Rzucić palenie, część II - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-04-27, 10:49   #151
24kasia86
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do 24kasia86 GG do 24kasia86
Dot.: Rzucić palenie, część II

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Dziewiaty dzien

Kasia, to Ty pisalas, ze po tygodniu bylo Ci ciezej niz po 2-3 dniach?... Normalnie jakas obsesja mnie wczoraj dopadla, prawdopodobnie zbiegly sie dokuczliwosci dnia powszedniego, czarnowidztwo i brak tabeksia - ale dalam rade. Tabeksia jednak bede sobie jeszcze czasem lykac, jako ze juz nie musze dla malza oszczedzac - sie zrazil wczoraj, zle mu bylo po pierwszym dniu lykania, na cisnienie mu wdeplo chyba, rano stanowczo tabeksia odmowil
Wczoraj padal letni deszcz, powietrze bylo tak cudowne, ze zaciagalam sie nim jak durna
Nie chce palic, bleee, chce miec kaske, biale zabki, czuc zapachy i smaki, pachniec, czuc sie wolna... ... nie ma latwo jednak

czesc kochana, to prawda po tygodniu organizm moj szalal i myslalam o fajkach bardziej....ale to juz minelo JUTRO bedzie 2TYGODNIE bez fajek - nie ciagnie mnie w ogole czy to po jedzeniu czy przed snem, moze mi nie wierzycie ale naprawde tak jest i cieszy mnie to bardzo. Co zauwazylam:
* mam kolory na twarzy, z tym tez jest bardziej gladka ta cera
*odczuwam intendywniej zapachy co jest naprawde nie do pomyslenia ( wchodze do domu i juz czuje ze Tż odlozyl brudne skarpety do kosza albo i to bardziej przyjemne- w pracy, w bydynku a ja czulam zapach wiosennego deszczu-cudowne!!!)
*mam wiecej sily, energi i ochoty do zycia
*brzuszek mi urosl i mam pulaski na twarzy (ale pije zielona herbi i sie ruszam)
co do nerwow, nie mam ich, moze dlatego ze na razie wszystko jakos idzie, ostatnio Tż mnie wkurzyl, ale nie chcialo mi sie palic mel89 trzymam kciuki za ciebie dzisiaj!!!! a tak poza tym teraz majowe swieto imprezki itp. z pewnoscia moze byc trudniej nie zapalic...to sie upije hehe ale przy alkoholu??? Tż mowi ze bedzie mnie pilnowal heheh o ile sam nie odplynie. Takze musimy byc silne. Komu sie juz pochwalilyscie ze znajomych ze rzucacie???????

---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ----------

naprawde jest mi lepiej bez fajek, nie ciagnie mnie....i az strach pomyslec ze mogloby sie to zmienic... bo to az niemozliwe. Palilam jak smok, siedzac w domu bylo jeszcze gorzej- po sniadaniu, do czytania, do gry, do komputera, na przystanku, przed wyjsciem z domu, na kazdej przerwie w pracy, na kibelku gdy byla reklama w tv itd. a mi teraz fajek nie brakuje, a wrecz dobrze mi bez nich....mam nadzieje ze nikt lub nic nie zakloci mi tej euforii..... do trzech razy sztuka. trzeci raz rzucam i ostatni. Dziewczyny poki mlode jestesmy dbajmy o siebie!!! podrawiam cieplo i zycze milego dnia BEZ PAPIEROSKA.....

