![]() |
#2761 |
Lady of Harley-Davidson
|
Dot.: Rzucić palenie, część II
ja juz 52 dni nie palę
![]() ![]() ![]() a paliłam prawie 9 lat ![]()
![]() |
#2762 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, a zauważyłyście u siebie poprawę nastroju? Ja chodzę cały czas jakoś pozytywnie nakręcona, jakbym co najmniej podawała sobie endorfiny dożylnie
![]() ![]() ![]() 39 dni ![]() ![]() ![]() Dacie radę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2763 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mnie najabrdziej motywuje to ze żadnych smierdzacych petow w popielniczce w ogrodzie juz nie zobaczę, popielniczki nie ma juz od roku. Kiedy znajduje zapalniczki po kurtkach to oddaje palącym. Została w domu tylko jedna do zapalania świeczek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2764 |
Zakorzenienie
|
Mozna dolaczyc??
![]()
![]() |
#2765 |
Raczkowanie
|
A witamy, witamy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2766 |
Raczkowanie
|
Pewnie
![]() ![]() To jest już mój 12 dzień bez palenia ![]() Przede wszystkim nie śmierdzę, rano budzę się wyspana bez kapcia w buzi ![]() I zauważyłam, że dwa dni po rzuceniu zaczęłam jeść normalnie śniadania, wcześniej co najwyżej mogłam kakao się napić bo nic nie mogłam wcisnąć w siebie, dopiero po 2-3 h. Nie mam uciązliwej chrypy i kaszlu ![]() Już nawet tak mnie nie ciągnie do papierosów, gorzej przy alkoholu z palaczami ale da sie wytrzymac ;p i jaka duma Cię wtedy rozpiera jak udaje się powstrzymać na imprezie od zapalenia! ![]() AnnaBas Ja też zauważyłam poprawę nastroju ale to może być tez spowodowane tym, że temperatura się podniosła i w powietrzu już czuć wiosne ![]() Pozdrawiam wszystkie rzucające i trzymam kciuki w dalszej walce ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2767 |
Przyczajenie
|
witam , czy mozna do was dolaczyc, w grupie zawsze razniej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2768 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ja już nie wiem jak to cholerstwo rzucić!
Palę od 7 lat z przerwą już nawet nie wiem, 7-miesięczną chyba. Zaczęłam wtedy na nowo z głupoty ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2769 |
Raczkowanie
|
marzenka19827: Witaj
![]() Aneta: To prawda, przebywanie w towarzystwie aktywnych palaczy i w zadymionych pomieszczeniach nie ułatwia, niestety, zadania ![]() ![]() Mimo to w miarę możliwości staram się, przynajmniej jeszcze teraz, unikać pokus ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2770 |
Raczkowanie
|
Witam serdecznie postanawiam się przyłączyć do grona rzucających, to już moja druga próba, mam nadzieję że tym razem mi się uda. Dziś drugi pełny dzień bez fajki.Trzymam za Wszystkie z Was mocno kciuki nie podawać się,a na pewno się uda.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2771 |
Przyczajenie
|
witam , u mnie jakos leci , przecztalam ksiazke Carra wczoraj po raz 3 i chyba cos kliknelo w glowie bo jakos mi latwiej dzis
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2772 | |
Lady of Harley-Davidson
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#2773 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja oddałam Tz'owi do przechowalnia mimo ze ten nigdy nie palił a po 8 miesiącach oddałam jego siostrze z czystym sumieniem ze ich nie tknelam. Teraz mija mi rok i 2 miesiące bez fajek i najbardziej cieszy mnie to ze nic juz mnie nie ciągnie na świeże powietrze zapalić ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2774 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2775 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny które już rzuciły: ile miałyście kaszel? Strasznie mnie męczy
![]()
![]() |
#2776 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2777 |
Przyczajenie
|
Witam towarzyszki niedoli
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2778 |
Zakorzenienie
|
Osmy dzien bez dymka
![]()
![]() |
#2779 |
Raczkowanie
|
Cześć wszystkim
![]() U mnie już 23 dzień bez papierosa ![]() Czuję się świetnie, zaczęłam biegać i jeździć na rowerze bo troche przytyło mi się po rzuceniu niestety :/ ale to wszystko przez to ze nie moglam sie opanować i jadłam dużo slodkiego. Ale to kara za to, że zaczęłam palić ![]() Już nie mam takiej zadyszki jak podczas palenia. Wytrwałam bez fajki już 3 imprezy co jest mega trudne ale jestem z siebie mega dumna ![]() ![]() Pudel123 też tak miałam na początku, chyba prawie każdy tak ma, płuca po prostu się oczyszczają, myślę, że za tydzien-dwa przejdzie Ci. A jeśli nie to wtedy udaj się do lekarza. Paulinika Gratulacje ![]() Pamiętajcie o zdrowiu przede wszystkim! Będziecie pachnieć i miały piękniejszą cere i włosy ![]() Pozdrawiam i trzymam kciuki za dalsze rzucanie! |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2780 |
Raczkowanie
|
no to zazdroszczę motywacji każdej z Was
![]() Na mnie nie działa nic ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2781 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czasem tak sobie myślę, że rzucę dopiero jak będę dziecko planować. Nie wiem co innego mogłoby na mnie podziałać ![]()
![]() |
![]() |
#2782 |
Zakorzenienie
|
U mnie 13 dzien. W 10 dniu prawie zapalilam, na szczescie i tak nie mam nic w domu takze dalam rade
![]()
![]() |
#2783 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Pomyślałam, że dosyć tego i że trzeba z tym skończyć, coś zmienić w tym swoim życiu. Ileż można sie truć. Teraz mam o wiele lepszą kondycje mimo ze minęły dopiero 24 dni ![]() Cera zdaje się być ładniejsza, włosy i nie śmierdze :P Ale jednak do tego trzeba dojrzeć psychicznie, trzeba tego chcieć i gadanie moje czy kogoś innego nic nie da. Mi ciągle powtarzano 'rzuć to' 'Kobiecie nie pasuje papieros' itp. i dalej paliłam. Dopiero kiedy sama doszłam do wniosku, że to palenie jest bez sensu postanowiłam rzucic ![]() paulinika jak byś zapaliła był by wpierdziel i kara ![]() A tak na serio ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2784 |
Zakorzenienie
|
I jak wam idzie?
![]() Ja dziś trzeci dzień... Zmotywował mnie TŻ, który po 16 latach palenia po prostu przestał. No to ja dokończyłam paczkę i zaczęłam odwyk 2 dni później ![]() On teraz popala e-papierosa z liquidem beznikotynowym, bo nie wie co robić z rękami. A co najlepsze, mówi, że jak tak weźmie bucha i zobaczy dym to mu się odechciewa palić. Czyli ten głód nikotynowy to tylko psychika.... Ja za to dziś nie wytrzymałam i wsysnęłam trochę tabaki. Miałam kilka razy epizod z tabaczeniem i mi zostało prawie całe opakowanie. Jestem na siebie wściekła, bo chciałam nie ruszać niczego co zawiera nikotynę. No ale lepsze to niż fajka...
![]() |
#2785 |
Raczkowanie
|
Niedawno pisałam, że w moim przypadku ostateczną klęską byłoby kupienie paczki papierosów... A tu katastrofa: odkryłam niedaleko kiosk, gdzie można kupić fajki na sztuki
![]() ![]() Jestem wściekła, tym bardziej, że niedawno wróciłam z urlopu (dla mnie to trudny sprawdzian silnej woli) i ani razu nie sięgnęłam po to świństwo..
![]() |
#2786 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny!
![]() ![]() ![]() ![]() Mi już mija.. 38 dzień bez fajki i czuję się rewelacyjnie ![]() Już praktycznie przestałam czuć taką chęć zapalenia ![]() ![]() AnnaBas - musisz być konsekwentna, nie palę znaczy nie palę - nie ma czegoś pomiędzy, w sumie nie palę ale jak mam ochotę to palę.. Ściskam za Ciebie kciuki ogromnie, bo dużo już dla siebie zrobiłaś, długo wytrzymałaś, to pokazuje, że twarda z Ciebie babka. Nie przekreślaj tego jakimiś wyskokami bo pani w kiosku pomiędzy gazetki fajki nie wciska ![]() ![]() ![]() Katherine345 - ja też zaczęłam poddawać się różnym aktywnościom fizycznym ![]() ![]() Reszcie dziewczyn wysyłam uściski! Dacie radę, bo rzucanie palenia jest całkiem przyjemne ![]()
![]() |
#2787 |
Raczkowanie
|
AnnaBas - musisz być konsekwentna, nie palę znaczy nie palę - nie ma czegoś pomiędzy, w sumie nie palę ale jak mam ochotę to palę.. Ściskam za Ciebie kciuki ogromnie, bo dużo już dla siebie zrobiłaś, długo wytrzymałaś, to pokazuje, że twarda z Ciebie babka. Nie przekreślaj tego jakimiś wyskokami bo pani w kiosku pomiędzy gazetki fajki nie wciska
![]() ![]() ![]() Dziękuję za słowa wsparcia ![]() Przede mną weekend. Dam radę ![]()
![]() |
#2788 |
Zakorzenienie
|
AnnaBas u mnie też kiedyś były fajki na sztuki w pobliżu i tak się skończyła jedna z moich wcześniejszych prób rzucania... Bo raz kupiłam fajkę, następnego dnia dwie, po kilku dniach stwierdziłam, że bardziej opłacalne jest kupić całą paczkę i to już był koniec
![]() ![]() Oczywiście teoria teorią, a w praktyce wczoraj miałam mega kryzys. Nie zapaliłam tylko dlatego, że nie miałam możliwości wyskoczenia do sklepu. Na szczęście jak już byłam wolna to mi samoistnie przeszła chęć na papierosa...
![]() |
#2789 |
Raczkowanie
|
I jak wam idzie dziewczyny?
![]() Mam nadzieję, że dajecie radę ![]() U mnie 6 tydzień ![]() ![]()
![]() |
#2790 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
![]() Czy mogę się dołączyć? Od dłuższego zastanawiam się nad rzuceniem palenia. Palę paczkę dziennie i gdyby tak sobie codziennie wydawać 11zł to to nie jest dużo jednak przeliczając to na miesiąc i na dodatek razy dwa bo mój tż też pali to jest porażka. nie mamy balkonu więc palimy w domu, wszędzie popielniczki i pety masakra! Dlatego od soboty postanowiłam rzucić palenie ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:54.