![]() |
#121 |
Raczkowanie
|
Dot.: Rzucić palenie
Pierwszy dzionek minał...tak,tak mam małą satysfakcję z tego że sie nie podałam,no ale jutro tez jest dzień i właśnie tez się go boje
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#122 |
Gość
|
Brawo Moni, możesz być z siebie dumna
![]() ![]() Jakby Cię jutro niemiłosiernie korciło, to pomyśl sobie, że przecież wytrzymałaś już całą dobę i szkoda by było to zaprzepaścić. Tym bardziej, że ciężko było no i myślałaś, że się nie uda, a się udało ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
Raczkowanie
|
Udało mi się uwolnić od tego okropnego nałogu po 6 latach,choć nie paliłam mało.Też wydaje mi się że jedyną metodą jest rzucic z dnia na dzień i to definitywnie.Wcześniej raz też rzuciłam,z tym że wtedy podpalałam(jak była jakąs impreza to nie mogłam się powstrzymać)i cały wysiłek poszedł na marne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#124 |
Zakorzenienie
|
Witam wszystkie dzielne rzucaczki papierochów.
Pierwszy dzień za mną. Dzisiaj rano zrobiłam swojemu TŻ aferę, że zagubił mi gdzieś moje zapałki do ssania. Jednak znalazły się i sobie teraz siedzę w pracy i pogryzam zapałki. Co do ich toksyczności, to może mój organizm musi mieć jednak coś trującego ![]() Na razie najbardziej mnie skręca przy czynnościach, przy których do tej pory paliłam - czyli przez większą część dnia. A i całą noc sniło mi się, że paliłam. |
![]() ![]() |
![]() |
#125 |
Zakorzenienie
|
A i zapomniałam.
Wielkie dzięki wszystkim kibickom za wsparcie. Na serio, jak sobie tak poczytam te Wasze wypowiedzi to wraca mi wiara, że nam też się uda. A tracę tą wiarę conajmniej kilka razy dziennie. My rzucaczki będziemy na razie tylko narzekać jak to nam źle i jak cierpimy więc czekamy na dobre słowo i doping ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#126 |
Zakorzenienie
|
No i pierwszy dzień bez choćby jednego papierosa za mną
![]() ![]() ![]() ![]() Sandija, ja też się nieźle nagradzam ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#127 |
Raczkowanie
|
Oj,cieżka sprawa całą noc sniłam o papierosie,to chore,człowiek odrazu sobie uswiadamia co to jest uzależnienie i jak trudno z tego wyjść(dotyczy to zarówno alkoholików czy narkomanów)
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#128 |
Zakorzenienie
|
Ja przebywam w środowisku osób palących i nie da rady żebym się wyalienowała
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#129 |
Raczkowanie
|
E-faktycznie masz powód do dumy jeżeli nie przeszkadzaja Ci palacze i ten "piękny i aromatyczny dymek" a przy tym masz jednak bardzo silną wole,ja jestem mięczak
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#130 |
Zakorzenienie
|
E - bądź z siebie dumna, ja z Ciebie też jestem. Ja poprzednim razem kiedy rzucałam i przebywałam w towarzystwie osób palących, wprost delektowałam się wydychanym przez nie dymem. Teraz chcę na tyle długo nie narażać się na kontakt z dymem jak to tylko będzie możliwe. Mam też nadzieję, że kiedy w końcu znajdę się wśród osób palących zapach palonego papierosa nie będzie dla mnie przyjemny.
Moni115 - trochę więcej wiary w siebie. Pewnie, że nie możesz do końca życia unikać towarzystwa palaczy (choć ze względów zdrowotnych byłoby to pożądane). Mi chodzi tylko o to, żeby dymek przestał być dla mnie czymś co mi nie przeszkadza. I żebym poczuła brzydki zapach od palacza, a nie coś o czym nie mogę przestać myśleć. A pękać nie warto, bo przecież tkwimy w naszym postanowieniu już drugi dzień. Wierzę, że z każdym następnym dniem będzie łatwiej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#131 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A ja właśnie pokłóciłam się z moim TŻ-em i mam wielką ochotę zapalić. I włącza się ta moja przekora - wszak w znacznym stopniu robię to dla niego ![]() ![]() No dobra, odreagowałam trochę ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#132 |
Zakorzenienie
|
E - nie łam się. Gdybym ja po każdej sprzeczce ze swoim TŻ chciała zapalić - to pół paczki pewnie juz bym spaliła
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#133 |
Gość
|
Brawo, dziewczyny
![]() Super Wam idzie! E - fantastycznie, że po kłótni z Teżetem nie zapaliłaś - a domyślam się, jak bylo cieżko ![]() Ja też miałam taką awaryjną sytuację - odpalałam laptopa i okazało się, że chyba coś mu się przez te mrozy stało - nie chce zaskoczyć. Woziłam w bagażniku, na zewnątrz nie chodziłam z nim, bo staję na paginkach podziemnych, ale i tam temperatura jest minimum - 15 stopni, więc.. Myślałam, że mnie szlag trafi, też miałam taką ochotę zapalić i za chwilę dotarło za mnie, że po cholerę, za przeproszeniem? Papieros nie zataszczy laptopa do serwisu a ja już nie palę i muszę nauczyć się radzić z kłopotami bez palenia ![]() ![]() A wieczorem, po wyjątkowo cieżkim psychicznie i fizycznie - jetem ogromym zmarzluchem, istotą ciepłolubną, i zimą zawsze się źlę czuję, fatalnie znoszę mrozy - jak przyjechałam do domu, to Teżet zrobił mi przepyszne wino grzane na poprawę nastroju. I nie powiem, ciągnęło do peta - ale nie zapaliłam, przecież nie palę. Uświadomilam sobie, że teoretycznie to powinno być normalne, że nie palę jako osoba, która rzuciła, ale i tak się cieszę i celebruję każdą chwilę, którą nie tak niedawno spędziłabym z papierochem ![]() ![]() Agajot - jak Cię najbardziej skręca przy czynnościach, przy których wcześniej paliłaś, to zmień coś w schemacie. Dla mnie było nie do pomyślenia picie porannej kawie bez papieroska. Teraz jest to jak najbardziej realne. Zmieniłam miejsce picia, żeby nie kojarzyło się z popielniczką. Siadam sobie teraz na podlodze przy drzwiach na taras i patrzę na zimowy ogród, albo przed kominkiem, albo przed telewizorem na podłodze - dosłownie, ze 2 metry od niego, byle w innym - niepapierosowym - układzie ![]() ![]() Moni nie histeryzuj ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Sandija Czas edycji: 2006-01-24 o 11:44 Powód: Błąd merytoryczny |
![]() |
![]() |
#134 |
Zakorzenienie
|
Sandija - zanim oddasz laptopa do serwisu, potrzymaj go trochę w ciepłym pomieszczeniu, mojemu pomogło, to może i Twojemu pomoże.
No cóż Sandija - ja też, żeby miejsce nie kojarzyło mi się z papierosami, będę chyba musiała siedzieć na podłodze. Wszystkie inne miejsca niestety kojarzą mi sie z paleniem. Boję sie tylko aby mój TŻ nie pomyślał, że od tego rzucania coś mi sie z głową zrobiło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#135 |
Zakorzenienie
|
Nie zapaliłam
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#136 |
Zakorzenienie
|
E - tak trzymaj, nie możemy dać się sprowokować. Jeszcze parę godzin i minie nam drugi dzień niepalenia. Ja nawet byłam dzisiaj przez chwilę w domu, w którym się pali - i widziałam papierosy i popielniczkę. I nic mnie nie ruszyło. Niepojące jest tylko to, że nadal papierosy mi nie "śmierdzą".
|
![]() ![]() |
![]() |
#137 |
Zakorzenienie
|
Zaczną śmierdzieć (i to baaardzo) po dłuższym czasie. U mnie to trwało kilka lat - najpierw miałam dość obojętny stosunek do palenia w mojej obecności, jeśli tylko pomieszczenie było duże (nie cierpię palenia w samochodzie!), potem "trochę" mi zaczęło śmierdzieć, a teraz robi mi się po prostu niedobrze...
|
![]() ![]() |
![]() |
#138 |
Raczkowanie
|
Nie zaglądałam przez dwa dni a tu tyle nowych postów.
Dziewczyny jestem z Was dumna i składam wielkie gratulacje!!!!! I trzymam kciuki za te co jeszcze sie meczą. Pozdrawiam serdecznie. |
![]() ![]() |
![]() |
#139 |
Wtajemniczenie
|
Za 3 godziny skończy się drugi dzień zdrowszego życia
![]() ![]()
![]() |
#140 |
Zakorzenienie
|
Witam - u mnie zaczął się już 3 dzień. Dzisiaj na razie jestem miła, ale wczoraj byłam strasznie nieprzyjemna dla otoczenia, przynajmniej chwilami. Wiecie - takie tam trzaskanie drzwiami, fochy i czepianie się czego tylko można. Mam tylko nadzieję, że z dnia na dzień może być juz tylko lepiej.
A znalazłam też malutki plusik niepalenia, a mianowicie rano mam dużo więcej czasu dla siebie. Na razie tyle ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#141 |
Zakorzenienie
|
U mnie też początek dnia trzeciego
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#142 |
Zakorzenienie
|
Witam E - mam wrażenie, że po raz pierwszy mi się uda, bo naprawdę tego chcę. I powiem Ci, że jak się denerwuję to owszem rozglądam sie za czymś, ale nie myślę, że muszę zapalić. Wiem, że to jeszcze za wczesnie, aby świętować, że sie udało - ale jak na moją babską intuicję, szanse mam duże. Musimy trzymać sie razem, bo reszta dziewczyn albo wymiękła, albo nie ma okazji pisać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#143 |
Zakorzenienie
|
Wiesz, właśnie brak poparcia osoby, która wie, co czuję podczas rzucania palenia, podczas poprzednich prób mi dokuczał. Ciągle słyszałam: "no nie wygłupiaj się! Po prostu nie pal i tyle! A o co tu można się denerwować i niby czego ci bakuje? Dymu? Nie żartuj".
Te codzienne krótkie relacje też pomagają ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#144 |
Zakorzenienie
|
E - doskonale wiem o czym mówisz, czyżby twój TŻ był niepalący? Mój rzucił prawie 3 lata temu. Początkowo ja miałam rzucać razem z nim. Ale tak naprawdę jeszcze wtedy nie myślałam o tym poważnie. Kiedy po kilku dniach wróciłam do fajek - on odczytał to nieomal jako zdradę. I od tamtej pory, twierdził, że ja tak kocham palić, że nigdy nie uda mi się rzucić. I w jednym ma rację - kocham palić. Paliłam gdy czekałam, aż zagotuje się woda na kawę, przy kawie, po śniadaniu, po przyjściu do pracy kolejna kawa i papieros, potem kolejne, jechałam samochodem- również paliłam, paliłam gdy się zdenerwowałam i gdy byłam szczęśliwa, przed ćwiczeniami i po ćwiczeniach (oczywiście jak juz odzyskałam oddech) i nawet gdy obudziłam się w środku nocy - też paliłam. Wypalałam conajmniej 1,5 paczki dziennie. W ostatnim czasie zaczęłam odczuwać ból w plecach podczas głębszego oddechu, więc oddychałam płycej. Wiem, że po trzech dniach nie odzyskam zdrowia, ale słowo daję, że mogę wziąć głęboki oddech i nic mnie nie boli.
Teraz też mój TŻ nie wierzy, że rzucę. Co prawda twierdzi co innego, ale ja i tak swoje wiem. Już w weekend twierdził, że nie wie po co czekam do poniedziałku, że jak rzucać to natychmiast. Po prostu we mnie nie wierzy, więc ja mu pokażę. Nie jest tak, że robię to dla niego. Przede wszystkim myślę o sobie, ale mam dodatkową motywację, żeby udowodnić mu, że się myli i że ja też potrafię rozstać się z nałogiem. |
![]() ![]() |
![]() |
#145 |
Zakorzenienie
|
Ago, mój nie pali i nie palił. Kiedyś specjalnie mu moje palenie nie przeszkadzało
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A teraz mam kryzys ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#146 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, dzisiaj mija tydzień jak nie palę
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#147 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja na razie pozytywnych efektów, poza tym, że nie śmierdzę fajkami, nie odnotowałam ![]() ![]() Ale będzie lepiej ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#148 |
Gość
|
Dziewczyny, wspaniale Wam idzie, już 3 dni bez palenia
![]() ![]() E, Agajot jeszcze szczęki opadną Waszym Teżetom z wrażenia, że rzuciłyście ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() BTW: zauważylyście, że jak mamy motywację, to nawet nie jesteśmy takie nieznośne? Jakoś mniej grymasimy jak wiemy, że rzucamy definitywnie ![]() ![]() ![]() Nie myślałam, że tak to może przeszkadzać, po prostu jakby mi ktoś dmuchnął w twarz! Zakasłałam, a po godzinie siedzenia w tym miejscu w bliskości intensywnych palaczy rozbolała mnie głowa - stąd moje wczorajsze niepisanie. Ale myślą byłam z Wami ![]() Naprawdę, jestem w głębokim szoku: jeszcze przedwczoraj aż tak mi nie przeszkadzał, a teraz? Jakbym w życiu nie paliła i byłam zaciekłym wrogiem smrodzenia ![]() ![]() ![]() Syla, brawo, brawo ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Rozeznanie
|
Dzięki E, ale to chyba jeszcze za wcześnie na gratulacje
![]() ![]() |
![]() |
#150 |
Rozeznanie
|
Ja z Ciebie też jestem przedumna Sandijo,
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:44.