---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ----------

moja babcia co mnie wychowala, czyli moja "mama" tak sie cieszy ze rzucilam fajki, ze ta jej radosc daje mi tyle wiary w siebie-nie moge sie poddac chocby dla niej.... kocham cie babciu
Nikosia

24kasia86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-27, 19:01   #152
Temperance30
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez cocaine_kate Pokaż wiadomość
czemu śmierdzi?
np. nieświeży oddech osoby z którą rozmawiam, przepoconego pana w metrze o 8.00 rano itp. - prawda jest taka, że jak paliłam to takich zapaszków nie czułam no a teraz jest okropnie, jak pomyślę, że zaraz będzie lato i te smrody w metrze to

Swoją drogą to nie sądziłam, że aż tak śmierdzi od ludzi
Temperance30 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-27, 19:55   #153
cocaine_kate
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Temperance30 Pokaż wiadomość
np. nieświeży oddech osoby z którą rozmawiam, przepoconego pana w metrze o 8.00 rano itp. - prawda jest taka, że jak paliłam to takich zapaszków nie czułam no a teraz jest okropnie, jak pomyślę, że zaraz będzie lato i te smrody w metrze to

Swoją drogą to nie sądziłam, że aż tak śmierdzi od ludzi
no, ja też nie sądziłam jakimś takim.. zepsutym jajkiem?
patrzcie, jakie cudo sobie stworzyłam

http://www.suwaczek.pl/cache/059ce03c43.png !
Stary 2010-04-27, 20:08   #154
TLU
Zadomowienie

Witam
U mnie 7 dzien bez peta i drugi bez wspomagaczy - jest duzo lepiej niz wczoraj, chociaz nadal co jakis czas palic mi sie bardzo chce. Zaczynam powoli o smierdzielach zapominac, i przylapuje sie coraz czesciej na tym, ze wreszcie o nich nie mysle. Metabolizm mi padl, i kazdy posilek trawie godzinami, ale cos kosztem czegos. Jesli kiedys z watku znikne, to dlatego, ze obsesja peta zniknie, a z nia potrzeba walkowania tematu

Oliath zniknela ... i Mel tez.
TLU jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-27, 20:18   #155
cocaine_kate
Raczkowanie

Cytat:
U mnie 7 dzien bez peta i drugi bez wspomagaczy - jest duzo lepiej niz wczoraj, chociaz nadal co jakis czas palic mi sie bardzo chce.
mi się przypomniało o fajkach dzisiaj dopiero jak zobaczyłam faceta z kiepem w ręku

Edytowane przez cocaine_kate
Czas edycji: 2010-04-27 o 20:44
cocaine_kate jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-27, 22:23   #156
mel89
Zakorzenienie

Nie, ja żyję :P Mam ten cholerny tabex. Palić mi się zdecydowanie mniej chce. Ale to dopiero początek walki z 25 dni terapii z tabexem. Jestem nastawiona pozytywnie.

Kiedy 21 kwietnia tak się rzuciłam na to niepalenie to tuż po podjęciu decyzji zachciało mi się palić. A teraz? Leżę sobie z kompem w wyrze i nie mam potrzeby puszczenia dymka I nie wiem kiedy mnie najdzie ochota, oby ten stan trwał jak najdłużej.

Aha, tabex biorę zgodnie z receptą (czyli przez 3 pierwsze dni tabletka co 2 godziny, w sumie 6 dziennie a potem zmniejszam dawkę). Wy też?
Stary 2010-04-27, 22:43   #157
TLU
Zadomowienie

Ja bralam champix ale niezgodnie, bo juz kiedys bralam i wiem jakiego dzialania sie spodziewac. Wyznacz sobie kolejny dzien zero i tym razem sie go trzymaj na 100% bo jak nie to Cie znajde i zobaczysz . Mnie zdecydowanie dzisiaj bylo latwiej. Nawet poklocilam sie z tz i w nerwach chcialam wyjsc do sklepu, ale dalam rade sie powstrzymac, przez co wydaje mi sie, ze juz zawsze powinnam dac rade .
Stary 2010-04-27, 22:47   #158
cocaine_kate
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mel89 Pokaż wiadomość
Nie, ja żyję :P Mam ten cholerny tabex. Palić mi się zdecydowanie mniej chce. Ale to dopiero początek walki z 25 dni terapii z tabexem. Jestem nastawiona pozytywnie.

Kiedy 21 kwietnia tak się rzuciłam na to niepalenie to tuż po podjęciu decyzji zachciało mi się palić. A teraz? Leżę sobie z kompem w wyrze i nie mam potrzeby puszczenia dymka I nie wiem kiedy mnie najdzie ochota, oby ten stan trwał jak najdłużej.

Aha, tabex biorę zgodnie z receptą (czyli przez 3 pierwsze dni tabletka co 2 godziny, w sumie 6 dziennie a potem zmniejszam dawkę). Wy też?
haha cholerny tabex ,ale jaka ulga nie? ja też brałam i biorę nadal zgodnie z receptą, ale podczas 7 ,8 ,9 dnia zapominałam o tabletkach ,bo już zapomnialam ,że chce mi się palić teraz biorę co 3h i powiem, że to mi bardziej odpowiada, bo nie muszę co chwilę o nich pamiętać. cudowne uczucie, jak się nie chce palić, nie?
Stary 2010-04-28, 08:23   #159
Oliath
Zakorzenienie

E tam zaraz zniknelam jestem, tylko strasznie mialam zajety dzien wczoraj.

Dziesiaty dzien dzisiaj

Wczoraj jeden tabex.

Malz sie lamie - zlosci mnie to, ale przeciez nie moge na sile , no trudno, byle w domku nie palil.

Nie jest lekko, mam nadzieje, ze nic mnie nie podkurzy , bo tylko szukam pretekstu, zeby zapalic , ale z drugiej strony tyle jest plusow niepalenia, no i tyle dni juz poza mna - MUSZE wytrwac!!!!!!

Ciekawe, ze rano czy w dzien mnie nie ciagnie, popoludniami tez nie, ale po prostu czesciej atakuja mnie zdradliwe mysli pt. jakby to bylo cudownie sobie zapalic albo i jak ja bede sie tym* cieszyc bez fajki
*tym oznacza cokolwiek milego - spotkanie z przyjaciolka na kawke, porzadkowanie ogrodka, wyjscie na sloneczko, weekend majowy...
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-28, 09:20   #160
ania_5
Raczkowanie

bylby dzis 14 dzien ale peklam... tak sie rano wkurzylam... skumulowaly sie stresy z calego tygodnia a moze i wiecej...
poszlam na spacer o 7 rano... lazilam godzine moze wiecej i poszlam do kiosku i zapalilam...

bosz.... jak mi papierosek smakowal... jak w glowce sie zakrecilo... bylo cudownie

ale nic... dalej nie pale, rzucam... musze sie tylko przyzan TZ
ania_5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-28, 10:45   #161
Oliath
Zakorzenienie

Aniuuuuuu!!!
Masz najsilniejsza, najpiekniejsza motywacje swiata !!
Juz wiecej nie pekaj, za kazda niewypalona paczke fajek kupuj dzidzi pluszaka
Albo spioszek, koszulinke, grzechotke...
Uda Ci sie, kochana, trzymam za Ciebie (za Was ) kciuki PODWOJNIE - albo i poczwornie, w stopach tez
Kubulek
Stary 2010-04-28, 11:11   #162
cocaine_kate
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Aniuuuuuu!!!
Masz najsilniejsza, najpiekniejsza motywacje swiata !!
tak po cichu wam powiem, ze to jest rowniez moja motywacja, bo gdy będę chciała mieć dziecko, to chcę, żeby urodziło się zdrowe a i dla samej siebie, mojego serca i żył, lepiej będzie jak rzucę

http://www.suwaczek.pl/cache/059ce03c43.png ha!
Stary 2010-04-28, 17:08   #163
mel89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TLU Pokaż wiadomość
Ja bralam champix ale niezgodnie, bo juz kiedys bralam i wiem jakiego dzialania sie spodziewac. Wyznacz sobie kolejny dzien zero i tym razem sie go trzymaj na 100% bo jak nie to Cie znajde i zobaczysz . Mnie zdecydowanie dzisiaj bylo latwiej. Nawet poklocilam sie z tz i w nerwach chcialam wyjsc do sklepu, ale dalam rade sie powstrzymac, przez co wydaje mi sie, ze juz zawsze powinnam dac rade .
Oczywiście Obiecuję! Padło na piątek (ekstramalnie ), na ulotce jest napisane, że trzeba dzień zero mieć w ciągu 5 dni, a ja wybrałam sobie dzień czwarty na dzień zero. Dzisiaj drugi dzień - dwa papierochy ale to raczej odruchowo - w ogóle mi nie smakują pety Nie wiem co jest w tabexie, ale jarać się nie chce, a jak już człek zapali to nie smakuje i o to cho !
A wczoraj wieczorem miałam kaszel i zaczęło ze mnie wyłazić. Nie jest to może jakiś świetny stan, bo to przeca jakiś detoks jest i organizm się buntuje. Ale cóż - palić się zachciało to teraz trzeba cierpieć :P

