|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1591 |
Rozeznanie
|
Dot.: Misja w Zambii - proszę pomóż ! - cz. II
Oj tak Pat ja tez zapomniałam dodać ,że najlepszy skrót będziesz miał wieczorem na czacie,tam zawsze ktoś jest i chętnie ci powie co właśnie sie u nas dzieje.
Teresko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1592 | |
Raczkowanie
|
Sylvia została wysłana razem z opiekunką do Mansy (200 km od Lufubu) do kliniki okulistycznej. Nadal nie wiem jaka jest diagnoza,ale wiem,że dostała trzy lekarstwa i ma się zgłosić do kontroli w styczniu. Widać to jednak jakaś poważna sprawa skoro takie długie leczenie. Mam teraz numer do tej jej opiekunki, więc spróbuję się od niej czegoś dowiedzieć. Tyle tylko,że teraz w porze deszczowej dodzwonienie sie nie jest takie proste.. i... dziekuję ,że pytasz
![]() Cytat:
no to super ![]()
![]() |
#1593 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Forum rozrasta się w zastraszającym tempie ![]() ![]() Gdybym jutro nie miała okazji nic napisać to się pochwalę iż mój kochany Mabvuto kończy jutro 3 latka ![]()
![]() |
#1594 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1595 |
Zakorzenienie
|
czy ktos wie czy w Zambii rośnie pokrzywa?
to bardzo zdrowe zioło - tak zioło nie chwast ! własnie parzy mi sie torebka w szklance, przygotowałam sobie cos do picia bo podobno pita777 od godziny pisze jakiegoś posta zeby mi w gardle nie zaschło od takiego długiegbo czytania ![]() a co do pokrzywy to oczyszcza krew, skarbnica witamin i mikroelementów, poczytajcie w necie a jak kto mieszcza w rejonie czystym ekologicznie to nich sobie w maju nazbiera i ususzy
#1596 |
Raczkowanie
|
No wreszcie dobrnąłem do końca
![]() ![]() ![]() Miałem zaległości ze czterech dni chyba, także Pat nie tylko Ty nie nadążasz ![]() Ale myślę, że streszczenie trudno by było robić, więc najlepiej rób tak jak już Tereska i Dla ciebie J pisały - czat ![]() witam też nową osóbkę - Naku Rhandza pozdrowionka - szczególnie dla Dominisia ![]() No wreszcie też nowy wpis od Dr Bertranda ![]() A tak wogóle to zapomniałem jeszcze pogratulować Nortonowi wywiadu - coś wspanialego ![]() ![]() ![]() ![]() Chyba o niczym nie zapomni... aaaaaa jednak zapomniałem ![]() Dla ciebie J co tam na obiad dziś będzie ![]() ![]() Mamamatiego przelewik został wysłany ode mnie, mojej mamy i taty ![]() Mama dziękuje bardzo za pozdrowienia, które były dla Niej kilka stron temu i również pozdrawia wszytskich ![]() A teraz wreszcie dwie wiadomości ode mnie... a nie jeszcze ![]() ![]() ja oczywiście też jestem chętny do zakupu ![]() No to nareszcie dwie rzeczy ode mnie (może trzy): Pierwsza wiadomośc niestety smutna: parę dni temu dostałem od Siostry maila w sprawie Christine, otóż od czasu zrobienia zdjęcia Christine nie pojawiła się więcej na misji i nie odpowiada na listy wysyłane do Niej przez Siostrę ![]() ![]() ![]() Druga wiadomość: w związku z powyższym, żeby nie marnować możliwości pomocy innym - idąc za radą Siostry - zgłosiłem się ponownie do MAMY, a o to rezultat: HELLEN NJOBVU ur.02/06/97 w Malisau Village. Ma rodzicow ,2 siostry I 2 braci.Jest drugim dzieckiem z kolei. Chodzi do drugiej kl.w Mpanshya.. Rodzeństwo:John '95,Acridah '00,Queen '05,Shadreck '06 Rodzice uprawiaja pole. ![]() ![]() ![]() Teraz dopiero mi się rodzina powiększyła ![]() ![]() ![]() ![]() Zamieścił bym zdjęcia Hellen ale jeszcze ich nie ma ![]() No i na koniec Wam tylko powie, że z Wielką BOŻĄ pomocą zdałem wczoraj ważny egzamin w pracy ![]() ![]() Uffff, wreszcie, chyba wszystko ![]() ![]() ![]() ![]() No to MAMA chyba Ci jednak zaschnie w gardle mimo tej pokrzywy tak żem się rozpisał ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1597 |
Rozeznanie
|
PITA- bardzo miło Cię widzieć po dłuższej nieobecności. Usprawiedliwia Cię tylko ten egzamin. Gratuluję.
Mam nadzieję, że wkrótce dostaniesz dobre wiadomości od Christine no i gratuluję nowego członka rodziny. Pozdrowienia dla Mamy i Taty. |
![]() ![]() |
![]() |
#1598 |
Zakorzenienie
|
pita777małomsie tą pokrzywa nie zakrztusiła :P
masakra
#1599 |
Rozeznanie
|
Hej MAMA uważaj bo pokrzywka wpływa też na polepszenie diurezy(czyli po prostu moczopędnie dla nie wtajemniczonych
![]() ![]() Pita pozdrawiam,gratuluję egzaminu,ale czegoś brachu sie nie przyznał,że w ciąży jesteś ![]() ![]() A na obiadek pomidorówka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1600 |
Wtajemniczenie
|
Pita gratuluje
![]() Teresko mi chodzilo o zdjecia miniaturki, takie zblizone do naszych avatarkow(mi sie tu mieszcza 3zdj) zeby zmiescily sie na jednej stronie. jak to sa kalendarze wielokartkowe to spokojnie moglyby byc zdjecia duze, te najladniejsze, najciekawsze a ostatnia strona wlasnie taka. ja chcialabym wreczajac kalendarz komus z mojej rodziny pokazac paluchem, ze tu (i jakies chociaz mikroskopijne zdj Jeni i Briana) sa moje dzieci. 2 fajnie byloby miec zdj wszystkich dzieci objetych opieka w jednym miejscu. ale sie ustosunkuje to opinii wiekszosci. a obliczylam wlasnie, ze na stronie A4 misieci sie prawie 600takich zdj, wiec spokojnie moglyby byc wieksze. Markos jakbys mial jakies wolne miejsca mozna sie z Toba zabrac? pytam tak wstepnie ![]()
zapuszczam i dbam o włosy ![]() nie farbuję od 20.12.2012 Edytowane przez jaroszania Czas edycji: 2007-11-14 o 11:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#1601 |
Raczkowanie
|
Dzięki, dzięki, dzięki wszystkim za gratulacje
![]() Tereska(mama już pozdrowiona, jeszcze tata ![]() Dla ciebie Jno to dobrze, że dotarły, bo to mój pierwszy netowy przelew i miałem pewne obawy ![]() hmmm pomidorówka powiadasz, a u mnie ogórkowa - a u MAMY kapusta z grochem ![]() ![]() ![]() Nie mówiłem nic o ciąży, bo nie chciałem zapeszać, żeby żadnych powikłań nie było i wolałem poczekać na szczęśliwe rozwiązanie ![]() Wstawiłem wreszcie sobie podpis ![]()
#1602 |
Zakorzenienie
|
kapusta z grochem i grzybami :P
edit: wątek Ani i Mateuszka został podpięty tak jak nasz ![]() ![]()
#1603 |
Raczkowanie
|
Pozdrowionka dla wszystkich a gratki dla pita777.
Jesli chodzi o kalendarz to jestem tego samego zdania co jaroszania.JESLI BEDA ZDJECIA WSZYSTKICH NASZYCH PODOPIECZNYCH TO KALENDARZE ROZEJDA SIE NA PNIU.Wlaczyl mi sie niechcacy caps lock.My je wykupimy a jestesmy przeciez ponad 200 osobowa sila.Sprzedaz na Allegro jak wyglada kazdy widzi.Ja sam kupie 3 takie kalendarze.Jeden wysle do syna do Zambii,drugi do syna w Polsce a trzeci zostawie sobie abym mogl jak pisze jaroszania pokazac paluchem znajomym ze jest mozliwosc namacalna pomocy dzieciom w Afryce.W innym wypadku tak jak na pozostalych kalendarzach beda to jakies pejzaze,jakies "laski" i jakas akcja z jakimis dziecmi z Afryki. Ale... moge sie mylic.
#1604 |
Rozeznanie
|
Moze i o tym samym mówimy tylko ja mało jasno
![]() Mi chodziło ze mozna dla ludzi z zewnątrz wydrukować takie kalendarze z tym co robimy,a jako prywata dla nas z dziećmi,no chyba że mix,np 10 m-cy z tym co robimy (wata itp)a 2m-ce z mozaiką dzieci. I co? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1605 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ale rzeczywiscie w przypadku ludzi z zewnatrz to nie jest konieczne.
![]() |
#1606 |
Zakorzenienie
|
ja właśnie czekam na zdj mojej córki z kalendarzem z przedszkola , syna juz mam
![]() i powiem tak. Proponuje żeby nie było ze na każdej stronie co innego, zdzieramy i do kosza ![]() oczywiście małe kalendarzyki jak najbardziej i nie trzeba niewiadomoco pisać, adres str, jakiś krótki cytat, 1 madre zdanie i oczywiście w tle ładne zdjęcie - przemawiajace, proste nie ![]() no teraz m_r_u czekamy na propozycje, projekty, ty się męcz my se pokrytykujemy ![]() NR ty też chyba mozesz cos podsunąć nie? a moze inni? będzie większy wybór tylko kto za to zapłaci ? ![]()
#1607 |
Raczkowanie
|
Ojoj ... za tymi postami naprawdę ciężko dogonić ..
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
(...) wzniósł ręce do nieba, i zwracając się do Boga, wrzasnął: „Dlaczego właśnie ja?!” Przez chwilę przyglądał się milczącym gwiazdom, a ponieważ żadna odpowiedź nie nadchodziła, wzruszył ramionami i wymamrotał: „Jasne, że wiem! Bo niby dlaczego właśnie nie ja?!” |
![]() ![]() |
![]() |
#1608 |
Wtajemniczenie
|
ja tam nigdy nie zdzieram tylko przekrecam na tyl. bo jak ladny kalendarz to zostawic sobie mozna w calosci na pamiatke
![]()
#1609 |
Zakorzenienie
|
takie i tak bardzo drogie nie ?
ja proponuję aby ostateczny koszt nie przekroczył 15 zł - ceny sprzedaży więc aby sie opłacało to k. prod jakieś połowa tego nie? zeby zarobił troche na dzieci ![]() to co da sie zamówić za 5-8 zł ?
#1610 |
Wtajemniczenie
|
no to za 15zl byly wlasnie te salezjanskie. piekne kolorowe i mialy kilka stron. po jednej jeden miesiac po drugiej drugi. ja sie nie upieram koniecznie przy takich chociaz moim zdaniem fajniejszy i tez musieli cos z tego miec. moze jesli chodzi o nas zrobimy tak, ze kupimy na allegro, ale umowimy sie, ze wysylka bedzie po jakims tyg albo troche wiecej. zobaczymy ile bedzie chetnych i wtedy mru pojdzie i powie, ze ma do zrobienia np 30kalendarzy i moze jakas znizka bedzie? tylko musielibysmy sie jakos zdeklarowac
#1611 |
Zakorzenienie
|
Ale się Kochani rozpisaliście
![]() Jeśli chodzi o spotkanie w Chorzowie to mi wszystko jedno czy będzie 9 czy 16 grudnia. Dopasuję się do większości ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1612 |
Raczkowanie
|
Nie za bardzo jaroszania rozumie o czym piszesz z tym allegro.Nie wiem czy masz konto na allegro i znasz regulamin.Niew mozna sprzedawac zeczy ktorej nie ma i obiecywac ze sie ja wysle za tydzien lub dwa.Atak to zrozumialem.A 30 kalendarzy to dla nas "pikus"
![]()
#1613 |
Zakorzenienie
|
Ania i co z tego że wysyłka po tygodniu - to nie da rady, jak pieniądze pójda na konto zgromadzenia - ja ich nie odzyskam, zauważyliście że wpłacacie nie na moje konto? dlatego potrzebne te potwierdzenia i wpłata na znaczki na moje konto.
ostatnio cos allegrowicze mało zdyscyplinowani, bo dłuuuugo po zakończeniu aukcji cichsza, na wysyłkę nie ma potw wpłaty też nie, a aukcji coraz więcej. moze niektórzy wpłacaja ale nic mi o tym nie mówią, juz kilka razy tak było że wszystko wpłacicili na konto siostry nic mi nie mówiąć i czekają i czekają a potem tekst typu: "mam wystawić negatywa? " wiec się nie zdziwcie jak posypia się negatywy bo pomału chyba mi sie to niezdyscyplinowanie wymyka spod kontroli, ja nie mam wgladu do konta siostry kto zapłacił. i błagam opisujcie dobrze te przelewy - dodajcie nick z allegro !!! Ja nie prowadzę księgowości, widzę wpłątę na wysyłkę i potwierdzenie wpłaty na konto siostry to przesyłam juz mam 1 owoc baobabu zapakowany i 1 koszulkę i tak to sobie leży jak mam wolna chwilę to wysyłam ponaglenia, ale też mam tę kartotekę i tam też ludzie nie potwierdzają choć proszę ze odebrali informacje że teraz maja sie opiekować takim czy innym dzieckiem, a moze e-mail nei doszedł ![]() ja ta siostra sobie radziła? Witaj Anastazja ![]()
#1614 |
Wtajemniczenie
|
ale ja mowilam o nas
![]() a no i to nie musi byc przez allegro, mozemy wplacic pieniazki na czyjes konto a nie siostr ![]() czyli, ze np ja wplacam powiedzmy mru za 5kalendazrzy a mru wtedy idzie i drukuje. (zakladajac, ze 1kosztuje 15 a w drukarni 10, wysylam 70zl, 50idzie na wydruk i 20zl odlozyc na kupke i jak sie uzbiera wiecej do Siostr) tylko to by mialo sens w bardziej hurtowych ilosciach i najlepiej pojsc wydrukowac dla wszystkich za jednym razem.
#1615 |
Raczkowanie
|
A mnie sie wydaje ze pieniadze z ewentualnej sprzedazy kalendarzy powinny isc na konto MAMY a kwote uzyskana ta droga przeznaczyc na cel ktory sami ustalimy.Moim zdaniem sposob finalizowania aukcji na Allegro jest bardzo uciazliwy dla kupujacych i chyba m.in dlatego jest takie male zainteresowanie.Mowie o aukcjach ktore prowadzi MAMA. Inne konto za towar a do tego jeszcze potwierdzenie,inne konto za przesylke.Czy nie moznaby przelewac na konto MAMY.Nie dajmy sie zwariowac przeciez chyba nie sa to wielkie kwoty a zaufanie powinno dzialac w obie strony.
#1617 |
Zakorzenienie
|
Mama się nie zgodzi
to nie są takie małe kwoty, ja nie jestem zakonnicą ![]() na handel na all trzeba mieć działalność gospodarczą w takim przypadku za długo bym tych aukcji nie powystawiała ![]() a poza tym i tak są podejrzenia że kasa nie idzie do dzieci a co dopiero jakby to miałbyć moje konto wiem że to uciążliwe jest te zakupy na all, ale pieniędzy sporo ....
#1618 |
Raczkowanie
|
moria44 , witam również i dziękuję za komplement w imieniu Dominika
![]() pita777 , Dominik dziękuje za pozdrowienia , gratuluję córeczki ![]() ![]() ![]()
" Ciało odchodzi, serce nie ma nóg... " ( Lud Tsonga ) " Jeżeli marzy tylko jeden człowiek Pozostanie to tylko marzeniem Jeżeli będziemy marzyć wszyscy razem Będzie to już początek nowej rzeczywistości... " : ) |
![]() ![]() |
![]() |
#1619 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Co o tym myślicie?
![]() |
#1620 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wiem, wiem-już nie raz była o tym mowa. Ale młodzi jesteście, zaangażowani- wierzę, że coś wymyślicie. ![]() post napisany zanim przeczytałam Elinkę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:47.