|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
Pokaż wyniki sondy: ...? | |||
Palę |
![]() ![]() ![]() ![]() |
199 | 36,45% |
Rzuciłam |
126 | 23,08% |
Popalam |
150 | 27,47% |
W trakcie rzucania |
71 | 13,00% |
Głosujący: 546. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#91 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Palenie
Cytat:
Lubię, gdy wychodzimy z TŻ na imprezkę do znajomych, wrócic do domq na delikatnym rauszu.....mam wtedy nieziemski humor i strasznie jest mi wesoło. ![]() On uwielbia te moje stany odmiennej świadomości ze względu na poczucie humoru. Potrafię wtedy układac świetne rymowanki (niekoniecznie cenzuralne) i ryczymy oboje godzinami...... ![]()
![]() |
![]() |
#92 |
BAN stały
|
![]()
ja jestem w trakcie rzucania!!! od 2-óch dni nie zapaliłam ani jednego chociaż czasem mnie ciągnie. jest ciężko ale nie dam się smierdziuchowi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Raczkowanie
|
a ja palę, chociaz umiem nie palic,nie mam jako takiego głodu nikotynowego,ale lubię, taki lajf
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Zakorzenienie
|
zaznaczyłam piątą możliwość
![]() co to za dyskryminacja, żeby nie było takiej opcji ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#96 |
Przyczajenie
|
Rzuciłam dzisiaj !! Trzymajcie kciuki.
Przyszedł już mój czas, po 9 latach. Koniec z płytkim oddechem, kiepską kondycją, żółtymi paznokciami, szarą cerą, osadem na zębach i smrodem petów (którego ja nie czuje, bo i z węchem kiepsko, ale napewno inni czują). Proszę więc, trzymajcie kciuki i napiszcie jak tu teraz nie przytyć. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Zakorzenienie
|
iustina przede wszystkim nie zacznij sie teraz obzerac,bo w wiekszosci,to ze po rzuceniu palenia chce sie wiecej jesc to tkwi w naszej podswiadomosci.
chcemy czyms zajac rece,wiec zaczynamy jesc. Jedz zamiast slodyczy ,suszone owoce i inne rzeczy ![]() No i gratuluje rzucenia palenia !! ![]()
![]() |
#98 |
bzzzzzzz bzyczy prądzik w jej obwodach
|
Nigdy nie paliłam a nawet nie próbowałam, jakos mnie to nie ciągło i czuję się zdyskryminowana że nie ma takiej pozycji w sondzie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Raczkowanie
|
nie palę i nie zamierzam zacząć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Raczkowanie
|
Ja paliłam 4 lata po zakończeniu szkoły średniej, a rzuciłam 11.03.2005 razem z moim chłopakiem i razem się dopingujemy w trudnych chwilach, które czasem się zdarzają.
Czasem mnie coś rusza jak widzę i czuję papierosa, ale nie na tyle, żeby zaprzepaścić taki ładny kawałek czasu
To umysł kreuje świat wokół nas i nawet gdybyśmy stanęli tuż obok siebie na tej samej łące moje oczy nigdy nie ujrzą tego co widzą twoje - G. Gissing http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008061400300330.png |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Zadomowienie
|
hej dziewczyny, ja razem z moim Osobistym Narzeczonym w końcu rzuciliśmy palenie. póki co jesteśmy na początku drogi, bo nie palimy dopiero 10 dni, ale ja wierzę w nas oboje. i jaki od razu w domu, w samochodzie inny zapach jest, ciuchy nie śmierdzą. i niby to tylko 10 dni, ale jak rozmawiam ze znajomymi, którzy nadal palą i czuję jak im z buzi czuć papierochami, fuj. i pomyśleć, że ode mnie było tak samo...
tylko powiem wam, że boję się, że strasznie utyję, no i czuję się jakaś spuchnięta (czy to normalne?), jak sobie radzicie, radziłyście z jedzeniem?
![]() |
#102 |
Przyczajenie
|
Od ośmiu dni nie palę, też obawiałam się, że lodówka się nie będzie zamykać, a tu miła niespodzianka - w kwestii łaknienia żdnych zmian nie zauważyłam.
Być może wmówialm sobie, że nie przytyję i już, być może to pogoda dopisuje niejedzeniu, nie wiem, ale na wszelki wypadek zapisałam się na siłownię. Wszystko jest w naszych rękach (i głowach) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Rozeznanie
|
ja paliłam ok 4,5 roku. Nie pale już prawie 10 miesięcy
![]()
Nie bój się zrobić wielkiego kroku... nie pokonasz przepaści dwoma małymi... David Lloyd George Patryk urodził się 11.11.2007 r. ![]() ![]() ![]() http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200711111762.png |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Zakorzenienie
|
Gratuluje Iustina orazLilly78
![]() ![]()
![]() |
#105 |
BAN stały
|
póltora roku minelo jak jeden dzien.....
tyle czasu juz nie pale.A uwierzcie ze bylam w takiej fazie nalogu ze myslalam o fajce non stop i wszystko bylo jej podporzadkowane.... plailam paczke dziennie 4 lata. Rzucilam jednego dnia. I koniec ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Przyczajenie
|
zaczęłam palić w liceum, oczywiście żałuję, że w ogóle zaczęłam
![]() I żeby było śmieszniej studiuję psychologię, więc spore pojęcie na temat mechanizmów uzależnień itd. a na studiach zaczęłam palić paczkę dziennie. Najgorsze jest to że mój chłopak też pali i nie mam odpowiedniej motywacji. To znaczy motywację powinnam mieć ogromną, miałam kiedyś operację dawno temu i nie powinnam palić bo biorę leki, poza tym kasa. Wszystko to studentka psychologii wie ale za cholerę nie może wytrzymać dnia bez fajki. Nie zaczynać palić!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Zakorzenienie
|
ja nie pale ponad dwa tygodnie. palilam od poczatku ogolniaka , lacznie okolo 5 lat. bylam juz w takiej fazie,ze palilam ponad paczke dziennie.
w koncu stwierdzilam,ze rzucam, i zaczynam dbac porzadnie o siebie. fakt faktem przytylam dwa kilo, mimo,ze wydaje mi sie,ze nie jem wiecej. ale juz z nimi walczE ![]()
![]() |
#109 |
Raczkowanie
|
Kochane a gdzie tu opcja : nigdy nie paliłam???????????
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Raczkowanie
|
Palę od kilku lat. Nawet sama nie pamiętam kiedy zaczęłam.
A i póki co nie zamierzam rzucać palenia... Za bardzo lubię... (Palące wiedzą o co chodzi) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Raczkowanie
|
O tak, dobrze wiemy o co chodzi.
Mój TŻ nie pali i wcale nie jest to motywujące, bo jak się czepia to ja się wkurzam, że nie będzie mi mówić co mam robić. Palę od 3 klasy liceum, czyli już 8 lat i dobrze mi z tym. Pomyślę o rzuceniu jak będę chciała zajść w ciążę (co innego truć siebie a co innego dzidziusia), ale to jeszcze nie prędko. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#113 |
Raczkowanie
|
Nie możliwe. Wydaje mi się że kilka miesięcy wystarczy. 5 lat
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
Raczkowanie
|
Mi mówili o 3 miesiącach...
Np zajdziesz w ciąże przed tym jak rzuciłaś palenie to nie za bardzo jest sens RZUCANIA CAŁKOWITEGO tylko trzeba ograniczyć do np 2 dziennie. Jeżeli rzucisz palenie będąc w ciąży to nie będzie to dobre dla dziecka, bo Twój organizm przeżywa szok. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Rozeznanie
|
Ja palę od około 2 lat, a mówiłam, że nigdy w życiu...
![]() Szczerze to chciałabym nie palić, ponieważ jak każdy wie to trucizna dla organizmu, a po drugie mam Astmę... Z drugiej strony palenie sprawia mi jako taką"przyjemność" i nie robie nic w kierunku skończenia z nałogiem. Kolega z mojej klasy palił od 9 roku życia do 18. W efekcie ciężko zachorował, wycięto mu ponad połowę płuca, bierze sterydy. Ale płuca powoli mu się regenerują, dzięki Bogu! W ogóle jak to z Wami jest, po przebudzeniu? Ja wstaję piję kawę, palę papierosa albo 2, po dojechaniu do szkoły też palę. A to wszystko na pusty żołądek... Tylko czekam na to, aż odbije mi się to na zdrowiu. Czekam, bo ja dopiero zaczynam działać kiedy poczuję "nóż na gardle" :/
![]() |
#116 |
Raczkowanie
|
Ja nie pale od listopada ubieglego roku, od jakis 18 miesiecy nie mialam alkohlu w ustach, kawy nawet nie pijam i calkiem mi z tym dobrze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Sweety ja też palę na pusty żołądek i to dużo. Rano nie mam apetytu, więc pierwszy posiłek jem o 13. Do tej pory to już z 5 papierosów wypalę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 |
Rozeznanie
|
ja gdzie nie pale ??
![]() bo ja sie własnie zaliczam do tej grupy ![]() ![]() ![]() raz spróbowalam i na tym koniec ![]()
![]() |
#119 |
Raczkowanie
|
Wygląda na to, że ankieta dotyczy tylko tych co palą lub palili.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Zakorzenienie
|
ja wypaliłam z życiu 2 papierosy, nie żałuje ale już wiecej palić nie zamierzam
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:58.