|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2041 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Misja w Zambii - proszę pomóż ! - cz. II
nie pisze ale szybciutko czytam bo troche e-maili musze poodpisywać
ale walka na allegro
|
#2042 |
|
Raczkowanie
|
Witam
Alez mnie korcilo zeby "przebic "te dzwoneczki na Allegro.Ale Ewa chyba by mi tego nie darowala. Najwazniejsze ze zostaly w Rodzinie
|
#2043 |
|
Raczkowanie
|
Taka kobieca chwila słabości.........
|
|
|
|
#2044 |
|
Zakorzenienie
|
Mam pytanie - jak sie nazywaja takie karteczki, które dołącza siedo prezentów do kwaitów to bilecich chyba , bo mam takie jak na zdj, ale bileciki mi nie pasuje
jak to opisać dodam ze superowe są takie mini obrazeczki, rozkładane oczywiście - misterna robota nowym mówie że to na papierze czerpanym z kupek słonia m.in. i wycianene elementy z lisci bananowca
|
#2045 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A czemu nie chcesz karneciki????? |
|
|
|
|
#2046 |
|
Raczkowanie
|
Hej
![]() Mama , świetne te bileciki Wg mnie to są bileciki właśnie Kiedys ktos ptał gdzie można kupic kartki świąteczne grające. Ja dziś kupiłam dla Abrahama do paczki U nas w Szczecinie sa dostępne na pocztach na takich specjalnych świątecznych stoiskach , nie wiem jak w innych miastach Noooo , to moja paczucha dla Abrahama już zupełnie gotowa - doszedł jeszcze miś pluszowy i samochodzik Mam nadzieję , że w kilogramie się zmieszczę
" Ciało odchodzi, serce nie ma nóg... " ( Lud Tsonga ) " Jeżeli marzy tylko jeden człowiek Pozostanie to tylko marzeniem Jeżeli będziemy marzyć wszyscy razem Będzie to już początek nowej rzeczywistości... " : ) |
|
|
|
#2047 |
|
Wtajemniczenie
|
mi sie tez wydaje, ze bileciki
|
#2048 |
|
Raczkowanie
|
Mam małe pytanie techniczne odnośnie adresoania paczki
![]() Bo z tego co sie orientuję to w środku trzeba napisać " For SM Józefa Słaba " tak ? Tzn. kartkę włożyć i na niej napisac czy jak ? I jak zaznaczyc , że to dla Abrahama ? Tez na tej kartce w środku ?
" Ciało odchodzi, serce nie ma nóg... " ( Lud Tsonga ) " Jeżeli marzy tylko jeden człowiek Pozostanie to tylko marzeniem Jeżeli będziemy marzyć wszyscy razem Będzie to już początek nowej rzeczywistości... " : ) |
|
|
|
#2049 |
|
Raczkowanie
|
Rocznica i po rocznicy ...
"Dzwoneczki" są naprawdę imponujące. Ale jeszcze parę zostało. Tylko mały problem - trzeba mnie przebić. Ja bym był za karnecikami. Są podwójne, otwierane. A bilecik to takie coś co się wkłada do karnecika. |
|
|
|
#2050 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
"Mama Agnieszka Dayton". Teraz punkt 2 Gdzie? Choszczówka w Warszawie, Centrum Edukacji w Gliwicach, Jasna Góra, Łódź, Poznań - u Klawerianek czy ? Podawajcie propozycje. :con fused:
|
|
#2051 |
|
Raczkowanie
|
Z tego co piszą w FAQ to przy kopertach bąbelkowych można wpisywać dane siostry na początku adresu na kopercie. Dla kogo można napisać na karteczce i ją włożyć do listu lub na czymś innym w środku listu.
Ja nie adresowałem, więc może ktoś wie lepiej z praktyki. Chyba zdążyłem odpowiedzieć jako pierwszy - ależ się spieszyłem. |
|
|
|
#2052 |
|
Zakorzenienie
|
Naku czytam ze paczka - czyli nie bąbelki
![]() no to list do środka i tam wszystko opisujesz co i jak , tylko jak będą rozrywać pudełko żeby liścik się nie zwieruszył, przyklej go do właściwej paczki albo co :/ co do rocznych spotkań : A musi byc zima? ![]() wrzesień nie może? albo czerwiec ? ja nie lubię jeździć w zimie ![]() i dzieciaki chorują wtedy Mamuśki odpadają ze spotkania :/ kto dostał baobab? Jola? nie pognieciony, bo zapakowałam dla Ani i musi byc w małym w miare pudełku zeby szedł jako list i sama nie wiem jak to zrobic bo one dość kruche są ![]() ok to karneciki będą
|
#2053 | |
|
Rozeznanie
|
tak
tak Cytat:
Aga - popieram - nie zima! wczesna jesień - żeby już nie upał, ale żeby można było na dworzu przy ognisku usiąść, żeby zmierzch zapadał o normalnej porze, żeby do Choszczówki nie strach było dojść pieszo przez las.
|
|
#2054 |
|
Raczkowanie
|
Ahamar , dzięki za odpowiedź
Poczekam jeszcze na wszelki wypadek , żeby mieć 100% pewności , aż napisze ktoś kto wysyłał koperty bąbelkowe ![]() EDIT No teraz widze więcej odpowiedzi Mama, tzn.. właśnie o kopertę babelkową mi chodziło Czy karteczka z nazwiskiem do środka czy na kopercie tak jak Ahamar pisze. Już nie wiem teraz ![]() EDIT 2 Z tym spotkaniem forumowym to mi też się wydaje , że lepiej byłoby jakoś wiosną czy jakos tak , żeby już cieplej troszkę było
|
|
|
#2055 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
możesz na liście też nie pisać nazwiska trafi ;P
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2056 |
|
Zakorzenienie
|
a NR po nocach siedział i FAQ wymyślał zeby ludziom ułatwić zycie ![]() na babelkowej mozesz napisac ze s.Józefa a w srodku list ze do Abrahama ![]() Mam delikatna sprawę juz któryś raz musze odp na pytania: - Jak mi Pani udowodni że pieniadze docierają do dziecka? ![]() ja rozumiem takie pytania, ale powiedxcie mi co Was przekonało zeby obcemu dziecku a raczej obcej siostrze na konto wysyłać pieniądze i ze ona na pewno Waszym dzieciom kupi to co będzie potrzebne ... sama nie wiem co mam odpisywać bo w myśl zasady winny sie tłumaczy ... nie wiem czy tych ludzi przekonuje, mój pkt widzenia jest przecież inny niz ich - sie zamotałam to kończe
|
#2057 |
|
Raczkowanie
|
Aga , przyślij ich tu na forum , poczytają to nabiorą pewności
![]() Dzięki za odpowiedzi na moje trudne pytania ![]() ![]() Jutro wysyłam paczuszkę
|
|
|
#2058 |
|
Wtajemniczenie
|
Mi sie wydaje, ze dobrze napisalas na poctaku tego watku,
"Czy moje pieniądze na pewno trafiają do dziecka / na wyznaczony cel? Wszystkie wpłaty są księgowane przez siostrę i jej pomocników, wydatki, zakupy, opłata szkoły itp. Odbywa się to przy świadkach i jest udokumentowane. Dzieci starsze piszą do adopcyjnych rodziców listy często dziękując za to co w waszym imieniu dała im siostra. To najlepszy dowód. Oczywiście wszystkiego nie da się udowodnić – musimy sobie wzajemnie zaufać. Siostra często robi zakupy dla dzieci wierząc rodzicom na słowo że będą wpłacać. Jeżeli masz wątpliwości, uważasz ze to za mało, lepiej nie włączaj się do akcji, nie chcemy nieporozumień." mysle, ze kazdy kto sie zglasza powinien to przeczytac. nigdy nie da sie dokaldnie ze wszystkiego rozliczyc, jeszcze przy takiej ilosci dzieci... ja po prostu wierze. wole zostac oszukana, ale dzialac niz przez brak zaufania nie udzielic komus pomocy. A jak udowodnic? pojechac do Zambii i odwiedzic swoje dziecko ![]() ![]() cos dla Warszawiaków ZAPRASZAMY NA Wieczór Afrykański 08.12.2007 sobota godzina 20.00 Jako jedyni w Polsce pokażemy premierowy film Bille Augusta „Goodbye Bafana”!!! Bohaterem filmu jest biały rasista, strażnik więzienny jednego z zakładów karnych w Republice Południowej Afryki w czasach przed zniesieniem apartheidu. Jego bezkrytyczne poglądy zostały zmienione przez czarnoskórego więźnia, którego pilnował przez dwadzieścia lat. Tym więźniem był Nelson Mandela. -> Pokaz filmu rozpocznie się POCZĘSTUNKIEM rodem z Afryki przygotowany przez restaurację TAM TAM -> "Afryka w obiektywie" - wystawa zdjęć Cypriana Kozery z Międzywydziałowego Koło Afrykanistycznego UW, -> Przed pokazem Goodbye Bafana odbędzie się dyskusja poprowadzona przez Panią Magdę Nagórską z Fundacji Darfur. Tematem przewodnim bedzie geneza konfliktu oraz aktualna sytuacja polityczna i gospodarcza w Afryce. cena: TYLKO 20zł bielty juz w sprzedaży http://www.kinoatlantic.pl
|
#2059 | |
|
Raczkowanie
|
Ja na początku swojej przygody z komputerem jak widziałem takie hasło jak FAQ to kursorem je omijałem z daleka by mi komputer nie wybuchnąl.
Cytat:
My to po prostu wiemy. Ale szkoda nie odpowiedzieć, bo można jednak kogoś stracić. Trzeba w to wierzyć i tyle. Chyba nie ma innej odpowiedzi. |
|
|
|
|
#2060 |
|
Raczkowanie
|
Mama - to indywidualna sprawa kazdego czy zaufa czy nie. Musisz sie liczyc z tym, ze sa ludzie, ktorych i tak nic nie przekona.
Na Allegro figuruje adres siostr i mozna sie samemu poinformowac, zreszta Ty tez jestes z " krwi i kosci " tzn. legitymujesz sie swoim nazwiskiem, podajesz swoj nr. telefonu wiec reszta to kwestia zaufania. To zreszta podobnie jak by sie chcialo udowodnic istnienie Boga...kto chce, moze, potrafi * ( * niepotrzebne skreslic... ) ten wierzy. Widocznie inni maja przygotowana inna droge. Nie daj sie wciagac w dlugie dyskusje i nie trac swojej energii. Jesli chodzi o spotkania to z doswiadczenia wiem, ze : marzec /kwiecien - odpada, bo Swieta Wielkanocne maj - komunie czerwiec - dosc dobry , o ile sie nie studiuje lipiec/sierpien/ - wakacje wrzesien - jesli sie nie studiuje to tez calkiem, calkiem pazdziernik- optymalny ( choc tylko poczatek, bo wtedy zazwyczaj jeszcze jest slonecznie ) |
|
|
|
#2061 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Bo ja bardzo chętnie .. ![]() PS: jak zwykle tyle zaległości w czytaniu ... Wysłałam dziś paczuszkę dzieciakom a raczej moja mama wysłała ... bo ja kmpletnie nie miałam czasu .. od rana do wieczora w pracy :/:/ pod konikc tyg przeleje pieniążki.Tak myślałam .. nie wiem czy dobrze wymyśliłam .. hmm a mianowicie pomyślałam sobie, czy nie wysłać na święta jakiegoś drobiazgu, prezentu dla Siostry .. Mikołaj nie może o niej zapomnieć .. tyle zrobiła.. tyle robi .. .. tylko problem w tym,że nie wiem co .. nic mi do głowy nie przychodzi co mogłabym kupić ... HELP!!! Jakieś pomysły ?? zaraz biorę się za lekturkę ... bo tyle napisaliście .. a ja już w temacie nie jestem
(...) wzniósł ręce do nieba, i zwracając się do Boga, wrzasnął: „Dlaczego właśnie ja?!” Przez chwilę przyglądał się milczącym gwiazdom, a ponieważ żadna odpowiedź nie nadchodziła, wzruszył ramionami i wymamrotał: „Jasne, że wiem! Bo niby dlaczego właśnie nie ja?!” |
|
|
|
|
#2062 |
|
Wtajemniczenie
|
ja planuje isc. 20zl to nie tak duzo a moze byc fajnie
jedzenia ejstem ciekawa![]() tez o tym myslalam, ale nie o prezencie tylko chcialam wyslac kartke chociaz.
|
#2063 |
|
Rozeznanie
|
a ja nie mogę iść na ten Wieczór Afrykański, bom wtedy w pracy
![]() I straaaasznie mi przykro... Dziewczyny, opowiecie jak było? ![]() I jeszcze jedno pytanie - czy jak kupię w sklepiku np kurę, to ja ją mogę przekazać dla Dominika i jego rodziny, czy ta kura idzie dla wszystkich...w sensie, że Siostra ją jakoś rozdysponowuje....? |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2064 |
|
Wtajemniczenie
|
jak napiszesz, ze kura dla ..... - i tu imie i nazwisko Twojego synka to on ja dostanie
|
#2065 |
|
Zakorzenienie
|
teraz sie pare osób ucieszy
![]() A teraz dziekuje za kolejne paczuchy,takie fajne i takie pekate ze az serce rosnie! J & M.P.z Corzowa dla Stephen Lupinda M.C.z W-wy dla Naomi Daka I & J.R.Jastrzebie Zdroj dla Sophia Tembo Rowery zokupione sa dla Maxona Phiri & Samuel Phiri. Zawiadomienia juz rozeslane aby dzieci przyszly po paczuszki i rowery-wszystko dokumentujemy zdjeciem. Tak mi sie wydawalo ze byly 3 wplaty na rower ,sprawdzilam dzisiaj wyciagi bankowe a tu sa 2 wplaty....moze ktos sie tylko pytal czy sie dziecku przyda...juz nie pamietam.W Lusace patrze ze jest jeszcze miejsce wiec trzeba wykorzystac okazje...i kupilam 3...moze gdyby ktos chcial dla swojego dziecka wiec 1 rower jest wolny.
|
#2066 |
|
Raczkowanie
|
Witam bardzo serdecznie
Na poczatku chcialbym sie odniesc do pytania MAMY odnosnie"jak mi Pani udowodni.....".Nie pisze dalej bo juz mi cisnienie skoczylo niebezpiecznie w gore. Agnieszko jestes w lepszej sytuacji ode mnie bo piszesz ze rozumiesz te pytania- a ja NIE!! Bardzo dobrze napisala baambii zebys nie dala wciagnac sie w dyskusje. A ja ujalbym to tak:Nie dyskutuj z czlowiekiem prostym.Sprowadzi Cie do swego poziomu i pokona doswiadczeniem.Krotko mowiac moja odpowiedz bylaby taka:Prosze Pani/Pana niczego nie musze Pani/Panu udowadniac.Jestesmy grupa ludzi ktorzy nawzajem sobie ufaja i nie po drodze bedzie nam z Pania/Panem.Wierzcie mi,strata takiego osobnika nie bedzie dla nas zadna tragedia.Przystapilem do tego programu zeby pomoc konkretnemu dziecku a przy okazji innym dzieciom.Te informacje ktore otrzymalem od MAMY w zupelnosci mi wystarczaja.Podejrzewam ze grupa ktora tworzymy jest ewenementem a dla mnie wrecz cudem.Szanujmy to i nie dopuszczajmy plew. Dobra-musze troche ochlonac,troche mnie ponioslo-przepraszam.cdn
|
#2067 |
|
Zadomowienie
|
kochani, a ile kosztuje świnka?
|
|
|
|
#2068 |
|
Rozeznanie
|
a ktoś się orientuje jaka jest wpłata na rower? Ile on kosztuje???
|
|
|
|
#2069 | |
|
Raczkowanie
|
Witajcie koleżanka podesłała mi taki artykuł
Cytat:
Nie możemy zapomnieć że pomagamy ponad 200 dzieciom. Aha! Wysłałem dziś Ani "z RPA" paczkę z ubraniami dla dzieci. Chyba za 3 dni ją otrzyma. |
|
|
|
|
#2070 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Problem nr 2 Jeżeli chodzi o roczne spotkanie, to i według mnie też nie musi być w listopadzie. Tak po prostu wyszło, no bo w listopadzie jest ta nasza rocznica. Jeżeli wrzesień jest dla wielu odpowiedniejszy no to może w przedostatni wekend września. Z urlopu juz będziemy z powrotem, dzieci w szkole,studiujący jeszcze w domu, jeszcze nie całkiem ciemno a i romantycznie. To kto jest za wrześniem? (przedostatni wekend września). No i losujmy gdzie - Choszczówka?, Poznań u Klawerianek?, Jasna Góra?, Gliwice?, Łódź? inne propozycje.Wszyscy, którzy byliby chętni na takie ogólnopolskie spotkanie do głosowania Wymyśliłem już nawet program. Można zaprosić prawdziwego misjonarza np z Papieskich Dzieł Misyjnych,można przywieźć laptop i New Rock udzieli nam praktycznych porad, oczywiście najpierw Msza św. Można zamówić wystawę misyjną, zorganizować posiłki, czy kawę z ciastem, Oczywiście przyjedziemy z zdjęciami naszych dzieci i wpinamy je na styropian na stojakach, można wcześniej do lokalnej prasy dać ogłoszenie o takim spotkaniu, zaprosić np. też dyr. d/s misyjnych z danej diecezji itp. To tyle na razie.
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:57.

jak to opisać
dodam ze superowe są takie mini obrazeczki, rozkładane oczywiście - misterna robota

Agnieszko jestes w lepszej sytuacji ode mnie bo piszesz ze rozumiesz te pytania- a ja NIE!!