![]() |
#481 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Rzucić palenie, część II
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#482 |
Zadomowienie
|
A jak tam mel i oliath?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#483 |
Zakorzenienie
|
Nie wiadomo, pouciekały wszystkie
![]()
![]() |
#484 |
Raczkowanie
|
i dziś znów zapaliłam....
eh... kogo ja oszukuje, ja nie chce rzucic |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#485 |
Zakorzenienie
|
Ania a Ty nie jesteś w ciąży?
![]() ![]()
![]() |
#486 |
Zakorzenienie
|
Ja poplynelam.
![]() ![]()
![]() |
#487 |
Zadomowienie
|
Ciocia dobra rada, czyli moja skromna osoba, roniez wymiekla. Nie bede pisac jak i czemu, bo nikomu sie to na nic nie zda. I tabexu juz nie mam. I nie mam jak dostac. Postanowilam se dac na luz jakis tydzien dwa (bo to niedawno mialo miejsce) i zas rzucamy cold turkey. Za to jesli chodzi o inne uzaleznienia - przynajmniej nie wydalam fortuny na wyprzedazach
![]() Melanio, pozwol no na momencik i opowiedz co robisz z papieroskiem na balkonie... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#488 |
Raczkowanie
|
no ja tez w ciazy...
druga wpadka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#489 |
Konto usunięte
|
Mogę się dołączyć?
Palę jakieś 3 lata, zazwyczaj paczkę na dwa dni. Podchodziłam na rzucania palenia raz tak porządnie, z tabexem, nie paliłam tydzień i zaczelam ... Teraz chcialabym rzucić tak na amen, powód jest prosty, brak kasy, po za tym zaczełam palić paczkę dziennie ![]() ![]() Mam nadzieje że mnie zmotywujecie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#490 |
Zakorzenienie
|
Oh, jak Ci idzie?
Ja dzis juz nie zapalilam ![]() ![]() No coz, zobaczymy. Ladnie sobie pachne poki co, zaopatrzylam sie w delicje i 2 litry soku pomaranczowego, i dawaj. Moje poplyniecie poprzednim razem bylo czysta klasyka ![]() ![]() A potem podbieralam mezowi fajke i tyton tilbury waniliowy, bo przeciez to nie papieros, pachnie tak przepieknie waniliowo, no i plucom nie szkodzi, bo pykasz, a nie zaciagasz. Eeeech. Oczywiscie, ze sie zaciagalam, z przyzwyczajenia, a poza tym inaczej mi fajka gasla. A potem zlapal mnie maz na balkonie i sie wsciekl, bo fajka taka swietosc jak szczoteczka do zebow i jak ja smialam bez pytania wziac. No to szukam grupy wsparcia ![]() ![]()
![]() |
#491 |
Zakorzenienie
|
Oliath teraz już nie możesz zacząć palić to będziemy sobie razem odliczać
![]() ![]() ![]() powodzenia ![]()
![]() |
#492 |
Zakorzenienie
|
Super Elunka
![]() ![]()
![]() |
#493 |
Zakorzenienie
|
No to teraz wiesz, nie możesz mnie zawieźć
![]() ![]()
![]() |
#494 |
Konto usunięte
|
Halo, witam po nieobecności!
Popłynęłam nieźle, palę tyle ile paliłam. Myślałam, że jak zacznę odpowiednio wcześnie przed sesją to już w trakcie sesji nie będę miała problemu. A tu ![]() Przed egzaminem tradycyjnie na patio się przepytujemy zestresowane, wszystkie z fajkami... i ja z fajkiem. Po egzaminie konsultacja odpowiedzi i znów papierosy w ruch. A egzaminów nam naćkali nieźle, jeden po drugim. Do tego rozstałam się z TŻem (na jeden dzień ale już go spakowałam nawet ![]() W poniedziałek mam ostatni egzamin i jednocześnie poniedziałek jest pierwszym dniem z Tabexem. Na szczęście zostało mi dużo. Tym razem będę brała jak ulotka nakazuje, ma być 6? Będzie 6 i koniec. Wściekła byłam na siebie bo fajnie mi szło a tu taki brzydki bąk... Ale co, raz udało mi się nie palić to drugi raz ma mi się nie udać? Uda się. I jestem bogatsza o doświadczenie. Wiem już jak to jest, wiem czego się wystrzegać... Będzie łatwiej i tym razem się nie poddam, nie złamię! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#495 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#496 |
Zakorzenienie
|
Niom.
