Rzucić palenie, część II - Strona 93 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-03-19, 10:12   #2761
Agniesia666
Lady of Harley-Davidson

Dot.: Rzucić palenie, część II

ja juz 52 dni nie palę przez ten czas spaliłam może z 10 papierosów przy poważnych rozmowach :P ale jak sobie przeliczam, że przez te 50 dni to normalnie spaliłabym z 300... najgorzej było na początku, teraz już mnie nie ciągnie nawet, jak ktoś przy mnie pali to mi śmierdzi tak, że mam ochotę zwymiotować

a paliłam prawie 9 lat
Stary 2014-03-19, 19:13   #2762
AnnaBas
Raczkowanie

Dziewczyny, a zauważyłyście u siebie poprawę nastroju? Ja chodzę cały czas jakoś pozytywnie nakręcona, jakbym co najmniej podawała sobie endorfiny dożylnie Nic nie jest w stanie wyprowadzić mnie z równowagi, podśpiewuję sobie pod nosem itd. itp. Kurczę, jak teraz sobie pomyślę, to tak, jakby palenie powodowało u mnie permanentną depresję
39 dni
Dacie radę
AnnaBas jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-19, 19:53   #2763
KarolinaK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AnnaBas Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a zauważyłyście u siebie poprawę nastroju? Ja chodzę cały czas jakoś pozytywnie nakręcona, jakbym co najmniej podawała sobie endorfiny dożylnie Nic nie jest w stanie wyprowadzić mnie z równowagi, podśpiewuję sobie pod nosem itd. itp. Kurczę, jak teraz sobie pomyślę, to tak, jakby palenie powodowało u mnie permanentną depresję
39 dni
Dacie radę
Wierz mi to nie brak nikotyny tak na ciebie wpływa ale nadchodzącą wiosna .
Mnie najabrdziej motywuje to ze żadnych smierdzacych petow w popielniczce w ogrodzie juz nie zobaczę, popielniczki nie ma juz od roku. Kiedy znajduje zapalniczki po kurtkach to oddaje palącym. Została w domu tylko jedna do zapalania świeczek
KarolinaK jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-20, 15:37   #2764
paulinika
Zakorzenienie

Mozna dolaczyc??
paulinika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-20, 19:38   #2765
AnnaBas
Raczkowanie

A witamy, witamy
Stary 2014-03-21, 18:50   #2766
Katherine345
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez paulinika Pokaż wiadomość
Mozna dolaczyc??
Pewnie Witamy serdecznie

To jest już mój 12 dzień bez palenia Czuję sie o niebo lepiej.
Przede wszystkim nie śmierdzę, rano budzę się wyspana bez kapcia w buzi
I zauważyłam, że dwa dni po rzuceniu zaczęłam jeść normalnie śniadania, wcześniej co najwyżej mogłam kakao się napić bo nic nie mogłam wcisnąć w siebie, dopiero po 2-3 h. Nie mam uciązliwej chrypy i kaszlu
Już nawet tak mnie nie ciągnie do papierosów, gorzej przy alkoholu z palaczami ale da sie wytrzymac ;p i jaka duma Cię wtedy rozpiera jak udaje się powstrzymać na imprezie od zapalenia!

AnnaBas Ja też zauważyłam poprawę nastroju ale to może być tez spowodowane tym, że temperatura się podniosła i w powietrzu już czuć wiosne

Pozdrawiam wszystkie rzucające i trzymam kciuki w dalszej walce
Katherine345 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-22, 21:45   #2767
marzenka19827
Przyczajenie

witam , czy mozna do was dolaczyc, w grupie zawsze razniej
marzenka19827 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-23, 18:14   #2768
_Aneta
Zakorzenienie

Dziewczyny ja już nie wiem jak to cholerstwo rzucić!
Palę od 7 lat z przerwą już nawet nie wiem, 7-miesięczną chyba. Zaczęłam wtedy na nowo z głupoty Próbowałam tabexu, e-fajek i nic Sprawę dodatkowo komplikuje fakt, że na uczelni większość znajomych wychodzi zapalić na przerwach, mój tż jara jeszcze więcej niż ja, a u niego w domu gdzie spędzam więcej czasu niż u siebie też zakopcone bo rodzice prawie fajkę od fajki odpalają... Wtedy jak rzuciłam to obracałam się w towarzystwie gdzie nikt nie palił, to mi dużo pomogło. Męczy mnie już to, tym bardziej że chcemy razem zamieszkać w tym roku, a niestety jak będziemy wydawać na fajki 600 zł miesięcznie to będzie z kasą baaaaaardzo cienko
Stary 2014-03-24, 07:29   #2769
AnnaBas
Raczkowanie

marzenka19827: Witaj
Aneta: To prawda, przebywanie w towarzystwie aktywnych palaczy i w zadymionych pomieszczeniach nie ułatwia, niestety, zadania Ja sama w ciągu tych 44 dni złamałam się ze 2 razy i to właśnie w takich sytuacjach. Miałam wtedy takie wyrzuty sumienia, ze chciało mi się płakać. Ale pozbierałam się i trochę rozgrzeszyłam, bo w moim przypadku ostateczną klęską byłoby kupienie paczki papierosów. "Musiałabym" wypalić całą a na jednej by się nie skończyło (przerabiałam to wiele razy). Tak więc, nie jest źle
Mimo to w miarę możliwości staram się, przynajmniej jeszcze teraz, unikać pokus
Stary 2014-03-24, 09:58   #2770
kaja2929
Raczkowanie

Witam serdecznie postanawiam się przyłączyć do grona rzucających, to już moja druga próba, mam nadzieję że tym razem mi się uda. Dziś drugi pełny dzień bez fajki.Trzymam za Wszystkie z Was mocno kciuki nie podawać się,a na pewno się uda.
kaja2929 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-26, 18:25   #2771
marzenka19827
Przyczajenie

witam , u mnie jakos leci , przecztalam ksiazke Carra wczoraj po raz 3 i chyba cos kliknelo w glowie bo jakos mi latwiej dzis MAM NADZIEJE ze tak zostanie bo ja juz naprawde nie chce palic.....fuj ....kiedys nie wyobrazalam sobie kawy bez fajki.....a teraz kawy z fajka blee , i ten goruki posmak po kawie i fajce.... mialam juz tyle porazek mam nadzieje ze tym razem sie uda, a co u was ????? WALCZYCIE DZIELNIE albo podpalacie???

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-26, 18:35   #2772
Agniesia666
Lady of Harley-Davidson

Cytat:
Napisane przez AnnaBas Pokaż wiadomość
Ale pozbierałam się i trochę rozgrzeszyłam, bo w moim przypadku ostateczną klęską byłoby kupienie paczki papierosów. "Musiałabym" wypalić całą a na jednej by się nie skończyło (przerabiałam to wiele razy).
no co Ty, to ja mam odwrotnie. Musze miec fajki w szufladzie, lezy paczka otwarta, ale jej nie tykam. Mam jednak to poczucie w glowie, ze sa w zasiegu reki. Jakbym ich nie miala, to by mnie nosilo i bym musiala leciec kupic
Stary 2014-03-26, 19:53   #2773
KarolinaK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agniesia666 Pokaż wiadomość
no co Ty, to ja mam odwrotnie. Musze miec fajki w szufladzie, lezy paczka otwarta, ale jej nie tykam. Mam jednak to poczucie w glowie, ze sa w zasiegu reki. Jakbym ich nie miala, to by mnie nosilo i bym musiala leciec kupic
Ja trzymałam jedna cała paczkę i druga prawie cała w szufladzie kiedy rzucałam przez kilka miesiecy, na w razie czego właśnie. Dopiero mnie tu dziewczyny uświadomily ze nie wolno miec fajek w zasięgu ręki kiedy masz kryzys!!! Wyrzuc natychmiast! Bo nie chcesz tego! Najważniejsze jest to zeby zapanować nad ta chęcią w momencie kryzysu! A jak nie masz fajek w zasięgu ręki to poradzisz sobie bez!
Ja oddałam Tz'owi do przechowalnia mimo ze ten nigdy nie palił a po 8 miesiącach oddałam jego siostrze z czystym sumieniem ze ich nie tknelam. Teraz mija mi rok i 2 miesiące bez fajek i najbardziej cieszy mnie to ze nic juz mnie nie ciągnie na świeże powietrze zapalić . Jestem wolna i robię z moim czasem co tylko chce.
Stary 2014-03-26, 19:56   #2774
AnnaBas
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Agniesia666 Pokaż wiadomość
Dla mnie papierosy w zasięgu ręki to katastrofa! Wiedziałam, że nie ma sensu zabierać się za rzucanie palenia, jeśli w domu znajdują się jeszcze jakieś zapasy "na czarną godzinę". To niesamowite, ile jest sposobów i jak różną mamy motywację: najważniejsze, że CEL JEST JEDEN
Stary 2014-03-27, 15:00   #2775
Pudel123
Wtajemniczenie

dziewczyny które już rzuciły: ile miałyście kaszel? Strasznie mnie męczy

89,9->73,2

spinoholiczka

[COLOR="Gray"]thriatlon - finished!
Pudel123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-27, 15:25   #2776
KarolinaK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pudel123 Pokaż wiadomość
dziewczyny które już rzuciły: ile miałyście kaszel? Strasznie mnie męczy
Nie mialam wcale kaszlu. Przejdz sie do lekarza
Stary 2014-03-27, 16:44   #2777
marzenka19827
Przyczajenie

Witam towarzyszki niedoli I jak wam idzie ?
Stary 2014-03-28, 22:22   #2778
paulinika
Zakorzenienie

Osmy dzien bez dymka
Stary 2014-04-01, 09:00   #2779
Katherine345
Raczkowanie

Cześć wszystkim
U mnie już 23 dzień bez papierosa
Czuję się świetnie, zaczęłam biegać i jeździć na rowerze bo troche przytyło mi się po rzuceniu niestety :/ ale to wszystko przez to ze nie moglam sie opanować i jadłam dużo slodkiego. Ale to kara za to, że zaczęłam palić
Już nie mam takiej zadyszki jak podczas palenia.
Wytrwałam bez fajki już 3 imprezy co jest mega trudne ale jestem z siebie mega dumna Znajomi sa pod wrażeniem mojej determinacji i nie namawiają mnie

Pudel123 też tak miałam na początku, chyba prawie każdy tak ma, płuca po prostu się oczyszczają, myślę, że za tydzien-dwa przejdzie Ci. A jeśli nie to wtedy udaj się do lekarza.

Paulinika Gratulacje

Pamiętajcie o zdrowiu przede wszystkim! Będziecie pachnieć i miały piękniejszą cere i włosy

Pozdrawiam i trzymam kciuki za dalsze rzucanie!
Stary 2014-04-01, 19:22   #2780
jatomam90
Raczkowanie

no to zazdroszczę motywacji każdej z Was
Na mnie nie działa nic nawet tabex, kasa, zęby itd. NIC.
It's a love story baby just say yes
jatomam90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-02, 12:25   #2781
_Aneta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jatomam90 Pokaż wiadomość
no to zazdroszczę motywacji każdej z Was
Na mnie nie działa nic nawet tabex, kasa, zęby itd. NIC.
To witam w klubie
Czasem tak sobie myślę, że rzucę dopiero jak będę dziecko planować. Nie wiem co innego mogłoby na mnie podziałać
Stary 2014-04-02, 14:56   #2782
paulinika
Zakorzenienie

U mnie 13 dzien. W 10 dniu prawie zapalilam, na szczescie i tak nie mam nic w domu takze dalam rade
Stary 2014-04-03, 07:24   #2783
Katherine345
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez _Aneta Pokaż wiadomość
To witam w klubie
Czasem tak sobie myślę, że rzucę dopiero jak będę dziecko planować. Nie wiem co innego mogłoby na mnie podziałać
Też tak myślałam w pewnym momencie gdy siedzialam sobie na balkonie z fajeczką i wygrzewałam się w słonku z przyjaciółką
Pomyślałam, że dosyć tego i że trzeba z tym skończyć, coś zmienić w tym swoim życiu. Ileż można sie truć.
Teraz mam o wiele lepszą kondycje mimo ze minęły dopiero 24 dni
Cera zdaje się być ładniejsza, włosy i nie śmierdze :P
Ale jednak do tego trzeba dojrzeć psychicznie, trzeba tego chcieć i gadanie moje czy kogoś innego nic nie da. Mi ciągle powtarzano 'rzuć to' 'Kobiecie nie pasuje papieros' itp. i dalej paliłam.
Dopiero kiedy sama doszłam do wniosku, że to palenie jest bez sensu postanowiłam rzucic

paulinika jak byś zapaliła był by wpierdziel i kara
A tak na serio to super, że udało Ci się nie zapalić i oby tak dalej, każdy kolejny dzień bez papierosa jest motywacją żeby dalej nie palić

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-04-10, 16:08   #2784
_Aneta
Zakorzenienie

I jak wam idzie?
Ja dziś trzeci dzień... Zmotywował mnie TŻ, który po 16 latach palenia po prostu przestał. No to ja dokończyłam paczkę i zaczęłam odwyk 2 dni później

On teraz popala e-papierosa z liquidem beznikotynowym, bo nie wie co robić z rękami. A co najlepsze, mówi, że jak tak weźmie bucha i zobaczy dym to mu się odechciewa palić. Czyli ten głód nikotynowy to tylko psychika....

Ja za to dziś nie wytrzymałam i wsysnęłam trochę tabaki. Miałam kilka razy epizod z tabaczeniem i mi zostało prawie całe opakowanie. Jestem na siebie wściekła, bo chciałam nie ruszać niczego co zawiera nikotynę. No ale lepsze to niż fajka...
Stary 2014-04-10, 17:34   #2785
AnnaBas
Raczkowanie

Niedawno pisałam, że w moim przypadku ostateczną klęską byłoby kupienie paczki papierosów... A tu katastrofa: odkryłam niedaleko kiosk, gdzie można kupić fajki na sztuki No i się skusiłam - kupiłam dwie
Jestem wściekła, tym bardziej, że niedawno wróciłam z urlopu (dla mnie to trudny sprawdzian silnej woli) i ani razu nie sięgnęłam po to świństwo..
Stary 2014-04-11, 12:12   #2786
Monkaaa92
Raczkowanie

Cześć dziewczyny! Dawno nie zglądałam tu Widzę, że grupka się powiększa Bardzo dobrze!

Mi już mija.. 38 dzień bez fajki i czuję się rewelacyjnie
Już praktycznie przestałam czuć taką chęć zapalenia Kiedy pomyślę o tym smaku, zapachu (nawet jak jakiś palacz przechodzi obok mnie na ulicy) to czuję się silniejsza, i odtrąca mnie to bo, jest obrzydliwe

AnnaBas - musisz być konsekwentna, nie palę znaczy nie palę - nie ma czegoś pomiędzy, w sumie nie palę ale jak mam ochotę to palę.. Ściskam za Ciebie kciuki ogromnie, bo dużo już dla siebie zrobiłaś, długo wytrzymałaś, to pokazuje, że twarda z Ciebie babka. Nie przekreślaj tego jakimiś wyskokami bo pani w kiosku pomiędzy gazetki fajki nie wciska To jest Twoja i tylko Twoja decyzja! Musisz stawiać na swoim Nie poddawaj się impulsom

Katherine345 - ja też zaczęłam poddawać się różnym aktywnościom fizycznym Może rzucenie fajek jest początkiem czegoś naprawdę pięknego?

Reszcie dziewczyn wysyłam uściski! Dacie radę, bo rzucanie palenia jest całkiem przyjemne

-nie palimy!

-kochamy! 12.2014

-studiujemy

-magisterkę piszemy

..o siebie dbamy!
Monkaaa92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-11, 14:50   #2787
AnnaBas
Raczkowanie

AnnaBas - musisz być konsekwentna, nie palę znaczy nie palę - nie ma czegoś pomiędzy, w sumie nie palę ale jak mam ochotę to palę.. Ściskam za Ciebie kciuki ogromnie, bo dużo już dla siebie zrobiłaś, długo wytrzymałaś, to pokazuje, że twarda z Ciebie babka. Nie przekreślaj tego jakimiś wyskokami bo pani w kiosku pomiędzy gazetki fajki nie wciska To jest Twoja i tylko Twoja decyzja! Musisz stawiać na swoim Nie poddawaj się impulsom

Dziękuję za słowa wsparcia
Przede mną weekend. Dam radę
Stary 2014-04-11, 21:17   #2788
_Aneta
Zakorzenienie

AnnaBas u mnie też kiedyś były fajki na sztuki w pobliżu i tak się skończyła jedna z moich wcześniejszych prób rzucania... Bo raz kupiłam fajkę, następnego dnia dwie, po kilku dniach stwierdziłam, że bardziej opłacalne jest kupić całą paczkę i to już był koniec Nie ma TYLKO jednej fajki, jest AŻ jedna fajka! To sobie teraz powtarzam

Oczywiście teoria teorią, a w praktyce wczoraj miałam mega kryzys. Nie zapaliłam tylko dlatego, że nie miałam możliwości wyskoczenia do sklepu. Na szczęście jak już byłam wolna to mi samoistnie przeszła chęć na papierosa...
Stary 2014-04-16, 14:51   #2789
Monkaaa92
Raczkowanie

I jak wam idzie dziewczyny?
Mam nadzieję, że dajecie radę

U mnie 6 tydzień

-nie palimy!

-kochamy! 12.2014

-studiujemy

-magisterkę piszemy

..o siebie dbamy!
Monkaaa92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-17, 10:19   #2790
ewula13
Raczkowanie

Hej dziewczyny
Czy mogę się dołączyć? Od dłuższego zastanawiam się nad rzuceniem palenia. Palę paczkę dziennie i gdyby tak sobie codziennie wydawać 11zł to to nie jest dużo jednak przeliczając to na miesiąc i na dodatek razy dwa bo mój tż też pali to jest porażka. nie mamy balkonu więc palimy w domu, wszędzie popielniczki i pety masakra! Dlatego od soboty postanowiłam rzucić paleniekrok pierwszy już za mną, wiem, że mój Tż też by chciał rzucić. próbowaliśmy już elektronicznych, ale to nie przynosiło rezultatów, a w ograniczanie z kolei wypalanych papierosów nie wierzę w swoim przypadku. Nie wiem czy to dobry pomysł, ale dzisiaj mama się mnie zapytała co chcemy na zajączka i tak sobie stwierdziłam, że powiem jej żeby nam kupiła dwa opakowania desmoxan i TŻ zrobię niespodziankę w sobotę rano dam mu jedno opakowanie i powiem, że od dzisiaj nie palimy:P

"...No one is perfect...We're just people - not angels..."

ewula13 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości