![]() |
#1861 |
Zadomowienie
|
Dot.: Rzucić palenie, część II
To bardzo dobry sposób, przede wszystkim na zmianę tj. jakieś nasionka, cuks
![]() ![]() ![]() ![]() Co do dymka - gdybym rzucała jak Ty bez dodatkowych "wspomagaczy" zapewnie bym też dymka od męża, dymka od mamy ![]() ![]() ![]() Ja biorąc tabex, wolę nie palić, no nie wiem, mam schizę ![]() ![]() No nic, to dalej walczmy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1862 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny przyjmijcie mnie w swoje progi, bo i ja postanowilam rzucic palenia. Po ponad dziesieciu latach i przynajmniej szesciu, gdzie zawsze wypalalam paczke dziennie (conajmniej
![]() ![]() Najbardziej boje sie stresowych sytuacji, bo wiem, ze wtedy reka sama szpera w torebce i szuka papierosa. No i przytycia, ale zapisalam sie na basen, wiec moze nie bedzie tragedii. ![]() Wiec oto, moj dzien 1 bez papierosa ![]()
![]() |
#1863 |
Zadomowienie
|
Hej bluebluesky
![]() Najważniejsze podjać wyzwanie! Życzę wytrwałości! Dziś mija tydzień, jak zaczełam rzucenie z Tabexem ![]() ![]() Co do sytuacji stresowych - najlepiej ich unikać ![]() ![]() ![]() ![]() Życzę powodzenia! Trzymam kciuki! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1864 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Musi sie udac tym razem!
![]() |
![]() |
#1865 |
Wtajemniczenie
|
bluebluesky witaj
![]() ja niestety po 3 dniach poległam, sters związany z rozmową o prace, a teraz denerwuje się pierwszym dniem w pracy i tak jakoś fajki "same w ręce mi wpadły" a juz tak dobrze mi szło...
![]() |
![]() |
#1866 |
Raczkowanie
|
Można do Was się przyłączyć??
Juz od paru miesięcy "rzucałam" palenie i "rzucałam", bardzo nieskutecznie, chyba po to żeby po 2-3 dniach kupić fajki lub wziąć proponowaną fajkę od drugiej osoby i się zaciągnąć,a kiedy ktoś wyciągał przede mną paczkę to traciłam rozum i nieświadomie odpalałam nieznawidzoną przeze mnie fajkę. Raz nie palilam dwa mies, kiedy trafiłam do szpitala z bardzo złymi wynikami. (przez rok paliłam i brałam anty) Natychmiast musiałam odstawić tabletki. Przy okazji fajki również. ale po 2 mies znowu zaczęłam. Odkąd pamiętam to paląc musiałam kumpeli/znajomemu wtrącić "rzucam palenie/nienawidze tego gówna", więc już chyba nikt nie wierzy że nie będę palić bo zawsze to się konczylo na panewce. a jak komus mowie ze rzucam, to wybucha smiechem. W sumie zrozumiałe. Najdziwniejsze jest to, że palę czwart rok, ale z 5 papierosow dziennie, czyli wg Carra jestem okazjonalnym palaczem, ale z drugiej strony palę codziennie. Czego nie rozumiem, to zawsze gdy wracam do rodziców do rodzinnego miasta potrafię nia palić 2 tygodnie bez zadnych problemów (zero obsesyjnych mysli o fajce). Może to dlatego , że przyzwyczaiłam się że u mnie w domu się nie pali, moi rodzice nigdy nie palili, żyje się zdrowo, pełen relaks? Dlatego też uważam że moj związek z fajkami zawsze był czysto paradoksalny! Po prostu uzależnienie od nikotyny. Po co palę jeśli tego nienawidzę, świadomie palę i czuję że mi to nie smakuje, nienawidze siebie za to, że nie mam kondycji fizycznej aczkolwiem kocham sport, mam niedotleniona cerę, przez fajki jest ona w coraz to gorszym stanie i wychodzi mi coraz więcej pryszczy że aż się juz na siebie nie mogę patrzeć w lustrze itd..) Dzisiaj mija trzeci dzień odkądnie palę, bez obsesyjnych myśli. Aczkolwiek boję się powrotu za tydzien do znajomych, na studia, ktorzy sie przyzwyczaili ze wychodza ze mna na fajke w przerwie (albo inaczej - ja jestem przyzwyczajona ze na przerwie ide sobie na przyslowiowego dymka). Z drugiej strony NIE CHCE się złamac nie chce! nie chce byc wiecej uwazana za slaba osobe, gdzie mam swoje poczucie wartosci i ta pewnosc siebie i jedyne co mnie podkopuje to wstretne papierosy!!!! Chyba jeszcze raz przeczytam książkę Carra w tym tygodniu, bo coś musialo do mnie nie dotrzeć, jesli wciaz mam obawy ze zatesknie za dymkiem wsrod znajomych, przy kawie gdzie z drugiej strony jak to moze byc mozliwe gdy az tak fajek nienawidze! Ojej, ale się rozpisałam. Przynajmniej szczerze. Mam nadzieje, że znajdę w Was oparcie, bo moi znajomi to juz sie smieja jak slysza ode mnie kolejne deklaracje, których nigdy wiecej skladac nie chce..
![]() |
#1867 |
Przyczajenie
|
A ja od lutego nie palę dzięki książce! Czuję, że już nie nigdy nie kupię fajek, koniec! Czuję spokój, jestem z siebie meeeega dumna. Metoda Carra działa. Książka 'Prosta metoda jak skutecznie rzucić palenie' w wersji dla kobiet to wspaniały poradnik który pomoże chhyba każdej z nas. Mnie w każdym razie pomógł, a próbowałam gum, e-papierosów, no i silnej woli.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1868 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1869 |
Zadomowienie
|
Ja nie słyszałam o tej książce, nie intersowałam sie rzuceniem palenia za bardzo, dopóki lekarka tak przypadkiem zapytała się czy chce rzucić ten nałóg i przepisala wtedy mi tabsy... Ja mam za słabą wolę, myślę, że książka by mi nie pomogła
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1870 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1871 |
Zadomowienie
|
Dzięki, spojrze co to za cudo
![]() Tymczasem dziś 10dzień BP ![]() Jak u Was? Aleksandriiia, ale palisz czy nie? Podejmujesz dalej wyzwanie? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1872 |
Przyczajenie
|
dostałam na @ powiadomienia o nowych wiadomościach w tym wątku.. nie wchodziłam tu hohohohoh. nie palę już 10 miesięcy
![]() ![]() nie bójcie się rzucać! i bądźcie wytrwałe!! ja paliłam wiele lat po 1,5 paczki dziennie i dałam radę bez żadnych wspomagaczy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1873 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1874 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkich! Ja dziś zakupiłam Champix i jutro zaczynam brać...aż się boję( nie skutków ubocznych ale samego niepalenia) Jaki to wredny nałóg że człowiek aż tak sie uzależnia...Sama nie mogę się nadziwić. Przejrzałam wątek pobieżnie ale nie ma za dużo jest opinii nt. Champixa. Jeśli jest ktoś, kto rzucił dzięki niemu, niech opisze swoje wrażenia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1875 |
Zakorzenienie
|
Hej kochane
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1876 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jestem z siebie taka dumna, to juz 8 dni odkad nie pale ![]()
![]() |
![]() |
#1877 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1878 |
Wtajemniczenie
|
Kometa ja placilam za Tabex 72 zl(pamietam jak byl po 38pln)..Ja od 3 dni usisuje wziasc sie za rzucenie, ale jakos nie moge sie zmobilizowac. Co prawda zaczelam ograniczac, ale z doswiadczenia wiem, ze to nic nie daje... Mam nadzieje,ze jutro bedzie moj dzien zero, ale nie planuje< bo zazwycza wtedy wszystko idzie nia tak>
![]() |
#1879 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1880 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Bluebluesky, ja dziś mimo tej pierwszej tabletki to spaliłam chyba z pół paczki, a to troche dziwne bo od soboty starałam się ograniczać-w sb spaliłam-3 w ndz-4 i tak góra do 6 fajek dawałam radę a dziś normalnie jakby mi ta tableta odwrotnie zadziałała ![]() ![]() Edytowane przez kometa7 Czas edycji: 2012-04-05 o 19:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1881 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chyba ślepne , bo przeczytałam, ze Tabex bierzesz ![]()
![]() |
![]() |
#1882 |
Raczkowanie
|
No ja jak poszłam do lekarza to też pierwszy raz usłyszałam. Z tego co wyczytałam to jest syntetyczny odpowiednik Tabexu( czyli niby skuteczniejszy-jeśli sie mylę to poprawiajcie bo niewiele mogłam znaleźć o tym leku)Od razu Dr mówił że ulotka jest dosyć przerażająca( skutki uboczne: dziwne sny, depresja, mysli samobójcze i duuuuużo innych, połowa ulotki to skutki u.) Powiedział mi też że nie jestem osobą skłonną do depresji więc może mi przepisać a w razie czego mam się zgłaszać...No liczę, że pomoże bo tak jak czytałam komentarze ludzi biorących to są zadowoleni, pomijając nocne horrory.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1883 |
Raczkowanie
|
Bluebluesky miałaś rację odnośnie snów...masakra była w nocy. Palę dzis tak jak paliłam, może nawet bardziej mi się chce. Mam nadzieję że to minie.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1884 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Rzucam palenie! Paliłam rok ;\ zaczęłam dość późno, bo w wieku 20 lat, trochę z głupoty, miałam ciężki okres w życiu i myślałam, że to mi pomoże. I, że się nie uzależnię (co za głupi błąd!). Paliłam około 10-15 papierosów dziennie, zdarzało się jednak, że nawet po całej paczce, albo po półtorej ;\ Dzisiaj jest mój drugi dzień kiedy nie palę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1885 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Tak swoja droga, nie zastanawialyscie sie dziewczyny, jakie oszczednosci wlasnie robimy? Po miesiacu spokojna reka mozna bedzie nowe szpile, albo torebeczke zakupic ![]()
![]() |
![]() |
#1886 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1887 |
Raczkowanie
|
czytałaś książkę Alana Carra? Jak rzucić palenie? Mnie bardzo pomogła.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1888 |
Wtajemniczenie
|
U mnie 1-wszy dzien z Tabexem .. Nie powiem kilka spaliłam, ale i tak malo w porówaniu do normy...
![]() |
#1889 |
Raczkowanie
|
Nie próbowałaś nigdy silnej woli? Bo ja np nigdy nie stosowałam żadnych preparatów, który mogłyby pomóc mi rzucić i właśnie nie wiem czy warto tak naprawdę. Moja babcia próbowała wszystkiego i tak czy siak nie rzuciła.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1890 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:03.