Rzucić palenie, część II - Strona 113 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2019-07-24, 19:59   #3361
nie_powiem
Wtajemniczenie

Dot.: Rzucić palenie, część II

Nie palę cała 1 dobę i 7 godzin
Stary 2019-07-24, 21:29   #3362
muszynianka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nie_powiem Pokaż wiadomość

pchaj ten wózek do przodu

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Za rok będziesz żałowała, że nie zaczęłaś dzisiaj
Zapisz
muszynianka26 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-07-25, 13:02   #3363
60d64c77414195c3f1000bfc6e843f4303cd6908_5f3f0074680ed
Konto usunięte

Cytat:
To naprawdę wiele jak na (byłego) palacza!

U mnie wczoraj oficjalnie stuknęło 5 miesięcy
60d64c77414195c3f1000bfc6e843f4303cd6908_5f3f0074680ed jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-07-25, 18:02   #3364
talkshit
Zakorzenienie

Cytat:

Ja też się dalej trzymam Dzisiaj mam straszny apetyt, dosłownie chyba zjem wszystko co jest w domu

---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ----------

[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;87026650]To naprawdę wiele jak na (byłego) palacza!

U mnie wczoraj oficjalnie stuknęło 5 miesięcy [/QUOTE]

Piękny wynik
których nie potrafimy okiełznać.

Motocykl
- mój sposób na życie.

talkshit jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-07-31, 09:37   #3365
domiiiniika
Raczkowanie

a czy ktoś próbował rzucić palenie z tabletkami? słyszałam różne opinie, ale ogólnie pomagają...a dwa słyszałam też o książce, którą ponoć jak się przeczyta to "się nie pali", ale podczas czytania można jeszcze palić...sceptycznie jestem do książek tego typu nastawiona, ale znam osoby którym pomogła
domiiiniika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-07-31, 09:49   #3366
nie_powiem
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez domiiiniika Pokaż wiadomość
a czy ktoś próbował rzucić palenie z tabletkami? słyszałam różne opinie, ale ogólnie pomagają...a dwa słyszałam też o książce, którą ponoć jak się przeczyta to "się nie pali", ale podczas czytania można jeszcze palić...sceptycznie jestem do książek tego typu nastawiona, ale znam osoby którym pomogła

Żeby rzucić trzeba naprawdę chcieć i być w 100% pewnym i gotowym. Ja przeczytałam i książkę i brałam tabletki, i siłą "woli" i wszystkiego i się nie udało. W sensie książka była najlepsza, bo nie paliłam jakieś 3-4 miesiące, ale żeby naprawdę na mnie działała to chyba musiałabym czytać ją codziennie.
Stary 2019-08-01, 16:45   #3367
talkshit
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domiiiniika Pokaż wiadomość

Ja pierwszy raz rzucałam bez tabletek, wszystko byłoby dobrze gdyby nie fakt, że strasznie źle się czułam. Kręciło mi się w głowie, było mi niedobrze... Nie było mowy o prowadzeniu auta, w pracy ledwo żyłam. Wróciłam do palenia, fakt faktem, że bardzo wtedy ograniczyłam papierosy... jednak ciągle były. Aktualnie rzucam z tabletkami, dzisiaj jest 8 dzień bez papierosa. Czuję się świetnie, nie mam żadnych efektów ubocznych i o to mi w głównej mierze chodziło .
których nie potrafimy okiełznać.

Motocykl
- mój sposób na życie.

talkshit jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2019-08-05, 12:25   #3368
Ania701
Raczkowanie

Nie paliłam ponad miesiąc, uznałam, że skoro i tak przychodzi mi to łatwiej - zaczęłam mieć mniejszy apetyt na papierosy a z czasem irytował mnie smród po paleniu - zwłaszcza na rękach.
I wykorzystałam to, że akurat wyjechałam za granicę do siostry. Zawsze to łatwiej przestać przy zmianie dziennej rutyny. No ale nic, wróciłam do domu i przy pierwszej okazji zapaliłam tego jednego, a potem kolejnego i tak już trzeci dzień. Dawno nie miałam tak długiej przerwy od palenia, nie pamiętam kiedy ostatnio. Chyba przy ostatniej ciąży.

No i ten miesiąc to +5kg, ale nie wiem czy to wakacje czy brak fajek.

Cieszy mnie to o tyle, że jakoś nie mam teraz pierwszej myśli z rana "muszę zapalić".
Ania701 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-08-15, 18:41   #3369
nie_powiem
Wtajemniczenie

Jak Wam idzie, drogie panie?
Stary 2019-08-15, 22:58   #3370
Konto usunięte

Cytat:
Jak Wam idzie, drogie panie?
U mnie 172 dni
60d64c77414195c3f1000bfc6e843f4303cd6908_5f3f0074680ed jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-08-16, 06:29   #3371
muszynianka26
Wtajemniczenie

U mnie 135 dni

Zapisz

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2019-08-26, 20:45   #3372
sublips
Zakorzenienie

Cześć, czy ktoś planuje niebawem rzucać palenie? Czytałam trochę ten wątek przed rejestracją i był bardzo motywujący. W sobotę wybieram się na imprezę, więc nawet nie planuję przed tym wydarzeniem rzucać, ale powoli czuję, że czas na mnie.

Moją motywacją jest głównie zdrowie, obawiam się chorób oraz raka, a jaram oraz szybszego starzenia się. W sumie nic innego za bardzo mnie nie przekonuje, finanse czy smród mi nie przeszkadzają.
sublips jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-08-26, 21:32   #3373
nie_powiem
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez muszynianka26 Pokaż wiadomość
U mnie 135 dni

Czytałam kilka stron wcześniej wątek i faktycznie miałaś duuużo prób zakończonych ostatecznie fiaskiem, ale się nie poddałaś i już tyle dni! To bardziej motywujące dla mnie niż osoby, które rozprawiły się z paleniem "raz a porządnie". Gratuluję!

Cytat:
Napisane przez sublips Pokaż wiadomość
Cześć, czy ktoś planuje niebawem rzucać palenie? Czytałam trochę ten wątek przed rejestracją i był bardzo motywujący. W sobotę wybieram się na imprezę, więc nawet nie planuję przed tym wydarzeniem rzucać, ale powoli czuję, że czas na mnie.

Moją motywacją jest głównie zdrowie, obawiam się chorób oraz raka, a jaram oraz szybszego starzenia się. W sumie nic innego za bardzo mnie nie przekonuje, finanse czy smród mi nie przeszkadzają.

Ja chcę dołączyć teraz na serio do gangu niepalących. Kupiłam dziś paczkę i zamierzam do końca tygodnia ją palić i przy tym czytać książkę Allena Carra, bo kiedyś mi pomogła na kilka miesięcy. Z tym, że ja paczkę mam średnio na 3-4 dni.

No i też ściągnę chyba apkę na telefon. Żeby patrzeć jak pomaga.
Stary 2019-08-26, 22:06   #3374
sublips
Zakorzenienie

Cytat:
Czytałam kilka stron wcześniej wątek i faktycznie miałaś duuużo prób zakończonych ostatecznie fiaskiem, ale się nie poddałaś i już tyle dni! To bardziej motywujące dla mnie niż osoby, które rozprawiły się z paleniem "raz a porządnie". Gratuluję!

Ja chcę dołączyć teraz na serio do gangu niepalących. Kupiłam dziś paczkę i zamierzam do końca tygodnia ją palić i przy tym czytać książkę Allena Carra, bo kiedyś mi pomogła na kilka miesięcy. Z tym, że ja paczkę mam średnio na 3-4 dni.

Ja przeczytałam Carra i jakoś w sumie mnie nie przekonał. To, co napisał, jest oczywiście logiczne i sensowne, ale po prostu nie zadziałało to na mnie.

Ja zależy. Na imprezach palę bardzo dużo, choć często na nie nie chodzę, ale też przy luźniejszych spotkaniach ze znajomymi, natomiast na co dzień paczka na dwa dni, czasami na trzy, miałam też okres, że paliłam raz na trzy dni jednego papierosa. Mam zamiar zacząć łykać Tabex, najlepiej na mnie zadziałał kiedyś.

Po prostu chciałabym nie postrzegać papierosów jako czegokolwiek przyjemnego i żeby mnie nie ciągnęło. Najbardziej się boję, że nie będę palić, a i tak będę marzyć o fajce .
Stary 2019-08-27, 05:53   #3375
muszynianka26
Wtajemniczenie

Rzucić palenie, część II

Cytat:

Tak, miałam dużo prób, a za chwilę będzie 5! Miesięcy jak nie palę. Jestem przykładem, że się da pomimo porażek. Nie powiem, te porażki demotywują bo przy kolejnej próbie rzucenia patrzysz wstecz i masz z tyłu głowy, że się nie uda, ale warto próbować.

Po prawie 5 miesiącach mogę powiedzieć, że stan cery mi się poprawił, paznokcie znacząco przestały rozdwajać, mam lepszą kondycję i mogę wziąć głębszy oddech jeśli chodzi o pieniądze to tego nie odczuwamy bo mąż akurat o tyle zaczął mniej zarabiać ile zaoszczędzany na fajkach.

Mi apka pomagała w trudnych chwilach, włączałam ją w trudnych chwilach i patrzyłam jak zdrowie się poprawia i kasa rośnie

Sublips na początku na pewno będziesz marzyć o fajce, ale im więcej przeżyjesz sytuacji, po których paliłaś, tym rzadziej to będzie. Ja zawsze sięgałam po papierosa po przyjściu do pracy przy kawie albo po kłótni z mężem.

Zapisz

Edytowane przez muszynianka26
Czas edycji: 2019-08-27 o 05:57
Stary 2019-08-28, 16:41   #3376
Konto usunięte

U mnie ponad pół roku nie sądziłam, że doczekam
Stary 2019-08-28, 20:08   #3377
nie_powiem
Wtajemniczenie

Cytat:

Po prostu chciałabym nie postrzegać papierosów jako czegokolwiek przyjemnego i żeby mnie nie ciągnęło. Najbardziej się boję, że nie będę palić, a i tak będę marzyć o fajce .

Mam tak samo... Z jednej strony bardzo chcę rzucić i w ogóle wziąć swoje życie w garść, ale no za każdym razem gdy kończy mi się paczka to mam strach, że jak ja przeżyję wszelkie patowe sytuacje. Np. za miesiąc mam obronę mgr i co ja wtedy zrobię z tym stresem? Nie zapalę? No jak niby?
Stary 2019-08-29, 07:50   #3378
sublips
Zakorzenienie

muszynianka26, Annulka21 gratuluję Wam !

Cytat:
Mam tak samo... Z jednej strony bardzo chcę rzucić i w ogóle wziąć swoje życie w garść, ale no za każdym razem gdy kończy mi się paczka to mam strach, że jak ja przeżyję wszelkie patowe sytuacje. Np. za miesiąc mam obronę mgr i co ja wtedy zrobię z tym stresem? Nie zapalę? No jak niby?
Powiem Ci, że jestem naprawdę zatwardziałą palaczką, do tego stopnia że po prostu nikt nie wierzy, że rzucę palenie, ale jakoś przed obroną magisterki udało mi się odstawić fajki i nawet mnie nie ciągnęło w tym czasie, a jestem osobą bardzo podatną na stres . Wróciłam w zupełnie innej sytuacji, jednak rozumiem, bo mnie fajki po prostu wtedy bardzo już nie smakowały i obecnie też jestem przepalona.

Podobnie jak Ty, jak mi się kończy paczka, to odczuwam strach, czasami mnie łapie prawdziwy lęk, nie wyobrażam sobie życia bez fajek, urlopu bez fajek, imprezy bez fajek.

Ja się najbardziej boję w sumie, że będę właśnie całe życie palaczką i zawsze ten papieros będzie z tyłu mojej głowy . Rzucałam wcześniej papierosy niezliczoną liczbę razy i za każdym razem jest trudniej, w dodatku rozsadza mnie wtedy, trenuję sporo i tak, ale jak rzucałam palenie, to nawet trzy godziny potrafiłam spędzić na siłowni. Tak ogólnie na niepalenie najlepiej mi robił Tabex, ale nie potrafię sobie zastąpić niczym tego głodu psychicznego, na szczęście go nie zajadam, bo bez papierosów zmniejsza mi się apetyt, ale coś by się przydało. Zastanawiałam się nad przerzuceniem na e-fajkę, ale w sumie nie przekonuje mnie to do końca, że to mniej szkodliwa alternatywa, bo brak wiarygodnych badań, a kiedyś ludzie myśleli, że normalne fajki to też samo zdrówko .
Stary 2019-08-29, 10:04   #3379
nie_powiem
Wtajemniczenie

Cytat:
muszynianka26, Annulka21 gratuluję Wam !

Powiem Ci, że jestem naprawdę zatwardziałą palaczką, do tego stopnia że po prostu nikt nie wierzy, że rzucę palenie, ale jakoś przed obroną magisterki udało mi się odstawić fajki i nawet mnie nie ciągnęło w tym czasie, a jestem osobą bardzo podatną na stres . Wróciłam w zupełnie innej sytuacji, jednak rozumiem, bo mnie fajki po prostu wtedy bardzo już nie smakowały i obecnie też jestem przepalona.

Podobnie jak Ty, jak mi się kończy paczka, to odczuwam strach, czasami mnie łapie prawdziwy lęk, nie wyobrażam sobie życia bez fajek, urlopu bez fajek, imprezy bez fajek.

Ja się najbardziej boję w sumie, że będę właśnie całe życie palaczką i zawsze ten papieros będzie z tyłu mojej głowy . Rzucałam wcześniej papierosy niezliczoną liczbę razy i za każdym razem jest trudniej, w dodatku rozsadza mnie wtedy, trenuję sporo i tak, ale jak rzucałam palenie, to nawet trzy godziny potrafiłam spędzić na siłowni. Tak ogólnie na niepalenie najlepiej mi robił Tabex, ale nie potrafię sobie zastąpić niczym tego głodu psychicznego, na szczęście go nie zajadam, bo bez papierosów zmniejsza mi się apetyt, ale coś by się przydało. Zastanawiałam się nad przerzuceniem na e-fajkę, ale w sumie nie przekonuje mnie to do końca, że to mniej szkodliwa alternatywa, bo brak wiarygodnych badań, a kiedyś ludzie myśleli, że normalne fajki to też samo zdrówko .

Właśnie, dziewczynom należą się wielkie gratulacje! Trzymajcie się dzielnie, choć pewnie teraz Wam lżej i nie ciągnie tak mocno.
Ja po przeczytaniu całego mnóstwa informacji o e-papierosach wyczytałam, że to niby lepsza alternatywa. Sam fakt, że nie śmierdzisz już jest jakiś pozytywny, ale ja kupiłam i niestety, pomijając kwestie czy to faktycznie zdrowsze czy nie, prawda jest taka, że NIC nie zastąpi prawdziwego śmierdziela. Mnie to nie przekonało (na długo).

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2019-08-30, 06:50   #3380
sublips
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie, dziewczynom należą się wielkie gratulacje! Trzymajcie się dzielnie, choć pewnie teraz Wam lżej i nie ciągnie tak mocno.
Ja po przeczytaniu całego mnóstwa informacji o e-papierosach wyczytałam, że to niby lepsza alternatywa. Sam fakt, że nie śmierdzisz już jest jakiś pozytywny, ale ja kupiłam i niestety, pomijając kwestie czy to faktycznie zdrowsze czy nie, prawda jest taka, że NIC nie zastąpi prawdziwego śmierdziela. Mnie to nie przekonało (na długo).
Ja nawet kiedyś pracowałam na studiach bardzo krótko w e-fajkach, gdzie zabraniali palić normalnych papierosów. Wychodziłam aż do parku i chowałam się w krzakach .

Mnie to do końca nie przekonuje, ale nie wiem.

Podejmujesz próbę od poniedziałku? Niestety, szykują mi się - jak nigdy - dwa wyjścia, jedno w sobotę, to jeszcze będę palić, ale za tydzień muszę wpaść do koleżanki na urodziny, a nie chcę odkładać tego w nieskończoność .
Stary 2019-08-30, 11:41   #3381
nie_powiem
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja nawet kiedyś pracowałam na studiach bardzo krótko w e-fajkach, gdzie zabraniali palić normalnych papierosów. Wychodziłam aż do parku i chowałam się w krzakach .

Mnie to do końca nie przekonuje, ale nie wiem.

Podejmujesz próbę od poniedziałku? Niestety, szykują mi się - jak nigdy - dwa wyjścia, jedno w sobotę, to jeszcze będę palić, ale za tydzień muszę wpaść do koleżanki na urodziny, a nie chcę odkładać tego w nieskończoność .

Hahaha, mam podobną historię z chowaniem się w krzakach w parku jak jakiś uczniak. Też w pracy poszła informacja, że nie będę palić, że rzucam. I faktycznie chwilo się trzymałam a potem tak już nie mogłam zdzierżyć atmosfery, że po wyjściu paliłam w krzakach bo wstyd mi było się przyznać, że złamałam się zwłaszcza, że jedna osoba, z którą pracowałam to istny wampir energetyczny.

Ja chcę już od niedzieli się pożegnać z papierosami. Zaczęłam teraz biegać od rana i nijak mi nie pasuje ten styl życia z papierosami Wiesz, ja też widzę wiele pułapek i w związku z nimi wolałabym odłożyć rzucanie, ale tak można w nieskończoność - tak jak mówisz. Więc od niedzieli jestem już zupełnie czysta. Zresztą obecnie dopalam ostatnią paczkę i kupując np. nową w sobotę nie będę w stanie jej dopalić do niedzieli wieczorem by w poniedziałek już być czysta
Stary 2019-09-01, 15:42   #3382
Konto usunięte

Cytat:

Mnie czasami ciągnie ale już mi szkoda
Mój przyjaciel przerzucił się ze zwykłych papierosów na w-fajkę bo stwierdził, że nie chce całkiem rzucać ale po obecnym mniej śmierdzi
Stary 2019-09-02, 06:54   #3383
sublips
Zakorzenienie

Cytat:
Hahaha, mam podobną historię z chowaniem się w krzakach w parku jak jakiś uczniak. Też w pracy poszła informacja, że nie będę palić, że rzucam. I faktycznie chwilo się trzymałam a potem tak już nie mogłam zdzierżyć atmosfery, że po wyjściu paliłam w krzakach bo wstyd mi było się przyznać, że złamałam się zwłaszcza, że jedna osoba, z którą pracowałam to istny wampir energetyczny.

Ja chcę już od niedzieli się pożegnać z papierosami. Zaczęłam teraz biegać od rana i nijak mi nie pasuje ten styl życia z papierosami Wiesz, ja też widzę wiele pułapek i w związku z nimi wolałabym odłożyć rzucanie, ale tak można w nieskończoność - tak jak mówisz. Więc od niedzieli jestem już zupełnie czysta. Zresztą obecnie dopalam ostatnią paczkę i kupując np. nową w sobotę nie będę w stanie jej dopalić do niedzieli wieczorem by w poniedziałek już być czysta
Racja. Ja uprawiam różne rodzaje aktywności, ćwiczę kilka razy w tygodniu, ale przy bieganiu naprawdę czuję fajki.
W pracy tak samo miałam. Wielkie "ja rzucam", a później...

I jak Ci idzie?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2019-09-02, 09:22   #3384
nie_powiem
Wtajemniczenie

Cytat:
Racja. Ja uprawiam różne rodzaje aktywności, ćwiczę kilka razy w tygodniu, ale przy bieganiu naprawdę czuję fajki.
W pracy tak samo miałam. Wielkie "ja rzucam", a później...

I jak Ci idzie?

Wczoraj paliłam bo i fajki mi zostały. Dziś już nic i czuję się dziwnie.. A jak u Ciebie?
Stary 2019-09-02, 10:59   #3385
sublips
Zakorzenienie

Cytat:
Wczoraj paliłam bo i fajki mi zostały. Dziś już nic i czuję się dziwnie.. A jak u Ciebie?
Ech, ja dzisiaj jestem podenerwowana i oczywiście paliłam. Nie wiem, chyba muszę kurzyć do końca życia i tylko raczysko mnie czeka .

Trzymam za Ciebie jednak kciuki. Koleżanka z pracy już od miesiąca nie pali ponad, podziwiam ją.
Stary 2019-09-02, 11:48   #3386
nie_powiem
Wtajemniczenie

Cytat:
Ech, ja dzisiaj jestem podenerwowana i oczywiście paliłam. Nie wiem, chyba muszę kurzyć do końca życia i tylko raczysko mnie czeka .

Trzymam za Ciebie jednak kciuki. Koleżanka z pracy już od miesiąca nie pali ponad, podziwiam ją.

Ojej, szkoda! Ja też się boję, że nigdy przenigdy nie rzucę i umrę na raka. Przysięgam, że to mnie niemal codziennie w myślach gnębi...
Stary 2019-09-02, 11:53   #3387
sublips
Zakorzenienie

Cytat:
Ojej, szkoda! Ja też się boję, że nigdy przenigdy nie rzucę i umrę na raka. Przysięgam, że to mnie niemal codziennie w myślach gnębi...
Mnie też, ale ja jestem hipochondryczką .
Stary 2019-09-02, 18:45   #3388
nie_powiem
Wtajemniczenie

Cytat:
Mnie też, ale ja jestem hipochondryczką .

Jezu ja też.. A może na początek spróbuj ograniczyć paczkę? To zawsze jakiś krok. W ogóle jesteś osobą, której łatwo przychodzi realizacja jakiś postanowień? Może też po prostu masz jakiś napięty czas teraz i będzie jeszcze trudniej rzucić niż w "normalnych warunkach".
Ja już się zaczynam potwornie męczyć.. Już mi się śniło, że palę...

Edytowane przez nie_powiem
Czas edycji: 2019-09-02 o 18:46
nie_powiem jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-09-03, 07:41   #3389
sublips
Zakorzenienie

Cytat:
Jezu ja też.. A może na początek spróbuj ograniczyć paczkę? To zawsze jakiś krok. W ogóle jesteś osobą, której łatwo przychodzi realizacja jakiś postanowień? Może też po prostu masz jakiś napięty czas teraz i będzie jeszcze trudniej rzucić niż w "normalnych warunkach".
Ja już się zaczynam potwornie męczyć.. Już mi się śniło, że palę...
Zależy w sumie czego. Ja potrafię nie palić 2 czy 3 dni, a później znowu. Dlatego muszę po prostu zacząć brać Tabex i tyle, ale chyba zrobię to po tych sobotnich urodzinach, ale z drugiej strony tak odkładać.

A Tobie jak idzie? Trzymam kciuki .
Stary 2019-09-10, 18:20   #3390
sublips
Zakorzenienie

nie_powiem i jak Ci idzie?
Ja zaczęłam dzisiaj łykać Tabex, pierwszy dzień, spaliłam trzy fajki, ale już się czuję podenerwowana wizją, że mam nie palić, znowu rozmyślam, czy to odpowiedni moment i tym podobne bzdety...
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości