![]() |
#421 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Rzucić palenie, część II
Hejka.
Ja juz CALY MIESIACnie pale! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() szacun dla wytrwalych, glasiu dla poleglych, dzien dobry nowym. Odezwe sie pozniej szerzej, bo czas mnie teraz goni ![]()
![]() |
#422 |
Konto usunięte
|
W sobotę o 16 wzięłam pierwszą tabletkę. Czyli dziś jest druga doba a w sumie zaczyna się trzecia. Jak na razie żadnych efektów, palę jak paliłam, tzn żadnych nieprzyjemności z tym związanych nie mam. Ale staram się wypalać mniej tak by za 3 dni móc odstawić tak jak każą.
W sumie to nie wzięłam przepisowo 6tbl. dziennie tylko z 4 więc może dlatego. Poczekamy, zobaczymy, ja się nie zniechęcam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#423 |
Raczkowanie
|
dziewczęta!
z racji tego, że już mnie nie ciągnie do fajek, opuszczam wątek ![]() [z tego właśnie powodu, tak długo mnie tu nie było] życzę wytrwałości w rzucaniu ! u mnie leci dziś 33. dzień ![]() pa! ![]()
![]() |
#424 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#425 |
Konto usunięte
|
Tylko, że wtedy bym się z nimi nie wyrobiła bo prawie cały dzień na mieście, do domu wpadałam jak po ogień, a wolałam wziąć mniej niż mieć za małe przerwy. Ale już dziś biorę grzecznie jak kazali
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#426 |
Przyczajenie
|
Czesc dziewczyny. Dlugo nie zagladalam, bo mi sie palic nie chcialo. Dzis mam niewielka rocznice: 80 dni bez papierosa. Przyznam sie tylko do dwóch machów. Najpierw poprosilam kolezanke, zeby mi zostawila koncowke papierosa, zaciagnelam sie i o malo nie zwymiotowalam w kawiarni, bo jak wszystkie wiemy, ostatni mach jest mocny i niesmaczny. W celu sprawdzenia czy pierwszy mach tez mnie tak odrzuci, jakies 2 tygodnie pozniej poprosilam te sama kolezanke, zeby mi pozwolila sie zaciagnac jej swiezo zapalona fajka. I niestety nie odrzucilo mnie. A szkoda, wolalabym jednak poczuc nagla potrzebe zwymiotowania. Z drugiej strony nie odczulam tez zadnej przyjemnosci, a fakt ze Cie nie odrzuca to jeszcze nie powód zeby do nalogu wracac. Wyobrazcie sobie: "Dlaczego jesz szpinak co godzine?" "Bo mnie od niego nie odrzuca". Slabe, nie? Tak wiec nie bede juz wiecej kombinowac, bo w koncu 80 dni to 80 dni!
Rozumiem, ze tak juz bedzie zawsze: przez miesiac lub dwa nie myslisz o papierosach, az ktoregos dnia masz ochote na dymka. Potem przez kolejne powiedzmy 3 miesiace luz i jeden dzien sentymentu. Widocznie sukces zalezy od silnej woli i swiadomosci konsekwencji zlamania sie w tych pojedynczych momentach. Dobijaja mnie tylko nowo poznane osoby, ktore okazuja sie bylymi eks-palaczami, ktorzy wrocili do nalogu po trzech miesiacach, trzech latach i szesciu latach... Postanowilam byc madrzejsza od nich. Poki co swietuje moje 80 dni. A juz niedlugo pierwsza setke. Trzymajcie sie dziewczyny. Bardzo budujace jest widziec, ze sobie radzicie i sie nawzajem wspieracie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#427 |
BAN stały
|
Ja nie pale 260dni
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#428 |
Raczkowanie
|
No to się przyłącze... Palę od 7 albo 8 lat z przerwą na ciąże i karmienie... Ostatnią próbę podjełam w listopadzie 2009 roku nie paliłam do połowy lutego 2010 roku i k**wa znowu zaczełam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#429 |
Przyczajenie
|
Czrna1985 ja byłam kiedyś na tym.Nie wiem czy to wplyw psychiki czy samo urządzenie ale pomogło.Najpierw szkoda Ci wydanej kasy więc fajek nie kupujesz bo muszą się zwrócić.A później sobie myślisz -skoro tyle wytrzymałam to szkoda to stracić.Nie paliłam ok 5 lat.Ale znam osoby które były i po wyjściu od razu zapalały papierosa.Oraz takie którym to nic nie pomagało.Palić i tak się chce,ale sama świadomość wydanej kasy na to urządzenie chyba powoduje powstrzymaniem się od zakupu papierosów.U mnie było tak że chcieliśmy wziąść z mężem pożyczkę na pewien zakup,ale nie było jak spłacić ,bo kasy starczało od wypłaty do wypłaty.Więc rzuciliśmy palenie a pieniędzmi wydanymi na papierosy spłacaliśmy raty
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#430 |
Zadomowienie
|
Witam nowe dziewczyny, jak tam stara gwardia? Palicie? Ja chwilowo tak, nie bede nic szerzej opisywac bo to net, ale mialam dosc traumatyczne wydarzenie w rodzinie i rzucanie chwilowo zeszlo na plan 2gi. W niedziele jade do Polski i w poniedzialek tabex wiec bede zagladac czesciej. Mel, Oliath, Alessandra, Wiola trzymacie fason? Kasi to tu chyba ze 2 miesiace nie bylo... Badzcie se eleganckie jak to sie w moim natywnym regionie mawia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#431 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#432 |
Zakorzenienie
|
Czesc, nie pale i nie zapalilam w miedzyczasie, aczkolwiek jakis kryzys przezywam piatego tygodnia albo cos... TAK STRASZNIE MI SIE CHCE.
Na szczescie zawsze w pore przychodzi mysl - nieeee, znowu smrodek i szara zmeczona buzia... Wiec nie pale. Dzis mialam rano w rekach drobne monety, odruchowo przeliczylam, ze starczy na paczke i buch w kieszen... i natychmiast opamietanie, i - zostawilam na szafce dzieciom na lakocie. Niom ale ciezko ciezko CIEZKO jest. Choc to 33 dzien bez fajki i toretycznie powinno poluzowac ![]() ![]() ![]()
![]() |
#433 |
Zakorzenienie
|
cocaine_kate - gratulacje !
![]() FreeFromDesire - niewielka ?! 80 dni to niewiele ?! i tylko dwa buchy?! no, ja jestem pełna podziwu i gratuluję z całego serducha! mam nadzieję, że mi też się uda.. ![]() ![]() aga696 - zabiłaś mnie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() czarna1985 - najważniejsze, że podjęłaś próbę, i jesteś świadoma tzw.'zła nikotynowego' jak ja to nazywam ;P Ja akurat nie próbowałam, ale mój brat na to chodził, tylko, że jak wiadomo - chęć rzucenia i silna wola musi wychodzić z nas samych. I bynajmniej na jego przypadku zauważyłam, że to urządzenie bardziej wpływa na podświadomość, psychikę, niż na samo to, że rzucisz palenie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() TLU - ale mam nadzieję, że jakoś się trzymasz, co ![]() ![]() ![]() ![]() Oliath - dobrze, że te dzieciaki są, prawda ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Przepraszam kobitki, że te moje posty tu takie długie są, ale jak mnie nie ma trochę czasu, to czuję się zobowiązana odezwać się do wszystkich i ogólnie taką potrzebę wewnętrzną mam ![]() ![]() U mnie leci 11 dzień ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() Edytowane przez _Alessandra Czas edycji: 2010-05-21 o 13:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#434 |
Raczkowanie
|
No to ja wam gratuluje... Zapaliłam ostatniego papierosa o 14.45... Czyli 6 godzin temu... Hehehe... Przed tym biorenezansem czy jak to tam się nazywa... Podłączyli mnie pod jakieś urządzenia, a jak wyszłam z tego pokoiku to po pierwsze pić mi sie chciało jak jasna chol**a!!! Ale najważniejsze jest to że
pół paczki fajek wyrzuciłam do kosza na Pietrynie i jestem z siebie dumna ![]() ![]() ![]() A teraz oby tylko mi ten zapał nie przeszedł... Jakąś godzinkę temu jeszcze mnie telepało (nawrzeszczałam na dziecko ![]() ![]() ![]() NIE ZAPALIĆ!!! KOLOROWYCH ![]() ![]() ![]()
![]() |
#435 |
Konto usunięte
|
Leci czwarty dzień bez fajek!!
![]() Nie powiem żeby było idealnie ale mogę powiedzieć, że nie jest źle. Kiedyś nie byłam w stanie wytrzymać dnia bez papierosa a teraz (dzięki Tabexowi chyba... albo autosugestii ![]() Czasem mam takie momenty, że tęsknie za tym, bo nie oszukujmy się, ja zwyczajnie lubiłam palić, ale wtedy mówię sobie 'No co? Zapalisz i się poddasz? Ty?! Nie dasz rady? TY?! Nie będzie fajek tobą rządził!' i jakoś wytrzymuję. Poza tym mam niezłe problemy żołądkowe przez to rzucenie ![]() Jak nie jestem w domu to wcinam gumę Shock, taka baaardzo kwaśna, wspomnienie z dzieciństwa. No i wczoraj przez to wszystko wyglądałam jak w siódmym miesiącu ciąży i myślałam, że zdechnę. Chciałabym już móc napisać, że to miesiąc bez fajek ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#436 |
Raczkowanie
|
49 godzin bez papierosa... ale mam już dość rzodkiewki
![]() ![]()
![]() |
#437 |
Raczkowanie
|
6 tydzien sie zaczyna z jedna wpadka tylko
![]() ale wam powiem, ze musialam inne aktywnosci zwiekszyc, zeby nie ciagnelo do palenia, zwlaszcza rano |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#438 |
Raczkowanie
|
Dzień trzeci zaliczony
![]() ![]()
![]() |
#439 |
Zakorzenienie
|
Yyyyy, wizaz mi w robocie zablokowali
![]()
![]() |
#440 |
BAN stały
|
267dzień.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#441 |
Raczkowanie
|
To wejdź najpierw na tą stronę http://bezlimitow.eu/index.php i przez ten portal na wizaż ![]() ![]() Dzień czwarty zaliczony ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ---------- Gratulacje ![]() ![]()
![]() |
#442 |
Przyczajenie
|
Witam wszystkie kobitki! chciałabym się przyłączyć do tematu. Od dziś rzucam to paskudztwo. Już nawet nie liczę, które to moje podejście. Kiedyś rzuciłam z tabexami i nie paliłam dość długo ale potem nagromadziło mi się sporo stresów i znowu zaczęłam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#443 |
Zakorzenienie
|
Gratuluję wszystkim trwania w rzucaniu Pana Smrodka
![]() ![]() ![]() ![]() PannoWilliams - Witamy, witamy i 3mamy kciuki za walkę ! ![]() A u mnie leci 16 dzień ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#444 |
Raczkowanie
|
I dzień 5
![]() ![]() ![]()
![]() |
#445 |
Przyczajenie
|
Właśnie mam kryzys! zwariuje przysięgam
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#446 |
Zakorzenienie
|
Taki kryzys to normalne
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#447 |
Konto usunięte
|
Eh, zgrzeszyłam. Wzięłam od kumpla dwa buchy na przerwie. Powiem Wam, że nieźle mnie przydusiło przy pierwszym
![]() W sumie dobrze, że wzięłam od niego. Bo wcale fajnie mi nie było i raczej już się nie skuszę. Co śmieszne, mój kolega z grupy też nie pali ![]() ![]() A może ten kryzys przez to, że od razu w pierwszym dni brania Tabexu przestałaś palić? Nie bez powodu zalecają najpóźniej 5 dnia, czyli trochę brać i dopiero fajki odstawić. Edytowane przez 201604190949 Czas edycji: 2010-05-26 o 14:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#448 |
Raczkowanie
|
Ale jestem za*****ta bo nie palę i nie śmierdzę... chociaż mnie nosi
![]() ![]() ![]() I WY TEŻ JESTEŚCIE ZA*****TE BO NIE PALICIE ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#449 |
Zakorzenienie
|
hahaa dobre podsumowanie
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#450 |
Przyczajenie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Już dziś widzę ogromną różnicę w samopoczuciu, o wiele lepiej mi się oddycha. W prawdzie troche mnie głowa boli, ale wytrzymam ![]() ![]() ![]() ![]() Apropos oczyszczenia, czy stosujecie jakąś kuyrację oczyszczającą, jakies tabletki, herbatki czy inne esy floresy fantasmagorie? Ja tylko piję zieloną herbatę dwa razy dziennie. 1000days- wiem, że przy tabexach można jeszcze 5 dni palić, ale już miałam tak dosyć tego świństwa, że postanowiłam odstawić je od razu. Jak sobie pomyślałam, że miałabym kupić kolejną paczkę to mnie ścisnęło w dołku ![]() Edytowane przez PannaWilliams Czas edycji: 2010-05-27 o 08:28 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:17.