![]() |
#1891 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Rzucić palenie, część II
Cytat:
Pewnie ze tak , ale nic z tego nie wyszło..Powiem tak ...nie pierwszy raz rzucam i faktycznie tabex działał, lecz przyszedł dzien gdy wkurzyłam sie na TZ i ...z jedej fajki poszła cała paczka itd... Uwazam, ze tabsy pomagaja, lecz silna wola to podstawa.. Jesli dajesz rade bez wspomagaczy to super. ![]()
![]() |
![]() |
#1892 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Rety, składam publiczną obietnicę że od jutra ograniczam maksymalnie,a w najbliższych dniach mam nadzieję że tabletki pomogą mi przestać całkowicie! Także bardzo Was proszę, trzymajcie mocno kciuki i przesyłajcie mentalnie pozytywną energię. Nikomu z bliskich nie powiedziałam, że rzucam, chcę zrobić niespodziankę i nawet nie mam z kim pogadać. Więc jedyna nadzieja w Was ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1893 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Czy daję radę, to się okaże za jakiś czas ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1894 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Chociaż teraz tak jak myślę to uśpiony palacz się nie zastanawia za bardzo sięgając po fajkę.. ![]() A i dodatkowo wybaczcie moją interpunkcję ale od małego mam problem gdzie powinno się postawić przecinek, a gdzie nie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1895 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A teraz rzuciłam sama z siebie. Nie miałam tego odruchu , że muszę mieć coś w ręce itp. Nic zupełnie, może ciut więcej jadłam ale to wszystko. Teraz ponad 2 mies nie palę i jest mi dobrze z tym ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1896 |
Zakorzenienie
|
No i jak tam dziewczyny?
![]() Ja juz koncze 2 tydzien Champixu i jak na razie jest dobrze, nie mam prawie zadnych ciagot. Chodze czesto na basen albo cwicze w domu, panicznie boje sie utyc. Slyszalam, ze przecietny "rzucacz" lapie, co najmniej, 5 kilo ![]()
![]() |
#1897 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Edytowane przez kometa7 Czas edycji: 2012-04-10 o 13:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1898 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1899 |
Raczkowanie
|
Dziś mój pierwszy dzień bez fajki!!!! tzn. pół dnia, do wieczora jeszcze dalego ale zaciskam zęby i dam rade
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1900 |
Raczkowanie
|
Witam Również przyłączam się do wątku i opowiem swoja krotką historię z paleniem. Także paliłam mniej więcej od 7 lat czasem po paczce dziennie czasem pół, a na imprezach czasem i dwie paczki się spaliło O_0 W końcu pewnego dnia z przerażeniem uświadomiłam sobie że muszę rzucić Głównym powodem były fundusze a raczej ich brak i rozpoczęcie nowej pracy gdzie wiedziałam że w ciągu 8 godzin nie będę miała możliwości wyjść na dymka. Cała ta sytuacja strasznie mnie stresowała bo bałam się że znowu mi się nie uda rzucić( próbowałam już wcześniej rzucać wiele razy) Na szczęście wpadła mi w rękę książka Allena Carra i od momentu jej przeczytania nie pale już ponad 6 tygodni. Co więcej wiem że już nigdy nie zapalę, teraz próbuję przekonać moich znajomych do tego samego Chodź na razie bez większych skutków, niestety jak ktoś sam nie podejmie decyzji o rzuceniu palenia to nikt inny nie jest w stanie na niego wpłynąć. Ja osobiście uważam, że metoda allena jest najbardziej skuteczną metodą rzucania palenia chodź niestety mało rozpowszechnioną. Osobiście odradzam wszelkiego rodzaju nikotynowe terapie zastępcze i polecam przeczytać książkę tego pana. No i oczywiście trzymam kciuki za rzucających
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1901 |
Wtajemniczenie
|
A mnie dopadł kryzys
![]() Kilka dni temu minęło 5 miesięcy jak nie palę. Ani jednego bucha, nic. I pewnego wieczora przyszli znajomi i wypaliłam pół fajki ![]() ![]() ![]() ![]() Od dziś znów solenne postanowienie niepalenia, ale kurczę, straciłam motywację ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1902 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
![]() Ja juz 20 dzień bez papierosa, ostatnie dni na tabexie- mogę brać 2 tabletki w ciagu dnia, biorę jedną, ale i tak nie muszę. Boję się co bedzie za te kilka dni, pierwsza spotkanie z znajomymi bez dymka ![]() ![]() Pozdrawiam, zyczę wytrwałosci wszystkim!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1903 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1904 |
Zadomowienie
|
Szczerze, to zdarzają mi sie sytuacje, że myslę sobie "fajnie byłoby zapalić jednego, a potem już nie będe palić" ale wtedy, biorę landrynkę i przechodzi, zajmuję sie czymś aby myśli odleciały
![]() ![]() Życzę wytrwałości! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1905 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Tak sobie pomyślałam, że to nie jest może chęć zapalenia a bardziej takie nieswoje uczucie. Jeśli paliło się parę lat i to sporo a z dnia na dzien nie mogę uwierzyć że nie palę. A jeszcze pytanie do Was, czy jak rzuciłyście to też miałyście przez pierwsze dni nieprzyjemny posmak w ustach??? Ja od wczoraj myłam zęby chyba ze 100 razy i po pięciu minutach czuję taki zapach odpychający(nie tyle zapach co posmak-chyba gorszy niż jak paliłam) ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1906 |
Raczkowanie
|
Trzeci dzień bez fajki!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1907 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() Ja mam już tzw. ostatni "level" (tak sobie żartujemy z mężem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kometa - ja chyba, gdzieś tak w 1 tygodniu brania tabexu miałam tak jakby jakiś taki "zgniły" posmak w buzi, myślałam, że to coś zjadłam i utkneło miedzy zębami (i się zepsuło hehehehhehe ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1908 |
Konto usunięte
|
![]() podczytuje Was od czasu do czasu ![]() pale od mniej wiecej 15 lat ![]() to bedzie moje pierwsze podejscie wiem ze bez wspomagaczy mi sie nie uda- moja silna wola robi ze mna to co chce ![]() czytalam troche o tabexie i champixie, tabex jest bardziej dostepny, ale champix juz nie ![]() Kometa, gzie kupilas champixa? i ile zaplaciclas (jesli mozna wiedziec) patrzylam na apteki internetowe- chmpix w Belgii kosztuje 400€ ![]() milego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1909 |
Raczkowanie
|
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;33573836]
![]() podczytuje Was od czasu do czasu ![]() pale od mniej wiecej 15 lat ![]() to bedzie moje pierwsze podejscie wiem ze bez wspomagaczy mi sie nie uda- moja silna wola robi ze mna to co chce ![]() czytalam troche o tabexie i champixie, tabex jest bardziej dostepny, ale champix juz nie ![]() Kometa, gzie kupilas champixa? i ile zaplaciclas (jesli mozna wiedziec) patrzylam na apteki internetowe- chmpix w Belgii kosztuje 400€ ![]() milego dnia ![]() Ja jestem z lubelszczyzny, Champix kupiłam za 165 zł pierwsze opakowanie, a za 168 zł drugie(też na 2 tygodnie)Stosunkowo niedrogo bo pytałam w innych aptekach to w granicach 185-200 zł. A co do silnej woli, to i tak jest potrzebna. Ja przestałam palić w 8 dniu brania, tylko bez kombinacji spalę ostatniego czy coś tam. Wstałam rano z założeniem: Nie palę(chociaż w paczce 2 fajki ![]() ![]() ![]() Dziś zapaliłam papierosa i śmieję sie sama do siebie...zapaliłam z czystej ciekawości bo po Champixie w ogóle mnie nie ciągnie. Ściągnęłam może ze trzy "machy"( i nie żałuję)Bałam się że jak odpalę papierosa to poczuję ulgę, satysfakcję, radość czy cokolwiek innego, w końcu paliłam parę lat...A tu się okazuje że czuję jedynie smród fajki...i nic więcej.A! No i ból głowy...od razu. Żadnego smaku, ulgi, radochy. Zero!I tak się zastanawiam, jak mogłam palić tyle czasu i jeszcze wmawiać sobie i innym, że mi to smakuje i wszystko jest fajnie....Może to tylko działanie leku, ale wydaje mi się że jeśli kiedykolwiek wrócę do fajek to będzie znaczyło że jestem nienormalna całkiem. I zostaje mi postukać się w głowę dlaczego tyle czasu odwlekałam rzucenie... A! Założyłam profil na jabłuszkowie, tak dziś zajrzałam i okazuje się że zaoszczędziłam 53 zł:P Edytowane przez kometa7 Czas edycji: 2012-04-16 o 12:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1910 |
Przyczajenie
|
Hej Dziewczyny
![]() Palić zaczęłam już w gimnazjum, czyli paliłam około paczkę dziennie przez jakieś 6 lat. Przez cały ten czas byłam absolutnie zakochana w papierosach i nie pamiętam, żebym kiedykolwiek próbowała rzucić palenie. Teraz mam 22 lata i nie palę od ponad 8 miesięcy. Rzuciłam palenie z dnia na dzień po przeczytaniu książki Allena Carra. Książkę zaczęłam czytać z ciekawości, bo słyszałam, że jest naprawdę skuteczna. Czuję się świetnie, praktyczne zapomniałam o tym, że kiedyś paliłam. Od papierosów mnie wręcz odrzuca. Dla mnie rzucenie palenia tą metodą było naprawdę proste i bezbolesne. Polecam wszystkim tę książkę ![]() Edytowane przez revolucy Czas edycji: 2012-04-16 o 14:47 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1911 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dziś ostatni dzień z tabexem ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1912 |
Raczkowanie
|
Tydzień bez fajki!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1913 |
Przyczajenie
|
19.04.2012 r. Pół roku bez fajki dzięki Tabexom
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1914 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1915 |
Przyczajenie
|
tabex aż tak pomaga?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1916 |
Zadomowienie
|
Mi bardzo pomógł, bo bez niego bym na bank nie rzuciła
![]()
![]() |
#1917 |
Zakorzenienie
|
Mi pomaga ciągle silna wola
![]() ![]() szkoda, że do pisania mgr nie mam już tej woli ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1918 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Moja "silna" wola jest za słaba ![]()
![]() |
![]() |
#1919 |
Zakorzenienie
|
No dziewczeta, jak tam postanowienia?
![]() Ja juz od trzech tygodni nie mialam papierosa w ustach. Problem pojawia sie tylko kiedy sie zestresuje, inaczej nawet o tym nie mysle. Co wiecej, powiem Wam, ze wcale mi tego nie brakuje w codziennym dniu. Dodam jeszcze, ze znaczaco poprawila mi sie cera, TZ sam powiedzial, ze jasnieje, wlosy sa bardziej blyszczace, a zeby bielsze. Tylko ![]() ![]() podczytuje Was od czasu do czasu ![]() pale od mniej wiecej 15 lat ![]() to bedzie moje pierwsze podejscie wiem ze bez wspomagaczy mi sie nie uda- moja silna wola robi ze mna to co chce ![]() czytalam troche o tabexie i champixie, tabex jest bardziej dostepny, ale champix juz nie ![]() Kometa, gzie kupilas champixa? i ile zaplaciclas (jesli mozna wiedziec) patrzylam na apteki internetowe- chmpix w Belgii kosztuje 400€ ![]() milego dnia ![]() Mieszkam w Belgii i zaplacilam za Champix kolo 50€, nie bardzo juz pamietam ile dokladnie, ale na pewno nie wiecej niz to.
![]() |
#1920 |
Zadomowienie
|
Bluebluesky gratulejszyn
![]() ![]() ![]() Powodzonka!
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:06.