![]() |
#2041 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Rzucić palenie, część II
Cytat:
Mój Mąż nie pali i przeszkadza mu to, był okres kiedy gadał na mnie, że źle robię, że nie powinnam. Ale kiedy zobaczył, że to jak rzucanie grochem o ściane dał spokój i czeka aż sama dojrzeję do tej decyzji. Każda wypalony papieros coraz mniej zaczyna smakować...więc myslę, że jestem już blisko całkowitego rzucenia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2042 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2043 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2044 |
Przyczajenie
|
Dlaczego silna wola jest złą metodą rzucania palenia?
Muszę się podzielić, jestem zaskoczona, że ktoś tak to wyłuskał. Otóż walka z paleniem silną wolą prowadzi do wewnętrznego konfliktu, bo część nas chce palić, a część nie. Ja silną wolą nie dałam rady, Allen Carr mówi, że ona nawet przeszkadza, a Wy co myślicie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2045 |
Raczkowanie
|
Witam serdecznie chciała bym się przyłączyć do wątku i osób rzucających to świństwo.Brakuje mi niestety silnej woli,wspomagam się Tabexem,nie palę 6 dzień do rzucenia zmusiła mnie choroba .Boje się ze nie dam rady wieczory są straszne przychodzi wtedy największy kryzys.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2046 |
Zakorzenienie
|
A Tabex jest na receptę?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2047 |
Raczkowanie
|
Niestety tak,ale jeśli jest się osobą nie chorującą na nadciśnienie i wrzody zołądka,to bez zadnego problemu lekarz pierwszego kątaktu przepisze go z uśmiechem na twarzy,i jeszcze będzie zyczył powodzenia.Moja siostra po Tabexsie nie pali juz 2 lata,a smoliła 2 paki dziennie przez 25 lat
![]() ---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ---------- Ja swoją silną wolą do niczego nie dojdę ja jej poprostu nie mam,nie cierpie siebie za swoje NIE zdecydowanie ![]() ![]() a co do ksiązki,to czytałam skutek mizerny,zadnych nowych rzeczy o których bym nie wiedziała wynikających z palenia w niej nie ma. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2048 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ile kosztuje?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2049 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2050 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A dziś mijają 4MIESIĄCE od kiedy nie palę ![]() A jeszcze dodam, że jeśli mi: zagorzałej fance papierosów udało się rzucić, to uda się też każdej z Was(prędzej czy później). Trzymam kciuki, żebyście się tak nie męczyły. Edytowane przez kometa7 Czas edycji: 2012-08-12 o 18:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2051 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2052 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2053 |
Przyczajenie
|
No hej! Ja dalej obchodze sie z moją pomocą i dalej poczytuję rozdział lub kilka. Chciałam ograniczyć, ale przeczytałam że właśnie to jest niedobre, bo im mam dłuższą przerwę pomiędzy fajkami, tym dłuższy odczuwam głód nikotynowy i dalej się meczę ta sytuacją.
Ale czaję to, że fajki smakują po jedzonku czy na imprezie lepiej, ale nie dlatego że same mają tę cudowną moc w którą wierzyłam całe lata, ale dlatego że sama sytuacja jest miła - spotkanko z przyjaciółmi czy dobre jedzonko. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2054 |
Zakorzenienie
|
Narazie nijak
![]() Palę...może mniej ale palę jednak. Ja z kolei zauważyłam że więcej palę jak jestem sama w domu. Jak jest ze mną Mąż jakoś mam co robić i wtedy nie palę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2055 |
Raczkowanie
|
No to i ja do Was dołączam!
![]() Mimo młodego wieku palę już od 5lat. Nie jestem w stanie ocenić swojego uzależnienia. Potrafią wytrzymać cały dzień, nie mam problemu gdy gdzieś jest zakaz palenia- po prostu nie palę. Przestałam pić alkohol (nigdy nie były to duże ilości, acz sporo imprezowałam ![]() Chęc rzucenia naszła mnie jakoś ostatnio, zorientowałam się w 100% że nie muszę palić w momencie gdy spędzałam weekend w hotelu gdzie był całkowity zakaz palenia (oczywiście była 'cela' dla placzy ![]() Dlatego teraz dogaszam ostatniego PETA i dołączam do walki! Pomyślałam, że każdego dnia będe odkładać do specjalnej skarbonki 10zł które CODZIENNIE wydawałam na paczkę ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2056 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ja zaczynam od poniedziałku. Od początku roku nie paliłam kilka miesięcy i sama nie wiem, jak to się stało, że zaczęłam popalać znowu ;/ nim się obejrzałam znów na każdej imprezie byłam z fajką, paliłam sobie w domku, na imprezie szła mi prawie cała paczka, a normalnie miałam jedną na tydzień. Teraz ograniczyłam już bardzo, bo palę kilka papierosów w tygodniu, no ale te imprezy ciągle mnie rozpraszają. Dlatego chcę zacząć od poniedziałku, w weekend czeka mnie wielkie imprezowanie, więc nie chcę się zrazić od razu, dlatego poniedziałek - koniec z tym świństwem!
![]() Trzymam kciuki za Was dziewczyny i szczerze podziwiam te, które trzymają sie już tak długo! ![]()
![]() |
![]() |
#2057 | |
Raczkowanie
|
Witam wszystkie serdecznie i zycze z całego serducha abyśmy wytrwały w tym postanowieniu,ja narazie super sie trzymam przeszło tydzień wybił
![]() ---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez karolina38 Czas edycji: 2012-08-16 o 15:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2059 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2060 |
Raczkowanie
|
Normalka, ja na początku tak miałam że sny były koszmarne i bardzo realistyczne.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2061 |
Raczkowanie
|
Ja na razie bardzo średnio się trzymam, podpaliłam niestety- natomiast uspokoiło mnie to i przez reszte dnia nie sięgnęlam
![]() |
![]() |
#2062 |
Raczkowanie
|
Hej, chciałam się pochwalić że dołączam do grona rzucaczek
![]() Mam nadzieję że Nam wszystkim się to uda! ![]() Od teraz koniec ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2063 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja poległam po prawie m-cu .. Stresuje sie wyjazdem ![]() Od dzis znow zaczynam walke ![]()
![]() |
![]() |
#2064 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja na razie dobrze się trzymam, żuje gumy ciągle. Z tym że za pół godziny wychodzę z domu i jadę do TŻ`ta, i ja mam takie wyznaczone miejsca w których sięgam po papierosa.. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2065 |
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj nie mam fajek i narazie jest ok.
Kupiłam sobie dwa dni temu takie mocniejsze żeby nie sprawiało mi to przyjemności. To jak dzisiaj zapaliłam rano to myślałam, że zaraz do łazienki pobiegnę...takie niedobre były... ![]() Teraz tylko, żeby się nie skusić na moje ukochane mentolowe...bo będzie zle i jak kupię znowu zacznę palić... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2066 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie najlepiej, ale i nie najgorzej.. Ja mam pod reka tez zapas gum i landrynek ... Najgorsze że TŻ pali i fajki sa na widoku
![]() |
![]() |
#2067 |
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny
![]() No to i ja dołączam ![]() Fakt- nie paliłam 2 tygodnie, ale wczoraj byłam u dawno niewidzianej przyjaciółki- popiłyśmy i poszło, ale o dziwo- nie smakowały mi fajki, dwa- zostawiłam jej paczkę ![]() ![]() Nadmienię tylko, że paliłam 14 lat(mam 26) i 3 paczki dziennie (sic!) ![]() Przestałam bo przeraziłam się zmarszczkami ![]() ![]() No i tak to ze mną było, teraz wspomagam się plastrami, bo jakby nie patrzeć duży szok dla organizmu by był- pomagają. Coś ode mnie- czytałam książkę carr'a; byłam nawet na tym jednodniowym "miotaczu" fajek- mi nie pomogło wtedy, nie byłam gotowa ale faktycznie informacje są mi teraz pomocne (ps oddali mi kasę, więc warto zaryzykować) Teraz pomogła mi inna książka ale nie jest to książka o nie paleniu tylko o dokonywaniu zmian ![]() ![]() To taka wypowiedź na początku- życzę Wszystkim wytrwałości i gratuluje każdej godzinny bez śmierdziucha ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2068 |
Raczkowanie
|
Dokończyłam dziś bo zostało mi chyba 5 papierosów ale ostatniego spaliłam 2 godziny temu i to był ostatni (mam nadzieję..)
![]() Ostrzegłam TŻ żeby mnie pilnował i jeśli będę bez pieniędzy żeby mi nie kupował, a moich pieniędzy też pilnował ![]() ![]() i jak wam idzie dziś??? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2069 |
Wtajemniczenie
|
Ja duzo paliłam, ale żebe aż 3 paczki , prędzej bym zwymiotowała anizeli dała radę tyle spalic
![]() Mi cos motywacja ustała - nawet podejście materialistyczne gdzies się schowało ![]() ![]()
![]() |
#2070 |
Raczkowanie
|
Dziękuję za odzew i serdeczne przywitanie
![]() Pojawiłam się na wątku gdy nie paliłam 5 dni, wczoraj minęło ... 50! ![]() Przestałam palić po imprezie, wcześniej ustaliłam sobie datę 01 lipca i jak powiedziałam, tak zrobiłam ![]() Było bardzo ciężko tak przez 3 tygodnie, bez przerwy się śliniłam na samo wspomnienie papierosa... Jadłam nieco więcej niż normalnie i przytyłam jakieś 2,5 - 3 kg. Ale na tym koniec, powiedziałam sobie STOP TYCIU i nie zamierzam już przytyć ani grama! Skoro poradziłam sobie z papierosami to z jedzeniem też potrafię! ![]() To tyle mojej motywacji, ale przyznaję że nie jest lekko... Na razie nie dostrzegam zbyt wielu plusów rzucenia... może w celach motywacyjnych wpisujmy tutaj PLUSY niepalenia! Każdy ma swoje spostrzeżenia, co Wy na to? Ja podam te, które zauważyłam po 50 dniach niepalenia: 1) ciepłe dłonie (zawsze miałam lodowate), 2) mniej czerwona buzia (naczynka!!) 3) zero kaca po imprezie ![]() 4) rano lepiej mi się wstaje, nie jestem taka zamulona ![]() 5) oszczędziłam już jakieś 400 zł. ![]() Pozdrawiam Was wszystkie ![]() Edytowane przez MarJolka1977 Czas edycji: 2012-08-20 o 10:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:29.