![]() |
#4471 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Rzucić palenie
Cannella - ja jeszcze palę...
![]() ![]()
#4472 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Trzymam bardzo mocno kciuki za powodzenie. A do tych najaranych to pięknie się uśmiechnij, to ich zbije z tropu i złagodnieją. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4473 |
Raczkowanie
|
Mój TŻ też miał od dzisiaj nie palić ... No i niby nie pali, ale z tego jego niepalenia wyszła jedna zapalona fajka o 8 rano ;/ Ja jestem jednak za tym, żeby sie nie skusić, żeby wytrzymać. Na własnym przykładzie: jedna spalona fajka = kupiona paczka i wszystko na nic.
Wiecie, że nawet dziewczyny w pracy zauważyły, że coś ze mną nie tak? ![]() ![]() musze chyba straszliwie wyglądać w takim razie ...
#4474 |
Raczkowanie
|
po prostu jesteś nerwowa
![]() ![]() ![]() naprawdę dziewczyny polecam czarne halls'y! Fajnie się nimi zaciąga ![]() A tak w ogóle to pamiętam jak zaczynałam palić (rodzice wiedzieli od razu), to paliłam 1 IRYSKA dziennie i wmawiałam sobie, że się nie uzależnię od nikotyny - no tak - nie uzależniłam się od nikotyny, ale psychicznie od papierosa... brakuje mi go, ale nie zapalę - tyle się ucierpiałam wybielając zabki - i choć za 5 dni mam wesele, stresu masa, załatwień, to NIE ZAPALĘ..
#4475 |
Raczkowanie
|
No 2 dzień bez papierosa
![]() Dostaje świra ![]() ![]() Wczoraj TŻ nie wytrzymał i ... poszedł po Westy ![]() ![]() ![]() ![]() Ja wiem, że On będzie palił, bo jak rzucić to od razu, a nie jak On ... "Tylko jednego sobie zapale i juz więcej nie" - doszło do tego, że spalił wczoraj 3. Troche mi źle jak czuje i widze w pobliżu papierosy. Poza tym rytuały zaczęły wracać, wczoraj po pierwszej miłości powiedziam do TŻta :"Cho zapalymy" ![]()
#4476 |
Raczkowanie
|
Rozumiem Cię bardzo dobrze Cannella, to bardzo trudne wytrwać, ale musimy.
Czasami czuję się jak mała dziewczynka, której ktoś zły zabrał lizaka. I ten głosik dobiegający z tyłu, który podpowiada "pociągnij tylko, tylko raz i już". To bardzo trudne, bardzo. Wiem, że nie mogę się poddać i nie poddaję się. Trzymam kciuki i pozdrawiam wszystkich wytrwałych w postanowiniu. ---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ---------- Zapomniałam się pochwalić. 17 dzień bez papieroska. |
![]() ![]() |
![]() |
#4477 |
Raczkowanie
|
asiuniakl co Ciebie skłoniło do rzucenia palenia? Nie palisz już 17 dni - dla mnie to byłby ogromny sukces i mam nadzieje, że będzie ...
![]() Najgorzej jest w pracy. Co godzinke, 1.5 albo 2 wychodziłam sobie przykopcić ![]() ![]()
#4478 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ponadto mam co miesiąc ok. 250 zł, rocznie ok. 3000 zł w kieszeni. Nie muszę kombinować, żeby w niektórych miejscach zapalić. Wszyscy znajomi są dumni ze mnie (tak przynajmniej mówią a ja trzymam się tego, że to szczerze). Nie muszę wylatywać po paczkę kiedy pada. Nie mam tego przeraźliwego kaszlu kiedy się obudzę. Nie śmierdzą mi ręce, włosy, ciuchy, cała nie śmierdzę. Nikt mną nie steruję. I wiele innych ..... Ciszę się każdym dniem bez papierosa, naprawdę. Robię to dla siebie, tylko dla siebie. Wiem już jedno, że pierwszy tydzień abstynencji to nic w porównaniu z tym co teraz przechodzę i jak dużo kosztuje mnie żeby nie "pociągnąć". Mówią, że za miesiąc będzie już tylko lepiej. I tak trzymam się z dnia na dzień i obiecuje, że Was nie zawiodę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4479 |
Raczkowanie
|
asiuniakl dasz rade to widać
![]() Tak w ogóle byłam pewna, że pierwsze pare dni będzie najgorsze, a tymczasem cały czas spotykam sie z opiniami, że to pierwsze miesiące są decydujące ... Boże tyle przede mną? ![]() ![]() ![]() ![]() Dziewczyny czy tyłyście wraz z odstawieniem papierosów? Tego sie boje najbardziej ... Poza tym dzisiaj czuje sie już lepiej ![]() ![]()
#4480 |
Zakorzenienie
|
Mój TŻ nie pali 1,5 miesiąca i przy każdej okazji mówi że mu się chce i chyba jednak troszkę przytył.
Cannella - jesteś cudowna i nie poddawaj się ![]()
#4482 |
Raczkowanie
|
He he Maugoszatka ale sposób znalazłaś
![]() ![]() ![]() Zawsze sie śmiałam, że rzuce palenie tylko wtedy gdy bede w ciąży a tu taka niespodzianka ![]() ![]() ![]()
#4483 |
Zakorzenienie
|
Maugoszatko, serdecznie gratuluję
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4484 |
Wtajemniczenie
|
Gratuluję wszystkim nowym rzucaczkom!!!!
Tym starszym gratuluję wyników ![]() ![]() No a mi dziewczyny dziś przypada 1 rok niepalenia ![]() ![]() Bywało ciężko, nawet momentami bardzo, zwłaszcza podczas przygotowań ślubno-weselnych i kłótni z TŻ, ale zaparłam się w sobie tak mocno(jak nigdy wcześniej) i wytrwałam ![]() SUPER UCZUCIE, jestem dumna, a najbardziej z tego że utarłam nosa wielu osobom, które myślaly że to moje rzucanie to tylko takie gadanie ![]() ![]() Kolejne wyzwanie to kolejny rok!!! A w ramach prezentu zakupię sobie flakonik mojego ukochanego j'adora lub ukochanej organzy ![]() ![]() Let's celebrate ![]() ![]() ![]()
#4485 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]()
#4486 |
Zakorzenienie
|
Oshinku
![]() ![]() ![]() Kup Organzę, bardziej charakterna i z pazurem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4487 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4488 |
Wtajemniczenie
|
![]() Dziękiii dziewczyny ![]() Mąż mi z tej okazji winko kupił więc świętujemy ![]() Tymenko a znasz jakiś polecony sklep internetowy lub Sprzedawcę na allegro za którego możesz ręczyć? Bo chciałam zaszaleć i flakonik 100ml zakupić, a ceny sklepowo-perfumeryjne są lekko mówiąc przerażające ![]()
#4489 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak na prędce : Za tych sprzedajacych ręczę głową ![]() ![]() http://www.allegro.pl/item732777898_..._od_bonya.html http://www.allegro.pl/item732020487_...t.html#gallery Teraz w Superpharm jest promocja na 30ml za 99zł ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4490 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaa superrrrrrrrrrrrrrrrr ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() jesteś wielka -właśnie tego potrzebowałam -kogoś, kto zna się na rzeczy ![]() ![]() jeszcze raz ![]()
![]() |
#4491 |
Zakorzenienie
|
Przeglądając forum natknęłam się na ten temat - jakże mnie dotyczący...
![]() Paliłam przez rok, paczkę dziennie średnio wychodziło. Przyzwyczaiłam się, odpalenie papierosa to był chyba swego rozaju mój rytuał. Ale cóż, stweirdziłam, że koniec z tym. I ile razy mówiłam sobie: To moja ostatnia paczka... ![]() W niedzielę o 16 wypaliłam swoją ostatnią fajkę z ostatniej ( mam nadzieję )paczki, no i tak sobie nie palę już dwa dni ![]() Choć dzisiaj będąc w sklepie facet przede mną kupował papierosy... oj korciło mnie ale nie kupiłam i mam nadzieje, ze nie kupie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4492 |
Raczkowanie
|
asiuniakl rozpoczęła świetną wyliczankę - nawet nie wiecie jak mi to pomaga, może razem ją zbudujemy?
zaczynam, z pomocą poprzedniczki: DLACZEGO WARTO BYŁO RZUCIĆ PALENIE:
1. nie śmierdzą mi ręce 2. mąż mi nie mówi "tfu tfu - znów paliłaś" 3. po jedzeniu nie szukam obsesyjnie popielniczki 4. nie czaję się na przystankach żeby Straż M. nie wlepiła mi mandatu 5. w końcu mam dwie ręce do trzymania parasola, a gdy pada nie odpalam jak pokraka papierosa z parasolką w ręku:P dalej Wy ![]()
#4493 |
Raczkowanie
|
Dzisiaj TRZECI dzień życia bez śmierdziucha
![]() DLACZEGO WARTO BYŁO RZUCIĆ PALENIE: 1. Codziennie WZBOGACAM się o 10 zł ![]() 2. Nie ma już czegoś takiego jak zrobie to i to i ide na fajke, po tym i po tym ide zapalić - już nic sie nie kręci wkoło papierosa ![]() ![]() 3. Przed zaśnięciem nie mam tego okropnego smaku w ustach ![]() 4. Już nie śmierdze ![]() ![]() sunshine16 ja też w niedziele zapaliłam ostatniego papierosa, ale o 21.20 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez Cannella Czas edycji: 2009-09-09 o 08:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#4494 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() DLACZEGO WARTO BYŁO RZUCIĆ PALENIE: by czuć smak, zapach ![]() by nie czuć dziwnego zniewolenia ![]() Już nie mogę się doczekać, kiedy kazda z Was napisze że nie palimy miesiąc, potem kwartał, półroku, rok i później to już będzie dla nas wszystkich normalka. Buziaki Anonimowe Palaczki. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4495 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
o właśnie ![]() Cóż, lepiej czuje się bez papierosa ![]() ![]() No to już 3 dni nie pale ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4496 |
Przyczajenie
|
a u mnie juz 3 tygodnie WYGRANE !!!
bedzie DOBRZE- tak czuje ![]() ![]() a jakie mam teraz ząbki- mmm.... PEREŁKI ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4497 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja dzisiaj zaczęłam 19 dzień i nie da rady mnie złamać. Nigdy wcześniej (a rzucałam już pewnie z 5 razy) nie czułam takiegi parcia, że chcę to zrobić. Pozdrowionka i miłego dnia bez śmierdzącego zniewalacza. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4498 |
Raczkowanie
|
Zaczęłam 5 dzień
![]() Super się trzymam ![]() ![]() ![]() ![]() Ps. Najbardziej boje sie, że przytyje dlatego ciągle sie waże ![]() ![]() ![]() ![]()
#4499 | |
Zakorzenienie
|
No super, gratuluje
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4500 |
Raczkowanie
|
Popieram Cię w 100%, ba w 200%.
Ja dzisiaj mam 20 dzień niepalenia. Idę dzisiaj na imprezę z żarciem i alkoholem i boję się, żeby to "dziadostwo" ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:24.