![]() |
#1381 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Rzucić palenie, część II
i JAK Tam... zapaliłaś od wczoraj?
Wczoraj był mój 1 dzień rzucania papierosów z Tabexami.... (zgodnie z ulotką przez pierwsze 5 dni się pali- w 6- ty dzień trzeba rzucić) Tabletki od 9 rano przyjmowałam regularnie co 2 godziny. Łącznie 6 sztuk. Po pierwszej tabletce 9:00 i zapaleniu papierosa rozbolał mnie żołądek, i zrobiło mi się bardzo nie dobrze, po drugiej tabletce o 11:00 i zapaleniu papierosa zrobiło mi się jeszcze gorzej. Musiałam położyć się na chwilę. Czułam się jak na strasznym kacu. Już o 13:00 doszłam do wniosku, że tak strasznie wkręciłam sobie to, że te tabletki mi pomogą aż źle się po nich czuję (choć od połknięcia pierwszej tabletki do złego samopoczucia minęła może 1minuta ![]() ![]() Do wieczora już nie chciało mi się wymiotować ani nie bolał mnie żołądek. Ogólnie wypaliłam chyba więcej niż normalnie. Cały czas chciało mi się palić. Na szczęście nie palimy w mieszkaniu (mamy dziecko 3 letnie już) a balkonu nie mam to nie wychodziłam tak często jak tylko pomyślałam o fajce -ze zwykłego lenistwa. Pod wieczór paląc przestałam czuć smak papierosów- zrobiły się jakieś gorzkie.... Ale nie wiem czy to wpływ Tabexów czy mojego przeziębionego drapiącego gardła.... Dziś drugi dzień "leczenia" ... Czy jest tu ktoś kto jest na moim "poziomie" rzucania????
![]() |
#1382 |
Zakorzenienie
|
To chyba do mnie?
![]() Nie paliłam wczoraj ![]() 1,5 dnia bez ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1383 |
Wtajemniczenie
|
majka242007 - co Tobie moge doradzić...hmmm
Raczej sobie faktycznie to wszytko wkręciłas- ale jesli to pomaga to super.. Najważniejsze : po 2-3 tyg. brania stwierdzisz, ze juz ich nie musisz brać. Pod żadnym pozorem ich nie odstawiaj ( chyba ze zdrowotnie co bedzie nie tak ) to najgorszy błąd jaki mozna zrobić....
![]() |
#1384 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ---------- Cytat:
![]() |
![]() |
#1385 |
Zakorzenienie
|
Nawet nie, ale jestem lekko nerwowa (zbiegło się z PMS...). Moim problemem jest głównie psychiczne uzależnienie :/
Trzymam kciuki za Wasze sukcesy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1386 |
Zakorzenienie
|
Drugi dzień z rzucaniem przeszedł.... gładko....
Tzn.. nie czułam się źle (bolała mnie jedynie głowa- nie wiem czy powodem mogą być tabexy) Paliłam.... Normalnie -nie za dużo. Nie odczuwam jeszcze odrzucenia do fajek. Nie czuję by ich smak się zmienił. Nie czuję przesytu papierosów..... Ale chyba rzadziej myślę by sobie zapalić. Tak jak by tłumił mi się głód nikotynowy. Od jutra staram się palić mniej.... Choć o połowę....
![]() |
#1387 |
Zakorzenienie
|
Trzymam kciuki
![]() ![]() Ja poległam sromotnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1388 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie chcę Cię zrażać, nie warto się poddawać w momencie jak zaczęłaś, ale sama na własnej skórze przekonałam się, że te tabletki wcale nie dają dużych szans an całkowite rzucenie fajek i pozbycie się nałogu. Tym bardziej, że przez pierwsze 5 dni wprowadzają do organizmu takie dawki nikotyny, że można się jeszcze fajniej uzależnić. Wytrzymałam niecałe 3 miesiące. Niestety, tabletki nie wyeliminują głodu psychicznego, a to największy problem palacza... Aktualnie rzucam bez takiego środka - jednak efekt placebo jest dla mnie najlepszym [po bio-rezonansie nie palę prawie 5 miesięcy] ![]() Trzymam kciuki!
![]() |
![]() |
#1389 |
Wtajemniczenie
|
Tabex nie zawiera nikotyny!!!!
Tabletki to tylko wspomagacz i tylko silna wola rzucającego pozwoli wyzwolic sie z nałogu. Odnośnie psychiki to zalezy jak sie człowiek odnosi do tego, jeżeli cały czas się bedzie zastanawiał jak to bedzie, kiedy mnie przycisnie no to sorry, ale sam sie nakreca i wtedy normalne jest, że cały czas mysli...( troszke długawe to zdanie)
![]() |
#1390 |
Przyczajenie
|
witam wszystkie rzucające
czytałam stary wątek dot. rzucania palenia, czytam nowy 3 lata temu rzucałam palenie tak, ze po miesiącu wylądowałam na kozetce u psychologa i zostałam na niej na długo :/ a do palenia wróciłam nie palę od 3 tygodni, od kilku dni mam ogromne stany depresyjno-nerwicowe, huśtawki nastrojów itd itd.. do psychologa raczej nie wrócę, bo uregulowałam sobie wszystkie sprawy, wiem doskonale że stan obecny jest tylko i wyłącznie spowodowany rzuceniem palenia czy ktoś tak miał? kiedy to mija? jak sobie pomóc?? kupię sobie chyba dzisiaj nicorette i spróbuję się trochę podnieść na duchu, bo ile można chodzić i płakać i widzieć wszystko w czarnych barwach :/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1391 |
Zakorzenienie
|
Czwarty dzień....
Wczoraj wypaliłam połowę tego co paliłam zazwyczaj. Dzisiaj jeszcze mniej. Czyli chyba idzie mi co raz lepiej. Papierosy dzisiaj strasznie mi śmierdzą- ale palić się chce. Powiem szczerze, że nie widzę zbyt by te tabletki wiele zmieniały... choć faktycznie- jak pomyślę o fajce i o smrodzie, który poczuję odpalając ją to mnie odrzuca....
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1392 |
Zadomowienie
|
Mi juz stuknelo 5 tygodni
![]()
![]() |
#1393 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1394 |
Zakorzenienie
|
piąty dzień-
mało palę... bardzo mało.... fajki mi śmierdzą, nie smakują są okropne. Ja śmierdzę, włosy mi śmierdzą i ciuchy.... fuuuuj Czyli tabexy zaczynają działać. Jutro powinnam nie zapalić ani jednej fajki (6-ty dzień) ale nie mam pojęcia czy mi się uda... Bardzo będę się starała.... Aczkolwiek pomimo tego że chcę rzucić, tak bardzo chciałabym już nie palić to w środku czuję, że przecież będę ich potrzebowała.... Głupie myślenie wiem... Ale co mam zrobić. Oduczam się powoli palić tych papierosów które paliłam z przyzwyczajenia.... Czyli papieros po śniadaniu, po kawie, na przerwie w pracy, przed snem i tak po kolei. Nie ciągnie mnie już tak bardzo do palenia- bardziej do puszczenia tzw dymka. Zobaczymy co dalej...
![]() |
#1395 |
Przyczajenie
|
u mnie wczoraj było nieznacznie lepiej z samopoczuciem niż w weekend.. pisze nieznacznie, bo 3 godziny histerii i płaczu trudno uznać za super nastrój
mimo wszystko jestem wewnętrznie silniejsza i zrobię wszystko, żeby jak najszybciej pozbyć się schiz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1396 |
Raczkowanie
|
U mnie niedługo minie 2 miesiace jak nie palę. I też byłam na biorezonansie...nie wiem czy to placebo, ale na mnie zadziałało
![]() Niestety przytyłam coś chyba 6 kg, ale teraz zauważyłam wszystko wraca do normy, tzn. apetyt zmalał i jakoś tak lżej się czuje. Do papierosków ciągnie mnie czasami baaaardzo, ale się nie daję. Dla mnie w rzucaniu najważniejsza jest silna wola, i jakiś wspomagacz psychiczny. Jak wierzymy ze coś nam pomaga to rzeczywiście tak jest ![]() ![]() powodzenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1397 |
Przyczajenie
|
Dzisiaj mija mi 483 dzień, kiedy rzuciłem palenie.
![]() Przynajmniej widać jak nam pięknie dni mijają bez dymka i ilę zaoszczędziliśmy pieniędzy ![]() Pozdrawiam serdecznie. I życzę wytrwałości wszystkim rzucającym. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1398 |
Przyczajenie
|
Czesc wszystkim!
Niesmialo pisze pierwsza swoja wiadomosc na tym forum.Jestem tu nowa,do tej pory tylko czytalam watki o rzucaniu palenia i ten stary i ten nowy.Teraz juz wiem jak mi pomogliscie nawet o tym nie wiedzac, ze pewna zatwardziala palaczka podglada "wasze zycie" bez papierosa.Wielkie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1399 |
Zakorzenienie
|
Brawo Kochana, brawo!
![]() ![]()
![]() |
#1400 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1401 |
Przyczajenie
|
hej hej...dawno mnie tu nie było
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1402 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1403 |
Przyczajenie
|
Cześć Rzucające
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1404 |
Przyczajenie
|
Tak,wiem kochana musimy dać z siebie wszystko,by się nie poddać.Jak Tobie teraz idzie to niepalenie?
Ja długo zastanawiałam się nad sobą i nad tym jak się zachowuję,dlaczego tak mi smutno,czemu albo się nie odzywam wcale do domowników albo tylko trochę i wyszło mi, że robię z siebie ofiarę,że to taka jestem nieszczęśliwa, że tak się poświęcam nie paląc.Ja po prostu chyba czekam,aż ktoś mi powie:"skoro tak ci zle to zapal kobieto,cierpiętnico ty,bo wyglądasz jak byś kogoś pochowała" Tak własnie wydedukowałam ![]() Może ktoś mi przytaknie, czy nie mam racji??? a może jeszcze nie przyszła pora bym przestała palić.Mam mieszane uczucia,chcę nie palić ale z drugiej strony...oj sama nie wiem.Idę spać.Dobranoc wszystkim ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1405 |
Przyczajenie
|
Zaczynam podejrzewać,że już nikt nie ma problemu z paleniem,że wszyscy już rzucili lub wrócili do nałogu i zostałam tylko ja
![]() U mnie 37 dzionków i nocek,wciąż nie palę...tylko kogo to obchodzi??? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1406 |
Przyczajenie
|
Gdzie jesteście rzucające i te co już rzuciły, i te co jutro rzucą???
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1407 |
Zakorzenienie
|
Ja jestem, podczytuję Was
![]() Trzymam kciuki za Ciebie Marto i za wszystkie dziewczyny, które toczą tę nierówną walkę z nałogiem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1408 |
Przyczajenie
|
Czym jest ten papieros (ten śmieć!!!), że tak się za nim tęskni? nawet po długim okresie niepalenia. Ja już zaczynam wierzyć, że bez fajek można żyć normalnie, powiem więcej same plusy, a jednak...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1409 |
Zakorzenienie
|
Nie, nie, może źle się wyraziłam. Oczywiście, same plusy z niepalenia
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1410 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Owszem, jest lato, ja już prawie rok, a widzisz, teraz mnie napadają 'chcice', że tak powiem. Nigdy wcześniej nie, a teraz... Ale damy radę.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:52.