---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ----------

Cytat:
haha cholerny tabex ,ale jaka ulga nie? ja też brałam i biorę nadal zgodnie z receptą, ale podczas 7 ,8 ,9 dnia zapominałam o tabletkach ,bo już zapomnialam ,że chce mi się palić teraz biorę co 3h i powiem, że to mi bardziej odpowiada, bo nie muszę co chwilę o nich pamiętać. cudowne uczucie, jak się nie chce palić, nie?
ulga łapię się na tym, ze siedzę i gęba mi się śmieje bo normalnie to już bym paznokcie gryzła żeby iść zapalić ja się dostosuję do ulotki, co 2 godziny to muszę się pilnować żeby pamiętać. Ale jest czasem taki moment, że muszę wziać po 1,5 h następną, a czasem 4 godziny nie mam takiej potrzeby. Ale biorę co 2
Stary 2010-04-28, 18:32   #164
TLU
Zadomowienie

U mnie dzisiaj tez ciezki dzien, zas nerwy i zas walka ze soba. Do tego musze jechac odwiedzic "tesciowa". Nie wiem czy mi nerwy nie puszcza. Jakby co i tak sie nie poddam ale mozliwe, ze bede miec jednego na koncie. Oliath mi pewnie powie, ze okazji szukam i moze to i poniekad prawda, ale z drugiej strony sama tej sytuacji nie stworzylam. Do tego z myslami bitwa niesamowita: zdolalam wymyslic, w ramach wymowek, ze za 10 lat to rak pluc bedzie najpewniej uleczalny, a jak nie i czlowiek cierpi to jest przeciez eutanazja; poza tym jak mam tak cierpiec przez miesiace, to juz lepiej zapalic, zyc krocej ale szczesliwie a nie sto lat z obsesja peta. Jest jeszcze troche tego ale nie bede wypisywac, zeby Was nie demotywowac. Istny diabel we mnie dzisiaj wstapil.
Stary 2010-04-28, 21:03   #165
Unforgiveable
Zadomowienie

dziewczyny podczytuje Was trochę i mam takie pytanie, kto może przepisać ten Tabex zwykły lekarz?
ja chyba jestem bardzo silnie uzależniona żadna silna wola, ani wspomagacze typu niquitin jestem już w desperacji, pale mase, kasy idzie co nie miara, słyszałam kiedyś o tym Tabexie ale tylko tyle że pomaga, nie wiem czy są tego jakieś skutki uboczne?
I ile te tabletki kosztują?
Naprawde bardzo proszę o odpowiedź

Unforgiveable jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-28, 21:42   #166
mel89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Unforgiveable Pokaż wiadomość
dziewczyny podczytuje Was trochę i mam takie pytanie, kto może przepisać ten Tabex zwykły lekarz?
ja chyba jestem bardzo silnie uzależniona żadna silna wola, ani wspomagacze typu niquitin jestem już w desperacji, pale mase, kasy idzie co nie miara, słyszałam kiedyś o tym Tabexie ale tylko tyle że pomaga, nie wiem czy są tego jakieś skutki uboczne?
I ile te tabletki kosztują?
Naprawde bardzo proszę o odpowiedź
Tak, wypisze Ci lekarz ogólny. W opakowaniu jest 100 tabletek (na 25 dni kuracji), kosztują ok. 50 zł.

Nie wiem czy są jakieś skutki uboczne - nie wolno brać -wiadomo - podczas ciąży, kiedy ma się refluks żołądka, nadciśnienie, jak przy stosowaniu każdego leku Z Tabexem o wiele łatwiej przejść przez trudne dni, nie ciągnie Cię do papierosa i aż chce się zrywać z nałogiem, po papieroski są niesmacznie

TLU - tak, to wymówka. A z tym uleczalnym rakiem to też tak już miałam. Ale! Wyobraź sobie, że do teściowej jeszcze nie raz pójdziesz, jeszcze nie raz się wkurzysz bo życie jest - po prostu - stresujące. Lepiej znaleźć sobie jakiś inny pomysł na wyładowanie się. Może zamiast po papierosa zrobić sobie manikiur? Albo poskakać na skakance? Albo zrobić brzuszki? Zwykle jak się człowiek trochę zmęcz to ochota przechodzi. Trzymaj się, babo, bo mi pomagasz i nie chciałabym zeby mój mentor antynikotynowy sam padł w walce i potem to ja Cię będę musiała znaleźć i spuścić
Stary 2010-04-28, 21:42   #167
Temperance30
Raczkowanie

Cytat:
no, ja też nie sądziłam jakimś takim.. zepsutym jajkiem?
patrzcie, jakie cudo sobie stworzyłam

http://www.suwaczek.pl/cache/059ce03c43.png !
no właśnie - zepsute jajko to dobre porównanie, mi to się jeszcze kojarzy ze spalinami z silnika diesla
Temperance30 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-29, 18:29   #168
TLU
Zadomowienie

Ja nadal rzucam, a jak reszta?
Mel dzieki za sprowadzenie na ziemie . Mnie cwiczenia najbardziej pomagaja albo czytanie ksiazki. A u 'tesciowej' bylo calkiem milo.
To chyba ten kryzys, o ktorym Kasia kiedys pisala - sieczka z mozgu caly dzien. Ale mija!
Stary 2010-04-30, 08:40   #169
Oliath
Zakorzenienie

Dzien 12

Dzis ide zabki czyscic, a od jutra do poniedzialku - wolne i plener

Bede jadla pysznosci i wygrzewala sie na slonku.

Ja nagminnie zapominam o Tabeksiu. Moze sobie go zostawie na czas wizyty tesciowej - co nastapi nie wiem, kiedy, ale jest nieuniknione w przeciagu najblizszych tygodni.

a Wy co takie malomowne?

Elunka to juz zapomniala, ze palila kiedykolwiek
Wiolka?
Ania?
Mel?
TLU?
Koka?
Kasia?
Kubulek
Stary 2010-04-30, 10:08   #170
24kasia86
Wtajemniczenie

hej ja tez juz zapominam ze pale (czasem)... fajne uczucie. pracowalam przez ostatnie dni po 11h i 13 h.a gdy minely 2 tygodnie od nie palenia, mialam krytyczna sytuacje-jadac do roboty tramwaj sie zj...bal nienawidze sie spozniac, bylam taka zla bo 5km szlam z buta, spoznilam sie prawie pol godziny i szybko na posterunek mialam taka ochote na fajke ze szok!!! dobrze ze nie mialam ani jednej przy sobie!!! takie sytuacje najbardziej wywoluja u mnie uczucie myslenia o pecie, gdy je przelamie wiem ze nie wroce juz do palenia. 2TYGODNIE I 2 DNI BEZ FAJKI-
*od dwoch dni budze sie rano z kacem i czuje sie tak jakbym wieczorem nie myla zebow
*opozniony metabolizm, sa dni kiedy jestem nadeta jak balon-oby przeszlo...
*przytylam 1,5kg
*czuje sie super, jestem pelna energi, mam ochote by zyc-psychicznie rewelka!!!
TLU co do tego ze kiedys wynajda lek na raka pluc czy ze jest eutanazja- to nie ma znaczenia. Pomysl ile juz osiagnelas, o tym jak jestes silna, i ze robisz to dla siebie. Ja psychicznie o wiele lepiej czuje sie bez fajki. Zaluje tylko jednego- ze tak pozno sie zdecydowalam zeby je rzucic.
Nikosia

Stary 2010-04-30, 12:17   #171
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość
*od dwoch dni budze sie rano z kacem i czuje sie tak jakbym wieczorem nie myla zebow
*opozniony metabolizm, sa dni kiedy jestem nadeta jak balon-oby przeszlo...
*przytylam 1,5kg
*czuje sie super, jestem pelna energi, mam ochote by zyc-psychicznie rewelka!!!
Kasia - z tym uczuciem w buzi mam podobnie - ciekawe to - moze wczesniej nie czulysmy tego, bo pchalysmy w buzie fajke na sniadanie ?
Ja tez przytylam. Wlasnie - koniecznie musze sie zwazyc dzis
Co do samopoczucia - odkad nie pale, nie miewam juz tych stand-by'ow w pracy po poludniu, kiedy to musialam dobudzac sie kawa dozylnie oraz smola i nikotyna wziewnie
Nie mam co chwile w ciagu dnia uczucia, ze powinnam natychmiast leciec umyc zeby.
Rano jakby bardziej rzesko wstaje
Lzej - DUUUUZO lzej - sie oddycha
Pryszczow ani zaparc nie mam, metabolizm dowala mi w jelita (minimalnie wiecej gazow? do przezycia ).

A jak reszta dziewczyn, jakie widzicie roznice od chwili rzucenia nalogu?

---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ----------

Lece do dentysty na higienizacje, straaasznie sie boje
Kubulek
Stary 2010-04-30, 13:07   #172
24kasia86
Wtajemniczenie

Oliath no mowie ci normalnie osad na zebach i kac rano jak po przepiciu ja wazylam 50kg teraz waze 51,5kg. a z tym ze rano sie lepiej wstaje to tez racja...gdy otworze oczy pojde na kibelek wracam-normalnie umialabym jeszcze jakas drzemke strzelic. tak jak przed rzucaniem, 5 budzikow nastawinych. Teraz wstaje normalnie i budze sie szybciej co do zaparc to ja je mam niestety...ale podobno to minie, wiec sie tym nie przejmuje prawie 100zl juz zaoszczedzilam na fajkach dlatego dzisiaj po raz pierwszy w tym roku poszlam na solarke a co tam
Nikosia

Stary 2010-04-30, 13:39   #173
TLU
Zadomowienie

Moj metabolizm tez oscyluje na poziomie zero - po zjedzeniu niezbyt obfitego posilku nawet po 5/6 godzinach nadal czuje ciezar w zoladku.
Stary 2010-04-30, 13:44   #174
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Hej!
Widze ze byłam wzywana....

Oliath dzięki za pamieć..w sumie to masz rację....bo prawie zapomniałam o fajkach. Czasami jak gdzies widze ze ktoś pali i czuję smród to mi sie przypomina tylko

pozdrawiam i powodzenia dziewczyny

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-30, 16:46   #175
Oliath
Zakorzenienie

Aloha

I juz po strachu - bylo bosko, nie bolalo, zadnego dyskomfortu nawet. Zabki z przodu, z tylu i pomiedzy jak po wybielaniu sie pani nadziwic nie mogla, jak takie jasne szkliwo mozna tak zaczadzic dymem fajczanym i kawa. Bite poltorej godziny rozbijala, piaskowala, polerowala i fluoryzowala. W buzi mam swiezo i czysto jak niemowlak :P potwierdza sie natomiast stara prawda, ze im bielsze z natury zeby, tym szkliwo slabsze i do d.py na palcach jednej reki moglabym policzyc, ile mam 100% zdrowych zebow. Reszta - wszedzie jakies mikro lub makro dziurki. Niom i sie zaczelo - przez caly maj co tydzien wizyty, majatek strace - a juz na pewno zwroci sie temuz gabinetowi zrobienie mi skallingu i calej reszty za darmo .
Jak mi juz wylecza zabki wszystkie, bedzie wisienka na torcie: mega majatek za wstawienie czegos w miejsce brakujacej czworki
Musialabym z piec lat nie palic, zeby mi sie zwrocilo to wszystko .

Na oslode poszlam do Rossmana po miekka szeroka szczoteczke do zebow bez wypustek i massagerow, bo to szkodzi i nabylam przy okazji oliwke Babydream zachwalana na wizazowej Biochemii sztuk 3 w promocji, oraz mja ukochana maseczke dotleniajaca Sorayi (na pysio).

Bede sie dotleniac, ujedrniac i aktywnie odpoczywac w majowke

---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ----------

MEL!

Dzis przeciez Twoj dzien zero!!!

Jak Ci idzie?
Kubulek
Stary 2010-04-30, 17:00   #176
cocaine_kate
Raczkowanie

16 dzień bez czuję się świetnie z tego powodu
Stary 2010-04-30, 17:49   #177
24kasia86
Wtajemniczenie

Oliath cos za cos piekne zabki-brak fajek ale powiedz czy to wybielanie przyczynilo sie do rzucenia fajek?
TLU ja mam to samo zjem nieduzo a jestem nadeta i w ogole... ciekawe czy to minie?
cocaine_kate idziemy w leb w leb
Nikosia

Stary 2010-04-30, 18:59   #178
Joanna_Panna
Raczkowanie

Przytuli mnie ktoś? Bo ja tak bardzo chcę do Was... Może z Wami mi się uda.
Wczoraj stwierdziłam, że rzucę palenie i nie paliłam cały dzień... Ale dzisiaj tak po prostu po fajki. Nie wiem czemu. I jeszcze paląc sobie powtarzałam "nie palę, nie palę" jak wariatka.

Nie chcę brać żadnych tabletek. Rzucała może któraś z Was palenie opierając się na samej silnej woli?
Joanna_Panna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-30, 19:30   #179
cocaine_kate
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Joanna_Panna Pokaż wiadomość
Przytuli mnie ktoś? Bo ja tak bardzo chcę do Was... Może z Wami mi się uda.
Wczoraj stwierdziłam, że rzucę palenie i nie paliłam cały dzień... Ale dzisiaj tak po prostu po fajki. Nie wiem czemu. I jeszcze paląc sobie powtarzałam "nie palę, nie palę" jak wariatka.

Nie chcę brać żadnych tabletek. Rzucała może któraś z Was palenie opierając się na samej silnej woli?
wg mnie silna wola to nie najlepszy sposob, bo i tak ciagle sie chce jarac.. mimo, ze jestes codziennie dalej, to i tak sie chce ja tak bynajmniej mam, moze innym to pomaga. musisz sobie uświadomić, że palisz ostatnią fajkę i już więcej nie, bo przeciez CHCESZ rzucic! tyle jest plusów wynikających z niepalenia najlepiej odstaw kawę na jakiś czas i alkohol, bo to sprzyja paleniu
Cytat:
24kasia86
cocaine_kate idziemy w leb w leb
a chce ci sie palic?
Cytat:
24kasia86
prawie 100zl juz zaoszczedzilam na fajkach dlatego dzisiaj po raz pierwszy w tym roku poszlam na solarke a co tam
haha zaszalałaś mi też by się przydało

dzisiaj się zważyłam i nie przytyłam ani grama ale wiecie ,co najbardziej cenie w tej sytuacji? ulge, że już nie mam takiego kapcia w buzi po zapaleniu fajki i ze nie chodze w takiej chmurze dymu, tylko czuje jak np. ładnie pachnie po deszczu na dworze

a wy jak tam?

Edytowane przez cocaine_kate
Czas edycji: 2010-04-30 o 19:36
cocaine_kate jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-30, 21:00   #180
mel89
Zakorzenienie

ja? dziś dzień zero? serio?

źle policzyłam. no dobra, przyznaję się. jutro dzień zero bo mi fajki trzy zostały..

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości