![]() |
#211 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Rzucić palenie, część II
Cytat:
Poza tym jak tu bedziesz pisac o sukcesach czy porazkach to moze Cie to bardziej zmotywuje, kto wie... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#212 |
Zakorzenienie
|
Ej no dziewczyny, rzucanie palenia to rezygnacja z fajek. Jak mozna się uznać za rzucającą jak sie popala kilka dziennie?
![]() Nie oszukujcie siebie ![]() Wszystkim które sie twardo trzymają gratuluję serdecznie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#213 |
Zakorzenienie
|
Jak heroinista jest na detoksie to dostaje małe dawki i w ten sposób schodzi się stopniowo do małej dawki.
Od papierosów należy się odzwyczaić, palić coraz mniej, coraz słabsze, aż nawyk zaniknie. Z 10 papierosów zejść do ośmiu, potem pięciu, trzech, jednego, raz na trzy dni, na tydzień i wcale... ---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ---------- Jezu wiedziałam że takie wątki są bez sensu bo zaraz znajdzie się jakaś mądralińska która będzie oceniać ech ---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ---------- zgadzam się całkowicie z TLU. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#214 |
Zakorzenienie
|
Muszynianko - po pierwsze WITAJ NA WATKU
![]() Po drugie, Tymena akurat naszym guru jest jakby ![]() ![]() Po trzecie, to co posluzy Tobie, TLU, Wiolce czy pani XY, niekonieczni posluzy np. mi. Jako osoba uzalezniona od bardzo duzych ilosci nikotyny przez kilkanascie lat - probowalam chyba wszystkiego, zeby sie uwolnic - ograniczania i schodzenia do zerowych ilosci - rowniez. U mnie to dzialalo tak, ze nie dosc, ze bylam non stop niedopalona i liczylam minuty do kolejnego papieroska, to po pierwszym stresie, imprezie czy innej okazji nagle mialam znow 20-30 fajek na liczniku - i tyle. Przy uzaleznieniach z zasady nie uzywa sie sformulowania NALEZY. A heroinistom podaje sie inna heroine niz ta, ktora brali ![]() ![]() Zostan z nami i dzielnie nie pal ![]()
![]() |
#215 |
Zakorzenienie
|
Guru, bo?
Równie dobrze można wymienić normalną fajkę na e-fajkę z niską zawartością i masz sytuację analogiczną to metadonu i heroinisty. Edytowane przez muszynianka Czas edycji: 2010-05-05 o 14:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#216 |
Zakorzenienie
|
Ta mądralińska walczyła przez 3 lata w poprzedniej części watku z nałogiem i wie że głaskanie po główce niewiele daje.
Wiem, że jest ciężko, sama rzucałam i wracałam dziesiątki razy. Casami warto sobie powiedzieć wprost, że to jeszcze nie ten czas i wrócić do tej walki za jakiś czas. Wiem, że TLU chciała pocieszyć Oliath ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#217 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#218 |
Zakorzenienie
|
Przepraszam Cię Oliath
![]() ![]() Oczywiście. W nerwach wszystko pomieszałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#219 |
Zakorzenienie
|
Świetna atmosfera tu panuje :/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#220 |
Zakorzenienie
|
Muszynianka
![]() Jesli masz ochote skonczyc z fajami, zostan tutaj u nas ![]() ![]()
![]() |
#221 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Niepalenie to rezygnacja z fajek. Wiecej w temat nie bede sie zaglebiac. Kazdy mysli co mysli i nikomu tego nie zabraniam, ale prosze rowniez mnie nie wmawiac, ze moje myslenie jest nieprawidlowe, bo jedyne sluszne i prawidlowe nalezy do kogos innego. Dopis: Dodam jeszcze, ze moja wypowiedz byla adresowana do Wioli, ktora nie powinna sie wstydzic swoich czesciowych sukcesow. No ale przeciez, skoro co dwa dni wypali po 3 fajki to powinna sie poddac i jarac jak smok przez miesiac czy kilka i wrocic do rzucania (czy niepalenia??) jak bedzie gotowa. Napewno bedzie jej wtedy duzo latwiej... Edytowane przez TLU Czas edycji: 2010-05-05 o 14:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#222 |
Zakorzenienie
|
Nie klocic sie pliiiiizzzzz!...
Oczywiscie, ze liczy sie efekt. Niewazne, czy wola, czy ograniczanie, czy Tabex czy plaster czy moze papieros na baterie. Wazne, zeby nie poddawac sie i byc dumnym ze swoich sukcesow i kroczkow malych. Albo wielkich. Siedmiomilowych i nanometrowych tez. I juz. ---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ---------- Bosz, to fakt, jakaz ja bylam dumna z siebie przez pierwsze dni na Tabeksie, ze umiem palic TYLKO jedna fajke NA 2 GODZINY! Jakbyscie mnie wywalily wtedy z forum, bo palilam, to pewnie i dzis bym palila ![]()
![]() |
#223 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Poza tym nazwa watku = rzucic palenie (przez co ja rozumiem: naszym celem jest rzucic palenie) a nie Tylko dla niepalacych. Odrobine tolerancji. Warto czasami przemyslec zanim sie cos napisze. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#224 |
Zakorzenienie
|
Dziś u mnie dzień 5
![]() Mi pomogła metoda właśnie zmniejszana dawek nikotyny.Jestem pozytywnie nastawiona, nie telepie mną, organizm przyzwyczajał się do coraz mniejszych dawek nikotyny. Nie mam już w domu żadnych zapalniczek, niedopałków, popielniczki też nie mam. Nie wychodzę na balkon bo to mi się zawsze kojarzyło z puszczeniem dymka. Cieszę się że jest jak jest bo ja mam naprawdę słabą wolę i myślałam, i nie wyobrażałam sobie jak wytrzymam cały dzień bez fajki! Ale strach ma wielkie oczy w moim przypadku ![]() TLU, jak tam? Oliath - gratuluję 17 dnia! ![]()
![]() |
![]() |
#225 |
Zadomowienie
|
U mnie dzisiaj nawet spoko mel. Specjalnie nie ciagnelo, zajeta bylam a to pomaga. Chop na balkonie z dymem nasze pieniadze puszczal bo ma jutro rozmowe kwalifikacyjna, wiec moglam sie z niego smiac po tym jak mi dokuczal po pecie spodniowym (dziurowym :p). W ogole to zapomnialam wspomniec, ze wtedy tez mi sie niedobrze po pecie zrobilo, chociaz jestem bez wspomagaczy. Ale wypalilam do konca nie tak jak Ty
![]() Muszynianko nie zniechecaj sie i rzucaj dalej z nami - tak jak pisalam Wioli, udzielanie sie na watku dodaje motywacji, przynajmniej w moim wypadku tak bylo. Lepiej wczesniej to zrobic niz pozniej bo jak Oliath czy ja przepuscisz samochod z dymem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#226 |
Konto usunięte
|
Rzucamy palenie czyli próba odzyskania kontroli nad samą sobą
Jak w temacie
![]() Dla każdego, kto chce rzucić palenie, potrzebuje porady, wsparcia, poklepania po plecach, wyżalenia się ![]() Może zacznę od tego, że palę już... ![]() Baaardzo chcę rzucić, szlag mnie trafia jak pomyślę ile kasy przepalam... Dodatkowo kaszel, problem z węchem, cera... No i mam wadę serca i raczej mu nie pomagam tymi fajkami. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#227 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uoo, no to życzę powodzenia na rozmowie kwalifikacyjnej, będę trzymać kciuki ![]() Musz się obraziła i zakładają oddzielny wątek, bo tu panuje "niezdrowa atmosfera" ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#228 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mel - nie powiem, czasem bym sobie taaaak zapalila ![]() Nie schizuje i dumna jestem z siebie jak paw ![]() Aaaa, duzo ludzi sie mnie ostatnio pytalo, gdzie sie tak opalilam. A ja sie nie opalalam, nawet na sloneczku nic nie robilam, w weekend sloneczka nie bylo (wrrrrrrrrrr), a na lunch nie wyskakiwalam na lawke, gdyz mialam ten egzamin i potem duzo pracy, wiec raczej przesiadywalam od rana do wieczora w biurze niz w plenerze... no ale rzeczywiscie, jakos te kolorki zywsze!!!!!! Buzia jakby nie blada i szara, lecz taka latte - krotko mowiac, przestalam przypominac wczesne stadium nowotworu popoludniami ![]() ![]() Pomijam, ze przytylam n a m a c a l n i e. Mam tzw. kawal tylka i kawal cyca jak na siebie :haha: Ide sie zwazyc ![]()
![]() |
![]() |
#229 |
Zadomowienie
|
Hehe raczej nerwowa, co normalne jak wszyscy rzucaja palenie a do tego nie sa jednym mozgiem. Ilu ludzi tyle opinii, a jak dochodzi do tego stres to wiadomo - roznie bywa
![]() Ile przytylas Oliath? U mnie 2 kg i to chyba najbardziej boli ![]() Edytowane przez TLU Czas edycji: 2010-05-05 o 20:09 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#230 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Pozdrawiam i życzę sukcesów! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#231 |
Zakorzenienie
|
Co zrobic. Stare du.py z nas. I grube. Wyalienowane. Klika moherow.
![]() TLU, no juz sprawdzam, sekunda ![]()
![]() |
#232 |
Zakorzenienie
|
To idź stąd jak Ci nie pasuje
![]() atmosfera jest OK, tylko jak Ciebie nie było. Żegnam.
![]() |
#233 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#234 |
Zakorzenienie
|
Niom...
Waga wieczorna - 54 ![]() Waga poranna, domniemywam, w okolicach 52? Waga 17 dni temu - 50 niezaleznie od pory dnia ![]() Dzizas.
![]() |
#235 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Rzucamy palenie czyli próba odzyskania kontroli nad samą sobą
Dobra, witam!
Palę od... prawie 3 lat. Zaczęło się od popalania, potem trafiłam na 2 miesiące w miejsce gdzie ludzie palili non stop, mieli wręcz fajkę przyklejoną do ręki no i zaczęło się. Paczka na dwa dni, paczka na dzień... Paliłam paliłam... Mialam okresy - na przykład gdy poznałam chłopaka, że przestawałam palić, zaciskałam zęby i wytrzymywałam kilka dni. Potem poluźniłam, gdy nie było kasy to nie paliłam nawet dwa tygodnie, miesiąc - jak ktoś poczęstował, to było, nie miałam - to nie paliłam. Ostatnio mi wróciło... Nie mogłam odpędzić się od fajki, kupiłam paczkę za cudzą kasę :/... I nie mogę się powstrzymać. Decyzję o rzucaniu podjęłam w zeszłą środę. W czwartek był ostatni papieros... piątek, sobota, niedziela poniedziałek bez fajki... Wczoraj kupiłam paczkę superlightów (stwierdziłam że będę się odzwyczajać) No i zapaliłam jednego... Dzisiaj jednego... I mi cholernie wstyd, bo złamałam postanowienie że do poniedziałku nie zapalę ani jednego. Ech, zwiążcie mi ręce albo je złamcie, będzie łatwiej :[ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#236 |
Zadomowienie
|
No to bierzemy sie za siebie Oliath bo chyba zadna z nas wiecej nie chce
![]() Mel zajrzalam na watek: ustawa o rzucaniu palenia - boszsz nie przyszloby mi do glowy, zeby nie wejsc na nasz watek dlatego ze nie "przekroczylam" granicy wiekowej (a nie przekroczylam ![]() ![]() Poza tym tez nie siedze tu latami, i watek nie jest bynajmniej hermetyczny. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#237 | |
Zakorzenienie
|
Rany TLU, przecież ja wiem, że należy się cieszyć z naszych "małych" wielkich sukcesów. Tylko jak czytam, że ktoś piszę, że nie kupuje papierosów tylko czasami popala od innych palaczy to dla mnie jest to oszukiwanie samego siebie.
Nie uwolnisz się od myśli o papierosie kiedy będziesz wiedziała, że czasami Ci wolno. Za każdym razem będziesz się bić z myślami - zapalić czy nie zapalić. Ale masz rację. Każdy ma swoje zdanie i swoją metodę na walkę z nałogiem. Cytat:
Jeżeli sądzisz, że dowalam to przykro mi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#238 |
Raczkowanie
|
No to i ja sie przylacze do tej fascnujacej wymiany zdan. Zdaje sie, ze i ja zostalam zle zrozumiana. Piszac, ze nie kupuje fajek tylko podpalam od kogos, nie twierdze, ze rzucam czy rzucilam, a jedynie sama na siebie wyzywam, ze tak sie zachowuje. Zatem prosze czytac uwazniej
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#239 |
Zakorzenienie
|
Wiolu, ale ja czytam uważnie. Napisałas przecież, że rzucasz... a TLU Cię pochwaliła za te kilka fajek (nawet napisała, że po 3ech miesiącach przy takiej ilości możesz się uznać za nieuzależnioną). A ja Cię nie pochwalę. I tyle.
Dobrej nocy. Zmykam, bo zaraz i mnie zachce się palić. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#240 |
Konto usunięte
|
Dot.: Rzucamy palenie czyli próba odzyskania kontroli nad samą sobą
Jest taki pogląd, że jak się zapali to już po ptokach, znów w szponach nałogu i trzeba się wydłubywać z niego od nowa.
Ja osobiście się z tym nie zgadzam. Była wpadka ale to nie oznacza porażki prawda? ![]() Ja się strasznie boję. Wiem, że bez fajek mnie telepie, ciężko mi się myśli a nawet oddycha. Ale to mogę załatwić jakąś gumą nikotynową. A co z przyzwyczajeniami? Nie wyobrażam sobie by iść do kibelka bez papierosa i książki ;P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:07.