![]() |
#241 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Misja w Zambii - proszę pomóż ! - cz. II
Animator taka operacja musi trwać - wszystko będzie dobrze
![]() ![]() codziennie o niej myślę ![]() Ja do Warszawy nie pojadę, szkoda że nie mozecie w przyszły weekend, ale może sam Bertrand przyjedzie bo też z Warszawy ![]() Ja wgrywam kolejny album, ten z dziećmi jest juz cały a teraz zdjecia dziewczyn z Berlina, bardzo ciekawe te zdjęcia ![]() ![]()
#242 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
ten pasuje tobie czy siostrze bo ja już ginę. A propo imion dzieci pisaliscie żeby stanąć na zdjęciu i wtedy sie pojawi jesli wiadomo kto to ,a czemu na końcowych zdjęciach pojawia sie napis "ferma strusi"?hihihi NR jak ci sie ciasto podobało? ![]() Edytowane przez Dla ciebie J. Czas edycji: 2007-10-04 o 12:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#243 |
Wtajemniczenie
|
MAMA a czemu nie mozesz przyjechac??
ja mam 13zjazd rodzinny ![]()
#244 |
Zakorzenienie
|
Nie mogę przyjechać bo to Warszawa - czyli dość daleko a ja mam 3-je dzieci i 2-je z nich bardzo by za mną tęskniło - najmłodsza córka po prostu bez Mamusi nie zaśnie, ma 3 latka i nigdy jeszcze nie spała bez Mamy
![]() myślałam że nikt nie zauważy "fermy strusi" to sie tak nazwało siostrze bo miała też zdjęcia z Polski jak odwiedzała rodzinę to jej kuzyn ma właśnie taką fermę. Ale juz posłałam siostrze linki do tych zdjęć z prośbą o imiona i nazwiska dzieci (Wam to nic nie umknie? ![]()
#245 |
Rozeznanie
|
Jola - s. Franciszka ma urlop DO 14.10 (nie od)
i ja w sumie też nie mogę bo mam szkołę ;P ale słuchajcie - może jakieś małe spotkanie chociaż? szkoda byłoby przegapić możliwość spotkania z s. Franciszką. może nie weekend? może piątek? czwartek? środa? hm? nazwy pliku trzeba szukać tu gdzie pokazane na rysunku:
#246 |
Wtajemniczenie
|
NR ja nie mam tej nazwy u siebie. a spotkanie chetnie. ja np piatki mam wolne.
"Informacje o zdjęciu ![]() Zrobiono: 2007-08-24 12:40 Wielkość: 2592x1944, 670 KB Wyświetleń: 26 Zdjęcie jest ulubione dla 0 osób " MAMA wlasnie zobaczylam w calosci to "jezdzace krzeselko" Victora. On ma na tyle sprawne raczki zeby jezdzic czy to jest raczej ulatwienie dla jego opiekunow zeby go nie dzwigac? bo myslalam o jakiejs zrzucie na wozek moze..
zapuszczam i dbam o włosy ![]() nie farbuję od 20.12.2012 Edytowane przez jaroszania Czas edycji: 2007-10-04 o 15:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#247 |
Zakorzenienie
|
raczej sam nie moze się rączkami odpychać (kręcić kołami) - ależ to przecież jest wózek !
![]() ale w porze deszczowej nic po nim :/ a właśnie taka w Zambii się zaczyna bo zima sie skończyła i teraz wiosna a raczej lato ![]() ![]() ahamar obiecał traktor skombinować - tylko teraz transport do Zambii - da sie to wysłać w paczkach po 20 kg? ![]() ciagle dodaje zdjęcia do albumu wolontariuszek ![]()
#248 |
Rozeznanie
|
Aga zapytaj siostrę Franciszkę, czy w piątek miałaby czas / możliwość się spotkać (a jeśli nie, to w który dzień), i czy spotkanie mogłoby się odbyć w jakimś domu zakonnym / salce katechetycznej w centrum, i czy zgodziłaby się na spotkanie bardziej oficjalne czy tylko dla nas - grupki osób z Wizażu
(a oficjalne to mam na myśli - ogłoszone dla ludzi, tak żeby każdy zainteresowany mógł przyjść) jeśli nie w domu zakonnym itp. i jeśli mogłoby być dla ludzi z zewnątrz, to proszę o cynk możliwie wcześnie, bo trzeba poszukać pędem jakiejś sali Ania kiedy masz wolne bo sam nie idę? :P szukać tej sali
#249 |
Wtajemniczenie
|
ja mam piatek caly wolny natomiast co do srody i czwartku to interesuja mnie godziny od 16wzwyz.Najlepiej jakby sie Siostra okreslila jakos i powiedziala jak dysponuje czasem to wtedy bedziemy myslec konkretnie, co?
