![]() |
#3361 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Rzucić palenie, część II
Nie palę cała 1 dobę i 7 godzin
![]()
![]() |
#3362 |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() |
![]() |
#3363 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3364 |
Zakorzenienie
|
![]() Ja też się dalej trzymam ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ---------- [1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;87026650]To naprawdę wiele jak na (byłego) palacza! ![]() U mnie wczoraj oficjalnie stuknęło 5 miesięcy ![]() Piękny wynik ![]()
![]() |
#3365 |
Raczkowanie
|
a czy ktoś próbował rzucić palenie z tabletkami? słyszałam różne opinie, ale ogólnie pomagają...a dwa słyszałam też o książce, którą ponoć jak się przeczyta to "się nie pali", ale podczas czytania można jeszcze palić...sceptycznie jestem do książek tego typu nastawiona, ale znam osoby którym pomogła
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3366 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Żeby rzucić trzeba naprawdę chcieć i być w 100% pewnym i gotowym. Ja przeczytałam i książkę i brałam tabletki, i siłą "woli" i wszystkiego i się nie udało. W sensie książka była najlepsza, bo nie paliłam jakieś 3-4 miesiące, ale żeby naprawdę na mnie działała to chyba musiałabym czytać ją codziennie. ![]()
![]() |
![]() |
#3367 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja pierwszy raz rzucałam bez tabletek, wszystko byłoby dobrze gdyby nie fakt, że strasznie źle się czułam. Kręciło mi się w głowie, było mi niedobrze... ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3368 |
Raczkowanie
|
Nie paliłam ponad miesiąc, uznałam, że skoro i tak przychodzi mi to łatwiej - zaczęłam mieć mniejszy apetyt na papierosy a z czasem irytował mnie smród po paleniu - zwłaszcza na rękach.
I wykorzystałam to, że akurat wyjechałam za granicę do siostry. Zawsze to łatwiej przestać przy zmianie dziennej rutyny. No ale nic, wróciłam do domu i przy pierwszej okazji zapaliłam tego jednego, a potem kolejnego i tak już trzeci dzień. Dawno nie miałam tak długiej przerwy od palenia, nie pamiętam kiedy ostatnio. Chyba przy ostatniej ciąży. No i ten miesiąc to +5kg, ale nie wiem czy to wakacje czy brak fajek. Cieszy mnie to o tyle, że jakoś nie mam teraz pierwszej myśli z rana "muszę zapalić". |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3369 |
Wtajemniczenie
|
Jak Wam idzie, drogie panie?
![]()
![]() |
#3370 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3371 |
Wtajemniczenie
|
U mnie 135 dni
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() |
![]() |
#3372 |
Zakorzenienie
|
Cześć, czy ktoś planuje niebawem rzucać palenie? Czytałam trochę ten wątek przed rejestracją i był bardzo motywujący. W sobotę wybieram się na imprezę, więc nawet nie planuję przed tym wydarzeniem rzucać, ale powoli czuję, że czas na mnie.
Moją motywacją jest głównie zdrowie, obawiam się chorób oraz raka, a jaram ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3373 | |
Wtajemniczenie
|
Czytałam kilka stron wcześniej wątek i faktycznie miałaś duuużo prób zakończonych ostatecznie fiaskiem, ale się nie poddałaś i już tyle dni! To bardziej motywujące dla mnie niż osoby, które rozprawiły się z paleniem "raz a porządnie". Gratuluję! Cytat:
Ja chcę dołączyć teraz na serio do gangu niepalących. Kupiłam dziś paczkę i zamierzam do końca tygodnia ją palić i przy tym czytać książkę Allena Carra, bo kiedyś mi pomogła na kilka miesięcy. ![]() No i też ściągnę chyba apkę na telefon. Żeby patrzeć jak pomaga.
![]() |
![]() |
#3374 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja zależy. Na imprezach palę bardzo dużo, choć często na nie nie chodzę, ale też przy luźniejszych spotkaniach ze znajomymi, natomiast na co dzień paczka na dwa dni, czasami na trzy, miałam też okres, że paliłam raz na trzy dni jednego papierosa. Mam zamiar zacząć łykać Tabex, najlepiej na mnie zadziałał kiedyś. Po prostu chciałabym nie postrzegać papierosów jako czegokolwiek przyjemnego i żeby mnie nie ciągnęło. Najbardziej się boję, że nie będę palić, a i tak będę marzyć o fajce ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3375 | |
Wtajemniczenie
|
Rzucić palenie, część II
Cytat:
Tak, miałam dużo prób, a za chwilę będzie 5! Miesięcy jak nie palę. Jestem przykładem, że się da pomimo porażek. Nie powiem, te porażki demotywują bo przy kolejnej próbie rzucenia patrzysz wstecz i masz z tyłu głowy, że się nie uda, ale warto próbować. Po prawie 5 miesiącach mogę powiedzieć, że stan cery mi się poprawił, paznokcie znacząco przestały rozdwajać, mam lepszą kondycję i mogę wziąć głębszy oddech ![]() Mi apka pomagała w trudnych chwilach, włączałam ją w trudnych chwilach i patrzyłam jak zdrowie się poprawia i kasa rośnie ![]() Sublips na początku na pewno będziesz marzyć o fajce, ale im więcej przeżyjesz sytuacji, po których paliłaś, tym rzadziej to będzie. Ja zawsze sięgałam po papierosa po przyjściu do pracy przy kawie albo po kłótni z mężem. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Edytowane przez muszynianka26 Czas edycji: 2019-08-27 o 05:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3376 |
Konto usunięte
|
U mnie ponad pół roku
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3377 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mam tak samo... Z jednej strony bardzo chcę rzucić i w ogóle wziąć swoje życie w garść, ale no za każdym razem gdy kończy mi się paczka to mam strach, że jak ja przeżyję wszelkie patowe sytuacje. Np. za miesiąc mam obronę mgr i co ja wtedy zrobię z tym stresem? Nie zapalę? No jak niby? ![]()
![]() |
![]() |
#3378 | |
Zakorzenienie
|
muszynianka26, Annulka21 gratuluję Wam
![]() Cytat:
![]() Podobnie jak Ty, jak mi się kończy paczka, to odczuwam strach, czasami mnie łapie prawdziwy lęk, nie wyobrażam sobie życia bez fajek, urlopu bez fajek, imprezy bez fajek. Ja się najbardziej boję w sumie, że będę właśnie całe życie palaczką i zawsze ten papieros będzie z tyłu mojej głowy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3379 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Właśnie, dziewczynom należą się wielkie gratulacje! Trzymajcie się dzielnie, choć pewnie teraz Wam lżej i nie ciągnie tak mocno. ![]() Ja po przeczytaniu całego mnóstwa informacji o e-papierosach wyczytałam, że to niby lepsza alternatywa. Sam fakt, że nie śmierdzisz już jest jakiś pozytywny, ale ja kupiłam i niestety, pomijając kwestie czy to faktycznie zdrowsze czy nie, prawda jest taka, że NIC nie zastąpi prawdziwego śmierdziela. Mnie to nie przekonało (na długo).
![]() |
![]() |
#3380 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mnie to do końca nie przekonuje, ale nie wiem. Podejmujesz próbę od poniedziałku? Niestety, szykują mi się - jak nigdy - dwa wyjścia, jedno w sobotę, to jeszcze będę palić, ale za tydzień muszę wpaść do koleżanki na urodziny, a nie chcę odkładać tego w nieskończoność ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3381 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Hahaha, mam podobną historię z chowaniem się w krzakach w parku jak jakiś uczniak. Też w pracy poszła informacja, że nie będę palić, że rzucam. I faktycznie chwilo się trzymałam a potem tak już nie mogłam zdzierżyć atmosfery, że po wyjściu paliłam w krzakach bo wstyd mi było się przyznać, że złamałam się zwłaszcza, że jedna osoba, z którą pracowałam to istny wampir energetyczny. ![]() Ja chcę już od niedzieli się pożegnać z papierosami. Zaczęłam teraz biegać od rana i nijak mi nie pasuje ten styl życia z papierosami ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3382 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Mnie czasami ciągnie ale już mi szkoda ![]() Mój przyjaciel przerzucił się ze zwykłych papierosów na w-fajkę bo stwierdził, że nie chce całkiem rzucać ale po obecnym mniej śmierdzi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3383 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W pracy tak samo miałam. Wielkie "ja rzucam", a później... ![]() I jak Ci idzie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3384 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wczoraj paliłam bo i fajki mi zostały. Dziś już nic i czuję się dziwnie.. ![]()
![]() |
![]() |
#3385 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Trzymam za Ciebie jednak kciuki. Koleżanka z pracy już od miesiąca nie pali ponad, podziwiam ją. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3386 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ojej, szkoda! Ja też się boję, że nigdy przenigdy nie rzucę i umrę na raka. Przysięgam, że to mnie niemal codziennie w myślach gnębi... ![]()
![]() |
![]() |
#3387 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3388 |
Wtajemniczenie
|
Jezu ja też.. A może na początek spróbuj ograniczyć paczkę? To zawsze jakiś krok. W ogóle jesteś osobą, której łatwo przychodzi realizacja jakiś postanowień? Może też po prostu masz jakiś napięty czas teraz i będzie jeszcze trudniej rzucić niż w "normalnych warunkach". Ja już się zaczynam potwornie męczyć.. Już mi się śniło, że palę...
A tam, od jutra. Edytowane przez nie_powiem Czas edycji: 2019-09-02 o 18:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3389 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Tobie jak idzie? Trzymam kciuki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3390 |
Zakorzenienie
|
nie_powiem i jak Ci idzie?
Ja zaczęłam dzisiaj łykać Tabex, pierwszy dzień, spaliłam trzy fajki, ale już się czuję podenerwowana wizją, że mam nie palić, znowu rozmyślam, czy to odpowiedni moment i tym podobne bzdety... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:14.