|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2911 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Misja w Zambii - proszę pomóż ! - cz. II
A tu samolot Jana Zumbacha z wojny w Biafrze - po II wojnie latał w Afryce jako najemnik - ta bardziej kolorowa maszyna A-26 Invader - http://www.zotzdecals.com/reviews/alc48014/13.jpg A jak chcecie sobie pooglądac trochę modeli to polecam podłubać stronę - www.modelarstwo.org.pl i www.pwm.org.pl Polecam galerie gotowych modeli na forumach
Edytowane przez Schreck Czas edycji: 2008-01-05 o 22:26 Powód: uzupełnienie treści |
|
|
|
#2912 |
|
Raczkowanie
|
Schreck - witam Ciebie i całą "grupę dłubaczy modeli". Dzięki, że postanowiliście się włączyć w akcję pomocy. Jeszcze drobna sprawa techniczna - ilość postów na wątku jest ograniczona, więc staramy się nie pisać postu pod swoim wcześniejszym postem, tylko korzystamy z funkcji "edytuj" i robimy dopisek
To tak tylko na marginesie Jeszcze raz witam !!!Aniu - no to ładnie Nowy rok przynosi same miłe niespodzianki.Gratulacje!!! ![]() A zdjęcia z imprezy w Zambii świetne. Sam chętnie bym poszedł na taką balangę ![]() |
|
|
|
#2913 |
|
Zakorzenienie
|
Schreck no to my tu tak oscylujemy wg tego wieku, młodsi niech sie nie obrazają :P
ja też juz 3-ka z przodu to piszę ze młodzi, sie zamotałam to zakończe ten wywód ![]() dzięki za linki, ale Cię pomolestuje jeszcze o zdjęcia wykonanych juz przez Was modeli ![]() baaaardzo proszę
|
#2914 |
|
Raczkowanie
|
Cóż, sam cyfraka nie posiadam - to się nie pochwalę - ale spoko - tylko na razie - czymś się pochwalę już niedługo - teraz na potrzeby aukcji dłubię coś takiego - http://hem.passagen.se/burrabee/72scale/modern.html - jeśli od razu nie pokazał się pojazd to kliknąć zdjęcie białego, z krzyżami MCK, bez luf i na kołach - praca kolegi modelarza z Niemiec - ale mój będzie na podstawce (dioramce) z Somalii z figurkami cywilów. Prace koleżanki Kasi - specjalizuje się w figurkach - można zobaczyć tu - http://figurki.org/component/option,...144/board,26.0 - obiecała na początek przekazać figurkę czarnoskórego żołnierza Legi Cudzoziemskiej z okresu konfliktu w Czadzie w latach 60tych - widziałem ją w tzw. progresie - wygląda smakowicie. Aha - MAMO - podeślij mi na maila adres gdzie mamy podsyłać nasze wypociny...
Edytowane przez Schreck Czas edycji: 2008-01-05 o 19:26 Powód: uzupełnienie treści |
|
|
|
#2915 |
|
Rozeznanie
|
Teresko, ja będę pomagała przy aukcjach.
|
|
|
|
#2916 |
|
Zakorzenienie
|
Schreck a mozemy tak zrobić (luźna propozycja) skoro robicie takie piękne zdjęcia
![]() a nie będą to domyślam sie hurtowe ilości na raz, tylko pojedyńcze sztuki co jakis czas - bo jak pobieżnie przejrzałam temat to bardzo pracochłonna i czasochłonna praca ![]() ze podeślecie do mnie tylko zdjęcia i wymiary a ja lub ulisia wystawimy aukcje , po zakończeniu podamy adres do kogo figurka ma trafić. ale jezeli miałby to byc problem to oczywiście wszyskto do uzgodnienia. Chylę czoło przed Waszymi dziełami, to naprawdę artystyczne dzieła i takie precyzyjne, nie moge się nadziwić ![]() A Kasia do nas wpadnie ?
|
#2917 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ile macie kilogramów razem, zorganizujcie się może wspólnie? Zapytałam Panią spoza forum ile ona ma kilogramów. Dam znać |
||
|
|
|
#2918 |
|
Rozeznanie
|
_Mama_ to może być problem tego typu, że koszty wysyłki pójdą na nasze konto, a oni będą musieli to wysłać. Przecież nie da się do każdej aukcji podawać różnych nr konta...
![]() Seona - ja mam jakieś 4-5kg. |
|
|
|
#2919 |
|
Raczkowanie
|
Myślę, że dogadamy temat - wszystko do ustalenia - na początku będziemy może podsyłać do was fanty a fotki na maila, jeśli akcja się rozpędzi to zorganizujemy punkty zborne i organizować przesyłki z większych miast. Ważną sprawą też jest opakowanie - to prawdziwa sztuka upakować te drobiazgi - mamy pewne doświadczenie - z opracowanym "testem łosia" włącznie. Jest to poważny temat gdyż mamy nawet znajomego modelarza w UK - napomkiwał coś o Ebay-u - czyli bardziej światowo się zrobi. Kasia oczywiście dołączy - podlinkuję ją na maila i zaciągnę za ucho - niewykluczone, że przejmie potem dowództwo jako "starsza stopniem". Z tego co wiem od jakiegoś czasu "molestuje" kolegę rzeźbiarza figurkowego o popiersie zuluskiego wodza.
Edytowane przez Schreck Czas edycji: 2008-01-05 o 20:26 Powód: uzup. |
|
|
|
#2920 |
|
Rozeznanie
|
Aniu gratulacje
![]() Superancka wiadomosc Witam grupę modelarzy. Bardzo się ciesze ze macie dobre serca i chcecie pomóc tym, którzy pomocy bardzo potrzebują dzieląc się tym, co sami potraficie zrobic z wielką satysfakcją. |
|
|
|
#2921 | |
|
Zakorzenienie
|
Ulisia1 czekam na wiadomość od tej Pani, ile ona i ile M@gd@len@ ma kg. Ale M@gd@len@ ma chyba dość sporo ciuszków i byłoby najkorzystniej gdybyś Ty to do niej wysłała, bo ona ma więcej
Ale niech lepiej sama się wypowie![]() Cytat:
Może dzięki Wam i Waszym pracom wybudujemy Arkę Noego szybciej niż myślimy
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2922 |
|
Raczkowanie
|
Witam wieczorową porą
![]() Dawno nie zaglądałąm na forum bo jakoś czasu nie było , a tu takie dobre wiadomości ![]() Anastazja , GRATULUJĘ serdecznie synusia jaroszania , róniez GRATULUJĘ !!!! Aż się rozmażyłam bo rok temu , mniej więcej o tej porze ja też się dowiedziałąm , że jestem w ciąży No i jest Dominik.... ![]() ![]() Witam równiez Modelarzy Zdjęcia dzieciaczków oczywiście przesliczne , aż miło popatrzeć , a jak ładnie dzieci są ubrane Dobrej nocy wszystkim zyczę
" Ciało odchodzi, serce nie ma nóg... " ( Lud Tsonga ) " Jeżeli marzy tylko jeden człowiek Pozostanie to tylko marzeniem Jeżeli będziemy marzyć wszyscy razem Będzie to już początek nowej rzeczywistości... " : ) |
|
|
|
#2923 |
|
Raczkowanie
|
Suzi , wywaliłaś mnie niechcący z chata naszego
Wejść teraz nie mogę :P Hiehiehiehe
" Ciało odchodzi, serce nie ma nóg... " ( Lud Tsonga ) " Jeżeli marzy tylko jeden człowiek Pozostanie to tylko marzeniem Jeżeli będziemy marzyć wszyscy razem Będzie to już początek nowej rzeczywistości... " : ) |
|
|
|
#2924 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie!
Mogę się już oficjalnie pochwalić, że będę pomagać _MAMIE_ przy aukcjach allegro. Jedną już na próbę wystawiłam z mojego własnego konta, ale czekam na aktywacje specjalnego konta na allegro, którego będę używać tylko do aukcji charytatywnych. Także jakby ktoś chciał zobaczyć moją próbną aukcję, to pojawi się ona w linku który jest w podpisie MAMY ![]() A jeśli ktoś chciałby wysłać mi jakiś przedmiot do wystawienia, to podam mój adres domowy na PW. Pozdrawiam serdecznie !!!
|
|
|
|
#2925 |
|
Raczkowanie
|
Witam MODELARZY o cudownych sercach.
Droga Teresko spódniczek jeszcze nie będzie,wysłane paczką ekonomiczną w pazdzierniku.Dwie spódniczki dla Helenki poszły priorytetem na święta ale też jeszcze nie doszły. |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2926 | ||
|
Zadomowienie
|
witam wszystkich
teraz pokolei Anastazja gratuluję serdecznie synka. jesteś wielka. nie doszukałam sie tylko jak malutki ma na imię Ania wiesz, że cieszę sie i mimo, ze to juz zrobiłam to jeszcze raz serdeczne gratulacje. Ciepło witam grupę modelarzy. świetnie, ze ze swoją checią niesienia pomocy zawitaliscie do nas. potrzeba na ludzi zapałem i pasja Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2927 |
|
Rozeznanie
|
Mi jest obojętnie kto to wyśle... To może najwyżej dogadamy się we wtorek, jak będziesz wiedziała ile tego masz...
![]() Edytowane przez ulisia1 Czas edycji: 2008-01-07 o 19:04 Powód: Uzup. treści |
|
|
|
#2928 |
|
Rozeznanie
|
Ja też chcę się przywitać!!!
![]() Schreck - super, że tu jesteś!!! Czekamy też z niecierpliwością na resztę ![]() BTW, mam pytanie - czy ktoś się orientuje, czy Siostra robiła zdjęcia, jak rozdawała paczki które doszły przed świętami??? Bo moja paczucha dla Dominika doszła i tak się cieszyłam, że niedługo zobaczę jego kolejne zdjęcie...a tu nie ma i nie ma ...
|
|
|
|
#2929 |
|
Rozeznanie
|
Hej, czy ktoś mógłby mi podać linka do naszej "Klasy" na portalu nasza klasa...? Szukam już drugą godzinę, właczając w to szukanie na forum (wiem że gdzieś to bylo) i nie mogę znaleźć...
Pliizzz...
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2930 |
|
Rozeznanie
|
http://nasza-klasa.pl/school/109876
Mam nadzieję, że o to Ci chodziło. Strasznie dzisiaj trudno dostać się tam. Pozdrawiam |
|
|
|
#2931 |
|
Raczkowanie
|
Witam ciepło w ten śnieżny wieczór,
Dzisiejszym popołudniem mieliśmy burzę mózgów z Kasią przeglądając pudełka z zestawami figurek żołnierzy i wyszły nam pomysły na scenki obrazujące ujęcia z filmów - "Łzy słońca" - będą zrobieni na bazie tego zestawu - http://www.hobbysta.pl/figurki-us-na...am-p-3843.html - kliknąć mały obrazek - taki Bruce Willis w miniaturze, "Shooting dogs" i mój ulubiony - http://www.youtube.com/watch?v=sQS6XQOhNh0 Myślę, że takie skojarzenia z filmami pozwolą wam wyobrazić sobie co to będzie. Żołnierze z Legii Cudzoziemskiej niedługo do obejrzenia na stronce Kasi, a potem na aukcji Serca dla Afryki. Widziałem dziś jak wyglądają - przystojniacy... Kasia zamelduje się jutro tudzież pojutrze...
Edytowane przez Schreck Czas edycji: 2008-01-06 o 18:26 Powód: uzup. |
|
|
|
#2932 |
|
Rozeznanie
|
Tak. Dzięęęęęęęęęęki Tereska!
|
|
|
|
#2933 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
i moja propozycja abyście wysyłali do osoby, która wygra, ale jeżeli przeszkolicie ulę jak zrobić tajemniczy "test łosia" i Ula sie zgodzi to ja nie mogę mieć nic przeciwJak zobaczyła Ebay to mi się szeroko otworzyły oczy ja juz w lipcu czy czerwcu miałam wszystko ugadane z administratorką łącznie z reklamą naszych aukcji przez EBay, ale niestety ja nie potrafię tego serwisu obsługiwać i nikt taki do pomocy się nie znalazł, więc gdyby kolega wystawiła tam cos to byłoby to spełnienie moich marzeń bo aukcje to nie tylko pieniążki na jedzenie i szkołę dla dzieciaczków ale ogromna reklama, ja codziennie dostaję propozycje pomocy dzieciom i już niedługo będę zamykała listę na 300. Zaraz właśnie idę odpisać 1 Pani i tak jest codziennie ....\ cieszę sie na figurki i nie mogę się doczekać az przyjdzie Kasia , bo nie mogę uwierzyc że kobiety również zajmują sie modelarstwem ![]() Cytat:
![]() dziękuję cos sie tylko tło wycięło, zobaczymy jeszcze raz jak dostaniesz fanty ![]() Cytat:
jak pojedzie gosia to będziemy mieć zdjęcia na tony ![]() Teraz zapodam zdjęcia z domu Jenipher z podziękowaniami dla sponsorów mam też rozliczenia roczne dla kilku osób pokaze Wam bo wiem ze Animator się nie obrazi jak to wyglada: Rozliczenia dla Pana W.Grychnika za okres od :Styczen-24 Listopad 2007 Nr.1 Jackson Milanzi Wplaty w 2007 r. US 151.79 = ZMK 576.800 Wydano na:
Przychody: Koncowka z roku 2006 K 20.000 Przychody ‘07 K 576.800 Total K 596.800 Oszczednosci na 2008 K 0.000 Serdecznie dziekujemy. bardzo skrupulatnie i dokładnie wszystko podliczone, dlatego osoby, które sie wahają albo maja wątpliwości uspokajam ze s.Józefa nie zmarnuje żadnej złotówki, grosza, które przeznaczacie na swoje dzieci w Zambii
|
|
#2934 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2935 |
|
Raczkowanie
|
MAMO - myślę, że po prostu każdy przeznaczony fant na aukcje będzie pakowany w pudełko wysyłkowe i odpowiednio oznaczany, a następnie ładowany do większego kartonu zbiorczego - przynajmniej tak planujemy tu z Gdańska, który następnie będzie wysyłany do Was - potem rozpakować ten duży - małe zostawić nierozpakowane - wystawić, no i wysłać po aukcji do odiorcy. To oczywiście na początek - potem trzeba będzie coś bardziej wymyślnego opracować. Zdjęcia dostarczymy albo via e-mail tudzież na płytce załączonej do kartonu. Co do E-baya - poproszę mojego zaufanego gentelmana z UK - Alexa - jego nick na Ebay - alecandsuedunn i myślę, że coś podpowie dodatkowo - on też już coś dla was dłubie tak a'propos. Chyba, że ten temat załatwiacie przez polskiego E-baya. Jako, że aukcje z modelami będą bardziej specyficzne i skierowanie do pewnej grupy odbiorców chcemy również dostarczyć później uzupełniające opracowanie graficzne specjalne dla aukcji związanych z modelarstwem dla Afryki - mamy nawet pomysł na nazwę dla tego podprojektu - Modellers 4 Africa - w końcu nie tylko modelarze z Polski są tu mile widziani mam nadzieję. Test Łosia - to pakowanie obiektu w kartonik z układaniem dodatkowego wypełniacza - styropian, folia bombelkowa itp. - zamykanie - potrząsanie czy się aby nie klekocze - najlepiej dwóch pakujących - by słuchać czy się nie tłucze po pudełku....
|
|
|
|
#2936 |
|
Rozeznanie
|
Uważam że to bardzo dobry pomysł Schreck. Tylko będzie trzeba dobrze oznaczać paczki i zdjęcia, żeby się nie pomylić przy wysyłaniu...
![]() Pozdrawiam. |
|
|
|
#2937 |
|
Rozeznanie
|
ulisia- wysłąłam do Ciebie pw- sprawdz czy dotarło
|
|
|
|
#2938 |
|
Rozeznanie
|
doszło, już odpisuję
|
|
|
|
#2939 |
|
Zakorzenienie
|
Schreck ok rozumiem, tak moze byc
z pakowaniem w zbiorcze pudło ![]() jestem zaskoczona takim profesjonalnym podejściem i dalokosiężnymi planami ![]() co do eBay to ja właśnie z polskim załatwiałam ale jak w gre wchodzi inny kraj tym lepiej ale tutaj wchodzi ten system wpłacaia PayPal i potrzebaby pełnomocnika siostry Józefy na załatwienie tego inaczej raczej zagraniczni klienci na polskie konto by przelewów nie chciali robić, ale myślę że i to jest do załatwienia, tylko musiałabym dokładnie wiedzieć co ma s.ekonomka zrobić w tym banku aby takie zagraniczne przelewy za posrednictwem PayPalu mogły spływać ....
|
#2940 |
|
Raczkowanie
|
A istnieje opcja by założyć później konto dla odbiorców spoza Polski w jakimś zagranicznym banku? Takie dodatkowe? Albo bezpośrednie wpłaty na konto w banku zambijskim założonym przez pełnomocnika siostry Józefy? No chyba, że tak sie nie da, albo ja o czymś nie wiem, tudzież nie zdaję sobie z czegoś sprawy... A co do planów rozwojowych w temacie to trzeba byłoby pomyśleć o rezydentach koordynujących projektu na poszczególne kraje - w końcu modelarzy na świecie nie brakuje - oby tylko pomysłów na modele nie brakło i oby Kenia nie dostarczyła nowych inspiracji...
Edytowane przez Schreck Czas edycji: 2008-01-06 o 21:15 Powód: uzup. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:44.

To tak tylko na marginesie
Jeszcze raz witam !!!

Ile macie kilogramów razem, zorganizujcie się może wspólnie? Zapytałam Panią spoza forum ile ona ma kilogramów. Dam znać

Superancka wiadomosc
Ale niech lepiej sama się wypowie
ja juz w lipcu czy czerwcu miałam wszystko ugadane z administratorką łącznie z reklamą naszych aukcji przez EBay, ale niestety ja nie potrafię tego serwisu obsługiwać i nikt taki do pomocy się nie znalazł, więc gdyby kolega wystawiła tam cos to byłoby to spełnienie moich marzeń