|
|
#4351 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rzucić palenie
Elunko, nastepnym razem powiedz sobie, że ta osoba nie sprowokuje Cię do sięgnięcia po papierosa. Że nie pozwolisz na to, żeby przez nią się złamać
Trzymaj się Cytat:
|
|
|
|
|
#4352 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4353 |
|
Zakorzenienie
|
ja czasami tylko podpalam, ale staram się już tego robić
strata pieniążków, lepiej na jakieś dobre piwo albo pizee iść :PP
|
#4354 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny na słabość do dymka przy % niestety jakoś nie mam dla was rady ,ale jeśli chodzi o palenie w stresowych sytuacjach to trzeba sobie uświadomić ,że tak faktycznie to przecież nic a nic nie uspokaja,tylko się tak mówi
a ja w takich chwilach,a na początku było ich wiecej niż normalnie...no więc ja wychodziłam do innego ,pustego pomieszczenia i dawałam upust złości puszczając NAPRAWDĘ ostrą wiązankę przekleńśtw wracałam jak młody bóg |
|
|
|
#4355 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
POMAGA viola czego my młodzież uczymy Edytowane przez Malinka_5 Czas edycji: 2009-08-03 o 19:49 |
|
|
|
|
#4356 |
|
Raczkowanie
|
no co
i badań naukowych |
|
|
|
#4357 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja lapie doly i .. sfajczylam kilka wczoraj
Wczoraj zwalalm na pogode.......... TZ wogole co ja robie , czy mi nie szkoda->wiadomo szkoda, glowa mnie boli i kaszelek z ranka dzis edit: dlatego wczoraj nic nie pisalam bo wstyd mi, gnebi mnie to mam wyrzuty sumienia / tak, tak/ I brak mi tego powera co na poczatku
http://www.youtube.com/watch?v=v7WON...eature=related 22.08.2012 Seoul, Kr (one way ticket) Edytowane przez enii Czas edycji: 2009-08-04 o 08:09 |
|
|
|
#4358 |
|
Zakorzenienie
|
Enii, nie ma się co poddawać, ważne że próbujesz i wiesz że chcesz rzucić. Bo tak jest prawda?
Ja najwięcej paliłam w pracy - nudy. Nauczyłam się już przesiedzieć 7 godz bez fajki. Jak jestem z TŻ też jest OK bo on się cholernie zaparł i nie pali. Ale cały czas sie boję że mi się powtórzy sytuacja sobotnia.
|
#4359 |
|
Wtajemniczenie
|
elunka
|
#4360 |
|
Zakorzenienie
|
Na pocieszenie Cię powiem że siedzę jak na szpilkach w pracy bo zaraz przyjedzie szefowa z którą się widuje bardzo rzadko. Wrrredna baba, przy niej to się dopiero chce palić...
|
#4361 |
|
Zakorzenienie
|
Gdzie jesteście?? Potrzebuję Was!
Znowu się złamałam ....a on zlewa chyba i mnie i całą sprawę...Nie złośćcie się na mnie! Nie smakował mi....
|
#4362 |
|
Zadomowienie
|
eee tam głupota po prostu chciałaś zapalić, nie oszukuj się sama ! Przecież wiesz , ze faja nic nie da, przecież nie pomogła Ci w tamtej sytuacji....
Tak zauważyłam że Ty chyba szukasz takich powodów/ wymówek właśnie po to aby sięgnąć po peta a później wymówka i usprawiedliwienie siebie" no bo przecież miał wypadek"; " pokłóciłam się z małpą"; trzeba się zastanowić chcesz rzucić albo nie chcesz ! Takich sytuacji będzie pełno w Twoim życiu i co wtedy ? Papieros ? Powtarzam po raz kolejny on nie rozwiąże problemu za Ciebie ! No to się napisałam przecież jest dobrze a Ty nie potrzebnie się stresujesz i zamartwiasz
Edytowane przez giovinezza Czas edycji: 2009-08-05 o 12:22 |
|
|
|
#4363 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję i za opieprz i za końcówkę
Masz rację, to nie było potrzebne. A z tym rzucaniem to jesteśmy dwie. Ja palę jak się stresuje Ty przy %%
|
#4364 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wiem ze to nie bylo do mnie , ale rowniez powinno.......... Faktycznie szuka sie wymowek bo ''to'' bo ''tamto'' Weekend zawalilam bo mialam stresa , na szczesie bylam wczoraj u dermatologa i wszystko jest ok A ciagnie mnie , ale ostro walcze
|
|
#4365 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A później od niego będę tego wymagać ![]() A co do ochrzanu należało się Cytat:
Tylko was pasami po
|
|
|
#4366 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc gratuluję wytrwałości! A ja przy % mogę się powstrzymać, zresztą rzadko piję, niestety częściej się stresuję....za wrażliwa jestem....A co do TŻ to u mnie zupełnie na odwrót. On się zaparł a ja 'szukam okazji' Źle robię, niedobra Ela Dzięki jeszcze raz
|
|
#4367 |
|
Zadomowienie
|
U mnie średnio imprezy % wypadają raz na tydzień
I dzisiaj udowodnię sobie i Wam, że potrafię nie mogę zawieść samej siebie Jutro zdam relacje z dzisiejszego piwkowania
|
|
#4368 |
|
Zakorzenienie
|
POWODZENIA
|
#4369 |
|
Zakorzenienie
|
Heeellloooooołłłłłł! gdzie są wszystkie??
|
#4370 |
|
Zadomowienie
|
Jestem jestem
Wczoraj kaca leczyłam wiec nawet nie pokazywałam się na wątku, z reszta co mam napisać; dałam no trudno... a miałam świecić przykładem ahhh![]() DAJCIE JAKĄŚ SKUTECZNĄ RADĘ NA FAJKI I %, CO ROBIĆ ABY PODCZAS IPREZY NIE ZAPALIĆ ??
|
|
#4371 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja wczoraj miałam mega ochotę, bo byłam na maxa wkurzona, ale jak tylko ta myśl przyszła mi do głowy tak szybko ją odgoniłam, bo co mi to da? a co do % to same % nie wystarczą?co daje fajka - potęguje uczucie upojenia?a kacyk jest fajny po takim połączeniu ja jakbym miała taki problem i była na początku rzucania to nie kusiłabym losu i wystawiała sie świadomie na takie próby, bez sensu moim zdaniem ![]() Daj sobie spokój na np. m-c z takimi imprezkami, a po tym czasie jak poczujesz,że masz dość siły możesz spróbować znów. Bo póki co wygląda to tak jakbyś była masochistką
|
|
#4372 |
|
Zakorzenienie
|
A ja nawet rozumiem giovinezze - też mi się chcę jarać przy % (a w sumie to chciało) i dlatego nie piję. Po prostu staram się jak najczęściej robić za kierowcę. I wszyscy zadowoleni. Ja to dopiero jestem masochistka
Edit: oshinek - zazdroszczę stażu bez fajki...
|
#4373 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przestań imprezować na jakiś czas. Ja wogóle nie rozumiem - kto daje Ci te fajki?? Kto Cię częstuje wiedząc, że walczysz z nałogiem? ![]() ---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- Poza tym biegasz, prawda? Co to za biegacz co weekendowo jara szlugi?
|
|
|
|
|
#4374 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A ja lubię alkohol i nie chcę sobie go odmawiać przez fajki... muszę po prostu sama siebie dopilnować i zmotywować się nie na 100% ale na 200% i może się uda, nie che też siebie usprawiedliwiać, ale na prawdę inaczej jest w sytuacjach stresujących czy jak jest się wkurzonym, albo ubzdurałam sobie to we łbie nie potrzebnie ... ---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- Cytat:
|
|
|
#4375 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dziewczyny noooo...przecież nikt wam źle nie życzy, pisze może za ostro, ale serio każda z was musi odkryć swój sposób na radzenie sobie ze słabościami.Cytat:
Tymeno ja nie wiem co do za znajomi=dupki jakieś, co same nie mogą rzucić i chcą żeby innym się też nie udało - ja bym takim specjalnie pokazała, że mogą sobie te faje włożyć w ![]() Cytat:
Co to za przyjemność jak jarasz na nich, a potem masz sobie za złe, ze znów nie dałaś rady - naprawdę powiedz mi co się stanie jak przez 1 m-c nie pójdziesz nigdzie - umrzesz?Chyba nie, a ta abstynencja przez ten czas ci bardzo pomożeCytat:
![]() Myślę, ze skoro cały czas ci się nie udaje to należy zmienić metodę, widocznie nie możesz się zmotywować
|
|
#4376 |
|
Zakorzenienie
|
Giovinezzo - to może Ty się stresuj a ja będę pić, bo jak już mówiłam mamy na odwrót
![]() Zgadzam się - wakacje masz, baw się! Ale może spróbuj ograniczyć te %%, choć troszkę! Albo powiedzieć ostro znajomym żeby Cię nie częstowali i koniec! A teraz wyjaśniam co ,moim zdaniem, da Ci to że przestaniesz imprezować. Jak przez powiedzmy miesiąc nic nie wypijesz (jest teraz miesiąc trzeźwości okazja w sam raz
|
#4377 |
|
Zakorzenienie
|
Ja Wam powiem tak: rzucałam dziesiątki razy i zawsze popalałam na imprezach właśnie. Z początku unikałam alkoholu, żeby nie kusiło a potem i tak skusiło. Znam to uczucie i ten stan podniecenia "bo w sobote się spotkam z kumpelkami i zajaram" to taka moja nagroda po całym tygodniu była. A że alkohol, tańce, dobra zabawa itp. Pamiętam też wyrzuty sumienia po takich imprezach i to, że ta pierwsza fajeczka wcale dobra nie była.
W styczniu tego roku jak rozstałam się z papierosami postanowiłam, niczego nie zmieniać w swoim zyciu. Imprezy będą jak były, nawet pierwszego dnia gościłam palaczy na kolacji. Chyba mam szczeście do znajomych bo pomimo, że impreza byla zakrapiana oni przez kilka godziń spalili tylko jedną fajkę i to w kuchni. To niesamowite ale ja odczuwałam nieziemski triumpf nad nimi i to dawało mi sile. Bylam z siebie niesamowicie dumna, że ja nie musze ! Wtedy też dostrzegłam, ze alkohol bez papierosów ma zupełnie inny smak, którego dotąd nie znałam bo odkad piłam to też paliłam Nie wiem, może to jeszcze nie ten moment, może jeszcze potrzebujesz czasu, żeby dojrzec do całkowitego rozstania z papierosem... Edytowane przez tymena Czas edycji: 2009-08-07 o 13:03 |
|
|
|
#4378 | |
|
Zadomowienie
|
Wiem dziewczyny macie racje całkowitą z tymi imprezami...Tylko problem tkwi już we mnie, ale jak tak czytam to faktycznie może podświadomie tak bardzo chcę się bawić % bo wtedy usprawiedliwiam samą siebie przed fajami
Więc idąc za Waszymi radami okres abstynencji się zaczyna Cytat:
Macie 100% rację, przecież nie umrę jak napisałaś ! Mam nadzieję, ze właśnie taki okres będzie dla mnie motywacją i zmianą nastawienia
|
|
|
#4379 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4380 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny poległam
Wiem tyle że od jutra znowu zaczynam walkę Oby mi się udało
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:17.

strata pieniążków, lepiej na jakieś dobre piwo albo pizee iść :PP
a ja w takich chwilach,a na początku było ich wiecej niż normalnie...no więc ja wychodziłam do innego ,pustego pomieszczenia i dawałam upust złości puszczając NAPRAWDĘ ostrą wiązankę przekleńśtw

....a on zlewa chyba i mnie i całą sprawę...
przecież jest dobrze a Ty nie potrzebnie się stresujesz i zamartwiasz
A później od niego będę tego wymagać
no trudno... a miałam świecić przykładem ahhh