|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2281 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Misja w Zambii - proszę pomóż ! - cz. II
za póżno przeczytałam o tvn
co było? nagrał ktoś ?gosia to bardzo duzo pieniędzy, skoro się umówiłaś to pójdź na to spotkanie, a przed ustaelenim konkretnej daty to trzebaby znaleźć jakiegoś sponsora ....
|
#2282 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja wczoraj dostalam list od mojego indyjskiego Synka. Krotki, ale jestesmy z Kamilem przeszczesliwi
napisal"List do Mamy Jai Jesu (Chwala Jezusowi) Jestem tu szczesliwy i mam nadzieje, ze Wy tez jestescie tam szczesliwi. Moja nauka idzie mi dobrze. Modlcie sie, zebym zdal egzaminy. W Jeevodaya jest mi dobrze. Modle się za Was wszystkich. Wasz Syn" Jak widac zadnych konkretow, ale co tam w lisatch zachowano oryginalny styl dzieci dlatego brzmi troche dziwnie![]() dostalam tez rysunki: kwiatuszka, drzewo z kwiatami i krzyzyk a w srodku tez kwiatki .(kwiatki wyraznie byly motywem przewodnim - moze dlatego, ze wyslalam mu w ostatnim liscie zdjecia wiosennych kwiatow) i jeden niezidentyfikowany obiekt![]() wlasnie jade do sklepu kupic mu piorniczek zeby dostal na swieta.
|
#2283 |
|
Rozeznanie
|
No sponsor to na 100%
![]() Tak się zastanawiałam nad tym...wiem że dużo kasy...ale właściwie nie nasze pieniądze i nie mamy szansy przekazać ich Siostrze...a jak się podejmiemy tego koncertu, to zbierzemy troszkę i wtedy będziemy mogli wysłać. Tylko wiecie...jak się okaże że ja z tym sama zostanę, to ja nie wiem czy dam radę...jest ktoś kto by mi pomógł? |
|
|
|
#2284 |
|
Wtajemniczenie
|
w szukaniu sponsora czy ogolnie?
|
#2285 |
|
Wtajemniczenie
|
gosiakk a na czym konkretnie miałaby taka pomoc polegać? Ja się nie znam kompletnie na organizowaniu imprez no ale może okaże się, że do czegoś się przydam.
Rozumiem, że teraz najważniejszą sprawą jest znalezienie sponsora, tak? A może udałoby się znaleźć jakiegoś artystę, który dałby koncert za darmo... nie wiem ale pomysł na pewno jest dobry i rzeczywiście można zebrać sporo pieniążków. Strasznie mi przykro z powodu śmierci tej małej... Ale mam nadzieję, że teraz jest już jej lepiej, że nie cierpli, nie jest głodna... Na pewno strasznie smutno jest jej adopcyjnym rodzicom, którzy nic nie mogli poradzić, bo żadne pieniądze nie uchronią przed malarią i nie wyleczą z Aids...
