Rzucić palenie - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-01-25, 15:49   #151
syla-78
Rozeznanie

Dot.: Rzucić palenie

No to już wiem co zjem na obiadek: . Bo wczoraj to pojadłam, TŻ zrobił megaspagetti, pyszne było no ale wiadomo... a w poniedziałek karkóweczkę i śląskie kluseczkiTo ja dzisiaj mu sie odwdzięczę - dzisiaj cosik w wersji light
syla-78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-01-25, 16:21   #152
Sandija
Gość

Ooo, ja jak ja bym zjadla taką karkóweczkę i kluseczki ale na razie chce mi się cały czas jeść, więc wolę dmuchać na zimne,bo jakbym się nie pilnowała i jadła takie frykasy to bym zbankrutowała na ciuchach: cała garderoba do wymiany - musiałabym ją zwiększyć o jakieś pięć rozmiarów
drożej by wyszło niż dziesięć lat palenia
Syla, masz rację, teraz już wstyd by był zapalić, po tylu miłych słowach...
Stary 2006-01-26, 08:39   #153
agajot
Zakorzenienie

Witam 4 dnia

Mam wrażenie, że z każdym dniem jest coraz lepiej. Jedyny problem to to, że zamiast papierosa poza zapałkami wkładam do ust również inne kaloryczne namiastki typu paluszki czy czekoladki. No i dziś rano stanęłam na wadze a tu 1 kg więcej . No to od rana rozpoczęłam dietę south beach i mam nadzieję, że nie będę już przybierać na wadze. Ostatnim razem kiedy rzucałam papierosy - zrezygnowałam z tego pomysłu właśnie przez wagę a właściwie przez podjadanie różnych kalorycznych rzeczy. Mam nadzieję, że tym razem uda mi się zapobiec przybieraniu na wadze.

A Wam jak idzie?
agajot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-01-26, 09:12   #154
E
Zakorzenienie

Ja się obżeram straaaasznie Kompletnie nie mogę się opanować Mam nadzieję, że jednak uda mi się trochę pohamować, bo inaczej wkrótce będę się toczyć
A z paleniem różnie to bywa - nieraz chce mi się palić tak bardzo, że aż mnie skręca, kiedy indziej czuję się jakbym nigdy nie paliła

Na razie odczuwam tylko minusy - obżarstwo i skrajnie zmienne nastroje Mam nadzieję, że to się zmieni, bo inaczej będę jakimś wrednym, kłótliwym montsrum

No! To ogłaszam dzień 4 bez papierosa za oficjalnie rozpoczęty
E jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-01-26, 10:40   #155
moni115
Raczkowanie

Witam po małej chwilce nieobecności, lecz nadal wyrtwale rzucająca fajki...... widzę że dziewczyny bały się, ze sie wyłamałam z grupy, o nie....4 dzien przede mną i co...znowu czwarty dzień obżarstwa..
E-ja też jem bardzo dużo i mam wrażenie że cały czas, ale to dlatego ze oprócz 3 posiłkow(staram się pilnować żeby były 3 )ciągle coś ciapię czyli...ok.6 dużych marchewek,które sobie kroje w takie słupki i trzymam w kubku a podchodze do nich jak jestem na głodzie nikotynowym(a jestem cały czas) a to paluszki i non stop tik-taki,jedynie co mnie zastanawia to, to ze jak za pierwszym razem rzucałam to byłam strasznie negatywnie naładowana,nie kiedy agresywna,a teraz o "bońciu"oaza spokoju..no po za małym jakimś tam incydentem który pojawił się wczoraj, i mnie telepneło i wtedy oj bym zapaliła, ale nie...Więc trzymam kciuki dzielne "palaczki-rzucaczki"powodzenia...:h i:
moni115 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-01-26, 10:50   #156
moni115
Raczkowanie

A zapomniałam dodać ,plusem tego że nie pale to,to że nie smierdzę i jakos mi się zaczynaja tak ładnie ząbki wybielac ,a i mam już dwie nowe bluzki -i to chyba mnie mobilizuje,chyba w jakiś sposób napędza,bo szczerze mówiac-żeby powiedzieć że rzuciłam palenie potrzebuję chyba roku,a moze i więcej....narazie się nie daje pomimo tego ze mam kontakt z palaczami i jakoś się trzymam.
Stary 2006-01-26, 10:59   #157
Midi
Zakorzenienie

Dziewczyny - świetnie sobie radzicie. Nawet nie myślałam, że ten wątek będzie miał takie efekty: że od razu kilka z Was rzuci, i to dosłownie od razu - nie po miesiącu, tylko w ciągu kilku dni! Gratuluję! To jest niezwykły rezultat: jak po jakiejś akcji typu "Rzuć palenie razem z nami"
A propos kanapy w knajpce, o której pisała Sandija - ja kiedyś poszłam na kawę do kawiarni, w której na ścianach były takie obicia materiałowe. I po kilku minutach siedzenia dotarło do mnie, co tak strasznie śmierdzi: właśnie te obicia. Dym sobie w nie spokojnie wsiąkał przez wiele lat i oczywiście nikt tego nie prał, bo przecież ściany się nie upierze...
Co mi z kolei przypomniało, jak prałam zasłony, kiedy jeszcze paliłam - nawet przy praniu co miesiąc woda była brązowa...
E - w kwestii obżarstwa: może pomoże, jak się będziesz zmuszać do picia, kiedy tylko przyjdzie Ci ochota na jedzenie pomiedzy posiłkami? I brak zapasów w domu? To trochę tak, jak z papierosami. Myślę, że jeśli zaczniesz to kontrolować (robić sobie herbatę albo sięgać po wodę mineralną za każdym razem, kiedy masz ochotę włożyć coś do ust), to po kilku dniach ten wilczy głód minie, bo to jest raczej psychiczna potrzeba zajęcia czymś rąk, ust i myśli. Albo poobkładaj się owocami - nawet przy bardzo częstym ich jedzeniu więcej będzie z tego pożytku, niż szkody.
Aga - wywal te czekoladki i paluszki z domu, ewentualnie skarm je TŻem i nie będzie pokusy w zasięgu ręki.
Powodzenia! Dzielne z Was babki
Midi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-01-26, 11:05   #158
Midi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moni115
E-ja też jem bardzo dużo i mam wrażenie że cały czas, ale to dlatego ze oprócz 3 posiłkow(staram się pilnować żeby były 3 )ciągle coś ciapię czyli...
Moni - posiłków powinno być raczej 5 niż 3 Jeśli będziesz jeść nieduże posiłki co 2,5-3 godziny, to w ciągu całego dnia (do, powiedzmy, godz. 19.30) zmieści Ci się ich akurat z 5; będziesz cały czas syta, liczba kalorii będzie prawidłowa, a minie (po jakimś czasie takiej dietki) uczucie ssania w żołądku i chęć podjadania. Marchewka oczywiście nigdy nie zaszkodzi, ale nie będziesz miała ochoty na więcej pomiędzy posiłkami. Ja bym się skręciła z głodu, gdybym nie jadła drugiego śniadania - rano jestem praktycznie cały czas głodna.
Stary 2006-01-26, 11:11   #159
agajot
Zakorzenienie

Midi - czekoladki juz wyżarłam i pozbyłam się paluszków z domu. Poza tym jestem od dziś na diecie SB - więc 5 posiłków dziennie, morze wody mineralnej i żadnego cukru, mąki, ziemniaków itd.
Stary 2006-01-26, 12:04   #160
E
Zakorzenienie

Dziewczyny, nic, tylko od przyszłego tygodnia zaczynam dietę
Picie dużej ilości płynów na mnie nie działa, bo ja nawet gdy paliłam, wypijałam ok 4 l. mineralnej dziennie Jak będę piła jeszcze więcej, to już chyba mi się żaby w brzuchu zalęgną
Nie jestem wielbicielką słodyczy - w normalnych okolicznościach mogą dla mnie nie istnieć. Teraz trochę gorzej, bo jak mi się nawiną pod rękę, to nie pogardzę
Stary 2006-01-26, 12:30   #161
agajot
Zakorzenienie

E - z tymi żabami w brzuchu rozbawiłaś mnie . A ja jakość nie potrzebuję szczególnie dużo płynów: dwie kawki, czerwona herbatka, dwie szklanki wody i w zasadzie więcej nie potrzebuję. Kiedy więc jestem na diecie i powinnam wypijać 1,5 l wody dziennie to na serio muszę się pilnować - do tej pory dzisiaj wypiłam dopiero dwie szklanki wody.

Odnośnie słodyczy to dla mnie także mogą one zupełnie nie istnieć, no chyba że jeden lub dwa cukierki czekoladowe przed okresem. Tym bardziej dziwi mnie moja postawa - mojego TŻ też to trochę zdziwiło.

