![]() |
#721 |
Zadomowienie
|
Dot.: Rzucić palenie
19.08. Czyli miesiecy.... Ale boje sie faktu, ze suknia w pasie jest idealnie dopasowana... wrr.... no coz, mam nadzieje, ze bede szczesciara... i nie przytyje!!! O... moj strach jest tym wiekszy, ze kiedys bylam pucolowata i cale 12 kg wiecej mialam.. czulam sie jak slon - trabalski...
|
![]() ![]() |
![]() |
#722 |
Raczkowanie
|
Witam kochane rzucaczki!
![]() Dawne się nie meldowałam. Dzisiaj mija 3 tyg. niepalenia. Jakoś się trzymam. Mam nadzieję że Wy też bo trzymam kciuki. A tak wogóle to ja chcę wiosny!!! Mam dość, może jakoś zaczarujmy. Miłego dnia! |
![]() ![]() |
![]() |
#723 |
Zakorzenienie
|
emu - witaj Ty nasza córko marnotrawna
![]() Co do wymówek to nie wymyślać mi tu proszę. Ja w pracy mam pokoik do własnej dyspozycji i wcześniej paliłam tu do woli, paliłam w domu, paliłam w samochodzie i ogólnie mało jest takich miejsc gdzie NIE PALIŁAM. Lagrii, emu - każdej z nas ciężko było się rozstać z tą "przyjemnością", ale kiedy nawet pobieżnie prześledzicie wątek, zobaczycie, że więcej dziewczyn trwa w postanowieniu o niepaleniu niż wycofuje się z niego po dniu lub kilku dniach. Ja powiem tylko tyle, że teraz żałuję, że nie zrobiłam tego dużo, dużo wcześniej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#724 |
Zakorzenienie
|
A teraz matematycznie rzecz ujmując: zaczynałyśmy rzucanie w 5 dziewczyn, doszło do nas 7 nowych kobietek, które regularnie udzielają się w tym wątku. Z kobietek, które się poddały poza emu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#725 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie też się kiedyś to marzyło, a teraz to własnie są moje słowa ![]() Uda się na pewno! Trzymam kciuki za Ciebie i wszystkie rzucaczki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#726 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wieki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#727 |
Zakorzenienie
|
Rozterko, chylę czoła
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#728 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#729 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#730 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#731 |
Raczkowanie
|
juz od kilku godzin nie pale....rano byly papieroski...skonczyla sie paczka i nie kupilam nowej...podgryzam slonecznik....kupilam zamiast fajek...ciezko mi....
![]() |
#732 |
Zakorzenienie
|
Lagrii - trzymaj się, jutro będzie lepiej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#733 |
Zakorzenienie
|
eghm eghm eghm
chciałam prosić o uwagę.... chciałam sie tylko pochwalić krzycząć ile sił w oczyszczajacych się płuckach, że dziś mija dokladnie miesiąć jak nie palę ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#734 |
Zakorzenienie
|
Agatko brawo !!!!
![]() ![]() ![]() Dziewczyny jest coś magicznego w tych słowach dziękuję, nie palę, bo ja też zanim rzuciłam, to sobie marzyłam o tej chwili , kiedy będę mogła powiedzieć, dziękuję, nie palę ![]() To dziecinne jest , ale ja dalej o tym marzę, biorąc pod uwagę ,że krótko po rzuceniu palenia wylądowałam na L-4 z nogą w gipsie i nie mam jak na razie komu , tych pięknych słów powiedzieć. ![]() No, naprawdę czekam na taką sytuację.Jeszcze trochę i zacznę to mówienie ćwiczyć przed lustrem ![]() ![]() Jak na razie jestem ![]() ![]() Muszę tylko coś z tą zatrzymującą się wodą zrobić. Układowi krążenia coś sie nie podoba. A może hormonalnemu, albo nereczkom ![]() Puchła , któraś z "rzucaczek" ? A tak ogólnie to fajnie jest . Trzymam kciuki za "początkujące" i mniej lub bardziej "zaawansowane" ![]() Może jakiś hymn rzucaczek by się przydał? I. Nałogowi się nie damy. Pety własnie porzucamy. Porzucimy popielniczki. Bo z nas teraz bojowniczki. II. Łączy nas wszystkie piękna zasada. Że damie nijak, z petem nie wypada. Łączy nas wszystkie piękna rzecz Petom śmierdzącym mówimy precz. III. ![]()
Trzeba rozmawiać a nie czekać , aż się ktoś domyśli , co masz w głowie ![]() Edytowane przez ROZ-ter-KA Czas edycji: 2006-03-10 o 05:02 Powód: przypływ sił tfurczych |
![]() ![]() |
![]() |
#735 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
....dzisiaj trudny dzien...od wczoraj popoludnia nie pale....dzisiaj kolejny dzien bez papierosa.....pozdrawiam wszystkie "rzucaczki"...i zycze wam milego dnia....bez dymu... ![]()
![]() |
#736 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#737 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Agatka - gratulacje, musisz to jakoś uczcić ![]() ![]() ROZ-ter-KA - wow - te talenty artystyczne miałaś już wcześniej, czy pojawiły sie dopiero po rzuceniu palenia? Jestem pod wrażeniem i czekam na kolejną zwrotkę. Co do puchnięcia to mnie to nie dotknęło. A odnośnie dumy rozpierającej mnie przy wypowiadaniu "dziękuję nie palę" zauważyłam, że największą frajdę sprawia mi zdziwienie moich klientów, z którymi wcześniej popalałam podczas wizyt u nich a teraz NIE. A może to puchnięcie ma związek z tym, że jesteś unieruchomiona? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#738 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#739 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluję!!!! ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#740 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rozterko, wielka siostra (czyli ja - i wielka dosłownie, a nie w przenośni) jest pod wrażeniem ![]() ![]() Rozterko, ja puchnę! I nie chodzi tu li tylko o utycie, choć w moim wypadku "przybrało mi się" zaskakująco dużo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#741 |
Zakorzenienie
|
świetny hymn!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#742 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moje ,hmmm ...talenty, ujawniły się ,że tak powiem jeszcze w dzieciństwie ![]() Twory moje rozrzucam nieco po necie ![]() Co do puchnięcia ono ma związek i z rzucaniem i z częściowym unieruchomieniem. Na razie biorę pigułeczki żeby nie puchnąć ( chirurg mi zalecił ) , ale "wyjdę " za parę dni z gipsu i nie wiem co zrobić z owym puchnięciem potem. Przeciez nie będę ciagle na tabletkach. Może to po jakimś czasie minie, spróbuję się jakiegoś lekarza w rodzinie dopytać ![]()
![]() |
#743 |
Zadomowienie
|
Rozterka, moze sprobuj rowniez ograniczyc spozycie soli ?? a podniesc spozycie jodu, ktory podkreca, jak sie nie myle, przemiane materii?? na pozbycie sie zlogow wody pomaga rowniez pietruszka, dziala moczopednie..