|
#2286 |
|
Raczkowanie
|
hej, pozdrawiam serdecznie, jestem z Wami na biezaco
![]() chcialam sie spytac seony czy te pieniadze na koszty administracyjne beda zbierane co roku i czy w zwiazku z tym mozna teraz wyslac od razu za ten i nastepny rok, bo koszt przelewu wtedy jeden? kalendarz jest super! ..acha, ze znajomoscia jezyka angielskiego w mojej rodzinie jest dobrze w podpisie obrazek Belity dla nas
http://my.oriflame.pl/joannakrycka Edytowane przez sobótka Czas edycji: 2007-12-05 o 12:19 |
|
|
|
#2287 |
|
Rozeznanie
|
Hmm...wiecie co..ze sponsorem może być problem, bo nie wiem czy ktokolwiek da nam kasę na koncert, bo nie jesteśmy ani fundacją, ani stowarzyszeniem... :/
Dlatego nie wiem, czy ten pomysł wypali... Porozmawiam jeszcze z Robertem, z którym się kontaktuję w sprawie tego koncertu...może da radę coś taniej...i wtedy porozglądam się albo za sponsorami albo za innymi artystami... BTW. Czy myśleliście żeby zrobić się fundacją lub choćby stowarzyszeniem? Z tego co wiem wymagania dla założenia stowarzyszenia są mniejsze niż dla fundacji,a będąc zorganizowaną grupą będziemy mieć większe możliwości
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2288 |
|
Raczkowanie
|
Mnie też strasznie przykro z powodu śmierci Glicerii
![]() ![]() ![]() Wklejam obiecane zdjęcia paczki, którą ostatnio wysłaliśmy http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...24a5c1e07.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...a79c9a816.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...6b8ed22d7.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...86bfb0506.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...340a39afb.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...473814255.html To pisałem ja, czyli pita777 . Długo się zbierałem, ale miałem pewne obawy (które teraz pewnie się stana rzeczywistością ![]() Co do koncertu - super, zawsze chciałem być na koncercie 2TM2,3 może wreszcie mi się to uda P.S. Rock pisałeś pare stron wcześniej, że niezbyt porywającą muzykę grają - obiecuję Ci, że jak będziesz razem ze mną na koncercie to Cię porwie... jeśli nie ich muzyka to moje pogo Hmmm być może to mój ostatni post na forum - zwykle to młodsze pokolenie wypiera starsze - u mnie w domu o dziwo jest inaczej . Pozdrowionka dla wszytskich ![]() A i kalendarz luxik
|
|
|
|
#2289 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj też w końcu dokulałam się na pocztę i wysłałam mojej małej paczkę na święta.
Mam pytanie do osób, które planują być na spotkaniu w Chorzowie. Dostałam niedawno od Pana z Colgate całe pudełko próbek (144 pasty po 19 ml każda). Do tego mam juz zrobiony mały zapas podpasek, trochę ubranek i piórniki. Czy ktoś może podjąłby się organizacji 20 kg paczki??? Wtedy bym przekazała te gadżety w Chorzowie? Dorzucę się też do kosztów przesyłki. Sama bym zrobiła paczkę, ale nie mogę tyle dźwigać, a mojego męża wiecznie nie ma w domu. A jak jest to śpi A szkoda, żeby te rzeczy tak u mnie leżały- dzieciaczkom na pewno bardziej się przydadzą.
|
|
|
|
#2290 |
|
Raczkowanie
|
hej. dziś 5-ty. przypominam o wpłacie dla kucharki
|
#2291 |
|
Rozeznanie
|
Witam wszystkich serdecznie i jakże smutne wiadomości tu znajduję,o śmierci małej dziewczynki.
![]() Ale coś mi i tak nie gra w tym wszystkim. wg formularza dziewczynka urodziła sie 08.10.07 więc ma (miała 2 m-ce???),oj ale ta na zdjęciu to ma trochę więcej,więc co jest?Jakiś błąd? No to witamy mamępity i mam nadzieję,że następny post już swoja rączką napisze ,a paczuszka cudowna ile to radości będziePoznańskie dziewczyny też piękna robota MAMA nie mam filmu,bo i siostry nie ma na mailu...(co jest?) |
|
|
|
#2292 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
pojawia się coraz więcej problemów....ale ja to się chyba za bardzo do tego zapaliłam, żeby tak łatwo się poddać... ![]() Ach! Zapomniałam dodać, że wczoraj wysłałam listo-paczuszkę dla Dominika taki świąteczny prezent. Pani na poczcie mówiła, że do Zambii idzie ok. 1,5 tyg więc liczę, że paczucha zdąży
|
|
|
|
|
#2293 |
|
Wtajemniczenie
|
a sponsorem nie moglaby byc jakas tv? tvn np? mozanby sprobowac. oni by sobie przy okazji nagarli jakis material. poza tym jak sa rozne akcje charytatywne pod spodem albo z boku sa sponsorzy - trzeba rzucic okiem kto najchetniej sie udziela i tam uderzac
|
#2294 |
|
Rozeznanie
|
Hehe...o TVN też już myślałam, tym bardziej , że jeden z ich dziennikarzy to mój znajomy z liceum
tylko cholercia nie mam jego nr tel....chyba będę go ścigać jakoś inaczej Może się do sejmu przejdę żeby Go dorwać
|
|
|
|
#2295 |
|
Wtajemniczenie
|
o
a maz kuzynki Kamila prowadzi kawe czy herbate, ale jest to czlowiek raczej zamkniety w sobie i nawet probowac nie bede chociaz fajnie by bylo. moze ktos sobie przypomni jakis wplywowych znajomych?![]()
|
#2296 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Tylko musimy dobrze się zastanawiać, bo możemy zacząć spamować jakieś firmy z prośbą o sponsoring, ale gdzie by oni mieli wpłacać pieniądze Może warto by zaczekać aż staniemy się stowarzyszeniem/fundacją i będziemy mieć na nią numer konta (tzn. nr konta jest, Dla Ciebie J. założyła, ale nie jesteśmy prawnie stowarzyszeniem )Cytat:
Nr konta znasz?To super, że z angielskim u Ciebie dobrze i mogłabyś przejść po opiekę do innej Siostry Za mnie bank pamięta Mam zlecenie stałe ustawione na 5 każdego miesiąca![]() Cytat:
![]() A od czego nasza klasa lub www.grono.net , szukałaś tam?
|
||||
|
|
|
#2297 |
|
Zakorzenienie
|
taka jestem dzisiaj zalatana ze tylko napiszę
bombki cudne od Tereski na aukcji
|
#2298 |
|
Raczkowanie
|
Pierwszy raz sie nie udalo. Wszystko sie skasowalo!!!
|
|
|
|
#2299 |
|
Raczkowanie
|
Zaczynam drugi raz, ale chyba syn predzej przyidzie z pracy nim mnie sie to uda. Co napisze i chce wyslac to sie kasuje.
Witam wszystkich bardzo serdecznie. Podziwiam Was za to jak pomagacie innym. Wszyscy macie cudowne serca. Przeczytalam pierwszy i drugi watek kilka razy, obejrzalam filmiki dostepne na stronie: Dla Ciebie J oraz zdiecia w fotosiku MAMY. Ale dzisiaj moj Kochany syn mnie zalogowal i moge pisac oraz ogladac wszystkie zdiecia. Tereska twoje prace sa cudowne. Obiecuje ze syna dopuszcze do komputera jak bedzie grzeczny. Ps Przezywam razem z Wami ta smutna wiadomosc. |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2300 |
|
Rozeznanie
|
Dodam, że fundatorką tych bombek jest Anastazja. Ja je tylko ubralam w koszulki. Bardzo zachęcamy wszystkich do zakupów- to może być fajny prezent gwiazdkowy.
Witam serdecznie Mamę Pitty. Mamy nadzieję, że będziesz tu częstym gościem. I jeszcze chce Ci powiedzieć, że masz super fajnego synka. |
|
|
|
#2301 |
|
Rozeznanie
|
No no no nareszcie Mamapity tyleśmy się na ciebie naczekali
![]() Nic sie nie przejmuj,nikt na początku wszystkiego nie wiedział,no chyba,że New Rock Jak post napisany to na dole jest takie coś EDYTUJ klikasz i znów wchodzisz w swoją wypowiedź i poprawiasz.Komputer jest cierpliwy my też,zwłaszcza dla takich gośći. |
|
|
|
#2302 |
|
Wtajemniczenie
|
MAMA jest jeszcze jakas kolejka do adopcji jakby jednak dalo rade pomoc dzieciakom za jakis czas? Bo moja znajoma, taka naprawde zaangazowana chciala sie podjac. wiem,ze jej ospisalas, ze narazie adopcje wstrzymane, ale myslisz, ze jest jakas szansa?? jak to jest z tymi 10osobami ktore maja miec Siostry? to nowe osoby beda czy od nas przejma?
|
#2303 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie
A w szczególności witam Mamę Pity Żeby tak moja Mama się w to wciągnęła - chciałabym ...Mnie też poruszyła śmierć tej ślicznej dziewczynki Ponieważ nie było mnie na forum kilka dni nie zdążyłam się ustosunkować do spotkania z Nutką. A jest do czego, bo było wspaniale - Nutko - dziękuję !!! Ale ponieważ Nutka jest taką ciepłą i wspaniałą osobę - oczywiście napisała to tak, jakbyśmy obie te paczki pakowały - a tymczasem wszystkie słowa uznania należą się Nutce !!! Ja miałam tylko ten zaszczyt i szczęście, że zostałam przez nią zaproszona i mogłam pooglądać te Wasze wspaniałości i powrzucać trochę do kartonu (no no, były oczywiście i herbatka i ploteczki ) - ale ostateczne pakowanie - wyprawa na pocztę, dokładne ważenie, adresowanie zostało na głowie Nutki i Jej Męża. W dodatku chcę jeszcze podkreślić, że Nutka nie przyjęła ode mnie grosza na wysyłkę, podejrzewam, że od Was też - i sama sponsoruje te dwie wielkie paki. Nutko - No, to by było na tyle
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2304 |
|
Rozeznanie
|
Fanfary na cześć Nutki!!!!!!
![]() Rozmawiałam pół godzinki temu z Robertem- gitarzystą 2TM23 (swoją drogą fajne przeżycie, bo ja ten zespół lubię od dawna i jestem na ich warszawskich koncertach, jeśli tylko mogę... )Powiem Wam szczerze - mam duże wątpliwości co do sensowności całego przedsięwzięcia. Tzn bardzo chętnie bym się wzięła za organizację tego, chociażby dla samej frajdy koncertu i możliwości kontaktu z tymi ludźmi...ale oczywiście jest zawsze jakieś ALE. W tym przypadku to ALE to kwestia finansów... Jest co prawda pewna osoba - przyjaciel muzyków, do którego mam dostęp z kolei przez moich przyjaciół i oni obiecali postarać się wytargować za jego pomocą niższą kwotę...co z tego wyjdzie - zobaczymy. Na razie wygląda to tak: zespół na przyjazd, powrót, technicznych i inną obsługę, oraz na własne wynagrodzenie liczy sobie 7 tyś...do tego dochodzi koszt wynajęcia klubu (nie mam zielonego pojęcia jakie to mogą być koszty... :/ ), do tego trzeba 6-7 osobom zorganizować nocleg w Wawie. Może to być nawet dom rekolekcyjny czy inne tego typu miejsce. Do tego wszystkiego dobrze by było zapewnić zespołowi odpowiedni sprzęt, który oni mogą załatwić za 2,5 tys (firmy zewnętrzne podobno za taki sam biorą 5/6 tyś) Podliczając - 10-11 tys jak nic....cholernie dużo. I to jest to co mnie odstrasza... Z drugiej jednak strony, chcemy znaleźć sponsorów na tę akcję, czyli z naszej kieszeni na dobrą sprawę nic nie idzie...a nie sądzę, żeby jakaś firma szybciej dała pieniądze na misję niż na koncert, bo na koncercie powieszą swój szyld, a o misji nikt może nie usłyszeć... Nie mam pojęcia co dalej robić. Jeśli zdecydujemy się w to pakować, nie mając osobowości prawnej, a działając jako grupa prywatnych osób, nie znajdziemy sponsorów. Więc albo czekamy na "zalegalizowanie" działalności, albo szukamy np. parafii która zgodzi się temu przedsięwzięciu patronować i po prostu zorganizujemy to "pod nimi" (btw. znam proboszcza jednej z warszawskich parafii - super człowiek, myślę, że nocleg tez dałoby się u Niego załatwić...) Ludzie...poradźcie coś, bo ja mam mętlik w głowie... :/ PS. Zorganizowanie koncertu Arki Noego jest dość skomplikowane podobno i jeszcze droższe.... :/ PPS. Co do spamowania firm...wstrzymałabym sie z tym jeszcze chwilę...chciałabym zrobić najpierw folder o nas, żeby wysyłając, bądź idąc do kogoś osobiście z zapytaniem, wyglądało wszystko dość profesjonalnie, żeby ludzie wiedzieli na co dają kasę
|
|
|
|
#2305 |
|
Zakorzenienie
|
Ho,ho,ho,ho
byliście grzeczni ? ![]() na pewno ? ![]() A tak bardzo, bardzo grzeczni - to teraz kazdy z Was niech poprosi św. Mikołaja (nie mylić z krasnoludem )o coś dla siebie ![]() a ja zyczę Wam aby wszystko o co go poprosicie się spełniło
|
#2306 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Koncert 2TM23 czy Arki Noego to duże, a przedewszystkim droższe przedsięwzięcie niż występ jakiegoś solisty. Też parę lat temu miałem takie dylematy. U nas sala kosztuje co najmniej 1000 zł, a w Warszawie pewno jeszcze więcej. To, że stowarzyszenie/fundacja w tym wypadku by się przydało to wiemy i nad tym pracujemy. Myślę, że na spotkaniu w Chorzowie o tym porozmawiamy i coś zdecydujemy. Jeśli uda się znaleźć sponsorów, którzy by dali pieniądze na koncert przez jakąś parafię to by było super. Jeśli nie, to może rzeczywiście lepiej zaczekac do założenia czegoś. Pomoc "fizyczna" najlepsza by była ze strony naszych ludzi z okolic Warszawy. Na inną możesz liczyć w każdej chwili. Pisz, a jakaś pomoc napewno się znajdzie. Byliśmy, to i koncert się uda. Ostatnio przeglądałem stary wątek i co znalazłem? cytat suzi82 z 28.05.07 "Czytam Czytam i własnym oczom nie wierze ................. 40 dzieci !!!!!!!!!!! i to w ciągu poł roku !!!!!!! 250 !!!! po nastęnym pół roku.
|
|
|
|
|
#2307 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No to już zaczynam szukać sponsorów (tzn już zaczęłam ale na razie tylko "rozpoznaję" teren )Cytat:
![]() Wszystkim składam mikołajkowe życzenia - a czego? Tego czego sami sobie życzycie ![]()
|
||
|
|
|
#2308 |
|
Raczkowanie
|
, dobrze, że żona tego nie widzi.
|
|
|
|
#2309 |
|
Rozeznanie
|
Haha...jakby co, to wytłumacz, że to był taki siostrzany całus
|
|
|
|
#2310 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję wszystkim za bardzo miłe przyjęcie ,oraz ciepłe słowa pod adresem mojego syna ,który w pełni na to zasługuje.
Chociaż nie znamy się osobiście to czytając forum mam wrażenie że wszystkich Was od dawna znam, a parę osób ze zdjęcia. Pozdrawiam wszystkich bardzo cieplutko i życzę udanego Mikołaja spełnienia najskrytszych marzeń. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:02.

co było? nagrał ktoś ?
napisal
.(kwiatki wyraznie byly motywem przewodnim

. 
Zaadoptuj dziecko z Afryki

Może warto by zaczekać aż staniemy się stowarzyszeniem/fundacją i będziemy mieć na nią numer konta (tzn. nr konta jest, Dla Ciebie J. założyła, ale nie jesteśmy prawnie stowarzyszeniem
A od czego nasza klasa lub
po nastęnym pół roku.