Misja w Zambii - proszę pomóż ! - cz. II - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-10-20, 10:22   #781
Dla ciebie J.
Rozeznanie

Dot.: Misja w Zambii - proszę pomóż ! - cz. II

Cytat:
Napisane przez suzi82 Pokaż wiadomość
http://film.onet.pl/0,0,1627011,plotki.html

SKANDAL !!!!!!!!!!!!!

Ale się zdenerwowałam. A najgorsze jest, że organizuje jej to organizacja charytatywna. Nie dziwię się później że ludzie są tacy nieufni. Jak wpłacają kase na potrzebujacych a oni za to fundują "wycieczkę" znanej dziedziczce fortuny. Ale mam nerwy !!!!!!! Czego to się nie robi dla kariery
No nie łudzicie sie chyba że którakolwiek z gwiazd jedzie na taką misję za własna kaskę.

www.adopcjaserca.pl

Dla ciebie J. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-20, 10:25   #782
agu_siek
Raczkowanie

GG do agu_siek

z Pragi Południe

A Wy te paczki bierzecie dzisiaj? Ja mam paczke w domciu jesczze niepopakowana co prawda ale to chwilka)

Co kupić do jedzenia??? pomóżcie bo nie wiem )))))))))))))))))))
agu_siek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-20, 10:43   #783
New_Rock
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agu_siek Pokaż wiadomość
z Pragi Południe :)

A Wy te paczki bierzecie dzisiaj? Ja mam paczke w domciu jesczze niepopakowana co prawda ale to chwilka;))

Co kupić do jedzenia??? pomóżcie bo nie wiem :))))))))))))))))))))
Aga :) z której części Pragi Południe? :)
paczki nie pakuj jakoś bardzo, znaczy na pewno nie w pudełko, bo to wszystko ląduje we wspólnym pudełku i muszę to tak poutykać, żeby wykorzystać miejsce, czyli żadnych przerw.... czyli najlepiej, jak będzie np. w reklamówce/torebce foliowej, podpisane dla kogo, ale nie w pudełku :)

a do jedzenia - pieczywo, tzw. "coś do chleba" ;) ew. jak masz to sałatkę czy ciasto, ew. możemy skręcić do Carrefoura na Wileńskim i dokupić :) o tak będzie chyba najlepiej ;)

ktoś ma numer do Nortona?
bo wczoraj na czacie się nie umówiliśmy, a telefonu też nie podał
Dworzec Wschodni jest spory :)
New_Rock jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-20, 10:58   #784
agu_siek
Raczkowanie

GG do agu_siek

Cytat:
Napisane przez New_Rock Pokaż wiadomość
Aga z której części Pragi Południe?
paczki nie pakuj jakoś bardzo, znaczy na pewno nie w pudełko, bo to wszystko ląduje we wspólnym pudełku i muszę to tak poutykać, żeby wykorzystać miejsce, czyli żadnych przerw.... czyli najlepiej, jak będzie np. w reklamówce/torebce foliowej, podpisane dla kogo, ale nie w pudełku

a do jedzenia - pieczywo, tzw. "coś do chleba" ew. jak masz to sałatkę czy ciasto, ew. możemy skręcić do Carrefoura na Wileńskim i dokupić o tak będzie chyba najlepiej

ktoś ma numer do Nortona?
bo wczoraj na czacie się nie umówiliśmy, a telefonu też nie podał
Dworzec Wschodni jest spory

OK OKA to zapakuje w reklamówkę)) ajjjjjj )
z jakiej częśći Pragi?? mhmm Gocław Wam coś mówi czy nie bardzo ?
Stary 2007-10-20, 11:22   #785
New_Rock
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agu_siek Pokaż wiadomość
Gocław Wam coś mówi czy nie bardzo ?:D
mówi ;) ale już wiem, że Ania ma się z Tobą spotkać :)
Stary 2007-10-20, 11:50   #786
agu_siek
Raczkowanie

GG do agu_siek

Cytat:
Napisane przez New_Rock Pokaż wiadomość
mówi ale już wiem, że Ania ma się z Tobą spotkać
Stary 2007-10-20, 12:21   #787
_MAMA_
Zakorzenienie

GG do _MAMA_

Ja tylko powiem że Seona wczoraj dostała przesyłkę DHL od siostry, zdjecia, listy wyszych dzieci i rysunki mówiła ze sa wzruszajace, część zdjęć zeskanowała mozecie je zobaczyc na fotosiku.
BIG są tam twoje bliźnięta bardzo sympatyczne rodzeństwo
i sławna Alice Mwanza córeczka Rockiego i tereski

ja sie dowiedziałam ze mój Victor bardzo lubi ogladać zdjęcia i ma 2 braci i 3 siostry
_MAMA_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-20, 12:25   #788
jaroszania
Wtajemniczenie

GG do jaroszania

Cytat:
Napisane przez _MAMA_ Pokaż wiadomość
Ja tylko powiem że Seona wczoraj dostała przesyłkę DHL od siostry, zdjecia, listy wyszych dzieci i rysunki mówiła ze sa wzruszajace, część zdjęć zeskanowała mozecie je zobaczyc na fotosiku.
BIG są tam twoje bliźnięta bardzo sympatyczne rodzeństwo
i sławna Alice Mwanza córeczka Rockiego i tereski

ja sie dowiedziałam ze mój Victor bardzo lubi ogladać zdjęcia i ma 2 braci i 3 siostry
super! a kiedy bedzie to rozsylane? ale jak ktos dostal nuedawno dziecko to nie bedzie mial nowych zdjec tak? ja tam sie najbardziej z rysunku ciesze

MAMA a Ty tak po znajomosci poznalas juz zawartosc DHLowej paczki?

nie farbuję od 20.12.2012

Edytowane przez jaroszania
Czas edycji: 2007-10-20 o 12:42 Powód: dopisek
jaroszania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-20, 13:09   #789
jannet21
Raczkowanie

Witam dziewczyny, przeczytalam watek, wprawdzie nie caly ale wywarl na mnie takie wrazenie, ze... ahh
I ja tez chce pomoc. Chcialabym wyslac taka paczke do misji, kupilam pare rzeczy, ktore na pewno sie przydadza i wysle na pewno. Tylko napiszcie mi prosze, czy moge wyslac to jako paczka? Mam na mysli taka w pudelku, np do 2 kg gdzie koszt wysylki priorytetem wynosi 9,50. Ahh a paczka do 5 kg to jedyne 11 zl i juz sama nie wiem, bo z checia włożyłabym tam mnóstwo rzeczy. Ale czy to dojdzie? Czy siostry nie będą mieć problemów z odbiorem? Prosze odpiszczie czy mozna wysylac w kartonowym pudelku czy tylko w kopercie babelkowej?
jannet21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-20, 13:15   #790
New_Rock
Rozeznanie

jak wyjdziesz w link Cennik Poczty, to przestaw zakładkę na zagraniczne :)
bo jesteś w polskich :)

można w kartonowym pudełku, właśnie szykujemy kilka paczek z różnych miejsc więc ew. możesz się dołączyć, koszt kilograma to ok. 9 zł ale w paczce ekonomicznej 20-sto kilogramowej, która dojdzie za pół roku,
koszt kilograma wysłanego osobno to... no właśnie zajrzyj sobie do cennika i nie spadnij z krzesła :)
Stary 2007-10-20, 13:17   #791
_MAMA_
Zakorzenienie

GG do _MAMA_

jannet cieszę się że chcesz pomóc
witam Cię na naszym forum
ale muszę cię rozczarować co do paczek a raczej ceny za wysyłkę do Zambii to jest o wiele, wiele wiecej niz piszesz
chyba ze chcesz sie dołączyc do zbiorowej paczki i wysłać do Nutki to juz prędzej.
New_Rock ma w podpise skrócony cennik
a czy to będzie pudło czy koperta to wszystko jedno - wiekszość jak nie wszystkie - dochodzi
jak zdecydujesz sie na pudło to nie pisz przy adresie imienia siostry tylko na szpital wtedy nie będzie płaciła cła bo szpital jest zwolniony z takich opłat

edit:
jaroszania tak dostałam cynk od Seonki była bardzo podekscytowana i chciała się ze mną podzielić i tutaj też by na pewno wpadła gdyby tylko mogła
ale nie tylko ja dostałam cynk, jest jeszcze ktos ale sie nie chce pochwalić nie rozumiem dlaczego :P
Stary 2007-10-20, 13:25   #792
jannet21
Raczkowanie

O kurcze To chyba sie z kolezanka zrzucimy na koszt wysylki i wyslemy jedna paczke zamiast dwoch, za to najpotrzebniejsze rzeczy.

New Rock i Mama moglabym sie tez dorzucic do takiej paczki, koszt 9 zl to nie tak duzo. Tylko to pol roku czekania..a swieta juz calkiem niedaleko
Stary 2007-10-20, 13:29   #793
jaroszania
Wtajemniczenie

GG do jaroszania

OK, ja poczekam zebym miala wieksza niespodzianke;D tylko jeszcze mi powiedz czy to bedzie wysylane w grudniu czy juz?

Stary 2007-10-20, 13:31   #794
_MAMA_
Zakorzenienie

GG do _MAMA_

Nutko mogę jeszcze do twojej paczki? na śmierć zapomniałam ze czekają u mnie patyczki do waty cukrowej :/ siostra mówiła ze jednak sie przydadzą to jakieś 1,50 kg...

jannet nie martw sie paczki na święta sa w drodze pomyśleliśmy juz wcześniej, zawsze mozesz wysłać przelew a siostra zrobi zakupy w twoim imieniu, albo twoja paczka dotrze na Wielkanocne świeta na prawdę nie warto przepłacać za priorytet, tylko w wyjątkowych okolicznościach.
Stary 2007-10-20, 13:31   #795
Anastazja#
Zakorzenienie

Hello Kochani! Własnie kompletuje gwiazdkowy prezent dla Enali. Kupiłam śliczny plecaczek za 19 zł, obrazek do malowania za 8 zł, kredki za 49 groszy, zestaw do robienia biżuterii za 20 zł. Dorzuce jakies witaminki i może cos mi jeszcze wpadnie do głowy i wysyłam- mam nadzieję, że zdąrzy dojść

W sprawie akcji "PODPASKA" sprawdziałm dziś Makro, Biedronkę i ogłaszam, że najtańsze są podpaski ze skrzydełkami za 1,29 (10 sztuk) do kupienia w Kauflandzie (nie wiem czy we wszystkich, bo ja je pierwszy raz widzę). Załaczam foto. Już zakupiłam 3 paczuszki A tak sobie myślę, czy te kobiety maja tam jakąś bieliznę? Tzn. dziewczyny wiecie o co chodzi- te skrzydełka chronią brzegi majteczek Może im takie cudo niepotrzebne- wystarczą takie bez- tylko mnie tu proszę o skąpstwo nie posądzić. To jest po prostu dziwny wywód na temat wiadomy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Obraz 255.jpg (118,0 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 262.jpg (120,8 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 265.jpg (119,2 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 260.jpg (120,8 KB, 10 załadowań)
Anastazja# jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-20, 13:32   #796
_MAMA_
Zakorzenienie

GG do _MAMA_

Cytat:
Napisane przez jaroszania Pokaż wiadomość
OK, ja poczekam zebym miala wieksza niespodzianke;D tylko jeszcze mi powiedz czy to bedzie wysylane w grudniu czy juz?
ze względów finansowych to będzie wysyłka na święta moze przed grudniema ale juz z życzeniami świątecznymi od siostry i dzieci.
Stary 2007-10-20, 13:40   #797
jannet21
Raczkowanie

Cytat:

jannet nie martw sie paczki na święta sa w drodze pomyśleliśmy juz wcześniej, zawsze mozesz wysłać przelew a siostra zrobi zakupy w twoim imieniu, albo twoja paczka dotrze na Wielkanocne świeta na prawdę nie warto przepłacać za priorytet, tylko w wyjątkowych okolicznościach.
_MAMA_ dobrze, przekonałaś mnie. Bo ja taka w gorącej wodzie kompana, z chęcią sama siebie bym w paczce wysłała, żeby jakoś pomóc. Więc wyślę przesyłkę listową z witaminkami, smakołykami w saszetkach i tymi lekszymi rzeczami. A przelew pójdzie od TŻ-ta jeszcze dziś, już mu zapowiedziałam Przyszła teściowa, rodzice i przyjaciółka też już coś szykują.
Stary 2007-10-20, 15:41   #798
jannet21
Raczkowanie

Za namową i zgodą _MAMA_ wklejam na forum. Może będzie ktoś z Krakowa, okolic lub po prostu chętny włączyć się w akcję. Moja wiadomość:

Witaj,

Mam pewien pomysl. Jestem organizatorem corocznego międzynarodowego zlotu VW Garbusa w Krakowie, na który przyjeżdza około 300 pojazdów każdego roku. Każdego roku też organizujemy na zlocie aukcję charytatywną dla Fundacji Mam Marzenie, spełniającej marzenia dzieci chorych na nieuleczalne choroby. Kwoty przekazywane rok w rok oscylują w granicy ok. 3000 zł. Naczymi patronami i sponsorami są duże firmy oraz media, takie jak interia, tvn turbo, multikino czy dziennik polski. Wiecej o klubie i zlocie możesz przeczytac na stronie garbatych stokrotek (linku nie wklejam ze wzgledow regulaminowych- wysle na PW dla chetnych)
A teraz do rzeczy. Jest to na razie swego rodzaju idea. Pomyślałam, że nam garbusiarzom udałoby się pomóc misji w Zambii. Piszę do Ciebie, bo przeczytałam że chciałabyś tą sprawę nagłośnić. Może udałoby nam się zebrać jakąś kwotę pieniążków, lub wskazać ludziom inne sposoby pomocy. Wierz mi, osoby przyjeżdżające na nasz zlot są pełne serca i z doświadczeń lat poprzednich wiem jak bardzo starają się dać coś od siebie. Wysłałam już zapytanie do głównego organizatora czy w ramówce zlotu udałoby się umieścić również czas dla Misji w Zambii. Choć zazwyczaj wszystko jest organizowane co do godziny, do zlotu zostało jeszcze dużo czasu (zlot odbywa sie w rejonach lipca- sierpnia) i na pewno by się udało. W związku z tym moje pytanie. Czy jeśli my zorganizujemy coś takiego, to czy Ty podjęłabyś się pomocy? Mam na myśli pomoc w zebraniu zdjęć, dzielenie się pomysłami i informacjami, a także pomoc jako osoba, która byłaby przedstawicielem Misji u nas na zlocie? Wiesz, ktoś kto oprócz mnie uświadomił by ludziom, że warto i można pomóc innym.
Na razie jest to idea, choć wierzę, że przy dobrych chęciach wejdzie ona w życie.

Pozdrawiam,
Jannet ( jako Żaba w garbatych VW)

PS. w załączniku zdjęcia z przekazów na fundacje dla potwierdzenia wiarygodosci
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg fundacja1.jpg (27,6 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg fundajca.jpg (28,3 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 50x300.jpg (38,1 KB, 6 załadowań)
Stary 2007-10-20, 15:42   #799
Luba
Zakorzenienie

Dostała zdjęcie Maxona od Seony. Kurczę, sprawdzalismy z mężem prawie z lupą zdjęcia () i doszlismy do wniosku, że to jest to samo zdjęcie, które dostaliśmy już kiedys od Siostry ...

edycja: jannet, wydaje mi sie, ze to byłaby super sprawa! U nas w tym roku przy okazji zlotu miłosników starych aut zbieralismy na hospicjum. I to naprawdę niezłe pieniadze nazbieralismy, samochodziarze maja naprawdę dobre serca

Zła jestem czasami bardzo, że nie mieszkam w Polsce
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg maxon.jpg (103,8 KB, 14 załadowań)

Afazja, darmowa strona z cwiczeniami!
Luba jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-10-20, 16:23   #800
_MAMA_
Zakorzenienie

GG do _MAMA_

Anastazja prezenty przepiękne plecaczek na prawdę słodki
podpaski super cena w tej sprawie jeszcze się z tobą skontaktuję ale to po uzgodnieniu na dzisiajszym spotkaniu chłopaki co tam w sprawie podpasek uradzą
jannet juz napisałam na PW że pomysł rewelacyjne

Luba ja od razu zauważyłam ze to to samo zdjęcie, przy takiej ilości dzieci mogło sie siostrze pomylić ale to jest dość świeże bo chyba z kwietnia prawda? taki duzy chłopak zmienił się niewiele. Ty jesteś super babka i wiem ze to siostrze wybaczysz

szkoda że Seona nie ma czasu lub mozliwości sie wypowiedzieć ale nie wiem czy wszystkie dzieci zdążyły cos napisać do swpich rodzicó, nie chciałbym żeby ktoś się poczuł rozczarowany
Stary 2007-10-20, 16:37   #801
Luba
Zakorzenienie

My też zauważyliśmy od razu, ale żeby miec pewność, to rozumiesz, że musiałam zwołac konsylium i wszyscy oglądali
Nie ma nic do wybaczania, bo pewnie niedługo jeszcze cos dostanę i sobie spokojnie teraz poczekam

Afazja, darmowa strona z cwiczeniami!
Luba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-20, 17:24   #802
_MAMA_
Zakorzenienie

GG do _MAMA_

Wiadomości z frontu
Na spotkanie dotarli New_Rock, pita i Norton podobno pełny wypas w Choszczówce, bardzo zadowoleni, 3 piętra do dyspozycji, 4 łazienki, 2 kuchnie i cos tam jeszcze
czekają na jaroszanie z Kamilem, Markosa z żoną i nie wiem jak z Jolą .
Ale wiem ze starszenie im tego spotkania zazdroszczę, kazali mi stać na straży czata ale u mnie nie działa
Stary 2007-10-20, 17:27   #803
Anastazja#
Zakorzenienie

Cytat:
Wiadomości z frontu
Na spotkanie dotarli New_Rock, pita i Norton podobno pełny wypas w Choszczówce, bardzo zadowoleni, 3 piętra do dyspozycji, 4 łazienki, 2 kuchnie i cos tam jeszcze
Ale wiem ze starszenie im tego spotkania zazdroszczę, kazali mi stać na straży czata ale u mnie nie działa
Właśnie próbowałam się zalogowac na czat- u mnie tez nie działa Jakiś błąd serwera
Anastazja# jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-10-20, 20:14   #804
_MAMA_
Zakorzenienie

GG do _MAMA_

rzeczywiście czat nie działa, serwer podobno nie isteniej :/

spotkanie w Warszawie trwa
że tez nie ma teleporatcji
tym czasem siostra Józefa na staży

Szczesc Boze!Pani Agnieszko
...
Nowa lista dzieci nadejdzie w przyszlym tygodniu , gdyz zgloszen jest strasznie
duzo -wiec z tych musimy wybrac te najbardziej potrzebujace. Pozdrawiam b.goraco i
zycze blogoslawionej niedzieli.
S.Jozefa

I ja dołączam się do tych życzeń
Aga

kazali mi pozdrowic wszystkich na czasie, ale skoro czat niedostępny to pozdrawiam wszystkich na forum od uczestników spotkania Warszawskiego

Edytowane przez _MAMA_
Czas edycji: 2007-10-20 o 21:18
Stary 2007-10-20, 21:43   #805
suzi82
Rozeznanie

GG do suzi82

Cytat:
Napisane przez jannet21 Pokaż wiadomość
_MAMA_ dobrze, przekonałaś mnie. Bo ja taka w gorącej wodzie kompana, z chęcią sama siebie bym w paczce wysłała, żeby jakoś pomóc. Więc wyślę przesyłkę listową z witaminkami, smakołykami w saszetkach i tymi lekszymi rzeczami. A przelew pójdzie od TŻ-ta jeszcze dziś, już mu zapowiedziałam Przyszła teściowa, rodzice i przyjaciółka też już coś szykują.
Witaj Jannet Super że chcesz pomóc Pozdrowienia dla teściowe, rodziców, TŻ i przyjaciółki.

A pomysł który nam dałaś po prostu super

A propo czata ........ mi też nie działa

Edytowane przez suzi82
Czas edycji: 2007-10-20 o 22:15
suzi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-21, 00:05   #806
mukashana
Raczkowanie

Send a message via Skype™ to mukashana

Cytat:
Napisane przez Anastazja# Pokaż wiadomość
A tak sobie myślę, czy te kobiety maja tam jakąś bieliznę? Tzn. dziewczyny wiecie o co chodzi- te skrzydełka chronią brzegi majteczek Może im takie cudo niepotrzebne- wystarczą takie bez- tylko mnie tu proszę o skąpstwo nie posądzić. To jest po prostu dziwny wywód na temat wiadomy

noszą majtki. Zapewniam Cie Chyba, że paczka szłaby do dzikiego plemienia, które nosi tylko spódniczki z trawy ale fakt,że z tymi skrzydełkami to to nie była taka absolutnie konieczna opcja...

jesteście super
Stary 2007-10-21, 00:12   #807
New_Rock
Rozeznanie

wieści z frontu :)
na miejscu zostali Norton, pita, Jola z mężem
i jedzenie na stołach :)
reszta wraca jutro na... około mszy ;) czyli 10:30

siedzieliśmy w piwnicy
tzn. to jest całe podziemie - 1 sala z 3 długimi stołami, stołówka i obok kuchnia z oknem do tej sali
kominek
nie ma rzutnika (jest ale na slajdy... nie taki do kompa)

nad tą salą jest kaplica - ciepła, drewniana
nad kaplicą kilka pokoi
dla naszych są 2 pokoje: 2-osobowy i 3-osobowy
cały domeczek w ogóle śliczny, chata kurpiowska przeniesiona
piękna weranda
(nocleg 20 zł)

prawie cały czas mówił Norton, opowiadał o Zambii, baaaardzo ciekawie
przywiózł też trochę gadżetów - reklamy zakonu, długopisy do paczki
my też dostaliśmy po długopisie :)

ciacho w połowie zjedzone :)

Jola przywiozła prodiż (?) czy coś takiego i upiekła w tym ziemniaki z kiełbasą i serem, pyyyyszne :)

obejrzeliśmy filmy, które przywiózł Norton (Dzieci Afryki i coś jeszcze i fragment Ziarna)
Stary 2007-10-21, 00:22   #808
agu_siek
Raczkowanie

GG do agu_siek

Cytat:
Wiadomości z frontu

ojoj a mnie pominieto tez byłam ) hehe

a teraz poważnie, było naprawdę sympatycznie )) szkoda,że Was wsyztskich nie byłoooo ( ale myślę,że jeszcze będzie nie jedno takie spotkanie... ... hehe a jednak ąśmieliśmy się ... ale to już jest uzależnienie od tego forum !!! zamiast spać to Wy od razu na forum :PP hehe
Stary 2007-10-21, 00:23   #809
jaroszania
Wtajemniczenie

GG do jaroszania

ok, to ja dodam do tego zdjecia:
www.jaroszania.fotosik.pl (wlasnie wgrywam)

byla Jola z Mężem, Aga, Markos z Zona, pita, Norton, NR i ja z Kamilem

Stary 2007-10-21, 00:25   #810
mukashana
Raczkowanie

Send a message via Skype™ to mukashana

a ja juz widziałam kilka zdjęć . I Olka i Piotrka i Agę i Markosa.... w końcu wiem jak wyglądacie. Inaczej się teraz będzie rozmawiać. Szkoda, że nie mogłam być

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości