![]() |
#2971 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Rzucić palenie, część II
Nikt nie rzuca? U mnie we wtorek będzie 6 tygodni bez papierosa. Nie wzięłam ani buszka. Minął już miesiąc bez żadnego wspomagania, dzień po moim ostatnim poście wrzuciłam elektronika głęboko do szuflady. Nie chce mi się palić przy piwie, kawie czy po jedzeniu. Normalnie wychodzę z palącymi znajomymi na fajkę i nie rusza mnie, że oni palą a ja nie. Ale żeby nie było za różowo - coraz częściej nachodzi mnie ogromna chęć zapalenia. W takich zwykłych sytuacjach, których wcale nie kojarzę z paleniem. Tak nagle, siedzę sobie w domu, coś tam robie i mnie zaczyna skręcać. Nigdy nie wiem kiedy to nastąpi. Wolałabym, żeby chciało mi się palić w konkretnych sytuacjach, wtedy w miarę możliwości bym ich unikala. A tak już kilka razy wybierałam się po fajki ale tż mnie powstrzymał. Wczoraj wzięło nas razem, na zakupach. Już było postanowione, że kupujemy, ale przy kasie oprzytomnialam. Zaczyna mnie to męczyć
![]()
![]() |
#2972 |
Przyczajenie
|
Ja mogę z czystym sumieniem polecić metodę Allena Carra. Jest książka albo szkolenie. Pomaga i działa - silna wola nie potrzebna i się nie tyje.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2973 |
Przyczajenie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2974 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2975 |
Przyczajenie
|
Hej to super, może razem będziemy podtrzymywać się na duchu w tych ciężkich chwilach.U mnie niestety ciężko,raz poległam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2976 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2977 | |
Raróg
|
Ja sobie wymyśliłam taką metodę: kupiłam Desmoxan (Tabex to to samo) i e-papierosa na ciężkie chwile. Przez te pierwsze parę dni paliłam jeszcze normalne, ale coraz mniej, przerzucałam się na e-. Potem już tylko e- i Desmoxan. Zostały mi trzy ostatnie tabletki Desmoxanu, e- też już mnie nie ciągnie, także myślę że dobry wymyśliłam sobie sposób. Taki ze wspomagaczami, dla tych, którym trudno rozstać się z paleniem, jak mi. Troszkę kosztowała ta impreza ale co z tego jak po tych paru dniach już mi się zwróciła
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2978 |
Konto usunięte
|
Też brałam Desmoxan. Od soboty do wtorku. Od środy nie biorę i od tego samego dnia nie palę. Mój Tż pali e-papierosa ale mnie jakoś nie ciągnie na szczęście.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2979 |
Konto usunięte
|
Hej, jest tu ktoś jeszcze?
Ja palenie rzucam po raz kolejny... Pierwszy raz ze "wspomaganiem". Od wczoraj biorę Desmoxan i albo sobie coś wkręcam albo to rzeczywiście coś daje. Ochota jakby mniejsza i da się wytrzymać... Oby tym razem się udało. Najdłużej nie paliłam pół roku i czułam się wtedy świetnie. Czasem było ciężko, zwłaszcza do piwka czegoś brakowało w dłoni... I pewnego dnia skusiłam się na jednego i tak poszło... ![]() Dziś mój drugi dzień ![]() Najgorsze jest to, że mój facet pali w mieszkaniu, przez co może mnie trochę kusić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2980 | |
Raróg
|
Mój wychodzi na balkon, tak jak mi obiecał.
Ale menda zostawił mi wczoraj trochę fajek w paczce, nnie wiem, co to miało być, test czy co ![]() Ja mówię: na kryzysowe sytuacje, bo bez nich się nie obejdzie, najlepsza jest e-faja.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2981 |
Konto usunięte
|
[1=6ab835231803f4b1cac896d 6aed120cccc2755ce_6576510 2cc8be;51460975]Hej, jest tu ktoś jeszcze?
Ja palenie rzucam po raz kolejny... Pierwszy raz ze "wspomaganiem". Od wczoraj biorę Desmoxan i albo sobie coś wkręcam albo to rzeczywiście coś daje. Ochota jakby mniejsza i da się wytrzymać... Oby tym razem się udało. Najdłużej nie paliłam pół roku i czułam się wtedy świetnie. Czasem było ciężko, zwłaszcza do piwka czegoś brakowało w dłoni... I pewnego dnia skusiłam się na jednego i tak poszło... ![]() Dziś mój drugi dzień ![]() Najgorsze jest to, że mój facet pali w mieszkaniu, przez co może mnie trochę kusić ![]() Moja siostra pali. Ale póki co twarda jestem ![]() Mam pół paczki w szafce. Ale nie tykam. I mam nadzieję, że tak zostanie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2982 | |
Raróg
|
Trzymam kciuki. Ja bym je wywaliła, no nie mogłabym mieć w domu, zbyt duże ryzyko w moim przypadku ; )
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2983 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny U mnie też jakoś leci, niestety kilka razy poległam i zapaliłam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2984 | |
Raróg
|
Ja właśnie wzięłam ostatnią tabletkę Desmoxanu, bo tak leżała i leżała i stwierdziłam, że po co ma mi leżeć bez sensu
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2985 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2986 | |
Raróg
|
[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;51474705]
Łykam czasem przed pracą bo niekiedy szału można dostać ![]() Nom, pomaga, nie da się ukryć ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2987 |
Konto usunięte
|
To Wy nie bierzecie ich wg tego "rozkładu" na ulotce?
![]() Ja biorę tak jak zaleca producent, co by mieć pewność ![]() To lek jak każdy inny i wolę z nim nie kombinować. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2988 | |
Raróg
|
No ja brałam jak ulotka przykazała.
Jak ktoś bierze krócej, cóż, oszczędzi sobie wątrobę ; )
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2989 |
Konto usunięte
|
[1=6ab835231803f4b1cac896d 6aed120cccc2755ce_6576510 2cc8be;51475319]To Wy nie bierzecie ich wg tego "rozkładu" na ulotce?
![]() Ja biorę tak jak zaleca producent, co by mieć pewność ![]() To lek jak każdy inny i wolę z nim nie kombinować.[/QUOTE] Głupio to zabrzmi ale jak brałam wg rozkładu to nie szło mi zrezygnowanie z palenia. Jak siostrę kocham ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2990 |
Konto usunięte
|
Ale jestem głupia
![]() Dałam się skusić na jednego i żałuję, bo wcale nie miałam aż takiej ochoty i tak nie smakowało ![]() Trudno, będę wiedziała na następny raz ![]() Dziś mój 3 dzień i zapaliłam tego jednego. To i tak nieźle, wiedząc, że normalnie spaliłabym ze 2 paczki... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2991 |
Konto usunięte
|
u mnie dzisiaj 9 dzień bez dymka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2992 |
TrustMe, I'mApsychologist
|
Cześć,
ja rzucam również drugi raz. Wcześniej nie paliłam pół roku, a teraz nie palę 3 dzień, dziś mam wyjątkową ciągotę.... Ale wiem, że wytrzymam. ![]() Ja stosuję desmoxan i nie palę od 3 dnia jak go biorę, dodatkowo równolegle czytałam książkę A. Carra Jak łatwo rzucić palenie. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2993 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2994 |
Raczkowanie
|
Dobry- nie pale od 7 dni, ale stosuje e-fajke
![]() ![]()
![]() |
#2995 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2996 | |
Raróg
|
Dla mnie, jako osoby nie wyobrazajacej sobie zycia bez dymka, wspomagacze były koniecznością. Więc 100,- z groszami na e-faję i liquid + 60,- za Desmoxan. Zdało egzamin jak ta lala. Od zwykłych odrzuciło mnie wcześniej, "niż ustawa przewidziała" ; ) E-faję pociągałam, bo pociągałam, rzadko kiedy, liquid mam do teraz, a ile to już dni. I leży sobie faja, co z tego, że była droga, jak już się zwróciła : ) No nie mozna powiedzieć, że to to samo palenie, bo jakby teraz zapaliła zwykłą to oj, byłaby jazzzzda
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2997 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
I tak dalej pali, i tak... więc sorry ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2998 | |
Raróg
|
Ale to też się z czasem odstawia... bo to takie aż tam zachęcające nie jest. Mówię, możesz jarać e- a jak zaciągniesz się zwykłym, i tak odlecisz. Jest lżej, z czasem coraz mniej i koniec. Chce ktoś mój?
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2999 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja bym chyba nigdy nie rzuciła przy pomocy czegokolwiek z nikotyną ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3000 | |
Raróg
|
A ja się nie spodziewałam, że pójdzie tak łatwo, jak Bozię kocham. I nie żrę wiecej i humor dopisuje, dobrze jest. A jak nie, podgryzać słonecznik, ew orzeszki solone.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:25.