A i fajnie, że jest nas rzucaczek tak dużo skoro tyle wytrzymałyśmy to teraz będzie już tylko lepiej .
Stary 2006-01-26, 12:55   #162
E
Zakorzenienie

Teraz jeszcze musimy stworzyć klub rzucaczek popapierosowego obżarstwa

Ago, gdybym ja tak mało piła to bym chyba wyschła na wiórek
Stary 2006-01-26, 13:11   #163
agajot
Zakorzenienie

wyschła na wiórek - E - widzę, że humor Ci dopisuje, ale to dobrze.
Ja już rzuciłam obżarstwo porzucaczkowe. Dzisiaj zjadłam dwa jajka na twardo, serek wiejski ze szczypiorkiem, wypiłam dwie kawy (bez cukru) i 2 szklanki wody. W planach na dzisiaj mam jeszcze sok pomidorowy i pierś z kurczaka z warzywami i może parę kawałków śledzia. Tak, że wzięłam się za siebie na całego A i jeszcze jedno ostatnio czasami przypominam tą czerwoną panią- mam nadzieję, że tak mi nie zostanie.
Stary 2006-01-26, 13:20   #164
E
Zakorzenienie

No proszę, nie zmuszaj mnie, abym napisała co dzisiaj zjadłam (a do końca dnia jeszcze tyle czasu...). A już zupełnie nie pytaj o dzień wczorajszy Mogę zdradzić tylko tyle, że wstając rano miałam wrażenie, że przed sekundą połknęłam ostatni kęs
Stary 2006-01-26, 13:38   #165
agajot
Zakorzenienie

E - no co Ty, nie mam zamiaru wywoływać Cię do odpowiedzi, tym bardziej, że ja już wczoraj postanowiłam, że dzisiaj zaczynam dietę więc wyobraź sobie co ja zjadłam (wstyd pisać) i w jakich ilościach (też wstyd)
Stary 2006-01-26, 13:48   #166
E
Zakorzenienie

Byle tylko nie wpaść z jednego nałogu w drugi
Stary 2006-01-26, 14:22   #167
agajot
Zakorzenienie

E - to tylko chwilowe, po rzuceniu mamy większy apetyt - wiadomo, że papieroski go trochę zmniejszały. I chyba też trochę nawyk sięgania po coś...

Precz z nałogami!! - ja już tam w żaden nie wchodzę
Stary 2006-01-26, 16:01   #168
E
Zakorzenienie

A wiesz co, ja sobie postanowiłam, że przez cały weekend nie będę sobie niczego żałować A co tam - to będzie moja nagroda za rzucenie
Za to od poniedziałku zacznę się "oszczędzać"
Decyzja ju zapadła - nie tylko rzucę palenie, ale także schudnę!!!
Stary 2006-01-26, 16:12   #169
kośka
Raczkowanie

Dziewczyny nie widze czy była o tym mowa - co to jest ten tabex i ile kosztuje???
Stary 2006-01-26, 16:31   #170
konfitura
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kośka
Dziewczyny nie widze czy była o tym mowa - co to jest ten tabex i ile kosztuje???
http://www.niepal.pl/n/index.php?opt...sk=view&id=125

http://promocjazdrowia.pl/nowastrona/rzuc/tabex.html

http://www.trybuna.com.pl/zdrowie/index.php?id=63

linki z googli, jest ich znacznie więcej

konfitura jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-01-26, 18:37   #171
agajot
Zakorzenienie

E - masz rację, trzeba sobie wynagrodzić w weekendy nasze trudy - jestem za .

Kośka - jeśli sie nie mylę to tabexem wspomagała się Sandija - poszukaj trochę wcześniej w tym wątku.

Ja nie wspomagam się niczym i mimo wszystko trzymam się.

Wczoraj w swoim horoskopie doczytałam się, że czekają mnie na początku tego roku rewolucyjne zmiany - no i jak tu nie wierzyć w horoskopy. Rzucam palenie, odchudzam się i nawet ćwiczę regularnie - rewolucja jak nic .
Stary 2006-01-26, 18:51   #172
Midi
Zakorzenienie

Dziewczyny, malownicze opisy Waszych zmagań z rzucaniem obżarstwa porzucaczkowego oraz wysychaniem na wiórek może miejscami konkurować z "Dziennikiem Bridget Jones" - nieźle się uśmiałam
Stary 2006-01-26, 19:11   #173
kośka
Raczkowanie

Dziękuje konfitura
Stary 2006-01-26, 22:19   #174
moni115
Raczkowanie

Witam..
Dzisiaj minął 4 dzien mojego niepalenia i musze przyznać ze nawet świetnie sie czuję ,zmierzyłam się z palaczami i zbytnio mnie nie wzruszyło,jest owszem jakaś dziwna tęsknota za papierosem przy rozmowie czy kawce..ale jestem w stanie na dzień dzisiejszy powiedziec dzięki nie palę,właśnie rzucam ,teraz szykuje mi się impreza i tu mam mieszane uczucia bo nie wiem jak sie zachowam przy alkoholu w towarzystwie palących,mam takiego aniołka i on powiedział ze mnie przypilnuje ale aniołek aniołkiem a co zrobic z tymi kuszącymi diabełkami Pozdrawiam.
Stary 2006-01-26, 22:38   #175
Sandija
Gość

Aga, barankiem jesteś? że masz takie zmiany w horoskopie
KośkaJa tak się wspomagam Tabaxem, potrzebny mi farmecutyczny doping ale podziwiam i gratuluję dziewczynom, które radzą sobie bez Nieważne, jakim sposobem, ważne by rzucić

Dzisiaj po raz kolejny w ciągu prawie już tygodnia stwierdziłam, że na dobre nałóg za mną: będąc u znajomych prawie przez 20minut przebierałam śnieg na dystansie samochód - brama, myślałam, że wypadły mi kluczyki Prawie dostłam zawału, myślałam, że w życiu ich nie znajdę, zapadły się w tę grubą warstwę śniegu, co ja zrobię bez kluczyków, nie wsiądę do samochodu, nie wrócę do domu, jest 60 km ode mnie - znajomi na przedmieściach jednej strony Warszawy, ja po drugiej, Teżet w pracy i nie pojedzie po kluczyki do domu, wywalę kasę na dorobienie, ubezpiecznie skoczy i tak dalej. Słowem: obłęd totalny, armegeddon, paranoja i popis mojej wyobraźni Gmerając ze znajomymi w śniegu myślałam o papierosie i nagle uświadomiłam sobie, że w tak potwornie kryzysowej sytuacji jak nie zapalę, to już nigdy nie zapalę I to mnie tak potwornie zmobilizowało, że przestalam myśleć o zapaleniu Ale korciło potwornie A potem pojechałam do swoich Rodziców i jak powiedziałam Tacie (nigdy nie palił, wróg używek), że nie palę, to był ze mnie taki dumny, że poczułam się jak mała dziewczynka, która przyniosła pierwszą "szóstkę" do domu Mama wie od kilku dni i mówi, że jak ja rzuciłam, to ona też musi
Stary 2006-01-26, 22:43   #176
Sandija
Gość

Moni brawo
Przejrzyj swoje posty z początku wątku, zobaczysz, jak sama w siebie nie wierzyłaś A my tak, i miałyśmy rację: dałaś sobie radę Teraz też dasz, czym sie róźni alkohol od kawki? I tu, i tu kiedyś paliłaś, miło się kojarzyło i tyle. Postaraj się mniej wypić, żeby kontrolować chęć sięgnięcia po papierosa. Przecież szkoda by było zepsuć wszystko przez jedną imprezę Będzie dobrze, słuchaj aniołka
Stary 2006-01-27, 01:11   #177
syla-78
Rozeznanie

Cześć Dziewczyny, nieżle nam idzie Bałyśmy się a tu proszę
Kośka rzucaj z nami, w kupie zawsze raźniej . Ja wspomagam się Tabexem. Dałam za niego 36 zł / 100 szt. Nie wiem na ile on faktycznie pomaga, a na ile to sugestia, ale w dniach kiedy można jeszcze było palić, fajki dziwnie smakowały i wypalałam mniej. Warto spróbować, mnie to daje taki psychiczny luz, że "nie jestem sama". Czytałam o Tabexie w necie i bardzo go ludzie chwalą. Mam nadzieję, że już wkrótce do nas dołączysz, chyba, że dla kogoś innego potrzebujesz. Tak czy siak powodzenia!
syla-78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-01-27, 09:00   #178
moni115
Raczkowanie

Cześć dziewczyny-zaczynamy 5 dzionek jako osoby niepalące,mam nadzieję że ten dzisiejszy minie mam tak samo gładko jak te pozostałe ,właśnie wczoraj wyczytalam w horoskopie że na początku roku powinnam podjac decyzję o rzuceniu palenia i ze jezeli sie za to wezmę to powinnam wytrwac w tym postanowieniu bez trudu-zobaczymy na ile to się sprawdzi pozdrawiam,trzymajcie się
Stary 2006-01-27, 09:04   #179
E
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Midi
Dziewczyny, malownicze opisy Waszych zmagań z rzucaniem obżarstwa porzucaczkowego oraz wysychaniem na wiórek może miejscami konkurować z "Dziennikiem Bridget Jones" - nieźle się uśmiałam
Wiesz, BJ to czasem "mały Pikuś"
Stary 2006-01-27, 09:08   #180
moni115
Raczkowanie

Syla-78 po co ty sie faszerujesz ta chemią(Tabeksy i te sprawy),faktycznie to pomaga????,ja tez na poczatku o tym myslałam ale spróbowałam bez niczego i powiem Ci że nie jest tak żle(a przecież ja panikaż i niedowiarek powinnam spróbować wszystkiego) owszem są jakieś dziwne napady nudnosci,zawrotów głowy czy małej histerii z powodu braku faji, ale da się przeżyć....trzymam kciuki
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości