Rzucić palenie, część II - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-10-16, 08:10   #1501
doris1989
Przyczajenie

Dot.: Rzucić palenie, część II

Witam Wszystkich !

Wczoraj zaczełam brac tabletki Tabex, ponieważ niestety ja sama nie mam na tyle silnej woli, aby rzucić bez niczego, koleżanka mnie zmotywowała do tych tabletek i do rzucenia palenia, poniewaz ona potrafiła wypalić 2 paczki dziennie....., a teraz nie pali, dlatego tez postanowiłam spróbować. Dzisiaj zaczyna się drugi dzień zażywania tabletek, a już wczoraj po 4 tabletce na sama myśl o papierosie robiło mi sie nie dobrze, po ostatniej, 6-tej tabletce wieczorem, myślałam, że na prawdę zwymiotuję.
Dlatego dzisiaj raczej nie zapale już w ogóle papierosa, co mnie ogromnie cieszy, najgorsza jest dla mnie teraz praca, gdzie co godzine jedyną rozrywką na przerwie był papieros...Trzeba będzie chyba go zastąpić hmmm..krzyżówkami hehe 3mam kciuki za Was i Powodzenia w rzucaniu tego świństwa !! Mam nadzieję, że wszyscy wytrwamy
doris1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-17, 08:55   #1502
vandzia
Przyczajenie

134 dni bez fajka. kryzysy coraz krótsze, chociaż cały czas silne

pozdrowienia
vandzia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-17, 13:05   #1503
inny nick
Raczkowanie

Cześć
Moja przygoda z fajkami zaczeła się 14 lat temu...koszmar.Próbuje rzucić palenie od ...4 lat.Brałam Champix i nie paliłam 3 miesiące,potem wróciłam do palenia.Przeszłam setki prób,różne sposoby,metody i okazje.Nic nie pomaga,zawsze się poddaje.Juz prawde mówiąc mam dosyć tego całego rzucania,powrotów,załamań .
Wiem jedno ...nałóg siedzi w głowie,tylko przez psychiczne nastawienie i zdecydowanie można rzucic palenie.Te wszystkie gumy,plastry,tabletki,ksi ążki to tylko 10% wkładu w sukces.
Moją największą motywacją są pieniądze.Zawsze mi ich brak,ale na fajki musze mieć.To jakis koszmar.
Ostatnio przez dwa dni wypaliłam trzy papierosy co w moim przypadku to ogromny sukces,normalnie spalam paczke dziennie.A dzisiaj ...kupiłam fajki i juz wyjarałam 5 .
Od jutra chce być czysta.Mam nadzieje że moge liczyć na Wasze wsparcie.
Trzymam kciuki za wszystkie ,,byłe jaraczki'' i ...za siebie też.
inny nick jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-17, 21:04   #1504
malutka20068
Zadomowienie

Dołączam do niepalących, dziś mija 9 dzień odkąd nie miałam papierosa w ustach (paliłam od 6 lat). I wiecie co? wcale mnie mocno nie ciągnie, myślałam, że będzie gorzej? Ale nie ma tak dobrze, muszę przyznać w tajemnicy że ciągle mam ochotę coś podjadam a boczki rosną w oczach od jutra koniec z tym i chyba dopiero się zacznie chęć na fajkę;/
malutka20068 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-18, 08:15   #1505
doris1989
Przyczajenie

" Te wszystkie gumy,plastry,tabletki,ksi ążki to tylko 10% wkładu w sukces ".
Powiem szczerze, że tez nie wierzyłam w tabletki. Cięzko było mi się przekonać, wyobrazić jak to możliwe, że coś co praktycznie kocham ! robić, nagle ma mi sie przestac podobac i smakować......a jednak tabexy tak niszczą smak fajki, że po 2 dniu brania tabletek nie smakuje Ci juz fajka całkowicie, w 3 dniu już nie wypaliłam całej fajki..Co jest najlepsze wczoraj nawet w pracy nie odczuwałam potrzeby zapalenia, wszyscy chodzą palić, wołają mnie, a ja se wolałam zrobić herbatke, zjeść, pogadać..
Dzisiaj zaczyna się 4 dzień brania tabletek..mam zamiar już nie palić wogóle, zobaczymy jak mi pójdzie

Naprawde polecam tabexy....bardzo pomagają i oduczają. Warte swojej ceny !!!!
Stary 2011-10-22, 11:39   #1506
Asiaa90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez doris1989 Pokaż wiadomość
" Te wszystkie gumy,plastry,tabletki,ksi ążki to tylko 10% wkładu w sukces ".
Powiem szczerze, że tez nie wierzyłam w tabletki. Cięzko było mi się przekonać, wyobrazić jak to możliwe, że coś co praktycznie kocham ! robić, nagle ma mi sie przestac podobac i smakować......a jednak tabexy tak niszczą smak fajki, że po 2 dniu brania tabletek nie smakuje Ci juz fajka całkowicie, w 3 dniu już nie wypaliłam całej fajki..Co jest najlepsze wczoraj nawet w pracy nie odczuwałam potrzeby zapalenia, wszyscy chodzą palić, wołają mnie, a ja se wolałam zrobić herbatke, zjeść, pogadać..
Dzisiaj zaczyna się 4 dzień brania tabletek..mam zamiar już nie palić wogóle, zobaczymy jak mi pójdzie

Naprawde polecam tabexy....bardzo pomagają i oduczają. Warte swojej ceny !!!!
warte swojej ceny owszem bo ja też dzięki nim rzuciłam zresztą teraz ciagle słyszę, że ktoś rzuca albo rzucił dzięki nim dla mnie wydatek na nie to był wydatek na nie cały tydzień gdy paliłam.. tylko, że tabsy były na miesiąc a za tą cene fajki na ok. 5 dni
co prawda ja paliłam do końca bo aż do 5 dnia i smak mi nie zbrzydł.. nawet paliłam więcej żeby zapasy zrobić i dlatego bałam się, jak sobie poradzę bo mam jutro wstać i już nie mogę palić.. ale wstałam i nic.. nagle mi się odechciało i tak trzymam się kolejne dni.. było ciężko bo miałam ochote nie raz, szczegółnie przy alkoholu do tej pory w sumie czasem mam straszną ochotę ale wiem, że nie mogę a z drugiej strony są dni kiedy sam zapach przyprawia mnie o mdłości.. np. wypije piwko i jednego dnia mam straszną ochote na papierosa a innego dnia wypije i jak ktoś pali muszę odejść bo nie dobrze mi się robi a co do tych 10% skuteczności to nie można porównywać tych tabletek z innymi bo wszystkie inne są na bazie nikotyny a te nie mają ani grama nikotyny w sobie

160 dzień !

31.08.2006
Aparatka:
Góra 23.04.2012
Dół 16.07.2012
24.03.2014 koniec

odwyk

Edytowane przez Asiaa90
Czas edycji: 2011-10-22 o 11:41
Asiaa90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-23, 08:13   #1507
doris1989
Przyczajenie

warte swojej ceny owszem bo ja też dzięki nim rzuciłam zresztą teraz ciagle słyszę, że ktoś rzuca albo rzucił dzięki nim dla mnie wydatek na nie to był wydatek na nie cały tydzień gdy paliłam.. tylko, że tabsy były na miesiąc a za tą cene fajki na ok. 5 dni
co prawda ja paliłam do końca bo aż do 5 dnia i smak mi nie zbrzydł.. nawet paliłam więcej żeby zapasy zrobić i dlatego bałam się, jak sobie poradzę bo mam jutro wstać i już nie mogę palić.. ale wstałam i nic.. nagle mi się odechciało i tak trzymam się kolejne dni.. było ciężko bo miałam ochote nie raz, szczegółnie przy alkoholu do tej pory w sumie czasem mam straszną ochotę ale wiem, że nie mogę a z drugiej strony są dni kiedy sam zapach przyprawia mnie o mdłości.. np. wypije piwko i jednego dnia mam straszną ochote na papierosa a innego dnia wypije i jak ktoś pali muszę odejść bo nie dobrze mi się robi a co do tych 10% skuteczności to nie można porównywać tych tabletek z innymi bo wszystkie inne są na bazie nikotyny a te nie mają ani grama nikotyny w sobie

160 dzień ![/QUOTE]

Ja tez paliłam do 5 dnia, ale w sumie nie byłam w stanie wypalic całego papierosa..w 4 dniu wypaliłam chyba pół fajki..dzisiaj mija 5 dzień odkąd nie pale i w sumie nie ciągnie mnie, alkoholu puki co wole jeszcze nie pić, bo boje się że jednak może mnie skusić

To fakt, iż tabexy nie zawierają nikotyny...i bardzo z tego powodu się ciesze, ze nie musze jej więcej w żaden sposób dostarczac organizmowi

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-10-25, 14:40   #1508
inny nick
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Asiaa90 Pokaż wiadomość

160 dzień !

Otóz porównanie bardzo trafne,ponieważ środki tj.Champix lub Zyban nie mają w składzie nikotyny ( tak wyczytałam) .
Poza tym palenie siedzi tylko w głowie,mój małzonek nie palił cztery lata ,rzucił z dnia na dzień i co...wystarczył jeden mach i palił znowu.Teraz rzucamy razem.
Zajrzyjcie na inne fora,gdzie ludzie wypowiadają się na temat Tabex'u.Jedni rzucili palenie po trzech dniach i nie palą do dzisiaj,drudzy trafili do szpitala na odtrucie,bo lek źle na nich zadziałał,a jeszcze inni łykali prochy i palili w tym samym czasie i pala do dzisiaj.
Tylko jakie to ma znaczenie ...żadne.Ważne,że się próbuje,że się chce.
Na jednego działa to,na innego tamto.Jednak będe trzymać się wersji,że w tych wszystkich środkach to tylko 10% szans na sukces,reszta siedzi w głowie.
Moje 10% to NiQuitinMinis,bardzo niesmaczne ale narazie działa i jakoś sie trzymam.
Wszystkim życze wytrwałości.
Stary 2011-10-28, 17:05   #1509
inny nick
Raczkowanie

Hej !!! Jest tu ktoś ???
Czy ktoś jeszcze rzuca palenie ???
Ja mam dzisiaj strasznie ciężki dzień,mam nadzieje,że wytrwam
Stary 2011-10-28, 20:56   #1510
Dotka90
Zakorzenienie

Ja, już 101 dni
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-31, 06:03   #1511
doris1989
Przyczajenie

12 dni za mna bez papierosa, ale czuje że najgorsze przede mna ;/ bo jak z początku nie podobał mi się juz nawet zapach fajki, tak teraz mi sie podoba...ale jak pomyśle o tym, ze miałabym zapalić to nie dobrze mi sie robi ...no i duuzo kaski zaoszczędzonej i duzo lepiej smakującego jedzenia

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-03, 11:22   #1512
Sweet Chocolate
Raczkowanie

.

Edytowane przez Sweet Chocolate
Czas edycji: 2012-10-24 o 19:30
Sweet Chocolate jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-04, 21:16   #1513
inny nick
Raczkowanie

Cześć
Wątek cichnie.Ja się jeszcze trzymam,ale moje ciało pęcznieje.
Już mam 3 kg więcej
Stary 2011-11-05, 09:23   #1514
sylwiakoszykowa
Rozeznanie

staż palenia 12 lat nałogowo ok 10 palę i palę ale mam cichy zamiar rzucić, e-papieros dla mnie były najlepszy
Stary 2011-11-05, 13:04   #1515
Dotka z OZ
Raczkowanie

GG do Dotka z OZ

Ja dziś drugi dzień nie palę. Jedyny mój wspomagacz to od czasu do czasu niquitin mini. Ale wczoraj tylko jedną tabletkę wzięłam, dziś też.
Tylko najgorsze jest że mąż palący... to trudniej się wtedy rzuca.
Dotka z OZ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-06, 21:05   #1516
doris1989
Przyczajenie

Od 19 października nie palę nadal..jutro ostatni dzień z tabletkami...puki co, cieszę sie, że kupiłam Tabexy i polecam wszystkim, którzy sami sobie nie radzą na 'czysto' rzucać palenia...
Stary 2011-11-06, 23:36   #1517
Asiaa90
Zakorzenienie

a ja się dalej trzymam yeah

31.08.2006
Aparatka:
Góra 23.04.2012
Dół 16.07.2012
24.03.2014 koniec

odwyk
Stary 2011-11-07, 17:15   #1518
inny nick
Raczkowanie

Cześć dziewczyny
U mnie słabo
Nadal nie pale,ale straaasznie mnie ciągnie przez ostatnie dni,boje się że nie dam rady.Nie wiem na czym mój problem polega,ale już nawet NiQuitinMinis nie pomaga.
Pomyślałam o tabex'ie,ale problem polega na tym,że nie pale już ponad dwa tygodnie.Słyszałam,że na początku trzeba i palić i łykać te tabletki,tak więc nie wiem czy w moim przypadku to wogóle ma sens.
Pomóżcie
Jeśli ktoś już nie pali to może zacząć brać te tabletki?
Stary 2011-11-07, 17:30   #1519
Dotka90
Zakorzenienie

A ja już 111 dni, nie ciągnie mnie i jestem baaaardzo zadowolona

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-07, 18:06   #1520
bock_1
Przyczajenie

A ja nadal nie palę Od 4 marca 2010 czyli dzisiaj już mam 614 dni i 9824 zł zaoszczędzone Licząc 2 paczki dziennie po 8 zł Wierzcie mi. Żadne plastry, gumy, tabexy, papierosy elektroniczne nie pomagają. TRZEBA po prostu CHCIEĆ Mi pomogły 2 seanse na bioprądach. Koszt 80 zł. (teraz jest podobno taniej). Mojej żonie wystarczyła jedna wizyta. Ale ja bylem Totalnym nałogiem
Za wszystkich tutaj trzymam kciuki. Jestem z Wami. Wiem co to znaczy próbować rzucić a nie móc Sam rzucałem z 10 razy. Paliłem ponad 20 lat

POZDRAWIAM.
Ps. Mam darmowego e-bocka o paleniu. Jak ktoś potrzebuje proszę pisać . Wyśle mailem bock_1@o2.pl

Edytowane przez bock_1
Czas edycji: 2011-11-07 o 18:08 Powód: błąd ort
bock_1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-07, 21:32   #1521
Asiaa90
Zakorzenienie

Właśnie co do prądów też słyszałam, że pomagają
Mojego Tżta tata był kiedyś.. palił ok. 30 lat paczkę dziennie.. po 1 wizycie rzucił, do tej pory nie pali - minęło od tego czasu ok. 10 lat jak nie więcej

31.08.2006
Aparatka:
Góra 23.04.2012
Dół 16.07.2012
24.03.2014 koniec

odwyk
Stary 2011-11-08, 08:05   #1522
doris1989
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez inny nick Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
U mnie słabo
Nadal nie pale,ale straaasznie mnie ciągnie przez ostatnie dni,boje się że nie dam rady.Nie wiem na czym mój problem polega,ale już nawet NiQuitinMinis nie pomaga.
Pomyślałam o tabex'ie,ale problem polega na tym,że nie pale już ponad dwa tygodnie.Słyszałam,że na początku trzeba i palić i łykać te tabletki,tak więc nie wiem czy w moim przypadku to wogóle ma sens.
Pomóżcie
Jeśli ktoś już nie pali to może zacząć brać te tabletki?

Ja paliłam 9 lat..sama nie dawałam rady rzucać, bo zbyt bardzo to lubiłam robić, zmotywowała mnie koleżanka wypalająca paczke na dzień, która kupiła tabexy. Kupiłam też....i teraz jej dziekuje Nie mam pojęcia czy trzeba palić..ale wydaje mi się, że chyba tak przynajmiej przez 2 dni, ponieważ te tabletki niszczą smak tych fajek..sa okropne wrecz..i masz to chyba poczuć też, no ale nie wiem, moze najlepiej jakbys poszła do lekarza zapytać on Ci odpowie najlepiej...ja juz dzisiaj nie biore ani jednej tabletki..zobaczymy )
Stary 2011-11-08, 19:55   #1523
bordowa
Wtajemniczenie

Hej, ja też rzucająca Miałam nie palić od dziś ale koleżanka w pracy miętowym poczęstowała to się skusiłam...
bordowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-11-08, 21:32   #1524
Dotka z OZ
Raczkowanie

GG do Dotka z OZ

Nie wiem czy dam radę... tak mi się chce palić... a ja wiem, że te fajki śmierdzące leżą pewnie z dwa metry ode mnie, wystarczy sięgnąć..
Chce i nie chce... tragiczne uczucie
Jakby ich nie było... nie byłoby problemu, bo jestem zbyt leniwa aby iść do sklepu a i szkoda byłoby mi kasy. No ale są...

ufff... trochę mi lepiej.
Stary 2011-11-09, 08:39   #1525
Dotka90
Zakorzenienie

To po co masz fajki w domu?
Wywalić i spokój.
Ja rzuciłam dopiero jak wypaliłam wszystkie papierosy z paczki, nie umiałabym rzucić mając papierosy pod reką.
Stary 2011-11-09, 11:25   #1526
bock_1
Przyczajenie

Ja chodziłem prawie z całą paczką papierosów w kieszeni tydzień. Nie zapaliłem. To robią bioprądy.
Jest to proste. Trzeba jedną rzecz sobie szczerze powiedzieć. Czy chcę rzucić palenie. Jeżeli chcecie tylko spróbować to nie ma sensu. Jeżeli chcecie rzucić na 100% to tylko gabinet i bioprądy. Uwaga na podróby. Seans ma trwać przynajmniej 1 godz. Zauważyłem, ze ostatnio ogłaszają się z propozycja 15 min seansów. Ściema i naciąganie ludzi na pieniądze.
Wierzcie mi . To pomaga. jeden warunek. Nie można nawet raz się zaciągnąć. Na tzw. próbę.
Życzę Wszystkim powodzenia i wytrwania w zamiarze zerwania z tym strasznym i głupim nałogiem.
bock_1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-09, 14:58   #1527
Dotka z OZ
Raczkowanie

GG do Dotka z OZ

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
To po co masz fajki w domu?
Wywalić i spokój.
Ja rzuciłam dopiero jak wypaliłam wszystkie papierosy z paczki, nie umiałabym rzucić mając papierosy pod reką.
Bo to nie moje tylko męża... Normalnie w domu nie ma fajek, ale jak on jest to i fajki też są... Nie da rady zmusić kogoś do rzucenia jeśli on nie chce... ale już mu zapowiedziałam, że jeśli znajdę fajki w domu to mu je pod kran wsadzę. Teraz ich już pilnuje.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-11-09, 15:17   #1528
iziczek88
Raczkowanie

nie palę juz 40 dzień
iziczek88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-10, 08:48   #1529
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bock_1 Pokaż wiadomość
Ja chodziłem prawie z całą paczką papierosów w kieszeni tydzień. Nie zapaliłem. To robią bioprądy.
Jest to proste. Trzeba jedną rzecz sobie szczerze powiedzieć. Czy chcę rzucić palenie. Jeżeli chcecie tylko spróbować to nie ma sensu. Jeżeli chcecie rzucić na 100% to tylko gabinet i bioprądy. Uwaga na podróby. Seans ma trwać przynajmniej 1 godz. Zauważyłem, ze ostatnio ogłaszają się z propozycja 15 min seansów. Ściema i naciąganie ludzi na pieniądze.
Wierzcie mi . To pomaga. jeden warunek. Nie można nawet raz się zaciągnąć. Na tzw. próbę.
Życzę Wszystkim powodzenia i wytrwania w zamiarze zerwania z tym strasznym i głupim nałogiem.
Ja tam uważam, że wcale bioprądy konieczne nie są
Ja bez wydawania kasy na bioprądy rzucilam i nie palę.

Cytat:
Napisane przez Dotka z OZ Pokaż wiadomość
Bo to nie moje tylko męża... Normalnie w domu nie ma fajek, ale jak on jest to i fajki też są... Nie da rady zmusić kogoś do rzucenia jeśli on nie chce... ale już mu zapowiedziałam, że jeśli znajdę fajki w domu to mu je pod kran wsadzę. Teraz ich już pilnuje.
Ano, znam ten ból.
U mnie pali mama i o ile jak była w domu to mnie nie ciągnęło, to jak zostałam sama, a ona zostawiała papierosy to mnie strasznie kusiło. Więc powiedziałam jej, żeby nie zostawiała mi żadnych papierosów w domu, bo mnie korci żeby znów zapalić
Stary 2011-11-10, 14:02   #1530
giovinezza
Zadomowienie

GG do giovinezza

Witam
U mnie dziś dzień 2 bez papierosa, tzn 1 taki prawdziwy: np. wczoraj podjęłam decyzję, ze chcę rzucić i wypaliłam 2,5 fajki, wieczorem szlam ze znajomymi na piwko, wypiłam 4 i ani macha fajki nie wzięłam

Rzucam razem ze swoim chłopakiem, mam nadzieję, że on nie wymięknie bo będzie mi ciężko samej, ale i tak chce to zrobić, będzie to moja najlepsza decyzja w życiu bo wiem, że nie ma sensu płacić tyle pieniędzy po to tylko aby świadomie się truć ! Chcę życ bez papierosa

Wcześniej miałam pare nieudanych prób, ale nie martwię się tym, wiem, że tym razem się uda, nie jest lekko, ale uda się

giovinezza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości