłyście.
ahamar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-19, 11:13   #725
Marlenen
Raczkowanie

GG do Marlenen

wyszło mi 2,5 kg wg profesjonalnej wagi
Stary 2007-10-19, 11:23   #726
Luba
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _MAMA_ Pokaż wiadomość
dobra przeczytałam i odetchnęłam z ulgą. Bo ostatnio jakoś myślę o Afryce jak o miejscu zapomnianym przez Boga i ludzi :/
Jak tak możesz mysleć po tym co tu sie dzieje?
Bardzo fajne te wspomnienia które nam przekazałą Małgosia. Takie optymistyczne.

Chłopaki, nie no, a już miałam taka radochę jak sobie wyobraziłam jak którys idzie do kasy z pełnym wózkiem podpasek

Czy to będzie duży nietakt jesli poprosze o instrukcję obsługi pt. "Jak zrobic gwiazdkę i aniołka"?
Obiecuje, ze w zamian kupię coś innego u Agi

Afazja, darmowa strona z cwiczeniami!
Luba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-19, 11:55   #727
Marlenen
Raczkowanie

GG do Marlenen

Ciągle o tym zapominam: www.wodapitna.pl Nie musze chyba mówić, ze ja już swoja kropelkę posiadam. Sadostępne w Empikach przy kasach

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-10-19, 12:07   #728
New_Rock
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Marlenen Pokaż wiadomość
Ciągle o tym zapominam: www.wodapitna.pl Nie musze chyba mówić, ze ja już swoja kropelkę posiadam. Sadostępne w Empikach przy kasach :)
artykuł w Newsweeku prognozuje, że za 25 w Polsce będzie niedobór wody (i w UK też - dla przykładu), zaś w Zambii woda będzie. Może warto pomyśleć o przeprowadzce?... ;)
New_Rock jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-19, 12:25   #729
suzi82
Rozeznanie

GG do suzi82

Cytat:
a mówiłam juz że z rana było zgłoszenie o adopcję ? nie? no to mówię i to ktoś z nas
miłego dnia życzę
No niezłe tempo. Wczoraj 3 dzieci przedwczoraj 6 A dzisiaj już z samego rana jedna duszyczka zaadoptowana. Tylko się cieszyć

ps. jakby co to jestem już na czacie :P

UWAGAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA AAAAAAAA

Znalazłam taki program dla osób, które zbierają różne adresy rodziców adopcyjnych. Mam nadzieję że się na coś przyda. Można ściągnąć za friko

http://www.idg.pl/ftp/pc_8506/Ksi%C4...resowa%20.html

O i jeszcze jeden program

http://www.idg.pl/ftp/pc_12750/Kontakt.2.0.0.11.pl.html

Edytowane przez suzi82
Czas edycji: 2007-10-19 o 12:47
suzi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-19, 12:48   #730
Anastazja#
Zakorzenienie

Ja dzis sprawdzałam- najtańsze podpaski kosztują u mnie za sztukę 13 groszy. Nie pamietam firmy. Są tańsze niż te z Belli. A i ze skrzydełkami oczywiście. Bez skrzydełek 8 groszy sztuka
Anastazja# jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-19, 12:49   #731
m-r-u
Raczkowanie

Wiecie, tak mnie nurtuje jedna kwestia w związku z propozycją przedszkola, o którym wspominałyście... bo to, że Siostra ma dużo obowiązków jest oczywiste, ale czemu nie mogłaby zająć się pilnowaniem dzieci tam jakaś mama tamtejsza? Przecież jeżeli samotna mama ma małego szkraba to i tak musi cały dzień przy nim siedzieć, a tak by pomogła innym mamom, może mogłaby jakieś wynagrodzenie za to dostawać, nie wiem jakie są u nich stawki... nie wiem, może ta kwestia była już poruszana, albo są jakieś kwestie, które by na to nie pozwalały o których nie wiem... dlatego się pytam bo pomysł z przedszkolem jest fantastyczny!!!
m-r-u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-19, 12:56   #732
_MAMA_
Zakorzenienie

GG do _MAMA_

suzi dzieki za linki od 2 dni czegoś szukam, porozumię sie z Danielem jeszcze w sprawie bazy danych bo to musi byc taka zeby na stronkę wgrać i ja i Seona i siostra po zalogowaniu mogły dopisywać rózne rzeczy np. "zdjęcie poszło" albo takie tam.
ze względów na ochronę danych osobowych oczywiście taka kartoteka nie moze byc do wgladu ogólnego - rozmumiecie. A byłaby to super sprawa aby każda z nas miała to samo. a raczej była na bieżąco wiec jak jest na sali jakiś informatyk co coś wie na ten temat to niech się zgłosi :/
suzi jeszcze nie adoptowane, na razie ustawiam grzenie do kolejki , to prawda że 1 dziewczynka została przydzielona ale jescze są oczekujacy
a tempo rzeczywiście niezłe
Anastazja to rewelacyjne ceny ale jak teraz zorganizować przesyłanie tych podpasek i do kogo żeby sie nie okazało że przesyłka z miejsca do miejsca znacznie je podroży
Stary 2007-10-19, 13:00   #733
jaroszania
Wtajemniczenie

GG do jaroszania

suzi juz jest na czacie, ja tez sie melduje, zapraszam;D bo wszyscy tak na tym foum tylko siedza

nie farbuję od 20.12.2012
jaroszania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-19, 13:02   #734
m-r-u
Raczkowanie

Cytat:
suzi dzieki za linki od 2 dni czegoś szukam, porozumię sie z Danielem jeszcze w sprawie bazy danych bo to musi byc taka zeby na stronkę wgrać i ja i Seona i siostra po zalogowaniu mogły dopisywać rózne rzeczy np. "zdjęcie poszło" albo takie tam.
ze względów na ochronę danych osobowych oczywiście taka kartoteka nie moze byc do wgladu ogólnego - rozmumiecie. A byłaby to super sprawa aby każda z nas miała to samo. a raczej była na bieżąco wiec jak jest na sali jakiś informatyk co coś wie na ten temat to niech się zgłosi :/
hmm rozumiem, że chodzi o taki panel logowania z autoryzacją dostępu do danych, czy coś jeszcze do tego? jeżeli ktoś inny się nie zgłosi to mogę się tym zająć, ale dopiero w połowie listopada, bo teraz z takich bardziej branżowych rzeczy to mam sporo na głowie :/ więc jak sprawa ucichnie bez deklaracji na zajęcie się tym to proszę się u mnie o to przypomnieć w listopadzie
m-r-u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-19, 13:02   #735
Anastazja#
Zakorzenienie

Aga ja myślę, że najprościej by było gdybyście się określili, kto chce ile paczek podpasek (1 paczka=10 sztuk). Ja zorganizuję zakup i wysyłkę. A kazda osoba, która się zadeklaruje wpłaci mi pieniążki na podpaski i jesli może to jakąś kwotę na pokrycie wysyłki do Zambii Bo tak jakby one miały jeszcze krążyć po Polsce to do niczego, bo ich koszt rzeczywiście by bardzo wzrósł. Proszę o opinie co o tym myslicie?
Stary 2007-10-19, 13:06   #736
jaroszania
Wtajemniczenie

GG do jaroszania

to co napisala Anastazja jest sensowne. po co przesylac podpaski z miejsca na miejsce kiedy mozna przekazac peinaizki i Anastazja w naszym imieniu je kupi. tylko czy nie bedzie problemu, ze w kartonie beda same podpaski? i na jak dlugo one stracza? bo domyslam sie, ze kobiet chetnych na taki dar jest duzo

Stary 2007-10-19, 13:07   #737
suzi82
Rozeznanie

GG do suzi82

Widzę że małe zamieszanie zrobiłam

Ja ten programik znalazłam żeby można było sobie wpisywać imiona, nazwiska i adresy rodziców, którzy adoptują. To by chyba ułatwiło Wam prace. Nie musicie adresów miec gdzieś zapisanych na kartkach tylko w komputer i wszystko jasno i przejrzyście. Oczywiście dane nie byłyby nigdzie udostępnianie (mam na myśli osoby trzecie).

Stary 2007-10-19, 13:16   #738
Anastazja#
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jaroszania Pokaż wiadomość
to co napisala Anastazja jest sensowne. po co przesylac podpaski z miejsca na miejsce kiedy mozna przekazac peinaizki i Anastazja w naszym imieniu je kupi. tylko czy nie bedzie problemu, ze w kartonie beda same podpaski? i na jak dlugo one stracza? bo domyslam sie, ze kobiet chetnych na taki dar jest duzo
To może zrobię mieszana paczkę. Mam jeszcze trochę innych rzeczy do wysłania, więc chyba mogłoby być. Poza tym podpaski są lekkie, ale zajmują dużo miejsca, więc taka mieszana paczka byłaby chyba całkiem sensowna.
Stary 2007-10-19, 13:23   #739
jaroszania
Wtajemniczenie

GG do jaroszania

Anastazja masz w swoich okolicach cos takeigo jak makro albo selgros? bo tam mozna kupowac hurtowo i jest jeszcze taniej niz w markecie.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-10-19, 13:34   #740
Dla ciebie J.
Rozeznanie

Cytat:
dobra przeczytałam i odetchnęłam z ulgą. Bo ostatnio jakoś myślę o Afryce jak o miejscu zapomnianym przez Boga i ludzi :/

szczególnie uciszył mnie fragment że ksiądz zaczyna ceremonię nawet gdy nie ma nowożeńców i ten o czasie
Europejczycy mają zegarki a Afrykanie czas
to moze my nie wysyłajmy im tych zegarków?
Ja ostatnio przeczytałam taki artykuł o wyjeździe Natali Kukulskiej do Afryki,a potem cos takiego http://www.afryka.org/index.php?showNewsPlus=1635 i stwierdziłam że my to widzimy inaczej i oni którzy w tym żyja też widza to inaczej.To co robimy jest piękne,ale im litość nie jest potrzebna.
A zreszta przeczytajcie i może zrozumiecie o co mi chodzi bo jakoś ciężko mi to w słowa ubrać.

Cytat:
Napisane przez Anastazja# Pokaż wiadomość
Aga ja myślę, że najprościej by było gdybyście się określili, kto chce ile paczek podpasek (1 paczka=10 sztuk). Ja zorganizuję zakup i wysyłkę. A kazda osoba, która się zadeklaruje wpłaci mi pieniążki na podpaski i jesli może to jakąś kwotę na pokrycie wysyłki do Zambii Bo tak jakby one miały jeszcze krążyć po Polsce to do niczego, bo ich koszt rzeczywiście by bardzo wzrósł. Proszę o opinie co o tym myslicie?
Ja sie piszę na taką propozycję,wszystko w tej chwili zależy od siostry czy można i ile wysłać (czy całą 20kg?)
A swoją droga to tez będzie niezły widok,kobieta z brzuszkiem wyprowadza wózek podpasek
Burzymy stereotypy!

To ja widzę,że po wacie cukrowej nastąpiła akcja podpasek,ciekawe czy zdjęcia będą?

www.adopcjaserca.pl

Dla ciebie J. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-19, 13:36   #741
jaroszania
Wtajemniczenie

GG do jaroszania

Jola rzutnik bedzie! jak tam sprawa z dziecmi?

Stary 2007-10-19, 13:53   #742
_MAMA_
Zakorzenienie

GG do _MAMA_

suzi ależ my mamy wszystko w komputerach nawet siostra
to zbyt ważne sprawy aby na karteczkach przechowywać, znaczy siostra ma i na papierze, ja też wydrukowałam. Ale chodziło mi o to aby nie doszło do sytuacji że będziemy miały rozbieżne dane kiedy np. ja wyslę zdjęcie zapomnę powiedzieć Seonie i w jej kartotece będzie że rodzina nie ma zdjęcia i bedzie chciała je od siostry. Nie wiem czy to sie nazywa panel czy jak ale to musi byc na stornie a nie u każdego na dysku bo iadomo że ja nie mam dostępu do dysku Seony i na odwrót.

Co do sprawy biezącej (czyli podpaski ) to poczekajmy na info od siostry i zamiast przelewy do Anastazji moze bedzie mozna wysłać do siostry bo okaże sie że są w tej samoej cenie.

Super ze macie rzutnik, bez tego ani rusz
Stary 2007-10-19, 13:54   #743
Markos
Raczkowanie

jaroszania - artykuł świetny i dzięki, że go zamieściłaś na wątku
Ja jestem bardzo spragniony informacji z Afryki ogólnie, a z Zambii w szczególności. Szukałem nawet jakichś książek na temat Zambii, ale nic nie znalazłem.
Szkoda, że dr.Bertrand już nie pisze swoich wspomnień, bo były rewelacyjne. A może pisze książkę o swoim pobycie w Zambii?
Wczoraj na czacie "męczyłem" trochę mukashanę o jej pobyt tam na miejscu i dowiedziałem się paru ciekawych rzeczy

Chcę się jeszcze trochę pochwalić (ale tylko troszeczkę).
Dostałem dzisiaj informację z uczelni, że przyznano mi stypendium naukowe za wyniki w nauce. I postanowiłem, że w całości przeznaczę je na edukację zdolnych dzieci w naszej misji. Nie jest to jakaś olbrzymia kwota, ale trochę się uzbiera. Co miesiąc będę otrzymywał pewną kwotę i od razu będę ją przelewał na konto misji

Markos jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-10-19, 14:00   #744
suzi82
Rozeznanie

GG do suzi82

Cytat:
Napisane przez Markos Pokaż wiadomość

Dostałem dzisiaj informację z uczelni, że przyznano mi stypendium naukowe za wyniki w nauce. I postanowiłem, że w całości przeznaczę je na edukację zdolnych dzieci w naszej misji. Nie jest to jakaś olbrzymia kwota, ale trochę się uzbiera. Co miesiąc będę otrzymywał pewną kwotę i od razu będę ją przelewał na konto misji
Markos jesteś wielki !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!

Stary 2007-10-19, 14:04   #745
jaroszania
Wtajemniczenie

GG do jaroszania

Markos gratuluje bedziesz w koncu na spotkaniu:?

Stary 2007-10-19, 14:27   #746
Dla ciebie J.
Rozeznanie

Cytat:
Co do sprawy biezącej (czyli podpaski ) to poczekajmy na info od siostry i zamiast przelewy do Anastazji moze bedzie mozna wysłać do siostry bo okaże sie że są w tej samoej cenie.
no właśnie bo na 20kg to jakies ponad 154 paczki,więc +koszty wysyłki to do paczki dochodzi 1,20zł więc poczekajmy czy tam nie ma taniej?
Średnio po 2zł + 1,20 to już 3,20 a ile w Zambii?

Cytat:
No,no,no wybitnie uzdolniony dla wybitnie uzdolnionych.

www.adopcjaserca.pl

Stary 2007-10-19, 14:27   #747
Luba
Zakorzenienie

Dostałam maila od Siostry!!!

Szczesc Boze!Droga Pani +++,dziekuje za wiadomosc-Maxon b.sie ucieszy
rowerem.To bedzie naprawde dobry prezent urodzinowy.Takie rowery kosztuja w
przeliczeniu na dolary $100 + mozna pare dol.dodac na jakies zapasowe
czesci czy detke.
Maxon jest caly szczesliwy-jeszcze takich urodzin w zycie nie celebrowal a
zanosi sie ze to bedzie wielkie swieto.Bardzo pozdrawia Was wszystkich,jego
Babcia tez b.pozdrawia,i
ja tez.Szczesc Boze!S.Jozefa/
dzisiaj bylo wielkie spotkanie-zbieralismy
aktualne wymiary :rozmiar butow,wysokosc,rozmiar i kolor mundurka,bedziemy
robic zakupy aby nowy rok szkolny rozpoczeli tak jak trzeba przygotowani/Czy
doszly do Pani jego najswiezsze zdjecia?
S.Jozefa

Angela, jak widzisz Twój pomyśł z rowerem jesli chodzi o mojego Maxona był strzałem w dziesiątke. Napisałam do Siostry, żeby Maxon sobie sam wybrał co chce dostać na urodziny, bo on najlepiej wie co mu jest potrzebne. Wybrał rower i na to własnie przelewam pieniądze

Seonka, wiesz cos o zdjeciach Maxona???

Jejku, ale się wzruszyłam, tak sie ciesze, ze możemy mu ten prezent na urodziny zrobic Jakie to szczęście, ze się w tym wielkim swiecie odnaleźliśmy (wybaczcie takie łzawe stwierdzenie )

Afazja, darmowa strona z cwiczeniami!
Luba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-19, 14:52   #748
Dla ciebie J.
Rozeznanie

No,to Luba twój synek będzie miał super urodzinki.
Jejku jak ja bym chciała cos wiedzieć o Mailoni.
Kiedy ma urodziny itp...

Zaraz zaraz czy ale ją miała pewna szkoła w opiece i czy tam do nich były takie dane przesyłane?
Animator czy ty masz z tym coś wspólnego?

www.adopcjaserca.pl

Stary 2007-10-19, 15:29   #749
_MAMA_
Zakorzenienie

GG do _MAMA_

Cytat:

i jeszcze jeden
dziękuje że się z nami podzieliłeś, gdzieś w styczniu pewna studentka napisała podobny e-mail
brak słów jak takieś cos czytam, łzy się ciną same do oczu.
Niech sie schowa "moda na sukces" my tutaj mamy M jak Misja
są łzy wzruszenia i parskanie ze smiechu na ekran bądź klawiaturę

Luba fjna z Ciebie adopcyjna Mama

a teraz oddaje głos siostrzyczce
początku nie mogę dać bo były prywatne dane i nr kartoteki poszczególnych dzieci
...
Pani Agnieszko,
jak tak dalej pojdzie to chyba dobijemy do 200 numerow. Bogu
dzieki!
To tyle na razie,bede dzisiaj dluzej na internecie.
Pozdrawiam,
S.Jozefa

Pani Agnieszko,zgadza sie ,mialam wyslac dwoje ale nie znalazlam zdjecia w
komputerze od tego drugiego,musialo sie wykasowac i z tad poszlo tylko jedno,nie
zdazylam napisac bo swiatlo nam zgaslo.

Pani Agnieszko-przyszly 3 koperty bombelkowe od:
Pani Anny J. ,W-wa x1
Pan Piotr G. ,Ostrowice x1
Br.Tymoteusza x1

DZIEKUJEMY BAAAAARDZO SERDECZNIE!S.Jozefa

zastanawiałam sie czy wklejać 2 pierwsze akapity bo to odpowiedzi na moje zapytania, ale wiem że wszyscy lubia to czytać to wkleiłam
magdalena to co wydaje ci sie bez sensu zeby dawać na stronę www to nie dawaj bo nie każdy czyta forum a takie wyrwane z kontekstu to moze byc źle zrosumiane
Stary 2007-10-19, 15:43   #750
jaroszania
Wtajemniczenie

GG do jaroszania

moja koperta doszlaD: huuuurrra

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości