|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1801 | ||
Raczkowanie
|
Dot.: Misja w Zambii - proszę pomóż ! - cz. II
Cytat:
Naszczęście zawsze znajduje się ktoś chętny do adopcji. Kurcze, u nas też był real ale go zamknęli. Cytat:
Jo myśloł, że robisz w hucie, nie na grubie. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1802 | ||
Rozeznanie
|
Aga specjalnie dla ciebie adres:
JouluMaa Santa Claus Land Arctic Circle 96930 NAPAPIIRI Finland Jeśli od 93 roku sie nie przeprowadził,to powinnaś go tam zastać. ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1803 |
Rozeznanie
|
Ahamar Na grubie tyż można robić w hucie yno ni na dole, bo sie można nabic na gowie bojlów.
![]()
#1804 |
Wtajemniczenie
|
Acha acha ciągle zapominam Wam powiedzieć.
Jeśli chodzi o wpłaty na konto Sióstr, to może należałoby wpisywać słowo darowizna. Dostałam blankiet od koleżanki do wpłaty na etiopskie dzieci dla fundacji UNICEF i tam w tytule jest właśnie wpisane: "Darowizna na rzecz PKN UNICEF - Pomoc dzieciom w Etiopii" Więc może my tez tak powinniśmy pisać ![]()
#1805 |
Zakorzenienie
|
E no chopoki przestońcie godać bo tu ludziska z całego świata czytają
![]() to mówiłam ja gorolka ![]() o 20,00 na czat obiecała wpaść Ania - z RPA ![]() jakby mnie nie było to porsze ja w moim imieniu o wszystko wypytać Jola - ty poważnie ten list od Mikołaja dostałaś ? qrde, zaraz pisze o ten komputer ![]()
#1806 |
Raczkowanie
|
yyyy co to znaczy "na grubie" bom nic nie zrozumiał
![]() Ja na hucie robię - dziś jeszcze się wybieram do niej, bo przeciez czy jest lepsze miejsce na spędzenie nocy niż huta ![]() Tak przy okazji witaj Malincia89 ![]() ![]() Niezmiernie się też cieszę, żę są chętni na wyjazd i że mają takową możliwość. Też bym tak chciał ![]() Joluś jak Ty żeś Mikusia dorwała?? I jeszcze list Ci napisał ![]() ![]() ![]() Norton znaleźli się jacyś chętni do pomocy dzieciom ŚP katechisty??
#1807 | |
Raczkowanie
|
To przy okazji Ci powiem, bo to długa histoiria.
Cytat:
Była w Chorzowie - w centrum, przy drodze z Katowic - lubiłem jeździć koło niej autobusem, zaglądało się wtedy niemal do pieców - piękny był widok. Teraz już jej nie ma. Szkoda. Rozebrali też huty w Gliwicach, Rybniku ... ps. chopoki - co to znaczy, bom też nie zrozumiał (jeśli to po naszymu). |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1808 |
Raczkowanie
|
![]()
Niestety jeszcze nie. Może jakaś szkoła zechce im pomóc.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1809 |
Wtajemniczenie
|
chodzcie na czat jest dziewczyna z RPA
#1810 |
Zakorzenienie
|
wklajam szybko e-mail od siostry:
W czwartek jedziemy do Lusaki-zabierzemy tez Paczuszke dla Alice Mwansa-pelny plecak wspanialych rzeczy-ale bedzie sie cieszyc -kupimy mundurek,zrobimy zdjecia...rozpakowujemy paczki-razem 15 w tym 7 od S Vianei z okularami,te pozostale -juz zawiadamiamy dzieci zeby sobie przyszly,wypisze moze jutro od kogo przyszly bo te karteczke zostawilam w aptece...WIELKIE DZIEKI. s.Jozefa to jakiś wcześniejszy św. Mikołaj ![]() ale miał worek ![]()
#1811 |
Raczkowanie
|
o jak miło
![]() ![]()
(...) wzniósł ręce do nieba, i zwracając się do Boga, wrzasnął: „Dlaczego właśnie ja?!” Przez chwilę przyglądał się milczącym gwiazdom, a ponieważ żadna odpowiedź nie nadchodziła, wzruszył ramionami i wymamrotał: „Jasne, że wiem! Bo niby dlaczego właśnie nie ja?!” |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1812 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Pita777 gruba to jest po prostu kopalnia, a hut po śląsku to kapelusz i na kopalni można pracować ewentualnie w kapeluszu np w biurze ale nie na dole bo można sobie głowę poobijać o wystające rózne kanciaste głazy z stropu dotyczy spotkania w Chorzowie Rozmawiałem z s. Franciszką. Ma zapewnione wolne w niedzielę 16.XII br. i będzie na nas czekała. A więc albo w parafii św. Barbary w Chorzowie II na ul. 3go maja gdyby nas było wiecej, albo do 10 osób może przyjąć w szpitalu gdzie pracuje na ul. Karola Miarki. Szpital im. dr. Rostka, to jest boczna 3go maja. W tej chwili ma taką chrypkę, że ledwo Ja poznałem po głosie. Jakbyśmy mogli to przyjedźmy tak na 15,00-16.00 i spotkajmy sie przy kościele św. Barbary. Big zadzwoń do mnie to sie umówimy, Anastazja jak masz duży samochód (byle nie wywrotka) to moze byśmy się skrzyknęli i Zabrze by wyjechało razem? Daj znać na priv. Dobranoc
![]() |
#1813 |
Raczkowanie
|
W porządku - na 99% będziemy - ja z żoną, możemy wziąć MAMĘ z dwoma dzieciakami (jak będzie mogła, będą zdrowe i mają foteliki).
Co chcesz od wywrotki. W Rumuni, na wywrotce jeździliśmy w siódemkę oraz trzech w kabinie. Tylko teraż by musiała być z plandeką. Trochę tanio poszły te miśki z aukcji. |
![]() ![]() |
![]() |
#1814 |
Wtajemniczenie
|
a czy tego spotkania nie da sie zrobic wczesniej? no o 14/15? bo ja bym chetnie sie pojawila, ale w poniedzialek o 8rano musze byc na zajeciach. musze zdazyc wrocic, jak wszystko ma sie zaczac nawet o 17 mi sie nie oplaca. Agusiek tez musi byc w pracy a tak moze by sie skusila. i dlaczego byla mowa tylko o niedzialach a nie sobotach?
#1815 | |
Raczkowanie
|
Animator dzięki za wyjaśnienie, teraz już rozumię
![]() Ja należę do tych bez "hutów" ![]() Cytat:
![]() Ano tanio poszły, ale cóż zrobić jak nikt mnie nie przebił ![]()
![]() |
#1816 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
włśnie ... ![]() ![]()
(...) wzniósł ręce do nieba, i zwracając się do Boga, wrzasnął: „Dlaczego właśnie ja?!” Przez chwilę przyglądał się milczącym gwiazdom, a ponieważ żadna odpowiedź nie nadchodziła, wzruszył ramionami i wymamrotał: „Jasne, że wiem! Bo niby dlaczego właśnie nie ja?!” |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1817 |
Zakorzenienie
|
bardzo dziękuję za propozycję wzięcia moich dzieci na spotkanie
![]() ![]() Czyli datę juz znamy 16 grudnia? żeby tylko mi się udało ![]() a co do chopoków - to napisałam że to mówiłam ja gorolka, miało byc synki ![]() edit: wczoraj jeszcze był taki e-mail od siostry: nie nie jestem chora ale poniedzialki sa b.pracowite.ciesze sie z tej kartoteki-dzieki-dzisiaj zglosilo sie chyba ze 45 osob-chlopcy opadli z sil,jutro jeszcze 2 rodz.dojda i powiedzialam chlopcom ze juz koniec,gdy zapelnimy kartoteke do nr.250 pozostali beda sobie czekac na liscie oczekujacych,.w czwartek tez bede chciala spotkac biskupa.Caritas Praga juz przesyla maile ze sa gotowi ciagle czekaja na inform.od naszego Biskupa,musze te sprawe popchnac do przodu.
#1818 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Spotkanie w W-wie zaczęło się w nd mszą o 10,potem chwila na rozmowy i dyskusje,filmy itd i każdy normalnie wrócił do domku. A tutaj jak się zacznie o 17 to ja chyba o 1 w nocy bym musiała dzieci od mamy do samochodu wciągać i o 2 w domu. No to ja pass. ![]() Qrcze przegapiłam ![]() MAMA liścik oryginał,ma się te znajomości co? ![]() Ach jeszcze chciałam zapytać jak tam kalendarze?coś drgnęło? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1819 |
Zakorzenienie
|
Piotrek 2 misie oddał spowrotem do dalszej licytacji
![]() ![]() ![]() chociaż mąż powiedział że najpierw mnie przeegzaminują za karę ![]() ![]() ![]() Miłego Dnia wszystkim!
#1820 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() Pochwalę się , że nazbierało mi się już sporo ciuszków dla maluchów ![]() ![]()
" Ciało odchodzi, serce nie ma nóg... " ( Lud Tsonga ) " Jeżeli marzy tylko jeden człowiek Pozostanie to tylko marzeniem Jeżeli będziemy marzyć wszyscy razem Będzie to już początek nowej rzeczywistości... " : ) |
![]() ![]() |
![]() |
#1821 |
Przyczajenie
|
Witajcie!
Wybaczcie, ja swojego nie oddam! Jest taki śliczny! Idealny prezent dla mojej małej bratanicy. Do kiedy najpóźniej trzeba zaklepać miejsce na spotkaniu? Traktor nam przycichł, są jakieś plany zakupu? Duża kwota potrzebna, może kredyt jakiś ??? Pozdrawiam A. |
![]() ![]() |
![]() |
#1822 |
Zakorzenienie
|
jeśli chodzi o spotkanie to pewnie nie ma takiego terminu do którego trzebaby sie zdecydować. Organizatorem jest Animator.
widzieliście juz bałwanka na aukcji? ![]() jeszcze 3 miejsca w kartotece i zamykamy ![]()
#1823 |
Raczkowanie
|
Witam,
ależ tu ruch - mam wrażenie, że coraz większy - i dobrze! Widzę, ze coraz więcej kiełkuje pomysłów i przedsięwzięć. Niestety mój pomysł z gimnazjum spalił na panewce - długo by opowiadać, a nie ma o czym w zasadzie. Czekam na zdjęcie mojego Givena. Paczka dla niego też czeka już gotowa, wyślę zaraz na początku grudnia, bo na razie nie mam w ogóle czasu na NIC...najważniejsze, że wysłałam pieniądze, ciekawe tylko czy dotarły i co mu siostra za nie kupiła... pozdrawiam wszystkich adopcyjnych Rodziców ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1824 |
Zakorzenienie
|
Wiem ze sporo osób czeka na zdjęcia - siostra ma juz listę. Jak tylko zamkniemy listę postaramy sie wszystkie braki uzupełnić
Siostra ma teraz gorący okres, nie tylko przygotowanie dzieci do szkoły - czyli zakupy ubrań, przyborów szkolnych i czegoś do jedzenia ale takze spisanie wszystkich paczek i tych zakupów, rozdanie to dzieciom. Ostatnio miałam 7 dzieci z wioski oddalonej o 40 km od Mpanshyi Jesteście bardzo wyrozumiali i dziękuję ![]()
#1825 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Klepać miejsca raczej nie trzeba. Trzeba zdążyć się zjawić przed jego zakończeniem, najlepiej na początku. Ja tak. I przerwa albo koniec? Chyba raczej na pewno w to nie wierzę. Cytat:
Choć mam taki pomysł - tylko nie wiem komu to będzie odpowiadać - spotkać się wcześniej a siostra dojdzie o której będzie mogła. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1826 |
Wtajemniczenie
|
o, to bardzo dobry pomysl - mwoie o spotkaniu sie wczesniej.
#1827 |
Zakorzenienie
|
Kochani nad linkiem do aukcji musze jeszcze popracować. Na razie zainteresowani mogą wchodzić przez link od Mamy
![]() ![]() Moria- szaliczek może byc spokojnie dla dziecka lub osoby dorosłej ![]() W sprawie spotkania w Chorzowie- ja się wpisuję, ale wiecie na 1000% Wam nie moge obiecać, bo to juz całkiem blisko mojego terminu porodu, no a z tym to nigdy nic nie wiadomo. Myślę, że pomysł wcześniejszego spotkania jest dobry- tym bardziej, że ja raczej wolałabym później nie siedzieć długo w nocy. Co do auta- mam Opla omege combi, 5 osób wejdzie spokojnie, no bo w bagażniku to raczej tylko mój Aresik jeździ. Ale może zróbmy listę, kto się pisze na spotkanie i ustalmy kto jest zmotoryzowany. Bo stanie w ziemie na przystanku to nic miłego, a potem wrócić wieczorem może być ciężko. Ja mogę zabrać 4 osoby i je potem odwieźć do domku. Tak by chyba było najlepiej. Lista tych z autami i kto kogo zabiera, żebyśmy wszyscy się mogli nacieszyć spotkaniem. No to ja bym była 1 na liście tych z autem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1828 |
Zakorzenienie
|
to ja wstawię jeszcze e-mail od siostry :
Szczesc Boze! Pani Agnieszko,prosze przekazac P.Aleksandrowi ze zrobimy zdjecia -taki swietny prezent dla Alice ze sie az serce cieszy. a teraz wypisze od kogo byly paczuszki Duza paczka z W-wy zawierala paczuszki dla: Jenipher Mwape, Brian Mwanza, Alice Mwansa, Sibongile Phiri, Mailoni Mapulanga, Chrispin Washeni. Osobno przyszly od: Ania P.-Zabrze dla Catherine Tembo, paczuska dla Ruth Njobvu, Koperty bombelkowe i bez bombelek od: Agnieszka D.-Krakow x 1 Katarzyna S. x 1 Monika T. x1Gdansk Br.Tymoteusz x 3 Sylwia C. x 1 Bytom Piotr G. x 1 Natalia D. x1 Magda D. x1 Agnieszka S. x 1 Irlandia-Drumcondra x1 WIELKIE DZIEKI za takie wspaniale rzeczy,dzieci jutro przyjda po odbior.Jak ustalilismy Mrs Banda bedzie razem z dzieckiem spisywac zawartosc paczuszki w obecnosci opiekuna, bedzie tez zdjecie. Te listy podziekowanie dolacze do listow , ktore rozesle z rozliczeniem sie. Pani Agnieszko, jutro mam dzien na nasz program-mam jeszcze b.duzo zgloszen-info. + zdjecia porobione, bede je do Pani wysylac zeby miala Pani w zapasie jak trzeba bedzie wstawic , gdy sie miejsce zwolni - a beda takie , jutro napisze ktore. jeszcze "teoretycznie" 1 wolne miejsce w kartotece, 3 się zwolniły czyli 4 jak pisał ahamar to raczej lekko zwolnimy tempo niz zrezygnujemy ![]()
#1829 |
Raczkowanie
|
![]()
Witajcie! Czy przypominacie sobie rodzinę ś.p. katechisty z 1767 postu? Układałem dziś korespondencję zambijską i sfotografowałem dla Was 2 listy. Pierwszy to list-prośba Godfridah, córki ś.p. katechisty, o pomoc w opłaceniu szkoły, drugi zaś od jego żony Harriet. Gdyby jednak ktoś chciał ich rodzinie pomóc proszę o kontakt ze mną.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1830 |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:26.