|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1471 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Misja w Zambii - proszę pomóż ! - cz. II
mam pytanie do kogos kto dysponuje danymi dziecmi. w pierwszej informacji o Brianie byla mowa o dacie ur 10/11/1996, natomiast potem pojawila sie inna data - na formularzu jego siostry jest 10/08/1996. wiem, ze rodzice zapominaja dlatego interesuje mnie jaka date ma u siebie Aga albo Seona i ja potraktuje jako wlasciwa. pytam bo byc moze dzis ja , Tereska i NR mamy impreze
![]()
#1472 |
Zakorzenienie
|
Ja jestem ze wsi i powiem Wam że chyba bardzo głodne świnki jedzą nieczystości, jak im sie da paszę albo wypuści na trawkę to na pewno g *** nie będą jadły
![]()
#1473 |
Raczkowanie
|
Zgłaszam się na spotkanie.
![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#1474 |
Raczkowanie
|
Czesc,czolem
Chcialem sie pochwalic swoim avatarem na ktorym widac mojego syna Morgana.Nie wiem czy mi sie wydaje ale chyba jest smutny i to mnie martwi.Mam nadzieje ze nastepne zdjecie ktore dostane od Niego bedzie juz z usmiechem "od ucha do ucha" ![]()
#1475 |
Zakorzenienie
|
a tam smutny, powazny chłopak i tyle
![]() BIG ciesze się ![]() jaroszania ja mam tylko to co Ci podałam o Brianie moze byc i dzisiaj te ![]()
#1476 |
Raczkowanie
|
Miałabym pytanie a propos książek. Wylicytowałam kilka książek (bajek po angielsku) dla naszych zambijskich pociech, może ktoś wysyła na święta paczkę priorytetową i można by do niej dorzucić chociaż jedną sztukę? Ja będę wysyłać list priorytetowy na początku grudnia, ale mam w domu kilka bajek i łącznie przekroczyłoby to wagę max listu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1477 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja się pochwalę, że mąż założył mi lokatę w banku, dzięki czemu co miesiąc będę mieć dodatkowe 10 zł, czyli tyle ile miesięcznie wpłacam na pensję dla pani kucharki ![]() ![]() My z Szefową w pracy namiętnie oglądamy programy Cejrowskiego ![]() Ten był baaardzo ciekawy o wiosce z buszu w Afryce, ale troszkę pesymistyczny i taka smutna konkluzja na koniec ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1478 |
Zakorzenienie
|
Aktualizacja kartoteki:
jeszcze tylko 2 chętnych do adopcji przyjmę ![]() niedawno zgłosiła się PAni z Gdyni, która studiuje weterynarie w Warszawie ![]() mukashaanaa ? to twoja kolezanka ??? ![]()
#1479 |
Wtajemniczenie
|
Aga po tym co piszesz wnioskuje, ze to dziewczyna, ktora zglosila sie do mnie - Ola B. tak? jej wiadomosc dzisiaj wrzucilam na forum.
ps czy ona zglosila sie do adopcji czy ogolnie do pomocy? ba jak z nia rozmawialam chciala sie najpierw spotkac i przemyslec na spokojnie ta decyzje. z ciekawosci pytam ![]() ![]()
#1480 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a tuż po niej kolejna przesympatyczna Pani ![]() Tak więc kto będzie nr 220 ? Jest tylko 1 wolne miejsce w naszej kartotece ![]()
![]() |
#1481 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ostateczne odliczanie trwa... Kto to miał imprezkę robić nr 200 czy 220? Jaki termin,wyciągać kalendarze.. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1482 |
Zakorzenienie
|
Kochani wkleje teraz list od Ani
ona wiele razy pomagała naszym dzieciaczkom w Zambii adoptpwała Lamecka wystawiała aukcje, teraz ona potrzebuje naszej pomocy Mateusz Dąbkowski Ur. 28.06.2004 r. List kierujemy do wszystkich ludzi dobrej woli Jestem mamą trzyletniego Mateuszka. Synek urodził się z całkowitym obustronnym rozszczepem wargi i podniebienia. Do tej pory przeszedł już trzy operacje związane z wadą wrodzoną. Jakby nieszczęść było za mało w sierpniu 2007 r. zdiagnozowano u Mateuszka ostrą białaczkę limfoblastyczną. Cały mój świat runął, nie mogłam uwierzyć, że ta okrutna choroba dotknęła moje dziecko. Ale walczymy z synkiem z całych sił, Mateusz dzielnie znosi badania i chemioterapię oraz wielomiesięczny pobyt na oddziale onkologii Samodzielnego Publicznego Dziecięcego szpitala Klinicznego w Warszawie. Z leczeniem związanych jest wiele kosztów dodatkowych, które muszę ponieść sama. Chemioterapia, którą do tej pory przyjął Mateusz wpłynęła na bardzo zły stan zębów, które trzeba wyleczyć w znieczuleniu ogólnym przed następnym etapem leczenia. Koszty tego zabiegu są bardzo wysokie. Mateusza czeka też operacja rekonstrukcji kości szczęki, która jest następstwem wady wrodzonej. Ze względu na leczenie białaczki zabieg musi odbyć się prywatnie poza NFZ. Do tych wszystkich wydatków dochodzą jeszcze koszty leków niezapewnianych przez służbę zdrowia. Walczę o zdrowie synka, dlatego proszę wszystkich ludzi dobrej woli o wsparcie finansowe na czas leczenia Mateuszka. Za okazane serce i hojność już teraz gorąco dziękuję w imieniu synka, Mama Mateuszka Anna Frączek Wpłaty można kierować na konto: Fundacja Spełnionych Marzeń Ul. Nowogrodzka 6a lok.22, 00-513 Warszawa ING Bank Śląski 52 1050 1025 1000 0022 6844 0571 Koniecznie z dopiskiem: „Dla Mateuszka Dąbkowskiego”
#1483 |
Raczkowanie
|
ja moge adoptowac jeszcze kolejne 10 dziecoi jakby co
![]() calkiem przypadkowo zakupilam dzid ... laleczke dla Sibongile ![]() ![]()
(...) wzniósł ręce do nieba, i zwracając się do Boga, wrzasnął: „Dlaczego właśnie ja?!” Przez chwilę przyglądał się milczącym gwiazdom, a ponieważ żadna odpowiedź nie nadchodziła, wzruszył ramionami i wymamrotał: „Jasne, że wiem! Bo niby dlaczego właśnie nie ja?!” |
![]() ![]() |
![]() |
#1484 |
Raczkowanie
|
a dla Langsona kupilam ostatnio samochodzik ... bo ponoc robi z błota ..
![]() ![]() ![]()
(...) wzniósł ręce do nieba, i zwracając się do Boga, wrzasnął: „Dlaczego właśnie ja?!” Przez chwilę przyglądał się milczącym gwiazdom, a ponieważ żadna odpowiedź nie nadchodziła, wzruszył ramionami i wymamrotał: „Jasne, że wiem! Bo niby dlaczego właśnie nie ja?!” |
![]() ![]() |
![]() |
#1485 |
Wtajemniczenie
|
Agusiek lalka super, wlasnie myslalam o takiej dla mojej Jeni tylko, ze ona ma 8lat i nie wiem czy jej sie spodoba, a raczej czy bedzie sie nia bawila
![]() a samochod super tylko dobrze zabezpiecz zeby sie nir polamal gdzies po drodze ![]()
![]() |
#1486 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ehhh ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#1487 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ... budynie, kminek, przyprawy itd tez zakupilam .. mama moja nie wiedzac ze kupilam tez tegotroszke zakupila ... no i tropszke sie tego nazbieralo ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#1488 |
Rozeznanie
|
Ech mama chyba nie jestem w stanie nic napisać nt.małego Mateuszka.
![]() ![]() ![]() A ponieważ rok się kończy jedyne co możemy to spróbować namówić ludzi na 1%dla Mateuszka. ![]() Może po naszej Zambijskiej pomocy przyszedł moment na pomoc Polskiemu dziecku,co nam wielu ludzi zarzuca ![]() Więc zbierzmy siły i pomóżmy małemu Mateuszkowi. Jest jeszcze ponad miesiąc na decyzję. To taka moja propozycja,dla pracujących,co Wy na to? |
![]() ![]() |
![]() |
#1489 |
Rozeznanie
|
Jola, bardzo dobra propozycja
wszyscy zaproszeni na czat teraz :)
#1490 |
Zakorzenienie
|
niestety Jolu to odpada
![]() UWAGA: Wpłaty nie mogą być dokonywane w ramach tzw. 1%, tj. darowizn, o których mowa w art. 27 d. ustawy z dnia 26 lipca 1991 r. o podatku dochodowym od osób fizycznych (Dz.U. Dz.U.00.14.176 ze zm.). W przypadku dokonania tego typu darowizn, będą one stanowiły darowizny wyłącznie na cele statutowe Fundacji. ![]()
#1491 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#1492 |
Raczkowanie
|
![]()
Witajcie, jak obiecałem NR wklejam prośby dwóch chłopców z Zambii o finansowe wsparcie ich edukacji w szkole oraz potwierdzenie tych próśb przez proboszcza (naszego współbrata) miejscowej parafii.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1493 |
Raczkowanie
|
![]()
Dodam jeszcze, że mieszkali w takich warunkach, a posiłki jedli tylko dwa razy dziennie (jak sobie ugotowali). Jeśli ktoś chciałby im pomóc proszę o kontakt.
Ps. Animatorze, czy masz email? w Sobotę będziesz miał 2 lub 3 konferencje, ok? |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1494 |
Wtajemniczenie
|
hmm, ten na dole mi sie nawet podoba
![]() ![]()
#1495 |
Zakorzenienie
|
Norton ja też chciałam prosić zebyś to zrobił, dziekuje że wkleiłeś tych chłopców, wierzę że znajdą sie osoby chętne do pomocy
ja wklejam zdjecie Mateuszka
#1496 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A ten artykuł to piękna sprawa, bo pokazuje, że łatwo być dobrym jak się tylko chce, jak mówił O. Żelazek. Muszę też namówić nasze przedszkole, które zaadoptowało malucha w swoim wieku, aby też zaprosiły prasę na wywiad. Co do znaczków to zadzwoń do Werbistów, może Ci odpowiedzą Mój email: wiktorgrychnik@interia.pl dziękuję za bliższe dane, o której mam tam być w Czeladzi i podaj dokładny adres. Ewentualnie czy mogę być w piątek wieczorem? Mama święta racja, pomagamy innym to pomóżmy i Mateuszkowi. Przyglądnę sie moim funduszom i postaram sie dokonać wpłatę. Na razie dobranoc.
"Misje dotyczą wszystkich chrześcijan" Redemptoris Missio JPII Mój blog: www.tereska-misje.blog.onet.pl Edytowane przez Animator Czas edycji: 2007-11-10 o 22:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1497 |
Rozeznanie
|
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...=1#post5752334
PO PROSTU NIE MOŻECIE TAM NIE WEJŚĆ!!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#1498 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1499 |
Zakorzenienie
|
Kilka dni nie miałam internetu i proszę ile nowych rzeczy do czytania. Pozdrawiam wszystkich nowych RODZICÓW
![]() Na spotkanie w Chorzowie jestem bardzo chętna- byleby w listopadzie lub grudniu, bo styczeń to odpada (porodówko witaj ![]() Znaczki zbieram i już mamie powiedziałam, żeby też zbierała (ona zawsze z tatą dostają pełno kartek na święta, to potem je "okradnę" ze znaczków ![]() UWAGA!!! Byłam ostatnio w Plusie- kupiłam kolejne podpaski- 20 sztuk po 1,29 zł -NAJTANIEJ jak do tej pory, wprawdzie bez skrzydełek, ale przecież takie też mogą być. |
![]() ![]() |
![]() |
#1500 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:51.