A co do mojego rzucania-hm.. sklamalabym gdybym powiedziala, ze juz nie pale... ale: wczoraj spalilam zamiast calej paczki-polowe a dzisiaj juz tylko 5sztuk... Mysle, ze na takiego mieczaka jak ja to i tak nie jest zle.. A od niedzieli silownia wiec nie ma ze boli!!! I nie bedzie palenia!!! :P Buziaki dla Wszystkich!! Lagrri, a co u Ciebie ??? |
![]() ![]() |
![]() |
#744 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lagrii888 to najtrudniejsze masz za sobą, teraz nie możesz się złamać. Dasz radę ! Jak co, to śpiewaj albo deklamuj ..Hymn ![]() ![]() Przypominam pierwsze dwie zwrotki i dopisuję trzecią ![]() Hymn rzucaczek - expalaczek. I. Nałogowi się nie damy Pety własnie porzucamy Porzucimy popielniczki Bo z nas teraz bojowniczki II. Łączy nas wszystkie piękna zasada Że damie nijak, z petem nie wypada Łączy nas wszystkie piękna rzecz Petom śmierdzącym mówimy precz III. Odmówimy naszym gościom No i tym, co nam zazdroszczą I nie będzie trudno wcale Rzec :dziękuję, ja nie palę ![]() Może ktoś czartą dopisze ![]()
![]() |
#745 |
Raczkowanie
|
..nadal nie pale...ale do tego wszystkiego zlapalam grypke....czasami choroba pomaga w rzucaniu palenia..wiec chyba nie jest to najgorsza teraz rzecz jaka mnie spotkala.....nadal trzymam kciuki za wszystkie "rzucaczki" i powiem wam ,ze dodajecie mi sil....bardzo wam dziekuje.....
![]()
#746 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Emu - rzuć raz na zawsze te papierochy - ograniczanie nic tu nie da ![]() ![]() ROZ-ter-KA - złociutka (właśnie leci Niania na TVN) absolutnie nie chcę Ci wchodzić w kompetencje, sama dopisz kolejną zwrotkę - jak na razie idzie Ci wyśmienicie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#747 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#748 |
Raczkowanie
|
Witam Was Szanowne Niepalące i Rzucające !
Chylę przed Wami czoło ! Proszę powiedzcie mi jak to jest, czy ja jestem taka tępa, czy taka słaba, czy tak bardzo boję się czegoś utracić. Palę sobie równo 15 lat. Około paki dziennie. Od jakiegoś czsu przeszkadzami palenie w ogóle, tzn. ten smród w mieszkaniu, te popielniczki i ten brak wolności, bo gdy jetem gdzieś, gdzie nie mogę zapalić to aż mnie skręca. Wiele już razy próbowałam w ogóle zacząć to jakoś rzucać. Ale najgorsze jest to, że kidy tak mam fajki w domku i sobie tak myślę, że dobrzeby było przestać, to jet ok. Ale im bardziej o tym myślę, im bliżej jestem decyzji, to poprostu, jakbym mogła to bym sobie chyba całą paczkę na raz wsadziłą do gęby. Tak mi się chce!!! Generalnie, wieczorem w łóżku (o tej porze co i tak zwykle nie palę) myślę sobie, spoko, od jutra nie palę. A wraz ze wschodem wszystko idzie w łeb. Jak nie zapalę to jetem wściekła jak diabli, głowa mnie boli, nie mogę sobie znaleźć miejsca. Dużo ostatnio szydełkuję, ale i to nie pomaga! A jak już zapalę, to też jestem wściekła i wyzywam siebie od najgorszych tłuków ! Cholera nie wiem, co jest ze mną nie tak! A wiecie co jest najciekawsze ? Jak czytam ten wątek i Wasze krzepiące wypowiedzi to zaraz myślę, żeby rzucić, ale równocześnie coś mi się włącza w głowie i zaczyna mi się tak chcieć palić, że szok !!! Czy Wy też tak miałyście ? |
![]() ![]() |
![]() |
#749 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#750 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() pozdrawiam i trzymam kciuki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:00.