![]() ![]() jak ktos wysyla kolorowanki (nie mam pojecia ile kosztuja, kiedy to bylo jak sie malowalo...;D) to znalazlam strone, z ktorej mozna wydrukowac obrazki (pewnie jest ich wiecej jakby poszukac dokladnie). ja chyba tak zrobie chociaz nie wiem czy to sie bardziej oplaca. tam sa np z jajkami na wielkanoc. nie wiem czy w Zambii jest zwyczaj malowania pisanek, ale moge wydrukowac tego wiecej. http://czasdzieci.pl/kolorowanki/id,...e_pisanki.html
#250 |
Zakorzenienie
|
s.Franciszka sama nie wiem kiedy pojedzie do Bertranda bo to od niego zależy ale wiem że im obojgu pasuje weekend bo inaczej to ma dyżury. Najlepiej to do niego zadzwonie czy coś ...
spotkanie oficjalne, nieoficjalne, ale ogłoszeń w tv nie będzie? siostra jest na urlopie więc w czym problem ![]() ![]() no faktycznie nie łatwa sprawa, ale słuchajcie a przy kościele nie macie jakichś slalek? bo my mamy ![]() co do kolorowanek to siostra ma w wordzie juz do drukowania i lepiej jej posłać na papier i tusz, ale to jak powstanie przedszkole moze ![]()
#251 |
Rozeznanie
|
o ile ciasto będzie akurat "na stanie" ;)
wysłałem trochę ze Shreka - był konkurs i jako nagroda pocieszenia były (i są nadal) kolorowanki do wydrukowania sobie ;) dopłyną na wiosnę ;) edit: osoby mające dzieci w wieku szkolnym - konkurs :) http://www.radiozet.pl/konkursy.php?id=119
poCZATuj z nami! CENNIK POCZTY =>suwak na Afryka (paczka ekonomiczna 20 kg [max] = 187 zł) Edytowane przez New_Rock Czas edycji: 2007-10-04 o 17:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#252 |
Zakorzenienie
|
nagrałam się Bertrandowi na sekretarkę :/
#253 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() hmmm a to spotkanie nie moze byc u kogos w domu? I kto oprcz NRka i mnie planuje sie pojawic?
![]() |
#254 |
Wtajemniczenie
|
NR !!!!!!! wracaj no!;P
#255 |
Raczkowanie
|
[quote=_MAMA_;5446159]BiG a widzisz nazwe pliku obok zdjęć? niektóre maja tylko nr jeżeli dziecko miało 2 zdjęcia i pamiętaj ze ja ciagle je wgrywam może po prostu jeszcze ich nie ma
Mam tak jak jaroszania,przy zdjęciach nie istnieje nazwa pliku. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#256 |
Rozeznanie
|
pod IE sprawdziłem i ta nazwa tam jest...
#257 |
Zakorzenienie
|
Obiecuje w najbliższym czasie podpisać zdjęcia dzieci.
UWAGA !!! Spotkanie w Warszawie wstępnie planujcie na przyszła niedzielę tzn. 14 października. Na spotkanie przyjedzie dr Bertrand i siostra Franciszka ![]() ale Wam zazdroszczę ![]() Mam nadzieję że ten termin wypali i wszystkim chętnym pasuje ![]()
#258 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#259 |
Zakorzenienie
|
jaroszania ten termin jeszcze nie jest na 100 % moze to byc i wcześniej, czekam na info. od s.Franciszki
Pozdrawiam cichych pomocników z Dublina ![]() ![]()
#260 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Traktor jest, stoi na moim podwórku. Jest to traktor teścia, polski, nieduży, służył mu do obróbki pola, zwózki np. kartofli itp. Ma parę udoskonaleń dla rolników, jakiś osprzęt - niestety ja się na tym nie znam. Pewno teśc da się przekonać by się go pozbyć. Tylko: traktor ma ok. 30 lat, od kilku lat jest nieużywany w polu, ale sprawny. Tzn przynajmiej raz w roku jest odpalany, ostatnio - tzn w tym roku - służył do transportu kręgów betonowych, rozbiórki garażu. Nie wiem jak by się sprawował w Afryce. Może koszt transportu być większy od jego przydatności. Może byłby potrzebny mechanik który by się nim zajmował. Teściu go tak rozbierze, że pewno paczkami po 20 kg by się dało. Ale może DHL-em lub inną firmą by się jakoś dało w całości. Z innej beczki - jakby ktoś jechał na spotkanie do Warszawy 14.10 z Sląska i miał miejsce to chętnie się zabiorę. I tak będę sam w domu bo żona ma wtedy dyżur. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#261 |
Rozeznanie
|
witam wszystkich serdecznie
![]() aj,mam ogromne zaległości w czytaniu bo net w domu mam od wczoraj,a wcześniej w pracy zablokowali mi wizaż jako stronę z kategorii "rozrywka" ![]() no ale mam nadzieję szybko nadrobić zaległości ![]() ech,zdjęć od Siostry jeszcze nie dostałam i chyba napiszę do niej bo może po prostu nie doszły?? |
![]() ![]() |
![]() |
#262 |
Raczkowanie
|
Jaroszania może to Cie zainteresuje:
17 października, o godz. 18.00, w Salezjańskim Ośrodku Misyjnym w Warszawie, ul. Korowodu 20, odbędzie się pierwsze spotkanie organizacyjne dla wolontariuszy z Warszawy. Środowe spotkania są okazją do tego, aby jeszcze bardziej zaangażować się w pracę na rzecz misji oraz poprzez formację osobistą stać się bardziej wrażliwym na głos Boga. Wszystkich chętnych serdecznie zapraszamy. Kiedys cos wspominalas, ze chcesz sie dowiedziec czegos wiecej. pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#263 |
Zakorzenienie
|
Witaj Mikrejsza
![]() a znasz imię i nazwisko dziecka? bo na liście Seony jej nie ma, teraz można odszukać zdjęcia swoich dzieci na www.mama.fotosik.pl - album - Adopcja Serca To co nic nie wypali z tego spotkania z s.Franciszką? ona niestety może jedynie w niedzielę z Wami sie spotkać, ale Bertrand nie wyprowadza siez Warszawy to mozecie ustalać inny dogodny termin, moze podam organizatorowi nr tel. do niego? i sie dogadacie, siostra zna jeszcze kilka osób z Warszawy które były w Zambii m.in. dr Krystyna Karlińska - fotografik, siostra zamierza ją odwiedzić jak będzie u Bertranda a tutaj jej strona http://www.karlinska.pl
![]() |
#264 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() Mi niedziela 14.10 pasuje i bardzo chętnie w takim spotkaniu wziąłbym udział. Ale jak nie będzie więcej chętnych to chyba nie ma co zawracać Siostrze i dr.Bertrandowi głowy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#265 |
Zakorzenienie
|
może ktos jeszcze z Warszawy i okolic?
a słuchacze / studenci nie mogliby sie "urwać" ? ![]() Dodaje podpisy do zdjęć Markos do której strony dotarłeś? czytałeś juz wspomnienia i e-maile Bertranda? ![]()
#266 |
Wtajemniczenie
|
mukashana wielkie dzieki.
Ale zaluje, ze mnie nie bedzie... taka okazja i akurat wyjezdzam ![]()
#267 |
Rozeznanie
|
ahamar obiecał traktor skombinować, tylko teraz transport do Zambii-da się to wysłać w paczkach po 20 kg? Może i da, ale czy się to opłaca?
Na pewno można traktor rozebrać na części i go wysłać,(Jeżeli kiedyś rozebrano zamek w Angli i poskładano w Stanach, albo rozebrano statek i tragarze wnieśli go na jezioro Titicaca w Andach? kwestia tylko opłaty pocztowej. Przypuszczam, że można policzyć. Ahamar zajedż tym traktorem na wagę elektroniczną gdzieś na złomnicę i podaj ile takie cudo techniki waży, a potem policzymy ile by to kosztowało wysłac w kawałkach a ile ewentualnie w całości, bo może sie okazać, że taniej wyjdzie go kupić w Lusace. Spytajmy siostrę by się zorientowała ile kosztuje taki traktor jaki by się im tam przydał, i nie martwmy się,że nie nazbieramy szybko pieniędzy, może ktoś nas czytający jest biznesmenem i potrafi wyłożyć więcej niż myślimy, może taka składka trwać i parę lat ale Krakowa też nie od razu zbudowano. Możemy wykorzystać loterię w szkołach, festyny, licytacje itp. Można poprosic siostrę by co miesiąc podawała ile już jest i ile jeszcze brakuje. Ja po niedzieli wpłacam pierwsze 50 zł tytułem traktor dla Mpanshyi.
#268 |
Rozeznanie
|
Witam,
w kwestii traktora ja proponuję żeby siostra Józefa w wolnej chwili ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#269 |
Rozeznanie
|
Kochani forumowicze Dziękuję Wam wszystkim za modlitwy w imieniu mojej żonki. Operacja przebiegła pomyślnie i już dzisiaj pani chirurg, która ją operowała pyta się Urszulę na wieczornym obchodzie: "czemu jeszcze nie chodzi?" Dren ma już usunięty z operowanego miejsca i w poniedziałek przyjdzie rechabilitant by pomógł jej wstać i robić pierwsze kroki po tej stabilizacji kręgosłupa. Mam nadzieję, że na długi czas będzie mogła się poruszać bez bólu. Dobrze,że jestem już na emeryturze to będę jej mógł ciągle dalej być pomocą by nie musiała się wysilać tam gdzie to by jej mogło zaszkodzić. Jeszcze raz więc wielkie dzięki.
#270 |
Zakorzenienie
|
ja żartowałam z rozbieraniem traktora
![]() tak tylko wspomniałam bo rzeczywiście moze jakis krezus nas czyta i kupi siostrze traktor :d a tak swoja drogą to wyobrazacie sobie siostrzyczkę za kółkiem ? a czemu nie ![]() Siostra mówiła że gdzieś tam jakiś ksiądz ma traktor i nieźle jeszcze na tym "zarabia" wypożyczając go a też staruszek z nigo (traktora nie księdza ![]() A sprzedawać go nie bedziemy bo ciagle jest własnościa teścia ahamara ![]() Urszulko wracaj do zdrowia !!! ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:28.