|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#721 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Misja w Zambii - proszę pomóż ! - cz. II
Cytat:
Myślę co by jeszcze zrobić. Aha mam też 2 misie w świątecznych strojach. Wszystko wyślę do MAMY, bo ja sama nie znam się na tym allegro. Także kochani- wstrzymać się z zakupem świąteczno- mikołajkowych upominków, może na aukcjach znajdziecie coś na prezenty. Zachęcam wszystkich dziergających, szyjących, malujących czy produkujących inne śliczne rzeczy do przyłączenia sie!!!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#722 |
Zakorzenienie
|
ja zrobiłam wczoraj dzwoneczek
![]() przedtem aniołka jeszcze ładniejszego ale obie prace moja najmłodsza córka zabiera dla swoich lalek. Nie mogę jej przekonać że dzwoneczek to naprawdę nie jest czapeczka dla lalki, a po aniołku ślad zaginął :/ poszukiwany żywy lub ... brudny, wypiorę i bedzie na aukcje ![]() a mówiłam juz że z rana było zgłoszenie o adopcję ? ![]() ![]() miłego dnia życzę ![]()
#723 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Na świąteczne aukcje już przygotowałam kilka drobiazgów: 2 bałwanki, 2 zestawy dzwonki + gwiazdki + aniołek, dwa misiaki z strojach świątecznych. Myślę co by tu jeszcze dorobić. Wszystko wyślę do MAMY, bo sama nie znam się na tym allegro. Tak więc kochani, wstrzymajcie się z zakupami upominków mikołajkowo-świątecznych, może znajdziecie coś dla siebie na aukcjach. Zachęcam wszystkich dziergających, malujących, szyjących i produkujących różne piękne rzeczy do przyłączenia się. Edytowane przez tereska Czas edycji: 2007-10-19 o 09:58 Powód: dubel |
|
![]() ![]() |
![]() |
#724 |
Raczkowanie
|
Do PRAWIE 1 - a jaka różnica. Z tego co obserwowałem w nocy , to mukashana trochę się spóźniła.
Artykuł Małgorzaty bardzo prawdziwy. Tak samo myślę o Afryce i naszych dzieciach. Kto chce znaleźć biedę, aids ... to zawsze to znajdzie i pokaże. Trudności pokazać najłatwiej. Widać to na filmach z Afryki, Azji czy Am. Płd. Afrykanie mają chyba w genach skłonność do zabawy, śpiewu, tańca. Myśmy to już zatracili a oni wprost przeciwnie. To widać nie tylko tam w Afryce, ale i u nas wśród ludzi z ciemniejszą skórą. Z tego co widzę - to wybierających się do Zambii jest coraz więcej - niedługo Was starczy na mały czarter. Dzięki za kolejne krótkie wspomnienia. Po mailach od siostry najbardziej lubię czytać Was, które tam byłyście. |
![]() ![]() |
![]() |
#725 |
Raczkowanie
|
wyszło mi 2,5 kg wg profesjonalnej wagi
![]()
#726 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bardzo fajne te wspomnienia które nam przekazałą Małgosia. Takie optymistyczne. Chłopaki, nie no, a już miałam taka radochę jak sobie wyobraziłam jak którys idzie do kasy z pełnym wózkiem podpasek ![]() Czy to będzie duży nietakt jesli poprosze o instrukcję obsługi pt. "Jak zrobic gwiazdkę i aniołka"? Obiecuje, ze w zamian kupię coś innego u Agi ![]()
![]() |
#727 |
Raczkowanie
|
Ciągle o tym zapominam: www.wodapitna.pl Nie musze chyba mówić, ze ja już swoja kropelkę posiadam. Sadostępne w Empikach przy kasach
![]()
#728 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#729 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ps. jakby co to jestem już na czacie :P UWAGAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA AAAAAAAA Znalazłam taki program dla osób, które zbierają różne adresy rodziców adopcyjnych. Mam nadzieję że się na coś przyda. Można ściągnąć za friko ![]() http://www.idg.pl/ftp/pc_8506/Ksi%C4...resowa%20.html O i jeszcze jeden program http://www.idg.pl/ftp/pc_12750/Kontakt.2.0.0.11.pl.html Edytowane przez suzi82 Czas edycji: 2007-10-19 o 12:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#730 |
Zakorzenienie
|
Ja dzis sprawdzałam- najtańsze podpaski kosztują u mnie za sztukę 13 groszy. Nie pamietam firmy. Są tańsze niż te z Belli. A i ze skrzydełkami oczywiście. Bez skrzydełek 8 groszy sztuka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#731 |
Raczkowanie
|
Wiecie, tak mnie nurtuje jedna kwestia w związku z propozycją przedszkola, o którym wspominałyście... bo to, że Siostra ma dużo obowiązków jest oczywiste, ale czemu nie mogłaby zająć się pilnowaniem dzieci tam jakaś mama tamtejsza? Przecież jeżeli samotna mama ma małego szkraba to i tak musi cały dzień przy nim siedzieć, a tak by pomogła innym mamom, może mogłaby jakieś wynagrodzenie za to dostawać, nie wiem jakie są u nich stawki... nie wiem, może ta kwestia była już poruszana, albo są jakieś kwestie, które by na to nie pozwalały o których nie wiem... dlatego się pytam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#732 |
Zakorzenienie
|
suzi dzieki za linki od 2 dni czegoś szukam, porozumię sie z Danielem jeszcze w sprawie bazy danych bo to musi byc taka zeby na stronkę wgrać i ja i Seona i siostra po zalogowaniu mogły dopisywać rózne rzeczy np. "zdjęcie poszło" albo takie tam.
ze względów na ochronę danych osobowych oczywiście taka kartoteka nie moze byc do wgladu ogólnego - rozmumiecie. A byłaby to super sprawa aby każda z nas miała to samo. a raczej była na bieżąco ![]() suzi jeszcze nie adoptowane, na razie ustawiam grzenie do kolejki ![]() ![]() a tempo rzeczywiście niezłe ![]() Anastazja to rewelacyjne ceny ![]() ![]()
#733 |
Wtajemniczenie
|
suzi juz jest na czacie, ja tez sie melduje, zapraszam;D bo wszyscy tak na tym foum tylko siedza
#734 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#735 |
Zakorzenienie
|
Aga ja myślę, że najprościej by było gdybyście się określili, kto chce ile paczek podpasek (1 paczka=10 sztuk). Ja zorganizuję zakup i wysyłkę. A kazda osoba, która się zadeklaruje wpłaci mi pieniążki na podpaski i jesli może to jakąś kwotę na pokrycie wysyłki do Zambii
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#736 |
Wtajemniczenie
|
to co napisala Anastazja jest sensowne. po co przesylac podpaski z miejsca na miejsce kiedy mozna przekazac peinaizki i Anastazja w naszym imieniu je kupi. tylko czy nie bedzie problemu, ze w kartonie beda same podpaski? i na jak dlugo one stracza? bo domyslam sie, ze kobiet chetnych na taki dar jest duzo
#737 |
Rozeznanie
|
Widzę że małe zamieszanie zrobiłam
![]() Ja ten programik znalazłam żeby można było sobie wpisywać imiona, nazwiska i adresy rodziców, którzy adoptują. To by chyba ułatwiło Wam prace. Nie musicie adresów miec gdzieś zapisanych na kartkach tylko w komputer i wszystko jasno i przejrzyście. Oczywiście dane nie byłyby nigdzie udostępnianie (mam na myśli osoby trzecie). ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#738 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#739 |
Wtajemniczenie
|
Anastazja masz w swoich okolicach cos takeigo jak makro albo selgros? bo tam mozna kupowac hurtowo i jest jeszcze taniej niz w markecie.
![]() |
#740 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
A zreszta przeczytajcie i może zrozumiecie o co mi chodzi bo jakoś ciężko mi to w słowa ubrać. Cytat:
![]() A swoją droga to tez będzie niezły widok,kobieta z brzuszkiem wyprowadza wózek podpasek ![]() Burzymy stereotypy! To ja widzę,że po wacie cukrowej nastąpiła akcja podpasek,ciekawe czy zdjęcia będą? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#741 |
Wtajemniczenie
|
Jola rzutnik bedzie! jak tam sprawa z dziecmi?
#742 |
Zakorzenienie
|
suzi ależ my mamy wszystko w komputerach nawet siostra
![]() to zbyt ważne sprawy aby na karteczkach przechowywać, znaczy siostra ma i na papierze, ja też wydrukowałam. Ale chodziło mi o to aby nie doszło do sytuacji że będziemy miały rozbieżne dane kiedy np. ja wyslę zdjęcie zapomnę powiedzieć Seonie i w jej kartotece będzie że rodzina nie ma zdjęcia i bedzie chciała je od siostry. Nie wiem czy to sie nazywa panel czy jak ale to musi byc na stornie a nie u każdego na dysku bo iadomo że ja nie mam dostępu do dysku Seony i na odwrót. Co do sprawy biezącej (czyli podpaski ![]() Super ze macie rzutnik, bez tego ani rusz ![]()
#743 |
Raczkowanie
|
jaroszania - artykuł świetny i dzięki, że go zamieściłaś na wątku ![]() Ja jestem bardzo spragniony informacji z Afryki ogólnie, a z Zambii w szczególności. Szukałem nawet jakichś książek na temat Zambii, ale nic nie znalazłem. Szkoda, że dr.Bertrand już nie pisze swoich wspomnień, bo były rewelacyjne. A może pisze książkę o swoim pobycie w Zambii? ![]() Wczoraj na czacie "męczyłem" trochę mukashanę o jej pobyt tam na miejscu i dowiedziałem się paru ciekawych rzeczy ![]() Chcę się jeszcze trochę pochwalić ![]() ![]() Dostałem dzisiaj informację z uczelni, że przyznano mi stypendium naukowe za wyniki w nauce. I postanowiłem, że w całości przeznaczę je na edukację zdolnych dzieci w naszej misji. Nie jest to jakaś olbrzymia kwota, ale trochę się uzbiera ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#744 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#745 |
Wtajemniczenie
|
Markos gratuluje
![]()
#746 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Średnio po 2zł + 1,20 to już 3,20 a ile w Zambii? Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#747 |
Zakorzenienie
|
Dostałam maila od Siostry!!!
![]() ![]() ![]() Szczesc Boze!Droga Pani +++,dziekuje za wiadomosc-Maxon b.sie ucieszy rowerem.To bedzie naprawde dobry prezent urodzinowy.Takie rowery kosztuja w przeliczeniu na dolary $100 + mozna pare dol.dodac na jakies zapasowe czesci czy detke. Maxon jest caly szczesliwy-jeszcze takich urodzin w zycie nie celebrowal a zanosi sie ze to bedzie wielkie swieto.Bardzo pozdrawia Was wszystkich,jego Babcia tez b.pozdrawia,i ja tez.Szczesc Boze!S.Jozefa/ dzisiaj bylo wielkie spotkanie-zbieralismy aktualne wymiary :rozmiar butow,wysokosc,rozmiar i kolor mundurka,bedziemy robic zakupy aby nowy rok szkolny rozpoczeli tak jak trzeba przygotowani/Czy doszly do Pani jego najswiezsze zdjecia? S.Jozefa Angela, jak widzisz Twój pomyśł z rowerem jesli chodzi o mojego Maxona był strzałem w dziesiątke. ![]() ![]() Seonka, wiesz cos o zdjeciach Maxona??? Jejku, ale się wzruszyłam, tak sie ciesze, ze możemy mu ten prezent na urodziny zrobic ![]() ![]()
#748 |
Rozeznanie
|
No,to Luba twój synek będzie miał super urodzinki.
![]() Jejku jak ja bym chciała cos wiedzieć o Mailoni. Kiedy ma urodziny itp... ![]() Zaraz zaraz czy ale ją miała pewna szkoła w opiece i czy tam do nich były takie dane przesyłane? Animator czy ty masz z tym coś wspólnego? |
![]() ![]() |
![]() |
#749 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() dziękuje że się z nami podzieliłeś, gdzieś w styczniu pewna studentka napisała podobny e-mail ![]() brak słów jak takieś cos czytam, łzy się ciną same do oczu. Niech sie schowa "moda na sukces" my tutaj mamy M jak Misja ![]() są łzy wzruszenia i parskanie ze smiechu na ekran bądź klawiaturę ![]() Luba fjna z Ciebie adopcyjna Mama ![]() a teraz oddaje głos siostrzyczce ![]() początku nie mogę dać bo były prywatne dane i nr kartoteki poszczególnych dzieci ... Pani Agnieszko, jak tak dalej pojdzie to chyba dobijemy do 200 numerow. Bogu dzieki! To tyle na razie,bede dzisiaj dluzej na internecie. Pozdrawiam, S.Jozefa Pani Agnieszko,zgadza sie ,mialam wyslac dwoje ale nie znalazlam zdjecia w komputerze od tego drugiego,musialo sie wykasowac i z tad poszlo tylko jedno,nie zdazylam napisac bo swiatlo nam zgaslo. Pani Agnieszko-przyszly 3 koperty bombelkowe od: Pani Anny J. ,W-wa x1 Pan Piotr G. ,Ostrowice x1 Br.Tymoteusza x1 DZIEKUJEMY BAAAAARDZO SERDECZNIE!S.Jozefa zastanawiałam sie czy wklejać 2 pierwsze akapity bo to odpowiedzi na moje zapytania, ale wiem że wszyscy lubia to czytać to wkleiłam ![]() magdalena to co wydaje ci sie bez sensu zeby dawać na stronę www to nie dawaj bo nie każdy czyta forum a takie wyrwane z kontekstu to moze byc źle zrosumiane ![]()
![]() |
#750 |
Wtajemniczenie
|
moja koperta doszla
![]() ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:39.