Super mi poszlo niepalenie, rzeczywiscie w piatek zero papieroska, az do 15, kiedy to fiuuuu - fajki kupilam ![]() Dalam spokoj na weekend, dzis znow nie pale.
![]() |
#497 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#498 |
Przyczajenie
|
Przykro, że dałyście się nałogowi. Też byłam niewolnikiem tego świństwa, ale znalazłam skuteczny sposób. Ostatnio nawet poleciłam koleżance tą metodę i nie pali już miesiąc, a była na jednej tylko sesji w Warszawie. Metoda Allan Carra sprawdziła się nie tylko na mnie.
A wy jak próbowałyście>? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#499 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#500 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#501 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#502 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#503 |
Przyczajenie
|
Nic nie reklamuję, dzielę się tylko swoja opinią o tej metodzie. Mi pomogła. Wiem jak bardzo papierosy zawładnęły moim życiem, byłam ich niewolnikiem, a teraz czuję się wolna. Chciałam podzielić się swoim szczęściem i być może poznać osoby, które tez czuja się już wolne. Poznać ich opinię na temat tego w jaki sposób one same rzuciły ten nałóg.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#504 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#505 |
Zakorzenienie
|
Witam. Mogę do Was dołączyć?
Od 11 dni nie palę...Skręca mnie jak ... Paliłam od 17 lat. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#506 |
Wtajemniczenie
|
heeej można się przyłączyć??
od dziś zaczynam ale już mnie wszystko z tej świadomości grr.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#507 |
Przyczajenie
|
Witam.Jak widzę stara gwardia poległa.Ale że kluczem do sukcesu są chęci i nie poddawanie się, to mimo wszystko gratuluję każdemu kto próbuje rzucać.Bo chęci i wiara to połowa sukcesu.Jak mówią myśliciele-Próbować aż do skutku,aż za którymś tam razem się uda.............Witam także nowy narybek i chociaż raczzej się tutaj nie udzielam ,to sądzę że jesteście mile widziani i chetnie przyjęci do grona rzucających.Życzę sukcesu i powodzenia............... ............-palacz tak jak alkocholik,narkoman czy inny uzależniony nie może NIGDY WIĘCEJ sięgnąć po swoją używkę,bo wtedy wraca się do nałogu(ja po paru latach niepalenia sięgnęłam tylko po jednego papierosa czego żałuje).Nawet jeżeli się poległo to nie należy się poddawac.A każda przerwa w paleniu wyrabia w nas silną wolę i przygotowuje w jakimś sensie do następnej walki.Czy to jest dzień,tydzień czy miesiąc.To są moje osobiste obserwacje na mojej własnej osobie................... ......................... Z początku rozsadzało mnie z nerwów bez papierosa(chodziłam jak wściekłe zwierze),ale każdy dzień był sukcesem.Długo nigdy nie wytrzymałam(tydzień,dwa,p arę dni).Ale z czasem było coraz łatwiej czyli bez stresu i bez obsesyjnej myśli w głowie.W tej chwili nie palę,ale jak długo tego nie wiem.Ale wiem że jeżeli polegnę to tylko na chwilę,aby znów podjąć walkę.Bo nie dam się zniewolić nałogowi śmiedzielowi .pOZDRAWIAM
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#508 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny!Byłam palaczką aż przez siedem długich lat (zaczęłam palić w wieku 18 lat)-paliłam prawie całą paczkę papierosów dziennie.Na imprezach ,czy też w chwilach większego stresu potrafiłam wypalić nawet 2 paczki fajek w ciągu zaledwie kilku godzin.Papierosy całkowicie zdominowały moje życie.Oczywiście oszukiwałam siebie ,że uda mi się pewnego dnia rzucić ,że "kiedyś" to zrobię,tylko jeszcze nie teraz...Wmawiałam sobie długo ,że ja po prostu lubię palić ,że tak naprawdę podoba mi się jedynie sam rytuał palenia,możliwość poznania nowych ludzi,jakaś tam ułuda wyjątkowości,smak papierosów,odpalanie ich....
Oszukiwałam sama siebie,że będzie łatwo mi rzucić,wmawiałam sobie,że przecież wcale tak dużo nie palę-rano zawsze jadałam najpierw śniadanie-dopiero później zapalałam pierwszego papierosa,i mówiłam sobie ,że wcale nie jest ze mną tak źle ,skoro palacze rozpoczynają od papierosa dzień,a ja jednak od śniadania-ach...A tak naprawde nie mogłam się doczekać chwili aż zapalę...Gdy budziłam sie rano pierwsze o czym myślałam to było ile mam papierosów i czy muszę zrobić zapasy.A dostawałam dosłownie szału gdy ich nie miałam,potrafiłam podbierać nawet małej siostrzyczce pieniążki ze skarbonki,żeby tylko kupić papierosy(!!!!!!)Ostatnią rzeczą jaka robiłam przed snem było zapalenie papierosa,a nieraz często budziłam się w nocy i paliłam sobie...Tak to papieros był moim najlepszym przyjacielem towarzyszył mi prawie zawsze i zawsze o sobie przypominał...Nie pozwalał o sobie zapominać prawie nigdy,każda rozmowa telefoniczna ,każde przemyslenie,chwile szczęścia ,nieszczęścia odbywały się przy papierosie.Miałam ogromny problem w samolotach ,zwłaszcza gdy leciałam do Stanów,miałam na sobie plasterek z nikotyną ,a i tak sobie myślałam ,żeby sobie zapalić w toalecie(!!!!!)i ewentualnie udać potem ,że się nic nie rozumie,na szczęście coś mnie od tego powstrzymało...A raz podczas takiego długiego lotu oprócz plasterka zażyłam Xanax i popiłam,alkoholem ,aby nie odczuwać chęci-ach cud ,że nie zjechałam wtedy bo to nie była jedna tylko tabletka ,ani tez jeden gin z tonikiem.... Owszem próbowałam rzucić raz ,z plasterkami z nikotyną i przez tydzień nie paliłam-z tym,że to była tylko strata czasu ,na mnie plasterki ,gumy itd absolutnie nie działały.A później to już nawet nie widziałam sensu rzucenia-zawsze był jakiś nieodpowiedni czas,a to stres,a to egzaminy,przeżycia związane związkami(o dziwo wszyscy mężczyźni, z którymi spotykałam sie w Pl byli niepalący),zawsze jednak znajdywało się coś, co nie pozwalało mi rzucić.Dopiero w Stanach kilka razy zetknęłam się z takim prawdziwym społecznym napiętnowaniem mojego nałogu,ludzie patrzyli tam na palaczy z autentycznym współczuciem i obrzydzeniem,jak na coś gorszego,mężczyźni nie umiawiają się tam z palaczkami ,co było dla mnie poniekąd szokiem.No ale co z tego,skoro zawsze poznawałam jakichś "wspaniałych" ludzi ,również palaczy gdzieś na zewnątrz restauracji,dyskoteki etc-wiadomo nałóg łączy,wspólne palenie,konwersacje...Naw et zimą mi to nie przeszkadzało!!!Fajki były dla mnie ważniejsze od ciuchów ,kosmetyków,płaciłam za nie naprawde duże pieniądze i zawsze musiały to być najlepsze marki,tanie mi nie smakowały (choć pamiętam takie chwile ,że paliłam te najtańsze również,ech).Kiedyś będąc studentką razem z moją druga koleżanką palaczką wolałyśmy wracać na stopa do domu 70 km i kupić papierosy ,niż wydać pieniądze na bilet(!!!!).Nałóg był najważniejszy!!!!!! Rok temu zaczęło mnie to jednak bardzo denerwować,to i także nieudane próby rzucenia moich koleżanek(prawie wszystkie to palaczki).Zaczęłam brzydzić się swojego własnego smrodu palacza,przedwcześnie powstałych zmarszczek,konieczności wybielania zębów,żółtych paluchów.Zaczęło mnie denerwować ,gdy ludzie mówili mi,że ja juz nigdy nie rzucę skoro już tak długo i tyle palę-jakby to był jakiś wyczyn godny nagrody Nobla...To,że każdemu kojarzę sie z papierosami.Koleżanka powiedziała mi kiedys ,że wyobraża sobie mnie jako staruszkę,wysuszona kaszlącą,ale odpalającą papierosa jednego od drugiego...Znajomi z roku śmiali się ze mnie gdy podczas zajęć wychodziłam kilkakrotnie do toalety na papierosa...Moja mała siostra błagała mnie o rzucenie fajek.To taki paradoks, ale moi rodzice są niepalący ,i nawet oni przestali wierzyć,że ja w końcu rzucę,mama czasami kupowała mi papierosy nawet(!!!!!).Aj uświadomiłam sobie to wszystko i nadal paliłam,wmówiłam sobie ,że rzucę gdy zajdę w ciążę dopiero i będę mieć motywację. Dokładnie prawie rok temu na początku sierpnia wraz z moją dobra koleżanką "leczyłyśmy kaca" i postanowiłyśmy ,że obie rzucamy papierosy.Nie bałam się tego bo raczej nie potraktowałam tego poważnie,ale gdy udało mi się wytrzymać pierwszy dzień postanowiłam być twarda, konsekwentna i nie palić..Niektórzy mówią ,że dla nich głód psychiczny jest gorszy od fizycznego,ja jednak oba odczuwałam wyjątkowo dotkliwie ![]() Faktem jest ,że po odstawieniu leku szybko znów przybrałam na wadze,ale nie zapaliłam nawet podczas imprez czy po spożyciu alkoholu.W lutym straciłam wszystkie extra kilogramy,ćwicze Pilates ,biegam i czuję się fantastcznie!Wiem jak to zabrzmi,ale naprawdę mi papierosy śmierdzą i autentycznie boli mnie głowa gdy przebywam w zadymionych miejscach-(kiedyś pewnie bym siebie wyśmiała za te słowa). Nie napiszę ,że to dzięki Zybanowi -bo ten lek miał mi posłużyc tylko i wyłącznie jako coś, po zażyciu czego nie przytyje więcej ,choć być może właśnie to ten jednak lek mi pomógł.Nie napiszę,że to dzięki książce Allan Carr,choć książka ta otworzyła mi oczy na wiele spraw i być może jednak przyczyniła się do faktu ,że nadal nie palę.Faktem jest ,że 16 tego sierpnia tego roku minie rok odkąd nie palę ,a ja wiem , że nie kosztuje mnie to żadnego wysiłku,czy też silnej woli,po prostu nie wyobrażam sobie abym mogła zapalić!!!!!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#509 |
Zakorzenienie
|
Powracam po dość dłuuugim okresie nieobecności i głupio mi, że się tak nie odzywałam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() U mnie bywało ciężko - przestałam się tu udzielać,zaczęła mi słabnąć silna wola, ale się trzymałam twardo, no ale w końcu..przepaliłam ok. 2-3 tyg. ! znowu zaczęłam popalać i fakt, faktem paliłam jakieś 2 na dzień, ale paliłam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 3mam za Was kciuki dziewuszki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#510 |
Wtajemniczenie
|
och Dziewczyny jak ja was podziwiam ja dziś drugi dzień ale w tym momencie jestem taka wściekła i już nie wiem czy to wina nie udanego poranka czy tego że nie zapaliłam do kawy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:48.